2009-års lista

2009 börjar gå mot sitt slut, här är en sammanfattning av mitt 2009 !

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Njae, jag firade min sambos 30-års dag och min mammas 50 års dag, det har jag aldrig gjort förr...
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Jag ger inte nyårslöften.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Ja, Martina & Lars fick en Molly. Bella & Jeppan fick en Elin.
4. Dog någon som stod dig nära?: Nej.
5. Vilka länder besökte du?: Norge & Danmark
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Mer pengar vill man väl alltid ha...
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: 090829 Då min kusin gifte sig
8. Vad var din största framgång 2009?: Framgång? Hemsidan kanske...
9. Största misstaget?: Har nog inte gjort några större missar i år faktiskt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Haft väldigt ont i min häl (och har fortfarande)
11. Bästa köpet?: Husbilen!
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Samma svar som på föregående fråga ;-)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Allt som vi gjort tillsammans med familjen!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: "Opera sången" med Malena Ernman
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Alltid lika glad!
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Promenerat
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Ingeting tror jag...
18. Hur tillbringar du julen?: Som vanligt, förmiddagen i Grimeton och Kvällen i Tvååker
19. Blev du kär i år?: Nä, men jag fortsatte vara det
20. Favoritprogram på TV?: Samma som förra året, Grey´s Anatomy
21. Bästa boken du läste i år?: Har bara läst en, Halvblod
22. Största musikaliska upptäckten?: Björn Olssons "Tjörn"
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Massor!
25. Något du önskade dig men inte fick?: Riktiga skor som är bra för min häl.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Var bara hemma, Albin hade vattenkoppor
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Njae, jag är rätt nöjd men det hade vart önskvärt att David jobbade liiiite mindre
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Stil..? Jag...? HAHAHAH
29. Vad fick dig att må bra?: Familjen!
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Ingen direkt men Brad Pitt i Troja är alltid mums!
31. Vem saknar du?: Alla dom som inte längre finns med oss på jorden.
32. De bästa nya människorna du träffade?: Helena & Christian!

Sista dagen i år...

Då har vi kommit till den sista dagen detta året!

Jag och Albin sitter upp framför brasan och kollar på Emil I Lönneberga för det var lite småkyligt när jag klev upp i morse och kollade på termometern, -10,3... Pappan ligger fortfarande och sover där uppe men jag vet inte när han gick och la sig, jag gissar att det var ganska sent, medan jag visst somnade redan 21.30. Albin väckte oss vid 6, men vi låg kvar och myste lite i sängen innan jag gick ner och startade brasan och gjorde en flaska välling.

På tal om välling, undra hur länge han ska envisas med att dricka det varje morgon? Det är väl i och för sig ganska bra men jag trodde kanske han skulle tröttna efter att ha druckit det VARJE dag i snart 3 år...

Idag ska vi ut till Åkulla och fira in det nya året, som så många gånger förut. Igår gjorde jag en jordgubbscheescake på en chokladbotten till oss och till barnen gjorde jag en glass på vaniljvisp med hackade nonstopp och maränger i.

Idag ska jag skära upp frukterna och doppa jordgubbarna till garneringen.

Kanske hinner jag blogga en gång till innan vi åker i eftermiddag och om jag inte hinner så
GOTT NYTT ÅR!


Vi är på gång!

Nu är vi på gång igen! I dag på förmiddagen åkte vi upp till Kungsmässan med Anna & Ella, supermysigt, men det kom ganska mycket folk på eftermiddagen så då åkte vi hem. Då hade vi hunnit med lunch, shopping och barnen hade vart och lekt av sig en timma på Barnens värld.

Albin somnade som en stock i bilen så jag passade på att köra och tanka och sen åkte vi och handlade det viktigaste. När vi kom hem så vaknade Albin alldeles lagom när jag körde in på parkeringen och sen var det full rulle! Vi gjorde i ordning en sats ungspannkaka och skar upp våra frukter.

Morfarn kom hit och åt kvällsmat och fika med oss och till fikat blev det...


Märks det att vi älskar frukt i denna familjen...

Nu har jag traderat halva kvällen och ska ta en snabb dusch innan jag kryper till kojjs!


Slut, sömnig, såååå trött!

Helt sjukt trött är jag nu! Ska bara kolla klart på CSI, sen ska det sovas!

Igår jobbade jag till 2 och när jag kom hem hade David och Albin stekt kotletter, kokt potatis och morötter så jag slängde bara ihop såsen och sen var vi alla mätta och goa! Jag hade handlat med mig lite frukt hem så vi mumsade fruktsallad till fikat och morfarn kom oxå förbi och smaskade.

Jag var lika trött igår och gick faktiskt upp och la mig i sängen redan vid 7! Tog med mig laptopen och mina nya Grey´s DVD.

I morse hade vi mys. David kom hem med nybakat bröd från Bertilssons (han hade vart i närheten och jobbat och dessutom har Gööks stängt...) som vi hade till frukost innan jag åkte till jobbet och när jag kom dit var det manfall! Jag fick börja i charken där det var rörigare än rörigast, för att sen fortsätta till spelet/posten (där var det minst sagt lika mycket frågetecken...) och i kväll har jag suttit i kassan! Chefen tyckte det var jättebra när jag kom och sa hur bra han tycker det är att han har några av oss som kan vara överallt.

Nu har jag ätit lite överbliven fruktsallad och ska se fram emot en god natts sömn, men jag gissar att det kommer att krävas värktabletter för magen molar välbekant...


Funderar på Kungsmässan i morrn, någon som vill med?


Annandag Jul

Idag har vi annandagen och jag började morgonen med att jobba några timmar. Jag åkte hemifrån medan mina pojkar fortfarande låg och snarkade som bäst uppe i sängen men som vanligt var det lungt och skönt på jobbet och jag åkte hem innan vi öppnat.

Vi åkte hem till mormor & morfar, tanken var att vi skulle byta däck (ja, skäms på mig!), David skulle slinga håret, vi skulle båda sola och såklart äta rester av alla den goda julmaten från igår! Några däck blev då inte bytade med David blev både brun och lite blond, jättefint verkligen, min mamma, hon kan!


Albin tyckte det var jättekonstigt, att mormor satte en mössa på huvudet på pappa och började dra ut hår med en virknål! Han tittade förundrat och jag ska erkänna att David var inge vidare snygg i den, något lilla, slingmössan. Jag fick massa roliga bilder men dom lägger jag inte ut här, även fast jag vet att David inte skulel ha nåt emot det, men ändå...

