Årskrönikan 2015!

 
God morgon och Gott Nytt År mina vänner!
 
 Jag har samlat ihop mitt 2015 och bjussar på en tillbakablick från detta, underbara gångna året.
Nu när jag har kollat tillbaka så upptäckte jag ju att jag visst hade en bloggpaus i slutet på 2014 och därför är det dessvärre lite smådåligt uppdaterat i början på året men jag har samlat ihop mina instagram bilder och ska försöka sammanfatta någolunda. 
 

 
Januari 2015
 
 
Januari i bloggen präglas till största delen av mitt behov att komma ikapp efter flera månaders uppehåll men i det verkliga livet så rullar det på utav bara den.

David är i Japan i 10 dagar över nyår så jag och grabbarna är ensamna hemma ett tag och firar nyår hemma hos mamma & pappa. Pappa är även den som får komma och hjälpa mig när jag ska slänga ut granen. Det visar sig att det finns alla anledningar i världen till att jag inte ska hantera en julgransbelysning och definitivt inte plocka ner den. Det var dessutom storm den dagen jag fick för mig att det var en bra dag att kasta ut den så alla barr kastades liksom tillbaka in i huset och jag hittade barr inne i hela januari.
 
Pappan i familjen kom äntligen hem och vi ekiperade oss för en vecka i Trysil i vanlig ordning och vi hade en helt underbar vecka! Massor med skidåkning och framför allt massor med snö! Det var jättesvårt för oss att få in grabbarna på kvällarna, dom ville bara vara ute, hela tiden och dom lekte så himla bra i snön.
Men vi kom givetvis hem och vi fick snö även på hemmaplan.
 
Den översta bilden till vänster är från när jag och Emil hängde några timmar inne på barnmottagningen i slutet av januari för att Emil skulle göra en Penicillinprovokation för att han fick en sån vidrig allergisk reaktion på hösten, troligtvis av penicillinet han fick för sina långt gågna svinkoppor...
 
Vi flyttade även studion bort till lokaler brevid Davids lager och påbörjade bygget av övernattningslägenheten ute i garagebyggnaden. Jag fick hem fem olika glasögonbågar och skulle nu äntligen få ordning på mitt brytningsfel.
 
 

 
Februari 2015
 
 
Februari började med att Emil var väldigt förkyld och hostig så vi hade mycket mys hemma så fort vi hade tid till det. Jag jobbade rätt mycket med handelströjan på mig och hade jätteproblem med att vänja mig vid att ha mina glasögon på mig.
 
Albin var iväg på årets första och efterlängtade crossträning och det gick jättebra!
Jag var ute i förrådet och rotade fram alla mina gamla fotoalbum och bjöd på lite fina bilder från förr.
Övernattningslägenheten började bli klar och jag tog med mig min hårdrockare Oscar och åkte upp till IKEA en kväll och köpte det vi behövde för att göra det beboligt där ute.
 
Mina fina Vin & Vax-tjejer och jag var ute på både after work, bio (Femtio nyanser...) och sen käk på Nami för att senare samma helg bli lämnad ensam med Emil då David och Albin åkte på crossträningsläger till Danmark.
Jag fotade mycket i min nya studio och vi gjorde årets första grillning.
 
I slutet av februari så var jag iväg och höll en kurs på Viskadalen och i vanlig ordning var barnen med farmor/mormor sålänge. (bilden från den kursen är med i bilden under mars)
 

 
Mars 2015 
 
 
 
Några av bilderna här ovan tillhör igentligen April men det var lite trixigt att dela upp det så jag kör såhär,
hoppas det är ok.
 
 I början på Mars så hände ju det där som inte få hända, Emil kräktes i bilen på väg hem från stan och det har sedan dess funnits med mig i bakhuvudet större delen av året faktikst. Hur som haver, vi fick hålla oss hemma några dagar men inte var det något fel på ungen inte, han var precis som vanligt efter det.
Bilen fick vi dock lämna in på verkstaden på en rejäl rengöring invändigt för den skulle jag ha någon vecka senare när vi skulle upp till Stockholm på kurs.
Stockholm bidde det och en LO-kurs som heter Insikter och varar i två veckor. Familjen kom upp till stockholm över helgen och vi bodde på finfint hotell och gick på Skansen bla, URMYSIGT!
 
Medan jag var borta i Stockholm så hade David passat på att dona en himla massa hemma. En ny ytterdörr hade fyttat in på baksidan av garaget och jag hade äntligen fått en helspegel i hallen där uppe.
 
