Elin

Idag har vart en fullspäckad dag som vanligt och som jag gillar!!
Förmiddagen var ganska lugn men sen drog det igång och började med Me & I party hos Tessan. Där blev det fyndat detta:



Därefter vidare direkt hem till Bella, Jesper och Elin. Dom 2 sistnämnda låg och vilade när jag kom så jag och Bella fick tjötat lite innan Jeppan vakna och vi fikade innan Elin vaknade och var på sitt soligaste humör!
Såhär go är man när man är 7 månader och med världens härligaste kinder!

 
Som vanligt har jag fler favoriteri andra färgsättningar...
Svartvitt tex som är min favvo!



Nu ska jag ta och gosa med min son för i morrn träffas vi inte mycket då jag jobbar långdag, 10-20.


Vackraste brudparet...



Nu tycker ni kanske att det är en aning konstigt att överskriften lyder "Vackraste brudparet" och så kommer det en bild på mor & far och en på mig och David men det är så att jag inte frågat vickan om jag få lov att visa deras bilder så det blir bara en suddig rackare från kyrkan så man ser hur otroligt vackra dom faktisk är!

Och tärnorna, Johanna, Matilda och Amanda var så fina, helt otroligt, alla 3 bara strålade! Jag och David fick i uppdrag att ta med Vickan och Sven-Ola ut i svampskogen och sen tillaga något av svampen i september, sen var det yttligare 11 par som fick uppdrag och vi fick nog det bästa och det ska faktisk bli jätteskoj, det är ju inte klokt att man ska behöva få ett "uppdrag" för att få tummen ut att bjuda hem sina kusiner!

David har vart ute och jobbat nu en bra stund, först hämtade han Albin hos sin mamma vid halv 8 i morse och då hade han ätit och duschat innan... Vi åkte från Abild vid kvart 1 och jag kom kanske i säng vid 2 efter att ha tagit en välbehövlig dusch då mitt hår stod rakt ur av sig själv efter att jag tagit ut alla hårnålar.

Om detta inlägg innehåller ovanligt många stavfel så beror det på att jag fortfarande har lösnaglarna på mig och det är väldigt svårt att skriva med dom på! Nu ska jag fortsätta packa kamera väskan och diverse rekvisita till en fotografering jag ska på i eftermiddag efter Me & I partyt hos Tessan!


Bröllop!

Nu tänker jag vara lite egoistisk och lägga in bilder på mig sjäv, något som ni väl inte är så vana vid...

Jag har vart hos älskade lilla mamma hela förmiddagen och fått hjälp, både med frisyr och smink
 och så här blev det!



Nu ska jag bara hoppa i klänningen, packa den lilla väskan och lägga ut extra skor i bilen sen bär det av!


Hälsat på lilla Molly!

Idag har vi äntligen fått träffa henne, sötaste lilla Molly!



Vi åkte dit vid 10 och Albin somnade så lägligt i bilen så när vi kom fram så la jag över honom i vagnen så fick han sova medan jag tittade på Molly och pratade förlossningar och annat bebisprat. När han sovit lite drygt en timme gick jag ut och väckte honom så han oxå fick träffa bebisen en liten stund. Han tyckte nog inte hon var så värst märkvärdig utan frågade mest efter Lotus som inte var hemma just då, han skulle komma hem senare på eftermiddagen.

När vi kom hem hade vi lunchat på vägen och började baka lite muffins eftersom vi väntade besök. Albin hjälpte såklart till och utan honom hade det inte blivit några muffins för bättre hjälpreda i köket få man leta efter!


Anna och barnen kom, busade, fikade & bråkade lite och in på fika kom även brorsan som fick slutat lite tidigare.

Nu i kväll har jag vart hemma hos mammsen som hjälpt mig med lite solbränna och finare ögonbryn inför morgondagen. Pappa hade fått hem en ny film "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson och den fick följa med mig hem så den tänker jag sätta på nu och bara mysa i soffan med lite te.

I morrn börjar förberedelserna redan på morgonen för det är dax för bröllop och framför allt så går sista SM:et i sidvagnscross av stapeln i Uddevalla och jag lär ringa pappa minst en gång i timmen för att höra hur allt går!

Jag är älskad...

Idag har varit en sådär bra dag, jag haft ont i tjejmagen större delen av dagen och det var ganska mycket kunder hela kvällen igenom. Eftersom jag fått nytt schema och mamma oxå jobbar torsdagar så får jag ta med Albin till jobbet eftersom jag löser av mammsen. Albin somnade så gott efter middagen idag så jag la över honom i vagnen och så promenerade vi bort så jag fick ta mammas cykel hem till henne i kväll och gå hem och då gick jag och funderade på min dag.

Som alltid när jag haft crapiga dagar så retar jag mig på minsta lilla men just idag kändes det inte så... När jag klev in på uppfarten hemma så såg jag att David och Albin planterat våra blåbärsbuskar, det gjorde mig glad och varm så när jag kom in och såg tv på i köket samt hörde Lugna favoriter uppifrån så  misstänkte jag att David somnat vid läggningen.

Jag gick och pysslade nere en stund, dammsög, plockade undan lite och stoppa in tvätt i maskinen. Sen gick jag upp för att duscha och när jag kommer upp är det tänt på hela övervåningen och ingen ligger i någon säng, däremot sitter David med Albin i knäet på kontorsstolen och ur högtalarna strömmar lugn musik, båda sover djupt och jag blev så varm i hjärtat att jag var tvungen att bara titta på dom båda en lång stund.


