Mera ljus!



Nu är det snart dax för nästa PartyLite beställning, tänkte ge det nästa vecka med, så om ni har frågor och funderingar, passa på!


Feber...

I natt vaknade mitt lilla hjärta och var alldeles varm, feber varm! Jag misstänkte det nästan när vi gick och la oss, men han var som vanligt, åt och drack, busade som aldrig för med pappan, men så vaknade han första gången vid 1 i natt och David gick in och bytade blöja, tog av honom lite kläder och sövde honom igen. Sen vaknade han igen vid 3, och då var han jättevarm, men inte så att han var ledsen, bara lite ynklig. Han ställde sig vid min säng och sa att han var kissenödig, så vi gick och kissade och sen la jag honom i vår säng men han var så varm att jag var tvungen att kolla tempen på honom och då hade han 39,2 så han fick en supp och sen låg vi i hans säng, men han var då inte trött och somnade utan låg där och pratade lite för sig själv tillslut tröttnade jag på att ligga där, så jag gick och la mig i min säng och han blev inte ledsen för det utan fortsatte prata och hålla på en stund. 

Så sömn har det inte blivit så mycket av i natt, jag känner att jag är jättetrött och igentligen skulle behöva sova, men det hinns inte med, vi har styrelsemöte här i kväll och jag har redan förberett maten (kasslergratäng), den står i kylen, men jag ska baka lite till kaffet, städa av, duka och lite så.

Dagis:
Igår gick det jättebra, jag lämnade en stund och gick över till jobbet och fotade lite och när jag kom tillbaka så var dom i full gång med grillen, det skulle vara lite utflykt över dagen och då grillade dom korv ute och Albin ville gärna stanna och äta en korv så vi gick hem efter lunchen istället och då var han trött! Somnade som en sten i vagnen direkt!



Idag blev det inget dagis... Jag ringde på morgonen och förklarade läget och då bestämde vi oss för att åka dit på måndag istället (skulle igentligen inte vart där då för Birgitta är ledig) så får jag vara med och äta lunch då.

Eftersom morfarn kom hem igår, efter att han jobbat i Schweiz i 3 veckor så gav vi oss dit i morse med färska frallor och efter en massa morfar gos & bus så gick vi ut i trädgården och hjälpte till att plocka av äpplena. på vägen hem ställde vi av en bamselåda på dagis och nu sover min lilla sjukling (fast han har ingen feber idag) gott och när han vaknar ska vi baka!


 


Skulle ju igentligen ha jobbat denna helgen men eftersom jag har semester och det är årsmöte/fest i morrn så har jag en hel del att pyssla med så bloggen kanske inte får uppdaterat sig innan på söndag.


Dag 2

Även denna dagen har gått som på räls! Idag var det oxå "bara" 2 timmar och idag hade vi mormorn med oss.

När vi kom var där 5 barn men 3 av dom skulle på teater så det var bara Albin & 2 barn till som lekte på förmiddagen. Vi gick ut en liten stund, mot slutet och jag har verkligen tagit till mig allt som Malin tipsat om och det har gått jättebra, jag har hållt mig väldigt i bakgrunden och låtit Birgitta ta och visa honom alla sakerna. Jag ska faktiskt lämna honom en stund i morrn så jag tänkte ta med mig kameran och sticka över till jobbet och se om jag kan få fler bra bilder.

När vi var klara för idag så gick vi över till ICA och handlade, jag, Albin & mormorn och då var lilleman så trött att han nästan somnade i kundvagnen, men jag lyckades precis hålla honom vaken ut till bilen, sen somnade han som en stock!

Vi lämnade av mormorn hemma och sen åkte jag hem och började på maten & packade in varorna. När vi ätit lunch så kom mormorn förbi och satte sig framför brasan med 2 (!) filta på och lekte med Albin medan jag hjälpte henne att tanka bilen (ja, jag vet men det strular alltid för henne när hon ska göra det så jag hjälper henne gärna). Till fika hade hon med sig äppelpaj och vaniljsås.

När pappan kom hem så fick jag äntligen sätta mig en liten stund och fila på hemsidan, nu börjar det arta sig, ska bara försöka få till texterna lite bättre och lägga in alla bilder som jag vill ha med. Är det någon som är duktig på att sätta ihop texter så tar jag tacksamt emot hjälp.
Klicka på bilden för att komma till hemsidan



Nu har vi kollat lite på Grey's (som börjar bli lite av en besvikelse faktiskt...) och ska strax gå en trappa upp. I morrn är det inskolning igen och sen på kvällen ska all mat förberedas för fredagens styrelsemöte.


Hemsidan!

Nu går all ledig tid åt att fixa med hemsidan så bloggen kanske kommer bli åsidosatt ett tag, men jag ska försöka kika in så gott jag kan!


