"Julen är här...."



Efter att jag fått liv i Albin och vi ätit lunch så passade vi på att tjuvstarta lite på denna underbara tid som komma skall! Först slog vi in jukllapparna vi inhandlat på förmiddagen, letade upp en härlig julskiva på Spotify, tände ett underbart doftande juleljus (Kanel & Lagerbär...) och bytade ut alla gamla trista krukväxter mot härliga enar!

När vi var klara med det så tog vi fram en bit av pepparkaksdegen och gjorde några plåtar pepparkakor, Albin visde sig vara en mästare även på detta med pepparkaksbak! Jag kavlade (var djupt imponerad av min egen förmåga att göra dom "pappa-tunna!) och Albin tryckte figurer, sen fick jag hjälpa till att ta bort det som blir i mellan för det råkade hamna så mycket pepparkaksdeg i den lille magen tyckte jag...

Huset doftade ljuvligt när Albin sprang ut och hämtade Coffe, i bara t-shirt och crocs (tur man bor som man gör...) och sen fikade vi på nybakta pepparkakor med mjölk. Det var smarringt, jag gjorde även några "skånepepparkakor", ni vet sånna som är lite tjocka i mitten, jag rullade pepparkaksdegen till små bollar och satte in dom, dom flöt ju såklart ut och blev sådär lagom tjocka, jättegoda verkligen! Kanske ska göra några sånna som pappa kan få i morrn, han är ju helt tokig i just dom!

När allt var diskat (och tvätten tagen hand om med för den delen) så fortsatte vi i sann jule-anda med alla 48 julkorten för i år! Som vi pysslat, jag och Albin! Han tycker det är minst lika roligt som jag att sätta juliga klistermärken och frimärken på kuverten och som vanligt kunde jag ju inte enas med mig själv om bara en sort så jag har gjort 13 olika detta året...

Precis när vi var klara och skulle ge oss av mot mormor & morfar så kom farbror Jonas och 5 minuter senare även pappan och då ville ju inte Albin alls åka någonstans, han la beslag på farbror direkt och satte honom på golvet med massa leksaker. Så vi stannade hemma, och nu har Jonas precis gett sig av mot jobbet. Vi har haft glöggpremiär i kväll oxå, till Idol... Julstämning till Max och i morrn är det julmarknad!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja, det är lika bra han lär sig baka pepparkakor först som sist. Morfarn ska säkert ha honom till hjälp kan jag tro.

2009-11-20 @ 21:58:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0