Jag fick oxå solat, hela 18 minuter stod jag ut idag men jag blev totalt genomsvett så det ska bli skönt med en dusch nu. I kväll ska vi bara ta det lugnt (som om vi gjort nåt ansträngade de sista dagarna...), kanske kolla på en film och dricka lite glögg. Albin får lov att vara uppe en stund längre på kvällarna nu när det är jul, så vi får nog leka lite med den radiostyrda brandbilen, sparkcyklen och säkert köra och lasta med både dumpersen och grävlastarn...

I morrn blir det återigen jobb och sen kanske vi ger oss ut till svärmor och hälsar på. På måndag jobbar jag som vanligt, hela långa dagen!


God fortsättning!

Vill jag passa på att önska alla mina goa läsare!

Idag är det en trött men lycklig mamma som sitter och bloggar. Jag har vart uppe sen kvart i 6 så jag skulle igentligen passa på att ta mig en liten power nap nu när pojkarna mina är iväg. Fast jag tycker det är så svårt att somna på dagen, men jag ska försöka, ska bara vänta ut tvättmaskinen...

Börjar med bilderna från uppesittarkvällen!



Granen färdigklädd och jag & Albin övervakar julklapparna en stund! Den lilla bilden till vänster visar mammas fanastiska fotbad, med tepåsar i... Där i stoppade vi brorsans fötter en stund!

Vi hade det mysigt med julgröt, skinkmacka, julmusik och så klädde vi granen och övervakade bingolotto!

På julaftonsmorgon hade jag ställt klockan på halv 7 men som vanligt när jag har en tid att pappa så vaknar jag i GOD tid och så även på julafton, så jag gick ner redan strax innan 6 och satte på ugnen, tog ut frallorna ur kylen som stått där och jäst över natten och sist men inte minst, tog fram min hemlis...


Jag och David fick dricka bubbel och Albin fick såklart oxå smaska chokladdoppade frukter i sängen! Sen fick båda mina pojkar varsitt paket från julstrumpan som det lektes flitigt med vid frukostbordet. Är det jul så är det!



Vi åt lyxig frukost hemma med nybakta frallor, duschade och tog det allmänt lugnt innan vi gav oss iväg strax före 9. Vi åkte om mormorn och morfarn och lämnade av lite goa frallor och hämtade upp julgodis som vi skulle ha med till Grimeton.


Förmiddagen och en bit på eftermiddagen spenderades i Grimeton med Davids familj. Vi fick god julmat, julklappar i massor och Albin fick busat av sig ordentligt! Albin busade med farbror Jonas nästan hela tiden.

Vid 2 tiden körde vi hemåt, Albin somnade i bilen på en gång vi satte honom i bilstolen och David slumrade oxå till på vägen hem. Vi åkte hem till kisarna och lämnade av alla julklapparna (utom Albins nya sparkcykel, den fick såklart följa med till mormor & morfar), tände i huset och plockade med lite annat småpill innan vi åkte vidare till Wallmarksvägen för mer julafton!

Först kollade vi på Kalle, sen var det middag med Lutfisk och efter maten kom äntligen tomten!



Det gick jättebra med tomten, lite läskig var han, men inga tårar och han hjälpte tomten med alla paketen!

Albin blev så glad för sina julklappar, han hoppade och studsade när han såg var det va i paketen. Sen skulle allt öppnas, lekas med och kollas på och det gjorde han så bra!


Han fick ett stickersalbum som han verkligen älskade och flera 100 stickers som han sysselsatte sig med nästan hela kvällen, medan vi vuxna provspelade dom nya spelen!



Mot slutet av kvällen pysslades det lite överallt...

Nu ska denna trötta mamman gå och duscha och förhoppningsvis få lite vila!


Dan före dopparedan...

Äntligen är den här, julen!

Vi gick upp ruskigt tidigt i morse, eller gick upp och gick upp, vi låg och mös i sängen och kollade på tv till halv 7 (vaknade vid halv 6...). När klockan var 8 var vi rastlösa som få så vi packade ner alla julklappar i sina säckar och tog med allt ut i bilen och åkte bort till mormorn och morfarn!
Morfarn hade visst vart ute och skottat, hallt som han är och mormorn fick Albin väcka när han kom.

Nu sover Albin gott nere på soffan och jag ska strax gå in i duchen för vi ska iväg efter middag. Albin ska klippa sig och jag ska ordna med morgondagens julhemlis...

Jag vet inte om jag kommer att uppdatera mer innan jul för i kväll är det uppesittarkväll hos mor & far och sen är det ju självaste julafton!


Just nu utanför mitt fönster!

Helt underbar lek! Varför gå och lägga sig när man kan vara ute och busa med pappa! Snön försvinner ju så fort så vi måste ta vara på den ordentligt. Albin och David har byygt en egen pulkabacke i trädgården!


Scrapa med PS!

Har vart både besviken, ledsen och fruktansvärt arg nu en stund och då passar jag på att sitta en stund vid mitt älskade Photoshop. Varför jag har varit arg tänker jag inte gå in på här i bloggen och jag ska göra allt jag kan för att lägga det bakom mig och ha världens bästa jul med min älskade familj!

Jag ska i alla fall visa er några av mina nya alster!



Dessa häftiga scrap-kit har jag hittat inne hos mina nyfunna vänner på photoshop-bloggen, Bilja & Tessisen

och en blå...


Älskade unge!



Vi tog lite sovmorgon i dag! Helt oväntat fick jag sovmorgon idag, Albin låg bredvid mig i morse och när han vaknade och tyckte att vi skulle gå upp så sa jag att det fortfarande var natt och att han skulel ligga ner en stund till och det gjorde han, vi vaknade inte innan halv 8!!

Idag fortsätter vi med operation Tvätta sängkläder och har andra maskinen i gång nu. Camilla har ringt och vi hade en lång och go pratstund, verkar som om våra vattenkoppor har smittat av sig! Medan jag tog undan efter frukosten så fick Albin det överblivna brödet att ge till fåglarna.

Nu ska vi sticka bort en sväng till mormorn & morfarn och öppna kalendern där och sen tror jag vi åker en sväng till Falkenberg!


Granen är pyntad!

Albin har vart helt lyrisk hela tiden och i år har alla sorters kulor fått vara med och trängas i granen. Jag tyckte vi kunde gömma dom blåa kulorna som inte brukar vara med men det tyckte inte David och just idag höll jag faktiskt med, Albin fick sätta i vad han ville och var (nästan i alla fall...)



Medan David och Albin satte i ljusen (jag får aldriga vara med då) så satte jag på glöggen och EMD:s julskiva, gick och hämtade kameran och tog lite kort i vardagsrummet som är sååå mysigt på kvällarna!