Första dagisfotot!


Älskade unge!


Inskolning!

Första dagen på dagis gick bra! Det var i och för sig bara 2 timmar, jag var med hela tiden (precis som alla dom gångerna vi vart och hälsat på) och det var bara 2 barn till där, men det bådar gott! Vi fick med oss bilderna från fotograferingen, sååå bra dom blev, det var verkligen våran Albin på dom bilderna, jag ska scanna in dom så ni får se, men inte idag!

Vi gick hem till mormorn efteråt och hjälptes åt att fixa lite lunch. Albin var så trött, han nästan somnade i maten så när vi väl gick hem (vid 13) så somnade han gott i vagnen. Jag passade på att städa undan lite, dammsugade båda våningarna och sen var det läge att väcka prinsen. Lina & Olle kom vid 15, vi fikade och barna lekte jättebra, jag fick visat Lina lite photoshoppande och sen åkte dom hem vid 17. Lagom tills dom åkte så kom brorsan och jag fastnade i hemside-träsket så snart kanske min hemsida kan vara på G!

Nu har vi kollat House och jag ska strax gå en trappa upp och nana. I morrn är det mer dagis!


Åkulla!

Idag har vi äntligen vart i Åkullla och hälsat på Sara, Hannes & Lina! Det gör vi alldeles för sällan, barnen leker jättebra ihop, alla 3 faktiskt och jag och Sara har alltid jättemycket att vädra!



Efter att ha vart inne några timmar så gick vi ut, gosade med hästarna (♥SAKNAR♥), fotade och barnen byggde "läger" och lekte i sandlådan! Vi höll på tills det var kolsvart ute och när jag hjälp till att ta in alla 10 hästarna så åkte vi hem!

Jag fick en bra bild på Sara som man brukar se henne, ute bland hästarna med en telefonlur i örat...



Albin var jättetrött efter en hel dag med lek och bus så han somnade gott redan vid 7. Jag och David sitter och kollar på Tinas Cookalong, men varsin skål fruktsallad och lite vanilj kesella i soffan framför brasan. Jag har precis duschat och faktiskt redan hoppat i nattlinnet...

I dag på förmiddagen var vi på 3-års kontrollen på BVC. Albin klarade alla "tester" galant, det var kort med massa olika motiv på, han klarade alla utom pottan, men det tyckte hon i och för sig inte var så konstigt, han har ju aldrig suttit på någon. Han kunde rita, räkna, hoppa och massa annat. Kurvorna ser precis lika dana ut som alltid, med andra ord, han följer dom slaviskt. Idag 96 cm lång och 15,6 kg tung!

I morrn ska vi till dagis för första dagens inskolning!


Vårt nya hem!

Jag kom på innan att jag ju helt glömt av att berätta om våran nya hobby!

Vi har skaffat husbil!



Det är en Knaus Sun Traveller -01 och den ska vi ha massa roligt med!
Just den som är på bilden är inte våran för den har jag inga bilder på, men den ser lika dan ut, har bara annan klädsel, mörkblå. Våran lilla pärla står vinterförvarad i Örkelljunga och ska komma hem till oss i mars, vi längtar såå!

David sa faktiskt för några helger sen "ska vi åka ner och hälsa på husbilen", men det tyckte jag var väl långt bara för att hälsa på.... Ska bli helt underbart att ha ett eget "hem" på alla tävlingar, sitt eget kök, sin egen säng och framför allt sin egen toa med dusch! Alltid ha bilen med sig så Albin bara kan gå in och pyssla om han vill, kolla på tv, rita eller bara ligga å vila lite.


Mys-söndag!

Ja, jag vet att det är mycket "mys" i min blogg nu, det är mys hit och dit hela tiden känns det som men det ÄR ju så det är just nu, min favvo tid på året är på ingående (vinter men framför allt jul!).

Idag fick jag sova lite längre än pojkarna som gick upp och fixade till en riktig brakfrukost! Brorsan och Joel kom oxå in och åt frukost med oss, jag hade tänt lite ljus och vi hade det riktigt "mysigt"!

Albin och David gick ut och trotsade regnet en stund efter frukosten så jag fick förberett middagen och röjt av efter frukosten. Sen kom Albin in efter att ha vart ute i tappra 1½ timme i regnet. Vi la oss i soffan en stund och Albin somnade gott så jag fick pilla lite med mina bilder.



David fick fixat en massa saker inne som jag längtat länge efter, satt upp vårat nya, specialbeställda skoställ och lite andra sladdar och sånt som jag bett om länge (tacka vet jag regn i bland så han är "tvingad inomhus").

