Vilken underbar valborg!

Vi har haft en helt fantastisk dag, jag och min son!

Vi började med att cykla ner till Hamra (enl hitta.se 5,9 km), och Albin cyklade nästan halva vägen själv, sen fick han åka cykelkärra resten av vägen och vi bara flög fram, det var helt otroligt va lätt det gick! När vi kom fram fick Albin överlämnat paketet till Lill-Ella som fyllt 3 år jue! Vi smaskade på äppelpaj och sen gick vi ut i det underbara vädret där barna roade sig på studsmattan! Det var varm redan då, vid strax efter 10 på förmiddagen så Anna gick in och hämtade smörja och sen smörjde vi in våra små så dom fick vara "nakeisar" (nakenfisar...) ute i solen!



När vi sen skulle hem så var det inte lika lätt, motvinden var rätt jävlig ska jag be att få tala om, dessutom är det uppför hela vägen hem och med Albin i cykelkärran bakom. Jag var genomsvettig och halvdöd när jag kom hem efter yttligare 6 km på cykelsadeln. Albin somnade som en sten någonstans på vägen (toppen med cykelkärra som man kan fälla ryggen på så han kan ligga) så han fick fortsätta sova ute i kärran medan jag gick in och tog en välbehövlig dusch!

När vi kom hem så kom morbrorn lagom (vi träffade honom redan i Hamra för dom slutat tidigare så han tog lite av min packning i sin bil) samtidigt och vi svängde ihop en lasagne och kökade lunch i hop när Albin vaknat. Isak kom förbi en snabbis och visade upp sin nya Corvette...



När vi var klara så begav vi oss in till stan. Albin behövde ett par nya crocs (igen, jag vet!!), han fick med sina nya, fina, blå till farmorn i går och där hade dom visst glömts bort på gräsmattan så gräsklipparn hade kört över dom... Nu hade dom inga inne i hans storlek så jag la undan ett par direkt när dom kommer till veckan och sen åkte vi till fyndmagasinet och köpte en ram till collaget jag gjort till Desirée i mamma-barn gruppen. Vidare in till stan och kolla lite mer på skor till Albin, men det finns ju inga snygga sandaler!! Jag vill inte ha ljusa för det kommer han skita ner direkt och så ska det sitta bra på Albins hyfsat breda fossingar...

Vi gav upp och gick ner till kulingen och köpte glass! Jag hade med mig en handduk så vi satte oss utanför i Socitetsparken på gräset och smaskade glass och drack te. Sen hade jag lovat en tur till hamnen, han älskar att kolla på alla stora båtar, men vi kom inte så långt utan fastnade på barnens badstrand/kallbadhuset.



Han hade så roligt! Ville knappt följa med hem, men det gick långt om länge och då var det en sandig och blöt unge jag fick ta med mig hem...

Vi åkte direkt hem till mormor & morfar där morbrorn var och grejade med sidvagnen och ville ta några bilder.



Albin ville helst inte lämna den alls så merparten av bilderna har en lite klåfingrig 2½ åring på...

Vi blev bjudna på mat med och så kom pappa David och umgicks lite med oss! Albin fick syn på en annan motordriven historia i garaget när han var med och mekade så pappan fick ta honom på en sväng med minimoton!



När vi äntligen landade på Sandgatan var det dax för ett bad så allt saltvatten och all sand försvann innan naningen.
Albin och pappan gick ut med vagnen och det var ju säkert en timme sen så dom har nog hittat nån att prata med på vägen och Albin sover säkert som en prins nu!

Jag ska ta och svalka av mig lite i duschen innan jag ska krypa ner i sängen och förbereda mig för en dag på jobbe i morrn...

Vi lever...

Men jobbar... Så nu ska jag alldeles strax packa ihop oss och åka till farmorn med Albin och sen vidare till jobbe för en hel dag där. I kväll har jag lite grejer att fixa med, ska beställas en hel del bilder och sen är det Grey´s!

Collage!

