Vaktkatten Pyzen...

Våran älskade lilla katt Pyzen är lite av en vakthund. För alla som har träffat Pyzen vet att han är världens snällaste och aldrig skulle göra nåt, mot någon men det har hänt ett par gånger under hans 5 åriga livstid att han morrat. Detta har oxå bara hänt sen vi flyttade till huset. En natt för runt 3 år sen så vaknade jag av att Pyzen gick runt och morrade, kollade ut gebom vårt sovrumsfönster och morrade, det höll på så i några minuter och jag var uppe och kollade vad det var, men väckte inte David. När jag gått och lagt mig igen hörde jag hur en bil rivstartar någonstans i närheten, men jag somnar gott om. På morgonen när David vaknar så berättar jag för honom hur konstig Pyzen vart på natten och när David kommer ut på parkeringen så har någon gjort inbrott i både min och brorsans bil...

En gång efter det har jag oxå vaknat på natten av att han morrat, det var när jag var gravid så jag väckte David som gick upp och mycket riktigt hade vi "bus" i trädgården som sprang för allt dom var värda när David öppnade dörren. Sen dess har vi installerat såna där lampor med rörelsedetektorer som dessutom är ihopkopplade på nåt vänster så om en tänds, lyser hela trädgården upp.

I morse, tidigt, vid 5 så vaknade vi av att Pyzen gick runt och morrade och det tar vi på fullaste allvar så David studsar upp och tar på sig och går ut. Grinden utanför var öppen men det kan ha vart så att Magnus inte stängde den i går (rörmockarn var här sent, vi hade en vattenläcka), det vet vi ju inte men David sa att det var spår utanför.

När vi båda var uppe och grejede så satt Pyzen som en sten på vardagsrums bordet och stirrar ut genom fönstret och han är inte som vanligt, lite mera spännd på nåt sätt och då frågar David mig om jag såg att Stockholmarna (vi har en sommarstuga som närmska granne) kom i går för det var tänt. Men jag såg inte till dom igår och om det vart tänt där igår så hade vi tänkt på det för det gör man direkt. Nu till det märkliga, det står ingen bil där och det är bara tänt en lampa i groventré-hallen (som är på baksidan, alltså mot vårt hus). Jag ska köra om framsidan sen och se så inte bilen står där, annars får David ringa dom sen, han har deras nummer.


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, inte verkar det som om ni behöver nån vakthund precis! Duktig Pyz!

Såg precis din kommentar inne hos mig, och visst får du köpa en tändsticksask! Säg bara till!!

2008-11-22 @ 10:42:46
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0