Jag gick ner och hämtade kameran och sen gick jag upp igen och pussade lite på Albin och sen på David varpå han vaknade och såg helt vilsen ut! Så tittade han ner på Albin, gav honom en puss och sa till mig
 "vi satt bara och väntade på att du skulle komma hem"

Jag kände mig så älskad, längtad efter och saknad. Vilken underbar känsla det var! Jag blir nästan rörd bara av att titta på bilderna!

Nu ska jag oxå lägga mig för i morrn ska vi hälsa på lilla Molly Eklöw i Derome och sen på eftermiddagen kommer Anna och barnen en sväng!
Dessuom ska jag fixa mig inför bröllopet med naglar, solbränna och sånt!


Grattis lillebror!

Idag har vi firat lillebror Christoffer som blev 24 år!



Han hade önskat sig favvomat av mamma och så hade hon gjort en riktig sommartårta med egen vaniljkräm i mellan, ljuvligt god!

Men för att ta den här dagen från början så började den helt underbart med att jag och Albin satt tillsammans i soffan innan frukosten och bara mös. och sen på förmiddagen gjorde vi lite ärenden och hemma-arbete, men jag har alltid väldigt god hjälp med allt, plocka ur diskmaskinen tex



På eftermiddagen åkte vi in till stan, jag skulle ha en korg till en ljusbeställning, fler amerikanska blåbärsbuskar och jord och så skulle Albin få välja ut nåt att ge till sin morbror på födelsedagen. Han valde en deo och en rakgel när vi var inne på ÖB, han valde det faktisk helt själv, men jag fick såklart visa vilka hyllor han fick välja varor på... När vi hade vart på blomsterlandet gick vi in på grönsakslandet och köpte jordgubbar, blåbär, bananer och körsbär! Körsbären åt vi upp i bilen på vägen hem och bären är dom som pryder tårtan.

Eftersom hela familjen är helt motorgalen så var det inte svårt att gissa vad som hända efter födelsedagsmiddagen...



Vi fick fram Minimoton och körde runt på gräsmattan! Albin älskar den och ska vara med morfar i garaget jämt!
Jag fick dessutom filmat en massa och det var det roligaste idag så nästan hela filme igenom har ett konstant fnitter i bakgrunden och det är bara jag!




Nu hade jag tänkt borsta tänderna och krypa ner mellan lakanen för John Blund börjar göra sig påminnd även här...

Höstmys!

Ja, jag vet att det inte är höst ännu men det känns så och jag älskar när dagarna blir kortare och man kan tända ljus och bara mysa!

David och Albin gick upp och la sig vid 8  och nu sover dom båda gott tillsammans i våran säng.

Idag har vi då haft fullt upp men efter fotograferingen åkte vi in till stan och gjorde några ärenden, köpte amerikanska blåbärsbuskar på blomsterlandet och sen till ICA och handla (igen!). Idag hade vi hemmagjort potatismos för fösta gången sen i våras, det var efterlängtat må ni tro, Albin åt som om han inte fått mat på hela dagen!

Efter maten var det BUS på schemat så David och Albin gick ut en sväng medan jag fixade med bilderna från dagens fotografering. Sen kom Farmorn och Farbror Jonas och fikade och då blev det mer bus!



På tal om mys, passade på att ta några mysbilder, både innomhus och utomhus!

Nu ska jag se om jag kan få plats i sängen jag med! I morrn fyller brorsan år så då blir det kalas och på torsdag jobbar jag mitt andra EGNA pass, sen på fredag börjar vi meed förberedelserna för bröllopet...

Bloggtorka...

Morrn på er alla mina läsare. Här har inte hänt så mycket nu på några dagar men jag har jobbat, jobbat och jobbat lite till! I går jobbade jagmitt första EGNA pass! Jag har nämligen fått ett helt eget schema med egna tider! Det känns skönt med fast nu när tiderna är som dom är. Igår jobbade jag 10-20 och det gick hur bra som helst, jag kommer att jobba både i kassan och i charken och det är himla skönt, att få vara lite överallt.

Idag är jag ledig men intge för den sakens skull "ledig" utan vi har fullt upp. Nu ska vi strax iväg och handla, åka till apoteket och om Anna och hämta upp ett kort. Sen ska middagen förberedas för vi ska vara i stan klockan 1 och fota kjedjor, lås och annat smått och gott. Albin får hänga med mig på jobb idag, men det brukar aldrig vara något problem.

Nu kom han i i full fart här i köket och störta in på toa "Abin jätte-bajse-nödig"...

Kanske, kanske hinns det med en uppdatering i kväll!

Tävling!

Jag är med och tävlar hos Creyla om ett par överdragsbyxor från busbyxan.se!
Var med och tävla du med, här!

Om jag vinner vill jag och Albin ha dessa svarta!

Svart Busbyxa

Molly!

Flicka - född 2009-08-20 07:49, föräldrar Martina Elg och Lars Eklöw

Nu ligger hon ute på webbisarna, visst är hon väl söt, Martina & Lars lilla Molly!

Nu är jag hemkommen från kräftskivan hos Li och Mattias och det har verkligen vart en kanonkväll som jag sent ska glömma!
60 kg kräftor hade Mattias kokt till oss, vi var runt 40 personer men det blev en del över...

