3 inlägg på en dag!

Helt otroligt! Men efter förra inlägget så tömde jag den andra kameran och upptäckte att jag glömt visa er när Bjären på Gustavssons Byggmaterial kom med vår limträbalk!

Båda mina pojkar var helt till sig, David för att den hade kommit redan och Albin för att den kom på en lastbil som dessutom hade kran!



Nu ska det väl ändå vara färdigbloggat för idag...

Familjen Rastlös!

Det é vi det! När vi ätit kvällsmat var klockan "bara" 6 så jag frågade lilla famlijen om dom var sugna på att hitta på nåt sista timmarna innan Albin skulle sova och det var dom direkt på. Jag la fram lite olika förslag, promenad nere på stranden, lekplatsen över gatan eller kanske åka och kolla när brorsan tränar med Tobbe...
Undra vad hela familjen helt och hållet enigt röstade på?

Visst var det helt rätt gissat! Vi begav oss ut till banan efter jag ringt och kollar på pappsen hur banan var och hur många där va ute. Jag tog med mig gummistövlar & regnställ till Albin. Han skulle nog kunna bo på banan om han fick, han är snäll som ett ljus när vi är där ute!


Hade bara med mig lilla kompaktkameran så därför är bilderna inte vad dom brukar vara...

Jag har även passat på att "lära" mig hur man använder Movie Maker och såhär blev min egen, första, ihopklippta film, vad tycker ni?

 



Jag skulle såklart kunna bearbeta och klippa bort en hel del mer, men jag orkade inte med det idag!

En fråga...

Jag fick en fråga angående vad det är vi bygger förnåt nu och det ska jag berätta!
Vi bygger ut garaget, det ska bli lager, kontor och fotoatelje!



Igår jobbade jag hela dagen och Albin var hos mormor och morfar! På kvällen åkte lilleman med mormor och morfar till gamlamorbror Liss i Grimeton och han hade en liten grävmaskin i trädgården! Lyckan var total!

I morse åkte vi till Martina och Lotus! Martinas mage har växt rejält sen sist och det ska bli såå spännande att se hur hon ser ut, den lilla, jag gissar att hon är gudomligt söt (som sin mor) och har massa kolsvart hår. Hon är nog inte så stor, runt 3 kg kanske och så kommer hon ganaska snart (bf 20 Aug).


På vägen till Martina så tog jag tag i mitt senaste uppdrag, fota församlingens 4 kyrkor! Fast jag tog såklart bara på en idag och då valde vi Spannarpskyrka, den tycker jag mycket om, den är så fin!



Jag hade tänkt ta på Dagsås med idag men när vi körde från Derome så hellregna det och det hade ju inte blivit några bra bilder...

Nu ska jag ut med lite fika till grabbarna som bygger för fullt därute!

Kort inlägg...

Mmm. jag ska strax gå och nana tänkte bara visa hur det börjar ta fart på vår utbyggnad!



Precis bredvid garaget har Albin sin snigenhink...

Idag går alla tankar till moster Laila.
Vi hoppas att du snart är på benen och kommer och hälsar på, Albin längtar!


Hunnit med massor!

Redan idag har vi hunnit med en hel del!
vi började morgonen med välling (Albin) till Emil i Lönneberga i soffan sen åt vi lite frukost och gick vidare ut och plockade dagens (eller snarare nattens...) skörd med mördar sniglar, dock fortfarande mest på grannens tomt, men Albin är så duktig och det är det första han nämner på morgonen när han vaknat.

Morfarn kom förbi med lastbilen på morgonen så vi passade på att köra hem honom när vi ändå skulle till stan. Eftersom vi var lite tidiga in till stan, banken öppnar inte innan 10 så vi åkte och tankade, kollade på båtarna i hamnen och utforskade rulltrappan i Gallrian.
När klockan äntligen blivit 10 gick vi upp till banken och gjorde det vi skulle, Albin hittade ett bord med massa lego så han satt fint och tyst hela tiden, blev bara lite jobbigare när vi skulle därifrån men då tog jag bara till rulltrappe-kortet och så var det fixat!
Vi tog vägen om Hajen eftersom bananerna tar slut så fort hemma hos oss och så slank det ner lite andra goa grejer, meloner, minimorötter och annat nyttigt!

Nu är vi hemma, Albin har somnat och ligger gott på min kudde nu, jag ska strax börja med maten sen kommer grabbsen hem och äter med oss om en stund och så ska jag ju jobba vid 2...

Idag skickar vi extra många tankar till våran älskade Moster Laila!

Regnig, lugn sommardag...

I morse gick vi över till Gööks och köpte frallor till frukosten, medan jag dukade fram, satte på kaffe och donade så gick Albin över till lillstugan och väckte morbror
"Coffe? Hoho?? Huskost, kaffe & frallor?"

Vi åt frukost i lugn och ro och sen åkte vi om mormorn & morfarn, skulle in till stan och sätta in lite pengar nämligen.
Vi kom inte vidare långt för gasolgrillen som dom beställt dök upp med en stor lastbil och sen var vi ju bara tvungna att hjälpas åt att skruva ihop den. Jag och pappa, mamma och Albin lekte med lådan!



När grillen var ihopsatt såkte vi 4 bort till Motellet och käkade lunch sen åkte vi om lantmanna och köpte en gasolflaska och lite annat moj. In på konsum och kolla om det andra paketet hade kommit och det hade det så vi tillbringade eftermiddagen där oxå, får helt enkelt ta stan i morgon. Albin testa saxarna mormorn beställt, flörtade lite med mig när jag tog kort och gjorde massa bus med Asta...



På kvällen var tanken att vi skulle inviga nya grillen men mormorn och morfarn verkade ha såååå svårt att bestämma hur dom skulle göra, vad som skulle grillas, vem som skulle handla mm och sånt veleri orkar jag inte med så jag tog Albin och skulle åka hem men då började han protestera så han fick stanna kvar medan jag åkte och handlade så vi kunde äta varma mackor. När jag precis parkerat hemma på uppfarten så kom morfarn med Albin som visst hade blivit jätteledsen när jag åkte... Lilla gubben! Han har börjat säga saker nu som tex "Mamma inte åka ifrån Albin", "Inte glömma Albin"  och så är det jätteviktigt att vi säjer hej då till honom när vi går, alltid med en puss och en kram.