Det var längesen ni fick se nåt av mina collage, visar ett jag satte ihop av Tessan & Martins söta töser!


Vår dag i bilder!





Receptet på Lax & Grönsaksgrytan:

Ca 500-600 g tärnad fisk (Lax och torskbalndning), krydda med salt o citronpeppar. Bryn dessa tillsammans med 1-2 klyftade rödlökar. Häll sedan i ca ½-1 påse classic wook (från findus) o bryn lite till. När detta är gjort blandar du i 1 paket matlagningsgrädde o en brk creme fraich. Sedan tillsätter du ca 2-4 msk hummerfond o en massa dill (går bra med fryst dill) Låt koka upp o småputtra i några min. Servera med pasta!

Om man vill så kan man toppa med lite räkor också.

Thea & Liza

Det är mycket jobb nu när våren börjar komma igång på allvar! Idag har jag vart ute i Dagsås igen och tagit kort på 2 underbart söta töser. Både Thea & Liza var helt fantastiska och Martin & Tessan som stod bakom och gjorde grimaser var inte heller dumma, Martin till och med erbjöd sig att hänga med mig som assistent när jag var ute på jobb!



Tessan: David tittade på bilderna och så sa han "söta tjejer dom har, å va lik den stora tösen är Tessan", Han sa i och för sig bara "henne" men jag har översatt till Tessan...

Öströö... igen!

Vi kan helt enkelt inte få nog av Öströö!! Skulle någo fråga mig vilket som är mitt smultronställe på jorden så skulle det bli Öströö! Albin blir helt som en annan unge så fort han ser vart vi är, sen att det ligger på cykelavstånd är ju bara ett +!

Vi bestämde oss faktiskt för att ta vår lunch där, i gröngräset! Både jag och Albin fick snabbt slänga av oss jackor och sitta i våra linnen (varmblodiga som vi är) för det var helt underbart i solen! Jag tog en ostsmörgås med ett helt underbart te som innehöll både kakaoböna, kanelbark mm, Albin fick en festis och en medtagen (fy på mig, jag gillar igentligen inte att ta med mig mat dit men en liten macka slank med idag...) thekaka med skinka på.

Efter det hade Albin valt en kaka, en schakruta och sen delade vi på en kanelbulle. Vi gick till lammen, bort till Ottesjön, tillbaka till blommorna och blåste såpbubblor och så höll vi på i nästan 3 timmar, men tror ni ungen ville åka hem då?? Nää inte direkt men vi träffade Birgitta, Nettan och barnen precis när vi skulle åka och då glömdes det lixom bort att man skulle protestera. Innan vi åkte fick vi slinka in i matboden och köpa med oss en paket av det supergoda teet!

När vi kom hem låg morbron och solade sig på altanen så vi stannade kvar ute och sen kom pappan och morfarn med så då fixade vi fram lite kvällsfika och jag svängde snabbt ihop 2 pannkakor till Albin som han fick äta ute på altanen med dom andra grabbarna! Brorsan och David var sugna på pizza men det är ju inte jag så förtjust i så dom beställde hem det och så passade jag på att redigera mina bilder i fred en stund innan det var dax att gå den dagliga kvällspromenaden med vagnen så vår lilla skatt somnar, sen kollade jag en stund på Talang men hamnade här igen på nåt konstigt vis och nu tänkte jag snart duscha innan jag ska nana mig, för mina ögon går fullständigt i kors!

Natten som var, var ingen höjdare, jag somnade nog inte innan vid 2 snåret och då gick jag ändå och la mig vid strax efter 11... Först kom Albin och började snurra runt, sen började Pyzen skrapa och läcka så jag fick springa ner och stänga in honom i tvättstugan, sen fick Albin lite torrhosta och började smacka och hålla på så jag gav upp och la mig i han säng! Vaknade efter några timmar och var alldeles svettig, han har ju plastad frotté under sitt lakan, skönt det var att sova på, NOT!!