När Albin väckts så fixade vi maten tillsammans, idag blev det ungsbakad falukorv med äpplen (vad annars...), potatismos och kokta morötter. Sen åkte pappan iväg och jobbade medan jag och Albin passade på att hälsa på mormor en sväng innan vi åkte till affären och fixade till kvällsmaten. Det blev varma smörgåsar och till efterrätt, såhär på söndagskvällen, hade vi gjort en fruktsallad med vit chokladkräm till.

Albin somnade gott i sin pös efter fruktsalladen och jag hamnade här, men jag ska sällskapa David nu.
I morrn är det 3-års kontroll för min lillprins!


Hemma lördag!


Vi började eftermiddagen med lite gos! Albin satt och mornade sig i min famn och då kom Pyzen och var Albin sugen så han fick oxå vara med!

Pappan kom hem lagom tills dess så Albin hjälpte mig att göra smoothie.

 



Medan Pyzen satt i en låda och slumrade bredvid...



När det var dax att smaska i oss våran goa smoothie så var den ju lite kall så Albin fick sitta i sin pös framför brasan med sin älskade nallefilt.



Sen blev det bus, lek och fika! Syns kanske vem som slickade skålen efter att vi alla 3 (ja faktiskt, pappan kom och hjälpte till!) bakat muffins...

 




Farbror Jonas kom på eftermiddags fika till dom nybakade muffinsen. Efter fikat var det kappla bygande för hela slanten och både Jonas och David hade nog minst lika roligt som Albin!


Nu sitter jag hemma hos mamma och väntar på att maten ska bli klar, idag blir det sjömansbiff och det står i ungnen och sprider ljuvliga dofter i hela huset! Pappan och Albin leker sig svettiga genom att leka gömme, Albins favorit lek!


"Inte behöver blöja mamma..."

Så lät det för en liten stund sedan när jag skulle lägga Albin så jag tänkte att då smyger jag på den när han somnat, men se det gick inte heller för då vaknade han till och blev ledsen "inte behöver blöja mamma!" Så nu ligger han på en handduk i soffan (skinnsoffa!). Det ska tilläggas att han har vart torr i blöjan på middagen i säkert en månad nu, men ändå...

Idag hade jag tänkt att vi skulle fortsätta i trädgården, kratta löv, gräva upp lite mer i grönsakslandet och så, men när jag var ute och hämtade tidningen i morse så regnade det ju så jag sa till Albin att vi stannar inne på förmiddagen, varpå han svarar "men mamma, det är ju bara lite vatten"!
Hur som helst så stannade vi inne, satte på en maskin tvätt, dammsugade av och så fick jag tagit fram symaskinen en sväng (ja, just det, Eva, Mamma & Anna, det är här den står...), och fixat till några byxor, det är ju hopplöst vad jag sliter byxor mellan låren, undrar vad det beror på...

Igår var han med mig hemma hos Marie på tjejmiddagen, det var supertrevligt och Sandra hade med sötsate lilla Victor så han hade en kompis och dom lekte jättebra (med Sandra oxå förstås). Han somnade i min famn när vi tittade på filmen från modevisningen och sen la jag honom i soffan tills det var dax att åka hem och tro det eller ej, men när vi kom hem vid strax efter 11 så låg pappan redan i sängen och sov!

Medan vi väntade på Camilla i går när vi skulle åka bort så lekte Albin med Kajsa, söta va?



Nu väntar vi bara på pappan som är på G hem från jobbet och sen ska vi hitta på nåt, kanske åker vi iväg och käkar en lättare lunch för ikväll är det mys hemma hos mamma, vi ska äta sjömansbiff!


Redo!



Nu är vi rustade för flunsor så det står härliga till!

I morse steg vi upp i ottan (som vanligt), Albin fick lite välling i magen och jag tog en tallrik Special K, sen packade vi våran badväska och körde mot simhallen! Vi var ombytta och klara redan vid halv 9. Först leker vi lite i bebispoolen och sen tar vi på kuddarna och simmar i den större bassängen. Albin blir modigare och modigare för varje gång, han hoppar och halvdyker så huvudet nästan hamnar helt under vatten och det bekymrar honom inte.

efter ca 50 minuter blev han kissenödig så vi passade på att gå upp då så han fick kissat och sen duschade vi, länge och väl. Vi var klara i god tid och tog det lugnt ner till stan. Vi kom nästan samtidigt som Anna & Ella och sen fikade vi på Veras. Ostfralla och en stor kopp te gör underverk efter en stund plaskade.

När vi fikat klart så åkte vi ner till apoteket och gjorde oss rustade för hösten, sen var Albin så trött och ville bara somna så vi åkte hem så han fick somna. Nu ska vi fixa till oss lite lunch och när pappan sedan kommer hem så ska han ha skjuts in till stan. Jag ska på tjejkväll i kväll så Albin får vara med en liten stund, till morbrorn är färdig med förberedelserna för morgondagens race, sen tar han över!

