Helt underbart!

Ja, jag visste inte rikitgt hur jag annars skulle beskriva det, känslan för dagen!

I går kväll somnade jag tidigt, nästan så jag skäms att säja hur tidigt men det var innan halv 10... David somnade oxå tidigt och vi har sovit oförskämt skönt i natt, alla 5! Vid 5 kom Albin in men han somnade bredvid oss och jag vaknade nog aldrig riktigt till för jag somnade lika fort och tro det eller ej, men Albin var stilla för en gångs skull. Vid kvart över 6 vaknade jag pigg som en nyponros (var sjutton fick jag det ifrån, tror mamma brukar säja så...) så jag tassade ner och tände brasan, satte på lite te vatten och satte mig nere i soffan en stund. Albin vaknade vid kvart i 7 så jag gick upp och hämtade honom, sen gjorde vi välling och satte på super trion på tven som han gillar så satt vi där nere och myste medan David fick sova vidare, han har ju aldrig sovmorgon annars.

När vällingen var uppdrucken så satte jag på en gryta med risgrynsgröt och sen fortsatte jag och Albin med lite söndagsmys i soffan, kollade på lite olika tecknade filmer på youtube, pusslade lite och läste i favvoboken.
Vid strax innan 8 hörde vi hur det vaknades på övervåningen och sen kom pappan ner efter morgonduschen och vi åt adventsfrukost med tomtegröt med kanel på!

När vi hade ätit och busat lite så åkte vi bort till mormorn och morfarn, Albin skulle busa med morfarn (sötaste morfarn på jorden, han har köpt varsin julkalender till sig och Albin som dom ska öppna tillsammans när Albin är där...) och det fick han ju gärna, dom var lika Albin sugna båda två tror jag.

Vi skulle ju lampfabriken och köpa några lampor till våra stjärnor som gått sönder och Albin skulle få titta på tomten men när vi skulle åka till Lampis så ville han stanna hemma med mormor så vi åkte utan honom och hittade en jättefin stjärna till vårat sovrum (svart såklart) och extra lampor till både stakar och andra stjärnor. en utebelysning följde oxå med och den hoppas jag David sätter upp idag, det skulle vara så mysigt!

Nu ringde mormorn, Albin har vaknat så David åkte för att hämta honom och jag ska strax göra mig klar för jobbetm det är julskyltningspromenad i Tvååker idag och vi har en fråga till poängpromenaden inne i butiken så det kommer var mycket folk idag! Jag brukar ju jobba förmiddagen men Marie behövde byta så jag får jobba med mor idag!

Ska bara dricka upp mitt julete... Fick det av Anna förra året i födelsepresent tror jag och det är väldigt gott! 

Gääääsp...

Jag är sååå trött nu, ögonen går i kors på mig så jag tänkte bara titta in här i bloggen så ni vet att jag lever, sen väntar min varma goa säng på mig!

I går jobba jag hela dagen lång, Albin var hemma med pappan för farmor var i Stockholm på galej med sina vänninor.
Idag börja jag 7!! Så tidigt har jag inte börjat sen innan jag fick Albin, någon gång i juli -06 så fatta att det är befogat att jag är trött! Jag har fått lära mig lite andra grejer på jobbet idag, jag ska nämligen ta hand om öppningen varannan helg, ska bli skoj som attan!

När jag slutat kom Albin och David och handlade och som vanligt så hade vi ingen aning om vad vi skulle ha till kvällsmat men oj oj oj va bra det blev tillslut. Vi hade en del bra grejer på extrapris som vi var "tvungna" att ha (kycklingfilé och köttfärs till frysen...). Till kvällen bestämde vi oss för att göra pepparbiff med potatis och bearnaissås men jag är inte överförtjust i såndär pulver/färdig sås så jag gjorde rotfruktsgratäng när jag kom hem och upptäckte både palsternacka och morötter i kylen. När maten nästan var klar och dte luktade ljuvligt i köket så kom David upp med en flaska vin som vi har smuttat lite på. ¨

Nu snarkar mina pojkar nog gott däruppe för David gick upp med Albin för en halvtimme sen och han har inte kommit ner så han har nog somnat där han med.

I morrn ska jag jobba 14-18.30 och på förmiddagen ska vi upp till Lampis och fixa lite nya lampor och så ska Albin kolla på tomtarna med förstås.

Nähe, nu väntar sängen för mig med!


Redigerar för fullt!

Sitter och pillar med lite julkort och jag har lovat att visa hur det blev så här kommer några...



Mammas fina kisar, Asta (överst) och Majsan.






Åsså Albin då...

Nu, snart... Äntligen!!

Är den här, min underbara, efterlängtade, älskade jul! Jag fick sån julkänsla nu i morse när vi åt frukost i mörkret, jag drack julete och Albin åt risgrynsgröt...

Nu ska vi strax in till stan och hämta brochyrer på tryckeriet men jag vill bara passa på att visa hur söt min lillkille är på morgonen, i pyjamas och fårskinnstofflor...



...och med lite kanel kvar runt munnen...


Ryggskott...eller nåt!

Jag fattar inte vad som hänt, igår på jobbet fick jag plötsligt fruktansvärt ont i ryggen, längst ner på vänster sida. Jag gjorde inget konstigt som jag vet om, inga hastiga rörelser eller så.

Igår kväll låg jag mest i ett väldigt plant läge och sen har jag sovit sådär, har vaknat ett par gånger när jag försökt röra mig men mellan det har jag nog sovit rätt gott.

Nu ska vi strax iväg till mormorn, Albin ska vara där idag och jag ska jobba (hur det nu ska gå...), har en del smörgåstårtor idag så jag behöver ju gå så mycket, i alla fall inte på förmiddagen...

När David kom upp och väckte mig i morse vid 6 så satte han sig på kanten och sa "pannan har vart av i natt". Han hade vart nere och sotat igår kväll och glömt koppla på slangen som ser till att pelletsen kommer in i brännaren... När det händer nåt med brännaren så hade går elen in och värmer upp om pannan går under 55 grader men det var bara det att den hade han oxå kommit åt på nåt vis så när han kom ner och kände att vattnet inte alls var varmt gick han ner och då var vattnet 19 grader varmt... Så när jag kom ner gick Albin omkring med sina nyinköpta fårskinnstofflor, så himla gulligt!

Förresten, idag borde jag ha 3 bilder med i VP så håll utkik!

Vanlig tisdag...

Idag är det en halt vanlig tisdag. Jag ska jobba i eftermiddag och nu på förmiddagen ska vi mest ha hemma mys, jag och Albin. Vi har rostat mackor nu och ska strax ta på oss och gå ut i det fina vädret. Måste handla lite till middagen och så ska vi om apoteket, kanske slinker in lite hos mormorn med...

