Elaka barn...

 
Min älskade lilla Albin, han har blivit så stor...
 
 
Jag följer ju Albin till skolan varje dag, och hämtar hem honom, varje dag och jag har reagerat på hur en del andra barn beter sig och vilket språk dom använder. Jag får gåshud när jag ser hur barn gör mot andra barn!
 
Albin går bara i 1:an och redan har man börjat jämföra saker, kläder, cyklar mm. En av Albin kompisar fick en ny cykel i våras, som han var jättestolt över. Albin och hans kompis har lekt och cyklat jättemycket i sommar, dom har haft så roligt. Så började skolan och ett annat barn sa till Albins kompis att hans cykel var töntig och ful som hade en pakethållare...
 
Kompisen blev helt utom sig ledsen och har vägrat att cykla på sin nya fina cykel sen dess.
Jag och Albin har pratat mycket om sånt här, om hur alla måste få vara med och att man inte får säga dumma saker. Att han måste säga ifrån om någon säger att hans cykel är ful, att han då kan säga
-Det tycker inte jag. Du får gärna tycka det, men det tycker inte jag.
 
Jag hoppas verkligen att det är så det funkar också, att han verkligen gör så när det väl gäller.
En av hans fröknar bad honom att "ta hand" om en ny kille i klassen, att bjuda in den nya killen i lekarna och så. Jag och Albin pratade mycket om det och han förstod verkligen vad jag menade och som sagt, jag hoppas att det funkar så i praktiken.
 
Det har varit "inne" ett tag att samla på skruvade plastarmband i olika färger och nu kan man inte köpa nya längre (dom fanns i en automat utanför ICA innan) så nu bytar dom och Albin har blivit lurad, flera gånger.
Vi har pratat om det också och jag har sagt vad jag tycker och att han såklart inte ska byta bort sina armband om den som han bytar med, inte har något som han vill ha. Istället har han fått flera dubbletter...
 
Idag på morgonen hade han alla sina armband på sig och berättade att han skulle byta och ha sig. Jag sa att jag tyckte det var bättre att han inte hade armbanden med till skolan och om någon ville byta så fick dom göra det efter skolan. Komma hit, leka och ha med sina armband.
Jag tänkte inte mer på det, vi cyklade till skolan och när jag sen kom hem igen så låg alla Albins armband i en prydlig hög på bänken i tvättstugan.
Min stora, kloka Albin!
 
Fy va oroligt när barnen redan håller på såhär och dessutom pratar dom med ett språk som är långt i från rumsrent har jag hört. Albin gör inte det (än...) men det är väl bara en tidsfråga.
Jag undrar var det kommer ifrån och hur det kommer sig?
Pratar föräldrar så med sina barn eller pratar dom så med varandra så barnen hör?
 
Dagiskortet från 2010...
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina - Glamourmamman

Ryser lite när jag läser det du skriver... Det är en tuff värld barnen (och även vi vuxna) lever i, och självklart vill man som förälder skydda sina små mot allt... Hoppas att våra killar växer upp till kloka individer som förstår hur man ska behandla andra <3

2013-09-04 @ 10:30:23
URL: http://glamourmamman.blogg.se
Postat av: Angelina

Barn är elaka i våras spelade dom mycket kula på Zackarias skola o där va de samma att dom bytte o Zackarias blev lurad flera gånger i snäll o naiv som han är så trodde han ju på att de va ett bra byte!

2013-09-04 @ 10:37:28
Postat av: jenny

Hej håller helt med dig. Vår son hann gå en vecka i skolan innan han blev retad och fick skorna gömda de t.o.m slog honom. Vi hade möte direkt med lärarna så nu hoppas jag det ska lugna sig. Det är otroligt jobbigt att se sitt barn vara så ledsen för att han ska till skolan och då är han bara en liten kille jämngammal med er Albin.

2013-09-04 @ 17:32:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0