Att ha fått ändra om lite i planeringen

Både jag och min man är lite sådär för att ändå göra någon form av plan och har haft en hyfsad plan för veckan men vi är ombytliga och spontana också om det dyker upp något. Som idag till exempel, när vi vaknade och det har snöat o a v b r u t e t sedan i går kväll och prognosen på frukostbordet sa att det skulle fortsätta snöa hela dagen idag. 
 
 
Mina ben lider ju fortfarande efter helvetet dom genomled i söndags när jag skejtade mig i stort sett överallt och fortfarande har lite halvsvårt för att stå på i backarna och framför allt bromsa när det går för fort eftersom låren tar precis helt s l u t! Det är liksom som om dom brinner och sen blir helt stumma och jag använder ju varenda muskel i hela jäkla kroppen förutom låren när det blir så. Med tänke på mängden snö som fallit och fortsatte falla hela förmiddagen så planerade vi alltså om.
 
Vi hade tänkt åka till det andra berget idag, Kaprun, men insåg att eftersom det ska snöa lika jäkligt idag så spelar det nog ingen roll vart vi är, jag kommer att ha lika svårt för snövallarna vilket berg vi än är på.
Så vi gav oss upp i pisten här precis bakom hotellet och bestämde oss för att åka effektiva tre timmar på förmiddagen och sen ta eftermiddagen nere på byn.
 
 
 
Så, sagt och gjort! Vi gjorde berget här hela förmiddagen och hade dagen till ära bokat lunch i restaurangen på vårt hotell. Sen lät vi alltså pjäxor, skidor och framför allt mina låååår vila lite genom att gå ner på byn och bara strosa. 
Vi bor en bit upp på höjden, mot berget och byn ligger nere vid bergets "fot", precis vid en sjö som heter Zeller See och precis där ligger byn. Det ligger ta mig tusan restauranger och caféen överallt! Varenda liten gata man svänger in på, så nog sjutton ligger där ett litet fik eller bageri med liten serveringsdel.
 
Vi strosade runt där nere några timmar, köpte lite inhemsk öl, någon bitter vi inte heller sett förut och en burk med något som bara måste vara skitbra!
 
 
Bäversalva!
 
Ja, alltså, nu vet vi ju inte ens om det är en bäver på burken, förmodligen inte. Men någonslags murmeldjur är det i alla fall och innehållet i den här burken ska hjälpa mina stackars överarbetade muskler (jodå, det var precis det den var perfekt för, överarbetade muskler!). 
 
Vi slängde på bäversalvan på mina onda muskler direkt när vi kom hem!
 
 
Låren fixar jag sjäv (och i ärlighetens namn gör dom så fruktansvärt ont att han ändå inte hade fått så mycket som nudda vid dom) men fick fantastisk hjälp av maken med att smörja in vaderna, i då alltså, prima bäversalva!
 
Nu ska vi strax ladda om batterierna för en av kvällens höjdpunkter, buffén men precis allt du kan tänka dig!
David har lärt sig sålla lite bätre nu, men i början var det svårt, han ville äta av precis a l l t!
Jag har ju mycket lättare för det här, jag äter det jag tycker om och går alltså inte ens förbi salladsbordet längre. Det där kalla med en massa fisk i olika former (sill isch?), canapéer, Patéer, rullar, konstiga kalla röror, inlagda grönsaker och gud bevars, sauerkraut, eller som vi säger hemma, surkål...
Han älskar den! Jag kan inte alls förstå det. Sura grönsaker? Som om det inte är nog med att det är en grönsak och dessutom KÅL, man gör den sur också. Och folk äter det? Gladeligen?
 
Nä, nu ska vi prova en av dom nya ölsorterna, från badkaret tror jag bestämt.
 
Ha en fortsatt fin dag därute!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0