Husmor!

Idag har jag vart en riktigt husmor! Hela trädgården har vart full utav folk hela dagen som jag har servat med mat.

Men först ska jag visa några av dom fina bilderna vi tog igår innan vi gick in på Solviken och åt.



Det var helt underbart väder ute och vi kunde lätt gått strandpromenaden runt om vi inte vart så hungriga...


Min duktiga, duktiga kille på restaurangen!

Åter till denna dagen!

Jag började direkt på morgonen med att riva upp alla sängar, tvätta alla lakan, handukar och tömma tvättkorgarna, bara det är ju ett projekt för sig, sen kom David och Jonas och med sig hade dom frallor så vi käkade frukost innan dom gick ut och fortsatte. Jag röjde undan, hängde ut mer tvätt och skrev en lång handlingslista. Åkte hem till mamma och pappa och plockade en 10 liters hink med äpplen som jag tänkte ha stående framme till "arbetarna" under dagen.

Åkte vidare till ICA och handlade, mycket blir det när man är många... Hem och börja med middagen, hänga lite mer tvätt, torka (läs; Tokskura) av utemöblerna, duka, in igen och hacka sallad, skala potatis mm.

Till middag idag serverade jag 2 sorters fiskgratäng, en med tomat och räkor och en med ost och kräftor till det hade vi både ris & potatis. Alla blev mätta och belåtna och jag fick över så det räcker till i morrn! Efter middagen satta alla igäng med sina "sysslor" så jag fick röja undan maten, diska upp allt, hänga upp en till maskin tvätt (vid det laget var torkvindan rejält överfull...) och påbörja fikan. Eftersom vi hade massor av äpplen så gjorde jag en äppelpaj och i frysen hade vi ju lingoncheescaken som oxå åkte fram. Albin somnade medan vi andra åt mat så han skulle ju väckas mitt i äppelskalningen och det var inte det lättaste, men efter mycket lirk så gick det bra.

Fikan dukades fram vid strax efter 3 och även det var till belåtenhet! Det blir ju disk även av det så jag fick in och fixa det och hänga upp dagens sista maskin tvätt, sen skulle Evelina skjutsas hem till Grimeton så jag och Albin gjorde det och på vägen hem hämtade vi mer äpplen hos morfar och sen åkte vi och handlade IGEN...

Kom på att det ju är söndag i morrn och vi hade inget bröd till frukosten, som vi även där blir fler, så det fick handlas. När jag kom hem var det dax att börja med kvällsmaten, jag satte igång och koka äppelkräm och bre smörgåsar!
Det var inte igår vi åt hemlagad äppelkräm men åhhhh så gott det var och till det hade jag brett en hel driva med ostmackor och till det måste man ju såklart ha mjölk! Kankse inte det mest exotiska en lördagkväll men "arbetarna" blev mer än nöjda! 

Efter kvällsmaten skulle all tvätten tas in, vikas, sängarna bäddas, ungen badas och huset dammsugas, jag hann med allt och nu sover Albin sött i dom ljuvligt doftande lakanen, David och Jonas sitter i soffan med varsin öl och jag ska strax gå ner och sällskapa dom, ska bara bädda extrasängen där farbror Jonas ska få sova i natt! 

I morrn blir det ännu en hård dag med arbete ute, både John och Evelina kommer till frukosten och Jonas sover  ju som sagt över här.

Just nu ser det ut så här...



Fy va jobbigt det är att vara husmor på riktigt, tänk om man hade haft så många ungar som skulle tas om hand om varje dag, hua då! Nää, det är skönt att det bara är ibland, men då tycker jag det är så roligt att få ro om folk ordentligt!

I morrn börjar dagen oxå tidigt, jag ska fixa frukost till alla och sen kanske det blir svampskogen, eller sidvagnscross eller ännu mer serva "arbetare", vi får se, är ju fortfarande inte riktigt 100, halsen skaver och nosen är tetäbbt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0