Nu ska jag visa er bilder från vår dag på Öströö och sen säjer jag natti natt!


Vilhelm & Matilda

Idag på förmiddagen hade jag en fotografering ute i Dagsås, det var syskonen Vilhelm 4 år & Matilda 8 månader. Det gick jättebra, båda barnen var snälla som få och hur underbart det är ute i Dagås går inte i ord beskriva, det måste själv upplevas.



Jag och Albin åkte en stund innan för att han skulle somna (hade ingen barnvakt...) och det gjorde han och sen sov han igenom hela alltet! Det gick jättefort idag och vi var hemma redan efter en timme.


Våren spirar i vår trädgård!



Visst ser man på vårblomningen på ett helt annat sätt när man fotar den såhär? Eller é det bara jag som tycker det?

Mamma-barn gruppen!

Är det någon från mamma-barngruppen som läser min blogg, iså fall har jag en idé på vad vi kan ge Desireé på avslutningen den 10 (eller va det 11:e?) maj! Jag har satt ihop ett collage av bilder som jag tagit, tänkte det skulle bli en tavla ca 50x70 cm och om det är någon av er som vill vara med (jag tänkte ge henne den ändå...) kan ni väl maila mig på [email protected] så ska mailar jag över så ni får se bilden innan jag skickar på framkallning!

Mina favoriter...

Eftersom jag jobbat hela dagen och inte har nåt nytt spännande att komma med till mina trogna bloggläsare så satte jag på Lugna Favoriter och tittade igenom gamla (och nya!) bilder. Jag har mina favoriter och här kommer dom!





Vilka är dina favoriter??

Underbar trädgårdsdag!

Efter maten gick jag och Albin ut och fixade till trädgårdslandet, hackade, krattade och jämnade till, sen tog vi våra cyklar och begav oss till Lantmanna och köpte kattmat (till lilla Pyz) och en påse sättpotatis. Väl hemma så började vi med planteringen och morbrorn kom så lägligt att han satt brevid och fotade lite på oss, han var faktiskt förundrad över hur hjälpsam Albin var och faktisk gjorde som man skulle!



Efter planteringen så kom pappa David hem och vi åkte bort och hämtade min bil som vart på service, i bilen hade vi picknick på smörgåsar från hembakat bröd som jag fryst ner och till det hade vi varsin liten paket mjölk (Albins absoluta favvodricka i hela världen!). När vi kom hem hoppade vi raskt in i duschen och sen begav vi oss ut på vår dagliga kvällspromenad! Det har jag nog inte nämt men jag har vart ute och gått med Albin nu när han ska sova sen innan påsk, det är så skönt att bara få komma ut en liten stund, jag TAR mig den tiden varje kväll numera (så har det oxå vart fint alla dagar, vet inte hur det blir om det regnar...) och Albin bara älskar att få bli nerbäddad i vagnen och han somnar så gott, sen får han ligga ute och sova tills det börjar skymma innan vi bär upp honom.

I morrn ska jag iväg med min lilla Pyzen på morgonen, veterinären ska ta fler prover och göra fler odlingar men just nu är han faktisk bra, han har ju vart instängd i tvättstugan när han har sina "perioder" och när vi inte är hemma men nu har han gått och lagt sig på sin favvoplats, längst upp på kattpedistalen i vårt sovrum, där får han ligga tills vi går och lägger oss. Jag ska jobba i morrn på eftermiddagen, men innan det ska det lagas någon god middag tänkte jag, några förslag?

Mamma-barn!

Nu har vi kommit hem från mamma barngruppen och idag gjorde vi gipsavgjutningar av händer, fötter eller både ock!
Det gick mindre bra för vissa som hade klåfingriga små barn som slutade med gips både i munnen och i öronen, men för Albin och dom andra lite större barnen gick det toppen!


Nu sover Albin i vagnen utanför och jag ska börja med middagen tänkte jag innan det är dax att väcka honom om en halvtimme eller så!

Ont i hjärtat...

