Att ha firat en juldagskväll!

 
Emil visar morfar hur man använder en surfplatta.
 
Så har vi även firat en juldag hos mor & far, med julmat i mängder!
Vi äter ju ingen julmat på julafton utan har det på juldagen På julafton serveras det lutfisk (alternativt hemstoppad julkorv för dom som inte vill ha torkad och sedan igen uppblött fisk) med potatis (viktigt att det är king edward eller möjligtvis en väldigt snarlik variant, sönderkokas ska den i alla fall!), vitsås, ärtor och Colemans senap.
 
Men igår var det då alltså julbordet och vi samlades åter hemma hos mor & far tillsammans med brorsan och Julie. Emil är ju en väldigt spännande filur. Just när man trodde att detta nog inte alls skulle falla honom i smaken så äter han massor. Iofs mest korv i flera olika varianter men ändå.
Albin har inte skitmycket till övers för julmat och åt mest macka och köttbullar. 
Gemensamt för båda grabbarna är dom nog mest hade span på gottebordet med hemkokt knäck, mjuk chokladkola, havrebollar, skumtomtar mm.
 
Efter maten satte vi oss med ett av mammas julklappsspel, oogachakka.
Spel som innefattar någon form av sång, vissling eller nynning går fetbort för pappa och David så det var jag och mamma mot brorsan och Julie. Det var jätteroligt och underhöll oss i flera timmar. Jämt som attans var det oxå men i slutänden vann jag och mamma och det var endast för att mamma kan varenda konstig låt som någonsin gjorts mellan 1960 och 1975...
 
Pappa & David hängde i köket och pappa hade till Albins lycka dammat av det gamla corona (även kallat Couronne tror jag, men hemma har det alltid hetat Corona).
 
 
Albin spelade mot oss allihopa och ser fram emot ytterligare några omgångar i eftermiddag när vi ska bort igen.
 
Brorsan och Julie åkte hem efter att vi spelat Oogachakka och då gav även jag mig in i Corona-turneringen och fick spelat mig tre omgångar.
I min näst sista omgång kom Emil på att det nog var rätt längeseda han åt och konstaterade ljudligt att han minsann var hungrig och ville ha mer potatisgratäng (Janson utan ansjovis...) och massa korv!
 
 
Så vid 22.20 i går kväll fick pappan lov att värma på lite mer mat till lillebror medan jag och Albin spelade ytterligare en omgång Corona.
 
Vi åkte hem när Emil fått i sig sina 2 (TVÅ!) portioner nattamat och somnade snabbt och gott allihopa.
Idag har vi fortsatt ta det hyfsat lugnt i julens tecken. David och Albin har varit och städat i ordning på lagret en del medan jag och Emil har varit hemma och myst. Jag har kollat ikapp mig på Fröken Frimans Krig 2 eftersom jag missade det igår. SÅ jäkla bra!

Ska bli fantastiskt att få följa detta och jag längtar redan till nästa avsnitt!
 
Nu ska jag kila ner och spela lite spel med resten av familjen och vi ska visst börja med ett av Albins nya kortspel, Löjliga familjen.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0