Planerad lördag

Inför idag hade vi massor med saker planerade och vi hann med dom nästan allihop.
Det var fixardag på dagis idag så David stack iväg och började där redan innan vi andra hunnit vaknat till liv här hemma. Albin vaknade först vid kvart över sex och sen vaknade Emil vid halv sju och började med att ursäkta att han var sen (?). Jo, vi förstod inte heller så mycket men han förklarade att han tyckte han sovit lite för länge, även fast jag sa att halv sju inte alls är särskilt länge...
 
Pappan kom hem med frukost som vi åt tillsammans innan han gav sig av till dagis igen. 
Jag och grabbarna gjorde oss i ordning hemma och körde till mormor och morfar. Där hämtade vi upp mormorn och lämnade av Emil. Uppdraget idag var att försöka hitta något som Albin kunde ha på sig nu när vi inte lyckas få några av hans kläder över det gigantiska paket på armen. Långhårig var han med, så ett besök hos en frisör hade varit bra och så hade jag lovat honom en leksak för att han var så himla duktig på sjukhuset.
 
 
Nyfrisserad gosse!
 
Mormorn tog vi med oss och hon hittade saker hon med minsann. Jag skulle hämta ut min förlovningsring som varit inne på förminskning och det var på tiden, för det har varit galet tomt där på fingret utan den.
 
 
Vi hann med att kika på nya solglasögon till mig (men jag beställde aldrig några eftersom det var sån kööö, men jag har valt ut). Albin fick flera nya linnen, en t-shirt, en väst, en jeansjacka med mjukismaterial på armarna (som går över gipspaketet!) och en sjal/scarf som mormorn tyckte var himla snajsig. Det är tur vi inte har mormorn med på barnklädersshopping oftare ;-)
 
Jag provade ett par brudklänningar och sen tog vi en välförtjänt fika på stan innan vi åkte om Fyndmagasinet på hemvägen och köpte den där leksaken.
 
 
Albin somnade gott i bilen efter mer än fyra timmar på stan.
 
När vi kom hem var David och Emil i full färd med att kratta gårdsplanen/parkeringen. Det är bäst att passa på när inte alla bilar är hemma. david har gjort en alldeles egen kratta av ett armeringsjärn med ett par stenplattor uppepå som sen har rep man drar med. Fiffigt som snus.
Även min far hade visst gjort en egen variant på kratta men jag tror den krattan ska få ett alldeles eget inlägg...
 
 
Vi fick väckt Albin och genast skulle båda barnen in och bygga ihop legot Albin fått.
 
 
Eftersom Albin har lite svårt att fixa vissa grejer med bara en hand så var David med och hjälpte till.
Emil passade på att leka lite med studslera och någonslags små, ihopklistrade, formbara kulor (som David håller på att pillar med på bilden) som jag köpte med.
 
Jag satte igång att göra paj på päronen vi hade hemma som började se lite tråkiga ut och när grabbarna gått ut, även en bröddeg. Så när det var dags att äta var det ljuvliga dofter av nybakt bröd och päronpaj som spred sig i huset.
 
 
Innan ugnen.
 
Albin fick ont i magen efter maten och eftersom han är lika nojjig som mig över magsjuka och kräk så blir han alltid väldigt orolig. Det brukar gå över om han bara får sitta i min famn, gärna ute och prata om annat.
 
 
Så det gjorde vi. Svepte in oss i massa filtar och satte oss på altanen en lång stund.
 
Det gick över för sen slank både paj och lite lördagsgodis ner.
Vi knödde ihop oss allihop på Albins rum och spelade lite Mario på Wii innan det var dags för Gladiatorerna och vi satt bänkade i Albins säng. Jag, Albin, Emil och Kajsa.
 
 
Men efter en reklampaus så har Emil tappat intresset och fått kila över till sin säng och lägga sig.
Albin höll ut i det längsta med somnade gått innan Hinderbanan hann börja.
 
Jag tänkte följa resten av familjens exempel och gå och lägga mig jag med faktiskt. Det är en dag i morrn och jag har galet mycket papper att gå igenom då...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0