Det är väl bäst att jag kryper till sängs, ska upp och jobba i morrn bitti!

Borås!

Idag ahr vi vart på djurparken! Jag, Anna och barnen. Barnen har haft en kanondag och Albin somnade som en stock när vi åkte hem!


Vi åkte uppåt vid 9 och var framme strax efter 10 på förmiddagen, sen strosa vi runt där en stund innan det var dax för middag. Albin har en ny idol, han heter Noa och han följer varje steg han tar...



Efter fikat vid 14 så åkte vi hemåt för Anna skulle iväg på ett ärende, men det gick snabbt och dom kom hem och fortsatte busa med Albin i trädgården tills det var dax för kvällsmat. Efter kvällsmaten gick vi ut och måttade Davids nya firmabil som ska få nya fina dekaler, Albin passade på att visa hur högt och långt han kan hoppa!


Nu ikväll har mammsen varit här och övat på mitt bångstyriga hår! Det är nämligen hon som får äran att fixa mig bröllopsfin när vi ska på kusin Vickans bröllop nästa helg. Så här såg det  ut idag!


Hon fick låna någon krull-grej hos frissan och det är ju såklart väldigt spännande att ha lite skruvar mot mitt, normalt sett, spikraka ösregn!

Nu ska jag beställa lite dekaler och sen ska jag nana, men först ska jag passa på att skicka bamsestora Grattis-kramar till Martina & Lars som äntligen fått sin lilla Molly!

Mammabloggerska på bild...

Mmm, jag är inte helt nöjd med det men min kamera, eller rättare sagt minneskortet, bestämde sig för att lägga av lagom till kvällen. Jag och Albin började dagen i tid (som vanligt) och efter en stund hemma så gick vi bort och hälsade på avd som ska komma att bli Albins förskola i november. Det gick jättebra och Albin ville inte gå hem (som vanligt när vi är någonstans...) men efter ca 2 timmar där så gick vi hem och Albin fick vila lite.

Efter vilan åkte jag och mitt lilla hjärta upp till Kungsmässan och käkade lunch. Jättegoda pannbiffar med potatismos och rårörda lingon, Albin åt med god aptit upp allt. Efter lunchen gick vi ärendena vi vad där för. Jag fick köpt både sjal och smycken till bröllopet. Fick faktisk köpt 2 sjalar och lite olika sortes te. Innan vi åkte hem köpte jag med mig en kopp te, Albin fick en jordgubb/mynta smoothie och en kaka som vi fikade på i bilen på vägen hem.

Men vi var inte riktigt sugna på att åka hem än så vi tog vägen om Torstorp där min moster Laila bor. Mormorn och min andra moster Eva var oxå där. Albin busade lite med Göstas (kattens) leksaker men efter en stund tyckte han vi skulle gå ut och kolla på hästarna så det gjorde vi, allihopa!

Eftersom mitt minneskort i kameran slutade fungera lagom till vi skulle ut så fick mamma agera mästerfotograf med sin kamera och jag snodde några av hennes bilder till kvällens blogg...


Albin fick säkert satt i sig en halvliter olika bär, björnbär, blåbär, hallon, vinbär & ett äpple från Lailas trädgård.
Han ville såklart inte åka därifrån heller men efter ett tag gick det ganska bar och vi kom hem där pappa David precis va klar med ett möte. jag hade köpt med mig ett jättegott bröd från Kungsmässan, ett tyskt lantbröd som verkligen gick hem i lilla familjen, som vi åt till kvällsmat.

Efter kvällsmaten åkte David iväg på jobb igen så jag tog Albin med mig in i duschen och sen fick han somna i vår säng medan jag kammade honom i håret, han somnade på 2 minuter och sover nu sött i sin egen lilla säng. David kom hem vid 21.00 och nu behövde han visst denna datorn så jag tror jag går ner och kollar lite på tv innan jag lägger mig.

I morrn blir det Borås djurpark med Anna & barnen!

Oj oj oj, fullt ös!

Här har vi inte tid att sitta framför datorn och blogga minsann, nä, här händer det grejer!

På söndag eftermiddag (efter blogginlägget då) så fick pappa & David ordnat till det ordentligt därute, det är snart både väggar och tak på!



Albin passade på att sysselsätta sig med sin favvo sysselsättning, klippa blad och grenar på buskarna!




I måndags morgon ringde vi gamlafarmor & gamlafarfar på morgonen och dom ville gärna ha besök så vi begav oss dit för lite mys! Gamlafarfar och Albin gick en runda medan jag och farmor satt kvar hemma och diskuterade viktiga saker. när farfar och Albin kom tillbaka så hade dom hunnit med både lekplats, grannens lekstuga, stannat och tittat på någon annan grannes kanin och sett en lastbil som flyttade en lekstuga.



På eftermiddagen skulle vi iväg med Anna & barna till IKEA så vi skulle åkta hemmåt på fömiddagen men farmor insisterade på att vi stannade på mat och det räcker att lyfta lite på locket till grytan för att få mig att stanna!

Vi stannade på middag (och såklart lite efterrätt..) innan vi åkte hem till Tvååker efter plånboken och vidare till IKEA! Jag fick massa ideér till vårt vardagsrum som jag lurar lite på, ska se vad man kan få David att gå med på.

