Borta bra, men hemma bäst!

Nu är vi hemma!! Vi kom hem vid 4 tiden så nu ska vi bort och handla medan Albin ska få vara hos mormorn en sväng, för hon har visst längtat!

Dag 1, Lördag den 10/ 1 19.30


I natt har det inte vart många timmars sömn... Vi somnade väl inte innan halv 12 och klockan ringde redan halv 5. Bilen var nästan färdig packad och vi skulle bara ha med mat och sånt som vi inte kunnat lägga i innan. Vi kom iväg som vi skulle, vid kvart i 6, hämta upp pappa och mötte upp Anna och Tobbe vid påfarten som bestämt klockan 6. Dom hade glömt färdmackorna i kylen hemma men vi började köra så kom dom i kapp så småningom.


Vid halv 10 var vi framme i Grums och Rasta, där vi skulle ta vår frukostpaus och då hade vi hunnit igenom hela Robin Hood och halva Lady & Lufsen på den portabla DVD:n... Vi stannade en stund, käkade, bytade blöja, tankade och inhandlade lite färdgodis innan vi åkte vidare mot Norska gränsen. Vi stannade strax innan gränsen i Långflon så Anna, Tobbe och barnen fick äta lite mat, vi var inte så hungriga så vi åkte vidare mot Trysil, det var ca 4 mil kvar.


Vi hade snö ganska många mil, det började lite lätt redan i Grums och sen blev det bara mer och mer snö, men det snöade inte. Vi var framme vid 14 uppe på toppen, på Högfjällscentret. När vi hade gett Albin lite lunch och packat in all mat så gick jag och pappa bort och hämta våra skidor medan Albin och pappan gick ut och testade den ena pulkan. Vi måste nog köpa en ny mössa till Nuss, för han älskar att åka pulka men jag är rädd att mössan inte är världens varmaste...


Nu i kväll har vi ätit tacos och pappa håller på med kaffet medan David borstar tänderna på Albin. Vi ska spela lite Buzz nu innan det är dags för Körslaget!

David pratade med Tobbe nyss på telefonen och Noa har kräkts... Visst är det väl typiskt!




Dag 2, Söndag den 11/1 17.00


Vilken skön natt vi har haft, sovit som stockar allihop (utan möjligtvis morfarn...)! Albin somnade gott i sängen och har sovit gott i natt, med han rör sig mycket på natten så morfarn har vaknat ett par gånger i natt men somnat om fort igen. Albin vaknade inte innan morfarns klocka ringde vid kvart i 7 och då klev vi upp och käkade frukost.


Vi var ute i backen lagom till liftarna öppnade vid 9, det var Jag, Pappa, Brorsan, Joel, Tobbe, Jakob och Simon. Anna och barnen stannade inne på förmiddagen för det var lite dimmigt och blåsigt. Albin och David tog med pulkan och gick ut samtidigt med oss och när vi kom in 2½ timme senare så hade dom precis kommit in (!). Dom hade vart och hyrt skidutrustning med som Albin skulle testa på eftermiddagen.




Vi käkade kräm och smörgås till lunch och sen åkte alla grabbarna ut medan jag väntade på att Albin skulle sova klart så vi kunde gå ut i backarna! Vid 2 var vi ute i backen och åkte några pulkaåk (shit var jobbigt att dra pulka och Nuss uppför!) och sen kom pappan och vi testade skidorna! Jag tog på mig mina skidor och David tog skor, sen gick vi mot backen. Albin åkte mellan mina ben, och jag hade mina stavar på knäna som han kunde "hänga" på och det tyckte han var helt ok, men jag orkade inte, det var nåt fruktansvärt jobbigt! När vi försökte på andra sätt så bara grät han och det hjälpte inte vad vi gjorde så vi gick in och han har vart så nöjd med det, han har kollat på medan jag skalat potatis, vilket tog dubbelt så långt tid som vanligt eftersom dom har en konstig jäkla skalare här i Norge...


Tobbe har vart här inne nu en sväng och bjudit på whiskey. Nu är Albin och David inne hos dom och busar med Ella medan pappa fixar maten, idag ska vi ha potatismos och prinskorv med morötter. Anna var inne här nu och lånade lite vitpeppar och Noa är helt Ok nu, det var nog bara åksjuka...




Dag 3, Måndagen den 12 januari 20.00


Idag har vädret inte vart det bästa... När vi vaknade var det milt. Jag och pappa gav oss ut i backarna ändå för att kolla läget och åkningen, men när vi kom över till andra sidan berget (för er som är hemma i Trysil, Turistcentret och Högegga) så regnade det ju där. På vår sida berget var det i alla fall uppehöll och emellanåt lite snö. Vi gjorde bara några åk innan vi begav oss tillbaka (men det tar sin lilla tid när det inte är öppet på toppen, tre långa T-liftar...) När vi kom tillbaka var brorsan och Joel kvar inne (dom hade visst tagit sovmorgon till halv 10, vilket visade sig vara vårt fel, som inte väckt dom...) medan David och Albin tagit bilen till andra sidan där Albin skulle lära sig åka skidor. Det gick inge bra idag heller, vi får nog vänta ett år...