Igår hade vi massa saker för oss, först på morgonen var det mamma-barngruppen som vanligt på morgonen och sen begav vi oss direkt till stan för att betala några annonser til VP (kolla noga i morrn!) och köpa blockljus till mina lyktor. Jag har 2 stycken fin-fina lyktor vid våra ytterdörrar som jag har tänt dygnet runt.  Sen åkte vi hem och gjorde lite lunch och Albin fick sovit lite middag, innan vi åkte till Linda i mammagruppen och fikade, Camilla och David kom oxå dit.

Vi stannade inte så länge utan åkte hem till mormor och tog med pyjamas och välling, sen väntade vi på pappan och morfarn och så åkte vi till Gekås medan Albin stannade hos mormorn. Vi köpte inte så mycket, mest bara kattmat, jag provade en jättefin skidoverall men får suga på karamellen lite, vet inte om jag igentligen behöver det så mycket...

Nu kommer Albin med sina skor, bäst att vi går ut nu.

Filip

Hette den andra lilla killen som jag fotade igår och såhär såg det ut!

  

  

Jag hade inte fått ok från mamman igår på att publicera bilderna men i dag på morgonen låg det ett mail i inkorgen.
Filip är 1 år och vi var hemma i hans trädgård och tog dessa fina vintriga bilder.

Nu ska jag och Albin i väg till mamma-barn gruppen och sen i eftermiddag ska vi en sväng till stan och köpa ljus och betala en annons. Vid 3 ska vi träffa mammagruppen hemma hos Linda och i kväll ska jag och Pappa ev till Gekås!

Leia...

Idag har jag vart iväg och fotat och första stoppet var hos en liten söt tjejja som heter Leia. Leia är 6 månader och jag fotade hennes storebror Viggo för nåt år sedan.

 

 

 

Här kommer några smakprov på hur det såg ut!

Nu har jag suttit här hela eftermiddagen och är förmodligen fyrkantig i ögonen så jag ska hoppa in i duschen nu och sen ska jag snarka gott, hela natten!

Wapnö och Åkulla!

I går åkte vi och hämtade morfarn vid halv 10 (mormorn skulle städa...) och åkte ner till Wapnöslott och julmarknaden där nere. Det var nästan lite extra mysigt eftersom det var vitt på marken och så väldigt kallt. Första anhalten var hantverksboden få jag hade bestämt mig för ett par sockar eller tofflor till Albin som han ska få ha på sig till julkorten i år och det blev ett par jättefina fårskinnstofflor och matchande tumvantar i grått. Sen gick vi vidare in i maskinhallen där all mat höll till och vi smakade på allt möjligt gott, ostar, korv, bröd, sylt, glögg, honung, godis och knäckebröd! Vi köpte en riktigt god, lagrad juleost och tre flaskor av Wapnös egen glögg som är min absolutan favorit bland alla glöggar.

Efter en kall förmiddag i Halmstad så åkte vi hem, lämnade av morfarn och sen åkte vi till motellet (Björkäng) och käkade lunch, det var riktigt mysigt, Albin var snäll och satt på sin stol hela tiden, helt otroligt! Sen åkte vi till ICA och köpte fika och så hem till mormorn och morfarn igen och smaskade kanelbullar och pepparkakor.

Eftersom Albin bara somnade till en stund när vi åkte ner till Wapnö så fick han ju tvunget sova en stund på eftermiddagen, vi skulle ju till Åkulla och äta på kvällen... Så vi åkte hem och Albin somnade som en liten stock på pappans bröst framför nåt med skidor på teven. Jag gjorde i ordning en stor fin korg med massa olika ljus till Sara, 8 teljus, 9 votivljus, 1 klotljus och 1 miniglasljus. Jag använde mig av färgerna grön-vinröd/lila för det är den färgen dom har på väggarna hemma så det blev lite blandat med dofterna Mullbär, Björnbär & Honung, Granatäpple & Fikon, Smultronland, Skogsdunge och Agave Nectar. Jag dekorarade det hela med lite gröna kvistar (från mina krukväxter som ändå behövde beskäras) och så slog jag cellofan om och gjorde ett fint kort. Har ju massa bilder från när jag hade hästen därute så jag använde äldre bilder och det blev verkligen kanonfint!

Vid halv 6 körde vi dit och Albin hade kanonroligt med Lina, dom lekte jättebra trots att Lina är så mycket äldre (bara ett halvår men hon pratar ju hela tiden och rent!). Henrik, Ann-Sofie och deras barn Matilda & Freja kom strax efter oss och vi hade jättetrevligt. Sara och Peter hade lagat god mat och sen kollade vi alla på dansbandskampen (röstade naturligtvis på Sara flera gånger) medan barnen lekte däruppe. Det lät som en hel hög med elefanter på övervåningen men dom lekte bra fast det var stor ålderskillnad (Matilda 9, Hannes 5½, Lina 2½, Albin 2 och lilla Freja 1½), Lilla Freja var rätt så blyg så hon höll mest till nere hos oss, i närheten av mamma och pappa...

Vi stannade och kollade på Svensson Svensson med sen åkte vi hem och Albin somnade i min famn till teven så det var ju bara att flytta över honom. Skönt att vara hemma i tid för Albin sover ju oftast inte så värst länge på morgonen men se idag tog han sovmorgon!! Han vaknade inte fören vid kvart i 6!!! Då bytade jag på honom och sen fick han ligga hos oss och han somna om och sov till halv 7! Sen ställde han sig och ruska i pappan som så snällt följer med sin morgonpigga son upp. Har jag världens bästa man eller vad?? Han går alltid upp med Albin på morgonen på helgerna, fasten att han alltid går upp före mig på vardagarna... Jag låg kvar och lyssnade på mina pojkar en stund i sängen, det är så mysigt och höra hur dom dividerar där nere, tänder brasan och Albin som pratar i ett i ett...

Nu ska jag fixa lite med kameran för jag ska iväg och fota idag, först har jag en 6-månaders i stan klockan 12 och sen en 1-åring i Valinge klockan 14. Blir nog redigering hela eftermiddagen/kvällen med é jag rädd om inte mamma och pappa fixar nåt att äta till kvällen...

Visar 2 bilder från i går, dock bara på mig och Albin, Sars var framme och pilla på min kamera.

 
Som ni ser är min varmblodiga unge halvnaken även här... Lika bra att ta av honom innan han svettas ihjäl!

Vaktkatten Pyzen...