Blomman längst upp till vänster fick jag av Björklund när jag fyllde år och den har blommat i några dagar nu.
Blomman uppe till höger fick jag idag, av Camilla, som tack för hjälpen med församlingsbladet.
Julstrumpan är redan fylld, en till Albin och 3 små till David
PS: Jag älskar julen!

När granen var klädd gick jag och Albin upp på vinden och rotade fram några stora lådor att göra fejk-julklappar av. Vi har nämligen en katt som äter presentsnöre & glitter så vi kan aldrig lägga fram våra paket under granen för då äter han snörena och vi kan bara ha glitter på övre halvan av granen (som ni kanske ser...) annars når han det. Det händer att det råkar ramla ner ett och annat litet glitter från granen varje år och det är glittrigt å rensa kattlådan efter jul vill jag lova...

När allt var klart så tog vi varsin kopp blåbärsglögg och behöver jag ens nämna att Albin blev som frälst i den!



Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid båda mina pojkar och kolla på CSI! I morrn är en ny dag med massa nya äventyr!

Glöm inte fortsätta kommentera, jag blir så glad då!


Mer JUL!

"MER JUL, jag vill ha, mer mer, ge mig mer mer..."

I går tröttnade vi på att vänta på pappan som bara jobbar & jobbar så vi åkte ut till Öströö som hade sin årliga julmarknad. Vi drack glögg, åt pepparkakor, gick in och kollade på lammen, kikade på tomten, klappade hästarna och slutligen fick vi handlat med oss lite nybakat bröd och ekologisk blåbärsglögg!



När vi var klara åkte vi och mötte upp pappan och morfarn och såg ut varsin gran till oss, innan vi åkte hem till mormorn och morfarn och åt lunch. Albin fick åka vidare hemmåt med en väldigt trött pappa medan jag åkte och handlade till kvällen.

Jag gjorde en variant på Pernilla Wahlgrens Ingefärskyckling med julmustssås och till kaffet gjorde jag en pepparkakskladdkaka. Mormorn, morfarn & morbrorn kom hit och vi kollade både lite på Sunes Jul och Tomten är far till alla barnen (man kan helt enkelt inte se den för många gånger!).

Imorse ringde morfarn vid 8 och hade då börjat knåda pepparkaksdegen och undrade om här fanns någon liten kille som var sugen på att hjälpa till. Det fanns det! Albin packade ner sitt fina muminförkläde, sin kavel och sina pepparkaksformar och sen gav vi oss iväg och hjälpte morfarn med baket!

Precis när vi kom dit så smet den tjocka katten Asta upp på bordet och lyckades sätta sin signatur på den färdigkavlade degen...



Albin var i sitt esse hela tiden, han kavlade, stansade och åt.



Men det bästa av allt är ju att få sitta precis bredvid morfarn och bara titta, fråga och såklart gosa lite i mellan åt...



Det blev en hel del, grisar, katter, hjärtan, granar och en stor ko!



Nu sover Albin gott i soffan och jag ska passa på att ta en svängom med dammsugarn och i eftermiddag tänkte jag ev åka till Falkenberg med lite julklappar och sen kanske även ta en tur till Skamm och köpa nytt underställ till Albin, från Blingo!

Förresten!
Varför har alla slutat kommentera?! Det som är så roligt att läsa...
Jag ser ju på statistiken att jag har en stadig läsarkrets varje dag.
Så skärpning nu gott folk, mer kommentarer!


Pepparkaksbagare!

Vi är hemma hos morfarn nu och bakar pepparkakor!


Underbara jul!

Jag är nästan helt uppe i det blå! Gårdagen var helt fantastisk och idag har dagen börjat på bästa möjliga sätt (förutom att David inte är hemma då...)!

I går åkte vi ute till Christian & Helena. Vi fick supergod gulach som Helena gjort medan David & Christian satt upp deras nya kök. Albin hade fullt upp med hunden Jumjum och katten Tiger. Jag trodde kanske inte han skulle vara så förtjust i gulach men ack va fel jag hade, efter at jag tagit bort lök & paprika bitarna så åt han redigt. Det var jättegott med soppa när det var alldels vitt och kallt ute.

När vi hade ätit upp så gick jag, Albin, Helena och Jumjum ut till Lukka (Helenas ena islandshäst), Albin älskar ju djur och så även hästar... Helena frågade om han vågade rida en sväng på Lukka och det gjorde han minsann, han satt som ett ljus och höll henne i manen, vi gick ut på deras grusväg (kanske 50 meter) och sen tyckte Helena att jag oxå skulle hopppa upp. Sagt och gjort! Jag och Albin red på Lukka medan Helena gick bredvid. Vi tog en liten skogspromenad och flera gången stannade Helena och bara tittade på oss
"Detta hade blivit en ljuvligt kort"

Jag hade ingen kamera med mig (jag som aldrig går någonstans utan den!!) så tyvärr har jag inga bilder men Helena lovade att vi skulle få göra om det eftersom Albin helst inte ville hoppa av när vi kom hem igen... Det var ju jätte varmt och gott i rumpan att rida barbacka så, som rumpvärmaren i bilen nästan!
Vi åkte om Vareborg och kollade på granar på vägen hem (ja, Albin såg inte så mycket, han somnade innan vi ens kommit ut på asfaltsvägen...).

När vi kom hem fick Albin sova färdigt, pappan kom hem från jobbet och vi fick duschat och snygga till oss lite innan vi åkte till mormorn & morfarn för lite lördagsmys. Vi gjorde tonfisksallad som var jättegod och sen sprang David ut till glassbilen och köpte små glassbägare som vi hade till fika.

Albin somnade i sin nya säng medan vi kikade lite sporadiskt på Jack Sparrow... David skulle upp tidigt i morse så vi åkte hem strax efter 22. I morse vaknade jag till vid 6 av att Davids bil körde i väg, men vi somnade om och Albin väckte mig vid 7 och tyckte vi skulle sätta på tv:en. Jag satte på barnkanalen till honom och gick ner och gjorde en flaska välling som han drack i våran säng.

Nu har vi ätit frukost, tagit hand om tvätten, tänt det fjärde ljuset i våra ljusstakar och såklart öppnat kalendrarna.
Vi hoppas att pappan inte ska jobba så länge idag, så vi hinner åka bort och hämta en gran. Jag och Albin tänker åka bort till Öströö och gå på julmarknaden!



Julemys!

Nu har jag jobbat min sista dag innan jul, det gjorde jag i torsdags kväll och jag kommer verkligen att önska alla dom andra lycka till i dagarna, för julshoppingen är inte att leka med!

