Julpannacotta

Igår åt vi julpannacotta till efterrätten.
Jag älskar julen och kan aldrig få för mycket av den så därför tjuvstartade vi lite i går.


Till pannacottan hade vi smörstekta äpplen med kanel & kardemumma samt pepparkakskross och en helt underbar vit glögg med äpple & kanel (Herrljunga).

Ingredienser:
2,5 st Gelantinblad
5 dl Grädde
2,5 msk socker
4 kanelstänger
Hel kardemumma
Hela nejlikor
1 Apelsin, skal & saft.

Blötlägg först gelantinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden och sockret tillsammans med kanelstängerna, några kardemummakärnor (ca 10),
några hela nejlikor (ca 3-4 st), skalet från apelsinen (jag skär stora bitar tunt med en kniv i stället för att riva).
Låt det sjuda några minuter, ta sedan av plattan och blanda i apelsinsaften och smält ner gelantinbladen.
Ställ åt sidan och låt det dra i ca 30 miunuter.
Häll upp i formar och kyl i minst 3 timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0