Trysil 2011

Lördag 8 januari 2011 – Avresan

I morse hade jag ställt klockan på 6.45 för tanken var att vi skulle komma iväg vid 8. Jag visste att jag inte skulle hinna bli klar men eftersom man inte sover så mycket på nätterna så viste jag att jag skulle vara så trött då vid halv 6 som jag egentligen hade behövt gå upp…

Naturligtvis så kissade Albin i sängen just den morgonen så vi fick tvätta innan vi åkte, men David var snabb så vi hann bli klara i tid och bilen var minst sagt välpackad när vi gav oss av. Jag, David och barnen i vår bil. Pappa, brorsan, Joel & Paaso i Paasos bil och vi lämnade macken i Tvååker vid kvart över 8, när pappa hämtat glömda sängkläder.

Jag och Albin satt bak och kollade på film. Vi började med Ice Age och sen somnade Albin och vaknade en timme innan vi stannade för lunch i Grums, på Rasta. Efter middagen kollade vi på Lady & Lufsen (2 gånger). Lillebror var så snäll så och satt i sin bilstol det mesta, jag tog honom bak till mig några gånger när det var matdax. Vi hade mycket, mycket snö på vägen upp så vi körde väldigt försiktigt hela vägen, men vi hade ju inte bråttom. Vi var uppe strax innan klockan 17 (Nyckeln hämtas tidigast 17.00) och våran stuga var klar när vi kom så vi körde dit med en gång och började packa in.


Jag och brorsan började packa in all mat medan resten bar grejer och sen när vi bäddade och packade upp våra väskor så tog brorsan, Joel & Paaso hand om maten. Det var alltså bara att sätta sig till dukat bord när vi packat upp, härligt!

Efter maten gick David & Albin ut och åkte Snowracer och dom var ute jättelänge, dom hade åkte hela vägen ända ner till barnbacken längst ner och sen hade dom gått upp (Albin hade säkert åkt medan pappan drog…), det hade visst tagit en timme, bara att gå upp och David var väldigt svettig när dom väl kom hem, men skoj hade dom haft och Albin hade svängt så David åkt av flera gånger och skrattat så han nästan kissade ner sig åt det!

Vi andra satt inne i stugan och kollade på Fångarna På Fortet. Jag fick sitta i lugn och ro och dricka en god kopp te medan Morfarn gick omkring och myste med en väldigt nöjd och vaken Lillebror på armen. Kanske var det inte så konstigt att han var nöjd eftersom han bajsat ner det han hade på sig när vi kom fram och fick ta ett bad i handfatet direkt.

Jag gick och la mig med 22.30 och David kom och la Lillebror efter en halvtimme, när han ätit lite till. Resten av stugan gick också och la sig vid 23.



Söndag 9 januari 2011 – Dag 1,


Första dagen i backen och allt går som hejsan!

Kl 11.09

Jag och Lillebror sitter inne i stugan, i soffan och myser till Nyhetsmorgon på tv4. I natt så vaknade Lillebror vid strax innan 3 och sen sov jag inte så mycket, även om Lillebror sover så sover han inte alls så hårt, utan han knorrar, vrider sig och behöver ha nappen ibland så vid 6 väckte jag David så han fick gå upp med honom. Albin har sovit som en riktig prins, liksom resten av stugan också. Jag somnade om då vid 6 och sov en stund till. Vid strax innan 8 kom David in i rummet och letade efter nåt och då gick jag upp och tog hand om Lillebror.

Pappa, David & Albin hade redan ätit så jag passade på att mata och byta på lillebror och sen åt jag frukost med dom andra grabbarna som sov lite längre. Det ska bli så roligt att höra hur David & Albin har haft det, dom tog med lilla kameran så jag hoppas få se senare hur det gått.

Lillebror är mycket vaken idag så jag ska passa på att prata lite med honom innan resten kommer in och ska äta lunch!

 

Kl 20.48

Eftermiddagen har vart lika lugn som förmiddagen för min och lillebrors del. När Albin & David kom in nu i eftermiddag så hade Albin visst åkt upp i liften, helt själv! Det står ju alltid en liftvakt vid liftarna och Albin hade knallat fram före David, som han gjort varje gång men just denna gången så hjälpte liftvakten honom med en knapp och han åkte iväg innan David hunnit fram. David hade fått lite lätt panik, men Albin hade haft full koll och stått upp hela vägen och hoppat av själv högst upp. Gissa om han var stolt när han kom hem.

Brorsan, Joel & Paaso åkte lite på kvällsåkning innan middagen medan jag, pappa & David satt inne och spelade lite Chicago. Lillebror var inte helt nöjd och jag tror att det kan ha berott på tacosen vi åt igår men lagom tills jag skulle börja med middagen så blev han lugn i morfarns famn och sov sen hela middagen igenom.

