Hemsedal!

Nu kommer då äntligen inlägget om vår vecka i Hemsedal.
Bilder ch filmsnuttar. Filmerna har jag lagt ihop så det kan komma både skidåkning och inomhusbus i samma film. Jag orkade inte göra flera olika utan har bara klippt ihop dom dagsvis.

Enjoy!



Hemsedal 2012

Resan
 Lördagen 14 januari 2012

Det gick förvånansvärt bra att åka dom, över 60 milen, till Norska Hemsedal på lördagen. Vi hade ett jättebra väder, det var uppehåll och molnigt. Vi steg upp (lite ofrivilligt) redan vid kvart över 5 på morgonen, när David bror John ringde och hade lite frågor (han och en kompis till honom hade följe med oss upp). Emil somnade om när han fått välling och fick sova en stund till medan vi packade i ordning det sista och gjorde lite matsäck att ta med i bilen.

John och Fredrik kom redan vid strax efter klockan 6, och sen kom pappa vid halv 7 och vi åkte strax därefter. Pappa körde om stan och hämtade upp brorsan och sen körde vi! Albin började titta på sin favvofilm Draktränaren och undertiden vi åkte hann vi även med Aristocats, Iceage 2, Iceage 3 & Stuart Little. Innan vi körde in i Norge så stannade vi i Svinesund och åt lite frallor, drack kaffe och tankade.


Stopp i Svinesund

Strax innan Oslo virrade vår GPS till det ordentligt och vi körde lite galet och fick vända (mer än en gång!) men tillslut kom vi på rätt väg och den svängiga lilla äventyrsvägen längst fjorden började.

Barnen var jätteduktiga! Jag trodde inte Emil skulle gilla att sitta still och fastspänd så länge men det gick bra och han underhöll sig fint med sugrör, päron och annat. Vi var framme vid 16.30 på eftermiddagen och medan grabbarna bar in allt så passade jag på att ge Emil mat och sen började vi med maten, jag och brorsan.

Kvällen avslutades med Gladiatorerna och att Emil vaknade efter bara en liten tupplur och sen var vaken tills vi gick och la oss...



 





Första dagen
Söndagen den 15 januari 2012



Idag har vi haft en riktig toppendag!
Vädret har vart kanon och vi har njutit varje sekund. På morgonen, efter frukosten, gav sig alla killarna iväg medan jag och bebisen tog hand om disk, förberedning av lunch och sånt. När det var klart tog vi oxå på oss och gick ut en sväng med vagnen. Emil började bli lite trött så vi promenerade runt och kikade lite på alla som åkte skidor och sen kom pojkarna oxå. vi bestämde när vi skulle äta och så och sen gick jag en sväng till så Emil somnade.



Väl inne började jag förbereda för lunchen, pannkakor och sen kom alla hungriga grabbar in och åt.
Efter lunchen tog jag med mig Albin och testade mina nya skidor och backarna! Albin är verkligen superduktig på skidorna och det är jätteroligt att åka med honom. Vi åkte en massa nya backar och liftar och sen åkte vi ner och kikade på när Emil och pappan åkte pulka! Albin blev lite trött i benen när han såg pulkan men det är kanske inte så konstigt, efter att ha åkt mest av oss alla! Vi bytade av pappan så han fick åka några åk till innan liftarna stände och så gick vi och bytade pjäxorna mot skor, hjälmarna mot mössor och tog snowracern med oss ut!



Emil hade oxå blivit lite trött av allt pulkaåkande så han fick åka vagn och somnade där igen. På vägen hem gick jag om affären och köpte fika och sen gick vi upp. Vi har en superbra balkong i stugan (lägenheten) så jag rullar bara ut honom där när han somnat.

I eftermiddag har jag bakat lite bröd (ja, kan ju inte släppa det...) och sen i kväll blev det korvstroganoff med ris.
Båda barnen somnade som stockar i kväll och jag ska oxå snart knyta mig, det blir ju fullt ös även i morrn!

 





Andra dagen
Måndagen den 16 januari 2012

Vilken härlig dag!
Idag har Albin börjat på skidskolan så David hände med honom ner och sen åkte han iväg med pappa & brorsan medan jag och Emil tog hand om disken, soporna och sopade av lite (det är verkligen ett måste!).