Hur som helst så kom David hem i ganska god tid trots allt, han skulle igentligen åkt till sin mamma och mätt massa grejer så han kunde beställa hem grejerna till hennes kök, men han struntade visst i det och kom hem till sin lilla familj! Det var vi ju väldigt glada över såklart! Jag gick in och började med mackorna medan Albin var ute och plockade sniglar (fortfarande mest på grannens tomt...) och David duschade och tog hand om lite papper.

Så i kväll har vi ätit varma mackor!


När vi ätit klart och jag som vanligt retat halvt ihjäl mig på DVD:n som inte funkar som den ska (jag säjer det igen, tacka vet jag VHS!) så tog david med sig Albin upp till farmorn och tog dom där måtten så jag har nu fått duscha i lugn och ro!

Nu har jag laddat sista Grey's avsnitten i laptopen och ska strax kolla på dom i sängen. I morrn ska jag jobba på eftermiddagen och sen hela onsdagen så det kanske blir lite tyst i bloggen några dagar, jag måste vara med Albin när jag jobbat (och vart i från honom så många timmar....). Jag vet att jag är super löjlig med det men är det inte rätt fantastikt att jag saknar honom så fort jag jobbat eftersom han ändå vart hemma med mig i snart 3 år!? Såklart går jag inte omkring och saknar honom hela tiden på jobbet men när jag ska hem så kan jag knappt berga mig och oftast står han halvnaken på trappen och ropar på mig då han sett mig susa förbi på cykeln!

Nu är jobbehelgen över...

Jag har jobbat hela helgen och är äntligen ledig, i alla fall en dag!

I fredags var det i princip bara jobba och sen hem och sova. I går började jag vid halv 7 och jobbade till halv 4, jag trivs bra med att jobba på helgerna, mindre stress, trevligare människor och mer pengar! När jag kom hem igår så åt vi tillsammans och sen pysslade vi lite ute, jag hjälpte David att mäta en massa till utbyggnaden, virket kommer i veckan så han ska börja på det nu. Jag var trött i kroppen så jag gick in och fixade frukt (meloner, mango, jordgubbar & Vindruvor) som vi smaskade i oss innan vi gick en liten promenix. Albin somnade inte i tid och tillslut blev jag trött på "tjafsandet" och gick upp och kollade på lite Grey's. Jag hörde hur han låg och pratade för sig själv en stund men sen somnade han gott. David hade tvättat, dammsugat & torkat alla golv när jag kom hem , underbara man! Pojkarna verkar ha haft en bra helg medan mamman jobbat...



Idag var jag uppe med Albin vid kvart över 6, han kollade lite på Emil och jag åt frukost innan det var dax att väcka pappan för jag skulle jobba lite till. Idag har vi haft en bra dag på jobbe, jag & Gabbe, trots att han bara är 16 el 17 år så känns det nästan som om man är jämngamla...

David och Albin kom och handlade en sväng och när jag kom hem efter jobbet stod maten på bordet!
É det så här det är? Såhär dom har det, männen (i alla fall min)?
Komma hem till ett rent och städat hus, nytvättade kläder i graderoben, maten på bordet...
Helt underbart i alla fall och den ultimata avslutingen på "våran" semestervecka!

När vi var mätta och goa så gick vi till Camilla och barnen på bus & fika. Camilla hade något till mig för att vi passat Tusse när dom var borta. Albin och David började genst busa som bara den och vi gick in och fick kladdkaka med grädde/glass, kaffe & te, muffins & saft! Jättegott var det, tror Albin åt ! 1½ muffins & en skopa glass. Jag fick en jättefin blomma med ett kort, en liten tavla och av Jenny fick jag ett salt & pepparkar som ser ut som en katt och ett hjärta ursöta verkligen!



Nu i kväll har sötaste svärmorn i världen varit här och gosat med sitt favorit barnbarn (nåja, hon har ju bara honom men ändå!). Hon ska snart opereras så jag har lovat att hjälpa henne med all pappersexersis efter operationen, blev ju nästan lite expert på det när jag var sjuk för många år sen...
Hon är helt underbar, min svärmor! 
Den mest osjälviska människa jag träffat tror jag och hon är guld värd så som hon ställer upp på alla "oss" barn & barnbarn! Det känns som en fis i rymden att hjälpa henne dessa veckorna, och det gör vi med glädje!

Nu har Albin somnat där nere på pappans bröst och jag tänkte faktisk ta igen mig i sängen med lite Grey's... Det är lixom svårt att sluta titta när man börjat på en säsong, då måsta man nästan titta klart på den.

I morrn ska vi vara lediga! Inga planer är gjorda för dagen ännu, några förslag?

Bjuder på ett litet klipp på David och Albin i slowmmotion när dom busar!

Min sömmerska

é bara bäst! Att det kan vara så fantastiskt att ta på sig en klänning sydd i urtvättad lakansväv! Helena har gjort en fantastiskt jobb och modellen passar verkligen min kropp perfekt. Jag var på första provningen i går och det gick jättebra, inga större ändringar behövdes göras så nästa gång blir det till att prova klänningen i det riktiga, fina tyget och det ska bli så skoj.

Jag ska strax åka till jobbe men visst vill ni väl kika lite på modellen...?
Jag åker ju ändå ingenstans utan kameran!


Ha en bra dag!

Slutet på semestern...

Nu är vi inne på slutet av Davids semster, tyvärr, vi har haft det så himla mysigt!

Igår efter frukosten åkte vi till Hyssna och Forsbergs Fritidscenter för att fortsätta vår jakt på husbil! Albin fick stanna hemma hos en barnbarns-sugen mormor, han har suttit mycket i bilen nu när vi vart lediga så det behövde han verkligen, bara bli ompysslad!

Vi var i Hyssna ganska länge, mycket att titta på och sen åkte vi in till Borås och gick på restauran Viskan och åt middag, supergott verkligen! På vägen hem körde David så jag fick vilat i baksätet. Väl hemma åkte jag bara bort till Tusse och sen åkte vi hem till mormorn och morfarn. Mormorn hade gjort en paj som vi festade på och sen kastade vi pil tills brorsan kom från sin golfrunda. Mormorn hade satt ihop en musikquiz som vi gjorde efter att Albin lagt sig.'



I morse hämtade vi morfarn redan vid halv 8 (och då hade jag redan vart hus Tusse...) sen åkte vi upp till Gekås och gick där en stund, hittade som vanligt lite av varje. På hemvägen började det ösregna och Albin somnade i bilen så vi åkte om Delta för att kolla minicrossar.

