Morgonmys!

Åhhh vad jag älskar denna tiden på året!

Låg vaken en bra stund på morgonen och bara lyssnade på pojkarna där nere och när David åkte till jobbet vid kvart över 6 så steg jag upp och gick ner och tände lite levande ljus, det är ju bara så mysigt nu när det är mörkt ute. Det blev adventspyntat i vårt hus med minsann!



Nu väntar vi bara på att klockan ska bli 8 så vi kan kila över till bageriet och köpa oss lite frukost. Tror att vi bytar ut frallorna mot ett vörtbröd idag, sen ska Albin till dagis och jag ska jobba, till 8 i kväll...


John Blund...

Han har redan kommit till mig och slängt grus i ögonen för jag orkar knappt hålla ögonlocken uppe!

Jag har jobbat, jobbat, jobbat och vart på kalas! Nu ska jag sova gott i natt och sen jobba lite till i morrn, 10-20...



I fredags stängde vi charken en timma tidigare så jag skulle hinna hem och duscha innan vi samlades på jobbet för lite mingel. Efter mingel väntade det godaste julbordet jag ätit tror jag och sen fackeltåg, jättemysigt, verkligen!

Igår var jag på jobbet strax innan halv 7 och började med mina morgonsysslor och sen var jag där till halv 4 nästan innan jag kom hem och fick börja göra mig i ordning igen flr nästa kalas. Var och firade kusin Johanna som fyllde 30. Det var jättetrevligt och som vanligt på Hyllebärsvägen, jättegod mat! Vi åkte hem så att pappa skulle hinna handla och innan vi åkte så lovade Kerstin att Albin skulle få följa med så det gjorde vi och vi var väl kanske hemma vid 8. Då var det bara att ta tag i adventspyntandet... Vi fick upp det mesta och det vi inte hann/orkade med fick David fixa idag när jag jobba.

Idag fick jag sova liiite llängre, gick upp vid halv 7 och fixade välling till Albin, åt frukost och bestämde mig för att låta David sova ut. Så jag ringde morfarn och frågade om Albin kunde  få åka dit så jag slapp väcka David för han har verkligen inte vart bra det sista, han är helt utmattad av förkylning och jobb...

När jag kom hem så åt vi bara lite mackor och te och sen gick vi ut och gick julskyltningspromenaden i byn. När vi var klara med promenaden, fikat och besöket hos tomten så gick vi hem. Jag hoppade in i duchen medan David och Albin åkte med morfar och handlade ingredienserna till kvällens mys. Dom kom och hämtade mig och sen åkte vi hem till morfar och började. Idag blev det tonfisksallad med ägg, ris och bröd, jättegott!

Albin somnade gott i min famn medan vi kollade på fotbollen (som jag inte fattar varför jag tittade på som igentligen är helt ointresserad av fotboll, men det var riktigt roligt!) så det var bara att bära ut honom i bilen och in i hans säng sen.

I morrn är det jobb och dagis som gäller, men nu, SÄNGEN!


Dåligt med uppdateringar....

...kommer det att bli framöver!

Jag jobbar hela dagen idag och när jag har slutat så är det snabbt som ögat hem och duscha för att åka tillbaka till jobbet och samlas innan vi allihopa ska på julfest!

Fast det blir inte sent för mig, jag ska upp och jobba i morrn på morgonen, öppna butiken klockan halv 7 och sen jobba till halv 4. Hem lika fort då och duscha och göra mig i ordning för på eftermiddagen väntar kalas för kusin Johanna som fyller 30 år!

Det blir inte sent det heller för även efter det ska jag upp tidigt dagen efter, ICA ska öppnas även på söndag...

Nu ska jag och lilleman göra oss klara för dagis & jobb!


Mammahjärtat är lättat!

Sååå skönt! Idag för första gången, sen veckan efter inskolningen har jag lämnat på dagis och det gick så bra!
Jag har inte ens pratat om dagis hemma idag för då kanske jag själv hade blivit ledsen (sjåpig, javisst!) och det hade ju förstört alltihop. Vi åkte några ärenden innan vi åkte till dagis och jag pratade hela tiden (för mig verkar det där med att babbla så mycket som möjligt hjälpa i ALLA situationer...), mest om saker vig såg och så sjung vi lite och när vi väl kom fram till Dagis så var barnen ute på gårdsplanen och övade lussetåg och då sprang han fram och ville vara med!


Vi gick in och jag packade upp grejerna och fyllde i jullovslappen och sen pussade jag bara på honom, gick till dörren och vinka och han sa ingenting, fick en slängpuss och en vink! Jag gick till bilen med ett leende, så lättad!
Så mitt arma stackars mammahjärta mår prima idag! Jag kommer säkert vara lite nervös och ha lite ont i magen dom första gångerna nu, men jag tror nog att det ska gå bra!

Idag har vi haft inne-mys! Inget roligt väder ute så vi hade mysfrukost och sen skulle det visst gosas...



Alla ser väl hur katten Kajsa njuter?


Sen kom han och hämtade mig när jag höll på som värst och leta efter adventsljusstakar och stjärnor och berättade att vi minsann skulle gå ner och pärla! Eftersom jag ändå inte hittade stakarna och stjärnorna så gick jag med ner och vi pärlade!



Det är David som brukar ta hand om lamporna till jul och jag tar hand om övriga pyssel så som tomtar, blommor, bak, godis, julkort, lussefirande och julklappar så han får nog fortsätta ta hand om lamporna.

Nu ska jag strax ner och äta lunch, och sen dricka en stor kopp te innan det är dax att åka till jobbet och jobba kvällen ut. Efter denna lyckade dagislämningen så känner jag mig överlycklig och det ska bli så roligt att få gå till jobbet!


Massa mys!


Idag började vi dagen ganska bra, förutom att jag sprang in i en tv (och ingen platt-tv inte, utan en vanlig klumpig sak som någon satt på golvet...), och slog i ena tån så det började störtblöda och den nymera inte har någon hud.

Bortsett från det så kom vi upp i tid och vi hade det riktigt mysigt på morgon med frukost, hela familjen eftersom pappan låg lite efter med papprena så jobbade han hemma på förmiddagen och då passade jag och Albin på att göra klart städningen. Allt fixades ju i går, hade bara golven kvar och jag dammsug som en lite blå här på morgonen och sen fram med moppen, nu luktar det rent må ni tro, härligt!

När vi var klara med då så åkte vi ner till Läjet för att hälsa på min kusin Nettan och hennes barn, Axel & Emma. Axel har precis haft vattenkoppor och Emma fick sina i måndags så vi hoppas att hon skickade med några bacillusker hem, för vattenkopporna vill vi ha nu. Tråkigt såhär innan jul tyckte någon, men det spelar ju ingen roll när det kommer, passar det någonsin? Hur som helst så tyckte Albind et var mycket roligare att leka med Axel och inte ens en kram ville dom små ge varandra så jag har inte så stora förhoppningar om att det funka idag...