På kvällen kom brorsam in och vi fick fixat i ordning en massa papper till den kommande festen som vi är ofrivillga arrangörer tiill, men när man anlitar mig, då blir det en välplanerad fest som heter duga! Vem som helst får anmäla sig, så kom igen, titta in på SCF:s hemsida och anmäl er nu till årets fest!

I natt kunde varken jag eller David somna, jätte märkligt eftersom både jag och min älskade sambo oftast somnar innan huvudet når kudden när vi lägger oss... I alla fall så låg vi vakna till någon gång efter 1 innan vi äntligen somnade och när David klocka ringde så kändes det som om man precis somnat och bara sovit 10 minuter... Vilken morgon!

Men det gick ganska bra ändå i alla fall! Eftersom vi redan var uppe (och hade vart sen 05.25) så stack vi till Gekås när dom öppna vid 8 och på vägen hem körde vi om svärmor och kolla hur hon hade det.

Väl hemma somnade Albin gott i min säg och jag fick slängt in alla nya sockar och kalsonger i maskinen innan jag började med maten, Stekt fläsk med löksås, potatis och lingon. Mmmmmm så gott det var! Albin klök sig i och för sig på löken i såsen, men jag visste ju redan att han inte gillar lök.

När vi precis röjt upp efter maten, kom David hem och vi skjutsade in honom till stan där han fick hämtat sin nya firmabil och jag och Albin fick gjort massa ärenden inna vi åkte hem och tog Bertilssons bröd och ICA ¨på hemvägen.

Jag började göra kvällsmat och packa ner när vi kom hem,  medan David och Albin var ute och packade in i bilen. Sen gav vi oss iväg alla 3 i den nya bilen, ut till Anneberg och kollade på träningen, som gick jättebra idag!


 


Vi stannade inte kvar till sista passet för jag hade tid med sömmerskan i kväll, provning av klänningen!
Kommer bli sååå fint!



Gjorde den i svartvitt så det blir lite hemlis tills nästa lördag!

Nu ska jag krypa ner i min säng, bredvid Albin som tvunget ville somna just där, i våran säng!

I morrn tänkte vi gå bort och hälsa på på dagis på fömiddagen och på eftermiddagen har vi inga planer än så kom med förslag!

Söndagsmys...

Det kan man nästan säj att vi haft idag. Jag fick lite sovmorgon idag, eller jag fick ligga kvar i sängen till strax efter 7, det är nämligen stört omöjligt för mig att somna om när grabbarna är där nere, dom för ett jäkla liv!

David och Albin gick ut tidigt, med regnställen på medan jag dammsög, tvättade sängkläder, åt frukost och duschade, sen blev vädrat bättre, lagom till jag skulle hänga ut mina nytvättade lakan! Albin kom in och hjälpte mig förbereda middagen. Vi skalade potatis & morötter, brynte köttet och hällde på lite vatten så det fick sjuda lite medan jag gick upp och la honom för en luten nap.



Nu har vi ätit och pojkarna har gått ut igen, jag har röjt av allt, fixat alla papper jag ska ha med mig till mötet i eftermiddag och tänkte gå ut en liten sväng innan jag ska åka. Jag har tagit upp fika, laddat kaffebryggarn så alla pojkarna har nåt att smaska på när jag är iväg.

Fick fixat ihop en film med blandade små filmsnuttar oxå (blir du glad nu Laila?)





Nu lämnar jag bloggosfären för idag!

57 Nord i Läjet...

Fick sig ett litet besök av oss i kväll, för när vi äntligen kom hem från Uddevalla efter förseningarna jag skrev om nedan så var jag inte det minsta sugen på att laga någon mat så vi bara vände i dörren och åkte till Läjet.

Pappa David bjöd med oss på fin restaurang och vi åt fisk alla 3, verkligen supergott och inte så dyrt som vi väntat oss faktisk!



Nu sover alla i huset och jag tänkte göra desamma. I ska vi ha styrelsemöte med SCF på eftermiddag så vi får se vad vi tar oss för under dagen...

Träning!

I Uddevalla, har vi vart på idag, så här såg Albins dag ut i bilder!


Vi körde vid 10 och Albin sov i lastbilen hela vägen upp, sen var det träning för hela slanten!



Fick filmat lite med!





Lagom till regnet drog in över Uddevalla åkte vi hem och dom båda kusinerna somnade sött där bak, medan Albin satt i morfarns knä hela vägen hem nästan!



Vi blev fast i lååånga köer efter en olycka strax norr om Göteborg, det tog oss lite mer än 1 timme att komma förbi...



Äntligen hemma!


"Kom med nu ska vi gå ut på tramp..."

Efter en hyfsat händelselös förmiddag hemma så ringde vi mormorn efter lunchen och bjöd med henne ut i svampskogen. Hon var först lite skeptisk men jag vet att hon aldrig kan motstå en promenad i skogen!

Först hittade vi massa blåbär, Albin älskar alla typer av bär och satte i sig en hel del, men mormorn fick ändå plockat lite i sin burk.


När vi knallat runt bland blåbären (hittade även kantareller förstås) en stund så åkte vi vidare till nästa svampställe och Albin njut för fullt av skogen, plockade bär, kollade på små grodor, letade kottar/ekollon och hade det hur bra som helst!
Sen började kantarellerna dyka upp minsann...