Jag har ont i hjärtat! Jag har så svårt att se djur/människor vara sjuka/skadade och som ni vet så är fortfarande inte min lilla kattpojke bra och då får jag så ont i hjärtat! I går kväll var det rent bedrövligt, han droppade vart han gick så vi var tvungna att stänga in honom i tvättstugan... Jag fick torka av alla golven och nu i morse fick vi sanera tvättstugan (golven) och jag har redan torkat tvättstuge golvet 2 gånger till! Han förstår ju säkert inte varför han inte får vara med oss andra i huset och Kajsa tycker ju såklart att det är jättekonstigt att dörren är stängd och hon har fått en annan liten låda så länge som står i köket i en hörna.

Hur som helst så sitter jag här åter igen och väntar på att klockan ska bli 8 så jag kan ringa till veterinären och få råd, hoppas dom tar in honom och undersöker honom igen, såhär ska det ju inte vara! Jag har dessutom ingen bil, den lämnade vi av på bilverkstaden i går kväll för den ska servas idag men jag har fått låna brorsans vrålåk om jag behöver ta mig någonstans. Idag är det ju äntligen mamma-barn grupp som Albin har längtat såååå efter och den börjar halv 10 så jag hoppas vi kan ha fått lämna Pyzen innan det så vi hinner.

Jag sa till honom igår när vi körde förbi 2 av hans kompisar i mamma-barn gruppen att det börjar idag igen och genast så blev han exalterad och sa att vi skulle sjunga och busa! Det har ju vart uppehåll i 2 veckor och det märks att han saknar det mycket så vi har verkligen sett fram emot det idag, ska försöka få med mig kameran med!

Nu ska jag ta på min lilla nakenfis kläder och sen ska vi ringa veterinären och förhoppningsvis få en tid med en gång!

Pyzen är fortfarande inte bra...

Vår älskade lilla kise är fortfarande inte bra, han hasar omkring här hemma och "läcker" och det är så synd om honom hela tiden, det kan ju ta en 2-4 timmar innan han lyckas kissa och efter det somnar han, stackarn!

Jag ska prata med veterinären i morrn igen och se vad man kan göra åt det för nu har han ju fått både antibiotika och smärtstillande, antibiotikan började vi med i fredags kväll så det borde ju ha börjat verka nu tycker man.

Jag ska i allafall snart ta cykeln bort till jobbet och göra det sista passet för helgen, sen ska jagg direkt hem och då ska David och Albin ha grillen färdig och vi ska grilla korv innan Louise kommer och hämtar oss. Vi ska ha styrelsemöte för SCF hos Robban i eftermiddag.

Nu ska jag upp och se om jag kan få i min kise lite medicin, annars får jag överlåta ansvaret på David och Albin. Idag kommer även Evelina och Rigmor och hjälper oss med målning och barnpssning!

Måla, måla och måla lite till...

Vi bara målar och målar, hinner inte med att blogga...

I går kom Evelina redan vid halv 10 och då började vi med att äta lite goa, nybakade frallor, sen började Evelina måla medan jag tog Albin i vagnen och gick ut och handlade lunch. Albin somnade och jag gick in och började på middagen, skalade potatis och morötter innan det var dax att väcka Albin och börja laga maten.

Efter lunchen gick vi ut alla tre, jag & Evelina målade och Albinsprang mest runt, pratade i ett & skitade ner sig... Vid 4 tiden kom mormorn och med sig hade hon moster Laila, mycket uppskattat besök vill jag lova! Albin fick lite och sysselsätta sig med en stund medan jag och Evelina fortsatte måla. När mormorn och Laila skulle åka hem igen så kom morfarn ytterst lämpligt och fick stanna och passa knyttet en stund medan jag bara målade upp den färgen jag hade i burken.

