Äntligen!

Lite härlig familjetid, bara vi 3!

I natt sov jag urdåligt! Jag visste redan innan att natten inte skulle bli någon höjdare eftersom jag fick ont i halsen sådär lagom till stängningsdax på jobbe. Men för säkerhetsskull tog jag en alvedon innan jag gick och la mig och la halstabletterna i lådan vid sängen. Jag har inte ens kollat på klockan när jag vart uppe i natt men några gånger har det blivit och halsen har gjort ondare och ondare.

I morse ringde jag Rigmor och kollade om hon inte hunnit göra planer för dagen (hon skulle haft Albin för jag skulle jobbat men bytade så jag jobbade förra helgen i stället) och det hade hon inte så hon kom och hämtade Albin vid 8 så jag kunde åka till VC.

På vårdcentralen har dom infört ett märkligt system där man lixom får komma på "drop in" till läkarmottagningen nu mera och sen gå runt med sin lilla lapp med sina personuppgifter på, mycket märkligt tyckte jag. I alla fall så tyckte läkarn att det var i tidigaste laget eftersom jag inte haft ont så många timmar men han förstod mig efter att ha läst min journal, jag har lätt för halsfluss och vet att det inte blir bättre av att vänta. Nu var det inte någon fluss (än...) utan bara ett vanligt virus som man inte kan göra nåt åt, så jag skulle se på över helgen, så får vi se hur det blir.

Jag åkte hem och la mig på soffan, somnade aldrig fast jag var såååå trött men det var skönt att bara ligga så, kan inte minnas när jag låg på soffan sist! Efter en banan, lite nötter och en kopp te så blev jag piggare. Tog mig en lång dusch och riktigt sköljde bort allt det "sjuka", sen åkte jag och hämtade Albin som haft en toppen dag med farmor och faster!

När vi kom hem gjorde vi en liten tur till ICA och sen åkte vi hem och bytade kläder på Albin och hämtade pappan som faktiskt var hemma i tid idag! Han hade lovat oss fredagsmys så vi beställde bord på Restaurang Solviken och hade en helt fantastisk kväll!

Vi åkte in redan vid 17 och sen gick vi runt nere på klipporna, vid havet i Apelviken innan det var dax för middagen på restaurangen och Albin var förvarnad och hade bestämt sig för att själv beställa vad han skulle ha, i allafall dricka! När det var vår tur att beställa så fick han sagt det han skulle och vi beställde vårat, både jag och David tog en utvald 2-rätters som bestod av:
Kräfttoast med hovmästarsås, sallad & melon
Pepparstek med pepparsås, grönsaker & potatisgratäng
Helt underbart va det och Albin fick köttbullar med mos som han åt duktigt av!
Fast jag blir lika förvånad varje gång vi är på restaurang (vilket har blivit några gånger nu det sista...) varför består ALLTID barnmenyerna av pommes?? Det fanns inte en enda rätt utan pommes och så har det vart förr, vi vill inte att Albin ska äta det så länge det bara går så det får vi alltid fråga efter och allt som oftast finns det ju alternativ, som idag!

Min älskade lilla 3-åring skötte sig exemplariskt! Han satt på sin stol hela kvällen, åt och drack ordentligt och när han tröttnade på det så hade jag packat med några små bondgårdsdjur som han satt och lekte med i fönstret, för vi hamnade så lägligt bredvid ett fönster där han kunde ställa upp djuren på rad så dom fick titta på när han åt.
En liten incident hända faktisk men det var inte så farligt, han satt och sög på en limeskiva som han fått från mitt vattenglas och det var naturligtvis sur så han viftade med den och den flög såklart i väg och hamnade under en kvinnas stol vid ett annat bord, dom märkte inget men Albin kunde inte låta den ligga där utan skulle tvunget hämta det och det tyckte alla vid det andra bordet var så gulligt!

Vi åkte därifrån vid halv 8 och innan vi åkte fick Albin tvättat sig, borstat tänderna och tagit på pyjamasen där på restaurang toaletten så han somnade så lägligt (planerat) i bilen på hemvägen, bara att bära upp honom i sängen. Sen satte vi på varsin kopp te, tog oss lite lingoncheescake från frysen och satte på "Män som hatar kvinnor", David hade ju inte sett den, men det har han nu och han tyckte den var lika bra som jag!

Nu har han lagt sig och jag ska göra desamma, hoppas på bättre sömn i natt!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Han börjar ju bli van nu. Han vet väl hur man gör när man äter på restaurang, lille gubben...

2009-09-18 @ 23:34:59
Postat av: Ullis

3 år gammal, då börjar det väl bli dags för syskon nu eller?? En liten fråga bara; Varför inte pommes, ungen verkar ju ösa i sig allt annat onyttigt som kakor mm?? Tror att de serverar pommes till barn så ofta för att de flesta (alla jag vet i alla fall) tycker om och äter det samt att det inte blir så kladdigt som om man har sås till kokt potatis tex. Har man flera barn kan det vara svårt att ägna 100% åt ett, tro mig, jag väljer alltid pommes för att slippa såsiga tröjor och byxor på väg hem.

2009-09-19 @ 12:40:35
Postat av: Laila

Han är duktig den ungen,väluppfostrad som han är, går det ju så klart att ha honom med på retaurang.

2009-09-19 @ 12:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0