Goaste äppelkrämen!

Med kanel & vanilj...



Lånad bild

Äppelkräm med kanel & vanilj

Äpplen (ca 1 liter skalade äpplen i bitar)
4 dl vatten
ca 1/2 dl socker (råsocker)
2 msk potatismjöl
2-3 kanelstänger
½-1 tsk vaniljpulver

Skala äpplena, kärna ur och skär dem i bitar.
Koka frukten mjuk med vatten, socker, kanelstång & vaniljpulver.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och sockra på ytan så att den inte skinnar sig.

Nästa gång måste jag dubbla eller trippla receptet för det tog slut fort och vi hade gärna tagit mer, alla 3...

Jag har köpt mitt vaniljpulver på Öströö fårfarm och det ser ut såhär:


Man kan även köpa det på nätet, bla här.

Jag använder alltid vaniljpulver i stället för vanliljsocker när jag bakar numera.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Som sagt var, på äpplen är det ingen brist, bara att hämta.

2011-09-07 @ 21:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0