I torsdags fick vi gjort en hel del julgodis, men jag har lite kvar som ska fixas och det kanske vi hinner med i eftermiddag, för alldeles strax ska vi bege oss till Christian & Helena på lunch.

I går var vi först hos Anna & Ella och fikade, barnen busade och jag hämtade jättefina tags som Anna gjort till oss, som vi har satt på våra delikatesskorgar och julklappar som vi ska ge bort till några snälla medarbetare till David.




På eftermiddagen passade vi på att äta lite god lunch på motellet, Björklund hängde med och sällskapade oss och sen åkte vi till mormorn & morfarn på lite fika! Albins farbor Jonas kom och hälade på oss i går kväll och vi bjöd på hemmagjort julgodis, Wapnös goda glögg och så kollade vi på Tomten är far till alla barnen. En riktig mys fredag, sånna älskar jag!

Idag har vi gjort i ordning en liten bricka med hemmagjort julgodis och pepparkakor som vi ska ge bort till Christian & Helena, ännu en sak jag älskar, pyssla med gå-bort-presenter!



I kväll hoppas jag på go middag hos mormorn & morfarn men innan dess ska vi åka och köpa gran!

Förresten, jag har ju glömt att berätta, alla kopporna har torkat så nu får vi ut och träffa folk igen, äntligen!


Julgodis!

Idag tänkte jag, och prickigkorven här hemma, göra julgodis, men det saknas några ingredienser så jag måste åka till affären och handla, Albin får helt enkelt sitta kvar i bilen medan jag springer in. Eftersom jag redan tjuvstartat lite med några sorter så får det idag bli Knäck, Rocky Road, Fudge, Havrebollar och Polkabräck.

När David kommer hem från jobbet i eftermiddag ska jag åka och jobba en sväng, 16-20 blir det och sen är jag ledig, i 7 dagar! Jag kommer såklart att lägga in bilder på allt smarrigt, men kanske hinner jag inte det i kväll.

Hoppas alla ni där ute får en toppendag!


Stackars lilla älsklingen!

Igår somnade jag till Bridget Jones Dagbok som gick på 5:an (sååå skönt att äntligen ha tv i sovrummet!), vet inte riktigt vad klockan var men jag gissar på mellan 22.30-23.00. David hade inte lagt sig än då men han åste ha kommit kanske snart efter att jag somna för vid kvart i 12 vaknade vi båda av att Albin kom, han grät och sa att han hade ont på benet och ville ha smörja så vi gick och smörjde men han fortsatte gråta. Jag tog med honom till våran säng men han kunde inte ligga still, han grät och hade ont och sa gång på gång
"Albin inte mår bra mamma!"

Efter att ha frågat honom var det gjorde ont och han fortfarande pekade på knäet (där han fick ett litet rivsår av Kajsa innan på dagen) så började jag undra om det verkligen var kopporna som gjorde ont, så vi gick till skötbordet igen och smörjade varpå han pekade på andra knäet och då kom jag på att det var ju växtvärk han hade! Hade han inte haft vattkoppor så hade jag ju tänkt på det direkt! Han fick en alvedon och jag tog honom i famnen och dansade med honom som vi gjorde när han var bebis och han snyftade hela tiden
"snart blir det bra", "snart gör det inte ont mer"

Men han frös sa han så vi kröp ner i hans säng och han fortsatte vrida på sig och snyfta men efter bara några minuter blev det lugnare och han somnade och sov gott hela natten! Jag hann fundera på massa saker under tiden som han hade så ont, bara skrek och vred sig i smärta (och Albin är tålig vad gäller smärta!), speciellt tänkte jag på Victor, vars mammas blogg jag följer, som dog för 8 månader sen i cancer...

Hur hemskt det måste vara att se sitt barn må så dåligt och ha så ont och inte kunna göra nåt! Albin hade bara växtvärk och det avhjälptes lätt med en alvedon men vad gör man som förälder när man inget kan göra...



Lägesrapport: Vattkoppor



Så här set det ut nu, flest i ansikte & huvud och det innefattar även i & bakom båda öronen. Nu i dagarna har det även dykt upp en del på rumpan och snoppen. Det dyker fortfarande upp nya lite då och då, speciellt efter en hel natts sömn och det är faktiskt så, han sover hela nätterna!


Jul i huset!



Igår på förmiddagen passade vi på att julpynta i huset!

Vi fick inte riktigt upp allt för det var några tomtar som låg på vinden och dom orkade vi inte leta fram men alla småtomtarna fick komma fram! Vid 1 kom David hem och åt lunch med oss, jag hade stekt benfria kotletter och till det hade vi morötter, potatis och champinjonsås.

På eftermiddagen åkte jag och jobbade en sväng, galet mycket folk och alla skulle ha julporto! Nu jobbar jag bara på torsdag kväll med och sen är jag ledig ända till juldagen!



Idag har Albin faktiskt fått vara en sväng hos mormorn och den halte morfarn, jag hade en tid hos osteopaten klockan 9.30 så Albin fick vara där och han hade det så mysigt, han sa i morse innan vi åkte
"Albin längtat efter morfar, Albin saknat morfar..."

När jag hämtat Albin och, efter långt om länge, fått med honom hem så somnade han nästan med en gång på soffan och jag passade på att steka köttbullar, gjorde som Ernst och spritsade ut det till små bollar och stekte i ugnen, smidigt värre! Hann bli färdig medan Albin sov och då gjorde jag på 1,6 kg färs! Men jag räknade dom aldrig, det glömde jag av... När Albin vaknat var jag färdig och vi åt köttbullar med makaroner & majs, Albins favoriträtt i hela världen, jag tror till och med han åt mer än mig, hur mycket får igentligen plats i den lille magen!

Efter maten tog vi hand om tvätt & julkort, sen var vi båda redo för duschen, vilket var mycket skönt!
I eftermiddag har vi fikat med te & piggelin och såklart kollat lite mer på Sunes jul!

Nu väntar vi på pappan som skulle vart hemma för en halvtimmes sen, men så är det varje dag, man kan lätt lägga på ett par timmar nu för tiden...

Jag och Albin ska gå en liten runda i kväll, bort till ICA och lägga på julkorten, Albin ska få somna i vagnen i dag tänkte jag!


Juletid!

Idag har det vart en dag i julens tecken!
Jag började morgonen med att öppna på jobbet, men jag var klar redan vid halv 10 så jag åkte hem och bytade om och sen körde vi mot bokskogen! Vi mötte upp hela Davids familj plus fastrar och farbröder och gick tomtepromenaden.