Efter lunchen, som idag bestod av min hemmagjorda risgrynsgröt, så åkte brorsan och Joel ut i backen (brorsan på Joels snowboard), David och Albin gick och åkte pulka och jag följde med pappa ner till affären i centrum för att leta reda på nål och tråd, packa hade spräckt sina skidbyxor i grenen. När vi kom tillbaka (efter att ha letat i 3 affärer!) så gick jag bort till pulkabacken där David, Albin, Anna, Tobbe, Noa & Ella höll till.





I kväll har vi spelat några rundor Chicago och ätit fiskpinnar, koktpotatis, rårivna morötter, grädde och lingon, riktigt smarrigt efter en eftermiddag i pulkabacken. Vid halv 7 i kväll kom grannstugan in och hämtade oss, vi har haft pulkarace i backen. Grabbarna hade satt upp en bana med riktiga portar, start, mål och tidtagning. Tobbe vann när han hade Noa i pulkan med tiden 22,1 och tätt därefter kom David på 22.9. Jag låg inte långt efter med mina 23,7 och Albin njöt i fulla drag med massa bus och snöbollskastning!





Nu ska vi strax lägga Albin och hoppas att han sover gott för i natt har han hållit morfarn vaken nästan hela natten... Tobbe kommer strax in och han har lovat ännu mera lekar!


Dag 4, Tisdagen den 13 januari 15.15


Phu! Jag sitter inne i stugan alldeles själv nu, varenda benmuskel är ur balans och på gränsen till kramp. Men vi börjar väl från början...


Eller vi fortsätter där vi sluta igår. Jag, David, Brorsan och Joel gick in till Anna och Tobbe och lekte papperspåse-leken. Den leken går ut på att man ska ta upp en papperspåse med munnen medan man har händerna bakom ryggen. När alla klarat ett varv så klipper man av en bit och så håller det på tills bara botten återstår av påsen. Kruxet är att ingen annan kroppsdel än fötterna får nudda golvet. David visade sig vara en jäkel på just den leken! Jakob åkte ut först och sen åkte Simon. Christoffer och Joel klarade inte sista omgången och för oss som gjorde det så hade Tobbe en sista liten grej... Han la ut ett spelkort på golvet som vi skulle ta upp med tänderna och vi som klarade det var Anna, Tobbe, David och Jag.


Vi var nog inte klara med den leken innan 11 på kvällen och sen somnade vi gott. Albin har sovit gott i natt och morfarn med, så vi var uppe vid 7 och käkade frukost. Idag var det ingen dimma utan klart och fint så David bestämde sig för att åka på förmiddagen så jag och Albin gick ut i backen och tog med oss pulkan.




Nu på eftermiddagen har jag åkt skidor men det var inte alls min typ av underlag, varenda backe var totalt stenhård så jag gjorde några åk med grabbarna innan jag bestämde mig för att åka hem medan dom andra vildarna åkte vidare.


Idag har vi käkat Gulasch till lunch och ikväll är det pytt i panna med stekt ägg och rödbetor på menyn. Nu kom David och Albin in så vi tänkte gå över till affären (ca 30 meter) och köpa nåt gott till fikat så vi kan överraska dom andra pojkarna!


Dag 5, Onsdagen den 14 januari 17.00


I går efter att vi vart och handlat och bjudit alla pojkar på kanelbullar så tog David med Albin och gick till grannstugan för lite bus. Dom kom tillbaka direkt med beskedet att Jakob precis spytt och Anna vet min fullständiga skräck för just magsjuka så hon vände dom i dörrn... Efter det så bjöd pappa laget runt på Jägermeister och jag tog min dagliga Underberger.


I natt har det fortfarande inte kommit någon snö så jag befarade att det var lika jäkla hårt i backen idag så jag och David tog en hel förmiddag till att umgås med vår son, bus i snön med pulka och snöbollskastning!





Efter lunch följd David med pojkarna ut i backen medan jag och Albin gick upp till hästen. Jodå, det står en häst uppe vid skidskolan varje onsdag och varje fredag (har gjort det alla år vi vart här) så vi tog en tur runt här uppe på Fageråsen det kostade bara 50 nok för mig och Albin och eftersom vi var först ut idag så körde han en extra runda så att bjällran skulle höras och det tog runt en halvtimme, Albin var mer än nöjd när vi var klara så vi gick runt lite borta i backen och kastade snö (han kommer nog att sakna snön) innan vi gick in vid 3-tiden.