Klockan hann bli närmare halv 7 innan vi gick in och det var bara att lyfta Albin rakt in och ner i badkaret, som han såg ut!! Vattnet var inte det minsta rent när han hade badat färdigt. Jag och Evelina passade på att duscha i omgångar medan Albin åt sin gröt och dom varma smörgåsarna stod i ugnen. Albin älskar sin faster Evelina, dom läste sagor och busade hela dagen idag och ska förmodligen fortsätta idag kan jag tro.

Efter kvällsmaten så bäddade vi ner ungen i vagnen och gick en härlig kvällspromenad så han fick somna i lugn och ro, David var bara precis hemkommen men han åkte direkt i väg på annat och morfarn låg i garaget och torkade upp efter någon läcka som blivit med rören som dom dragit in i där. David kom tillbaka och dom fortasatte att leta efter problemet och tillslut hittade dom det och David kunde komma in, då var klockan halv 10 på kvällen...

Jag hade bäddat till Evelina uppe på Albins rum, tyckte det var onödigt att hon åkte hem när hon ändå skulle ut hit i dag med så hon har sovit på en madrass på Albins rum och nu för en stund sen tyckte han att hon sovit färdigt och gick upp till henne med en bok... Jag hör hur dom busar och håller på redan och jag väntar bara på att klockan ska slå 8 så ska jag kila över till bageriet och hämta frukostfrallor.

Idag ska jag jobba, men farmor Rigmor kommer hit idag och håller Evelina sällskap när hon ändå ska vara här hela dagen idag med och måla. David skulle vara hemma till 4 idag sa han och det får vi väl hoppas för när Albin vaknade som vanligt vid 05.36 så hade han redan åkt till jobbet så jag fick vackert stiga upp.

Tror farmorn hade planerat ett litet besök på Öströö fårfarm idag till fikat.

Nu ska jag ta tag i tvätt och lite dammsugning, sen ska Pyzen ha sin medicin innan det är dax för frukost!

Pyzen är hemma igen!

Lilla Pyzen är hemma igen, men vi har inte riktigt fått klarhet i vad det var/är. Veterinären ska ringa mig när hon fått svar på proverna han tog. Första timmarna hade han nog ingen vidare kontroll på blåsan för då rann det hejdlöst så han fick vara instängd på toa men nu är han tvättad och gosar som aldrig förr!

Evelina har vart här idag och hjälp oss med att tvätta fasaden och på torsdag kommer hon och börjar måla!


Nu ska jag fortsätta kolla på NCIS med min man!

I morrn ska Albin till mormor, jag ska jobba hela dagen.

Min älskade, älskade lilla katt!

Våran älskade lilla Pyzen är sjuk!!!

Han har vart konstig i 3 dagar, kräkts om nätterna och suttit på kattlådan jättelänge men ändå har det inte kommit nåt och sen när han gått ut ur lådan så har det kommit några droppar på golvet. Han har ätit och druckit som vanlig och vart sitt vanliga gosiga jag men ändå har man förstått att nåt är fel. I går kväll när vi skulle lägga oss så hade han droppat på golvet i tvättstugan (precis bredvid lådan som var helt nytvättat och med ny sand) och när David kom ner i morse så hade han kräkt igen så nu tyckte jag det fick räcka och slängde mig på telefonen när den slog 8! Fick en tid direkt så vi åkte in med en gång, jag, Pyzen och Albin. På vägen ringde jag Roland (chefen) och sa att jag var på väg in med katten och att jag inte visste vad som var fel och fråga om han kunde fixa någon som kunde ta mina 4 timmar i eftermiddag och det var inga problem alls, skönt!! Jag blir så nojjig och orolig så fort någon är sjuk och veterinären ska ringa mig under dagen om dom hittar nåt. Jag fick alltså lämna Pyzen där, dom ska söva honom och göra ett ultraljud och ev en röntgen.