Väl hemma började jag med maten medan David körde in våran dator till Peter (vi har inte lyckats få nåt ljud i den). Efter middagen skickade jag bort David och Albin till affären medan jag började baka!



Grabbarna kom hem men åkte efter en stund igen eftersom det var fullt ös i köket. Dom tog morfarn med sig till Slöinge och åkte till SIA glass. Innan dom åkte ringde Davids bror och sa att dom kommer över i kväll och fikar nybakat så jag letade fram ett recept på "Jättegod sirapslimpa" som jag svängde ihop när jag ändå höll på.

Brorsorna kom, åt och fikade, brödet var verkligen jättegott! Morfarn kom igen och sen har dom lekt med vattenballonger och sparkat fotboll hela eftermiddagen/kvällen. När klockan var halv 8 tyckte mamman det var dax att stoppa ungen i badet, sagt och gjort...



Nu har Albin somnat i pappans knä, tittandes på sin nya Emil i Lönneberga film (ja, vi försöker med nya filmer, kanske kan han bli lite intresserad...) och jag ska strax iväg till Tusse en kort sväng för att sedan åka bort till Helena och prova modellen till klänningen hon syr upp åt mig!

Imorrn (Lördag och söndag med...), jobbar jag så det blir nog lungt i bloggen ett tag framöver.


Lugn hemmadag!

Det trodde ni väl aldrig om mig, att jag hade lugna hemmadagar!

Men idag blev det bara så för att jag sovit fullständigt uruselt i natt. Först kunde jag inte somna av någon konstig anledning, jag som ALLTID somnar innan huvudet landar på kudden. Sen började jag få lite märkligt ont i magen, som om det satt två "knölar" på varsinn äggstock, skit obehagligt var det så jag kunde inte somna för hur jag än låg så kände jag att det tryckte i magen.

Mitt i natten vaknade Albin till (förmodligen av en mardröm) så jag gick in till honom och la mig tills han somnat om. Sen hörde jag hur det blåste & regna så jag gick runt i huset och drog upp alla markiser, stängde alla fönster och sånt. När jag tillslut var på väg att somna framåt morgonkvisten så kom Albin och började knö i våran säng så jag tog med mig min kudde och la mig i hans säng! Albin vaknade vid kvart över 6 och kom in till mig vid halv 7 så jag kanske fick ett par timmars sömn i natt...

Eftersom jag var mer död än levande så satte jag på lite Grey's och låg kvar i sängen medan pojkarna mina gick upp och åt och sen ut och spelade boll. Morfarn kom oxå förbi och spelade med Albin hela förmiddagen medan jag åkte bort till Tusse (katten som jag passar i denna veckan) och kelade lite.

När jag kom hem bestämde vi att David skulle åka till tippen och sen till stan med pappa för att göra några ärenden samt att kolla lite på minicrossar medan jag stannade hemma och la Albin för middagsvilan. När David kom hem så hade jag väckt Albin så vi åkte direkt till Motellet för lite lunch, idag var det stekt fläsk med löksås på menyn och Albin fick pasta med skinksås, sen tog vi fika! 


På vägen hem åkte vi om ICA och handlade massa, sen fick pojkarna gå ut och dona medan jag ställde mig och bakade lite... Har 2 goa limpor på jäsning i kylen nu så vi får nybakat i morrn bitti!


När jag ändå höll på med mjölet och det så svängde jag ihop en bunke med pannkakesmet som fick stå och svälla i kylen medan jag gick ut och plockade döda blommor, lukade i landet och bollade ideér om utbyggnaden med David. Jag har alltid så svårt att bestämma när vi ska ha nåt nytt, tex nu så ska vi bestämma vad vi ska ha för dörrar, fönster och var dom ska sitta, det är jag inge bra på, brukar bli David som bestämmer till slut, han gör det så bra!

Jag tog en bild huset och kom på att jag lovade visa "före" & "efter"!



Vi gick in och åt ugnspannkakan som jag svängt ihop och den var jättegod, Albin åt lika mycket som jag!! Sen skickade jag ut dom bägge pojkarna igen så jag fick röjt upp i köket. Passade på att göra lite kvällsfika med, så jag och David tog varsin kopp te, Albin fick ett glas mjölk och så satt vi ute i solen och filosoferade, med Fjanten ständigt i närheten.

När vi druckit upp gick vi över och busade av oss på lekplatsen bakom gamla dagiset...



Nu ska jag strax gå och lägga mig och förhoppningsvis få betydligt fler timmars sömn än förra natten...
Vad morgondagen har att bjuda på vet vi inte riktigt ännu, men kanske blir det Gekås en sväng, kanske hälsar vi på Martina, kanske åker vi och kollar husbilar i Borås, kanske stannar vi hemma... Man vet aldrig med oss, speciellt inte nu på semestern!

Jag måste bara visa dessa underbara bilder på grönskan vi har på tomten som är helt öde mittemot.

Natti natti!

"Man ska ha huuuusvagn..."

Eller kanske snarare husbil!

Det är vad vi är inne på nu, att köpa en husbil så idag gick resan ner till Örkelljunga för att kolla på husbilar hos
Bengt i Örkelljunga!

Vi visste ju redan innan att det skulle regna men att det skulle regna så mycket! En lastbil lyckades inte alls hålla sig på vägbanan och det var köer hela eftermiddagen, till och med när vi körde hem 4-5 timmar senare!


Albin somnade som en stock redan innan vi kommit ut på motorvägen så han sov i det värsta regnet.
När vi kom fram så vaknade han precis när vi stängde av bilen så vi gick in och gick igenom alla dessa 100-tals husbilar...

Vi har ju ingen aning om vad vi ska ha för något då vi är helt "gröna" på det här med husbil men efter att ha kollat in i såååå många bilar var vi rörande överens om vad vi ville ha och framför allt vad vi inte ville ha.

Tyvärr var det ju fler än vi som bestämt sig för att åka till Örkelljunga och kolla på husbilar just i dag så alla säljare var upptagna mest hela tiden och Albin började bli lite hungrig så vi bestämde oss för att ta en lunchpaus. Mittemot Bengts så låg där ett McDonalds men det är jag verkligen inte mycket för, jag vill ha husman så vi åkte in till Centrum och åt hemlagade biffar med koktpotatis och gräddsås, Albin fick köttbullar med mos och lingon. Vi åt på järnvägsrestaurangen och det måste ha vart hemlagat alltihopa, så gott det var!