Det är ju såklart jättetråkigt att vi inte kan leka med Ella och Noa som vi tänkt men det är onödigt om det härjar magsjuka där inne, Jakob var i och för sig ute och åka i dag på eftermiddagen så det är ju inte alls säkert att det är det, men jag chansar inte!




Nu ska vi spela färdigt vår omgång chicago som vi började på vid lunchen och sen i kväll ska det ätas spaghetti med köttfärssås.




Dag 6, Torsdagen den 15 januari 17.50


Igår hade Albin fullt upp på kvällen, brorsan och Joel underhöll honom hela kvällen, han kammade dom, busade i deras sängar mm medan jag, pappa och David spelade lite Buzz.

Vid halv 9 somnade han som en sten men i natt har han vart vaken en del så morfarn har vart vaken en del i natt.



I morse åkte jag med pojkarna ut medan Albin och David var kvar på Fageråsen och åkte pulka. Vi har haft fantastiskt trevlig skidåkning idag, visserligen var det mellan -17 och -19 grader men man får se till att röra på sig. Dom hade kört snökanoner hela natten och har gjort hela dagen så det är ju inte alls så isigt utan härlig åkning i lössnön!

Men visst var det kallt, jag och pappa åkte in vid kvart över 11 och sen efter lunch så ville David ut i backen så jag och Albin tog med oss pulkan och gick ut i skogen här bredvid och plockade kottar. Det var inte svårt att få med Albin på det, han samlade på sig hur många som helst och det gick knappt att få med honom hem! När vi plockat färdigt så gick vi upp mot backen för då var klockan redan 3 och vi tänkte möta pappan och morfarn (liftarna stänger halv 4) om dom var i närheten, men när vi kommit halvvägs upp så sa Albin att han hade bajsat så det var ju bara att vända tillbaka och gå in i stugan och ta av sig allt men där var ju inget bajs!! David kom precis efter oss så vi hade ju kommit precis i rätt tid till att möta honom! David tyckte jag kunde kollat i backen men jag kan ju inte gärna knäppa upp overallen när det är -18 grader ute!



När vi kom tillbaka så gick jag in i duschen medan Albin och David gjorde figurer av kottar och tändstickor. Morfarn kom vid halv 4 och sen har vi fikat och förberett maten som nu står i ugnen. Idag ska vi ha enkel kyckling i ugn med potatis.



Dag 7, Fredagen den 16 januari 15.50


Sista dagen med skidåkning idag, lite vemodigt men en hel vecka till hade nog vart väl bra. Albin har sagt "heem" följt av "Kajs" "Pyz" ett par gånger men jag vet inte om han menar att han längtar hem eller vad det kan betyda. I natt har han sovit gott och morfarn med, dom var uppe en gång vid 3 tiden men dom somna om fort igen.


I morse bestämde sig David för att åka på förmiddagen och idag var det kallt, -16 grader och snö så det var nästan kallare idag än i går bara för att det blåser med idag. Jag och Albin gick ut och åkte pulka och efter någon timme kom David, han började frysa om fötterna så han åkte in och bytade till skor och sen åkte han med oss i backen med. Vid 11 gick vi in och morfarn kom ganska snart därefter, till och med han frös om fötterna (det tro jag aldrig har hänt).


Efter korv med bröd till lunch så var det min tur att ge mig ut i backen för sista gången för i år, åkningen var helt ok, det har ju snöat hela dagen så det låg lössnö överallt vilket jag gillar. Pappa åkte med mig medan Tobbe, Simon, Jakob, brorsan och Joel åkte bort till parken (hopp och sånt, mest till snowboardar tror jag...). Vi åkte in igen vid 3-tiden och då hade David och Albin också precis kommit in så vi gjorde oss varsin kopp varm choklad (Albins första någonsin och efter varje gång han druckit så satte han ner koppen, tittade på oss och sa "gott") och fikade lite, David hade köpt Smarrys (Cocostoppar) så han och Albin tog varsin sådan.


Nu sitter grabbarna och kollar på skidskytte medan jag packar ihop sånt som vi inte behöver mer, vi ska ju städa av det mesta nu i kväll och gå ut med grejerna i bilen så vi kommer iväg i tid i morrn!


Idag har vi ingen mat kvar att laga utan planen är att äta upp allt som finns i kylen så vi slipper få med oss massa mat hem och det ska nog gå bra för där é en del grejer kvar.


