Kläppen 2011

Avresa 5 mars 2011


Vi hade inte bestämt någon tid för när vi skulle åka utan vi bestämde att vi för se hur natten är och när vi kommer upp helt enkelt. Vi hade ju ingen brådska upp.


David & Albin gick upp vid 6-6.30 medan jag visst fick sova kvar till kvart över 7! Lillebror överraskade nämligen oss på natten genom att sova hela 6 timmar i streck och inte vakna för mat innan klockan 4 på morgonen. Tyvärr tyckte han även att det räckte med sömn då…


Vi åt frukost i lugn och ro och packade in det sista. Pappa kom förbi, kollade läget (han är huspassare) och passade på att krama & pussa på sina barnbarn en sista gång innan vi åkte. Albin var riktigt laddad så vi satte på Ice Age på den bärbara DVD:n och sen gav vi oss iväg. Då var klockan runt 8.30.


Vi gjorde ett snabbt stopp innan Göteborg då David sprang in på en mack och köpte varsin kopp kaffe till oss innan vi körde vidare. Jag blev dessutom ruskigt kissenödig efter den kopppen så vi stannade vid en mack så jag & Albin fick kissa men annars körde vi i ett streck upp till Rasta Grums där vi åt middag vid 13.


När vi ätit, lillebror fått ny blöja och mat så körde vi vidare men efter bara ett par mil blev David trött så jag tog över och körde andra hälften. Ett tag där så var det så lugnt och skönt i bilen, alla pojkarna sov och jag passade på att njuta av lite tystnad. Vi 16.30 var vi framme i stugan.


Jag gick in och matade bebisen medan Albin & David bar in packningen. Jag började så smått med maten medan Albin & David åkte ner och hyrde skidor till Albin. Vi hade det riktigt mysigt på kvällen med tacos, vin, levande ljus och lugn och ro. Efter maten bäddade vi sängarna, fixade med packningen, nattade barnen och kollade lite på tv innan jag slumrade i Davids famn och gick och la mig vid 22.

Dag 1, 6 mars, 21.03


Natten har vart lite så och sådär. Lillebror vaknade redan vid halv 2 och sen sov han inte sådär jättebra fram till halv 6 ungefär då jag amma igen och han somna som en stock. Vi ville att Albin skulle sova i sovrummet där nere, i fall han behöver gå på toa på natten (trappan är ruskigt brant) och då ville han ha pappan i sitt rum så jag och lillebror sover på loftet.


Vilken dag vi har haft! Albin & David har vart ute i skidbackarna mellan 9-18, helt galet. Albin älskar att åka skidor! Några små mat/fika/kisse pauser har dom väl haft men annars har det vart fullt ös.




 Jag och lillebror var inne på förmiddagen. Lillebror har vart väldigt vaken idag och när han äntligen somnade så passade jag på att köra lite Work Out för mig själv. Eftersom vädret har vart helt fantastiskt (som ni säkert såg på tv, Vasaloppet gick ju idag) hela dagen med temperaturer runt nollan, klart och sol så tog vi en härlig promenad ner till backarna på eftermiddagen.




 Lillebror somnade men vaknade när vi kom fram så grabbarna passade på att ta en liten paus med oss i värmestugan. Vi kikade lite på Albin när han åkte innan vi gav oss av hemåt, i uppförsbackar som heter duga!


Nu i kväll har vi haft det både en aning stressigt och sen väldigt lugnt.. När David & Albin kom hem så var det fullt ös, jag lagade mat, lillebror var inte nöjd, Albin var supertrött och vi var alla i största behov av att duscha! Vi käkade pasta med bacon & färskostsås och sen gick jag & Albin och duschade direkt. Behöver jag ens nämna att han somnade som en klubbad säl?


När vi var klara så tog pappan med lillebrorsan in i duschen och efter lite kvällsmat somnade även han gott och sen infann sig lugnet i stugan. Vi har kollat på Solsidan och jag sitter faktiskt och borstar tänderna nu, hoppas få gå och lägga mig snart för jag är jättetrött.

Dag 2, 7 mars 10.24





Natten har vart helt ok, men David somnade på soffan så jag skickade honom i säng och då fick jag ta kvällsmaten med Lillebror så det blev inte den tidiga kvällen jag tänkt mig… Jag kom i alla fall i säng vid 23.30 och då somnade jag som en stock. Lillebror vaknade vid 2 och sen vid halv 6 men somnade om ganska så direkt. Tyvärr kunde inte jag somna om då vid 6 för då vaknade Albin och David så jag låg bara och drog mig i sängen en stund innan jag gick upp och kokade ägg till frukosten.