Vi snabbade oss hem och sprang in snabbt på ICA och köpte mjölk och sen hem och fixa middagen. Pappan som satt uppe på kontoret var oxå hungrig, men jag hade tagit upp skinkan så det gick fort, fullkornspasta med skinksås och som vanligt åt båda pojkarna som om dom inte sett mat på år och da!

Albin säjer numera till själv när han är trött och vill sova och idag gjorde han det, direkt efter maten skulle han sova och det skulle vara på soffan men snutten och "nallefilten" (en stor fleecefilt som jag fick på Gekås för längesen som har massa Haribo-nallar på).

Medan han sov så tog jag hand om några mail, nu börjar dom ramla in, julkortsbeställningarna och det är nästan det roligaste på hela året! Så om ni har några bra bilder som ni önskar få julkortsförslag på så skicka ett mail!

Jag hann ganska mycket på den stunden och när jag sen fick liv i honom (vilket fortfarande är bland det svåraste som finns!) så satt vi en stund i soffan och bara gosade innan det var dax att börja med fikan. Pappan kom oxp hem och fikade mellan jobben... Men sen efter fikan blev vi så rastlösa!! Vad skulel vi hitta på!?!

Ringde desperat till mormorn och undrade om hon var jättesjuk eller om vi kunde komma en stund och umgås och det gick bra. Albin goasade lite med Asta, mormorn hängde upp julgardinerna och jag satt mest och njöt av att slippa vara själv (rysliga känsla, att inte ha någon att prata med eller umgås!).



Nu ikväl skulle jag igentigen vart på Work-Outen och jag är verkligen inte den som hoppar över en vecka men till och med jag har sett mig besegrad av fötterna idag... Hälsporren är värre än någonsin men hälsenan är bättre, där emot får jag ju inte på mig skor för den där jäkla tån jag slog i tv:en i morse, så det blev till att stanna hemma.

Tur i oturen var väl det för David (som lovade dyrt och heligt att han skulle vara hemma till senast 18.15) ramlade inte in hemma innan kvart i 7 och då var det ju ändå försent. Nu har alla grabbarna (David, pappa & brorsan) stuckit iväg på badminton, Albin liger och sover gott i sin säng och jag ska gå en trappa ner och kolla på Greys!

I morrn ska jag faktiskt försöka mig på dagislämningen (har lite ont i magen, för nu vet jag ju att det går bra och om det inte gör det nu så är det ju mig det är fel på!) och sen ska jag jobba kvällen!


Liiite juligt....



Jag har börjat liiite på julpysslet hemma nu. Idag har jag bytat ut bilderna i ramarna i hallen.
Det fick bli denna söta lilla tomtenisse, vad tror ni om det?

Så tråkigt att jag alltid (känns som det alltid faller på mina helger) jobbar hela helgen när det är första advent, men å andra sidan så får jag ju träffa en himla massa folk som kommer in i affären när dom går tomtepromenaden...

Får adventspynta på söndag
för på fredag jobbar jag hela dagen och sen ska vi till Ästad med jobbet.
På lördag jobbar jag till 3 och sen ska vi till kusin Johanna som fyller 30 år...


Hjälp med julklapparna..




I går jobbade jag hela dagen och pappan kom hem för att åka och lämna Albin på dagis, det går jättebra nu, han hann inte ens säja hejdå! Jag är rädd att det är jag som är den felande länken...

Fötterna var riktigt dåliga igår så jag fick lov att sitta still i kassan hela dagen, men det går ju bra det med. Idag är det mycket bättre (typiskt eftersom jag tänkte gå till doktorn idag...), hälsporren gör fortfarande ont men hälsenan är inte alls så svullen och röd som igår, det gör inte så ont att gå men det gör ont när jag rör den.

I morse var jag inne i stan en sväng, hade en tid hos osteopaten och sen handlade jag åt mor min som ligger hemma och hostar. Fick för mig att jag skulle gå in på Kvantum när jag ändå var så nära och snopen jag blev när jag skulle gå in och ingången var borta! Men jag gick runt hörnan och där va den ju!

Nu i eftermiddag har jag fått fixat en del med foton (pappan kom hem och skulle åka till tippen och då följde Albin med) och nu ska vi strax fika, Albin har vilat en stund i sin säng medan jag har beställt bilder.

När pappan kommer hem och morfarn kommer för att sitta hos Albin så ska vi i väg på föräldramöte på dagis och det verkar kunna ta en liten stund...



Fullt upp...som vanligt!

I dag har vi haft att göra hela dagen och nu börjar jag bli lite trött så någon utförlig uppdatering orkar jag nog inte med, men vi har handlat, hämtat äpplen hos morfar, lagat middag, tvättat sängkläder, lekt, hackat fruktsallad, bakat lite pepparkakor, fikat, dammsugat och gjort kvällsmat. Nu ska jag ta mig en kopp te till för jag känner att förkylningen är på väg tillbaka, näsan har runnit i ett hela dagen och nysningarna har duggat tätt, dessutom har hälarna inte alls vart bra idag, jag får hoppas dom kurerar sig till i morrn, då är det jobb 10-20...


Jul på Wapnö!



Har vi vart på idag!

Vi var där lagom till dom öppnade och passade på att gå in på slottet och äta innan vi åkte hem. Med oss hem har vi såklart den årliga glöggen (3 flaskor), bröd och fårskinnstofflor!

Nu ska jag snart gå ner och lösa av morfarn som underhåller Albin där nere. Pappan fick rycka ut till en släkting som inte mådde bra men jag hoppas han snart kommer hem igen.


Vackraste platsen...



Idag har jag haft en fotografering och tog med dom till den finaste platsen på jorden...


"Julen är här...."



Efter att jag fått liv i Albin och vi ätit lunch så passade vi på att tjuvstarta lite på denna underbara tid som komma skall! Först slog vi in jukllapparna vi inhandlat på förmiddagen, letade upp en härlig julskiva på Spotify, tände ett underbart doftande juleljus (Kanel & Lagerbär...) och bytade ut alla gamla trista krukväxter mot härliga enar!

När vi var klara med det så tog vi fram en bit av pepparkaksdegen och gjorde några plåtar pepparkakor, Albin visde sig vara en mästare även på detta med pepparkaksbak! Jag kavlade (var djupt imponerad av min egen förmåga att göra dom "pappa-tunna!) och Albin tryckte figurer, sen fick jag hjälpa till att ta bort det som blir i mellan för det råkade hamna så mycket pepparkaksdeg i den lille magen tyckte jag...

Huset doftade ljuvligt när Albin sprang ut och hämtade Coffe, i bara t-shirt och crocs (tur man bor som man gör...) och sen fikade vi på nybakta pepparkakor med mjölk. Det var smarringt, jag gjorde även några "skånepepparkakor", ni vet sånna som är lite tjocka i mitten, jag rullade pepparkaksdegen till små bollar och satte in dom, dom flöt ju såklart ut och blev sådär lagom tjocka, jättegoda verkligen! Kanske ska göra några sånna som pappa kan få i morrn, han är ju helt tokig i just dom!

