Underbara jul!

Jag är nästan helt uppe i det blå! Gårdagen var helt fantastisk och idag har dagen börjat på bästa möjliga sätt (förutom att David inte är hemma då...)!

I går åkte vi ute till Christian & Helena. Vi fick supergod gulach som Helena gjort medan David & Christian satt upp deras nya kök. Albin hade fullt upp med hunden Jumjum och katten Tiger. Jag trodde kanske inte han skulle vara så förtjust i gulach men ack va fel jag hade, efter at jag tagit bort lök & paprika bitarna så åt han redigt. Det var jättegott med soppa när det var alldels vitt och kallt ute.

När vi hade ätit upp så gick jag, Albin, Helena och Jumjum ut till Lukka (Helenas ena islandshäst), Albin älskar ju djur och så även hästar... Helena frågade om han vågade rida en sväng på Lukka och det gjorde han minsann, han satt som ett ljus och höll henne i manen, vi gick ut på deras grusväg (kanske 50 meter) och sen tyckte Helena att jag oxå skulle hopppa upp. Sagt och gjort! Jag och Albin red på Lukka medan Helena gick bredvid. Vi tog en liten skogspromenad och flera gången stannade Helena och bara tittade på oss
"Detta hade blivit en ljuvligt kort"

Jag hade ingen kamera med mig (jag som aldrig går någonstans utan den!!) så tyvärr har jag inga bilder men Helena lovade att vi skulle få göra om det eftersom Albin helst inte ville hoppa av när vi kom hem igen... Det var ju jätte varmt och gott i rumpan att rida barbacka så, som rumpvärmaren i bilen nästan!
Vi åkte om Vareborg och kollade på granar på vägen hem (ja, Albin såg inte så mycket, han somnade innan vi ens kommit ut på asfaltsvägen...).

När vi kom hem fick Albin sova färdigt, pappan kom hem från jobbet och vi fick duschat och snygga till oss lite innan vi åkte till mormorn & morfarn för lite lördagsmys. Vi gjorde tonfisksallad som var jättegod och sen sprang David ut till glassbilen och köpte små glassbägare som vi hade till fika.

Albin somnade i sin nya säng medan vi kikade lite sporadiskt på Jack Sparrow... David skulle upp tidigt i morse så vi åkte hem strax efter 22. I morse vaknade jag till vid 6 av att Davids bil körde i väg, men vi somnade om och Albin väckte mig vid 7 och tyckte vi skulle sätta på tv:en. Jag satte på barnkanalen till honom och gick ner och gjorde en flaska välling som han drack i våran säng.

Nu har vi ätit frukost, tagit hand om tvätten, tänt det fjärde ljuset i våra ljusstakar och såklart öppnat kalendrarna.
Vi hoppas att pappan inte ska jobba så länge idag, så vi hinner åka bort och hämta en gran. Jag och Albin tänker åka bort till Öströö och gå på julmarknaden!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0