Bröllopet - Förberedelserna

Det kommer att vara precis helt omöjligt att sammanfatta Vår dag i ett enda inlägg här på bloggen så jag kommer dra ut på det lite grann och göra det i delar. Här kommer alltså första delen, som handlar om alla förberedelserna...
 
Förberedelserna började förra året, den 14 juli 2014. Då gick han alltså ner på knä och undrade om jag hade lust att bli hans hustru, och det hade jag ju såklart. Under augusti månad, samma år, så satte vi datumet och jag bokade även då upp Pia & Bo-Inge i Rönnås lada. Fotografen bokades och band preliminärbokades.
 
Sen hände det inte sådär jättemycket mer under hösten. 
Men i början på året tog vi tag i allt igen. Vi ringde och bokade vigselförrättare, frågade Tobbe & Linda om dom ville bli våra toastmasters. Vi frågade Julie om hon kunde sjunga, Camilla om hon ville läsa om kärlek och vi bytade band.
 
  
 
I mars skickade vi ut inbjudningarna och jag beställde hem lite kläder till barnen.
(bilderna är klickbara)
 
  
 
Det bidde dock inte kostymbyxorna jag köpt till barnen, inte för att dom inte passade i storleken, utan för att jag råkade springa på dessa, helt perfekta shortsen med hänslen! 
 
Det visade ju sig senare ha varit ett riktigt lyckodrag, det där med shorts, för vi fick ju årets hitills varmaste dag...
 
 
 
I April tog tjejerna med mig till Göteborg.
 
Vi hade ett mål, att köpa mig en klänning. Det klarade vi och det firades senare med en finfin vinluch.
Jag passade även på att beställa en klänning som var liiiite för liten, så att jag säkert skulle ha ett mål, något att kämpa för och som jag faktiskt klarade!
 
 
 
Jag kämpade, med både mat, träning och resonans!
 
  
 
Vi shoppade kläder till David på Kungsmässan och jag fick min gode vän hårdrockarn att beställa skor på NLY Man till David. 65 stycken vita knoppa lakan åkte jag upp till IKEA och hämtade hem för att sedan tvätta, tumla och vika ihop igen.
 
 
April bjöd på riktigt fint väder och jag som aldrig varit någon soldyrkare, passade på att sitta i solen så fort jag bara kunde och det visade sig vara ett bra drag, för resten av sommarn har det varit lite småsnålt med just sol.
 
I maj tog jag fram skorna och började gå in dom. 
Jäklars va obekväma dom var!
 
 
 
Innan sommarn kom på allvar, med semestrar och trafik så körde pappa & David ner till Tyskland och hämtade hem en faslig massa dricka till självaste festen.
 
 
 
Stackarna gick upp mitt i natten, typ vid 2 för att åka ner och vara hemma igen vid 4 på eftermiddagen. 
 
Samma dag som tysklandsresan så hade vi på kvällen bjudit våra toastmasters med respektive på en liten utekväll. Vi började bowla för att sedan käka på Lorensberg.
 
I Juni var det dags att påbörja det tunga arbetet med DANSEN!
 
 
 
Världens bästa toastmadame och vän, Linda, som passande nog jobbar som just dansinstruktör, hjälpte oss.
 
Vi valde musik och sen började själva dansandet. Eftersom både jag och min man är riktiga gröngölingar när det kommer till just dans så fick vi börja med att stega ordentligt innan vi fick bestämt koreografin och börjat öva på den. Dessa bilderna här ovan är från första gången, när vi övade i danslokalen, sen skulle det givetvis övas i ladan, med skor och hela fadderullan.
 
I Juni va även dagen då jag inte längre kunde hålla mig utan var tvungen att ge David vad som var tänkt att bli en liten överraskning till honom från mig.
 
 
Konsertbiljetter till Metallica!! Världens bästa hårdrockare hjälpte oss fixa såklart!
 

I Juli började det närma sig ordentligt och jag fick mamma med mig för att åka upp till Göteborg och hämta hem klänningen som äntligen kommit!
 
 
I Göteborg fick jag såklart prova klänningen och den gick att knäppa!! 
Dock med ganska mycket möda, så jag fick fortsätta kämpa med vikten (tyvärr satt den bara tight över ryggen och brösten och hur fint jag än minskade centimetrar över midja, lår och rumpa så var det inte helt lägg att minska just över ryggen...)
 

Jag har väl inte alltid varit överlycklig över mitt vansinnigt breda axel/rygg/bröst-parti men denna sommarn har jag ogillat det ordentligt och önskat mig i mer kvinnlig kropp massor med gånger! Nu gick det ju ändå och jag är galet stolt!
 
 
B = Bröst
M = Midja
S = Stuss
L = Lår
 
Sista mätningen gjorde jag den 31 Juli, då visste jag att jag skulle komma i klänningen utan problem men jag hade även som önskan att klara att gå ner i vikt, till under 70 kg och det klarade jag även det, då jag på fredagen vägde 68,9 kg!  
 
 
Resonerade mig stenhårt 5 gånger i veckan!
 
 
 
 
Pia på Rönnås Lada skickade menyförslag och beslutet om hindersprövning hanmade i brevlådan.
Jag pratade med vigselförrättaren och fick reda på vilka papper som skulle skickas vart.
Gitte, vår vigselförättare, var även på besök hos oss i Juli och vi fick visat Ladan och provsmakat lite muffins.
 
     
 
 
Grabbarna fick klippt sig och jag fick "tvingat" David att ta några puss-selfie för att ha till festhäftet.

Sista två veckorna var vi nästan nere i Rönnås varje dag och donade. Inte för att vi gjort sådär vansinnigt mycket men vi har kört ut med grejer, kollat, mätt, kört ut mer grejer och sånt.
 
  
 
Dagarna innan bröllopet stod jag och pyslade med tårtor, David körde ut kylar, dricka, festhäften, såpbubblor, vigselprogram, bordsplaceringar, vi provgick till musik och vi kollade läget.
 
Dagen innan bröllopet kände jag mig verkligen lugn. 
Allt kändes så bra, alla hade sådan koll och jag bara längtade.
 
 
Sen var det då dags, själva bröllopsdagen...
 
Men den tar vi i ett annat inlägg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0