När allt var diskat (och tvätten tagen hand om med för den delen) så fortsatte vi i sann jule-anda med alla 48 julkorten för i år! Som vi pysslat, jag och Albin! Han tycker det är minst lika roligt som jag att sätta juliga klistermärken och frimärken på kuverten och som vanligt kunde jag ju inte enas med mig själv om bara en sort så jag har gjort 13 olika detta året...

Precis när vi var klara och skulle ge oss av mot mormor & morfar så kom farbror Jonas och 5 minuter senare även pappan och då ville ju inte Albin alls åka någonstans, han la beslag på farbror direkt och satte honom på golvet med massa leksaker. Så vi stannade hemma, och nu har Jonas precis gett sig av mot jobbet. Vi har haft glöggpremiär i kväll oxå, till Idol... Julstämning till Max och i morrn är det julmarknad!


Fullt upp!

Vilken dag!

Vi började dagen tidigt och var i simhallen redan strax efter 8! Det är så skönt där då, man får både leka och simma i lugn och ro och efteråt är det aldrig upptaget i duscharna eller bastun, härligt, sånt gillar vi!

Efter badet åkte vi ner till stan och fikade med Anna & Ella som hade vart på dansen. Så här söta är våra små när dom sitter och fikar tillsammans på Blå Dörren...



Efter att vi fikat klart så körde vi och gjorde några julklappsinköp på bla, Rusta, OnOff och Fyndmagasinet, Anna och Ella hängde oxå på och kikade i affärer. Albin somnade som en stock i bilen och när jag bar in honom och väckte honom så gick det inget vidare, han bara somnade om hela tiden...



Men till slut fick jag väckt honom och vi fick i oss lunch, sen började vi med diverse julbestyr...
 


Nu har PartyLite kommit...

Och jag får god hjälp med att packa det i alla påsar må ni tro...


Dumma, dumma fötter!

Ja, nu är det inte vackert här hemma på Sandgatan... Jag går som en gammal, gammal tant.
Som jag skrivit om innan så har jag haft ont i vänster här ett bra tag nu, närmare bestämt sen i början av augusti och det gör mer eller mindre ont hela tiden (oftast mer faktiskt) men jag har lärt mig knepen och oftast startar jag dagen med vänter tå (vilket min massör INTE gillade...) och sen belastar man ju omedvetet högerfoten mycket mer under dagarna.

I förrgår när jag vaknade så hade jag förskräcklingt ont i HÖGER hälsena, kunde knappt gå alls på förmiddagen och eftersom man inte ens är 30 fyllda så är det ju inte så att jag på nåt sätt haltar fram (kanske lite...) utan man försöker ju hålla en god min och på kvällen la jag på aloeliniment och lät det ligga på hela natten och i går morse känndes det mycket bättre, gjorde inte alls lika ont när jag gick, bara när jag hade suttit stilla så kändes dom första stegen men jag kunde nästan röra mig som vanligt! Den enda skillnaden var att igår var hälen mycket mer svullen, varm och alldeles röd.

Vi tog det ganska lugnt i går, började med att hämta mormorn efter frukost och sen åkte vi till Falkenberg och kollade på möbler. Efter det drog vi vidare till Älvsered där vi först bjöd mormorn på lunch och sen shoppade lite! Jag fick (FICK!) en jeanskjol och en kortarmad kofta av min underbara mamms! Ska prova det och lägga ut en bild (om jag kommer ihåg). Vi åkte från Älvsered lagom till fika och hem till oss, (med vägen om Torstorp för ett litet ärende...) där vi satte på kaffe och kikade lite på julkort och annat innan jag körde hem mormorn. På kvällen var det Work-Out. Mamma var lite skeptisk till om jag verkligen skulle gå men har jag bestämt mig för att träna så gör jag det oxå, jag är inte den som hoppar över ett pass, då får det vara VÄLDIGT viktigt! När jag kom dit så rådfrågade jag ju såklart min egen "husläkare" Lotta och hon beordrade mig att absolut inte anstränga hälen, så jag fick sitta och titta på när dom andra körde uppvärmningen (vilket i och för sig är skitroligt!) och sen bara göra dom övningarna där inte hälsenan användes.

Lotta ringde även upp mig senare på kvällen och förklarade hur jag skulle behandla min stackars hälsena så det inte blir värre, för då kan jag tydligen får skador som kanske aldrig blir bra och det vill jag absolut inte! Jag följde hennes "ordinationer" hela kvällen (och natten) igår och jag tror bestämt att svullnaden har gått ner! Det är inte alls lika varmt heller, lite svullet såklart och rött men inte varmt så idag blir det till att sitta still i kassan och i helgen är det ju Wapnö julmarknad och den ska jag på om jag så ska åka rullstol!

Jag och Albin har haft lite morgonmys hemma idag med och det ska vi fortsätta med ända tills pappan kommer och ska köra Albin till dagis.  I morrn hade jag och Albin tänkt oss att bada på morgonkvisten och på lördag åka till Wapnö!


Lite sång på morgonen...

A lá Albin...




Som vanligt är han inte helt koncentrerad på uppgiften, i det här fallet sjunga en sång (undrar just vem han har fått det av ...), men han försöker, även om han börjar om många gånger!

TACK!

Jättestort tack till alla er som vart inne och sagt sitt om julkortsfotona,
dessa är dom som fick flest "röster"!



Jag har bestämt nu hur årets julkort ska se ut men som vanligt kan jag aldrig välja utan det blir nog en 6-7 olika julkort även i år! Kanske att jag visar er dom på julafton! Kanske lika bra att tillägga redan nu att jag älskar allt som har med julen att göra, där med att skicka julkort! Skickar till hur många som helst och jag tycker absolut inte att man måste skicka tillbaka, det ska inte vara så att man "måste" skicka, jag tycker bara att man ska skícka om man själv tycker det är roligt eller om man själv vill, hatar att det är så många på denna underbara tiden på året som har så många "måsten". Jag menar att man väl inte måste ge mig bara för att jag gett dig!? Jag ger klappar till vem jag vill och därmed inget krav på att jag ska ha en klapp tillbaka, sånt trams bryr jag mig inte om (kanske från min sambo iofs...). Tycker man ska få ge klappar till vem man vill (eller inte vill) utan att man ska känna att man måste ge tillbaka, då blir ju inte alls julen den mysiga tid som det ska vara.