Efter middagen tog David och Albin snowracern och åkte iväg en sväng, bla ner till affären. Vi andra satt kvar och spelade kort. Nu har jag duschat och det ska bli skönt att gå och lägga sig i kväll. Albin sover och Lillebror ska ha lite ersättning innan han ska nana. Det var ruskigt skönt att duscha riktigt varmt idag, man får ju ”slösa” lite mer än vanligt när man har semester.




Måndag 10 januari 2011 – Dag 2

Kl 10.18

Åker liften själv numera.

Så gott jag somnade igår! Efter att ha tittat lite på ”På smällen” med dom andra så kröp jag ner i sängen när jag fixat en flaska till Lillebror. Jag vaknade första gången vid kvart i 2 i natt men Lillebror somnade om och då gjorde jag det med, så vi sov en timme till innan det var matdax. Sen somnade Lillebror om igen och vi sov gott till halv 6 innan det var dags för lite mat-mys (ja, för så värst hungrig är han inte då utan det är mer mamma-mys han vill ha tror jag..). Vi gick upp allihopa (ja, inte dom 3 musketörerna på andra sidan stugan förstås) och åt frukost, kollade lite på nyhetsmorgon och till och med Lillebror satt med och var vaken hela tiden.

Inne i stugan ägnar jag mig åt att försöka få bra bilder på Lillebror...

Alla grabbarna har åkt ut och jag har ammat och sövt Lillebror (fast jag hör att han håller på att vakna nu igen). Pannkakorna är upptagna ur frysen, lagda på plåt så jag behöver bara sätta in dom om en timme och sen är lunchen kirrad!


Vi fick massa mer snö i går, både på dagen, kvällen och i natt så det ska bli spännande att höra hur dom haft det i backarna idag. Albin hade lite svårt att åka i ett par av dom stora backarna i går eftersom det kommit så mycket nysnö och dom inte hunnit pista. Det blev stora vallar som han hade svårt att svänga i men jag hoppas det har ordnat till sig idag och att David filmat mycket…

 

Jag funderar på att kanske åka ut en sväng i morrn, på kvällsåkningen. Då kanske jag och David kan åka en liten stund medan pappa tar hand om grabbarna. Jag vågar inte åka så länge ändå för jag hade mjölkstockning förra gången jag ammade och det vill jag INTE ha igen!

Efter en finfin vurpa i snön såg Albin ut som en boxare över näsan resten av veckan.

Lillebror har blivit bättre tycker jag så kanske kan vi ta oss ut på en liten promenad i eftermiddag, vädret är så fint idag. Klart och inte för kallt, bara ca -5.





Tisdag 11 januari 2011 – Dag 3

Kl 10.01

Igår eftermiddag hade vi massa mys, jag och Lillebror så jag glömde av bloggen och sen på kvällen spelade vi en lång omgång Chicago allihopa. Efter att jag vunnit kortspelet så värmde jag på kalopsen medan Albin spelade lite Pinball på datorn och resten tog varsin Whiskey framför tven. Albin sov ingen middag så han somnade nästan vid matbordet så efter maten gick han och pappan ut och åkte snowracer.

 


Senare på kvällen eldade grabbarna upp bastun till nästan 100 grader och fick springa ut i snön för lite svalka (jag hade inte kameran i högsta hugg tyvärr…), kvällen spenderades i soffan framför filmen ”The Bourne Ultimatum”. Jag kollade inte klart på den utan gick och la mig vid 22, David och Lillebror kom strax efter. Albin somnade som en stock i min famn i soffan efter en hård dag. Dessutom gjorde han en vurpa i snön så han skrapade sig lite på näsan, men han har så roligt i backen att han inte ens märkt det.

Natten har vart lugn men Lillebror har vart lite oroligare än vanligt och David är den sämsta ”nappvakten” ever så jag har vart vaken en hel del, men vid halv 6 gick han och Lillebror upp så fick jag sova vidare till 8. Nu är alla ute, Lillebror sover här bredvid mig i soffan och jag har tagit mig en kopp kaffe (jodå, nu när det ändå är kaffe kvar så kan jag ta en kopp, med massa mjölk förstås…). Jag och Lillebror ska fixa korv med bröd idag till lunch och sen ska lillebror få ett välbehövligt bad för han har börjat kräkas lite mer än tidigare och det gör mig ingenting för då vet jag att han får i sig. Jag känner dessutom att mjölken kommit igång ordentligt och att han inte somnar vid bröstet hela tiden.

