Underbar dag med underbar familj!

Jag vaknade i morse med halsont!! Nej, jag tänker inte bli sjuk denna veckan, David har EN veckas semester och den tänker jag vara frisk på, så det så! Om jag måste bli sjuk får det bli nästa vecka. Tur att jag kan bestämma över sånt själv, för det kan jag, har jag alltid kunnat ;-), eller hur mamma??

Jag rensade kameran innan och hittade denna bilden på Albin när han trycker i sig massa blåbär som vi köpte på Vareborg i fredags, den måste jag visa er först.



På fredagskvällen sov ju Albin över hos mormor & morfar och det hade gått så bra så, han hade inte vaknat innan vid 7 snåret men tyvärr vaknade mormorn med feber på lördagen så David åkte och hämtade honom redan vid 9. På vägen köpte dom frallor på Gööks som vi mumsade i oss innan vi åkte Långås marknad. Det hängde regn i luften men varm som jag är så tog jag shorts, sandaler och linne, och det visade sig vara smartm inte för att det blev hett, utan för att det öste ner på oss stundtals. Det var fortfarande varm så jag frös absolut inte men blöt blev jag, Albin somnade i sin vagn under regnskyddet och David gick med sitt paraply, jag kunde väl trängt mig under där, men det gör mig inte så mycket med lite regn, det är ju inte så att jag har nåt smink som rinner...

I alla fall, vädret gjorde så det inte alls var någon trängsel (SKÖNT!) så vi tittade på allt i lugn och ro, pratade lite med Tessan som stod och sålde smycken med sin granne, köpte några fräsiga bakformar och en påse fläderblommste! Vi tröttnade rätt fort så vi åkte därifrån och hur mycket vi än hade på fläkten så försvann aldrig imman på rutorna, fatta att vi var våta, ja inte Albin då förståss som bara sov vidare när vi flytta över honom till bilen.

På hemvägen körde vi om Växtriket (somliga kanske inte tycker det är "på vägen", men vad gör man inte när regnet bara öser ner ute...) för att köpa en blomma till farmor & farfar som vi skulle till på kvällen och när vi ändå var i Läjet tyckte jag vi kunde gå in på Ankaret, men det var fullt och lite till på deras parkering så vi åkte hem till vår egen lilla ICA (som var väl fylld med kunder den med men där vet man vart man ska gå i alla fall och behöver inte irra runt) och köpte det vi skulle ha till middagen. Vi lagade middag tillsammans hela familjen och efter maten blev jag rastlös så vi började baka lite, även här var hela familjen involverad, pojkarna mest med att slicka smet i och för sig men vi var i alla fall tillsammas i köket! Gjorde en dubbel satts med kladdkakemuffins och sen ringde vi in brorsan och pappsen för fika.


Efter fikat så satte jag igång och bakade lite frallor som fick jäsa i kylen över natten, denna gången hade jag i lite vetekross och gisses va gott det var, det får vi ha i igen! När allt var färdigbakat tog David hand om disken (med Albin till hjälp såklart) och jag tog mig en sån där lååång, go dusch ni vet. Jag gjorde mig färdig för kalas och David tog med sig Albin in i duschen och sen gjorde vi pojkarna kalasfina med!


Mormorn fick ju tyvärr inte följa med eftersom hon fortfarande hade feber men kalaset var jättetrevlig och farmor hade som vanligt lagat den godaste maten ni kan tänka er, vet ingen som lagar så god mat som  hon! Albin hade fullt upp hela kvällen med mina småkusiner (små och små, 15 & 17 är dom...) hela kvällen och han somnade gott i sin vagn efter bara några meters rullande. Vi var hemma strax efter 11 och somnade gott sen. Vaknade idag kl 7.35, både jag och david satte oss upp i sängen med en gång, ingen Albin! Han hade inte bara sovit bra mycket längre än han brukar, han hade dessutom sovit i sin egen säng och fortsatte till klockan var nästan 8!! Helt underbart att få sova lite längre 2 dagar i rad! Vi bakade våra frallor och pojkarna satte på kaffet, sen kilade dom över och väckte morbrorn som oxå fick lite nybakat!



Efter frukost gick vi ut alla 3 och tog hand om våra nyfunna trädgårdshusdjur, mördarsniglarna! Vi har aldrig haft några tidigare så vi är helt gröna på det här med bekämpning av denna sortens ohyra men Albin visade sig vara en sjuhelsikes snigel-fångare! Han gick med sin tång och plockade snigel efter snigel och la dom i David hink. Nu var det inte så farligt som vi först trodde, det vara bara några stycken som låg i häcken men eftersom Albin var så effektiv så fortsatte vi in till grannen (sommarstuga) och tog hand om dom där med! Vad som hände med hinken som fylldes med sniglar vet jag inte och jag är glad om jag slipper veta det oxå.

Sen kom ju regnet... Albin hatar regn för då måste han vara inne (eller tja, det finns ju regnkläder men det är ingen som vill vara ute med honom...), så det blev gnälligt och jobbit en stund när jag tillsist, efter att ha lusläst internets på aktiviteter-att-göra-häromkring-när-det-regnar, kläckte idén att vi åker till Djurparken, det får väl regna lite då, vi har paraply!

Nu var det ju bara så att vädret var helt och hållet på vår sida, det var skönt men inte soligt, perfekt för oss som ändå inte mår särskillt bra i värmen. Nästan så vi inte trodde det var sant, och mycket folk var där inte heller! Vi såg massor av djur och djurungar.



Albin hade väldigt roligt, kollade på djur, lekte med andra barn på lekplatserna, klappade bondgårdsdjuren, körde traktor mm, mm.

Vi var uppe i Borås vid halv 2 så vi tog lunch ganska direkt efter att vi kommit upp och både jag och David löste säsongskort så vi kan åka dit igen! Efter att ha gått nästan hela varvet runt så stannade vi och tog en fika men kaffe/te pcj glass. Vid halv 6 åkte vi hem och då la jag mig ner i baksätet och vilade lite medan pojkarna underhöll varandra där fram.



Väl hemma så tog Albin tag i ännu mera snigeljakt på grannens tomt, jag gick in och bredde lite frallor och sen kom pojkarna in ioch åt och fortsatte sedan ute med fotbollen, vad annars!


Nu ska jag gå och lägga mig, halsen gör ont och John Blund är på mig hela tiden!

I morrn beger vi oss till Örkelljunga!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Vilken lång och rolig blogg det blev idag! Albin såg ju alldeles salig ut på traktorn.

Sen är han ju väldigt söt också, inte minst på det översta kortet där han äter blåbar...

2009-07-19 @ 23:14:28
Postat av: Sandra

Vilken underbar dag det blev tillsist. Tycker att dina bildcollage är väldigt fina.

Hoppas du mår bättre idag och njut av er semester.

2009-07-20 @ 07:21:21
URL: http://lilla-knyttet.blogspot.com/
Postat av: Laila

Va roligt ni ser ut att ha haft på djurparken,många djur, och många maskiner att både sitta på och titta på!

2009-07-20 @ 11:06:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0