Innan vi åkte från centrum gick vi in på COOP för att se om vi kunde hitta nåt som Albin kunde ha att syselsätta sig med medan vi pratade med en säljare. Först och främst hittade Albin en bil som han vägrade överge så han och David åkte runt i butiken medan jag plockade till mig bananer, nektariner, minimorötter, Loka, russin på tablettask och tuggumi.



Vilken lyx det skulle vara att ha en sån bil med kombinerad kundvagn hos oss på jobbet, jag skulle handla jämt!
När vi kom tillbaka fick vi pratat med en säljare som förklarade bra för oss vad vi ska tänka på och vi åkte därifrån ganska mycket klokare skulle jag vilja säj!

När var på väg hem så stod ju som sagt fortfarande den där lastbilen kvar på motorvägen utanför Halmstad så vi tog en sväng inom staden för att slippa köa. Väl hemma satte jag igång att koka lite mannagrynsgröt medan Albin gick på snigelletar-jakt, men han hade nog ingen vidare tur, eller så var han hungrig för han kom in och åt med oss när det var klart och nu har pojkarna spelat fotboll tills regnet kom.

Ambulanser och grejer har precis kört förbi här utanför, det vade visst vart någon olycka i rodellen här i byn, med 2 mopeder tyckte jag David sa.

Nu ska jag ta hand om min son, som behöver sova låter det som!

Inkast!


Underbar dag med underbar familj!

Jag vaknade i morse med halsont!! Nej, jag tänker inte bli sjuk denna veckan, David har EN veckas semester och den tänker jag vara frisk på, så det så! Om jag måste bli sjuk får det bli nästa vecka. Tur att jag kan bestämma över sånt själv, för det kan jag, har jag alltid kunnat ;-), eller hur mamma??

Jag rensade kameran innan och hittade denna bilden på Albin när han trycker i sig massa blåbär som vi köpte på Vareborg i fredags, den måste jag visa er först.



På fredagskvällen sov ju Albin över hos mormor & morfar och det hade gått så bra så, han hade inte vaknat innan vid 7 snåret men tyvärr vaknade mormorn med feber på lördagen så David åkte och hämtade honom redan vid 9. På vägen köpte dom frallor på Gööks som vi mumsade i oss innan vi åkte Långås marknad. Det hängde regn i luften men varm som jag är så tog jag shorts, sandaler och linne, och det visade sig vara smartm inte för att det blev hett, utan för att det öste ner på oss stundtals. Det var fortfarande varm så jag frös absolut inte men blöt blev jag, Albin somnade i sin vagn under regnskyddet och David gick med sitt paraply, jag kunde väl trängt mig under där, men det gör mig inte så mycket med lite regn, det är ju inte så att jag har nåt smink som rinner...

I alla fall, vädret gjorde så det inte alls var någon trängsel (SKÖNT!) så vi tittade på allt i lugn och ro, pratade lite med Tessan som stod och sålde smycken med sin granne, köpte några fräsiga bakformar och en påse fläderblommste! Vi tröttnade rätt fort så vi åkte därifrån och hur mycket vi än hade på fläkten så försvann aldrig imman på rutorna, fatta att vi var våta, ja inte Albin då förståss som bara sov vidare när vi flytta över honom till bilen.

På hemvägen körde vi om Växtriket (somliga kanske inte tycker det är "på vägen", men vad gör man inte när regnet bara öser ner ute...) för att köpa en blomma till farmor & farfar som vi skulle till på kvällen och när vi ändå var i Läjet tyckte jag vi kunde gå in på Ankaret, men det var fullt och lite till på deras parkering så vi åkte hem till vår egen lilla ICA (som var väl fylld med kunder den med men där vet man vart man ska gå i alla fall och behöver inte irra runt) och köpte det vi skulle ha till middagen. Vi lagade middag tillsammans hela familjen och efter maten blev jag rastlös så vi började baka lite, även här var hela familjen involverad, pojkarna mest med att slicka smet i och för sig men vi var i alla fall tillsammas i köket! Gjorde en dubbel satts med kladdkakemuffins och sen ringde vi in brorsan och pappsen för fika.


Efter fikat så satte jag igång och bakade lite frallor som fick jäsa i kylen över natten, denna gången hade jag i lite vetekross och gisses va gott det var, det får vi ha i igen! När allt var färdigbakat tog David hand om disken (med Albin till hjälp såklart) och jag tog mig en sån där lååång, go dusch ni vet. Jag gjorde mig färdig för kalas och David tog med sig Albin in i duschen och sen gjorde vi pojkarna kalasfina med!


Mormorn fick ju tyvärr inte följa med eftersom hon fortfarande hade feber men kalaset var jättetrevlig och farmor hade som vanligt lagat den godaste maten ni kan tänka er, vet ingen som lagar så god mat som  hon! Albin hade fullt upp hela kvällen med mina småkusiner (små och små, 15 & 17 är dom...) hela kvällen och han somnade gott i sin vagn efter bara några meters rullande. Vi var hemma strax efter 11 och somnade gott sen. Vaknade idag kl 7.35, både jag och david satte oss upp i sängen med en gång, ingen Albin! Han hade inte bara sovit bra mycket längre än han brukar, han hade dessutom sovit i sin egen säng och fortsatte till klockan var nästan 8!! Helt underbart att få sova lite längre 2 dagar i rad! Vi bakade våra frallor och pojkarna satte på kaffet, sen kilade dom över och väckte morbrorn som oxå fick lite nybakat!



Efter frukost gick vi ut alla 3 och tog hand om våra nyfunna trädgårdshusdjur, mördarsniglarna! Vi har aldrig haft några tidigare så vi är helt gröna på det här med bekämpning av denna sortens ohyra men Albin visade sig vara en sjuhelsikes snigel-fångare! Han gick med sin tång och plockade snigel efter snigel och la dom i David hink. Nu var det inte så farligt som vi först trodde, det vara bara några stycken som låg i häcken men eftersom Albin var så effektiv så fortsatte vi in till grannen (sommarstuga) och tog hand om dom där med! Vad som hände med hinken som fylldes med sniglar vet jag inte och jag är glad om jag slipper veta det oxå.