Idag har vi inte riktigt lika klart väder och det snöar en hel del, men grabbarna säjer att skidåkningen är bra så jag hoppas komma ut på lite kvällsåkning i kväll!

Kl 14.51

Nu börjar det skymma ute och jag väntar bara på att Lillebror ska vakna för det börjar bli dags för honom att äta. Backarna hade vart bra idag men och det snöar fortfarande så jag gissar att  det kommer fortsätta vara fin åkning. Medan alla var kvar inne i stugan efter lunchen (som idag var korv med bröd) så passade jag på att bada lillebror i handfatet så nu är han ren och fräsch!

Snart kommer grabbarna in så det är bäst jag sätter fart, fika väntas då så jag får nog ladda bryggaren!

Kl 21.43

När Albin, David & pappa kom in i eftermiddags så fikade vi och spelade några omgångar med Albin. Han har nämligen med sig sitt alfabetsspel som han fick i julklapp. Det snöade friskt hela eftermiddagen men vi var tvungna att komma ut en sväng. Både David & pappa sa att det var väldigt svårt att se när det snöade så jag struntade i kvällsåkningen och i stället tog vi Lillebror i vagnen och Albin på Snowracern och gav oss ut!


Albin fick ett par nya skidglasögon i Sport shopen eftersom hans egentligen är alldeles för små, han har haft dom i 2 år nu. Sen gick vi till affären där vi köpte lite fika innan vi gav oss ut i backen på livsfarlig åkning. Albin är totalt orädd och åker som en tok! Jag satt baktill och bromsade allt jag kunde med fötterna medan han svänger, sladdar och tjuter av lycka.


Vi kom in lagom till damernas första åk i slalom och när det var klart värmde vi på skinksåsen och satte på spaghettin. Joel & Paaso var ute och åkte ganska länge så dom fick äta ljummen mat när dom kom in, men det visste dom om. Albin somnade som en stock i soffan hos oss redan vid halv 8 och han kommer säkert sova gott hela natten. Lillebror är ammad och sitter nu hos pappan och äter ersättning, färdig bytad och med pyjamasen på. Jag borstar tänderna samtidigt nu och ska alldeles strax gå och lägga mig. Om det inte är för kallt i morron på förmiddagen så tror jag att jag ger mig ut i backen en sväng så får pappan stanna inne och underhålla pojkarna.





Onsdag 12 januari 2011 – Dag 4

14.28


Vilken natt! Lillebror har inte alls sovit bra vilket betyder att jag också sovit uruselt. Vi kom inte i säng fören lite senare i går och när vi gått och lagt oss så låg Lillebror bara där med stora ögon och tittade, inte alls sömnig alltså… När vi sagt gonatt till honom och släkte lamporna så kom svaret på dom där vakna ögonen, våra kuddar började vibrera och så kom världens brakbajs.

Nöjd liten kille vi hade i sängen sen… Det tog bara en liten stund sen snarkade vi ikapp alla 3 men så vaknade han redan halv 2 och sen var det knorrigt resten av natten. David tog med honom upp vid halv 6 (på nåt underligt sätt så kan han somna om hur gott som helst på Davids bröst i soffan). Jag somnade som en stock och bad David väcka mig vid 8 och det gjorde han, men då var jag inte pigg alls. Dagen har ändå gått ganska snabbt för brorsan & Paaso kom inte ut innan vid halv 10 och sen skulle ju Lillebror ha mat och somna och vips så var klockan redan kvart i 11 och det var dags att börja med lunchen. Vi hade risgrynsgröt idag och för första gången blev det liiiite över, det har det inte blivit innan.

 

Joel har vart inne i dag på förmiddagen för han skadade knäet i går och det var ganska svullet idag så han hade svårt att gå på det. Visserligen sov han större delen av förmiddagen och nu i eftermiddag har han vart ute och gått en promenad men nu sitter han här med mig igen.

Albin är sååå duktig! David filmar så jag får se hela tiden och jag blir så stolt över min stora kille. Tanken var ju att jag skulle åkt lite skidor idag men bara för det så är det helt klart och såklart jättekallt så jag vågar mig faktiskt inte ut. Alla pojkarna sa att det var kallt så jag stannar nog hellre inne, jag har ju ändå inte räknat med att åka något. Tänkte att jag skulle ge mig ut på en liten kort promenad senare i eftermiddag bara så jag kommer ut och får lite luft.

.

Lillebror har vart så vaken idag, jag har suttit med honom i knäet hur mycket som helst och han försöker prata med mig, smilar upp sig och följer mig med blicken.


