Potatis & Purjolökssoppa!

Igår gjorde jag en rasande god middag, en potatis & purjolökssoppa med nybakta frallor, bacon och ett stort glas mjölk till. Perfekt nu när det börjar bli höst och man vill in och värma sig lite.
 
 
Recepten på soppan och brödet ligger på bakbloggen, som vanligt.
Jag måste bara passa på att tipsa om att soppa är en fantastisk bra "bjud-mat".
När man har kalas är det enkelt och gott att bjuda på en god soppa och bröd till.
 
Efter att vi ätit igår så sammanställde Albin sin önskelista och så gjorde vi kalasinbjudningarna till alla släktingar som vi la på posten. Nu närmar det sig nämligen, den där födelsedagen. Tänk att vår stora kille redan ska fylla 7 år! Han hade allt väldigt klart för sig vad han skulle skriva upp.
 
 
Jag hade en del att jobba med på kontoret men det hamnade hela tiden i jag-gör-det-sen-facket och jag gick i stället och pulade med blommorna som inte längre kan stå ute i frostkalla nätter, tvättade och bäddade rent i sängarna mm och sen kom ju eftermiddagen och det var dags för Albin och David att åka och simma. Jag och Emil passade på att duscha och göra oss klara och sen åkte vi till Falkenberg och mötte upp pappan och Albin utanför bilverkstaden, där vi lämnade in lilla bilen som behöver fixas lite.
 
Efter att vi duschat i går så passade jag på att sätta upp Emils hår i två tofsar och dom fick faktiskt sitta kvar hela kvällen sen.
 
 
Jag kan inte riktigt med att klippa honom. Han ska liksom ha sådär busigt hår, rufsigt och lite lockigt i nacken. Det får nog vara så, men den store däremot, han har ju lika oändligt rakt hår som mig och det ligger aldrig busigt någonstans utan hänger bara rakt ner, i ögonen och över öronen, så det är nog dags snart, lagom till kalaset kanske.
 
Eftersom vi inte har någon bil idag så blir vi hemma och donar lite. Jag har sovit som en potta skit i natt, den där jäkla mensvärken har hållit mig vaken till å från och vid 4 i morse satte jag på min elektriska värmedyna och efter att ha haft den på en timme eller så, så släppte det och jag somnade lagom till David gick upp.
 
Nu ska jag nog faktiskt passa på att krypa ner bredvid Emil i soffan en stund och kolla på barnkanalen och äta lite frukt med honom.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0