Våran älskade lilla katt Pyzen är lite av en vakthund. För alla som har träffat Pyzen vet att han är världens snällaste och aldrig skulle göra nåt, mot någon men det har hänt ett par gånger under hans 5 åriga livstid att han morrat. Detta har oxå bara hänt sen vi flyttade till huset. En natt för runt 3 år sen så vaknade jag av att Pyzen gick runt och morrade, kollade ut gebom vårt sovrumsfönster och morrade, det höll på så i några minuter och jag var uppe och kollade vad det var, men väckte inte David. När jag gått och lagt mig igen hörde jag hur en bil rivstartar någonstans i närheten, men jag somnar gott om. På morgonen när David vaknar så berättar jag för honom hur konstig Pyzen vart på natten och när David kommer ut på parkeringen så har någon gjort inbrott i både min och brorsans bil...

En gång efter det har jag oxå vaknat på natten av att han morrat, det var när jag var gravid så jag väckte David som gick upp och mycket riktigt hade vi "bus" i trädgården som sprang för allt dom var värda när David öppnade dörren. Sen dess har vi installerat såna där lampor med rörelsedetektorer som dessutom är ihopkopplade på nåt vänster så om en tänds, lyser hela trädgården upp.

I morse, tidigt, vid 5 så vaknade vi av att Pyzen gick runt och morrade och det tar vi på fullaste allvar så David studsar upp och tar på sig och går ut. Grinden utanför var öppen men det kan ha vart så att Magnus inte stängde den i går (rörmockarn var här sent, vi hade en vattenläcka), det vet vi ju inte men David sa att det var spår utanför.

När vi båda var uppe och grejede så satt Pyzen som en sten på vardagsrums bordet och stirrar ut genom fönstret och han är inte som vanligt, lite mera spännd på nåt sätt och då frågar David mig om jag såg att Stockholmarna (vi har en sommarstuga som närmska granne) kom i går för det var tänt. Men jag såg inte till dom igår och om det vart tänt där igår så hade vi tänkt på det för det gör man direkt. Nu till det märkliga, det står ingen bil där och det är bara tänt en lampa i groventré-hallen (som är på baksidan, alltså mot vårt hus). Jag ska köra om framsidan sen och se så inte bilen står där, annars får David ringa dom sen, han har deras nummer.


Innan Albin...

Jag fick en sån väldig lust av visa hur jag såg ut innan Albin ploppa ut... Jag läste nämligen Linas blogg och fick inspiration.



Så här såg jag ut, sista veckan i maj (v 17) och i min graviditets dagbok skrev jag såhär:

Nu börjar det verkligen närma sig! Det är mindre än en vecka kvar till UL... På tisdag efter jobbet smäller det, kl 17.00 ska vi vara på MVC, det ska bli så spännande.

Denna veckan tycker jag att det har molat mer än innan, drar och sliter i min stackars mage tycker jag men det ska tydligen vara så, som tur är så har jag två till på min avdelning som är gravida så man får verkligen svar på alla frågor man har.

Idag är det då dagen innan min bror gör SM debut i sidvagnscross och det dessutom på hemmaplan då första deltävlingen går av stapeln på Varbergs motorbana, så idag är det en hel del förberedelser inför den stora morgondagen.


Mina kisar känner nog på sig att det är nåt annorlunda med mig, Pyzen ska hela tiden ligga på mig och gosa, eller väldigt tätt intill så idag när jag precis gått upp var jag tvungen att ta kort på dom när dom båda ligger och myser på min kudde, notera då att jag också låg med huvudet på den kudden innan så vi hade det ganska trångt, men vad gör det när man blir så överöst med villkorslös kärlek som man bara kan bli av ett husdjur...


Jag återkommer nästa vecka efter UL och då förhoppningsvis med ett mera exakt BF-datum...



Detta är när jag var med David på hans föräldrars årliga kräftskiva nere i Galtabäck, jag är här i vecka 24 och känner mig jättetjock, ser ni inte det...


I måndags var vi och lyssnade på bebisens hjärtljud, 148 sl/m låg det på och det var skithäftigt att höra hur det lät!! Hon bara kände lite på min mage sen gjordes inget mer, inga prover bara blodtrycket som också va bra. Vi har planerat in resterande MVC besök också, med sista besöket den 6 november, hoppas jag slipper gå på det...


Var hos Läkaren igår för min svanskota och jag blev halvt sjukskriven så länge, vi får väl se hur det går, har jobbat idag och det är ingen fara förutom att jag blir väldigt fort trött i ryggen och det finns ju inte minsta möjlighet att vila så när jag satte mig i bilen och körde hem så kände jag att jag hade inte orkat en minut till!!


Li har varit här en stund nu och fikat och pratat bebis med mig, gick igenom allt man kan tänkas behöva och jag skulle verkligen behöva en lista av något slag för jag kommer att glömma hur många viktiga saker som helst!! Idag har bebisen varit ganska lugn, men det kanske är för att jag varit i farten, så fort jag lägger mig ner i kväll och ska sova så kommer h*n säkert att vakna!!


David Klappar och gosar med magen innan han somnar och i morse innan jag åkte till jobbet så fick h*n sig en liten "hejdå kram", känns som om det börjar bli mer verkligt för honom nu när det syns och känns så mycket!! Vi var dessutom inne på baby huset i måndags efter MVC och kollade på diverse saker som vi kan tänkas behöva, med oss tog vi blivande mormor och vart tror ni hon hamnar, såklart ryckandes i alla dessa söta bebiskläder som är det enda vi inte ska ha!!


Nu ska jag ner och laga middag till mannen i mitt liv, han väntas snart hem från jobbet och är då säkert hungrig som en varg!!



Nu har vi kommit in i vecka 29 och såhär kände jag då...

Idag har varit en av dom absolut lugnaste dagarna någonsin tror jag... Men efter att ha sovit fruktansvärt illa i natt med så är det kanske förståligt om man är slö och inte orkat göra något. Fick i alla fall skickat bort Dajje till Gööks och sen väckte han brorsan så vi fick en mysig frukost, sen har Dajjeman varit igång HELA dagen lång, han har gjutit vid källartrappan, fått i ordning på balken i taket i vardagsrummet och bilat upp ett hål i murstocken där kaminen ska stå!!
Plåtslagarna har varit här och klätt in hela skorstenen så den är tok fin nu!! Själv har jag mest läst idag, ja jag har ju såklart lagat middag och tagit hand om disk och sånt som tar sin lilla tid, sen tittade pappsen förbi och hämtade kylen som dom efter många om och men fick lirkat ut ur det gamla köket.
Har även lyckats få tummen ur och ringa både F-kassan, lönekontoret på jobbet och chefen och meddela att jag inte kommer tillbaka och lägga upp mina semesterdagar. Det är ju lite trixigt det där med semester och havandeskapspenning, ska försöka få i hop det så gott det går och gärna så jag får lite pengar oxå...