Vi gick ut och kollade på Albins sista 45 minuter och han är så duktig! Jag fattar knappt att han kan åka som han kan, han susar ju nästan förbi mig redan! David kom ner när skidskolan nästan var klar och tog emot Albin, sen tog jag med honom upp så han fick lite varm choklad. Emil somnade så gott i vagnen och sov medan jag förberedde lunchen. Pappa & brorsan kom in strax innan 12 och David lite efter. Efter lunchen tog jag med mig Albin och åkte ut i backarna. Vilka åk!! Helt galet var vi åkte, jag kommer att ha sååå ont i vaderna och låren i morrn. Vi träffade pappa och brorsan vid ena sittliften och åkte en sväng med dom innan vi åkte ner till David och Emil som stod och kikade på alla skidåkarna.



David mådde inte alls bra på eftermiddagen, feber och alldeles matt, men eftersom Albin åkt som en tok och Emil sov en stund även på eftermiddagen så tog han med barnen upp så jag och pappa kunde åka vidare. Vi åkte tills liftarna stängde och nu i kväll har vi haft high life här i stugan.



Emil fick bla upp en spaghetti (givetvis kokt) i näsan när han satt och åt kvällsmaten och det tog en bra stund av frenetiskt killande innan den kom ut... Albin har tjurat lite eftersom han inte fick vinna när vi spelade innan och David har fortsatt vila sig i form.

I morrn åker jag iväg med pappa och brorsan på förmiddagen så får David ta det lugnt med Emil medan Albin är på skidskola. Nu blir det natti, efter Stefan & Kristers Hemvärn & Påssjuka!



Tredje dagen
Tisdagen den 17 januari 2012

David har haft feber och vart ganska dålig i natt. Jag vaknade vid 2 tiden i natt och då var det totalt sjöblött i hans säng. Han bäddade om lite snabbt och fortsatte sova men vid 6 tiden gick det inte mer och han fick gå upp och duscha av sig. Han var mycket piggare på morgonen men hade ändå bestämt att ta det lugnt idag så han tog barnen med sig och lämnade och hämtade på skidskolan medan jag hängde med pappa och brorsan ut i nypistade backar! Vilken härlig åkning vi hade! Vi åkte i storslalombanan och satte tider och testade lite (för mig) nya backar. Det var kallt, ca -10 och strålande sol.



När vi kom in vid strax efter 11 på förmiddagen så kände sig David mycket bättre och stack ut på några åk. Efter lunchen tog David med sig Albin och åkte ut medan jag röjde av och sen tog med Emil och pulkan ut i backarna.
David och Albin mötte upp vid 14.30 och då ville Albin åka pulka med oss så David åkte med pappa och brorsan.



I eftermiddag har han vart sämre igen och fått högre feber (nästan 39,0º tror jag). Jag gav pekfingret och förmaningar om att han skulle tagit det lugnt HELA dagen... Får väl se hur det går i natt, men jag tippar på att jag får åka förmiddag i morrn med!

 






Fjärde dagen
Onsdagen den 18 januari 2012

 
David har fortfarande vart febrig så jag har åkt hela dagen! Eftersom jag inte åkte en enda gång i Trysil förra året (Emil var ju vara 4 veckor då) så är det väl inte mer än rätt...

Nätterna här uppe går som hejsan, Emil sover hur bra som helst och det betyder ju att även vi får sova oförskämt bra. Nu har ju David haft världens frossa ett par nätter så han har kanske inte haft världens bästa sömn men jag har i alla fall det.

David tog och gick med Albin till skidskolan i morse och sen kom han upp och hämtade Emil och gick ut med honom i vagnen en sväng medan jag, pappa och brorsan gav oss ut i backarna. Det var lite kallare, dimmigt och blåsigare idag men det gjorde oss inte så mycket. Vi körde lite race i storslalombanan som dom har här och kollade hur det såg ut på toppen men där var det kallt. Strax efter 11 åkte vi in och då hade David hämtat Albin och var i full färd med att göra varm choklad till honom.

Medan vi var inne och käkade lunch så började det snöa! 

Efter lunchen så tog jag med mig Albin och åkte med pappa och brorsan. Även Albin ville såklart åka flera gånger i storslalombacken och det gjorde han riktigt bra! Han är verkligen superduktig! Jag vet att jag har sagt det förut men man blir ju helt förundrad när han susar ner för backarna som om han inte gjort annat!

 


Innan vi gick in när liftarna stängde så körde Albin en liten tävling i barnbacken med speaker och allt! Han klarade det galant och i målfållan väntade en av björnarna med choklad!

Vi gick in och tog en varm choklad-paus och sen kom John och tog med sig både Albin och David ut på lite pulka/snowracer bus medan jag fixade med middagen. Det blidde fläskkotletter i sås, med stekt glacerad lök, ris och sallad. Alla åt som om dom aldrig sett mat förut, gott betyg alltså...