Efter promenaden så åkte vi upp till John och firade att han fyller 19 år i morrn, det blev smörgåstårta och vanlig tårta. Vid 2 åkte vi hem och satte igång med bak och godistillverkning! Igentligen var jag för trött för det, men när man känner sig sådär trött så är det lika bra att ta sig för nåt, annars blir man bara tröttare!

Vi började med frallor!

Dom står i kylen nu över natten och jäser, så i morrn får vi färska frallor till frukost!

Efter frallorna tog vi oss ann lite godis, pappan hjälpte till och han visade sig vara en jäkel på att chokladdoppa kulor.



Efter julgodiset tog vi en paus och gjorde varma mackor och sen fortsatte vi med pepparkaksbaket!


Pyzen var med oss hela tiden och övervakade så allt blev rätt!



Nu är det en trött mamma som sitter här och bloggar! Efter allt bakande så fick pappan ta hand om sonen och läggningen medan jag röjde upp i köket och det behövdes, fick torkat av golven och allting så nu ska jag bara duscha och sen sova!

Såhär mycket blev det idag!


Min lilla prickigkorv...



Så här ser han alltså ut just nu, fullt med koppr överallt och eftersom han nästan är värre vild än vanligt (förmodligen av att bara vara hemma...) så går dom ju sönder titt som tätt. Jag fick några provpåsar Aloe Vera gelly som jag har smörjat med nu innan han somna och som jag får använda om han vaknar i natt.

Han vaknade i natt vid 2 och var förtvivlad för det kliade i örat och på rumpan, så vi smörjde lite med xylocain på det värsta och så fick han en alvedon och sen somnade han gott om och när jag gick till jobbet vid 06.15 så sog dom båda gott. Jag däremot har vart lite lätt illamående sedan i går kväll och jag misstänker magkatarr för så fort jag fått tuggat i mig 2 novalucol blir det genast mycket bättre.

Jag har som sagt inte fått många timmars sömn i natt så jag har gäspat hela dagen på jobbet och när jag äntligen kom hem vid 4 så var det duschen och sen la jag mig faktiskt i sängen en stund, kunde inte somna dock (kan bara inte sova på dagen...), men jag låg och filosoferade en stund, lyssnade på mina pojkar som byggde med byggklossarna där nere och funderade på vad jag skulle äta.

Jag fick i mig en macka med rostbiff, ett glas proviva blåbär och en kopp te och sen var det fart i mig igen så jag tog fram lite julpyssel. Albin & jag gjorde apelsiner med nejlikor i! Jag är igentligen inte så förtjust i att ha sånna överallt men dom luktar ju så gott så dom får pryda fruktfatet i några dagar!



När vi ändå var i farten så tog vi hand om en PartyLite beställning som kommit, tyvärr var en del ljus restade men dom nya katalogerna och doftproverna kom så nu ligger här nya frächa kataloger om någon vill ha!





Nu ska jag krypa i säng för i morrn är det jag som öppnar butiken borta på Alvägen 5 och sen åker vi och går lite tomtepromenad i Åkulla!


Definitivt vattenkoppor!

Åhh, ja, nu är det solklart!

I morse när han vakna var det många fler röda prickar men han har inte alls verkat ha särskillt ont av det, kliar sig lite ibland men inget gnäll, ingen feber, samma hungriga aptit och samma tempo...

Det var en glad mamma som åkte och handlade lite för sig själv när pappan kom hem! Visst är vi vana vid att bara vara vi två, men att bara vara tvungen att vara hemma, det är vi inte vana vid! Ska bli skönt att få jobba i morrn faktiskt.

Kanske kan få några bilder på prickigkorven i morrn, idag har han inte vart stilla i en halv sekund så det har inte gått att få någon bra bild.

Nu ska jag krypa ner i sängen för att vara på jobbet redan halv 7 i morrn...


Sikka dagar!



Men innan jag går in på dessa båda hel-crazy dagarna som gått så vill jag tacka för alla telefonsamtal, SMS, mail och gratulationer på facebook!
På bilderna ovan ser ni kortet jag fick av Anna & Ella (med familj såklart) när dom var här innan och under det så har jag gått lös lite med kameran och min nya blixt som jag fick i morse!


Igår åkte vi upp till Kungsmässan för att hämta påsen som vi glömt när vi var där i fredags och när vi kom upp så var Albin precis som vanligt, hoppade och skuttade överallt men när vi snurrat runt något varv så ville han sitta i vagnen sa han, han var trött och det var inte alls konstigt för då var klockan redan halv 12 och han brukar ju sova då, så jag satte honom i vagnen och då kände jag att han var lite varm så vi åkte hemåt och medan han sov i bilen så passade jag på att göra några ärenden i stan och sen handlade jag i Hunnestad innan vi åkte hem och började med maten. Albin vaknade och åt lunch med mig, han åt precis som vanligt men var förtfarande varm så jag tog tempen och då hade han 38,7...

Men eftersom han var som vanligt så fick han ingen alvedon utan vi gjorde lite smoothie och så fick han en piggelin glass. Jag åkte på Work-Outen (med världens huvudvärk, men det gick över efter träningen!) och när jag kom hem hade Albin sagt att han längtade efter mamma och att pappa inte fick bortsta tänderna och tvätta för kvällen. När jag kom hem låg han ynklig och liten på soffan och sa att han längtat efter mig och att han inte mådde bra, så vi gick upp och tog febern, tvättade, gav alvedon och sen somnade han på bara några minuter.

När David kom hem efter badmintonen hade han mindre roliga nyheter med sig, pappa hade skadat sig och vägrade åka in till sjukhuset. Brorsan var förbannad, jag sa till mamma att hon minsann fick fixa så att han åkte in och tro det eller ej, det gjorde han! Hälsenan var troligtvis av, han blev gipsad och sen fick mamma och brorsan åka och hämta hem honom, då var klockan runt midnatt och jag hade inte somnat...

Albin vaknade vid 1 och var ledsen, jag gissar att han frös för han hade sparkat av sig täcket och han somnade gott efter att lagt på honom täcket och strukit honom över håret Vid halv 2 kollade jag på klockan sista gången.

Jag vaknade i morse av att familjen kom och sjöng för mig, klockan var då halv 6 och jag var inte direkt pigg men jag öppnade paken och sen somnade jag om. När David gått kom Albin upp till mig men jag var för trött för att gå upp så jag bad honom ligga bredvid mig en stund och det gjorde han och sen somnade vi båda och jag vakade inte innan kvart i 8!