Kajsa har varit sååå gosig hela dagen idag, så underbart att ha dom två som bara kommer och lägger sig tätt intill och bara utstrålar kärlek. Hur kan någon någonsin skada ett djur avsiktligt? Katter som bara ger och ger, jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig om dom en dag försvinner, nu är det långt dit (hoppas jag) men det är sån okomplicerad kärlek man har till sina husdjur så många gånger kan det säkert vara minst lika svårt att mista ett husdjur som en familjemedlem.

Fick inbjudan till Li & Catrins 25-års kalas, hon har pratat om att ha det den 4 november (2 dagar innan beräknad förlossning) men nu blidde det den 25 november i stället och jag vet ju inte riktigt om jag kan gå på det, hur mycket jag än skulle vilja. Kanske man kan bara vara där en lite stund, mellan amningarna eller man kanske inte ens kan lämna bort en 3 veckors bebis, jag har ingen kolla alls. Men vi bestämde i alla fall att vi har våran anmälan lite öppen, kan vi komma så kommer vi annars får väl David gå och jag stanna hemma.

I morrn ska jag och Dajje in till stan och dona med lite grejer, sen hoppas jag att mammsen kan tona håret på mig så jag är lite fräschare på lördag. Måste ringa Eva-Marie oxå och kolla om jag kan komma bort och prova lite hattar, det var ju hatt-tvång på lördag och jag har ingen lust att köpa en hatt när jag ser totalt tok-dum ut så fort jag får någonting alls på huvudet...

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och älsklingen min krypa ner tillsammans och bara mysa, och framför allt hoppas att vi kan sova hela denna natten för jag lyckades ju dessutom hålla David vaken en stund inatt (så tråkigt att ligga vaken och filosofera själv...) och det kanske inte riktigt är nödvändigt.



Detta är sista magbilden jag tog på mig själv och detta är i vecka 36, Albin föddes ju i 37+4.

Igår var farfar här och tapetserade färdigt i vårat vardagsrum, såååå fint det blir. Han kom hit vid halv 9 och börjadedmed slipa av lite innan tapeterna åkte på, sen bjöd jag på lite potatis, kokekorv, vitsås och ärtor och då tittade även mamma in på lite lunch. David kom hem och åt lunch han med för han var visst i Tvååker och jobbade. Sen åkte mammsen och handlade för det var ju kanelbullens dag i går och då måste man ju fika till det med en kanelbulle. Farfar åkte vid halv 3 för han och farmor skulle iväg och spela boule. Jag tog mig en såndär jobbig dusch (ja, det blir ju onekligen lite jobbigt när man inte når ner och torka sig om vaderna...) innan jag stack i väg till kanelbulle-fikat hos mor.

Väl där fick jag slagit in pappsens paket, en skjorta (skitsnygg) och en musmatta med lite olika kort på familjen (katterna, han själv och crossen), mamma har mycket roligare inslagnings-grejer än jag, såndär mannick som gör snöret till tunna, tunna trådar, as häftigt!! Sen fikade vi lite och jag fick börjar med madrassen till spjälsängen, sååå fin den blev och så gott min lilla bebbe kommer å sova i på den. Pappa hade börjat spackla och slipa vaggan oxå så den ska nog snart vara klar, tänkte eventuellt åka bort och tvätta spjälsängen med målartvätten så det bara är för pappsen att måla den sen, han har ju så mycket för dig...

I går fick jag även lärt mamma för typ 100 gången hur man skickar mail... Hon har ju fått en ny hobby i sajten FamiljeLiv och där hade hon hittat så många god recept så jag visade henne hur hon enkelt kan kopiera över dom i ett Word-dokument och sen bara maila dom till mig så kan jag skriva ut dom (dom har ingen fungerande skrivare...) och det tog lååååång tid innan hon fixade det och om jag ska vara riktig ärlig så trodde jag nog inte att hon hade koll på det ens när jag åkte men i morse när jag slog på datorn så ramlade det in 8 (!) mail med recept från mammasen, I'M IMPRESSED!! Det sista var visst sent efter midnatt så hon kanske höll på ett tag, vad vet jag, men skam den som ger sig!!

Idag gick jag inte upp riktigt så tidigt, börjar nämligen tvivla på att det kommer några hantverkare någon gång, steg bara upp och tog på mig så jag kunde gå direkt ner och öppna om det knackade men det gjorde inte så jag låg kvar en bra stund och gosade med Kajsa som inte får nog av gos, hon kommer och lägger sig på mitt huvud när David gått till jobbet, det har hon gjort nu i flera veckor. Natten har varit helt ok, har bara varit uppe och kissat typ 3 gånger och då känner man sig lite mer utvilad än om man måste upp en gång i timmen. Höfterna har känts lite bättre idag med, hade väldigt ont förra natten, kunde inte ligga på sidan och ligger man på rygg för länge så känns det ju som om alla organ där inne vill komma ut genom luftvägarna.

Idag fyller kära papps så vi ska bort dit och äta i kväll, men inann det ska jag bort till Gööks och köpa massa bröd för David kom helt plötsligt på igår kväll att brödet visst var slut (undra varför jag tjatar om att skriva upp på lista när man tar sista av något...), fast när jag kollade i frysen i morse så var det visst en limpa kvar men man måste liksom kolla alla facken, även längst in...

I morrn ska jag bort till färghandeln och hämta färgen till väggarna så kanske vi kan börja med det i helgen för David fick grundat taket en gång i går och satt upp listerna i taket utmed väggarna. Nu känner jag däremot att det börjar närma sig, kanske vi ändå hinner bli färdiga så jag kan få börja bädda i bebisens sovrum...?

Mina händer har svullnat massor nu oxå, min förlovningsring har hela tiden varit för stor (nästan till och med på gränsen att jag varit rädd att den ska ramla av...) men inte längre, dom passar in på beskrivningen som jag gjorde i förra veckan av tårna med den skillnaden att dom är lite längre fast väldigt runda.




Detta är sista bilden på magen innan skrutt-ungen kom ut och så här skrev jag i min dagbok 4 dagar innan..

Får väl börja från lördagen då vi tillslut kom iväg till Älvsered och fick shoppat lite bebiskläder till Alva och jag fick mig ett par nya "gå-ut-och-gå-i-slaskväder-med-barnvagnen"-kängor av mammsen, himla snällt tycker jag, mina första riktiga par skor på hur många år som helst! Vi lunchde lite när vi ändå var i Älvsered och sen åkte vi in till Lisa och Alva så mor min fick snosat bebis. På vägen hem stannade vi till på China Sea och köpte med oss kina-mat hem, David och pappa hade ju varit igång hemma hela dagen (pappa tog en avstickare till crossträningen med brorsan) så när vi kom hem så var ju golvet lagt och dessutom täkt med papp så vi kunde göra klart det sista, måla lister och lite sånt.