Dag 7, Fredagen den 16 januari 21.50


Grrrrr! Så arg, ledsen och besviken jag är nu!! Jag har inte klagat eller knystat ett enda litet ljud om att JAG har bokat stugan, JAG har fixat allt som ska handlas och sett till att det blev gjort, JAG har lagat ALL mat som har ätitis i stugan (pappa och David har såklart hjälpt till), JAG, PAPPA & DAVID har hjälpts åt med all städning och packning. Jag vet att jag är som en liten höns-mamma och jag tar gärna hand om ALLT men lite jävla uppskattning kanske inte skulle skada, i alla fall från bortskämdaste jävla skitungen till lillebror som man har!!

När vi hade ätit i kväll och all packning som kunde lastas ut i bilen var lastad så tog jag, pappa och David hand om städning, medan Joel och brorsan låg och sov, jojjomen, dom gick och la sig när dom kom hem, trots att jag flikade in lite snyggt när dom kom att det vore bra om dom kunde duscha och så i tid så man kan börja städa toaletterna, den enda tykna kommentaren var "Va inte så jävla stressad, vi har semester!". Jodå, dom båda har definitivt semester, det enda dom gör (förutom att skräpa ner, äta och sprida odör) är att plocka undan sen egen disk och absolut inget annat.


Hur som helst så sov dom någon timma innan dom behagade sig upp och åt mat och sen efter många om och men (­+ kaffe och fika) så fick dom båda duschat och vi satte oss i soffan. Självklart fick brorsan fatt i fjärrisen och här har vi bara 1:an, 2:an och 4:an (svenska) och jag sa att jag gärna kollar på Let's Dance, men då bestämde brorsan att det ville vi då rakt inte utan slog på På spåret och jag sa inget utan vi titta på det och det var jättetrevligt men när det sen var slut och det fortfarande var en timma kvar på Let's dance så bad jag om att få titta på det men han zappa vidare genom ALLA dom andra kanalerna och hittade tillslut en film (textad på norska såklart) som han bara skulle se. Vi gafflade lite och jag visade tydligt mitt missnöje eftersom jag inte tycker man kan bete sig så när man inte lyft ett finger på hela resan... Hur tror ni det gick??


Jodå, här sitter jag och skriver, vägg i vägg med en gapig film och spyr ut galla över er! Dessutom fick jag äran att rengöra toaletten medan dom lugnt satt kvar och kollade på film. Tror till och med pappa (som annars tar brorsan i försvar för minsta lilla, JÄVLA curling farsa!) tyckte det hade gått lite väl långt för han satt helt tyst på sin stol, annars lägger han sig alltid i våra små bråk (till 90% tar han brorsans parti, vad det är gäller, JÄVLA curling farsa!)


Nu ska jag svälja klumpen i halsen, spela en omgång patiens på datorn och sen somna gott för i morrn ringer väckarklockan redan halv 6...



Kommentarer
Postat av: Malin

Vilken härlig vecka, snacka om att jag längtar efter snö!



Så där arg kan jag bli på min egen make ska du veta, men jag får väl skylla mig själv som gör och alltid har gjort det mesta av jobbet här hemma.



Ha det bra!

2009-01-17 @ 17:16:10
Postat av: Lina

Åååå...nu saknar jag Trysil ännu mera :-) Välkommen hem!

2009-01-17 @ 17:30:20
URL: http://secretmom.blogg.se/
Postat av: pc

Hihi riktigt härliga bilder ;)

2009-01-17 @ 17:35:50
URL: http://prolactinchic.blogg.se/
Postat av: Mamma

Äntligen hemma, och vad Albin pratar mycket nu!!

2009-01-17 @ 21:20:56
Postat av: Anna

Känns som brorsan är lite bortskämd eller...

Låter ju annars som en toppen semester.

På tal om t-shirten, tror du att du kan fråga din bror (när känslorna lagt sig lite) var på nätet han hitta tröjan?

2009-01-18 @ 11:59:51
Postat av: Anonym

vad roligt det var att läsa din blogg igen! ni verkar ha haft det hur mysigt som helst, av bilderna att döma

2009-01-18 @ 17:55:54
Postat av: Pia

Nu har jag tittat på alla de fina bilderna från er semester tripp.

Ni verkar ha haft en härlig skidsemester. Lite avis är jag nog allt....vill ju ha snö här nere i södern.

2009-01-18 @ 20:59:13
Postat av: Charlotte

Anna: Brorsan har köpt tröjan på http://www.stayhard.se/



Jätteroligt med alla kommentarer men glöm inte skriva namn...

2009-01-18 @ 21:36:48
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: malin

Riktigt fina bilder! :D

Ni verkar haft det bra :)

2009-01-19 @ 19:45:22
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: Karin

Hej! Kolla gärna in min blogg!=)

2009-01-19 @ 19:53:37
URL: http://kavist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0