Jordgubbscheesecake med limtäcke

Vilken dessert jag gjorde i går!
 
Vi skulle till mamma och pappa allihopa och grilla älg. Det blev lite hastigt påkommet och när klockan var 14.30 fick jag för mig att jag skulle göra något till kaffet.
 
Jag satte mig och började bläddra i ett par av mina kokböcker men eftersom jag inte hade så mycket tid så mindes jag att jag sparat en tidning med ett par bra recept. Skulle bara hitta tidningen...
 
Jag hittade den och fick skickat David till affären i ilfart medan jag började baka!
 
 
Jag hann inte riktigt vänta på att den skulle kallna och så emellan varven så jag var lite osäker på om jag verkligen hann få den färdig men det fick jag och den blev ruskigt uppskattad, alla älskade den!
Här kommer då alltså receptet, väldigt enkelt.
 
Botten
200 g Degistivekex (jag hade inga och gillar inte det så jag tog Mariekex)
50 g Vit choklad
75 g Smör (Om man tar Mariekex får man ta något med smör, ca 100g)
 
Fyllning
250 g jordgubbar (Jag tog mer, vill ha mycket jordgubbssmak!)
300 g Philadelphiaost
2 dl Creme Fraiche
2 msk Majsstärkelse (Jag hade i lite mer eftersom jag hade i mer jordgubbar)
1 dl Strösocker
1 Lime, rivet skal
1 tsk Vanilsocker (jag hade i ½ tsk vaniljpulver)
 
Limetäcke
3 Gelantinblad
2½ dl Creme Fraiche
2 msk Strösocker
2 msk Lime, saften (Jag hade i mer, jag hade i saften från 2 lime och skalet från i)
 
Dekoration
Färska jordgubbar
ev Citronmeliss
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kexen med hackad choklad till en smulig massa.
Blanda i den smälta smöret och tryck ut den i bottnen på en bakplåtspappersklädd form, med avtagbar kant.
(Enklast är om man klämmer fast ett bakpapper i bottnen och sen smörar kanterna så fastnar pappret lätt)
 
2. Grädda bottnen i ca 10 minuter.
 
3. Mixa jordgubbar, philadelphiaost, creme fraiche, majsstärkelse, socker, limeskal och vaniljpulver. Häll allt i formen och grädda på nedersta falsen i ca 40 minuter (min tog en timme, men jag hade ju i mer jordgubbar) den ska vara dallrig men inte lös). Låt svalna och ställ sedan kallt.
 
4. Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Blanda creme fraiche, socker och lime i en kastrull och värm på svagvärme. Ha i gelantinbladet och låt det värmas med tills det har smält.
 
5. Häll över blandningen över den kalla cheesecaken (Försiktigt!) och ställ tillbaka tills allt stelnat.
Dekorera med jordgubbar vid servering!
 
 

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se

2013-04-12 @ 12:54:45
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0