Fick en kommentar om gårdagens inlägg om dagis och jag vill bara förtydliga att vi såklart hade velat ha honom i förskolan dom där 2 åren innan han ska börja skolan. Dom där 2 åren (eller va är det nu?) som man får 15 timmar i veckan, så han skulle såklart inte behöva hoppa in skolan helt "grön"!


Lösen?

Jag har funderat ett tag nu, fram och tillbaka, på att lösenordsskydda bloggen.
Såklart vill jag gärna ha era åsikter/tankar kring det hela och vad ni tycker om det.

Jag har ett stadigt ökande besöksantal, kanske inte så många för er, men för mig, för jag har ingen aning om vilka som läser min blogg, jag har kanske ett 10-20 tal som jag vet brukar läsa bloggen för dom ger sig tillkänna med kommentarer i mellan åt, vilket är jätteroligt! Men alla andra, vilka är dom?

Jag har oftast mellan 45-90 unika besökare om dagen, det varierar otroligt och det är ju såklart jätteroligt, men jag lägger ju oftast ut massa bilder i bloggen och man har ju hört så mycket om vad som kan hända med dom. Jag lägger aldrig ut bilder på folk utan att fråga dom först, jag lägger aldrig ut ocensurerade bilder på min son och jag skulle aldrig göra det!

Jag skulle kunna sluta lägga ut bilder i bloggen, men då försvinner lixom hela grejen med min blogg, för min blogg är mycket bilder och jag känner verkligen att jag vill fortsätta med det, även om det blir för en mycket mindre grupp läsare. Jag skulle naturligtvis meddela flera veckor innan så alla kan få chansen att få lösenordet men först vill jag höra hur ni ser på det hela!


Dagis...

Ja, jag vet att det heter förskola men för mig kommer det alltid att vara just "dagis".
Nu har ju Albin fyllt 3 år så nästa vecka är det dagis som gäller. Idag har Albin varit hos mormor som "dagbarn" för sista gången. Såklart kommer han att vara där mycket ändå, när jag fotar, är på massage mm, men inte när jag jobbar. Jag har förberett Albin på detta länge nu, att när han fyllt tre så ska han inte vara hos mormor längre när mamma jobbar, utan på dagis, med dom andra barnen.

Han kan säja det själv ibland men jag undrar om han verkligen förstår... Jag tror ju, som ni vet inte riktigt på detta, inte än, kanske om nåt år, men inte än och jag hoppas verkligen inte att Albin märker det. Jag har verkligen försökt intala mig själv att detta är bra, men ändå så går det bara inte och jag är rädd att han märker det på mig. Men jag försöker verkligen och jag vet att han kommer att ha det bra, men inte så bra som hemma hos mamma, eller mormor, eller farmor, eller hur?

Varför känner jag såhär?? Alla "fröknarna" på dagis är hur underbara som helst, där är massa barn i hans ålder som jag vet att han kommer att leka med och det kommer ju inte vara många timmar i veckan han ska vara där, men ändå...

Som tur är, så har vi en plan B. Mormor och farmor har ju fortfarande "sina" dagar ledigt, då jag jobbar, så jag hoppas han kan få vara där om det skiter sig, men det hoppas jag ju såklart inte, jag vill verkligen att det ska funka.

Nu fick jag i alla fall lättat mitt arma modershjärta lite.
Ska strax gå en trappa upp och lägga mig för i morrn ska jag och Albin åka och bada på morgonen. Vi skulle haft Camilla & David med oss men David har fått öroninflammation så dom får stanna hemma.
På kvällen ska vi ha tjejkväll hos Marie, gå igenom filmen från modevisningen bla. Jag hoppas jag kan ta med mig Albin för David ska ut med Derome och fira att lägenheterna i Kvibille äntligen är klara.
 


H1N1

Eller Svininfluensan som vi kallar den.
Jag känner att jag måste förtydliga hur vi tänker kring det här med att inte vaccinera oss.

Jag pratade först med Lotta, som jag ofta frågar när det gäller sånt här, för hon har koll och har sunda åsikter. Hon hänvisda mig till den hemsidan jag länkade till i detta inlägget men jag hade givetvis även vart inne och besökt ett flertal andra sidor och läst massor av olika artiklar.

Vi har alltså inte baserat vårat beslut på EN artikel, utan samlad information, och jag kommer fortsätta samla  information hela tiden.


Albin 3 år!


Vi lyckades faktiskt väcka honom! Han blev överraskad och fattade först inte att det var han som fyllde år, men han tyckte det var toppen att få sitta i mammas & pappas säng och öppna paket, sen hade vi lite mys och kollade på den nya filmen han fick, Alla vi barn i Bullerbyn!

Efter frukosten åkte vi bort till jobbet, vi skulle fota lite nya grejer som Inger och Sandra tagit fram. En jultallrik, julsmörgåstårta, julstubbe, delikatesskorgar mm. Så här fint blev det!



