Julavslutning!

Idag var det julavslutning på mamma-barngruppen och det var så himla mysigt!! Desireé hade gjort så fint. I stället för den vanliga sångstunden så satt vi inne i pysselrummet med mys-pys belysning och sjung jul/lucia sånger, sen var det dans runt granen (Albin tyckte det var lite läskigt så jag fick dansa med honom i famnen...). Efter sång och dans så var det fika, med lussekatter, pepparkakor, smörgåsar, frukt och godis för den som ville. Albin och Jakob hade inte tid för fika, dom sprang direkt in i lekrummet och busade...



Nu har vi kommit hem, Albin sover och jag ska strax börja på maten tänkte jag. Vad vi ska hitta på i eftermiddag är inte riktigt klart men det kan bli en tur till Gekås kanske...

Jag fick förfrågan om tillvägagångssätten på mitt julgodis så här kommer det med!

Recepten:

Knäck
2 dl Vispgrädde
2 dl Socker
2 dl sirap
1 msk Smör

Häll allt i en kastrull och koka till den klarar kulprovet.


Havrebollar

3 dl socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt kaffe

Blanda alla ingredienserna i en bunke och kör med elvisp i ca 5 minuter (jag körde med degkrokarna, för förra året fastnade det så mycket i visparna).
Forma till små bollar och rulla i cocos eller pärlsocker.


Chokladfudge
200 g Mörk Choklad
180 g Marshmallows
1 burk Kondenserad mjölk (397 g)
2 msk Smör
2 dl Socker
1 krm Salt

Klä en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Hacka chokladen i bitar och klipp marshmallowsen i två delar.
Lägg kondenserad mjölk, smör, socker och salt i en kastrull och värm försiktigt under vispning. Det bränns lätt!
När det börjar småfräsa och bubbla i botten sätter man tiden på 5 minuter och förtsätter, på medelvärme, att röra i smeten. Ta kastrullen från värmen och lägg i choklad & marshmallows, rör tills allt har smält. Häll upp i formen, ställ kallt och låt svalna, skär i bitar.


Rocky Road
Mörk Choklad
Marshmallows
Vitchoklad
Torkade fikon
Valnötter

Smält chokladen i vattenbad, dela övriga ingredienser till ungefär samma storlek. Blanda allt och häll i en form med bakplåtspapper, låt svalna och skär i bitar.


Risbräck
Puffat ris
Rice Crispies
Choklad (ljus och mörk)

Smält choklad i vattenbad, rör i puffat ris och rice crispies, lägg ut små "klickar" på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Jag har smält lite vit choklad som jag blandat med en aning olja och lagt i en sprits, sen har jag bara ringlat över den vita chokladen i en tunn stråle.


Kommentarer
Postat av: Laila

Oj, så söt lucia och nissarna med förstås. Och så mycket smaskigt godis du slängde ihop i en hast. Om du får energi över, så skicka över det till Torstorp! :-D

2008-12-08 @ 14:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0