Idag har vi haft fullt upp, så fullt upp att Albin inte ens hunnit sova middag så han sover som en sten sen klockan halv 8 och jag ska faktiskt ta och krypa upp i soffan, bredvid min sambo som faktiskt varit lite hemma idag, både på frukosten, på middagen och sen en stund på eftermiddagen för att vara tillbaka redan vid 6 i kväll! Vi tog oss en kvällspromenad alla 3 bort till affären och köpte de sista saknade ingredienserna till pepparkaksdegen som jag ska svänga ihop i kväll med tänkte jag.
I morrn är vi lediga igen och då ska vi nog följa med mormorn på lite utflykter!
 


Nu har vi börjat!

Idag har vart en lugn dag! Jag började med att jobba några timmar på morgonen och sen när jag kom hem så åkte vi till Falkenberg en stund och sen i kväll har vi vart hos mor & far och ätit söndagsmiddag, jättegott! Jag skulle igentligen haft en PartyLite visning men tyvärr har jag inte återfått min röst så det gick inte men som tur var så var det hos världens bästa värdinna så hon höll i visningen själv, lånade bara mina doftprover!

Jag fick i alla fall packat med mig årets tomtedräkt till Albin och sen fick morfarn hjälpa mig arrangera upp en tillfällig "studio" medan mormor agerade assistent (som vanligt och vad skulle jag göra utan en assistent!). Albin var sammarbetsvillig (somm vanligt) och jag fick en del som jag verkligen gillar! Skulle bara så gärna vilja ha några ute i naturen oxå, men jag ska fila vidare på den ideén... Tills dess får ni kika lite på dessa så länge!



Jag blir ju såklart himla glad om jag får veta vad ni tycker oxå...


Tittar bara in!

Efter att ha jobbat hela dagen (nåja, till halv 4 i alla fall) så tänker jag inte spendera min lördagskväll sittande framför datorn utan ska alldeles strax gå ner och koka ihop en chokladsås, vispa grädde och skiva bananer för vi ska ha mys med marängswiss! Tänkte bara titta in och meddela att jag lever och mår något bättre än i går, visserligen tröttare än tröttast men det ska nog snart vara som vanligt igen.

Ha en härlig lördagskväll allihopa!


Fredagsmys!

Jag låg på soffan större delen av dagen men framåt eftermiddagen blev jag bra rastlös och var bara tvungen att ta tag i nåt så jag fick dammsugat av och tagit hand om all tvätt, sen började jag vänta och längta efter David och Albin! Vid halv 5 kom dom hem och då hade dom handlat med sig ingredienser till TACOS!

Vi åt och hade det mysigt med massa tända ljus och efter maten stoppade jag sonen i ett bad!



Såhär spännade kan det vara!




Efter badet så fick Albin välja vad vi skulle hitta på och då blev det såklart några omgångar Kasta Gris, där han är en mästare! Pojkarna hade köpt lite naturgodis med som vi smaskade på!



Strax ska vi ner och kolla på Idol och Albin ska såklart få vara med i tv soffan tills han somnar.
I morrn tänkte jag gå till jobbet, det var fler sjuka och jag tror nog att jag orkar, så i morrn är det upp i tid minsann, redan vid kvart i 6!


Tänkte passa på att svara på en del kommentarer när jag ändå är här inne, angående dagis såklart...


Tack sötaste du!


David ska få lämna på måndag men sen är det tyvärr inte alltid att han kan komma ifrån för att lämna och att mormorn ska lämna har det aldrig vart tal om, det blir inte fören han är riktigt trygg, däremot kommer hon säkert att hämta massor av gånger!
Det var faktiskt fröknarna på dagis som tyckte att vi skulle ta med mormorn en dag på inskolningen, annars hade vi nog inte kommit på den idén själva men det var ju jättelyckat!

Jag tror snarare att det är lättare för ett äldre barn, Albin är ju så stor nu att vi kan förklara för honom. Vi har pratat mycket om just detta, jag och förskolelärarna och dom håller med, ett litet barn förstår nämligen inte att mamma/pappa kommer tillbaka på samma sätt. Korta ner dagarna tror jag inte heller är nåt alternativ då han har roligt när han är där och hittar på massa saker med dom andra barnen och eftersom det bara är 2 dagar ena veckan och 3 andra så är det nog bättre om det är lite rejält.

Sist men inte minst så är det ju ingen tävling. Jag bryr mig inte om ifall han vinner eller inte, men nu har vi bestämt oss för att ge det en chans och om det inte funkar så har vi ju alternativet att gå tillbaka som vi hade det innan, men vi VILL verkligen att det ska funka.

Nu ska jag och Albin gå och göra oss redo för IDOL!


Idag är allt verkligen skit!

Jag är oftast väldigt glad och uppåt och ser livet från den ljusa sidan men idag är jag verkligen nere! Allt känns skit! Natten har vart katastrofal, med hostattacker, täppt näsa och huvudvärk. Dock har jag fortfarande ingen feber, i alla fall inte mer än att min normala kroppstemeratur är liiite förhöjd! Så idag blir det inget jobb för mig, jag ska bara ligga på soffan hela dagen!

När jag vaknade i morse hade jag Albin bredvid mig i sängen men han vaknade ganska snart han med och vi gick upp. Albin fick vällingen i soffan och jag kröp upp bredvid honom och där låg vi tillsammans hela morgonen. Jag tog med mig laptopen och HN och så tände vi brasan och mös! Jag började förbereda Albin tidigt på att idag skulle han till Dagis och det gick bra men när vi skulle ta på ytterkläderna så kom hysterin och dessa hemska tårar.

"Jag vill inte gå dagis mamma", "Albin vill vara hemma med mamma"

Jag lyckades trots allt behålla allt lugn och pratade med honom om varför han skulle vara på dagis och han förstod nog (inbillar jag mig i alla fall). Sen var det samma visa i bilen, han började darra på läppen och sen kom tårarna, "Vill vara med dig mamma!"

Men när vi parkerat bilen så småskuttade han fram till dörren och när vi kom in mötte både Birgitta och Anki oss men direkt blev han jätteledsen och då kan jag bara inte hjälpa det men jag blir ju lika ledsen jag! Jag kramade och pussade under skrik och panik och vinkade innan jag gick men allt jag hörde var Albins förtvivlade rop

"MAMMA!"     "MAMMA!"     "MAMMA!"

På måndag får David lämna, jag utsätter inte mig själv för detta en gång till, detta är det vidrigaste jag någonsin vart med om!! Visst har han någongång vart ledsen när jag lämnat hos farmor/mormor men inte på långa vägar på detta viset, han är ju helt hysteriskt ledsen! Jag som kanske hade förväntat/förberett mig någon liten tår såhär i början, men det här! Kommer han någonsin att förlåta mig för att jag bara lämnade  av honom där, bara vinkade och gick! Jag måste vara den sämsta mamman någonsin i Albins ögon! Jag känner mig totalt värdelös, lämna bort honom på detta viset, han vill ju vara hemma hos mig! Han ska inte behöva känna så här!

