Short moment of KAOS...

Stackars min lilla lilla bebis!
Mammahjärtat brister lite lite granna när barnen slår sig.

Men jag får nog ta det från början.
I början på veckan var vi på BVC och där frågade jag om strängen som Emil har mellan framtänderna i överkäken och på insidan av underläppen. Den är väldigt kort och Emil kan inte skratta så man ser tänderna.

Vår sköterska ringde upp mig i torsdags och hänvisade mig till tandläkarn som jag skulle ringt i går men det hanns inte med och när jag kom på det så var klockan redan halv 7.

Idag har det faktiskt inte hänt mycker roligt alls hemma. Pappan har jobbat och jag har städat hela dagen lång. Barnen har vart duktiga och flyttat sig från rum till rum så jag har kunnat städa. När pappan kom hem på eftermiddagen så åt vi lite överbliven fruktsallad och sen gick alla killarna upp så jag fick städat klart här nere.

När städningen äntligen va klar så gick grabbarna ut och jag kastade mig in i duschen för att kila bort till affären en snabbis. Jag hade redan bestämt vad vi skulle ha till middag och idag blev det trattkantarellrisotto med grillat fläsk. Medan jag gick in och fixade risotton så var grabbarna kvar ute och grillade.

Precis när det nästan var klart och jag höll på med det sista så kommer David in med Emil som har ramlat och det forsar blod ur munnen på honom. Jag fick av honom ytterkläderna och han är sååå ledsen och då känner jag att han luktar illa med!
 Jag får av honom kläderna och det var nog ett tag sen han bajsade så det blev badkaret och han skrek som en stucken gris och blodet fortsatte rinna. Jag hade fortfarande inte koll på vart blodet kom ifrån men jag var tvungen att få honom ren i rumpan. Risotton fick stå och vänta medan David försökte rädda kolbitarna på grillen.

Jag fick tvättat av Emil (fortfarande jätteledsen), tagit upp honom insvept i en handduk och gjort klart risotton med en väldigt ledsen 13 kilos bebis på ena armen. När David kom in fick jag äntligen satt mig ner med honom i soffan och kollat hur det såg ut.

Det var ju såklart strängen som fått sig en rejäl smäll, men den har inte gått helt av.
När jag ändå var där inne i munnen och grävde så hittade jag 3 stycken kindtänder! Det förklarar ju senaste tidens kolossala dreggel och där var en till som var väldigt nära så det klart att det killas i munnen på honom.

När jag satt med honom i soffan lugnade han ner sig och vi gick och satte oss vid bordet. Han satt i mitt knä hela tiden (jag har väldigt svårt att släppa ifrån mig ledsna, skadade barn) och åt risotto som en tok.
Han var jättetrött efter att ha vaknat redan 13.20 i eftermiddags så jag tog med honom upp och smorde in den röda rumpan ordentligt, kikade igenom munnen igen och sen tog jag faktiskt med honom ner i soffan så fick han sitta i mitt knä och dricka välling och somna.
Det gjorde han alltid förr och det var ett par månader sen, vi började lägga honom i sängen i stället men jag har ju som sagt lite svårt att släppa honom när han var lite ynklig och skadad.

Albin kom och la sig brevid oss i soffan och båda grabbarna somnade som små änglar på bara några minuter.
Det betyder alltså att Albin missar sitt favvo program, Gladiatorerna, men han visste med sig att han inte skulle orka vara vaken ens tills det började så vi lovade att han ska få kolla på tv4play i morrn.

Nu ska jag fortsätta kolla på Gladiatorerna och sen blir det sängen!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Men fya, jag har hört att det kan blöda väldigt när den strängen får sig en smäll. Stackars lilla Emil, och ont i rumpan med till råga på allt...

2012-03-17 @ 21:01:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0