Nu har jag precis laddat kaffebryggaren och tagit upp kanelbullar som ska in i ugnen så det blir smarrig fika när pappa, David och Albin kommer in. Joel ska traska ner till brorsan & Paaso, det vankades visst after-ski.


Albin sitter gärna på toan med öppen dörr, och då har man första parkett från soffan...





Torsdag 13 januari 2011 – Dag 5

19.04

Idag har jag haft att göra hela dagen så det blir ingen längre uppdatering. Brorsan mådde inte så bra på morgonen så han var inne på förmiddagen men gick och la sig igen vid 10 snåret. Lillebror sov bra på förmiddagen så jag hann börja med maten (lasagne) och fick till och med den klar till 12. Dessutom hann jag äta innan han vaknade! Albin kom in vid kvart i 11 och var inne med mig medan pappan åkte vidare.

 

På eftermiddagen åkte Albin och David ut en liten sväng men det var ganska kallt (-15) så dom kom in efter bara en timme så jag och Albin tog en liten fika med varm choklad medan pappan och morfarn åkte vidare en stund. Vid 3-tiden kom dom in igen så jag gav lillebror mat och sen tog jag med mig Albin ut på snowracern. Vi åkte lite och gick om affären men eftersom det var så kallt så tyckte jag att det räckte med den dryga timmen vi var ute.



Medan vi var ute så hade lillebror gjort världens brak-bajs (ursäkta allt bajsprat, men är man småbarnsmorsa så är man…) så dom hade fått tvätta både lillebror och filtar. I kväll har vi käkat fiskgryta, pojkarna bastar och nu
ska jag snart fixa i ordning lite fruktsallad, till det ska vi ha glass, chokladsås & maränger.




Fredag 14 januari 2011 – Dag 6

09.54


Sista dagen och ordningen är återställd, alla har gett sig av ut i backen och det är bara jag och Lillebror kvar inne i stugan. Idag är det mer än -20 grader ute så jag stannar definitivt inomhus idag, möjligtvis att jag tar mig ut på en liten promenad ner till affären med Albin & Snowracern i eftermiddag.



Natten har vart lire sisådär, Lillebror ”vaknade” (snarare väckte mig) redan vid 1 i natt och började knorra. Eftersom jag ammat vid 21.30 och han fått ersättning innan han & David gick och la sig så fick jag peta in nappen stup i kvarten fram till kvart i 3 innan han vaknade och var hungrig. Jag frågade David hur mycket och när han ätit innan dom gick och la sig och det visade sig att han inte ätit alls mycket, ca 40 ml bara och det var den enda ersättningen han fick på hela dagen igår för han har vart nöjd med att bara amma så nu känns det som om det kommit igång ordentligt (det tog ju bara 6 veckor av envist kämpande!).

 



Eftersom det är sista dagen idag så tänker jag ta det helt lugnt nu på förmiddagen. Jag sitter med min andra kopp te och väntar på att dom Alpina sändningarna ska börja, Lillebror ligger bredvid i vagnen och snarkar gott. Jag tror i och för sig inte att jag blir ensam så värst länge för det är riktigt kallt idag och snart trillar säkert dom första frusna pojkarna in.

Jag övar Lillebror att ligga på mage och det går bättre och bättre men är inte särskillt skoj...


Hemma!

När vi summerar denna veckan så är det en av dom bättre någonsin och då har jag ändå inte stått på ett par skidor en enda gång! Det var för kallt dom sista dagarna och jag var inne med en förkyld Lillebror dom första men det gör absolut ingenting för jag hade inte räknat med att åka nåt ändå och det roligaste av allt är ju att Albin tycker det är så skoj och lär sig så mycket!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Åååh, vad roligt att läsa om er vecka, och att få se! Albin åker ju som en tok, och hoppar och svänger. Mormorn hade då aldrig vågat vara med i backen, det säger jag ju bara för jag tycker det ser ut att gå väldigt fort...



Vad har ni matat Emil med där uppe i Norge? Tycker han har blivit rund och go både här och där!

2011-01-15 @ 22:52:07
Postat av: Frida

er ut som ni har haft det härligt! Välkommen hem!

2011-01-16 @ 06:43:18
Postat av: Linnea

Vad roligt att läsa. Känns som ni haft en underbar vecka. Kram från oss.

2011-01-16 @ 11:25:35
URL: http://neavarld.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad härligt ni verkar haft det!



Kram!

2011-01-16 @ 13:26:41
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com
Postat av: Malin

Visst é det skoj när de små åker och hittar tjusningen med det!



Jag längtar tills vi ska upp! Då ska det provas bräda! Loke har tjatat om det sen han fyllde tre!



Kram

2011-01-16 @ 20:25:45
URL: http://www.femifamiljen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0