Jag har verkligen tagit in allt som "alla" har sagt om hur bra han kommer att få det med alla kompisar och så, och visst, det har bara gått 4 veckor men han vill ju inte, han vill mycket hellre vara hemma, han till och med frågade om han inte kunde få "åka momo".

Jag kan har inte fått i mig nåt ätbart än idag och jag tvivlar på att jag kommer få ner nåt heller, jag är så förtvivlat ledsen och tillråga på allt så är jag ju så in i bomben förkyld att jag knappt orkar rör mig!
(mellan raderna kan ni säkert läsa hur synd jag tycker om mig själv just nu...)
Jag kommer säkert att ligga och småsnyfta ända tills han kommer hem om jag lyckas hålla mig från att åka dit och hämta honom, hela jag värker och jag vill bara ha hem min älskade unge även om jag vet att jag inte skulle vara någon bra mamma som jag mår nu men för Albins skull skulle jag göra vad som helst, precis vad som helst.

Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv, sätta på vatten och ta en stor kopp te framför brasan och bara ligga där på soffan, förhoppningsvis kan jag även somna en stund.

 


Hur ser er jul ut?

Hittade denna juliga lista inne hos Anna!

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nää inte nu längre men jag gjorde det nåt år när jag jobbare på Kusthotellet.

• Bakar du något till jul? vad?
OM! Lusekatter, Pepparkakor och flera omgångar julgodis!

• Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
MED MED MEEEED!

• Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Bara eget!

• Knäck eller ischoklad?
Knäck

• Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Har ett rektangulärt fat som jag pryder med mossa, svampar och PartyLites adventsljus med doften Kanel & Lagerbär!

• Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Både och!

• Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Bara sånna som brevbärarn kommer med såklart!

• Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Klassiskt röd och vit!

• När julpyntar du hemma?
I början på december så man får njuta av det läääänge, däremot åker det fort ut efter jul!

• Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Njae, inte riktigt, kommer aldrig ihåg exakt och så brukar det komma till någon tomte varje år.

• Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Glitter och röda kulor.

• Har du ett färgtema i granen?
Rött och guld.

• Levande gran eller plastgran?
LEVANDE!!

• Hur ser din julfrukost ut?
Vi åker alltid till svärmor och äter frukost och på den finns allt som ska finnas på en frukost!

• Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Njea, inte direkt... Jag och mamma älskar spel men resten av familjen är svårflörtad på den punkten, tyvärr!

• Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg

• Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Wapnös 

• Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel & Russin men jag har bara russin i

• Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner!

• Vilken är din favoritjulskiva?
Absolut Christmas

• Vilken är din favoritjullåt?
Har jättemånga, älskar alla jullåtar!

• Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Grönkål, skinkan, lutfisk och Colemans senap, det är det jag kan komma på nu i alla fall!

• Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Brukar inte laga nåt då vi är borta och äter hela julen men jag kan laga grönkål, lutfisk och skinka!

• Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Med

• Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Tomegröt!

• Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Behövs inte...

• Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Av dessa 2 alt väljer jag julmust, men helst av allt svagdricka!

• Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Får väl bli mammas grönkål och den vita såsen till lutfisken!

• Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Japp, varje år, men jag går alltid och kissar när Tjuren Ferdinand kommer...

• Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Utan minsta tvekan Tomtens julverkstad!

• Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Någongång tror jag, men det var längesen, däremot kollar man ju alltid på början av den där filmen, vad heter det? Något med Vissla Johanna tror jag...

• Har ni tomte hemma?
Ja, äntligen är tomten tillbaka, tacka vare Albin tror jag!

• Köper du julklappar till många?
JAAA! Fast köper vet jag inte, jag "tillverkar" en hel del oxå men jag älskar att ge bort klappar, näsan mer än att få...

• Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Håller med Anna "Jag tycker att alla ska få MINST en klapp oavsett hur gammal man är!"


• Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Det gör jag gärna själv!

• Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Inte just färglatt precis men nåt klassiskt motiv kanske

• Roligast att få i sin julklapp?
Nåt man inte har en aning om att man ska få, en riktig överraskning med andra ord!

• Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Kanske klichit men jag behöver inte få något speciellt (där med inte sagt att jag inte vill ha klappar alls!), bara jag får fira den med min familj och alla är friska och glada!

Hur ser Er jul ut??

Mitt värsta mammaögonblick!

Har jag haft nu! Jag är så ledsen, min lilla älskade unge!


Bilderna är tagna i våras


Vi har haft en riktig mysmorgon med en del hemma pyssel, slagit in några julklappar till och medan jag skalade potatisen så tog Albin och skalade morötterna och han kan det verkligen nu, jag behöver inte skala alls efter honom, bara skära bort ändarna!

Hur som helst så har jag förberett och pratat med honom om att han ska till dagis sen för att mamma ska jobba och han har inte sagt nåt, inte kommenterat det alls faktiskt mer än när vi tog på ytterkläderna och skulle åka, då sa han "Albin inte vara dagis idag" men jag pratade bort det med att dom skulle ha så roligt och leka och så. Allt gick bra i bilen och när vi kom in men när jag han fatta att jag verkligen skulle åka så blev han hysteriskt ledsen och klamrade sig fast vid mig och bara grät.
"Mamma inte åka, Albin vill vara hemma med mamma!"
Detta är min värsta farhågor någonsin och jag hatar att behöva vara den som lämnar på morgonen!
Jag fixar inte detta, jag kan inte hjälpa det men jag tycker ju själv inte att han ska behöva vara där om han inte vill! Han vill ju vara hemma hos mig!! Jag vill ju ha honom hemma hos mig!

Anki tog emot oss och efter att vi båda klamrat oss fast gråtande vid varandra en stund så tyckte hon att jag skulle gå (skulle jag ju gjort långt innan, men jag kunde inte), så jag pussade, kramade och sa hejdå och jag sa hela tiden att "pappa kommer och hämtar dig om en stund", men han bara grät
"pappa hämta Albin nu, Albin vill vara med pappa"

Till slut så vinkade jag i alla fall och gick men det kändes allt annat än bra och jag hade gjort vad som helst bara för att gå in och hämta honom! Anki sa i alla fall till mig att jag skulle ringa senare och det tänker jag göra, men jag får vänta tills efter maten.

Jag gissar att jag kommer få en hel hoper dagis-morsor emot mig nu, men jag vill inget hellre än att han ska vara där han mår bra (hos mig, mormor och farmor) och inte är ledsen. Där han kan få krypa upp i famnen hos någon som han känner och trösta sig med sin snutte. I stället kom det fram en massa barn och började rycka i honom och han blev alldeles förskräckt.

USCH! Nu ska jag i alla fall torka tårarna och gå ner och sätta på middagen (hur kul det nu kan vara att laga middag till sig själv...) och sen åka och jobba men om denna proceduren tänker upprepa sig i morrn så är det David som får komma hem och lämna på måndag!


Hes...