David & Albin gav sig av till backen vid 8.45 och sen har jag gjort ganska många tappra försök att underhålla lillebror som inte alls verkar vara på humör idag. Några små powernaps har han tagit så jag hunnit göra några situps i alla fall men nu vaknar han igen så det är bäst jag rusar.

Dag 3, 8 mars 9.49


Vilken dag vi hade i går! Det gick i ett i ett och vi var helt slut när vi kom hem på kvällen!


Albin var i backarna hela långa dagen och det var stora krokodiltårar när vi skulle åka hem. Då var klockan 18 och han hade vart ute sen 9 på morgonen. Några små pauser hade dom haft och vid middagstid var dom hemma en timme så han fick ätit och vilat lite, men annars vad det verkligen fullt ös. Jag och Lillebror tog vagnen och promenerade ner efter lunch och när grabbarna kom ner och mötte oss så bytade vi så jag fick mig några åk jag med.






Albin hade precis hur mycket som helst att berätta och munnen gick i ett. Man kan säj att jag fick en alldeles egen guidad tur av min 4-åring. Han åker precis hur bra som helst nu och det var inga problem att åka någonstans, dock höll jag oss borta från de brantaste backarna (svarta) men han hade garanterat fixat det med för han åker ju som om han inte gjort annat i sitt liv. Jag är så stolt över min stora kille så lite skryt här nu får ni allt stå ut med!


Efter att vi åkt en stund och mina fötter började värka sådär välbekant som dom gör när dom får pjäxor på sig för första gången så åkte vi in och käkade lite mellanmål. David packar ner smörgåsar, frukt, grönsaker och dricka varje dag så vi hade det hur bra som helst inne i värmestugan, dessutom ville lillebror också ha lite mat. När vi fikat klart var klockan nästan 17 och Albin var inte alls färdigåkt men det var mina fötter så då fick pappan ta över. Det visade sig att den ena barnbacken hade ”snowracing”.





Man fick låna en snowracer eller pulka och så åka liften upp, vilken höjdare det var då! Det var efter det som Albin inte alls ville åka hem, men vi skulle ju laga mat & äta också innan det blev för sent. Det blir liksom inte alls som i Trysil, där liftarna stänger 15.30 och man har precis hur mycket tid som helst på eftermiddagarna. Här stänger inte liftarna innan 18 och då blir det ju lite ”stressigt” på kvällen med allt som ska hinnas med. Jag började skala potatis direkt när vi kom hem och vi åt nog vid 18.45, sen var det ju duschning, tandborstning & sagoläsning innan Albin somnade vid 20.


Då äntligen la sig lugnet i vår lilla stuga! Lillebror somnade gott han också så jag och pappan fick krypa upp i soffan med varsin kopp te och kolla på tv. Jag somnade gott efter CSI och sen har jag vart uppe och ammat Lillebror vid halv 3 och halv 6. Nu sover han efter att ha vart vaken nästan ända sen halv 6 i morse. Jag har hunnit med lite egen träning och sen satte jag mig här i lugn och ro med en kopp kaffe. Snart vaknar väl det lilla matmonstret igen så det är bäst att passa på att njuta! Albin & David packade sin lilla mellanmål-väska och körde bort mot backen vid kvart i 9 morse. Dom borde komma hem en gång på eftermiddagen så Albin får vilat en liten, liten stund för annars blir han väldigt trött vid kvällsmaten. Han har verkligen fått tillbaka sin matlust, Albin alltså. Efter att han var sjuk i förra veckan så åt han så dåligt de sista dagarna men nu är matlusten tillbaka och med råge, som han äter!




Jag har inte vart här i Kläppen på 13 år nu tror jag och shit var det har ändrats! Vi åkte hit varje år i säkert 6-7 år med pappa medan jag bodde hemma och då var det ganska litet men alldeles lagom för hur man åkte då. Nu har vi ju vant oss vid Trysil, där jag har vart i säkert 10 år, och det är ju ganska stor skillnad men detta är ju jättebra för barnen. Det är ju på den fronten det har ändrats dramatiskt, här är ungar överallt!! Allt är anpassat för barnen, värmestugorna, liftar, backar, här finns lekplatser, miniscoter och en massa, massa mer. Så var det inte när jag var här sist. Åker man bara vuxna så kanske det inte är så mycket att ha men med barn är det verkligen toppen!