På kvällen spelades det både finns i sjön, plump och några omgångar Chicago. 



Femte dagen
Torsdagen den 19 januari 2012



Idag var sista dagen för Albin på skidskolan och eftersom David kände sig bättre så gav han sig ut med Albin vid 9. Jag och Emil passade på att ta det lite lugnt på morgonen. Vi satte en bröddeg, sopade av lite, pratade med mormorn på MSN och gick ut med soporna. När klockan var strax efter 10 gav vi oss ut för att kika på Albin och sen ta emot honom när han var klar. Pappan mötte upp oss i barnbacken och vi gick för att hämta Albin som fått diplom och allt. David var riktigt åka-sugen så han tog med sig Albin ut på en sväng till i backarna medan jag gick in i stugan och förberedde lunchen.



Pappa och brorsan kom in vid strax efter 11 men David och Albin kom inte innan strax efter 12. När vi ätit lunch var det min tur att ta mig ann backarna så jag tog med mig Albin och vid 13 åkte vi iväg!

Vi åkte så vi precis hann med att ta sittliften en gång till innan dom stängde och Albin ska bara åka på massa hopp och småvägar i skogen... Han åker så fort så det är bara att försöka hänga på så han inte kommer bort. Vi åkte in och tog en välförtjänt paus med lite fika, popcorn och en Irishcoffe till mamman. Jag passade även på att grädda brödet.


 


Vid 18 gav jag och Albin oss ut igen, det vankades kvällsåkning, resten av gänget skulle visst kolla på handboll och det kände vi att vi klarade oss utan. Vi åkte till 19.30 och sen åkte vi in och satte oss till dukat bord!
Båda killarna sover som stockar, ja David med för den delen, han skulle in och lägga Emil och han har inte kommit ut så jag gissar att han sover gott!

Nu ska jag runda av, duscha, spela ett parti Chicago och ladda för förmiddagsåkning i morrn!




Sjätte dagen
Fredagen den 20 januari 2012

Idag var det sista skidåkningsdagen och det kändes såklart lite vemodigt, men jag hade förmiddagsåkningen så jag och Albin gav oss iväg ihop med morfarn och morbrorn. Efter 1½ timme hade Albin ramlat ett par gånger och fått lite ont i knäet så vi åkte ner med honom till pappan och då gick även morfarn & morbrorn in men jag tog ett par åk till med Davids bror som vi stötte på på vägen ner.

 



När jag åkte in hade David redan ätit så han gav sig ut direkt och åkte någon timme innan jag skickade ut Albin ihop med pappa och brorsan. David började frysa efter en stund (fortfarande inte riktigt kry) så jag tog över och gav mig iväg med Albin. Alldeles lagom till fikat åkte vi in och tog varm choklad och spelade lite spel. Jag började så smått med middagen och när vi ätit gav sig David och Albin ut på några sista åk på kvällsåkningen.
Jag började packa så smått och när David kom in så packade han ut lite grejer i bilen. Vi avslutade med ett par omgångar Chicago innan vi gick och la oss.





Hemresan
Lördagen den 21 januari 2012

Vi vaknade vid halv 6 av att Emil vaknade och fick lite välling. Han hade nog gärna somnat om igen men jag insåg att det var bättre att han fick vara vaken såpass tidigt för att istället sova gott i bilen. Vi var klara med det mesta vid halv 7 och en kvart senare satt vi i bilarna, på vägen hem och det dalade riktigt stora och många snöflingor...

Barnen skötte sig riktigt bra även på hemvägen och då tog vi det ändå extra lugnt eftersom det snöade precis hela vägen hem. Vi stannade bara till i Svinesund och käkade på Rasta innan vi fortsatte hemåt. Strax norr om Uddevalla blev vi fast bakom en plogbil och det tog ca 40 minuter extra, men barnen var ändå vid gott mod och Emil somnade och sov sista timmen hem. Väl hemma han Albin knappt ur bilen innan jag fick letat upp det fodrade regnstället så han kunde få vara ute. 

Jag började med tvätten på en gång medan David och Albin skottade, handlade och hämtade hem våran efterlängtade kise som haft en riktig lugn och skön vecka med faster Evelina.

På kvällen gjorde jag hemlagad pizza och sen kollade vi på gladiatorerna, hela familjen, i soffan, med tända ljus och massa mys!!


 







Kommentarer
Postat av: ♥Joulines mamma♥

Vilka underbara dagar ni har haft, en vecka väntar oss =)



Du har en utmaning som väntar i min blogg :D

2012-01-24 @ 12:27:17
URL: http://idaochjouline.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0