Vi var säkert på jobbet i 1½ timme innan vi kom hem, men då fick vi handlat hem en hel massa nödvändigt. Albin somnade gott när han kom hem och la sig i soffan så jag fick röjt undan det värsta eftersom Martina, Molly och Lotus var på väg! Av familjen Eklöw/Elg fick Albin en jättefin målarbok och tuchpennor.



Vi gjorde mormorns goda fiskgryta till lunch och Albins farfar dök upp lagom till lunchen och gjorde oss sällskap.
Efter lunchen fick jag förberett fruktsalladen, vispat grädde, garnerat kladdkakan och diskat undan innan mormorn kom. Hon hade med paket och där i var det pengar, en sked som han samlar på och en stor bok med massa djur och fordon i, mycket poppis!

Efter bara en liten stund dök Anna, Noa & Ella oxå upp och gjorde oss sällskap till fikat. Albin fick en jättefin brandbil/räddningsfordon från Duplo.



Efter fikat var det full fart på barna, ute och inne och lite till ute. Vi passade på att ta med Lotus ut på en promenad och sen fick han hälsa lite på barnen innan dom åkte hem.


När Martina, Molly, Lotus, Mormor, Anna, Ella & Moa åkte hem så tog vi det lite lugnt en stund, målade lite i den nya målarboken och inväntade Pappan, farmor och Faster Lina.


Faster hade med sin en jättestor paket och i den låg en "pös"! Den var en riktig hit, han lekte med den hela tiden medan dom var kvar här och fikade!

Eftersom det är onsdag så var det Work-Out för min del idag och när jag kom hem så åkte David, Albin hadde slocknat efter en hård dag med massa härligt firande, gissa vart han somnat någonstans?



Tror vi har en ny favvo på G!

Nu ska jag gå en trappa upp och sova gott, i morrn är det jobbe igen, men det är inte fören vid 14.00 så vi ska ge oss ut och promenera på morgonen!


Vaccinera eller inte?

Som jag har funderat fram och tillbaka.

Vi har hela tiden sagt att vi INTE ska vaccinera oss men ändå så funderar man ju, gör man fel?
Tänk om man får det och smittar en massa andra?
Men efter ett kort samtal med Lotta och en kik på hemsidan hon rekomenderade så är jag nu helt säker på min sak, ingen vaccin för våran del!

Denna artikeln var jättebra för mig, jag fick svar på allt jag undrade över och det jag ska göra nu är att inhandla lite vitaminer till familjen istället!



20 oktober 2006

Då skrev jag såhär i min blogg

Fortfarande sådär mycket!

Ja, så är det.

I onsdags var jag och fotade lilla Ella och sen på kvällen var det fullt upp hemma.

I går var jag och klippte mig, sen kom mamma och Eva-Marie och fikade på en vitchoklad-kladdkaka jag bakat och efter det blev vi sittande vid datorn hela eftermiddagen (visade Photoshop funktioner). Sen kom Julia och hjälpte oss med barnförsäkringen vi ska ha till den lille och då hade jag satt mamma i arbete nere i källaren, element som skulle målas... Efteråt blev vi så hungriga så när alla (David hade besök av två kompisar oxå som verkligen gillade min kladdkaka...) hade åkt käkade vi lite rostade mackor med te (jag, David, mamma och pappa) och sen satte vi oss framför kaminen då vi fått den godkänd av sotaren på onsdagen.

Idag har jag varit hos Anna med korten på Ella, sen var det lunch och fika med Martina på stan och när jag kom hem vid halv 4 så kom Li och hälsade på. Nu har jag precis duschat och ska alldeles strax åka på Kalas till min minsta kusin Anton som fyller 12 år.

I morrn är det stubbarace med grabbarna i Hörby men jag har inte bestämt mig för om jag ska med ner än, dom ska köra rätt tidigt och David tycker nog inte jag ska åka så långt och vara borta en hel dag, dessutom vill pappa inte alls ha med mig, han tror att det blir för jobbigt för mig (säjer han men jag vet att han är rädd för att det kanske sätter igång och då är han alldeles ensam med mig...). Får väl se hur jag gör, det skulle ju bli lite halv bra väder så jag kanske stannar hemma och tar mig en tur i skogen (det funkade ju för Lisa...), David ska ju vara hemma hela dagen och greja. Han är uppe i Åkulla nu och sågar ved, vi ska ju ha ved och elda med nu när vi har fått i ordning på kaminen!


Vår dag!

Har vart händelserik som vanligt!
Vi började morgonen med att ta en promenad bort till Gustavssons blommor som är DHL ombud och hämta ett paket, sen vidare till mamma-barn gruppen där äntligen Desirré var tillbaka med sång, hemliga lådan, fika och pyssel! Idag gjorde dom större barnen figurer i trolldeg som ska torka till nästa gång och då ska den målas och limmas på en magnet så kan man ha dom på kylskåpet!