Minst lika hes idag, när jag vakna fick jag inte fram många ord,
Albin frågade gång på gång "va?" varje gång jag försökte kraxa fram nåt. Så jag gav upp tanken på att vara hemma ganska fort och vid 07.40 satt vi i bilen på vägen till Ullared! Albin var snäll som vanligt och vi tittade och pratade med alla tomtar vi såg. Det är ju som bekant den bästa tiden (enligt mig) någonsin att åka dit på, när dom precis öppnat, knappt nåt folk och väl påfyllt!

Vi var klara runt kvart över 9 så vi gick till bilen med grejerna och sen gick vi tillbaka till Nimo och åt lite frukost. Vi delade på en fralla och jag tog te till min halva medan Albin fick en yoghurt. Vid 10 var vi klara och gick in till Sko-Boo där Albin fick ett par fodrade gummistövlar som vi saknat sen dom han haft har gått sönder, nu köpte vi "riktiga"!



Efter stövelköpet åkte vi hem och Albin lyckades hålla sig vaken hela vägen hem och sen var han inte sömnig mer så vi hoppade över vilan idag och packade upp alla sakerna, röjde upp och dammsugade av lite snabbt innan vi värmde på middagen från igår.

Vid halv 2 gick vi ut och krattade ihop en bamsestor lövhög medan vi väntade på Malin, Loke & Tuva. Vi fortsatte vare ute en bra stund, gick till lekplatsen bakom gamla dagiset, hoppade i löven, cyklade mm innan vi gick in och fikade, det började bli lite kallt ute och jag hade ju eldat varm och gott i huset så pojkarna sprang till sist omkring i bara kalsonger. Vid 17 gav dom sig av och jag & Albin tog oss bort till Ica för lite handling. Sen blev det kvällsmat för lilleman och han var så trött som få och ögonen höll på att slå igen så vi gick upp och förberedde för läggningen. Morfarn kom (pappan jobbade sent...) och då blev det plötsligt mycket piggare igen så jag stack iväg och tränade (Work out) och när jag kom hem var Albin fortfarande vaken! Då hade pappan bara precis kommit hem och Albin hade haft så roligt med morfarn att han inte "hunnit" med att somna. Jag gick upp och la Albin i sängen medan jag duschade och när jag kom ut (typ 4 minuter senare) så snarkade han som en hel karl!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och kollar på Grey´s. Är fortfarande obotligt trött, hostig och skulle förmodlingen inte tränat alls (känner jag nu i efterhand...) idag, men nu är det gjort och jag är nöjd men hoppas verkligen inte att jag förvärrat för mig nu. 


Tappat inspriationen...

Fullständigt! Sitter och photoshoppar lite och tänkte börja knåpa ihop ett julkort men jag har inte den rätta gnistan idag märker jag. Skulle nog igentligen legat i soffan, under en filt med en kopp te och kurerat mig men det är ju så mycket man måste passa på att göra när Albin inte är hemma!

Han är förövrigt med pappan och hälsar på farfarn så jag fick lite tid i fred, men jag verkar ju inte få nått vettigt gjort! Har slagit in 3 julklappar till och sen satte jag mig här men jag kan inte komma på hur jag vill ha det!

I morse var vi på mammabarngruppen och när vi kom hem så somnade Albin och jag fick gjort en massa grejer men har fortfarande en del kvar, måste snart ta tag i mina uppdrag som kassör i SCF...

Nu tror jag faktiskt att jag ger upp framför datorn för idag och kryper upp i soffan och kurerar denna envisa förkylningen som för dagen lagt beslag på rösten så jag låter som en kraxande kråka!


Kollat på tomten!



Idag har vi vart och kollat på tomten som ligger och snarkar i Hunnestad, det var en riktig höjdare, fast till en början var det lite läskigt, men sen gick det bra och då ville han helst gå dit och kolla hela tiden!


Meningslösa... men roliga!

Är dessa listor som jag hittade inne hos AnnaLina!


du heter:
Charlotte
smeknamn: Hmmm, Gumman, mamma... 
vad får du oftast komplimanger för? Får inte det så ofta att jag har nåt svar.
brukar du skratta för dig själv? Det händer!
vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Är du hemma?"
var bor du? Tvååker
trivs du där: Bästa platsen på jorden, har alltid bott här!
äger du några converse: Nope, men Albin har ett par och dom har ju jag betalt...
brukar du bli för full: Nää, det kan man inte beskylla mig för! 
är du blyg? Inte direkt
vill du hellre ha mail än brev: Tycker om både och
tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja
har du spytt offentligt: Offentligt och offentligt, på en trottoar för 13 år sedan...
är du nöjd med ditt liv: verkligen
är du bortskämd: Nej, det skulle jag inte kalla det...
vad gör du i morgon: Jobbe hela dagen
vad är det värsta du vet? Hemska sjukdommar, spindlar och att inte få sova!
hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Slösa, jag!?!?!?
vilken kändis tycker du är en bra förebild? Måste det vara en kändis?
vad längtar du till? Julen! Börjar längta i februari!
är det okej att gråta: absolut
när grät du senast: Kommer inte riktigt ihåg, gör inte det så ofta 
vad skulle du göra om du vann en miljon: Lösa lån, åka runt med familjen i husbilen! 
bär du glasögon eller linser: Nope, ser perfect ;-)
tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Öhhh, NEJ!
vill du gifta dig: Gärna!
vill du ha barn: Såklart, har ju redan det!
är du bra på att laga mat: Ja, det tycker jag nog allt!
är du musikalisk? inte någonstans 
tror du på ett liv efter döden: Ja
bor dina föräldrar tillsammans: Ja
har du tandläkarskräck: Nej
har du någon gång gråtit dej till sömns: inte vad jag minns...
biter du på naglarna: Mmmm

Låt som när du är ledsen sörjer till: Lyssnar inte så mycket på musik
Vad säger du för att imponera på någon? Är väldigt dålig på att imponera på folk...
Är du allergisk mot något: Torkade blommor...
Nästa mål i ditt liv: Få färdigt huset!
Hur svarar du i mobilen: Charlotte
Vem ringde du senast? David
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att han var på väg hem
Antal timmar sömn inatt: 7, snudd på för få för mig...
Sov du ensam: Ohh nej, David och 2 långhåriga katter trängs med mig i sängen...
Brukar du komma i tid: ALLTID 
När mår du bra: När jag får vara tillsammans med familjen
När blev du fotad senast: Förra lördagen
Hur känner du dig nu: Mätt men en aning irriterad...
Vanligaste färg på dina kläder: Svarta & Vita
Vad saknar du: Snö
Hade du en bra kväll igår: Mycket
Favoritdryck på morgonen: Te
Rakar du benen: Ja
När brukar du oftast gå och lägga dig: tio
Sysslar du med någon idrott: Bara Work out med det kanske inte räknas
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja
Vad använder du för shampoo? Lite blandat, oftast Loréal
Du samlar på: Massor av saker, ljus kanske...
Gröna eller röda äppeln: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: David
Gillar du golf: Nej, nej och åter NEJ!
Vilken tid gick du upp idag: halv 7
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja
Har du strumpor på dig nu: Ja, fast jag skulle behöva ta av dom (VARM)
Solar du ofta: Nej, bara ute på sommarn 
Är du flygrädd: Nej
Hur vig är du: Inte så värst 
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten
Vad äter du helst när du ser på film: Inget, men jag dricker gärna te

Mysmorgon!