På söndagen hade jag ju en fotografering vid 12, det är verkligen inte lätt att försöka ta kort på en liten kille som är ett och ett halvt, han ville ju inte alls vara stilla så efter ca en timmes jagande i trädgården med kameran så gav jag upp och åkte hem (fick en hel del fina bilder). När jag kom hem så hade David gjort i ordning allt, tagit bort pappen och man såg liksom hela rummet, sååå fint det blev!! Pappa och mamma kom förbi sen pappa skulle hjälpa David flytta ner alla möbler och jag undrade lite försynt om inte mamma kunde komma och damma av allt och hjälpa mig snygga till alla möbler vi inte sett på nästan 2 år... Farmor och Farfar kom och fikade med oss dom oxå och dom fick minsann hugga i både här och där, tur att vi var så många som kunde hjälpas år för det var tusan inte lätt att möblera där nere... Vi (läs David och mamma) blev ju så småningom hungriga så vi beställde faktiskt pizza och sallad på kvällen och sen fortsatte vi städandet, mamma var så inne i det hela att hon hoppade över sin avslutningsgång av pilatesen, snacka om att gilla å städa! Jag och David fortsatte packa upp lådor tills klockan var 11, sen stöp vi i sängen. Sängen som förresten var flyttad in i vårat nya sovrum, så nu är bebisens rum redo att börja inredas med bebisgrejer!!

Sov inte så bra på natten, kändes konstigt och skevt att sova på den sidan huset, vaknade flera gånger och kunde inte somna om, dessutom var det mycket längre till toan. Fick studsat upp vid 7, hade ju nästan 400 bilder att gå igenom, för jag hade lovat att lämna av den färdiga skivan till mamman redan på eftermiddagen... Jag hann bli färdig och jag hann båda äta frukost och duscha innan David kom och det var dax för ett
besök på MVC kl 11. Allt var som vanligt bra, ligger väl högt upp på kurvan, och min vikt ska vi inte ens tala om, som tur var så tog min BM all min oro på allvar och om jag ligger lika högt nästa gång så ska jag få göra ett tillväxtultraljud, jag vill minsann inte föda ut någon jätte bebis!! Mina siffror för dagen (v 38) var:

Blodtryck 120/70, Bebisens hjärtljud 151 sl/m, SF-mått 36 (igentligen 37...) och min vikt 86 kg (igentligen 87 men hon tyckte mina jeans vägde 1 kg), dvs att jag har gått upp från 69 till 86, fattar ni?!!?! Det är 17 kg, konstigt om det tar lite tid att komma ur sängen, testa det ni, 17 kg övervikt!!

Efter MVC
så åkte jag och mor min in till staden, mamma skulle ha massa saker och jag skulle ha lite hallonbladste, vi lunchde på Café Ströget och mamma gjorde premiärvisit (nästan, hon hade tydligen varit där för nästan 30 år sen en gång...) på systemet, nu i magsjuketider så var ju såklart underbergern slut men en liten flaska GammelDansk rekomenderades mot onda magar lika väl. När vi kom hem så hade David börjar skruva på våran nya tv-upphängningsmojäng, vi har nämligen en ny tv som står där nere nu, gigantiskt, 42"!!!

Mamma och pappa var här igår igen och hjälpte till med det mesta och jag fick dammsugat av hela övervåningen och halva undervåningen innan jag gick och la mig, snacka om trött, jag hade visst somnat till "hälge" när David kom och la sig och i natt har jag sovit som en stock, jätte skönt. Vaknade visserligen med huvudvärk ändå men jag ska ner och dricka massa vatten, det kanske hjälper!


Ca 21 timmar innan Albin föddes hann jag oxå med ett inlägg, helt ovetandes om vad som skulle ske på lördags morgonen...

I går var jag och klippte mig, sen kom mamma och Eva-Marie och fikade på en vitchoklad-kladdkaka jag bakat och efter det blev vi sittande vid datorn hela eftermiddagen (visade Photoshop funktioner). Sen kom Julia och hjälpte oss med barnförsäkringen vi ska ha till den lille och då hade jag satt mamma i arbete nere i källaren, element som skulle målas... Efteråt blev vi så hungriga så när alla (David hade besök av två kompisar oxå som verkligen gillade min kladdkaka...) hade åkt käkade vi lite rostade mackor med te (jag, David, mamma och pappa) och sen satte vi oss framför kaminen då vi fått den godkänd av sotaren på onsdagen.

Idag har jag varit hos Anna med korten på Ella, sen var det lunch och fika med Martina på stan och när jag kom hem vid halv 4 så kom Li och hälsade på. Nu har jag precis duschat och ska alldeles strax åka på Kalas till min minsta kusin Anton som fyller 12 år.

I morrn är det stubbarace med grabbarna i Hörby men jag har inte bestämt mig för om jag ska med ner än, dom ska köra rätt tidigt och David tycker nog inte jag ska åka så långt och vara borta en hel dag, dessutom vill pappa inte alls ha med mig, han tror att det blir för jobbigt för mig (säjer han men jag vet att han är rädd för att det kanske sätter igång och då är han alldeles ensam med mig...). Får väl se hur jag gör, det skulle ju bli lite halv bra väder så jag kanske stannar hemma och tar mig en tur i skogen (det funkade ju för Lisa...), David ska ju vara hemma hela dagen och greja. Han är uppe i Åkulla nu och sågar ved, vi ska ju ha ved och elda med nu när vi har fått i ordning på kaminen!



Hoppas ni orkade läsa igenom hela långa bloggen med massa sköna minnen. Jag ska villigt erkänna att jag helt förträngt hur det kändes att ha 18 kg övervikt, tår som prinskorvar och att behöva gå på toa en gång i timmen, även på natten...

Nu ska jag krypa ner i soffan med David, sen blir det nog att jag lägger mig ganska tidigt, ska jobba i morrn och vi har haft en händelserik dag med både Karlssons (blev så sugen efter att ja läst Johannas blogg...), Rusta, ÖB, Stål & Hyr och en tur ner till Heberg med material till mannen.


Mysdag!

Idag har jag och Albin haft en mysdag hemma. På morgonen kom Camilla och David och åt lite frukost och sen lekte pojkarna hela förmiddagen och jag och Camilla fick pratat massor!


Albin och David

När dom hade åkt så somnade Albin ganska omgående och jag passade på att skriva ut, skriva på och skicka iväg massa papper som rörde förening. När Albin vaknat så sprang han runt här hemma och städade, det är helt otroligt vad dom små liven ser hur vi vuxna gör...



Ser ni hur han torkar ner "smulorna" i sin hand??