När vi var klara där så hade Albin, Ella och Jakob massa spring i benen så Jag, Caroline & Karin stod ute och pratade av oss en bra stund innan vi gick. Vi fick sällskap ända bort till rondellen av Karin och barna! Väl hemma fick Albin vara ute en stund och busa med Fjant medan jag  fixa i ordning en rejäl, matig smoothie (Banan, Yoghurt, havregryn, mango & hallon) som vi kunde slänga i oss innan vi skulle vidare.

Jag skulle in till stan och fota och hade tänkt att Albin skulle få sova i bilen medan jag fixade det men när jag slog på datorn och Facebook så såg jag att mammsen ju var ledig idag så jag slängde mig på telefonen och fråga om han möjligtvis fick sova hos henne och det gick bra!

Det tog ett par timmar och fota alla grejerna men efter det åkte jag och hämtade Albin och sen lyxade vi till det med en sen lunch på Motellet. Albin fick stekt torsk med skajdjurssås och ris och jag tog stekt fläsk med löksås och kokt potatis, MUMS!

Vi tog vägen om Läjet och Bertilssons bröd, där vi köpte en kärnmjölkslimpa (min absoluta favvo!), ett lingonbröd och en sjöbuse (hette det så tro?), vi har provat dom alla innan och det är riktiga favoriter! Albin fick syn på en chokladmuffins med vaniljkräm som såg väldigt god ut, den fick oxå åka med oss hem och när vi kom hem blev det fika! Paketet från DHL hann vi inte med när vi var hemma en snabbis innan så det fick vi ta i tu med oxå, det var dom nya fina stövlarna från REIMA som mamman fyndat på Tradera, helt nya och dom kommer passa så bra till det nya vintersettet!


Poserar som vanligt...

Pappan kom hem ovanligt tidigt för att vara han, redan vid kvart över 5. När David väl kommer hem så blir både han och Albin som förvildade så jag höll mig undan och fixade i ordning bilderna till Danne, skrev faktura och lite sånt. Sen åkte David på Innebandy träningen så jag och Albin tände brasan och alla ljusen i huset , åt lite på vårt goa lingonbröd och gjorde Albin färdig för sängen. När vi har tänt brasan så brukar vi sitta en stund och mysa på golvet framför, för att se så det säkert tar sig. Så gjorde vi även idag och då kom även Pyzen och ville vara med, varpå Albin säjer -Mamma, Pyzen är nog lite Albinsugen...

Albin somnade sen gott hos mig i soffan, framför brasan.
I morrn är en stor dag, min lilla, lilla pojke fyller 3 år!



Glömde visa...


Glömde ju visa hur det blev på trappan, vid grovingången. Jag och Albin hjälptes åt att välja en figur som skulle ligga i krukan, viss blir man väl förvånad när det då dyker upp en ko, vad annars skulle Albin välja...


Fotat!


Jag är jättenöjd med mig själv och alla bilder!
Hoppas Daniel blir lika nöjd och att han har användning av allt.
Vi fotade nästan 150 produkter på 2 timmar, så det var löpande band principen kan man säj!
Fråga mig inte vad det är för grejer men visst blev det bra?


Härliga Höst!



Jag tänkte bara mest titta in och meddela att vi har haft en bra dag och att någon längre redogörelse inte hinns med! Jobbade hela dagen i går och när jag kom hem på eftermiddagen var jag mer än lovligt trött. Fick bli en härlig, lång dusch medan David och Albin skjutsade upp brorsan och Joel till Ästad.

När pojkarna kom hem igen så blev det kina mat och sen lite lördagsmys i soffan med körslaget.
Jag gick och la mig strax efter 10 och vaknade faktisk utvilad när klockan ringde vid kvart över 6. Japp, ni läste rätt, jag vaknade av klockan och inte av Albin! Det var helt otroligt, han sov i sin egen säng hela natten och fram tills dess att jag gick upp. Jag åkte bort och jobbade några timmar på morgonen, innan affären öppnade, bakade bröd och tog hand om mejeriet så jag var hemma igen vid 10.

När jag kom hem var pojkarna ute och grejade så jag gick in och hackade en fruktsallad, tog hand om torkad tvätt så den kom in på sin rätta plast, dammsugade av, tog hand om disken i maskinen och satte på lunch. Var färdig lagom till D & A kom in. Idag åt vi hemlagad (i alla fall på ICA) kokt, griljerad skinka med mimosasallad och kokt mandelpotatis!

Direkt efter maten åkte vi bort och hämtade mammas bil och bogserade upp den till Rolftorp, det var en spännande bil färd och jag gissar att David hade det minst lika spännande i bilen som satt fast bakom min, med en stenhård ratt och en lika stenhårt broms...