Sen kom ju regnet... Albin hatar regn för då måste han vara inne (eller tja, det finns ju regnkläder men det är ingen som vill vara ute med honom...), så det blev gnälligt och jobbit en stund när jag tillsist, efter att ha lusläst internets på aktiviteter-att-göra-häromkring-när-det-regnar, kläckte idén att vi åker till Djurparken, det får väl regna lite då, vi har paraply!

Nu var det ju bara så att vädret var helt och hållet på vår sida, det var skönt men inte soligt, perfekt för oss som ändå inte mår särskillt bra i värmen. Nästan så vi inte trodde det var sant, och mycket folk var där inte heller! Vi såg massor av djur och djurungar.



Albin hade väldigt roligt, kollade på djur, lekte med andra barn på lekplatserna, klappade bondgårdsdjuren, körde traktor mm, mm.

Vi var uppe i Borås vid halv 2 så vi tog lunch ganska direkt efter att vi kommit upp och både jag och David löste säsongskort så vi kan åka dit igen! Efter att ha gått nästan hela varvet runt så stannade vi och tog en fika men kaffe/te pcj glass. Vid halv 6 åkte vi hem och då la jag mig ner i baksätet och vilade lite medan pojkarna underhöll varandra där fram.



Väl hemma så tog Albin tag i ännu mera snigeljakt på grannens tomt, jag gick in och bredde lite frallor och sen kom pojkarna in ioch åt och fortsatte sedan ute med fotbollen, vad annars!


Nu ska jag gå och lägga mig, halsen gör ont och John Blund är på mig hela tiden!

I morrn beger vi oss till Örkelljunga!

Filmen från i går!



Här kommer filmen från igår som utlovat!

Glad jag blev!

När jag läste detta inlägget hos Sofie! Jag som äter mängder med vattenmelon varje sommar!

Nu har vi vart hos mormor & morfar och ätit gott. Albin stannade kvar där så förhoppningsvis får jag sova liiite längre i morrn.

I morse hade vi massor för oss. Albin bestämde sig för att vakna strax innan 5 i vanlig ordning (jag som hade hoppats att han satt det där med halv 7 i system nu i sommar...), så vi var uppe ganska tidigt. Jag hängde ut en maskin tvätt torkvindan innan jag och Albin begav oss in mot staden vid kvart i 8, första stoppet blev på Vareborgs bärodling där vi köpte nyplockade jordgubbar & blåbär. Sen körde vi in till stan och betalade en bild på VP (håll utkik...), vidare mot Hajen där vi köpte med oss lite frukost och sist körde vi om JET för att tanka.

När vi kom hem hade morbrorn vaknat och morfarn anlänt så vi fixade fram frukosten snabbt och lätt, ljuvigt med nybakta frallor från Skällinge hembageri! David åkte iväg och fixade några grejer efter frukosten och jag och Albin gjorde i ordningn efter frukosten och sen oss själva.

När David kommit hem åkte vi alla 6 till Älvsered. Jag, mormorn & Albin i våran bil och Albin somnade som planerat innan vi kommit till Järnvirke. David, morfarn & morbrorn i den andra bilen. Jag och mamma skummade bara hastigt igenom damkläderna medan Albin sov helt obereörd i sin vagn. Resten av följet provade kläder på löpande band och det gjordes visst en hel del fynd, alla var nöjda och glada! Lagom till lunchen väckte vi Albin som sen fick vara med och kolla på skor och sånt innan vi åkte till Ullared och NetOnNet, Vi stannade inte så länge eftersom David hade en klipptid på
No15 i Tvååker klockan 15.00.

När alla gett sig av och det bara var jag och Albin kvar hemma försökte jag så gott jag kunde att hålla mig sysselsatt med diverse sysslor men jag blev bara tröttare och tröttare, mattare och mattare så jag fick ringa David vid kvart över 4 och be honom komma hem och hämta Albin så jag fick vila (kan det vara värmeslag tror ni?). Jag la mig på soffan med ett glas vatten och slötittade på tv (när sjutton hände det sist!?!, måste vart när jag var gravid...)  och det kändes genast lite bättre. Jag var inte sömnig utan bara väldigt trött och matt och det var skönt där på soffan med markisen nerdragen och fönstret lite öppet...

David, Albin och mormorn åkte in till Saluhallen på Brearedstorg och köpte massa olika korvar & potatissallad på Götagatans Chark. Nu i kväll efter maten så har morfarn och Albin spelat fotboll som två galningar! Mormorn har filmat dom, om jag får låna en film ska jag se om jag kan lägga upp den så ni får se, men det får bli i morrn!

I morrn tänkte jag ta med Albin ut till Getterön om vädret tillåter för att kolla på alla bilarna, men som sagt, vi får se vad det är för väder och vad vi är på för humör. Om jag frågar Albin så vill han antingen åka ut till Öströö och kolla på lammen, eller leka med Ella, det är dom 2 sakerna han sagt i ett par veckor nu när jag frågat på morgonen vad han tycker vi ska hitta på...


(Provscrappade i PS när Albin var liten...)

Nu ska jag lägga mig i sängen med min laptop och sätta på lite Grey's Anatomy, David sitter nere och kollar på en såndär konstig, overklig film som jag inte gillar...

Natti natti!

Semester!

Davids första dag på semestern! Vi har haft en toppen dag och nu är jag dödstrött så jag ska strax krypa ner bredvis David i sängen. Ska bara visa lite vad vi gjort idag!

Först åkte vi till Halmstad och kolla lite, sen hem och har vart i trädgården sen dess!



Natti natti!

Evelina 17 år!

Davids lillasyster Evelina fyller år på fredag men då är hon och svärmor i Malung hos svärmors syster så vi firade henne lite i dag i stället.

Jag jobbade ju till kvart över 6 och när jag kom hem slängde jag mig in i duschen och var klar 5 minuter senare. Vi skulle hämta Evelina på jobbet (Fun City) och vara i Grimeton klockan 19, det gick hur bra som helst, vi kom i tid! Medan svärmor dukade fram så passade Albin och farbror Jonas på att äta lite förrätt...

'
Sen kom farfar & farbor John och då spelades det boll innan maten!



Svärmor hade gjort underbart goda räkmackor med ägg på som vi alla smaskade på, Albin ville inte ha sina räkor så dom ät David upp men en halv thekaka med ägg på hann han motvilligt få i sing innan lek och bus hägrade igen.