Efter städandet så åkte vi bort och handlade och sen åkte vi hem igen och började med maten, jag har god hjälp ska ni veta, min egen lilla skåpsråtta som skruvar av alla korkar, luktar och i ett och annat fall smakar, men det gjorde han bara en gång och det var visst på chilipepparn, så nåt mer smak på kryddor blir det nog inte för han tyckte det gjorde ont!



Ikväll har David jobbat sent så jag och Albin bestämde oss för att dippa lite grönsaker!



Nu ska jag slänga mig in i duchen och sen ner och kolla på House!
I morrn ska stygnen tas!

Mera Molly!

Har pysslat lite mera med Molly bilderna nu i kväll...






Molly...

Nu ska jag nana, men jag tänkte bara visa några bilder som jag tagit på Molly, hennes storebror Alfons och kisen Sigge...

 

 



 

Molly är 4 månader.


Dax för ljusen till jul!

Nu har beställningarna börjat ramla in för julens beställningar till PartyLite! Så ni trogna bloggläsare, behöver ni något så är det läge att beställa nu, jag tänkte lägga ordern i slutet på veckan och jag har ju alla doftprover och så hemma om ni vill lukta en extra gång... Har även kommit ett blad med erbjudande som jag har hemma om ni vill se!

Idag har Morbror vart inne och käkat frukost, och efter den så satt Albin som förstelnad (nåja, han har ju fortfarande myror i rumpan...) i morbrors knä och kollade på youtube...


Dom passade även på att bädda om lilla Pyzen så han inte skulle frysa, snällt va?? Pyzen uppskattade det väl sådär...


Han har blivit en liten linslus, min son, han gör miner när jag tar fram kameran...


I kväll har jag gjort tomtegröt, något som hela denna familjen fullkomligt älskar!! Albin åt tre tallrikar så han fick ingen välling innan han somna...

I morrn är det mamma-barn på f-hemmet och sen skulle jag ju fotat, men det blir någ inget med det...

Phuu, vilken natt!

I går kväll tog jag med mig laptopen upp i sängen och kollade på Grey´s. Somnade väl kanske vid halv 11, allt frid och fröjd så långt...

23.00 Vaknar av inkomnade SMS, David hade visst inga nycklar med sig ut...
23.45 David knackar på dörren när jag precis somnat om...
00.15 David kommer upp och lägger sig, precis när jag somnat om... Vaken igen...
00.45 Albin kommer och lägger sig hos oss, jag ligger vaken tills jag tror att han somnat och bär över honom...
01.00 Han sov inte, kommer tillbaka och vi gör samma procedur igen.
01.30 Jag bär över honom igen (nu måste han ju sova hårt, eller), han vaknar till och protesterar när jag försöker smita ut ur rummet, sätter mig bredvid hans säng.
02.15 Jag går och lägger mig, ÄNTLIGEN!
04.10 Albin vaknar igen och kommer till oss, jag sparkar vänligt men bestämt på David och han följer med Albin till hans säng, båda somnar.
06.00 David kommer tillbaka til sängen, Albin vaknar och lägger sig hos oss
06.07 Albin har tröttnat på att ligga hos oss, ställer sig vid Davids säng och ropar PAPPA det högsta han kan tills David går upp med honom
06.30 Jag somnar äntligen om!!!
08.00 Vaknar, inte så pigg och väldigt lite utvilad.

Kan ju dessutom meddela, att armen på det stället jag fick stelkrampen igår är sååå öm! Har inte kunnat sova alls på den sidan, jag hoppas på en betydligt bättre natt!

Nu ska vi strax äta tacos, jag är befriad från att laga mat idag, känns skönt för en gångs skull! Har fått gjort en himla massa med broshyrer, dekaler och hemside stuf!


Tömde lilla kamera som svärmor haft och jag hitta massa fint.



Albin var med Farmorn nere i Halmstad i tisdags och träffade sin tredje man Sanna.

  
Hos Farmor igår, Farfar kom förbi en sväng med.

 
Albin har kommit på hur man tar sig in i skafferier och andra ställen man inte får va på, visst ser han skyldig ut?


Albin, Pappa och Kajsa, sitter och kollar på mamman när hon jobbar vid datorn...


2 stygn och en stelkrampsspruta...

Lyckades skära mig så illa på skärmaskinen idag att jag fick åka in till akuten och sy...

Nu ska jag nana, åter kommer i morrn, eftersom jag inte ska jobba...

Ont i hjärtat...

Jag har precis vart och lämnat Albin hos hans farmor och han blir så ledsen när jag ska gå, det gör så ont i hjärtat!! Han brukar aldrig gosa och så men när jag tar på mig jackan så kommer han gråtandes och ska sitta i mitt knä med ansiktet in i armhålan...

Jag vet ju att det brukar gå över efter en liten stund och dom hittar på massa skoj, men det är ju så jobbigt att han blir ledsen. det problemet har vi inte när vi lämnar hos mormor, däremot har vi problem med att få med honom hem, oftast blir det ett jäkla liv när David hämtar honom där.

Farmorn skulle ta med Albin till frisören idag, det är på tiden! Albins hår har klippts av min moster Laila, men nu är hon sjuk och orkar inte med det men vi hoppas att hon frisknar till så vi kan komma och hälsa på!

I kväll ska David ut med lite sidvagnsfolk så jag får hämta Albin hos farmorn efter jobbet. Farmorn ville att han skulle sova där, men jag vill gärna ha hem min älskade unge till kvällen. Jag börjar 7 i morrn, ska få lite extra arbetsuppgifter på lördagarna (chefen ska dra ner lite) så jag ska börja 3 timmar tidigare och ta hand om mejeri, baka bröd och öppna. Så David får hålla sig i skinnet, (jag föredrog att han kanske skulle köra, men han bara fnös åt mig), Albin brukar ju studsa upp i god tid, då vill det till att han är pigg....

Nu ska jag strax bort och jobba, vi har massa smörgåstårtor att göra, och jag gissar att det faller på min lott att göra dom idag, Gitte gillar bättre att plocka varor och jag gör gärna tårtorna!


Jobbe, jobbe, jobbe...

Det har vart lungt och tyst i fyrklöverns blogg nu i 2 dagar men jag har som bekant jobbat...

Idag har Albin vart hos mormorn och jag har jobbat och det har gått så bra, det är så kul att jobba med Brita, synd att vi bara gör det en gång varannan vecka.

I morrn har vi fullt upp. På kvällen ska vi ha styrelsemöte hemma hos mig så jag tänkte fixa nåt gott till kvällen och nåt till kaffet. Skulle fotat på dagen men det ska ju bli lika ruskigt i morrn så vi får skjuta på det, det är ju det som är tråkigt när man inte har en studio att vara i, utan jag måste ha bra väder, i allafall ok väder.