Albin sov gott hela vägen i bilen och när vi kom hem så väckte vi honom och åt lite fruktsallad. Efter fikat gick pojkarna ut och jag fick fixat i ordning några bilder som en kund skulle ha, sen gick jag ut och fotade!



Vi passade på att köra bort med pappret, metallen och glaset till återvinningen och sen städade jag i ordning i skåpet i tvättstugan medan David sotade pannan och sen var vi alla tre i stort behov av varsin dusch innan vi tog en härlig promenad (förutom för min häl då, den gillar fortfarande inte promenader...) bort till mormorn som bjöd på smarrig söndagsmiddag! Morbror kom oxå bort efter sin golfrunda och vi stannde på kvällsfika innan vi kvistade bort hem och nu sover Albin gott i sängen och jag gissar att David ligger i soffan och snarkar för jag har inte hört nåt på ett tag...

I morrn jobbar jag hela långa dagen så det blir nog inte att jag hinner titta in i morrn och sen på tisdag har vi fullt upp. Först mamma barn-gruppen på morgonen och sen på eftermiddagen ska jag in till kusin Daniel på hans jobb och fota. Albin får nog följa med, kanske kan försöka få honom att sova precis då...


"Gonatt mamma älskling..."

Han smälter mitt hjärta fullständigt när han säjer så! Nu ligger han här bredvid mig i soffan och snarkar sedan en stund tillbaka. Vi la honom i sängen men han ville så gärna vara nere hos mamma och pappa ikväll och då får han ju gärna det!

Vi har fredagsmys hemma nu, Idol och massa tända ljus i hela huset, tog några bilder på dom fina lågorna.



Idag har jag jobbat hela dagen men när jag kom hem så fick Albin ett litet paket från Lithells som han tyckte om och man kunde göra olika masker, denna gillade han bäst.



Sen plockade pappan fram dom Salta Pinnarna och så skulle det trixas. Själv gjorde jag mig en kopp te och åt ett par knäckemackor.



Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och krypa över till den andra soffan där min andra hälft ligger så får Albin ta den stora soffan och snarka i själv....

I morrn börjar jag 6.30 så det blir tidigt säng-gående (är det ens ett ord?) för mig. I morrn kanske vi skulle ut och äta på kvällen, vi får se, David bestämmer!

Bjuder på några sista bilder på mina älsklingspojkar!




Lotto, Keno, Joker, Oddset, Stryktips...

Hua mig!

Vi har vart på kurs i Göteborg idag, jag och Jessica på jobbet. Det var Svenska Spel som annordnade en heldag.
Jag åkte hemifrån vid kvart över 7 och hämtade upp Jessica vid Rasta halv 8. Vi höll till på ett jättefin hotell, mitt i stan som hette Scandic Rubinen och vi var 23 stycken som var på kursen idag så det var fullt i vårt konferansrum.

Kvinnan som höll i vår dag hette Ewa och hon var Stockholmska så det small om det, bredaste dialekten jag hört tror jag. Vi hade även en kille som hette Tobias (som Ewa började kalla Tusse mot slutet...?) som pratade på underbaraste Gotländska, precis som det ska vara när man pratar Keno!

Jag hade lånat brorsans GPS och det gick kanonbra! Jessica guidade och jag körde, gick hur fint som helst, inte en enda liten felkörning och vi hittade ett parkeringshus i samma byggnad som hotellet, där vi parkerade och var uppe på konferansavdelningen redan vid halv 9. Där serverades en bastant frukostbuffe, nästan som en hel hotellfrukost, det hade vi inte räknat med, men gott var det!

Dagen har gått jättefort och när vi åkte hem var vi mätta och belåtna, vilken lyx vi har haft, supergod mat, verkligen! Vid 10 fick vi fika (igen!) men jag och Jessica tog bara varsitt äpple, vi skulle ju få lunch klockan 12.

Lunchen var en riktig höjdare! Först fick vi gravad Lax med hovmästarsås, sen var det buffe som såg ut såhär:
Jättestor salladsbuffe med olika sorters bröd
Potatis & purjolökssoppa
Örtbakad hokifilé med ris och en sås med rostad vitlök
Raggmunk med knaperstekt fläsk och rårörda lingon


Sen var det kaffe och dessert, 3 olika tartletter med mousse, Choklad, vitchoklad och hallon.

Vi jobbade hårt med våra små hjärnor mellan all den goda maten och när klockan var kvart i 3, då var det fika (IGEN!), denna gången var det 8 (!) olika fat med små tårtor, mousse, krisp, bär, choklad mm men jag orkade faktisk inget sånt utan tog några bitar melon och en kopp te.