Svärmor hade dessutom gjort en smarrig marängtårta med jordgubbar och nobless på som lilleman inte kunde få nog av, men han har redan lärt sig alla knep för när han ätit upp på sin tallrik så gick han till farmor och sa "Abin äska bava Ammo!" (Albin älskar bara Farmor!) och då fick han ju såklart smaka lite till...

Efter tårtan och kaffet, så tog jag med mig min tekopp och gick bort till min mormors grav (Svärmor bor precis bredvid Grimetons kyrka), Albin och Svärmor följde med. Vi plockade bort vissna blommor, ogräs och döda löv och sen fick den en rejäl kanna vatten av Albin och det blev sååå fint, tyvärr hade jag ingen kamera med mig dit men det blev väldigt fint, murgrönan växer så fint där, tillsammans med dom svagt rosa pelargonierna. Svärmor brukar gå dit och pilla lite när hon ändå ska ta in posten eller vänta på tvättmaskinen, söta lilla svärmor, kunde inte ha en finare sådan!

När vi kom tillbaka var syskonen Larsson i full gång med leken, helt galna är dom när dom kommer i gång, svetten & blodet rinner (ja, det är vilda lekar må ni tro!), smilegroparna jobbar för fullt och glädjetjuten avlöser varandra!



Albin och faster satt mest vid sidan och tittade på galenskaperna men ibland kom bollen rullande och Albin fick vara med en stund, men han tröttnar fort och lekte hellre med Evelina!



Albin somnade som en stock i min famn i bilen så han sover sött i sin säng nu, David har förmodligen somnat nere i soffan för jag hör reklamen och den är han annars alldeles för rastlös för att titta på...

I morrn jobbar jag hela långa dagen och då tyckte David inte det vara någon idé att ta semester han heller så Albin får vara hos mormor medan vi jobbar och sen börjar semestern på torsdag!

Sov gott allesammans!

Test!

Jodå, jag är vaken än, men ska faktiskt snart krypa i säng! Vi har haft gäster och när vi röjt undan la sig David och kolla på film, han har det givetvis (ALLTID) så högt att man inte hör vad man tänker så jag satte mig här en sväng.

Inne hos Majja ( http://maxdenstore.blogspot.com/ ), hittade jag detta testet ( http://se.41q.com ) som jag var tvungen att testa, detta är mitt resultat:

Din personlighetstyp:

Praktiskt lagda, traditionella och välorganiserade. Fysiskt aktiva. Ointresserade av teoretiska frågor om de inte ser en praktisk tillämpning. Besitter en klar bild av hur saker och ting ska vara. Lojala. Arbetar hårt. Ofta ledare, med mycket god organisationsförmåga. "Goda medborgare" som värdesätter trygghet och lugn.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Militärer, affärsföreståndare, chefer, poliser, domare, ekonomichefer, lärare, säljare, regeringstjänstemän, försäkringsagenter, vårdchefer, handels- och tekniklärare.

Vad säjer ni, är det jag i ett nötskal eller vad??



Om ni undrar över dom konstiga l'nkarna så är det så att den funktionen inte riktigt funkar på Blogg.se idag....


Donar för fullt!

Idag håller vi på och fixar en massa, vi ska ha gäster i kväll.

Albin började dagen med att leka med sin nya sax, som han har klippt! Att ett helt vanligt A4 kunde klippas i så små bitar?



Sen bakade vi muffins!



Sen somnade lilleman!


Nu kom pappan hem för lunch!

Trött...

Så in i bomben är jag!
Gick och la mig med Albin igår och somnade säkert redan vid 9 och idag blir det ungefär samma.

Har jobbat hela dagen idag (och i går med för den delen) och ska jobba halva dagen i morrn, sen är jag ledig måndag och jobbar tis-ons igen.

Har ingen ork till någonting så jag lägger in några gamla bilder bara.


Morbror Coffe & Albin på BB



Denna bilden är tagen nere i Galtabäck för exakt 3 år sedan!



Min fina David våren -04



Våra älskade kisar, Kajsa & Pyzen, här ca 8 veckor tror jag


 


Massa bus!

Idag har det busats dagen lång!

I morse lämnade jag av Albin hos mormorn medan jag åkte in och fick en välbehövligt massage i stan, därifrån hem till mormorn och hämta gullungen och hem och laga mat. Albin sa att han var jättetrött och ville sova lite på soffan så jag började skala potatis och steka pannbiffar som jag snabbt fick svängt ihop.

Pappa David kom hem på sin lunch och åt med oss och när han åkte igen dök Farmor Rigmor upp, lägligt och bra så kunde jag montera ihop ett album som skulle vara färdigt på eftermiddagen. Farmron fick även med sin sin överraskning, en ram men 5 olika bilder på oss i familjen...



Sen åkte hon och jag fick fortsatt att dona lite med bilderna, skulle ju ha ett kundbesök på eftermiddagen med så jag hade lite kvar innan dom kom. Albin var så snäll så, han satt i sin sandlåda och grävde för sig själv, kom bara in och fick lite fika, men det tog han med sig ut och satt på sin traktor och åt!

Jag ringde Camilla och sa att hennes bilder var klara och om dom inte hade nåt för sig så fick dom gärna komma över och hämta dom och busa lite, det ville dom gärna och medan vi väntade på dom (Camilla skulle passa Albin lite medan jag hade kundbesök) så dök farfarn (Albins farfar) upp... Helt oanmäld och vid en urusel tidpunkt, som vanligt...

Gulligaste Camilla lovde att underhålla farfarn så gott det gick medan jag hade kunder, men han insåg nog att tidpunkten var lite illa vald så när jag var klar hade han åkt igen. Hoppas han gör som jag har bett honom om, ringa innan! Jag vet att det låter hårt men han cyklar ju för sjutton från Åkulla och hit bara för att träffa oss, och många gånger har jag precis vart på väg hemifrån, hur bra känns det att bara köra iväg honom då?? Nää, om han bara kunde lyssna på oss och slå en liten pling innan. Jag fick i alla fall en påse potatis, och det är riktigt goa potatis det, kan äta BARA potatisen om det är så!