Det har vi haft idag! När Albin vaknade fick han komma och ligga i våran säng en stund men han ligger varken särskillt still eller är direkt tyst så jag somnade inte om efter det men pappan låg och andades väldigt tungt så vi passade på att smyga upp och hämta paketen och så fick Albin väcka pappan med det på sängen. Ett spel fick han, som dom ska spela tillsammans, Albin har valt, gissa vad?
Jo, Kasta Gris, vad annars!



Pappan fick ligga kvar i sängen en stund medan jag och Albin gick upp och bakade scones, härliga havrescones.
Nu har vi ätit frukost och röjt av efter gårdagen, pojkarna busar som aldrig förr där nere och jag ska strax kliva in i duchen och sen ska vi åka till Lampis eftersom David råkade ha ner den ena lampan i Albins fönster härom kvällen.

I går hade vi familjemys på hög nivå! på förmiddagen var Albin kvar borta hos mormor och morfar och när jag kom för att hämta min efterlängtade lillkille så tittade pappa bara på mig och sa
 "varför kommer du redan? Vi har det så bra så!"

Så när Björklund ringde och ville lägga över sina bilder så fick Albin bli kvar där medan jag åkte hem. Camilla kom oxå förbi en sväng och luktade lite på ljus och beställde till jul och medan hon luktade så svängde jag ihop min egenkomponerade chokladkladdkaka med mintglasyr som vi skulle ha till "kalaset".



David kom hem tillslut (han skulel bara jobba någon timme men var borta typ 4!) så vi åt resterna av middagen och sen kom gästerna! Albins gamlafarmor & gamlafarfar, mormor & morfar och morbror. Vi fikade och Albin fick lite mer paket som var väldigt uppskattade!



Fick en husbil av morfar, nästan lika dan som den vi har köpt!

Vid 5, halv 6 åkte gamlafarmor & gamlafarfar hem till Falkenberg och vi andra spelade några omgångar triss & stege, det var längesedan och väldigt roligt! Efter en stund blev morbrorn dödshungrig och eftersom David är ständigt hungrig så bestämde dom att det skulle bli pizza på menyn! Varken jag eller mamma är särskilt stora fan av pizza så vi tog varsin barnpizza som vi inte ens åt upp men det var jättemysigt. Efter maten fick Albin göra sig klar för natten och vi fortsatte spela kort, Albin fick ligga berdvid oss i soffan tills han somnade och vi spelade både Plump och Chicago. David bjöd oss alla på wiskey men mamma tacka nej och tog en underberger istället...
Jag vet inte vad klockan var när dom åkte hem, kanske 23 men det var så mysigt!



Just nu på vår nedervåning, Albin springer runt och pappan efter...



Nu ska jag in i duschen, sem blir det Lampis,
sen ska vi fira far med en redig farsdags middag hos mamma & pappa!


Härlig kväll!

Sånna här sena inlägg är ovanligt hos mig, men jag ska faktiskt strax krypa ner i sängen, ville bara titta in och säja att vi har haft en kanontrevlig kväll här hemma hos oss!

Vid halv 7 kom brorsan, Johanna & Daniel, Vickan & S-O. Jag hade gjort 2 olika sortes snittar, som var väldigt uppskattade, en med skinka, pepparrot och persilja och en med en hemgjortd kantarellost och babyspenat. Sen bjöd jag på helstekt fläskytterfile med smörstekta kantareller och ris, oxå väldigt gott!

Till efterrätten hade jag gjort en lingon cheescake som nästan tog slut och vi har pratat och skrattat så jag har alldeles ont i kinderna!
Albin sover gott i sin säng hos mormor och morfar och det ska bli underbart att få hämta hem honom i morrn för lite gos!


Lungt och tyssssssst...

Det är det verkligen nu! Jag saknar honom så! tycker inte alls att det är lungt och skönt utan Albin, han har varit hemma med mig i över 3 år nu och jag tycker det är ensamt, tyst och tråkigt hemma utan honom! Tack och lov så kommer han ju vara hemma med mig när jag är ledig, så jag inte behöver känna mig ensam för jag är verkligen inte mycket för det där med "Egen tid"! Egen tiden på kvällen när han somnat är fullt tillräckligt för mig.

Hur som helst så har det gått jättebra med inskolningen och när jag hämtar honom så kommer han springande emot mig och har haft hur roligt som helst! Idag blir det en lång dag, jag lämnade honom vid halv 9 och ska inte hämta honom innan vid halv 4. När jag lämnade honom nu så kom det flera barn fram och ville ha med honom på lek så vi gick bara in och tog på ytterkläderna sen gick han ut och jag fick kram, puss & slängpuss innan jag gick.

Jag lyxade till det ordentligt och åkte om Gööks och köpte frallor och har precis ätit en god frukost i lugn och ro med tidningen och dagens bloggar. Igår hade vi städdag här hemma så jag har bara golven kvar på övervåningen men det kanske får vänta till i morrn
för jag hade tänkt se om jag kan få beställt lite av julklapparna jag har på G...

Strax kommer Frida och ska lukta lite, sen kanske Li kommer en sväng oxå och sen ska jag jobba i eftermiddag/kväll. Funderade på lunchen med, men så dumt det känns att bara laga mat till mig,
Albin äter ju på dagis.

Jag har tömt kameran från sidvagnsfesten, men jag tog faktiskt inte så värst många bilder, det blir så mörkt och suddigt. Här kommer i alla fall några och kvällens huvudperson är som vanligt Christofer Liljegren...




Ni glömmer väl inte?



Jag lägger en order till helgen, förmodligen den sista innan jul...


Tjuvstartar...

I går va Albin på dagis igen, han är lite rosslig när han hostar, men han hostar inte mer än vanligt. Vi var på dagis mellan 10-12.30, så vi åt lunch där och igår hade Gunsan lagat kokekorv med potatismos, det var jättegott och Albin åt upp allt på tallriken! Han somnade gott när vi kom hem och när jag väckte han var han förvånansvärt pigg. Vi fikade lite innan vi åkte bort till mormorn där Albin fick tillbringa eftermiddagen medan jag jobbade.

Jag kom hem vid strax efter 8 och då var Albin fortfarande vaken men han somnade fort i min famn och vi satt kvar i soffan under hela Ullared på 5:an. Kollade på CSI oxå men då var både jag och David bra trötta efter natten som vart...

