Att ta helg!

Nu jäklar, nu tar vi helg!
Äntligen är denna jobbeveckan till ända, men ändå är inte jobbet riktigt slut, jag har både fotograferingar och massor med papper som ska fixas i helgen men allra först går i alla fall kalas för en som snart ska fylla nio år...
 
 
Denna däringa. Han fyller nio år i nästa vecka och ska firas med kalas och tårta i helgen.
 
Idag har det varit fullt ös, först på jobbet, sen hemma. 
På jobbet har det gått i en rasande fart och sen fick jag dessutom lunch hemma hos världens bästaste mormor som passade Emil idag medan jag jobbade.
 
På lunchen idag passade jag på att läsa in mig lite på på de svenska arbetsrättslagarna, det kan man aldrig få för mycket av tänker jag.
 
 
LAS (Lagen om anställningsskydd) är ju en högst aktuell lag just nu eftersom en del partier ute på högerflanken har för avsikt att ändra i just den där lagen så det ska bli mycket enklare att säga upp folk...
 
När min arbetsdag var slut så kom han den där mannen, som jag numera kallar make, och mötte mig på jobbet. Vi hade bestämt oss för att handla lite till fredagskvällsmaten.
På jobbet får vi inte lov att handla i arbetskläder och jag tillhör ju skaran som ALDRIG någonsin fryser och därför liksom inte börjar med jacka fören den första snön kommit. Det blir ju lite tokigt då, att inte ha något att dra på sig över arbetskläderna, så när David dök upp fick jag helt enkelt ta hans arbetströja på mig.
Jo, för han tillhör ju heller inte skaran som tar på jacka om den verkligen (VERKLIGEN) inte behövs, liksom vår älsta son som fortfarande går till skolan i shorts...
 
Mina söta arbetskamrater tittade på mig och log där jag gick och handlade i en arton nummer för stor tröja, full med sågspån och betongdam med stora gröna bokstäver som sa "DEROME" på.
Dessutom fick ju han, den där mannen jag kallar make, vackert gå runt i t-shirt, för vi kunde liksom inte bara byta kläder rakt av, även om det hade varit dö-roligt!
 
Grabbarna var ute tills vi skulle äta och gick sen ut direkt efter maten och vi fick inte in dom innan vid strax efter åtta i kväll! Dom älskar att vara ute och leka, dom där grabbarna.
 
 
David har köpt nya lampor till cyklarna så det är givetvis extra kul att vara ute i mörkret då.
 
Det tog inte lång tid innan det snarkades från lillebrors rum efter att han fått sig en dusch och lite tandborstning. Det är dock Kajsa som står för själva snark-ljudet från den där sängen för dom där båda ska knö ihop sig på samma kudde vareviga kväll, annars kan Emil inte somna. Hur man nu kan somna med den där lurvbollen bredvid sig, det förstår inte jag, men det går tydligen alldeles utmärkt och när hon legat där på kudden tills han somnat och sover djupt, så tassar hon ner och kryper upp i nästa gosses säng och gör samma sak. Hon har liksom tagit på sig det där ansvaret, att natta gossarna och det har hon nog alltid gjort om jag tänker efter.
 
Men innan storebror gick och la sig så fick han faktiskt lov att krypa upp i mammas famn på kontoret och klicka hem lite nya kläder. Ja, alltså han har växt ordentligt i sommar och jag tycker nog ändå att shorts är i kallaste laget nu i oktober, även om han propsar på att han minsann aldrig fryser! 
Nya byxor och nya tröjor. Och med tröjor menar jag t-shirtar, för där går ändå gränsen,
- mamma, det förstår du väl, det blir alldeles för varmt!
 
Ja, min lille gosse, jag vet det och sådan har han varit sen han föddes, varmblodig. Långarmade tröjor har han aldrig använt. Inte lillebrorsan heller för den delen.
 
Nu ska jag runda av och kura ihop mig i soffan en sväng, hos den där maken.
I morrn kommer jag nog nämligen inte att vara just den där hustrun han älskar högst i hela världen,
för då ska det städas och ingen (INGEN) kommer undan ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0