Helt plötsligt var klockan halv 5 och vi hade vart ute i nästan 3 timmar så vi åkte hem, lämnade av mormorn och åkte vidare hem och duscha. Albin ville helst vart kvar hos mormorn men vi åkte direkt dit igen efter duschen och då bjöds det på ost & skinkpaj men smörstekta kantareller! Morfarn var hemma och pappa David kom lagom till allt var klart. Mormorn hade även en liten burk blåbär kvar som Albin mumsade på innan han somnade i min famn, helt slut!



Nu har vi vart hemma en stund men jag har svårt att hålla ögonen öppna så jag ska gå och lägga mig och vad vi ska hitta på i morrn är inte riktigt bestämt, mer än att David ska hålla på med bygget. Jag och Albin åker nog med till Uddevalla och kollar på när dom tränar sidvagnscross, men jag vill även gärna kolla in Sjönevadmarknad och kanske titta in hos SKAMM och den nya blingo kollektionen. Så vi får helt enkelt se hur dagsformen är i morgon!

Dagar vi gillar!

Är dagar som dessa! Albin vaknade ganska tidigt idag men eftersom vi hade laptopen i sovrummet från kvällen innan så låg han kvar i vår säng på morgonen, tittade på Emil och drack sin välling.

Jag fick under tiden hängt upp en maskin tvätt som precis va klar vid 6 (har kommit på hur man ställer maskinen på en tid man vill den sätter i gång) och lagt i en ny maskin. När vi var klara med alla morgon bestyr gick vi över till Gööks och köpte färska frallor. Mitt i frukosten ringde Li och ville promenixa och det är vi aldrig sena att hänga med på så hon kom hit och vi gick en promenad, Albin cyklade bredvid på sin lilla blixt!

När vi promenixat klart ringde vi Anna (hon messa på morgonen och undra om vi var sugna på Busfabriken) och bestämde att vi skulle köra vid 11 så det gjorde vi och Albin fick vilat en liten stund i bilen innan vi kom fram. Innan vi börja busa käkade vi middag och sen var det fullt ös i 3 timmar!


När vi busat en stund kom Annas kusin Lizette med man & barn så Noa såg vi bara till i förbifarten!

Albin fick busat av sig ordentligt och smnade en stund på vägen hem, men jag fick liv i honom när vi stannade bilen på uppfarten. Efter lite fika så åkte vi hem till mormorn där det serverades ugnspannkaka. Laila & Eva var oxå där. David var ute på jobb när vi kom hem i kväll så Albin somnade utan att ha fått träffa sin pappa idag, men så fort David kom hem så gick han in och pussa på honom...

Helgen är välplanerad men vi vet inte riktigt i vilken ordning vi ska ta det, få se om det löser sig i morrn!

Förmiddags-inne-mys hos mormor!



I dag när vi vaknade var det ruggit, mörkt, regnigt & riktigt höstligt ute, det tycker vi är mysigt! Vi satte på en Emil film, Albin drack sin välling, jag gjorde smörgåsar & te, tände ljus och så hade vi morgonmys!

När vi var klara så åkte vi bort till mormorn en sväng, körde lite bilbana och spelade fiskspel.
Nu sover min lillprins gott i soffan och jag ska strax börja med middagen! i eftermiddag kommer Albins farmor & faster och passar honom några timmar medan jag jobbar!

Ny mobil!

Har jag vart och skaffat mig idag! Det behövs igentligen inte men eftersom mitt abonnemang hos usla Telenor äntlogen gått ut så tänkte jag byta över till Telia och då får man ju som bekant en ny telefon!
Jag valde en sådan, då behövde jag inte betala något och bara binda mig i 1 år!


Nokia 2630

I förmiddags tog vi det väldans lugnt här hemma, vi gick och pulade lite på morgonen och vid 9 kom Camilla på besök, hennes barn låg fortfarande och nanade (vilken lyx!) så hon kom bort till oss innan hon skulle iväg vid 10. Sen åkte vi och handlade och förberedde middagen, tvättade och hängde tvätt. Sen fick Albin sova en liten stund medan jag lagade mat och när den var klar (45 minuter senare) så fick hans lur vara färdig.

Vi åkte in till stan och direkt till leifs mobilradiocenter där jag skulle fixa telefonen och jag visste att det kunde ta någon timme innan det var klart så vi ringde Lisa och hon var ändå på väg till stan så vi möttes upp och tog en fika på torget!

Efter fikat gick jag och Albin ner till hamnen, samma som altid om Albin får välja!


Det blev helt plötsligt jättevarmt så vi passade på att strosa runt lite nere i hamnen och sen vidare mot Sociten och den båten som står precis bredvid. Albin tyckte det var jätteroligt och det var inte alls många barn där idag, bara några stycken. Han fick busat, åkt kana och var ganska nöjd när jag sa att vi skulle åka tillbaka och hämta mammas nya telefon!



Vi hämtade telefonen och åkte sen vidare till Läjet och gick in hos Sofie på Bertilssons och köpte ett bröd som jag fastnat för, deras kärnmjölkslimpa som bara är sååå god! Sen åkte vi hem och väntade på pappan som var hos naprapaten och när han kom hem åt vi kvällsmat!