Det är inte helt ovanligt med urinförträngningar på katter och det kan vara Urinvägsinfektion, Urinkristaller eller Urinstenar som gör att han har svårt att kissa. I värsta fall kan det vara nåt med njurarna men det ska vi då inte hoppas.
Jag och Albin åkte om Hajen på vägen hem och handlade lite middagsmat, David och Morgan kommer hit och fortsätter med fasaden i eftermiddag och dom vill ha mat. Davids syster Evelina har påsklov så hon ska komma ut och hjälpa oss måla. Nu ska jag börja med maten, tänkte göra köttgryta idag!


Gamla bilder

Målning, Kungsmässa, middag hos svärmor och besök på kyrkogården!

Började dagen med en liten sovmorgon eftersom Albin sov hos mormor & morfar. Vi gick upp vid 7 och efter frukosten började jag måla det sista medan David gick ut och började på utsidan. Jag var färdig efter ca 1½ timme och sen tog jag cykeln bort till mamma och hämtade Albin, min älskade, älskade unge!

När vi kom hem så bytade vi bara kläder och packade lite grejer sen åkte vi och hämtade mormorn igen och åkte till Kungsmässan. Mormorn köpte lite grejer, jag fick tag i två  kepsar till Albin och ett par solglasögon. Vid strax efter 2 åkte vi hem och det var dax att göra sig i ordning för vi skulle till svärmor på middag.

Det var riktigt trevligt med massa god mat och Albin fick vara ute och spela boll med pappa David och Farbror Jonas. Efter all mat så tog vi en sväng bort till kyrkogården där min mormor & morfar ligger. Rigmor och Albin ska gå bort dit och vattna när dom ändå är ute och spatserar, Albin fick övat lite idag...


Nu har vi kollat på CSI, ska alldeles strax gå och lägga oss, älsklingsungen ligger redan i sin säng och nanar gott. I morrn ska jag jobba som vanligt så det blir mest hushållssysslor på förmiddagen...

Så trött, så trött...

Ögonen går fullständigt i kors på mig nu så jag ska gå och lägga mig men jag ska visa några bilder från dessa påskdagarna!




Igår målade jag större delen av dagen, Albin var hos mormor och sen sov han där på natten så jag kände att vi fick hitta på nåt skoj så vi åkte ut till Öströö och träffade Camilla och barnen där som vi fika och busa med och på hemvägen såg jag...

VITSIPPORNA!!

Dom har redan kommit!


Nu ska jag gå och lägga mig, i morrn väntar mer målning, kanske en tur till kungsmässan och på eftermiddagen blir det påskmiddag hos svärmor, Albin sover hos mormor och morfar i natt med, det är ju nymålat på hans rum och luktar lite starkt, dessutom finns inte en enda persienn på hela huset...

Jag lever!

Undrar ni vart jag tagit vägen så är jag bara hemma och målar... David bytar fönster och jag går efter och målar salning och foder. Albin har sovit hos mormor & morfar i natt och jag och David har legat på varsinn madrass på golvet (alla saker är inplastade...) men vi var uppe med tuppen och nu är allt färdigmålat, som jag kan måla, det fattas några foder och lite MDF så jag ska ta Davids bil och åka till Byggmax och hämta mer nu men först ska jag åka hem till mormorn och hämta min gullunge!


Mycket på gång nu!


Vi började dagen med frukost och sen satte vi igång med dagens bestyr!
Först svängde vi ihop pannacottan som nu står i kylen och stelnar och sen fixade vi marinaden till våra gula frukter och dom ligger nu också och gottar sig i kylen.

Vi har ett bröd på G med, ett påskbröd! Eller, njae kanske inte riktigt men jag gillar inga av dom gula kryddorna så jag har finrivit morötter och lagt i degen i stället, då blir det gulaktigt i färgen! Nu står bröden i ugnen, Albin sover och jag ska skala potatisen till kvällens gratäng tänkte jag!

Om jag hinner lovar jag att visa er bilder på dukning, det färdiga brödet mm, om jag hinner! Jag har en tvätt hängande ute på strecket oxå...

Ny cykel!!

Oj, mycket nytt nu...

Idag har jag köpt mig en ny cykel!!


