Svar på tal...

Jag tänkte passa på att svara på en fråga från en av mina anonyma läsare som kallar sig "Ullis"



Det är alltid roligt med frågor och kommentarer så jagg svarar gärna!

Denna frågan gällde varför vi hellre ger Albin annan sorts potatis än friterad.
Både jag och David är av den uppfattningen att han inte behöver äta det än, han har ju inte smaka och inte frågat efter det heller eftersom vi aldrig äter det när han är med. Jag tycker faktiskt inte ens att det är särskillt gott men jag vet att David äter det ibland, men inte när vi har Albin med oss, samma sak gäller läsk och godis. Han har inte druckit läsk än och det tycker jag inte vi behöver ge honom fören han frågar efter det. Vi har det aldrig hemma och dricker inte läsk ute när han är med, vi brukar köpa Loka eller ramlösa då och Albin dricket gärna mjölk.

Godis äter vi faktisk inte heller så värst ofta, jag själv behöver hålla igen på sockret så jag köper det aldrig men David kan köpa någon gång (fast det var längesen nu, har inte köpt på hela sommarn) men då äter han det efter att Albin somnat. När vi är på kalas och sånt så får han självklart äta vad som serveras men oftast finns det vatten som han kan dricka till och på gottebordet finns det oftast frukt och choklad som han kan få och hhan har inte fråga särskillt mycket efter godis. I affären brukar han peka på godishyllan och säja att det är "Godis" men mer än så är det oftast inte, jagg säjer bara att "sånt ska vi inte ha" så nöjer han sig med det.

Eftersom jag jobbar som kassörska så ser jag ofta och då menar jag verkligen OFTA, barn som får godis titt som tätt, mitt i veckan, då kommer min följd fråga, varför får dom det? och varför ser jag ofta 1, 1½, 2 åringar som inte har äldre syskon (för även jag förstår att det måste vara svårt då...) som får lördagsgodis?

Du nämnde även att "ungen verkar ösa i sig kakor och annat onyttigt mm"
Där tycker jag nog att du har lite fel för dig, visst fikar vi men inte så ofta med kakor, vi fikar ofta med frukt hemma på dagarna (dels för att jag inte alls behöver äta massa sött) men såklart händer det att vi fikar på någon bulle, muffins eller paj, vi gillar ju att baka i den här familjen och det tycker jag bara är bra, att han får vara med och baka, för det bakas inte bara godsaker här hemma, ofta gör vi bröd och frallor med!

Jag är nöjd med vad Albin stoppar i sig och att han inte äter sött för ofta, hans tänder (och kroppen med för den delen) behöver inte det. Hoppas du fick svar på dina frågor, annars är du mer än välkommen att fortsätta fråga på!

Angående syskon, så verkar det vara någon slags regel att man ska ha ett visst antal år mellan barnen men så ser vi inte heller på det här hemma utan vi tar det som det kommer och just för tillfället så händer det ganska mycket i våra liv, Albin ska börja dagis, David har mer än han hinner med på sin firma, vi bygger om och bygger ut, det tar tid och kostar pengar och vi vill gärna kunna ge våra barn tid och än så länge är vi faktiskt ganska nöjda med tillvaron, som föräldrar till världens bästa Albin!


Kommentarer
Postat av: Eva

Bra svarat Charlotte. Du gör helt rätt med Albin enligt mej. Tycker att var och en bestämmer själv om man ska ge barnen godis eler ej. Så länge dom inte frågar efter det själv finns ju ingen anledning att ge dom det. Varför äta Pommes Frites när det är så mycket godare med vanlig potatis och mos och framför allt nyttigare.

Tycker inte heller man ska ifrågasätta farför man inte skaffar fler barn. Det finns faktisk dom som har svårt att bli gravida och den frågan kan vara väldigt känslig då.

Stå på dej, du gör alldeles rätt.

2009-09-19 @ 14:41:11
Postat av: Charlotte

Eva: Tack så mycket, det värmer!

2009-09-19 @ 15:07:50
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: Ullis

Bra svar, menade inte att det skulle verka som att jag ifrågasatte dig, mera nyfiken på varför. När det gäller frågan om syskon var det mera menat som en kul grej i cyber-världen, jag vet att det kan va svårt för vissa att få barn (tro mig).

Läsk ger vi inte heller till våra barn, förklarar bara att det äter på tänderna och om man vill ha kvar sina tänder länge ska man låta bli läsk, de accepterar detta. Godis är ju lite svårare.... Våra är 3 och 6 och går på barnkalas lite titt som tätt, svårt att säga till dem att de inte får ge någon godispåse till just mina barn. Tack för att du tog dig tid att svara och om du tolkade mina frågor som ifrågasättande ber jag om ursäkt. Annars tycker jag du har en mysig blogg.

2009-09-19 @ 15:28:13
Postat av: Charlotte

Ullis: Tack, jag försöker hålla bloggen vid "liv" genom att uppdatera ofta och ha mycket bilder!

2009-09-19 @ 22:04:51
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: Laila

Bra charlotte!stå på dig, du har rätt i allt du gör,fördärva inte honom med en massa skräp mat och skräpgodis!

2009-09-20 @ 12:10:58
Postat av: Mamma

Jag blir nästan lite rörd av hur mina systrar "försvarar" dig här...

2009-09-20 @ 12:42:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0