För att göra ett snabbt konstaterande, det är inte bara hemma på västkusten som folk beter sig som idioter när dom är på semester, det är likadant här… Jag skulle bra gärna vilja veta om folk beter sig så här där dom bor eller om vettet liksom går ur dom när dom åker hemifrån.

20.15


Som vi har åkt skidor idag! Efter att grabbarna kommit hem, ätit lite och Albin fått vila så stack dom ut igen medan jag och lillebror tog en promenad ner till backarna. Det blåste lite idag men solen värmde gott och temperaturen låg runt nollan. När vi kom ner till backen så ville Albin åka med mig så jag knäppte på pjäxorna, trots vilda protester från fötterna. Han skulle visa mig en massa backar, rullband och hopp och jag följde mest bara efter honom, det gick jättebra. Knappt en och en halv timme senare mötte vi upp pappan och Lillebror och tog mellanmål i värmestugan.






Jag och lillebror stannade kvar i stugan medan Albin tog med pappan upp i backarna igen. Lillebror var vaken och behövde lite mellis han med, innan vi tog på oss och gick ut i väntan på grabbarna. Vi trodde kanske att vi skulle komma hem lite tidigare idag men det blev inte så mycket med det, 17.45 åkte vi hem och då var Albin inte ledsen!


I kväll har vi ätit korv stroganoff, spelat lite memory och tagit varsin lång, härlig dusch. Nu sover barnen och vi ska luta oss tillbaka i soffan och bara mysa. Jag har släkt ner lamporna och tänt massa ljus (tog faktiskt med ett paket doftljus hemifrån så det är riktigt mysigt!)…

Dag 4, 9 mars 10.17


Nu har lugnet lagt sig i stugan. Albin & David gav sig av vid kvart i 9 som vanligt och efter att jag och lillebror busat lite, han fick bajsat och ätit så har han nu somnat gott och jag har hamnat här i soffan med datorn & kameran.




Idag vaknade vi till ett riktigt vinterlandskap och det snöade massor! Är man lite knäpp då när man, precis som ett barn, får värsta leendet på läpparna?




Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra än idag men jag packade i alla fall ner en termos med varm choklad i grabbarnas väska så dom kan gå in och värma sig lite. Även om det inte är mer än ett par minusgrader så kan man ju känna sig rätt så kall när man haft snö i ansiktet i backarna en bra stund. Visserligen tror jag inte ens att Albin kommer att märka av det för han är helt i extas när han är i skidbacken och vill bara åka, åka och åka ännu mer!


Jag och lillebror kommer även idag att knalla ner till backarna men jag är tveksam till om jag kommer att åka nåt idag. Kanske får Albin ta en tur med miniscotern senare i eftermiddag…

Dag 5, 10 mars 9.58


Lillebror har somnat, jag har gjort några situps och nu landade jag i soffan med en kopp kaffe.


Även igår hade vi en härlig dag. Eftersom det snöade i stort sett hela dagen i går så blev det ett rejält träningspass för mig när jag skulle ta mig ner till backarna med barnvagnen i 10 cm nysnö… När jag kom ner så körde Albin & David slalom på tid, och det visade sig vara en riktig höjdare, Albin åkte om och om igen, dessutom alldeles själv så David också kunde ta tiden på sig själv genom att åka efter honom.




Som jag skrev i går så fick Albin köra snöscoter, av mindre modell och behöver jag ens nämna att han älskade det!






Efter flera omgångar slalom (i banan med tidtagningen) och 2 rundor med miniscotern så tog vi en fika i värmestugan innan vi gick ut igen. Albin hittade några barn att leka med i en stor snöhög så vi frågade om han ville leka lite och det ville han gärna, så pappan tog en sväng för sig själv och undersökte anläggningens svarta backar. Albin lekte som en tok och när dom andra barnen gick så flyttade vi oss till lekplatsen där både jag och Albin klättrade och åkte rutschkana under kiknande skratt! Lillebror var så snäll så och sov hela tiden.




Lillebror skrattar högt för första gången!