När klockan var 9 så gick jag upp och väckte lilleman som var hur pigg och glad som helst, vi åt lite frukost och sen kom Anna & Ella och grattade, Albin blev överlycklig och dom lekte jätteredigt hela tiden, bråkade inte en enda gång! Vi åt lunch och sen somnade Albin igen vid halv 2 men vaknade lagom till mamma & pappa kom och grattade, pappa som hade foten i en stor skena, hälsenan av...

Vi fikade, kollade på några avsnitt av Sunes jul och tände massa ljus! Albin var tok pigg och sprang runt oss alla, Björklund kom och fick lige hjälp med sin nya dator och jag fick en JÄTTEstor julgrupp, jättefin!

Nu i kväll har vi ätit kvällsmat och sen tyckte jag att jag behövde en liiiten paus, så jag åkte bort till mamma och solade. Nu ska jag kolla klart på Criminal Minds och sen ska jag sova! i morrn blir det yttligare en VAB dag hemma men i helgen ska jag jobba!


Vattkoppor?



Jag har ingen aning! Trodde det skulle vara jättelätt att se, men han har inte alls så hög feber idag, han är minst lika pigg (om inte piggare, fast det kanske beror på uttråkning, av att bara ha vart hemma idag...) och han kliar sig inte särskillt mycket än...

Nu behöver jag hjälp av alla mina bloggläsare, vad tror ni, har vi fått kopporna?


Julavslutning & Supermannen!

Spännande rubrik?

Jomen det är faktiskt så spännande som vi vart idag! I morse hade vi lika mysigt som alltid på frukosten och sen gjorde vi oss i ordning för julavslutning med mamma-barngruppen. Albin fick ha sin tomtedräkt med luva och raggsockar, jag hade riktiga "tomtemor-flätor" och min (hemmasydda!) tomteluva, rött linne och stickad kjol, så vi var väldigt juliga! Med oss hade vi en stor skål med massa olika ljus från PartyLite, bara i julens dofter och färger såklart!



Vi sjöng julsånger, barnen hade lussetåg, fikade och dansade kring granen, jag tror alla tyckte det var jättelyckat! Mest lyckat tycker nog Albin & Jakob att det var, dom är sååå söta, som 2 små bästisar, gick ihop i lussetåget, satt bredvid varandra på fikan och busade som aldrig förr innan vi åkte hem!

När vi äntlingen (efter långt om länge...) kom ifrån församlingshemmet så åkte vi om dagis så jag fick bestämt några tider med Birgitta och sen slank vi in snabbt på ICA oxå och köpte lunch. Albin somnade som en stock när vi kom hem så jag fick lagat maten i lugn och ro, idag blev det kokt potatis med kokekorv, ärtor och stuvad spenat. När vi satt och åt så tittade Albin på mig och sa "Albin tycker denna gröna såsen var jättegod!", det var roligt att höra må ni tro!

Efter maten åkte vi bort till mormorn och hjälpte till med det sista i lussekatts-baket (nåja, jag petade i några russin, resten gjorde mormorn...), Albin hjälpte morfarn att skruva ihop den nya sängen som nu står på "hans rum". 

Vår son är helt galen och eftersom morfarn på äldre dagar blivit ganska slapp i uppfostran (eller är det bara så med barnbarn kanske...?) så var det visst hel ok att hoppa i den nya sängen. Jag var bara tvungen att ta några kort på vår SUPERMAN!



Fast jag hörde att morfarn hade ett djupt samtal med det där vilda barnbarnet lite senare, där han informerade om att man inte får hoppa i sängen när den är bäddad... 

Eftersom pappan jobbade sent så stannade vi och åt kvällsmat där och jag passade på att sola en stund innan vi åkte hem och gjorde Albin klar för sängen. Han somnade gott bredvid mig i sängen när jag tittade på "Halv 8 hos mig". Pappan kom hem nu vid 22, snacka om övertid, och han som ALDRIG skulle bli som sin svärfar...

I morrn har vi massa små ärenden att uträtta och på kvällen är det Work-Out!


Blandat...

Rubriken sammarfattar dagen ganska bra, men det har vart en lugn dag, såhär på söndagen!

Vi fick nästan lite sovmorgon, Albin väckte inte oss innan vid 7! Sen åt vi en riktig mysfrukost med tända ljus, fick ju tända andra ljuset i ljusstaken idag! Albin och David gav sig iväg upp till Åkulla efter frukost medan jag beställde lite foton och dom sista klapparna. Li kom på besök, hon hade vart på julbort hos några vänner som bor i närheten och så behövde hon skjuts hem så vi väntade bara in David (som hade bilen) och sen skjutsade jag hem henne.

När jag kom hem igen så väckte jag Albin som sovit i bilen och sen började vi på middagen, alla 3 faktiskt!
Eftermiddagen bestod mest av lek och bus, fika och lite pyssel. Louise kom och hämtade mig vid kvart i 4 och sen var det möte med SCF:s styrelse inne hos Robban i stan. Som vanligt var det ett givande möte med en hel del positiva besked och även en massa nya uppgifter för mig att ta tag i till veckan!

När jag kom hem var även pojkarna hemkommna från sitt lilla eftermiddags äventyr och vi gjorde en härlig smoothie till kvällsmaten med Yoghurt, Apelsin, citron, banan & mango! Vi hade även vörtbröd kvar sen igår så vi tog varsin äggmacka till det med innan vi satte oss i vardagsrummet, framför brasan och byggde med kappl!

Albin sover sen 8 och jag ska strax krypa ner bredvid David som redan ligger i sängen, han har nämligen, ÄNTLIGEN, fått tummen ur och koppla in tven i sovrummet!

I morrn blir det jobbe & dagis och sen på tisdag är det julavslutning med mamma-barn gruppen!


Bakdag!

Som vi har bakat idag!

Vi började dagen med en stadig frukost, äggmacka med proviva och en kopp te, sen tog vi hand om alla bilder som skulle sorteras, monteras och postas. Alla sängkläder åkte i tvätten och huset fick sig ett snabbt röj!
Vi åkte bort och handlade ingredienser till allt som skulle bakas och till lunchen.

Albin är så duktig i köket, han hjälper till med allt och kan verkligen!








Medan maten stod på spisen, svängde jag ihop en deg till lussekatterna och när vi ätit kom Björklund och tittade på när vi bakade ut dom, han fick i uppdrag att hålla i kameran så därför är även mamman med på bild idag, i myskläder och allt!