Nu har båda pojkarna varit ute och sparkat boll en stund, gjort av med lite energi och Albin ska strax gå och lägga sig! Jag ska hoppa in i duschen och sen titta på en film tänkte jag! I morrn ska jag jobba på eftermiddagen så det blir nog en lugn förmiddag med matlagning bara och på onsdag jobbar jag oxå hela dagen!

Personalfest!

I går hade Roland & Siv ordnat personalfest för oss anställda med respektive. Först var det mingel i deras trädgård någon timme med massa tilltugg och dricka, sen cyklade vi allihopa ner till Lanternan i Björkäng och åt Pizza. Naturligvis var det tvunget med karaoke (i detta fallet Singstar!), det verkar vara nåt som är ett måste på våra personalfester...

Jag som då fick äran att öppna butiken med bakning, mejeri och allt annat som hör till, tänkte noga på detta redan igår och drack bara 2 öl och kunde i stället roa mig åt alla dom andra och det var kul ska ni veta! Jag har samlat en liten del här i denna filmen, varsågoda och njut av skönsång!




Några fina bilder fick jag oxå till!




Eftersom vi cyklade igår så fick Albin vara hos morfar på kvällen och natten (mormor kom hem när hon jobbat klart) så det var lite ensamt när vi kom hem vid midnatt i går efter en helt underbar cykeltur! Det var så skönt ute, jag tog på mig en tröja ovanpå min knälånga, axelbandsklänning i bomull men den fick jag lägga i cykelkorgen efter en stund för det var så skönt ute! När klockan ringde vid 7 i morse var jag en aning trött faktiskt men det ordnade till sig den med och på jobbet var det lugnt, tror de flesta var hemma och tog tillvara på värmen och det faktum att det inte regnade!

Nu väntar jag på att David och Albin ska komma hem, dom skulle iväg och hämta en ställning och när dom kommer ska vi grilla hamburgare. Hamburger brödet var slut men jag köpte tunnbröd, får se om det kan funka...

I fredags skulle jag jobbat men när jag klev ur sängen på morgonen gick det inte att stödja på foten alls så jag ringde Roland och sa att jag kommer men jag får lov att sitta i kassan idag för jag kan inte gå men då tyckte han jag skulle stanna hemma och vila så jag var fit for fight för helgen i stället så jag bredde några mackor och åkte till stranden med Albin där vi mötte Anna, Noa, Ella, Simon, Jakob och senare kom även Eva & Anders!

Så här såg det ut!



Nu kom pojkarna mina!

Fullt ös!

Det gillar vi!

Idag har vi haft grejer för oss hela dagen! Vi började morgonen/förmiddagen med en liten ur ner till Björkäng.



När vi var där ringde Anna och fråga om vi ville hänga med dom ut till Getterön i eftermiddag, efter att Noa slutat simskolan och det ville vi ju så vi åkte bara hem så Albin fick sovit en liten stund i vagnen, jag passade på att ta en dusch eftersom jag skulle på behandling vid halv 3. Albin stannade kvar på stranden med Anna & barnen medan jag åkte till stan.

Vi var inte direkt ensamna på 5:e vik...



När klockan närmade sig halv 5 tyckte vi mammor att det fick räcka för idag så vi packade ihop och körde hemåt. Jag började då genast fundera på vad vi skulle kunna ha till kvällsmat och då kom jag på att vi kunde åka om Läjet och köpa nåt gott bröd på Bertilssons. Tänkt och gjort!

På vägen hem möter vi pappa, brorsan och sidvagnen, panik utbryter i bilen...
"Abin me titta sidvagnscrossen, Abin åka banan oxå med!"

Så vi åker bara hem så jag fick brett några smörgåsar, sen packas samma kylväska om till kvällsmaten och så ger vi oss iväg! Albin ä snällare än snällast ute på banan, han älskar att vara där, pula med morfar, titta på alla crossar, strosa runt med sina hörselkåpor, ta en macka och lite mjölk då och då!

När träningen var slut för dagen gav vi oss hemåt och Albin somnade inte i bilen utan har i kväll fått en ordentlig dusch (tillsammans med mig, min 2:a för dagen... Varför kan
det inte vara lagom varmt i stället!?) och ligger nu och sover sött i sin säng.


I morrn ska jag jobba så albin får vara hos mormor på förmiddagen sen kommer David och hämtar honom, dom hade massa ärenden på eftermiddagen. jag hoppas min stackars onda fot läker sig själv i natt för jag var dum nog att springa som en galning över banan idag när jag filmade och det kändes som om hälen gick i tu tyvärr och nu kan jag inte ens stödja på den alls...


Fortsatt härligt!

Idag har vi haft det minst lika underbart som igår!
Jag tänkte passa på att svara/kommentera en liten fråga jag har fått i bloggen, angående min lycka...
Kan det verkligen vara så att det är så himla bra som hon skriver hela tiden? Är Albin aldrig trotsig? Mannen din, är han jämt så underbar verkligen?