Fin va??

I morse åkte jag och Albin hemifrån på morgonen, hade ärenden och så avslutade vi med ett bösök på Hajen innan vi åkte hem och åt en jättesen frukost! Då hade vi köpt årets första vattenmelon som vi smaskade lite på.

När Albin hade sovit och vi ätit lunch så tog jag vagnen och Albin sin cykel och så gick vi bort till Handins och kollade på cykel! Jag hittade denna jättefina, helt nya cykel (som dessutom var röd och med 7 växlar, precis vad jag ville ha!), en -08 så den hade ju gått ner drastiskt i pris eftersom årets modeller stod uppradade i affärn. Jag bestämde mig men för den men kunde lixom inte få hem den med vagn + ett livsfarligt barn på cykel bredvid så vi gick bort till färghandeln och hämtade det vi skulle ha (som jag skulle ha vagnen till) och sen gick vi hem och lämnade av det och gick (Albin cyklad ju hela vägen...) till baka till Handins utan vagn. Jag fick hämtat min nya cykel och då vi var ju bara tvugna att provcykla en bit så vi cyklade hem till mormorn och tog en fika. Albin stannade där medan jag åkte bort till Marie på No 15 och kollade på påskkransar innan vi cyklade hemåt igen. Albin var jätteduktig, cyklade hela vägen och lyssnade på mig.

När vi kom hem fortsatte vi vara ute, jag passade på att fota lite vår i trädgården...

Albin följde efter mig dragandes på sin älskade traktor och när jag bestämde mig för att gå in så skulle han fortsätta vara ute så han fick på sig regnbrallorna & stövlarna och sen gick han ut och kollade på myror en stund. Rätt som ddet var så hörde jag att han ropade på mig och när jag öppna och fråga va det var så sa han att han ville ha kex och attin (=vatten) så det fick han och sen satte han sig på sin traktor och fikade lite till! Efter att ha sett 3 stycken (kan ha vart samma, vad vet jag) humlor tyckte han det räckte med utevistelse för idag, för han är lite skraj för flygfän, precis som sin mamma!



Pappan har vart hemma och vänt en gång men skulle iväg på mera jobb så vi hoppas väl att vi får se honom en liten stund i kväll i allafall. Albin har ätit kvällsmat nu och ska strax in i duschen, han är fortfarande snorig och lite hostig (bara på morgonen) men inte så det märks på humör eller energi precis...

I morrn kommer Li och Mattias hit på kvällen, vi ska grilla och jag ska göra potatisgratäng, sen hade jag tänkt göra en vaniljyoghurtpannacotta med limemarinerade gula frukter.

Nu ska jag ägna mig lite åt min son innan det är läggdax!

Nya fönster!

Det har vart dött i bloggen några dagar nu, men jag har jobbat och inte alls haft tid men både jag och David har tagit foton under dagarnas gång. I går hade David och Morgan en halvdag över och bestämde sig för att sätta in några av fönstrena!


Jag jobbade ju så Albin fick vara med och hjälpa till... Vi har påskpyntat liiite (ingen idé att ha nåt när vi ska byta fönster och inte har några karmar/lister/foder.

Idag har dessutom sotarn varit här och vi hade visst en läcka någonstans så det har yrt in extra mycket i huset så när jag kom hem var det bara att börja saneringen av allt sot som låg på ALLT i huset.


Pyzen och Kajsa var framme och kollade läget och deras tassar skvallrade rätt bra om vart dom varit...

Nu ska jag fortsätta kolla på "Se upp för dårarna" eftersom det inte går nåt Grey's (f'*cking, j*vla ishockey).
I morrn blir det mycket, vi ska planera fredagen, handla, hämta/betala cykeln, snygga till hemma och fixa påskägg!

Härligt!

Igår hade vi myskväll hos mormor & morfar! Grillade fläskfilé, mormorn hade gjort potatisgratäng och bakat en äppelkaka! Morfar hittade en hel låda med roliga saker!