Medan katterna jäste på sina plåtar så rörde jag (jag & jag, assistenten...) ihop degen till mina vörtbröd! David är inte så förtjust i vörtbröd så jag hittade ett alternativt bröd utan självaste vörten, men med kryddorna och det blev en riktig succé! Vi bjöd in mormorn & morfarn, som vart på julklappsshopping idag, på nybakat vörtbröd och efter det drack vi glögg och åt pepparkakorna som vi oxå hann med att baka idag.



Jag passade på att smita upp en stund bara och blogga medan mormorn kollar på en tv och grabbarna på den andra, Albin sover som en prins sedan klockan 20.00. Jag ska lägga ut recepten på allt jag bakat idag med tänkte jag!


Vörtbröd!

Helt underbart vörtbröd!



50 g färsk jäst
3 dl porter
 2.5 dl julöl
 50 g smör
0.5 dl raposolja
1 dl mörk brödsirap
0.5 msk malen pomerans
1.5 msk malen ingefära
1 msk malen nejlika
0.5 msk malen kardemumma
1 msk salt
13.5 dl rågsikt
3 dl russin

1.Lös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap.

2. Smält smöret tillsammans med kryddor och salt. Låt svalna något innan det blandas i degvätskan.

3. Blanda i lite mjöl i taget och arbeta degen långsamt i maskin tills den är mjuk och elastisk.

4. Jäs i bunken till dubbel storlek.

5. Sätt ugnen på 175 grader.

6. Forma till limpor och jäs under duk i ytterligare cirka 1 timme.

7. Grädda bröden i cirka 50 minuter och sänk värmen till 150 grader efter 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk

Eftersom David inte gillar russin så gjorde jag en limpa med och en limpa utan, jag knådade helt enkelt in russin i den ena limpa efteråt. Jag valde att lägga mina limpr i formar men det behöver man inte.

Dessutom har jag blivit tipsad om ett speciellt bra mjöl som jag använde idag, kanske var det därför det blev extra gott...


Mina egna pepparkakor!

 




150-200 st

1 1/2 dl mörk sirap
3 dl socker
200 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
1/2 msk malda nejlikor
1/2 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
10 dl mjöl

Häll sirap, socker och smör i en kastrull. Värm tills allt är smält. Tillsätt grädde och kryddor och rör om. Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör ner det i smeten. Tillsätt resten av mjölet. Arbeta samman degen, degen blir ganska lös. Låt den vila över natten. Ta fram degen 1 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tag ut kakor med mått. Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.


Lussekatter á la Charlotte



50 g Jäst "för söta degar"
150 g Smör
5 dl Mjölk
250 g Kesella
2 dl Socker
½ tsk Salt
ca 17 dl Vetemjöl

Ägg till pensling & Russin till garnering
Oftast brukar jag ha i stött kardemumma oxå, men det glömde jag denna gången!

In i ugnen i ca 8 minuter på 225 grader och det blir ca 40 katter!


Härlig dag!

Vilken härlig dag vi har haft idag!
Vi började tidigt, som vanligt, med att läsa tidningen och packa badväskan. Vid 8 stod vi och väntade utanför ICA så vi skulle få med oss bananer (som är ett måste för albin efter badet) i väskan, sen åkte vi in till stan och jag hann med att tanka innan vi mötte upp Anna & Ella vid simhallen.

Vi badade och hade det jättemysigt, ett tag var vi helt ensamma i bassängen och efter lite drygt en timme var vi alla nöjda och gick upp och duschade, båda barnen var jätteduktiga hela tiden. Efter badet hade vi siktat in oss på en fika, idag blev det Veras. Jag (som avsiktligt skippat frukosten...) tog mig en stor kopp te och en ost & skinkmacka medan Albin nöjde sig med en pepparkaka. Det var lungt och skönt inne på fiket och vi bestämde oss för att åka till Kungsmässan för lite julklappsshopping när Noa kom från skolan.

Albin somnade gott i bilen på vägen hem och jag fick donat med lite småpyssel tills Anna ringde och sa att Noa skulle med en kompis hem så vi stack lite tidigare och kom upp alldeles i lagom tid för lunch! Efter lunchen ville Albin och Ella vara på "barnens värld". Jag förklarade noga för Albin att inte mammor får vara där utan att om dom vill vara där så får dom vara där själva och det ville dom. Jag tog för givet att det inte skulle ta lång stund alls innan dom ringde efter mig men tji fick jag! När vi kom tillbaka en timme senare så ville han inte följa med!

Nu blev jag minsann glad i mamma hjärtat, eller var det för att han hade Ella med sig tro? Hur som helst så verkade båda barnen rätt nöjda efter en timmes bus för dom satt snällt i sina sulkys medan vi fortsatte kolla på kläder. Anna & Ella var tvugna att åka och hämta Noa men jag och Albin var inte riktigt klara utan hade några affärer kvar att kika i och mer julklappar blev det!

På vägen ut fick vi köpt med oss både hyacinter, bröd och varsin fruktsmoothie. Väl hemma tog vi hand om paketen som skulle slås in och jag upptäckte till min fasa att det fattades en påse... Rinde upp till affären och visst hade dom hittat den där! Jag skulle ta med mig några kartonger att  slå in klapparna i och hade lagt ifrån mig påsen på disken och sen gått iväg utan den! Nu ligger den i varje fall där uppe så jag får åka upp och hämta den  så snart jag kan. Pappan kom hem från jobbet vid halv 6 och då passade vi på att äta kvällsmat, men det nyinköpta Tyska lantbrödet, smarrigt var det men efter bara en halv macka så kom illamåendet och magontet smygandes... Jag kände igen det direkt men eftersom jag AVSKYR illamående mer än något annat så gick jag upp och la mig i sängen och David kom med 2 Novalucol och efter en stund kände jag att det började släppa, sköööönt! Kan ha varit fruktsmoothien med färskpressad apelsin & citron eller kanske den råstekta potatisen till ytterfilén, ja, hur som helst så känns det bra nu!

Vi åkte hem till mormorn & morfarn en sväng i kväll och kollade på IDOL och när jag höll på att ta på Albin pyjamasen så upptäckte vi en del mystiska röda prickar, kanske fick vi med oss vattenkopporna hem från Läjet i allafall! Det märker vi i morrn när han vaknar, annars var det nog bara värmeutslag, han blir lätt varm, precis som sin mor (och far med för den delen...).

Nu ska jag strax gå och lägga mig, fast jag känner mig mycket pigg för att vara jag och att klockan dessutom är över 10, måste vart den där timmen då jag låg i sängen och mådde illa, kanske fick jag återhämtat mig?

I morrn blir det nog lite bak, kanske lussekatter, kanske pepparkakor, kanske julgodis, vi får se, beror på vad som händer på morgonen, Pappan ska i alla fall jobba!