Så här är det: Mig kan man läsa som en öppen bok!
Är jag arg och förbannad så syns det, jag kan inte lägga band på mig för fem öre. Är jag glad så ler jag inte bara med ansiktet utan med hela kroppen. Så när jag skriver att allt är bra och jag är lycklig så är det verkligen så, jag har oxå mina dagar när jag hatar allt och då får bloggen sig en skrapa men nu har allt i livet vart på topp nästan hela sommarn faktiskt.
Såklart att Albin inte alltid gör som jag säjer (snarare tvärt om faktiskt...) men gnällig är han väldigt sällan, han kan vara arg och sur med men då har det en orsak oftast, han är aldrig bara "gnällig" en hel dag, det skulle jag inte stå ut med så vi hittar oftast på nåt och är vi hemma så är han med mig hela tiden (matlagning, bakning, städning, tvätt mm), han leker faktist utdåligt själv fortfarande, jag hoppas på bättring när han börjar dagis i november!

Vad beträffar mig och David så fungerar vi väldigt bra ihop på nåt sätt, vi är båda envisa och kan sitta och "käfta" en bra stund men bråkar gör vi så gott som aldrig. Visst kan jag bli sur på honom för allt han inte gör (enligt mig...) men då brukar jag försöka tänka på allt som jag faktiskt inte gör som han får göra och då går det över! David jobbar mycket nu men jag gör det inte och då tar jag mer än gärna på mig "husmorsrollen" och låter honom jobba så mycket han behöver, jag vet ju att han finns som jag verkligen behöver honom, som tex när Albin ramlade mot elementet för nåt år sedan och jag blev jätteorolig, då ringde jag och han köde direkt hem till oss och lugnade mig!

Nog pratat om det, nu till vår dag!

Jag började dagen med massage, inte fullt så skönt som det låter men välbehövligt! Sen åkte jag vidare hem till mormorn som gjort ett fantastiskt jobb och fått Albin att sova så tidigt på förmiddagen (TACK!) så jag kunde väcka honom och åka till Camilla & David där resten av mammagruppen väntade!

Vi fick lunch och fika innan vi åkte vidare hem, mellanlandade snabbt bara och åt lite frukt, sen gav vi oss av igen mot staden och besök på sjukhuset. Albins farmor hälsade vi på och hon har lämpligt nog rummet bredvid min moster Laila så vi fick umgåtts med dom båda! Mormorn & Eva var oxå där och fikade så det var verkligen livat där en stund, Albin är ju inte så bra på det där med att sitta still men efter ett tag hittade jag skorpor och Mariekex och då blev det tyst och still tills vi åkte hem! Jätteroligt att båda var så pigga och friska! I morrn hoppas vi att vi får ta med svärmor/farmor hem när vi kommer!

Efter sjukusbesöket åkte vi snabbt om Willys för att fylla på mjölk & yoghurt sen direkt hem och koka lite risgrynsgröt. Medan Albin var i trädgården och skitade ner sig tillsammans med morfarn som var på sin dagliga passage förbi oss på Sandgatan... Åhh det kommer bli så tomt till hösten, då kommer han inte varje dag längre som man är van vid! Sötaste pappsen!

När gröten var klar fick Albin plockas in och stoppas i ett bad medan det svalnade lite. Den där älskade ungen somnade gott med massa gröt i magen och jag låg även idag bredvid honom och nosade på dom vita hårstråna när han somna, ljuvligt är vad det är! David kom inte hem innan vid halv 9 i kväll och då var han trött så nu ska jag krypa ner bredvid honom i sängen tänkte jag.

Idag har kameran inte alls används flitigt så jag bjussar på några gamla godingar i stället!


Härlig eftermiddag!

Har vi haft, jag och Albin, tillsammans med Anna, Noa & Ella. När vi satt där och pratade så ringde kusin Nettan och hade tråkigt så hon tog med sig barnen och kom hon oxå så det var high life nere i Hamra idag!


När vi kom hem fick Albin lite kvällsmat och sen gick han med David ut för morfarn kom och skulle hjälpa till med takstolarna till utbygget. Albin roade sig med lite av varje tydligen för när jag kom ut efter kvällsmat och dusch så var han mer än lovligt skiten! Han visade upp alla sina snigelfynd och var överlycklig för det!

När mamman tyckte det räckte med lek & bus för idag så var det tvunget med att långt bad för att få väck all skit!
Efter badet hade vi mys i hans säng, Albin vill numera att man killar honom på armarna, ryggen och nacken när han ligger ner, "mamma, hönt!" säjer han...

Mysiga lilla unge! Nu ligger han där uppe, nybadad och go, nästan så jag inte ville gå därifrån när han somnat... Jag tänker oftast på hur lycklig jag är när jag ligger där med honom, i väntan på att han ska somna, då lägger han oftast armen om min hals och säjer "hå ja".

Nu ska jag fortsätta kolla på tv med min sambo, det var nämligen precis lika mysigt att ligga ihopkrupen i hans famn i soffan...

Trotsar regnet...

Albin bryr sig verkligen inte om lite regn!


Han var ute hela långa förmiddagen och fångade sniglar medan jag var inne och tvättade (3 maskiner!) och röjde undan. Då och då ropade han på mig och jag var ute i ösregnet och hjälpte honom med sniglarna som han inte nådde (tex ett 20-tal i komposten...). När mamman tyckde det räckte med regn så kom han in och hjäpte mig med kladdkakemuffinsen som vi ska ta med till Hamra i eftermiddag när vi ska leka med Ella, Noa & Anna!



Nu sover barnet och jag ska hänga upp sista maskinen tvätt innan det är dax att väcka min lilla sjusovare och äta lunch!

Idag skickar vi alla våra tankar till vår älskade Mor/Svärmor/Farmor som opereras nu i eftermiddag!