Ikväll ska jag kolla på Grey´s Anatomy och jag tror nog jag kryper upp i soffan redan nu med min te kopp och lite glass...

Regn och rusk!

Det är nog nåt fel på mig men jag tycker det är lite mysigt när man hör att det regnar på rutan och om man dessutom hör att det sprakar i kaminen där nere, då är ju mysfaktor-toppen nådd!

Igår var vi hemma hos mor och far och spelade Buzz, pappa fick ett nytt spel, Buzz The Big Quiz och det var såå jäkla roligt!! Brorsan vann iofs alla gånger utan en (då jag vann) men det brukar han göra så vi var inte ledsnna för det. det var roliga frågor om allt möjligt. Det kommer säkert spelas en hel del i höst/vinter...

Mamma hade lagat biff stroganoff (fast med fläskkött, det fanns inge nöt alls på ICA) som var utsökt och pappa hade valt chokladpuddig till efterrätt, något som jag inte ätit på år och da men som vi alla kom på att vi älskade, inte minst Albin som satt tyst på sin hörna och bara log...

David åktte hem lite innan, men jag och brorsan var inte riktigt färdigspelade så vi stannade kvar en stund till och så fick jag och Albin åka med morbror hem. Albin sov som en stock. I natt har han vaknat en gång, men han kom och la sig i vår säng och somnade ganska omgående så jag kunde lyfta över honom till han säng igen. I morse tog han oxå sovmorgon, han vaknade inte fören efter att David gått upp, det händer väldigt sällan, David får nästan alltid kliva upp innan hans klocka ringer.

Mig väckte dom vid halv 7 som vanligt och jag lyckades faktisk somna om efter att Albin gått upp, annars brukar jag vakna när dom går upp och sen inte kunna somna om men idag gick det!

Idag ska vi på mamma-barn gruppen (utan att bränna oss...) nu på förmiddagen och sen på eftermiddagen ska jag iväg och fota men vädret verkar inte vara på vår sida... vi får hålla tummarna för att det slutar annars vet jag inte hur det ska gå...

Nu ska vi ta på oss regnjackor och kila över till Gööks för lite frukost...

Farsdag!

Idag har jag och Albin uppvaktat våran älsklingspappa! Albin tog minsann sovmorgon idag och vaknade inte fören vid 05.30! Då låg han still i våran säng en stund efter det oxå så vi behövde inte gå upp innan 05.50. Jag och Albin gick upp och fixade välling, bytade blöja och hämtade paketet som vi köpt till pappan. Vi gick upp och la oss i vår säng, Albin fick dricka sin välling där och var ganska still en liten stund efter det men bara en liten... Sen var det full fart igen och vid 06.15 backade han till vid min säng och sa högt och tydligt "BAJS"...

Vi gick upp igen och satte honom på toan där han bajsade färdigt (han brukar bajsa lite i blöjan och sen "resten" på toan, ursäkta samtalsämnet förresten). Sen väckte vi pappan som fick hjälp att öppna sin paket, whisky! Vad är bättre att ge än whisky, som han samlar på! I denna lådan finns tre flaskor scotch malt whisky, en är 10-årig, en 12-årig och en 14-årig.

Produktbild: Classic Malts

Han blev jätteglad och satte den till sin samling! Jag kan meddela att detta ver en nyhet på systemet som bara funnits i ca en månad. Jag är i princip aldrig på systemet men hade ingen aning vad jag skulle köpa så när vi var på väg till bilen och gick förbi systemet så slog det mig! Dessutom fick jag visa leg... Lite glad blev man ju då!

Nu börjar min son bli mer än lovligt rastlös efter att ha vart vaken och INNE i snart 3 timmar, dax att gå ut!
Jag hoppas att morfarn ringer snart och undrar om jag vill följa med på någon rolig utflykt för jag var hemma hela dagen igår och som alla vet är jag en rastlös själ som behöver underhållas! Vi ska till mor och far och äta i eftermiddag och pappa ska få ett nytt spel till Buzzet som vi ska spela!


Lördagsfrukost!

Vi har haft mysfrukost i dag, jag och Albin gick först ut och väckte morbrorn (som blev helt förskräckt och trodde han försovitsig...) sen gick vi till Gööks och köpte nybakta frallor (vilken lyx att ha bageriet 100 meter från ytterdörren).

När vi ätit klart stannade morbrorn en stund och hade lite mys med Albin i soffan.









Jag har jobbat med Photoshop hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen, fått färdigt en logga (beställd) och två tackkort (oxå beställda). Så nu ska jag strax gå ner och börja med maten, mormor & morfar kommer hit och äter idag. Albin har vart där borta en stund nu, David och han åkte dit i morse och sen totalvägrade han att följa med hem igen så han har sovit där.
Vi ska ha kassler, kokt potatis och stuvade grönsaker...

Förresten, hittade en bild i kameran.



Brukar skicka med den lilla kameran till svärmor när Albin ska vara där, hon brukar ta kort när hon kommer ihåg!



04.21

04.21 Albin vaknar, säjer HEEEJ!! (betyder, nu är det väl ändå morgon, upp och hoppa!)

04.25 Mamma lyter upp honom i sängen, han somnar INTE!

04.30 Pratar oavbrutet. "Mamma é häää", "Pappa e häää", "Pyzzz" (Pyzen, vår katt), "Kajsss" (Kajsa, vår andra katt), "Wow", "Kejj" (Ok), "nanananan", "Böjja" (Blöja) mm

04.55 Mamma ger upp, går med honom bort till hans rum och tänder, ger honom leksaker och går tillbaka till sängen.

05.05 Albin kommer igen, HEEJJ!

05.15 Mamman tar med sig honom till rummet, lägger sig med honom i hans säng och håller fast honom så han ska somna (man måste det för annars rör han sig hela tiden och då blir han inte trött)

05.51 Äntligen!! Mamman går och lägger sig i sin säng igen...

06.20 Albin vaknar igen, "HEEJJ"

06.30 Pappan går upp med sonen, Mamman försöker sova vidare

06.50 Albin kommer rusande upp för trappan och skriker "mamma", tydligen är det färdig sovit idag...

Nu ska vi åka och bada på håsten med Anna och Ella!

Gäääsp...

Åhh varför vaknar han jämt så tidigt!?? Kvart i 5, é det snällt??

Nu sitter jag här och gäspar, Backyardigans hörs från tv-rummet men Albin är inte det minsta intresserad av tven, när kommer det?? Albin och hans pappa gjorde tydligen en kattleksak igår, en pappersbit i änden på ett snöre, han drar runt på det här snöret kors och tvärs i hela huset!