När vi kom ut hade även Jenny (Camillas tonåring) dykt upp så jag fixa i ordning en fika korg och så gick vi över till gamla dagiset och busa, en lååång stund och Jenny är helt underbar med barnen, skojar busar och dom älskar henne!
När båda barnen var fulla men ballerinafyllning på sina nakna små kroppar (ja, för dom sprang i bara kalsonger båda två!) så gick vi över till oss och badade!



Pojkarna hade så roligt ihop med Jenny och hon hade säkert minst lika roligt, både i poolen och på studsmattan!
När David äntligen kom hem någon gång mellan 6 & halv 7 så åt vi lite mackor innan morfarn kom och sparkade boll med sitt enda barnbarn. Albin älskar att sparka boll med morfarn, det är tydligen bara han som duger till det...

Nu ska jag strax gå och lägga mig, jag och Albin ska in till stan i morrn och fika med Martina, hon har bara 4 veckor kvar nu innan bebisen tittar ut!


Mer bröllop!

Nu har jag fått klartecken från brudparet att visa er några av mina favoriter!

Jag tänkte för mig själv att jag bara skulle välja ut en 5 stycken eller så, men det gick inte, tyckte dom var sååå fina så jag kunde inte bara välja några...



Här kommer några svartvita med...



...och så några tonade!



Helt slut!

Minst sagt!
Fullständigt tom i huvudet, jag ska alldeles strax gå och lägga mig, gå upp strax efter 4 på morgonen är inte min melodi, även om jag är ganska morgonpigg...

Idag har vi haft en kanoneftermiddag! Efter lunchen så åkte vi och gjorde lite ärenden på byn, sen åkte vi till Fun City och Albin hade jätteskoj, vi träffade Lisa, Lars, Olivia & Alva där så Albin verkligen fick busat av sig!


Vi var nog inte hemma innan kvart över 5- halv 6 och då ställde jag mig och gjorde pannkakor, dubbel sats, det tar sin lilla tid. Undertiden jag stekte hann pojkarna med att handla, äta färdigt, leka och busa!

När jag äntligen var färdig fick jag vara med om en rejäl studsmatte-show!



Nu ska jag gå och lägga mig, John Blund låter inte mig vara ifred längre!
I morrn blir det massage på morgonen, Albin ska vara hos mormor!


Gårdagen

Igår efter att Albin vaknat gick vi ut och målade med vatten, en helt fantastisk underhållning, Albin roade sig bra länge. Jag fick tipset hos Nina, på hennes blogg.



Poolen fick sig ett spel medan jag hade kunder här som hämtade bilder, ena sidan hade vikit sig och det forsade ut vatten, men jag fick stop på det ganska snabbt och David var här rätt fort efter att jag ringt. Mormorn kom och hämtade Albin som fick följa med henne, Laila & Vivan ut i skogen och plocka hallon, smultron & blåbär.

När David kom hem var han som vanligt hungrig och jag hade inte tid att ställa mig och laga mat, jag var mitt inne i min städning, flög runt i hela huset med dammsugarn och 3 olika munstycken till den... Så jag lämnade över maten till honom och då blev det kinamat! Jättegott, brorsan kom in och åt han med, med sin fantastiskt fina bränna han fick i Uddevalla, ni vet, sån man får när man somnar i en solstol mitt på dagen med solglasögonen på...



När vi ätit klart, mormorn & Albin kommit hem och Magnus oxå stannat till här så fixade vi lite kaffe och bulle. Magnus åkte efter kaffet och Albin somnade gott, men vaknade SUPERTIDIGT i dag morse, strax efter 4 hörde vi hur han vandrade ner för trappan och började greja, sen kom han upp till oss i hopp om att vi kanske ville kliva upp och leka, vadå, det var ju morgon??

Efter frukosten (ännu mindre muntert var det att öppna kylen och se att både mjölk & yoghurt var uppdrucken/äten) åkte vi till Grimeton där jag lämnade av Albin och åkte vidare till stan och Osteopaten. det gick snabbare än jag väntat mig så jag tog en sväng om Hajen för att fylla upp den tomma kylen.

När vi kom hem somnade Albin gott på soffan så jag bar upp honom i vår säng och nu ska han snart väckas för pappan kommer hem och äter lunch med oss
!

Huset!

Idag på morgonen har David & Morgan varit hemma och fixat det sista på framsidan, så jag kan måla färdigt det nu och det kommer att bli såå fint! Trappan är på plats, alla stuprör och plåtar sitter där dom ska och markiserna är uppe, nu ska det bara borras i väggen så man kan fälla ner dom oxå.



Till denna söta lilla verandan hade jag tänkt mig ett litet cafébord & en eller kanske 2 stolar och innan idag när vi var i stan så dök detta lilla set upp framför ögonen på mig inne på Rusta...



Men för att återgå till morgonen så stack jag och Albin över till Gööks och köpte frukost och sen åt vi här hemma med pappan & Morgan innan vi gjorde oss färdiga och stack till Grimeton. Lämnade av Johns tackkort hemma hos Svärmor och Albin fick lekt och pratat lite med sin farmor. Innan vi åkte sa han "Abin äska bava faamo!" (Albin älskar bara Farmor!), tror nog att hjärtat hoppade lite extra i bröstkorgen på farmor just då...

Vi åkte direkt till stan och in till Albins egen lilla frissa på Studio 88, Kajsa heter hon och Albin tycker mycket om att gå till henne och bli klippt, fint blir det med! Nu ligger han och vilar middag, men jag smög mig på och tog ett kort på den nyfrisserade lillprinsen!


När vi var klara med det åkte vi runt i lite olika butiker, bla Rusta, ÖB & Jysk för att kolla på saker och innan vi åkte hem köpte vi 2 liter jordgubbar från Vareborg! Albin somnade på vägen hem och jag bar upp honom i vår säng, sen fortsatte jag ut och vattnade lite för regnet lyser visst fortfarande med sin frånvaro. Jag beundrade vår lilla tomt och allt som hänt med den sen vi köpte huset för snart 4 ½ år sen, det har hänt så mycket och David är väldigt duktig.


Nu har han börjat få ordning borta på parkeringen där vi lagt ut nytt underlag (David bror har hjälpt oss en del), blir jättefint om det bara kommer lite regn så dammet på stenen försvinner. Bakom den kommande utbyggnaden av garaget har han byggt 2 lådor som vi ska förvara extra sten och sand i, bredvid komposten. Grönsakslandet mår bra (trots hettan) och potatisen har vi smakat på och det var ljuvligt!