För första gången sen vi kom hit så var vi faktiskt inne i stugan redan 17.30 och det behövdes eftersom jag hade planerat en kycklingrätt till kvällsmat som kräver en timme i ugnen. Efter maten spelades det memory och åts salta pinnar för fullt innan barnen somnade gott i varsin säng vid 19.45. Jag var helt slut och låg med grusiga ögon och kollade på Sveriges Mästerkock innan jag gick upp och la mig redan strax efter 21.


Lillebror vaknar fortfarande vid 2-3 tiden på natten och sen, eftersom att jag hör honom (vi ligger båda på sovloftet), så sover jag uruselt efter den amningen. Idag vaknade han till, och knorrade, flera gånger innan jag tog över honom till min säng för ännu lite mer mat vid halv 7.


I eftermiddag hade jag tänkt mig lite skidåkning för i morrn har vi planerat in ett besök på Experium i Lindvallen. Vi ska bada, bowla och äta gott tänkte vi.

19.58


Det blidde mer skidåkning för mamman idag! Jag och lillebror knallade ner till backen på eftermiddagen och eftersom det snöade även då så var det ett helt ok träningspass att putta barnvagn i lössnön…


När vi kom ner till backarna så bytte jag och David barn så jag tog med mig Albin upp i sittliften för lite slalom medan pappan drog runt på barnvagnen för fullt. Det snöade på ordentligt och var lite svårt med sikten så efter några åk gav vi upp och åkte in i värmestugan för lite fika. Albin hann knappt fika klart innan han skulle ut i snön igen, men denna gången blev det bus i snöhögen och på lekplatsen. Jag, David och lillebror satt kvar och fikade klart, samt att lillebror fick lite mer mat han med innan vi gick ut och busade med Albin. Vid halv 6 gav vi upp och åkte hem, alla 3 såg ut som snögubbar när vi hoppa in i bilen.



I kväll har vi ätit wienerkorv med potatismos & grönsaker, spelat maxiyatzy och busat med lillebrorsan så han skrattat högt för första gången!




Nu sover barnen så sött i varsin säng här i rummet bredvid medan jag och pappan kikar på Landskampen i skenet av levande ljus. Det blir inte så sent i dag heller för ögonen är grusiga idag igen och i morrn ska hela familjen bada!


Dag 6, 11 mars 16.26




Nu är vi på väg ner till backarna. Albin ska åka snowracer i barnbacken och det börjar nu vid 17. Idag har vi vart på Experium och äventyrsbadet. Herre jisses va roligt vi har haft! Vi var där när dom öppna klockan 10 och åkte hem strax efter 14. Lillebror var snäll som en litet ljus, han bara låg i vattnet och flöt runt.



Efter ca en timme i vattnet gick jag upp och badade av lillebror, sen satte jag mig och ammade honom och sen somnade han gott medan vi andra fikade lite.




Efter fikat vaknade lillebror men vi turades om att passa honom. Albin var som vanligt helt galen och åkte alla rutschkanorna (med oss givetvis) och skrattade som aldrig förr. Dessutom kunde man simma ut och Experium ligger precis nedanför backarna i Lindvallen så när man simmade omkring utomhus så åkte det förbi massa
skidåkare, riktigt häftigt!



Nu är vi som sagt hemma, barnen har vilat och både jag och David har suttit helt utslagna i soffan med varsin kopp kaffe. David konstaterade att vi visst inte är 20 år längre…


Jag och lillebror ska promenera ner till barnbacken så jag får nog börja ta på honom nu. Kanske hinner jag skriva mer i kväll, efter maten. Men vi ska ju både packa och städa i kväll tänkte vi, så vi får se hur det blir med det.

Hemma!
Borta bra men hemma bäst är det ju såklart.
Vi har haft en underbar semester och kommer säkert åka till Kläppen igen.
Dessutom har vi redan bokat en av nästa års skidsemestrar...


Kommentarer
Postat av: Anna

Åh, vad härligt ni verkar haft det! Blev bara mer och mer skidsugen ju mer jag läste.. :)



Kram kram

2011-03-14 @ 07:23:19
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com
Postat av: Frida

Ser fantastiskt ut! Vilken unge du har! Fy, jag blir rädd av att bara se han åka;) Mes-frida.. ;)

2011-03-14 @ 10:10:02
URL: http://hennesvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0