Långa korridorer...

Sjukhuset i Varberg har låååånga korridorer. Det har jag fått erfara idag...

Efter morgonens inlägg ringde jag MVC och dom ville gärna ha in mig för en koll så fort som möjligt så det blev till att snabba på. 8.45 körde jag hemifrån och lämnade av Albin hos mormorn (som är världens bästa!) på vägen.
9.15 hade jag tid inne i stan på MVC och där blev dom tyvärr inte mycket klokare på min huvudvärk. Ingen verkar veta vart dom ska skicka hän mig, men efter att BM på MVC ringt några samtal så bestämdes det att jag skulle till förlossningen.

Jag körde dit och fick ett rum vid 10.00. Där blev jag mottagen av BM nr 2 för dagen. Dom satte CTG (som var helt normal), en läkare kom in och hade ordnat så jag fick göra en synundersökning. Jag började den låååånga vandringen från förlossningen bort till ögonmottagningen och var där vid 11-tiden. Fick vänta lite och sen blev det undersökningar av en ögonläkare som hette Leif. Vi var klara med undersökningen 12.03 och då hade alla andra på mottagning gått på lunch (lunchstängt mellan 12-12.45) så jag fick vänta. En överläkare skulle titta på mina resultat och hon var tillbaka kl 13, så jag gick bort till fiket och tog en kopp te och en ostfralla så länge.

Tillbaka på ögonmottagningen 13.00. Fick vänta ganska länge på överläkaren och när jag väl fick träffat henne så blev det fler undersökningar och så skulle jag ha med mig resultat därifrån bort till förlossningen men det var visst datastrul så jag fick vänta ganska länge på att en läkarsekreterare skulle skriva ut ett papper. Jag hörde hur dom ringde från förlossningen och undrade vart jag tog vägen och hon svarade att jag var kvar där än...

3 timmar senare (och verkligen jättekissenödig) var jag tillbaka på förlossningen och fick träffa läkarn igen som tittade på mina resultat. En 3:e barnmorska kom in och tog 3 eller 4 rör med blodprover och sen jag fick reda på att jag skulle få komma på röntgen. Det blev en låååång väntan på den där röntgen och som tur va så kom min älskade man in med lite frukt till mig vid halv 4 tiden och jag fick välbehövligt sällskap där på förlossningsrummet.

Jag fick en ny BM (nr 4) och vid 5 snåret kom dom in med kvällsmat, vilket var välbehövligt. David satt kvar hos mig och när klockan var halv 6 och jag fortfarande inte hört nåt om någon röntgen så ringde jag på klockan och BM lovade att kolla var som var på gång. Strax innan 6 rullade dom upp mig i en rullstol (tack och lov att jag slapp gå!) och jag fick göra en röntgen på huvudet. Efter röngen tog det inte så lång tid innan jag fick lite smärtstillande (att ta med hem), lugnande besked och vi fick åka hem!

Jag åkte hem direkt och David hämtade hem Albin, som somnat hos mormorn och efter över 10 timmar var vi äntligen hemma igen. Ingen har kommit fram till vad min huvudvärk beror på men dom har verkligen uteslutit en hel massa saker idag och om det blir ännu värre ska jag söka igen men annars håller vi tummarna på att det försvinner när bebisen kommit ut!

Nu tänker jag bara kolla på Grey's och sen ska jag lägga mig och förhoppningsvis sova hyfsat gott i natt för i morrn är en ny dag och den tänker jag inte tillbringa med att ränna runt på sjukhuset!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja, det har varit en lång och ganska orolig dag (för mig, sm gått här hemma och väntat) Känns så himla skönt att du är hemma igen, och att all är bra!

2010-12-01 @ 20:53:00
Postat av: Anna

Usch, vilken dag du måste haft :( Hoppas att du får sova nåt inatt och att morgondagen blir bättre!

Stor kram!

2010-12-01 @ 20:55:26
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com
Postat av: Frida

Tänker på dig<3

2010-12-01 @ 21:47:28
Postat av: Eva

Vad skönt att dom kollat upp huvudvärken. Hoppas du får sova gott i natt och att bebisen kommer snart. Kram på dej.

2010-12-01 @ 22:25:47
Postat av: sofie

Stackarn hoppas det blir bättre snart tänker på er kram

2010-12-01 @ 23:35:49
Postat av: johanna

hoppas dagen blir bättre... hjälper inte Panocod för huvudvärken? Det är den enda som hjälpt mig.. O det var en befrielse när jag slapp den, hade STORA besvär när jag väntade Noel o var åxå inne på Ögonkontroll o röntgen, men där var allt normalt,fick såna konstiga droppar i ögonen så man såg suddigt o så tittade dom "bakom" ögat och gjorde en del undersökningar.. jag håller tummarna på att du som jag åxå slipper den när bebisen väl e ute :-)

2010-12-02 @ 09:09:17
URL: http://johannaandthefamily.blogg.se/
Postat av: Andréa

Fy för huvudvärken! Ja vet verkligen hur det känns. Vad ju sjukskriven halva graviditeten med Ebba pga bla huvdvärken ja hade! (bara höger sida). Men ja fick (precis som Johanna) Panocod och den hjälper mig en idag. Dom trodde ju under gravidteten att Ebba låg på ngn nerv och att huvudvärken skulle försvinna när hon kom ut. Tyvärr gjorde den ju inte det för mig. Har ju gjort MR Hjärna, men inget visade ju där. Så ja får leva med det säger läkarna och att det SKA bli bättre med tiden, NÄR då undrar jag!!

Hoppas verkligen huvudvärken försvinner för dig när h*n är ute!!



Förresten, ni har verkligen fått det jättefint i renoveringen!!!



Kram & Lycka till när det väl blir dags!

2010-12-02 @ 13:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0