Rapport från BB

I natt har jag fått sova gott, som en riktig prinsessa!

Eftersom även Lillebror (ja, även detta stackars barn är namnlöst...) hade dåligt blodsocker vid födseln så blir han tilläggsmatad med en lite slurk av ett äckligt tillägg efter varje amning så vi har lite att kämpa med här på BB, precis som förra gången.

Nu har dom trappat ner på mängden tillägg per gång och så får han inte lika ofta eftersom hans socker har legat bra vid alla proven. Han är en riktig sömntuta och jag får hålla på och peta på honom hela tiden så han inte glömmer av att äta, det kan ta riktigt lång tid att amma så jag gissar att vi inte kommer åka någonstans på ett tag...
Jag tycker det här med amning är helt fantastiskt och kommer göra precis allt för att det ska funka! Vi måste visserligen fortsätta att ge honom lite, lite tillägg ett tag till men sen ska jag bara amma (hoppas jag)! För mig är det riktigt skönt att här inte är besökstider på BB längre utan att man är här för att kunna vila upp sig och få hjälp med allt man behöver, det är framför allt skönt när man får en sån här "uppförsbacke" ,som med lillebrors socker, att man verkligen får tid och lugn och ro att försöka få till det. Jag har ömma, tidvis blödande bröstvårtor efter alla dessa timmars försök men jag ger mig inte och vi ska ta det lika varligt när vi kommer hem, så vi verkligen får allt att funka innan vi ger oss på större utmaningar.

Storebror är såå stolt över sin fina lillebror! När han kom och hälsade på på måndagskvällen hade han med sig en liten mjukiskatt som han och mormorn hade köpt och den har Lillebror haft i sin vagn hela tiden, Albin tror inte lillebror kan sova utan den. Han pussar, klappar och luktar på sin bror. Han har vart med och bytat blöja och tycker att det är jättefascinerade att mamma har maten i sina bröst!

Idag har det gått 48 timmar sen han föddes och han hade gått ner från 3965 gram till 3820 och det är ju nästan ingenting, men sen har han ju ätit som en häst oxå och än så länge verkar han inte vara en kräkis.

Nu vankas det middag här på BB så jag ska passa på att hämta mig en bricka och få i mig lite mat innan Lillebror vaknar och pappa & storebror kommer tillbaka!


Kommentarer
Postat av: Ida- Mamma till Jouline♥♥♥

Härligt att höra från er. Jouline äter nu som en häst o tar också lång tid på sig så det blir inte många knop gjorda.

Kan inte en amningsnapp hjälpa dig när du har så onda vårtor.

kram

2010-12-08 @ 14:10:00
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Skönt att det verkar flyta på fint för er. Aj aj aj, kan verkligen komma ihåg hur sjukt ont det gjorde i bröstvårtorna i början... Tur att det ger med sig efter ett tag. Sköt om er!

2010-12-08 @ 14:36:33
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Andrea

Amningsnapp va kanon tyckte jag, hade det t båda tjejerna. Sen finns d ju en kanonsalva som ja tyckte va bra från...hm..ja den där gula förpackningen...attans kommer inte på märket, men finns på babyhuset. (meleda, mavala ja lr nåt ;-))

2010-12-08 @ 19:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0