Nu ska jag gå upp och väcka den lille mannen men jag bjuder ändå på en bild av mitt sönderkliade knä... Alla insekter som sticks ÄLSKAR mig och mitt blod!




Såå fina!

Min killar är ju bara så söta!

I går satt jag och jobbade på bröllopsbilderna innan vi skulle åka så David fick ta hand om packning, duschning och allt det där och medan jag var inne i duschen så klädde sig pojkarna och jag brukar ALLTID (i alla fall i 95% av fallen) få byta kläder på Albin, lite måste ju kläderna matcha eller??

Hur som helst så är jag kommer ut ur duschen så står båda killarna klara och med likadana kläder på sig (som mamman köpt på Blingo's sommarREA), hur fina som helst!



Vi hade det supertrevligt hemma hos Peter & Emelie och trots att barnen inte var hemma denna helgen så hade Albin massa saker att roa sig med! Skulle bara visa outfiten på grabbarna för jag har igentligen massor att göra och bilder som ska beställas.

Förresten, bröllopsbilderna blev jättebra och om brudparet går med på det så ska jag visa er senare!

Glömde jue...

Hade ju tagit en del bilder med mammas kamera igår med (medan Camilla lånade min...),
och dom har jag ju glömt att visa!



Nu ska jag strax väcka sonen, dricka lite smoothie och åka iväg och fota brudpar!


Härlig dag i poolen!

Idag har vi haft en underbar dag vid/i poolen! Mormorn har ju såklart vart här och sen har John, Björklund, morfar, Coffe, Camilla, David & Emma varit här, inte alla sammtidigt men alla har vart här. Pappa David kom ju såklart med hem så småningom.



Ikväll har vi grillat igen, men grillspett denna gången och en gryta med nypotatis från svärfars goa grönsaksland!
Nu ska jag strax nana, fick inte mest sömn i natt då det var för varmt för Albin att sova, han flög mest runt, sov lite här och lite där, ingen ro alls med andra ord!

I morrn är det dax för bröllopsfotografering igen, ska bli så skoj!

Morgonpigga familjen!

Fast Albin sov ganska länge för att vara honom men vi var ändå på väg mot Ullared vid halv 8 imorse och där fick vi fyndat! Jag köpte 2 klänningar, 3 par shorts och 1 linne till mig själv, Albin fick "bara" ett par badbyxor men han var överlycklig för det!




Jag var ute efter en enkel "slänga-på-sig-i-bastuvarmt-väder" klänning och hittade 2 som passade utmärkt och ostade bara 260:- för båda! I går köpte jag ju ett par jeansshorts och idag hittade jag 3 par för sammanlagt 215:-, mer än hälften så mycket som jag köpte jeansshortsen i går för, men då var det ju iofs fint märke på dom, men jag är ändå helnöjd!

Nu ska jag strax ut och bada i poolen med mormorn som kommer strax! Albin vilar lite så när han vaknar ska vi äta lite smörgås och dricka smoothie!

Jag smälter bort!

Bokstavligt talat!!
Snälla någon, lite svalka nu!
Har duschat i ISKALLT vatten, men det hjälpte ju inte nåt vidare, för stunden kanske men sen var jag lika varm och svettig igen efter 5 minuter! Värst var det inne på MAGI mode, där jag var en sväng och provade lite kläder på förmiddagen, där var 29 grader inne! Jag var ute efter ett par shorts när jag var där och det hittade jag, ett par jättesköna jeansshorts!

Ska vi ta dagen från början så började den med att Herr Albin Larsson faktiskt sov till halv 8, jag var uppe vid 7 och fick läst tidningen i fred! Vi åkte direkt efter vällingen och var inne i stan strax efter 8. Uträttade ett litet ärende och sen stack vi om Hajen och köpte frallor och fika. Väl hemma åt vi frukost och sen gick vi ut och grejade lite, plockade fram till poolen, öppnade leksakslådan och torkade av utemöblerna.

Vid 10 kom Camilla och David, pojkarna busade i poolen, på studsmattan och så hann dom med en snabb fika mellan varven. Jag och Camilla gick igenom lite olika bilder som hon ska beställa. Strax efter 12 började det bli lite trötta barn så vi gick en runda, och följde med dom hem och dom bor granne med Magi Mode och eftersom Albin inte somnat under promenixen så fick han följa med sin kompis David in och leka medan jag provade kläder! Jag hade naturligtvis inte plånboken med mig så jag la undan mina shorts och lovade komma tillbaka senare.

Det var inte helt lätt att få med Albin från Davids alla saker, men efter många pussar och kramar från alla i familjen Wallgren så gick vi hemåt, där mormorn väntade i poolen. Albin somnade på vägen och efter lite drygt en timmas lur så väckte jag honom och vi smaskade frallor och smoothie, nåt som äts flitigt till lunch nu på sommarn!

I eftermiddag har vi badat, busat, badat och fikat lite, sen kom Davids bror John och röjde lite på parkeringen, brorsan kom efter jobbet och morfarn kom även han efter jobbet till Albins förtjusning. Fast i dag var det inte morfarn som var nr 1 utan morbror som han sprang fram till när han kom hem och sa att han var "coffe husgen" (Coffe-sugen).

När John, brorsan och pappa åkt och David kommit hem så kom jag på att jag helt glömt av att hämta mina shorts så jag och mamma stack bort till bastun och jag fick betalat för mina short. I kväll har vi grillat, jag, David & Albin.
Vi hade kokta färskpotatis från vårt land, hemmagjort kryddsmör med kryddor bara från trädgården och marinerade grillskivor av fransyska, supergott! Till det hade vi meloner.

Nu ska jag strax gå upp och lägga mig för ögonen går i kors så jag knappt ser tangeterna!


Överst: Pärlar till mormor i tisdags förmiddag
Mitten: Jag och Albin tar ett morgondopp medan Camilla och David tittar på och då tyckte Camilla att jag skulle få vara med på kort oxå...
Nederst: Albin med sin halva smörgås och underbara smoothie. Idag hade vi banan, yoghurt, havregryn, mango & hallon!

Rekat...

I kväll efter jobbet tog jag med mig lilla familjen och kollade upp en plats som jag ska fota bröllop på till helgen, behöver jag ens tillägga att jag älskade den!



Albin sover gott i vagnen och jag ska strax gå och lägga mig! I morrn väntar yttligare en dag vid poolen!

RSS 2.0