I går när jag kom hem var Albin ledsen, han var gnällig och David sa att han hållt på så sen han blev hämtad. David trodde det var för han var hungrig så han fick kvällsmat och åt bra men slutade ändå inte gnälla. Jag känner ju min son utan och innan så jag "hör" skillnaden på gråt och gråt, han hade ont någonstans och jag kunde inte luska ut vart...

Han hade lite ont på handen efter att jag tagit bort plåstret men det var inte därför han var ledsen, han verkade ha ont i benen eller nåt. Jag fick med honom in på toa för han ryckte i sin blöja hela tiden och där var han ju jätteröd i rumpan, stackarn!! Han hade jätteont i rumpan jue!! Han satt mest bara i mitt knä och gnydde, ville inte göra nåt alls och så fort jag rörde mig förstod jag att det gjorde ont. Vi gick upp och tog hand om handen, tvätta, torka och la på salva och litet förband och då läste jag även på salvan om man kunde ha den i rumpan och det kunde man ju så vi klena på lite där och det blev som en annan unge!! Han var förmodligen jättetrött av att ha ont så länge så efter vällingen somnade han som en sten.


Jag fick gjort en hel massa saker igår efter att han somnat, förslag på collage till brudparet, nytt till framsidan av församlingsbladet, Björklunds papper (han kommer hit och lägger en lapp på vad han vill ha gjort...), vår förslagslista till nästa personalmöte, skrivit ut fakturor, packat ihop en fotobeställning, monterat album och beställt nya bläckpatroner. Sen var det dax för Grey´s anatomy, så jag tog med mig min vetekudde och en kopp te och kröp upp i soffan framför brasan som David tänt. Vi låg länge i sängen i går kväll och pratade, det blev så sent och så vaknar Albin sååå tidigt *gäääsp*. Varför har man inte tid att prata sånadär vardagliga saker på eftermiddagen/kvällen...

Nu ska vi strax till BVC på 2 års kontroll och sen ska vi direkt till Li och så ska vi ut och gå en promenad!


Jobbe...

Vi ska strax iväg, Albin ska till sin farmor och jag ska jobba, men efter att jag jobbat klart idag så är jag ledig från ICA i 5 hela dagar! Igår var Albin och jag i stan på morgonen och betalade en annons, sen åkte vi om Lampis och kollade på tomtarna innan vi åkte hem. Vi lagade lite mat och sen åkte jag till jobbet och David kom hem och tog hand om Albin.

Vi tänkte bara meddela för alla våra läsare att vi lever, men att vi inte hinner skriva nått mer idag.
I morrn är vi lediga, då ska Albin till BVC på 2 års kontroll.


Stackars lilla, älskade Albin...

Han brände sig idag när vi var på mamma-barn gruppen. Han brukar annars vara väldigt försiktig när det är nåt varmt på bordet men han måste ha missat det idag så han bara häver sig över bordet och slår omkull min tekopp, med nyupphällt vatten... Jag tog honom under armen och rusade in på toa och spolade kallt vatten i kanske 6-7 minuter. Han hade mycket ont, det märktes och han satt bara i mitt knä, men ansiktet inborrat i min armhåla, armen rörde han inte på och han gnydde till i mellan åt. Vi stannade kvar över fikan men sen var det bara att gå hem. Jag ringde till Johanna och ställde in fotograferingen i eftermiddag, ringde mormorn och sa att det inte behövdes passas för jag lämnar inte bort min älskade lill-kille när han har så ont.

När vi kom hem så fick jag "tvingat" på honom lite xylocain salva, han skrek ordentligt men jag fick på det. Satte en bomullstuss och ett plåster och tillslut somna han äntligen. När han vakna sen så sa han inget alls så vi åkte bort till mormorn och käka lite mat.

Nu i kväll har jag vart på kyrkogården och fotat. Camilla i min mammagrupp jobbar som diakon i Tvååkers församling så jag har lovat att hjälpa henne lite, ganska mysigt va det...


Minneslunden

   



Passade på att ta en bild på min morbror Bos grav. Den ligger precis bredvid minneslunden och den gravstenen går jag inte oberörd förbi.

Nu har Albin lagt sig, vi har tvättat hans handled med koksalt, torkat försiktigt och lagt ett nytt förband med lite xylocain salva på. Han sa ingenting (stolt i modershjärtat!) utan bara lät mamma tvätta och plåstra om, duktig må ni tro!

Ska strax hoppa in i duschen och sen blir det CSI med vetekudden på magen! I morrn ska vi ut och gå en sväng på morgonen (om vädret tillåter) och sen ska det lagas mat, husmanskost (min absoluta favvo) kokekorv med spenatstuvning...


Mycket för oss idag med...

Blir bara en kortis idag med... Vi ska strax gå till mamma-barn gruppen och det ser vi verkligen fram emot då det var lov förra veckan och därmed ingen träff. När det är klart ska vi hem, Albin ska sova och äta och sen ska han hem till mamma medan jag åker ut till Kärra och fotar en liten 1-åring.

I kväll hoppas jag att David inte har nåt annat för sig för jag lär ha hela minneskortet fullt med kort som ska gås igenom.

Vad har hänt sen sist då... Jo, i lördags kväll käkade vi hos mamma och pappa. David och Albin kom bort till mig på jobbet när jag slutat och så handlade vi lite till kvällen. Vi åkte hem och lämnade av steken och så till pappa och sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning och donade innan vi åkte bort. Vi spelade Buzz när Albin lagt sig, David hade köpt ett nytt men det var ruskigt svårt så vi satte i det gamla och körde några omgångar till!


I går jobbade jag mellan 9.30-14.00 och när jag kom hem hade David gjort middag (JAG VET, kort i taket!!), den enda rätten han kan laga (men han är en fena på det nu måste jag säja), pyttipanna! Efter att inte ha käkat sen frukosten vid 8 så var pyttipanna jättegott! Vi ägnade hela eftermiddagen åt att ändra om i tvättstugan, röja, städa och flytta på lite saker.


Nu måste jag ta hand om min rastlösa lilla pojk...


Kikar in!

Kikar bara in och meddelar att vi har det bra i frosten... I morse när vi steg upp var det över -4 grader, det é kallt! Men när jag kom upp hade David och Albin startat en brasa så här har vi det varmt och gosigt.

Albin och David har varit ute sen strax innan 8 idag, dom plockar löv, flyttar marksten och massa annat, jag sprang bara ut en jättesnabbis och knäppte av några bilder, måste ju hålla alla bloggläsare uppdaterade även om jag jobbar hela helgen...

 
 

 

 

Nu kom pappsen med... Han brukar komma förbi på mornarna när det é helg, han vet att barnbarnet är uppe med tuppen och då vill ut och leka!

Jag ska göra mig i ordning för jobbet nu, ska jobba mellan halv 9.30-14.00 och sen i kväll ska vi äta hos mor och far!


RSS 2.0