Vill vinna!

Denna!



Den lottas ut hos Therese och tävlingen pågår till den 8 augusti!
Jag hittade tävlingen hos Nina...


Te

Jag hittade mitt te på denna hemsida och där finns även alla dom andra sorterna som Öströö säljer!



Öströö fårfarm!

Vårt smultronställe på jorden!

Efter lunchen så bestämde vi oss för att åka ut till Dagsås och åka på lammsafari. Pappan packade även han ihop verktygen och följde med oss ut. Jag trodde att det skulle vara jättemycket folk en sån dag, med lagom varmt men det var helt perfekt. Vi behövde inte trängas i vagnarna och när vi var klara med safarin tog vi en fika och det var inga som helst problem att få ett bord! Albin fick välja fika och han ville ha en bulle, jag och David tog varsin macka med ost & paprikamarmelad, helt underbart god och till det kaffe och te. När vi satt där och fikade så sa David "är det ditt te som luktar så j-vla gott?" Det var det minsann, ett ekologiskt te på cacaobönor, det låter verkligen inte gott men det är helt fantastiskt och det luktar minst lika gott!

Efter fikan gick jag in i köttboden och handlade massa godsaker! Samma te som omnämns ovan, smultronmarmelad och choklad till David. Eftersom svärmor ska in på operation i morrn så köpte vi en liten påse till henne oxå, en påse kardemummaskorpor, en påse chokladhjärtan och ett kort!

När vi var klara på Öströö körde vi hemåt (och mötte regnet...), men bara för att byta bil och ta med lite grejer, sen åkte vi till Albins älskade lilla farmor med påsen vi köpt på Öströö! Så glad hon blev, farmorn! Vi fikade lite på knäckebröd med ost, kaffe & te, Albin och faster Evelina fick varsin ririfrutti och efter det hade farmorn köpt massa glass....
Vi stannde en bra stund och Albin vattande blommor, jagade flugor och borstade farmorn i håret med samma fråga var 3:e minut "Hönt?"

Vi åkte hem vid halv 8 och jag har fått tagit mig en lång, varm, välbehövlig dusch! Albin krånglar med nattningen hör jag och David är måttligt road.

I morrn väntar en ny spännande dag! Jag och Albin har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på men jag ska in till staden och se om jag kan hitta nåt för min häl som gör ondare och ondare för varje dag, sen skulle vi behöva och byta en film på Gekås som bara hackar men jag vet inte om jag orkar åka dit en måndag, skulle vara om vi är uppe i god tid i morrn...





Våra alldeles egna trädgårdsmästare!

Vi har nämligen en alldeles egen sådan, han är knappt en meter hög, har snickarbyxor precis som sin pappa, en gul gräsklippare, precis som sin pappa och sin mammas kökssax...


Men efter en hel förmiddag ute i trädgården så förtjänar man lite sömn, eller?

Nu håller David på och river taket på det gamla garaget (som ska byggas ihop med det nya) och Albin sover i sin vagn, jag håller på att laga korvstroganoff med ris och katterna snarkar i kapp på min kudde...



Nu ska jag ut och väcka min lillprins så han hinner morna sig färdigt innan maten är klar!

Falkenbergs Motorbana!

Igår var vi hos mormorn & morfarn nästan hela dagen, hemma en sväng bara och gjorde lunch till pojkarna! David och Morgan kom från bygget och brorsan kom innifrån sitt och ville oxå smaka lite!

på eftermiddagen åkte vi bort till mormorn igen och fikade, blåste ballonger och annat skoj, sen bestämde vi oss alla för att faktiskt hämta mat och så blev det, pojkarna hämtade varsinn pizza på Helges medan jag och mamma tog sallad/baguette på Korv Mé Mos. Medan vi duschade och hämtade upp maten hade pappa satt upp pingisbordet så det var piningsturnering hela kvällen lång!


Jag skulle ju upp och jobba idag så vi åkte hem vid 10 snåret så jag fick gått och lagt mig i tid och vid halv 7 ringde klockan i morse, men då hade ju Albin redan väckt oss för en stund sen... Jobbade några timmar, men det var röringt och inte alls spännande idag så det var skönt att få komma hem och åka till Motorbanan! På någe underligt vis är jag så avslappnad bland alla dessa män, motorer, hästkrafter, avgaser och annat som hör motorsporter till, så det var härligt!



Det är inte sådär jätteofta vi åker på Roadracing men Morgan kör ju och det var faktisk riktigt roligt, jättespännande på slutet och Albin som hade med sig sin cykel hade en toppendag! Vi passade på att ta lite mat på motorbanan direkt när vi kom och sen stannade vi ända till 5, det var inte alls meningen men ingen av oss (jag, david & pappa)  kunde slita sig!

Vi bytades om lite att underhålla Albin i mellan åt och medan jag gjorde det så passade jag på att filma honom när han cyklade lite! Det finns ju mängder med stora asfalterade ytor!


Nu i kväll har vi åter vart hos mor & far, grillat, myst och Albin fick badat innan han somnade inne vid tv, men morfarn till formel 1 eller vad det var... Nu ligger han och sover sött i sin säng och mina ögonlock börjar bli väl tunga med så jag ska faktisk oxå krypa ner mellan lakanen så jag är pigg och fräch för en ny dag i morrn!


RSS 2.0