I morse ringde klockan (!) vid kvart i 7, lite förvirrad blir man eftersom det inte händer sådär jätteofta att klockan väcker mig, det är ju oftast Albin... Men han låg så sött bredvid mig i sängen och susade gott så jag smög upp och läste tidningen, åt frukost och drack te. Tillslut var klockan 8 och vi skulle ju vara på dagis vid halv 9 så jag fick helt enkelt väcka honom. När vi kom till Dagis så höll alla barnen på att klä sig för att gå ut så jag tog på Albin ytterkläderna och sen sa vi hejdå och jag gick. Det gick jättebra, han skulle ju såklart ha alla 10 pussar, kramar, slängpussar och annat men den gick det bra, jag försäkrade honom om att jag skulle komma och hämta honom senare.

När jag gick från dagiset och bort till affären så kände jag mig så "tom" på nåt vis, det var ju jättemärkligt att handla utan Albin! Fort gick det med och när jag kom hem och fick börjat med dagns göromål (tvätta alla sängkläder, handdukar, kläderna i tvättkorgen mm) så var klockan inte så mycket. Jag funderade på hur jag skulle göra med middag för det behövde jag ju inte ha någon färdig eftersom Albin äter på dagis men lämpligt nog så ringde David och undra om jag hade täkt mig någon middag för han hade vägarna om Tvååker vid 12.

Så nu till rubriken då. När jag gick där i affären så fick jag syn på helgskinkorna... Så nu har jag en skinka på griljering i ugnen, potatisen kokar på spisen, likaså den vita såsen som är ihoprörd och ärtorna. Till det ska vi ha svagdricka så det blir väldigt juligt här hemma, tror jag ska tända ett Kanel & Lagerbärs ljus med för att få riktig stämning!

Efter maten hoppas jag hinna med att bädda sängarna och så innan jag ska hämta lillprinsen vid 14.00!


Skön söndag!

Vilken härlig dag vi har haft idag! Inte alls som vi brukar, utan lungn och skön, utan måsten (jag trivs i och för sig bäst med massa måsten...).

När jag fick liv i Albin och vi ätit lunch så gick pojkarna ut och jag satte igång och baka lite, väldigt avkopplande!
Medan min deg jäste så gick jag oxå ut i det härliga höstvädret, Albin var i fullgång med att sparka fotboll medan pappan skruvade ner studsmattan & trädgårdsmöblerna för vinterförvaring på vinden...



Sen var dom jätteduktiga och gick med varsin räfsa (jodå, Albin har en likadan som pappa fast i lagom storlek) och räfsade upp alla våra mängder med löv! Det blev en bra lövhög må ni tro och det var inte alls svårt att locka med sig Albin till den för några foton.



Medan jag gick in och bakade ut mina lantbröd så fortsatte grabbarn i trädgården, men efter en stund kom dom in, när det var fika dax. Jag hade att göra med alla mina ljus, fick bytat i alla hållare och tänt några oxå så det blev myspys. Pappan hade lite mer att dona med ute i garaget, mäta och greja så Albin stannade kvar inne hos mig och rätt som det var så kom han ut i köket, överlycklig och sa
"Albin har satt på en Dora film, alldeles själv! Albin kunde det!"
och mycket riktigt så hade han tagit ut filmen som satt i DVD:n, öppnat fodralet på vald Dora film, satt i den i DVD:n och satt på! En mycket imponerad mamma kunde bara inte med att stänga av filmen när han var så stolt över att kunna sätta på den själv, så han fick lite tilltugg (flingor, puffat ris, russin & frukt) i en skål, en "festis" (vi kör fortfarande på Sempers fruktdrycker) och satt nere i soffan och mös lite efter att ha varit ute en bra stund.



Sen när pappan kom hem/in så blev det yttligare flera meter kapplabyggen och sen var det dax för kvällsmat! Vi ringde in morbrorn och sen åt vi nybakat bröd, hemlagat lantbröd! Brorsan sa flera gånger att det var ett "jävla gott brö" och det var det verkligen.




Nu är det fullfart i huset, pappan och Albin leker gömme VS tagen och det skrattas och springs för fullt! Jag tänkte låta honom springa av sig lite för att sen ta med honom in i duschen innan nattningen. I morrn blir det dagis, med lunch, ska bli jätteroligt! Han har inte haft feber sedan i fredags natt och är precis som vanligt, med lite hosta bara, inte ens någon rinnande näsa!
Jag hoppas verkligen att Albin får fortsätta vara våran friska kille som han varit hela tiden, även nu när han börjar på Dagis.

Jag har inte letat fram den andra kameran, med bilderna från igår men jag ska se om jag hittar den sen!


Sidvagnsföreningens årsfest!

Den festen ägde rum i går på Ästad gård och det var jätteroligt! Vi var ju inte så många som vi brukar vara och vad det beror på har jag ingen aning om men vi var ett 50-tal glada sidvagnsentusiaster som fick mat, dryck och underhållning på hög nivå!

Albin var hos farmorn och hade det hur bra som helst med henne och faster Lina. Vi började redan vid 11 i går, jag hämtade upp Magnus och vi åkte upp till Ästad och mötte upp Louise. Vi kikade runt överallt och färdigställde konferenslokalen medan det började ramla in medlemmar från landets alla hörn (nja, det var väl kanske att ta i, men från Kungälv och ner till södraste skåne...).

Vi hade möte med medlemmarna medan män/fruar mm tog igen sig i undervattensbastun och tillhörande relaxavdelning (ja, lite avis är jag...)

undervattensbastu på Ästad Gård


Vi var klara vid 4 och efter att ha checkat av en del grejer så åkte jag hem och duschade, gav katterna mat, hämtade Davids tandborste och fixade mig fin för kvällens fest. Mamma och pappa följde oxå med, första gången för mamma, och hon gjorde succé på dansgolvet (pappa med såklart!)! Vi fick fantastik mat och underhållning, både av bandet och av allas våran egen Christofer Liljegren...

Vi hade en kanonkväll och det var skönt att komma hem och få sova i sin egen säng i natt. Jag vaknade vid 7 och kunde inte riktigt somna om (varför kan man inte det när man har chansen?), men låg och drog mig till 8.
David satte på en film efter frukosten och jag åkte och hämtade den efterlängtade sonen i Grimeton. När jag var där uppe så ringde brorsan och behövde lift hem från Ästad så jag och Albin åkte upp och hämtade honom och nu sover Albin gott i soffan bredvid mig, men han ska snart väckas och så ska vi äta lunch. David är ute och grejer på garaget och jag tar det faktiskt ganska lungt just nu efter denna hektiska vecka, men jag ska nog hitta på nåt att sysselsätta mig med i eftermiddag!

Jag tog lite bilder i går men jag har inte kollat på dom än, så jag vet inte om det blev nåt att ha, kanske visar er någon bild i eftermiddag/kväll.


RSS 2.0