Svar på tal...

Fick en del frågor bland komentarerna som jag tänkte svara på!


Det verkar som om han tycker det är roligt att leka med vissa av dom andra barnen, han pratar om det ibland men inte så ofta som jag trodde.

På vår förskola är det bara en avdelning, barn från 1-5.

Har inte provat med vinkfönster men jag tvivlar på att det skulle funka för han är inte i det tillståndet att han vinkar när jag lämnar, han är verkligen helt förtvivlad

Bilen ställer vi långt från dagiset så det skulle nog tyvärr inte funka

Snuttefilten har han alltid med sig

Tyvärr är det ju svårt att undvika julledigheten eftersom dagiset stänger en hel del dagar.





Ont i magen...

Jag undrar ändå om inte det är värst för mig, det här med dagis... Jag har ont i magen hela dagen när jag vet att han ska dit/är där! Hur som helst så hade vi det supermysigt i morse, vi var uppe i tid (är vi inte alltid det?) och passade på att tända ljus och öppna kalendrarna medan pappan fortfarande var hemma och när han hade åkt till jobbet så förberedde vi oss för en tur till Gekås! Vi rullade nog hemifrån redan vid 7.20 och var uppe bara någon minut innan dom öppna. Det är helt underbart att gå där på morgonen, väl påfyllt och städat, inte massa folk att trängas med och ingen kö ut!

Idag fick vi med oss en hel del (som vanligt...)
Hittade 5 julklappar till, Albin fick ett par jättefina jeans, ett alldeles för stort lusselinne och ett set med strut och stjärna. Jag köpte ett för stort linne med flit eftersom dom ska ha lussetåget ute på dagis, för föräldrar mm. Jag kommer att få lägga upp det minst 20 cm på längden och vika upp armarna lite men sen kan ha det i många år!

Till mig blev det 2 par leggings och lite tillbehör till den stundande julgodistillverkningen. Sen köpte jag två små stjärnor (lampor) i porslin till Albins rum eftersom han helt plötsligt har 2 fönster där i år. Såklart slank det ner både toapapper, kattmat, fågelfrö och annat smått och gott som behövs i huset.

När vi kom hem plockade vi först upp alla våra saker och sen slog vi in julklapparna och vips så var det dax för dagis! Han ahde pratat en del om att han skulle leka med Olle idag på dagis så han visste ju om att han skulle dit men ändå så kom tårarna när vi satte oss i bilen och jag försökte på alla sätt att prata bort det, men det gick inge bra...

Han ville inte ens hoppa ur bilen på parkeringen men jag fick lirkat med mig honom fast att han grät hela tiden. När vi kom in så var alla barnen och hade samling så det var bara en fröken som mötte upp oss och det luktade pepparkakor i hela huset så jag försökte prata om det men så fort jag reste mig upp så kom paniken i hans ögon! Han skrek på mig med en röst full av panik som jag aldrig hört innan (förutom vid tidigare lämningar då) och fröken fick hålla honom för att han inte skulle springa efter mig, men jag hör ju fortafarande bara den hemska rösten som ropar "MAMMA"!

Jag sitter här och väntar på att få åka och jobba och kommer på mig själv gång på gång med att önska att klockan snart kan få vara 4 så David kommer och hämtar honom...

I morrn ska vi åka och bada och sen fika med Anna & Ella och efter det ska vi åka och inhandla yttligare en julklapp som jag sett ut, sen kanske det blir julbak med mormorn, vi får se vad fredagen har att bjuda på!


Äntligen lite ledigt!

Fast så värst lediga har vi då inte vart idag...

Vi började dagen med massa mys i soffan, tände lite ljus, öppnade kalendrarna och åt frukost, vörtbröd med skinka! Jag fick även dragit igång och hängt upp 2 maskiner tvätt innan vi gav oss hemifrån vid kvart över 9 för en härlig lek & sångstund med mamma/barngruppen!

Efter lek & bus gick vi hem och röjde undan lite, Albin fick i sig lite frukt och yoghurt medan jag fixade med det sista av bilderna som ett par kunder kom och tittade på vid 12 tiden. Allt gick bra och när dom åkt så tog jag på Albin varma goa kläder, mössa och fårskinnstofflor för jag skulle bort och fota och min plan var som vanligt att Albin skulle somna på vägen dit (nu var det bara typ 700 meter...). Det gjorde han nästan direkt och fotograferingen gick hur bra som helst, var över på bara drygt halvtimmen!

Jag körde direkt hem och Albin fick fortsätta sova i bilen en stund till, han var bra påpälsad med täcke och pläd och när jag sen tog in honom när han skulle väckas så var han då inte kall, som vanligt lite svettig på ryggen, men han sov gott i den svala bilen må ni tro!

Vi lagade lite lunch när han vaknat och sen kom gulligaste Camilla på besök en sväng, alltid lika trevligt!
Efter lunch, besök, uppackning av kamera med tillbehör så var det redan dax att packa nästa väska och åka ut till Grimeton! Albin är hos farmor & faster Lina i natt och sover över! Jag ska på massage i morrn och den är redan klockan 8 och då är inte mormorn pigg, men det är farmor och hon började inte jobba fören vid 11 och var såååå glad att hon fick ha honom en stund! Lika glad var han som inte ens hade tid att säja hejdå när jag gick...

Vilket återigen får mig att tänka på det där med dagis och dessa hemska lämningar, men hysteriskt gråt! Igår när jag lämna så hade jag så ont i magen så jag mådde illa! Han grät och skrek, fröken fick hålla fast honom när jag gick, ska det vara så??

Varför händer inte det när jag lämnar hos farmor/mormor? Varför blir han överlycklig när vi hämtar på dagis men vansinnig när vi hämtar hos mormor, även om han vart där i 8 timmar? Jag får ont i magen bara jag tänker på det...

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig efter att ha suttit vid datorn hela kvällen sen jag kom hem, massa beställningar nu, julkort, collage canvasförstorningar och PartyLite!


Alice!



Som ni ser har vi haft fullt upp på vår "lediga" dag!

Detta är sötaste lilla Alice som är 9 månader och henne var jag och fotade i eftermiddags medan Albin satt och susade gott i bilen under duntäcken och plädar, för idag börjar vi närma oss vintern men minusgrader hela dagen, jag älskar kylan!

Alice var en jätteduktig liten tjejja som inte var ledsen det minsta utan bara glad och otroligt sammarbetsvillig så jag tror det hela var över på 40 minuter!

Nu hoppas vi såklart bara att mamma Linda & pappa Pär är nöjda!


RSS 2.0