Mammas födelsedag!

Igår var det ingen vanlig dag, för det var mammas födelsedag!

Vi började födelsedagen med att åka in till stan. Mamma hade bokat en tid till mig & henne hos en osteopat mitt i stan, jag har aldrig varit hos någon och inte hon heller och vi båda tyckte det var jättebra och ska gå dit igen!

Medan mamma var där så gick jag, pappa & Albin ner till hamnen och kollade när Grenå färjan lämnade hamnen och det visade sig vara så intressant att vi knappt fick med oss Albin därifrån! Vi åkte upp till stan igen och jag gick in på mottagningen medan mamma gick och kollade efter klänning och pappa sövde Albin i bilen. När jag var klar så mötte mamma mig och vi gick och kollade på en klänning mamma hittat som jag skulle vara smakråd till och den var jättefin men som vanligt när det gäller mamma så fick dom lov att sy in den lite så vi skulle komma tillbaka på eftermiddagen och nåla in den.

Vi åkte hem till Tvååker där brorsan var och mamma fick öppna sina paket från oss i familjen, hon fick en sprillans ny laptop med router som hon blev sååå glad för och sen åkte vi vidare för lunch. Pappa bjöd oss alla (jag, Albin, brorsan och mamma förstås) på lunch på Motellet, mamma & pappa åt levergryta och till det drack födelsedagsbarnet ett glas vitt medan jag, brorsan och Albin åt kycklinggryta som var riktigt god! Albin fick en glass efter det och vi drack kaffe & te innan vi åkte hem och lämnade av brorsan.

Vi åkte vidare mot Falkenberg och Factory outlet där mamma fått presentkort dagen innan som hon tänkte sätta sprätt på. Hon köpte en optisk liten mus till sin nya dator, en ny kamera väska, en lyxig solstol till alla varma sommardagar och så fick Albin 2 leksaksbilar oxå... När vi var klara där så åkte vi hem och lämnade av Albin & morfar för att åka in till stan och nåla in den där klänningen som mamma skulle ha. När vi kom in till stan så började vi med att ta vasin kopp kaffe/te och dela på en kärleksmums på café Mignon så vi säkert skulle vara på allerten när klänningen skulle provas in och det gick jättebra, dessutom skulle nya skor inhandlas så vi gick runt i stadens olika skoaffärer och prvade skor till klockan var halv 6 eller nåt innan vi kom på att vi nog fick dra oss hemåt, vi skulle ju köpa med oss nåt ätbart hem! Jag föreslog att vi skulle gå om Tovedals först så det gjorde vi men där hittade vi ingen som föll oss i smaken så vi bestämde oss för att gå om Kvantum på vägen till bilen. På samma gata som Tovedals låg en liten klädaffär som vi aldrig sett förut där det kryllade av "mamma kläder" (med mamma kläder menar jag kläder som min mamma gillar...)! Mamma vill eförst inte gå in men vi hade ju nästan 20 minuter på oss innan butiken stängde så jag gick in och mamma hittade såklart massa hon gilla... Innan vi gick därifrån så hade ett litet vitt, urgulligt linne från marlboro classics slunkit ner i shoppingkassen i den lilla mysiga äfferen som hette Hagdorns. Inne i affären hände en ganska skojjig insident med en spindel med utlänskt utseende men det är en lång historia men den innefattar i alla fall ett par haremsbyxor, jag och en super mesig vad-som-måste-vart-en-homosexuell-man!

Efter detta sista inpulsköpet som oxå vart på pengar hon fått dagen innan (som lixom tog slut där på självaste födelsedagen...) så gick vi upp till Kvantum och köpte oss en smörgåstårta och en liter jordgubbar! Vi åkte hem till oss där David, pappa & Albin väntade och sen smaskade vi på skajdjurtårta som var smarrig. Till kaffet åt vi jordgubbar och en Frödinge Schwarzwaldtårta som mamma fått av ICA, sen var det laptopsurfing för hela slanten!

Jag tror mamma hade en toppendag på sin 50-årsdag, vi hade det och jag kan inte tacka mamma & papap nog för att dom bjöd mig och Albin på denna fantastiska dag! Nu ligger han och nanar hemma hos mormor, för det där med att försöka ta bort eftermiddagsluren var ju ingen hit, så jag får väl helt enkelt stå ut med att stiga upp vid 5-6 snåret VARJE DAG... Man får ju mycket gjort på förmiddagen i alla fall!

Jag har lite bilder från igår men kameran ligger borta hos mamma så dom får jag visa senare!

Kommentarer
Postat av: Malin

Låter som en fantastisk dag, hoppas min mammas 50 årsdag blir lika bra, hon har bjudit oss alla med till Öland!!

2009-06-18 @ 16:17:56
URL: http://femifamiljen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0