Jag passade på att hylla våra älskade föräldrar som ställer upp i ALLA väder och har våra barn så vi kan jobba och ränna på allt vi har för oss jämt och i slutet på mars släppte vi bomben, VI SKULLE GIFTA OSS TILL SOMMARN!! Jag gjorde i ordning och hade skickat iväg alla inbjudningar innan jag stack till Stockholm nämligen.
 

 
April 2015
 
 
 
April dominerades av att Albin bröt armen illa på ett crossträningsläger och var tvungen att operera in spikar i armen. Men innan det hände gjorde vi klart i lägenheten och brorsan var på besök ett par veckor och liksom "provbodde" medan han var här och gjorde praktik.
 
Vi hade påsk, med sedvanlig äggletarjakt i trädgården och när det dök upp en massa röda dagar och bröte där jag jobbar så passade David och barnen på att byta ut de gamla, halvruttna slanorna på vårt staket, till nya fina!
Vi var även ute på Strömma där Marina premiäröppnade för säsongen.
 
I början på april så inaktiverade jag mitt FaceBook-konto och det var det väldigt många som undrade över. Det var otroligt skönt och hade det inte varit för funktionen Messenger och Grupper/Evenemang så tror jag nog att jag inte kommit tillbaka alls. Jag saknade det inte det minsta under de tre månader jag var inaktiverad.
 
Vi hämtade hem husbilen i April och vi fick även riktigt härligt vårväder där vi kunde sitta ute och sola (jag) och gå utan tröja i trädgården (barnen). Jag åkte iväg och höll kurs på Viskadalen i tre dagar och även i slutet av april var jag iväg med Handels, men då var det konferens i Stockholm och besök i Rikstagshuset för andra gången på en månad. (bilden på det och på Emil utan tröja kommer under Maj)
 
Det var även denna underbara månad som jag, Anna & Marina åkte upp till Göteborg en hel dag och jag fick köpt mig ett stycke brudklänning...
 

 
Maj 2015
 
 
I Maj blir det lite mer allvar med min träning och min mat. Efter att jag provat ut en klänning som var lite för liten så hade jag ju ett ganska viktigt mål att nå så jag tog i rätt rejält och körde på stenhårt.
 
Albin blir äntligen av med sitt gips och spikarna opereras ut men det tar ett tag innan han kan sträcka på armen ordentligt. Han är otroligt duktig och tapper med sin arm.
Jag försöker gå in mina skor, som jag ska ha på bröllopet, det går sådär. En tjej kommer och intervjuar mig, med filmkamera och allt, och det går precis hur bra som helst.
 
I vanlig ordning är det Sidvagnscross på Anneberg på kristi himmelsfärd och vi har väskorna packade och hänger kvar där hela dagen. 
 
Jag är iväg på ytterligare en konferens med Handels, denna gången i Hindås. 
Väl hemma sätter vi en saft på maskrosblommor som visar sig vara över förväntan god!
 
Sommarens nya pool anländer på en lastbil, David påbörjar bygget av en tvättställning (eftersom den gamla har gjort sitt och jag tycker sånna är asfula och vill ha en som är fast i marken), som sedan visar sig ta hela sommarn att få klart.
 
Jag lyckas springa på ett par superfina hängsel-shorts till ungarna när jag är på Gekås och det visade sig när jag kom hem att det var så rackarns bra att det bidde bröllopsutstyrslen.
 

 
Juni 2015
 
 
 
I början av juni jobbar jag min sista dag på hela sommaren. Jag hade tagit föräldraledigt för att kunna vara hemma och ha det riktigt gott tillsammans med barnen och förbereda den stora finalen i augusti. Sommaren 2014 blev ju inte riktigt vad vi väntat oss eftersom David blev så sjuk.
 
Det var skolavslutningar, Tjärbyligan, Skara sommarland, midsommarafton, poolpremiär, mera safttillverkning, Gokart-cup och som jag skrev ovan, massor och massor med förbrederlser. Jag åkte till IKEA och köpte typ 65 stycken vita lakan som vi skulle ha på bröllopsfesten.
 
Albin var tillbaka upp i sadeln på crossen efter flera månaders uppehåll.
Jag fick tag i massor av jordgubbar som blev både saft och kompott till bröllopstårtorna och David fick en för tidig bröllopspresent i form av biljetter till Metallica.
 

Juli 2015
 
 
I Juli blir det både svensexa och Möhippa. Jag och David över på brudvalsen för fullt tillsammans med vår Toastmadame Linda. Jag är ute och jobbar en vecka tillsammans med LO och vi åker med husbilen till Uddevalla på cross-VM ett par (galet varma) dagar tillsammans med min pappa.
 
Vi fortsätter med bröllopsbestyren. Anmälningarna börjar lida mot sitt slut och vi vänder och vrider på bordsplaceringar. Jag och mamma åker upp till Göteborg och hämtar bröllopsklänningen och får då givetvis prova den och den går att knäppa! För att den ska sitta hyfsat bekvämt och för att jag ska kunna få luft så behöver jag lägga i en växel till för att minska omfånget över bysten.
 
