Draktränaren

Albin älskar filmen "Draktränaren"!



Hicke på sin Tandlöse och Astrid på Disco med den store Ragnarök i bakhasorna

Den handlar om Hicke som lever på vikingatiden i byn Berk och är son till Tryggvåld, som är vikingarnas hövding. Hicke vill inte döda drakar, som är allt deras liv går ut på och när han en dag verkligen försöker och träffar en av de mest fruktade drakarna, en Nattfasa, så kan han inte döda den utan blir i stället kompis med den och börjar träna tillsammans med den söta draken som han kallar Tandlöse.

Albin har sett den hur många gånger som helst. Bara när vi åkte hem från Hemsedal kollade han på den 2 gånger och han verkar aldrig tröttna! Han kan replikerna och han leker ofta drake här hemma. Emil är inte direkt stormförtjust när Albin börjar leka drake, för det innebär en hel del höga ljud och hastiga framhopp ur vrår...



Hicke tar med Astrid och visar vad Tandlöse kan göra.

Hicke är kär i en tjej, hon heter Astrid och tillslut kommer hon på honom när han är och tränar med Tandlöse. Hicke visar Astrid allt som han lärt Tandlöse och tillsammans hittar dom drakarnas näste som vikingarna har letat efter i 7 generationer. Det hela slutar väldigt lyckligt och Hicke & Tandlöse lyckas besegra den store draken, även om Hicke förlorar sin fot. När han vaknar upp har hela byn ändrat inställning till drakar och lever tillsammans med dom, istället för att döda dom.



Hicke visar sina jämnåriga hur man gör när man tränar drakar, här med tvillingarna Flåbusa & Flåbuse, Astrid och Snor-Per, saknas gör Fiskfot.

Nu väntar vi otåligt på 2:an, för det börjar bli lite tjatigt att titta på samma film, om och om igen...
Visserligen har han denna filmen hos mormor & morfar (det var ju morfarn som köpt den såklart) men han hinner ju knappt in hemma hos dom innan han kilar in i vardagsrummet och slår på DVD:n...



Vem vill inte ha en sån här söt drake hemma?


Kommentarer
Postat av: Martina

Molly storgillar också denna filmen... :)

2012-01-23 @ 17:25:07
Postat av: Pia

Linus älskar den filmen, han identifierar sig med Hicke, han har ju också en bonusfot <3

Jag tycker med den är underbar, men vill gärna ocskå ha en tvåa snart :)

2012-01-23 @ 20:17:30
URL: http://marlonzacco.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0