Orolig natt...


Det blidde inget dagis för Albin idag.

Passar på att varna redan nu för mindre trevligt innehåll...

Igår eftermiddag var han lite konstig i magen, ingen diarré eller så men han verkade vara ganska gasig i magen och i samband med pruttarna så kom det lite slemmigt skumm i kalsongerna. Inte mycket och inget bajs.

Han var precis som vanligt i övrigt. Åt bra, lekte och var precis hur pigg som helst. Tror vi fick byta kalsonger 2-3 gånger och han gick på toa men det kom inget bajs. Som jag skrev i går kväll så somnade han precis som vanligt men i natt, vid halv 2 så vaknade jag av att han snyftade "mamma".

Jag (vi ligger ju precis bredvid varandra alla 3 i vardagsrummet), satte mig upp och undrade hur det var fatt och då sa han att han var jättehungrig. För att inte väcka pappan så gick vi upp, han fick gå på toa och sen la vi oss i soffan och pratade lite. Jag frågade om han verkligen var hungrig, eller om han kanske hade ont i magen, eller mådde illa. Men han har ju aldrig mått illa och vet inte hur det känns så det var ju inte så lätt. Han sa att han hade ont i magen och att han var hungrig, gärna på gröt... Men hans höggravida mamma var inte så värt sugen på att ställa sig och koka gröt mitt i natten så jag gjorde en liten slurk välling (vågade lixom inte mer, när man inte vet vad som är på G).

Han drack sin vällning och vi låg kvar och småpratade i soffan en stund. Albin undrade om inte vi kunde sätta på tven, men jag sa att det var ju mitt i natten och det gick inget på teven då.
-Hur långt är det kvar till morgonen då?
-Långt, vi ska sova många timmar till.

Efter någon timma gick han med på att gå in och lägga sig i sin säng, men där var lite blött (kiss) så vi fick byta lakanet mitt i natten oxå. Pappan sov som en gris bredvid trots att jag var tvungen att stå på hans madrass när jag bytade lakanet och trapade på hans ben ett flertal gånger. Nu ska ni inte tro att Albin somnade för det, åhh nej!

Han rulla runt, nynnade och höll på. Jag tror jag sa till honom 5 gånger att han var tvungen att ligga still, vara tyst och blunda med ögonen för att överhuvudtaget kunna somna! När det var still en bra stund och jag trodde han äntligen hade somnat så hör jag en viskning

-Mamma, hur långt är det kvar till morgonen nu då?

Så vid kvart över 3 i natt tror jag han somnade och jag kunde börja slappna av igen, orolig som jag var. Jag har med andra ord inte sovit såvärst jätte mycket i natt och känner mig ganska mör i kroppen. Dels av att ha legat i en väldigt obehaglig ställning tillsammans med Albin i soffan i en timme under natten och sen även bädda om hans säng i mörkret, stående på en madrass (och delvis en pappa).

Eftersom jag hade tid hos BM i morse så var jag ju tvungen att gå upp och jag smög så tyst jag bara kunde och jag fick nog nästan en halv timme för mig själv innan Albin vaknade vid halv 8. Då var han precis som vanligt igen! Han säjer VARJE morgon direkt när han vaknar att han är hungrig, men det sa han inte idag, trots att jag till och med frågade. Jag frågade om han inte ens ville ha sin morgonvälling och det ville han ju såklart.


Medan han låg där i soffan, efter vällingen så kom Kajsa och la sig bredvid honom, MYS!

Han låg fortfarande i soffan när jag åkte till BM och pappan var så snäll och kom hem så jag slapp ta ut honom eller ringa och väcka mormorn. Jag ringde även dagis i morse och förklarade läget och dom tyckte nog att det vore bäst om han var hemma, om inte annat för att det kanske blir jobbigt för honom när han sovit så dåligt i natt. Så idag är han hemma och det tycker jag är precis hur mysigt som helst, jag älskar att ha honom hemma, han hjälper mig så bra nu och han är ju så go!

När jag kom hem från BM var han i full gång med sina lekar, bilar, traktorer och sidvagnar körde om vartannat på golvet. Jag bestämde mig för att inte ta med honom på något innan han hade bajsat och man viste hur det låg till men nu efter leken så blev han lite sugen på frukt så jag skar upp en banan, en sharon och 2 kiwisar och medan jag gjorde det så gick han på toa, och bajsade! Väldigt lite men ändå och det var helt normalt, "ploffade" och allt!

Vad kan detta vara?

Jag ringde sjukvårdsupplysningen i går och det blev jag ju såklart inte ett dugg klokare av. Ingen verkar fatta det här med att han är ju inte lös i magen alls! Han bajsade helt normalt i går förmiddag och idag på förmiddagen, men igår eftermiddag kom det lite slemmigt skumm i kalsongerna. Det här med set slemmiga skummet hade han nämligen förra fredagen hos mormorn, när hon hämtat han på dagis och det var samma då, att det hände 3 gånger och sen inget mer, men då vaknade han iofs inte på natten...

Någon som vet vart man ska vända sig?

Han är ju precis som vanligt och eftersom det är så fint väder idag så har jag sagt att vi ska ut och cykla en sväng, det är det enda mamman klarar av nämligen...


Kommentarer
Postat av: lina

Jag tycker inte att du behöver vara orolig. Samma sak har hänt W fast på pottan. Just det här med slemmit lite bubbligt skum. Jag ringde och pratade med min "magläkare" (han är ju ändå specialist på mage/tarmar) och han sa att man har slem och skum i tarmarna för att bajset lättare ska glida igenom och att det ibland kunde bli så att det bara kom skum (speciellt om man vart lite hård i magen och inte vart på toa,bajsat, på ett tag).

Det var först om det hände flera gånger om dagen i en vecka, som man skulle söka.



Vet inte om du blev ett dugg klokare men prova ring till mage/tarm på sjukhuset om du är orolig! Hoppas det blir bättre!

2010-11-08 @ 12:31:08
URL: http://secretmom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0