Vi tar ut husbilen igen och åker på några dagars semester på Daftöland tillsammans med min kompis Jessica och hennes familj. Våra grabbar finner varandra direkt och det blir superlyckat.
Båda killarna klipper sig för sista gången innan bröllopet.
 
 Jag gör även en alldeles egen natt i husbilen, på en crossbana i Helsingborg. Det var deltävling i sidvagnscross och jag hade ett möte med föreningen kvällen innan. David och barnen skulle vart med men han blev kiddnappad för svensexa den dagen.
 

Augusti 2015
 
 
 
Augusti då ja. 
Finns inte sådär skimycket mer att säga än att det liksom var då det hände.
Vi blev äntligen, efter nästan 11 år som förlovade, man & hustru!
 
Innan bröllopet tog jag och David en heldag och åkte runt och hämtade upp kylar (alltså, kylskåp). Det behövdes verkligen när jag påbörjade bröllopstårtbaket ett par dagar innan.
Jag klarade ju såklart mitt mål oxå, att komma i klänningen och att väga under 70 kg. Ett par dagar innan vägde jag 68,9 kg.
 
Efter bröllopet var vi på Metallica på Ullevi.
Vi rev ner poolen och det gamla pooldäcket. Det påbörjades även ett nytt pooldäck, fast i marksten.
Jag och David åkte med Oscar och Mariana till Wild West Steakhouse i Halmstad en kväll, det var riktigt, riktigt gott!
 

 
September 2015 
 
 
I September är det fortfarande varmt och skönt och Albin cyklar utan tröja.
Jag bakar tårtor och vi kollar på våra bröllopsbilder hela tiden för att försöka bestämma oss för hur vi ska göra, vilka ska vi förstora, vad ska bli tackkort mm.
 
Fastarps Förskolas 25-års jubileum där jag och David varit festkommité äger rum, på Rönnås Lada såklart och vi har 90-tals tema på den festen, som ni kan se...
 
Vi åt kräftor hos svärmor och passade på att fira att hon fyllde 60-år samtidigt. 
Jag jobbar en massa fackligt, både på avdelningen och på jobbet och är iväg på konferens ett par dagar och håller kurs ett par dagar.
 
Vi var ute på en svamprunda i skogen tillsammans med Emelie, Peter och barnen.
David fyller år och blir firad med ljus på en cupcake.
 

Oktober 2015
 
 
I oktober fyller världens absolut bästaste Albin 9 år och får en Enhjuling i födelsedagspresent som han sen övar coh övar och övar och övar och övar sig på... Han fixar sin egen födelsedagstårta, dekorationen i alla fall.
(Det har smugit sig in några novemberbilder här, de tre översta)
 
Jag var iväg och höll kurs och jag var iväg och gick på kurs, en vecka i Stockholm.
Pappa fyllde år och blev firad med tårta och ljus.
Efter en himla lång väntan fick jag äntligen hem mina papper på att jag numera heter Larsson.
 
Jag fotar fina barn på en strand i Falkenberg och bakar tårtor till andra fina barn.
 

November & December 2015
 
 
 
Ja, November & December var det så himla mycket och det liksom flöt ihop som dom får faktiskt samsas lite.
 
I November dricker vi glögg och myser till Sunes jul!
 Jag och tjejerna åker till Helsingborg för shopping, mys och övernattning och blir överraskade med en sisådär 25 cm snö och inga vinterdäck. Det gick finfint och Albin blev överlycklig som fick leka med all snö jag hade på taket när jag kom hem.
 
Jag var iväg tre dagar och höll en kurs på Viskadalen och åker på mitt första möte på LO som ombud.
Albin är tyvärr lite sjuk i november, har feber, ont i halsen och tappar rösten.
I slutet på november firar vi äntligen första advent med paket, ljus och lite julmat.
 
I december fyller vårt busiga lilltroll år! Hela 5 år har han hunnit bli.
Vi fotar för julkorten och det är lussefirande på dagis och med jobbet.
Jag får en segdragen bihåleinflammation men ändå kommer vi iväg till Helsingborg över en natt, jag och maken.
Vi hinner med ett julbord/julshow med Vin & Vax tjejer med män. Jag är på julbord med jobbet.
Jag bakar bröd å lussekatter, lägger in sill, gör julgodis, bakar pepparkakor, kokar gröt, slår in paket och ÄLSKAR det!
 
Det blev jul! Vi fick en fantastisk jul och en underbar nyår!
 
 
Det bästa med 2015...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0