Mässa, IKEA och massa annat!

Våran dag började bra! Albin vaknade väl kanske vid halv 6 men jag fick sova till kvart över och då gick jag upp och satte in frallorna i ugnen så vi smaskade lite nybakat på morgonen. Igentligen skulle jag ju med vänta till mysfrukosten på vägen men det gick ju inte när frallorna var alldeles varma så smöret smälte...



Jag och Albin fick gjort oss i ordning och fick till och med åkt bort till mormorn med 2 nybakta som hon kunde ha till frukost när hon vakna. Vi mötte upp Anna och barnen på Medborgarhuset vid kvart över 8 och sen åkte vi mot Götet. Vi stannade på rastplatsen vid torpasjön och åt frukost, det var kallt ute, runt -4 grader men vi hade med oss täcken, fällar och filtar så det var jättemysigt. Jag hade gjort frallor med ost, skinka, prickekorv, kalvkorv och Anna hade tagit med varm choklad. Albin somnade i bilen så han missade mysfrukosten med fick sina mackor i vagnen på mässan.

Väl på mässan var det knökat med folk och det strömmade in mer och mer hela tiden så vi var inte där så värst länge utan gick mest bara runt, jag köpte ett par gröna byxor från Kameleont till Albin och Anna köpte urgulliga leksaks bakelser och bullar till barna.

Klicka för stor bild

När vi kände oss mätta på mässan (vid kvart över 11) så åkte vi vidare mot IKEA och tog lunch. Alla barnen satt så snällt och åt sin middag och piggelin till efterrätt medan jag och Anna tog oss lite kaffe. Efter maten skulle Noa leka bland barnen men både Albin och Ella är för små än så dom fick hänga med oss men först skulle vi ta alla barn på toa och då passade Albin på att bajsa (ursäkta samtalsämnet...) så jag fick skicka iväg ett mess till Anna att dom kunde lämna Noa och så så möts vi där uppe sen för det kan ta en stund.

Albin och Ella var så söta där dom gick hand i hand uppe bland alla möbler, provlåg sängar som ett gullligt gift par och pussades lite hur som helst!


Jag köpte en ny bäddmadrass till Albins säng och Ella fick minsann en helt ny säng med tillbehör. Vi hade verkligen jätteroligt idag, tack familjen Barrington/Sylwan för det! Vi fick även fyndat lite glödlampor, korgar, ljus, krukväxter, sockar (ja, dom hade sockar till barn!), plastglas och annat smått och gott.

När vi hade betalat och åkte hemåt var klockan säkert halv 3 och Albin somnade gott efter en stund på motorvägen men vaknade när jag bar in honom hemma. Eftersom vi ändå var uppe i varv efter en heldag med bus så passade vi på att baka en omgång frallor till som vi ska ha i morrn bitti. Albin tittade på Dora på datorn (bilden ovan) medan jag bakade ut. Tessan kom förbi och luktade ljus, pratade skit och gick rundvandring i vårt röriga hus.

David och Stesse har vart duktiga idag så här långt har dom kommit minsann!


Fasaden är nästan klar och verandan är påbörjad. Vi har även haft elektrikern på besök för lite tips och råd om belysning.
Om ni tycker att frallorna som vi bakat idag ser lite "knöliga" ut så är det för att jag idag stoppat i torkad frukt och nötter, igår var det ju morötter men man kan ju nästan ta vad som helst, gott blir det i allafall!

I kväll var jag trött och orkade bara inte laga någon fancy middag och jag var inte särskillt hungrig heller men pojkarna i familjen är ju alltid det så dom åkte in till stan och köpte Kina-mat! Nu har vi ätit gott, duschat, bäddat rent i Albins säng, tvättat alla nya kläder vi köpt och sitter lungt tillbaka i soffan och kollar melodifestival, eller njae... David gick upp och la Albin för en stund sen och han harinte kommit ner än...

I morrn hade David lovat oss en utflykt men det verkar som han måste jobba på huset... Va sjutton ska vi då hitta på?? Funderar på att kanske baka ett storbak med bröd, eller shopping på Kungsmässan kanke, förslag mottages tacksamt!

Ni som är sugna på PartyLite har en hel vecka till på er innan jag beställer, på söndag (den 8:e).


Kommentarer
Postat av: Anna

Tack detsamma!! Hade en urtrevlig dag med er!

Älskar ju dina frallor och skulle bli väldans tacksam för recept... :-)

2009-02-28 @ 21:42:11
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com
Postat av: Mamma

Himla söta dom där "ongarna".

2009-02-28 @ 22:12:27
Postat av: Malin

Kan undra om vi köpt likdana helgröna byxor, utan mönster) till våra söner! embla valde tröja och det blev en röd med grodor på! Jag ville haft orange byxor med stjärnor men det fanns ju inte rätt storlek. men nu matchar byxor o tröja ihop iaf!

2009-03-01 @ 08:26:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0