Skolan!

Nu har Albin kommit igång ordentligt i skolan och det är 8-12.30 som gäller, varje dag!
 Det är helt underbart att ha fått in vardagsrutinerna igen och jag njuter av att vara sådär supertrött redan vid 21 på kvällarna. Om morgonen, nu för tiden, ringer min klocka 6.25 varje dag och då hinner jag oftast upp och ta min morgondrink och läsa tidningen innan Albin & Emil ska väckas. Ibland vaknar dom av sig själv samtidigt som mig och då blir det morgonbompa i soffan för deras del.
 
När Albin ätit frukost ger vi oss av vid 7.40. Han cyklar och jag tar Emil i vagnen. När vi lämnat av Albin tar vi en PW innan vi går hem och äter frukost.
 
 
Underbart PW-väder!
 
Sen har jag Emil hemma och han är ju inte helt lätt att se efter, man hinner knappt vända sig om så har han gjort hyss! I måndags tog det nästan priset alltså, då var jag helt utmattad när vi vart och hämtat Albin efter lunch!
Han smetade en håret med miniderm (kräm för torr hy) så vi fick duscha oss ordentligt.
 
 
Efter dusch måste man givetvis kamma sig ordentligt.
 
Han fick fatt i min plånbok (som låg i ett stängt fack på utsidan av vagnens suflett!), plockade ut alla pengar, alla kort, ja allting, på altanen... som har 1½ cm breda sprickor... PANIK! Men som tur va hade han bara lyckats kasta ner ett och annat oviktigt kvitto!
 
Efter maten skulle vi bara vänta ut en maskin tvätt så jag hann hänga upp den innan vi skulle cykla och hämta Albin, det var ju bara det att när den maskinen var klar så visade det sig att någon liten man, visst stoppat in en blöja så allt, ALLT, var fullt med någonslags ludd! Bara att köra om maskinen igen, men både förtvätt och extra sköljning...
 
Medan jag höll på som värst att slita mitt hår (undrar varför det börjar gå i grått??) så lyckas han fi in den lilla knubba handen in i skåpet där tvättmedlet står, trots att det är en barnspärr på så det bara öppnas typ 2 cm. Får tag i skopan med tvättmedel och öser ut på golvet, mattan och lite i mina skor!
 
GAHHHH!
Får på honom skor och kläder och skickar ut honom på altanen med stränga förmaningar om att stå blickstilla och inte röra NÅGONTING, i synnerhet inte cykeln som jag redan packat klart. Jag skulle ju "bara" in och dammsuga upp allt tvättmedel snabbt... När jag kommer ut har han givetvis vält cykeln och har fullt sjå med att plocka och greja med allt jag redan packat ner som nu ligger utstrött på gräsmattan...
 
Jag var såå matt och trött när jag väl kom hem till mamma att jag var tvungen att ta igen mig en liten stund, på altangolvet. Albin var lika trött han, efter första riktiga skoldagen, han bara satt i en solstol. Tills Lina, Olle & Isak kom, då gick vi på utflykt! Med fika!
 
Jag tyckte absolut att jag förtjänade en kvällsdrink och soffhäng efter den dagen!
 
Nu snackar vi inte alkohol, utan Fitline!
 
I går var det samma visa, upp, väcka, skolan, PW, hem, frukost och sen hyss...
 
 
Kollar vad för något roligt som kan finnas på diskbänken...
 
Han har börjat putta runt stolar i hela huset för att komma åt allt som han vet att han inte för pilla på... Sånt som han ser att vi ställer upp dit han inte når. Efter frukosten och PW så gick vi upp så jag kunde ta en snabb dusch. Jag la fram leksaker, till honom, hos mig, inne i badrummet, men dahhh, trodde jag verkligen att han skulle stanna kvar där? Nää, det gjorde han såklart inte utan när jag kom ut så hade han gjort såhär fint i eluttaget på Albins rum...
 
 
Två stycken däck till någon av Albins motocyklar, den ena, väldigt långt in...
 
Efter middagen och hämtningen av Albin så cyklade vi om Oscar och Alex och hämtade upp dom. Dom fick vara hemma hos oss och leka medan mamma Angela jobbade en sväng. När Angela kom satt grabbarna och spelade Wii.
 
 
Vi har lånat hem brorsans och här kör dom Mario Kart.
 
Vi är annars inte mycket för dator/tv-spel men det var ju jätte tråkigt väder i går så vi kunde ju inte vara ute (jo, det finns regnkläder, men så jäkla kul är det inte och vara ute i ösregn) och då var det bra att ha ett tv-spel hemma! Lagom tills Angela kom hade vi en jordgubbspaj klar.
 
På kvällen var jag bara tvungen att testa göra en marsipanbebis i min nya silikonform!
 
 
Givetvis ska den inte vara kritvit och inte har kanter kvar när jag ska göra till tårtdekoration, men ni fattar poängen, visst är den söt?
 
Idag har vi återigen haft lämning och hämtning i skolan, PW där emellan och efter skolan tänkte vi åka till svampskogen och möta upp mormorn, men se det blev det inget med.
När vi kom till skolan satt Albin med en ispåse på bakhuvudet, han hade hoppat hopprep, ramlat och slagit bakhuvudet i asfalten så fröken bad mig hålla lite extra koll på honom idag.
 
Vi cyklade om affären på vägen hem och det var då ingen fara med Albin, även om han hade en rejäl bula och var ganska öm. När vi precis kommit hem så lyckas Emil få ett getingstick på långfingret.
 
Han skrek i högan sky och det gjorde nog rejält ont men jag fick på hydrokortisonkräm och ett plåster snabbt, så fick grabbarna fika på några chokladbitar och så var allt bra igen. Emils finger och hand svullnade upp ganska så direkt men han sa inget mer. Jag ringde ändå sjukvårdsupplysningen eftersom det var första gången (ingen av barnen har fått förut) och dom bad mig oxå hålla koll. Så jag insåg att svampskogen nog inte var något för oss. Vi ringde Oscar och Alex istället och dom var oxå leksugna!
 
Angela hade gjort smarrig äppelpaj och barnen fick lekt av sig!
I kväll har det vart fotbollsträning för grabbarna och jag har jobbat en sväng på kontoret.
 
Nu går ögonen nästan i kors här uppe så jag ska ta och flytta över till sovrummet och hoppas på en god natts sömn. Grabbarna somnade snabbt och enkelt i dag med, men Albin hade väldigt ont i bakhuvudet och kunde inte ligga på rygg alls, så vi får väl se vad som händer i natt.

Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, nu är det verkligen vardag igen! På gott och ont.. ;)

2012-08-30 @ 07:59:33
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0