I förmiddags åkte vi ut med fika till töserna i Hamra!


Nu vaknade Albin, dax att äta lunch och sen bege oss in till staden och kolla på cykel till mamman!

Brödbak, igen...

Nu doftar det nybakat i det lilla röda huset på Sandgatan igen! Jag var inne hos Marie och kollade lite i hennes blogg och där igenom hamnade jag hos Maria som hade ett så trevligt recept på knubbiga limpor som jag var tvungen att testa!


Igår jobbade jag ju hela kvällen men David kom bort med Albin så jag fick pussat godnatt i allafall men så fort jag kom hem var jag tvungen att gå upp och pussa på honom lite till (saknar honom när jag är borta  för länge jue!) och när jag kom in så sover han så här!


I morse var vi pigga och utvilade alla 3! Albin hade sovit i sin säng hela natten och jag somnade tidigt igår efter Robinson. David åkte iväg och köpte frallor på morgonen medan jag passade på att duka fram och ringa in till brorsan och höra om han var sugen, det är han alltid så han kom in och åt frukost med oss. Efter frukosten gick David och brorsan ut och bytade däck på bilarna, jag och Albin stannade inne och bakade bröd.

Nu har Albin sovit och vi har ätit lite på vårt bröd, så pojkarna gick ut och började röja. Vi har en del grejer vi skulle behöva bli av med, däcken nedan tex och min cykel ska jag sälja och köpa en ny, en riktig "kärring-cykel" vill jag ha!

David var tvungen att provköra lite och då hade han såklart Albin efter sig, i en väldigt fart!


Nu ska jag gå ner och fixa till det sista, för vi ska äta söndagsmiddag hos mor & far idag, det blir grillat med potatisgratäng (och såklart nybakat bröd...).

I morrn är det ingen mamma-barn grupp så vet inte riktigt vad vi ska hitta på, blir kanske en sväng till stan för att kolla på ny cykel, annars kanske någon kan förbarma sig över oss, Anna & Ella, vad hittar ni på i morrn?

Vår dag i bilder!

I dag på morgonen gav vi oss av på en cykeltur, jag och Albin. Han fick ta ut sin lilla cykel och så cyklade han hela vägen till mormor själv, jag cyklade bredvid på min cykel med cykelkärran därbak ifall han inte skulle orka hela vägen men han hade en jäkla fart! Hemma på staketet var det underbara daggdroppar på spindelns nät...



Jag lämnade Albin hos mormorn och cyklade hem, tog bilen och åkte till stan, hade en tid för massage hos Lotta, (helt underbart gott, blir som en ny människa!) men jag var som vanligt i goooood tid så jag åkte om Arnes Skor och köpte ett par Crocs till Albin!



Sen åkte jag hem, värme lite lunch och cyklade bort till mormorn och hämtade Albin. Väl hemma svängde vi ihop en kladdkaka utan ägg (för äggen var det någon som tagit slut på *Grrr*) och så åkte vi ut till Dagsås med den och bjöd David och Morgan på fika! Kakan blev väldigt god, notera hur mycket som finns kvar när dom båda har fikat...


Vi passade på att stanna en stund och njuta av våren!


Sen åkte vi hem till mormorn (Igen, ja vi ränner där jämt!) där vi träffa Laila och Albin fick lekt av sig med morfar!




På vägen hem åkte vi om affären och köpte lite ägg och sen åkte vi hem och Albin var ute och lekte medan jag svängde ihop en ugnspannkaka och när den stod i ugnen tog vi oss en välbehövligt dusch!

Nu har David kommit hem från träningen så jag tänkte faktisk sällskapa honom till Criminal Minds!

I morrn jobbar jag hela långa dagen...

Ny frisyr!




Jag orkar verkligen inte med nåt långt inlägg nu, ska bara visa upp Albin i nya frillan och så tog David massa bilder på mig när jag kom hem från jobbet... Får väl bjuda på dom nu!




RSS 2.0