Vi hann faktisk bli klara till halv 5, det trodde jag aldrig men det gick och när vi gick fick vi massa pennor, nyckelband, varsin tian lott och massa informationsmaterial. Jag vann faktisk 100:- på min lott.

Albin har vart hos mormorn hela dagen och det har visst gått alldeles utmärkt. Han har faktiskt varit hos mormorn hela natten i och med att jag skulle åka så tidigt men det blev visst lite tokigt. Jag hade en jättebra plan igår nämligen, att när jag kom hem från Work-Outen så skulle Albin somna och sen skulle jag köra bort honom (sovandes) till mormorn, men han vaknade (det händer ju aldrig annars!) och David hade inga nycklar med sig till badmintonen så jag fick lämna honom hos mormor och åka hem och öppna och sen hade han visst inte somnat innan vid midnatt! Men om mormorn då trodde att hon skulle få sovmorgon så fick hon tänka om, han hade nog vaknat vid halv 6 snåret första gången och sen somnat om en liten stund men vaknat ordentligt vid 7...

Det var en efterlängtad liten kille som kom hem och kramade sin mamma när hom kommit hem från kursen och sen somnade han gott redan vid 7 i kväll. Jag kom på igår att jag glömde visa, vi har ju slagit in årets första julklapp och jag har 6 till på G med posten!


Nu börjar Criminal Minds så jag ska återgå till Tv:en. I morrn jobbar jag hela dagen och även lördag så det kanske blir lite tunnt här...


Mammabarn gruppen!

Vi är precis hemkomna från församlingshemmet nu och Albin somnade nästan direkt. Albin och Jakob leker jättebra och är så söta. När vi gick så ropade Jakob efter Albin och sa "Hejdå Albin" och Albin vinkade febrillt tillbaka.


Jag ska börja med maten nu så den är klar till Albin vaknar och sen i eftermiddag har vi inget planerat, men det får vi ändra på nu när mamman ska jobba hela långa helgen!

Hittade förresten dessa båda bilderna i kameran, på hur kul jag hade det i bilen på vägen upp till IKEA i söndags...



Glöm inte rösta på en vinterjacka till mig!
Här!


Jacka!

Nu har jag valt ut 7 stycken jackor som jag skulle kunna tänka mig till vintern och nu behöver jag ER hjälp, snälla, snälla alla mina läsare, rösta på en jacka som skulle passa mig!

Jag vet att det ser färglöst och tråkigt ut, men alla de modeller jag gillade var bara mörka, annars kunde jag lätt tänka mig en röd, beige eller så.


Frost!

Äntligen, så mysigt!

I går jobbade jag hela dagen och dessutom ville Cilla hem igår så jag stannade kvar och när jag kom hem så snarkades det för fullt i från sovrummet... I vår säng låg Albin, pappan och båda katterna och snarkade i kapp.

I morse ropade David till mig när han åkte att det var minusgrader ute så jag studsa upp, tände brasan och satt där framför och läste tidningen med Albin i famnen.

Nu har jag dessutom hunnit med en lång varm dusch och ätit 2 smörgåsar och en druckit en kopp te. Albin skuttar runt här nere i pyjamas men vi ska gå upp och svida om nu och gå bort till församlingshemmet - mammabarn gruppen. Hoppas inte det är lika mycket folk som i förra veckan bara.

Kanske blir kallt att gå bort, jag som sålde min vinterjacka på tradera... Men jag har spanat lite på en ny, tänkte först önskat mig en i födelsedagspresent men det är ju 2 måndare dit och jag behöver nog en varmare jacka nu!

Kanske hör vi oss här i bloggosfären lite senare, beror på vad vi hittar på i eftermiddag!


Lägesrapport!

Natten har varit jättebra! Har inte vaknat och haft ont alls och som jag nämnde igår, man sover ju så gott i nytvättade lakan, igentligen skulle man tvätta dom varje dag, men det går ju inte! Min nya kudde var ju helt fantastisk, att jag inte tänkt på det förut!
GOSA KÄRNA Kärna till kudde, sidoläge MALOU Påslakan 1 örngott

 Albin kom in till oss någon gång i natt och sen sov han där tills vi gick upp vid 6. Han har kollat lite på Dora på tv och druckit välling, nu ska vi strax äta frukost och se ge oss av bort till mormorn där Albin ska vara medan jag jobbar. Albin är så roligt, eftersom han inte gillar tv nåt vidare och igentligen bara kollar på Dora, Emil & Pippi och Fåret Shaun så går han ju runt och väntar på att just vinjetten till Fåret Shaun ska komma och när den väl gör det så springer han och sätter sig framför tv. Idag började han fråga efter Fåret Shaun direkt där Dora var slut och ja sa till honom att det kommer strax och rätt var det var så kom han springande ner för trappan "Albin behöver bajsa", och precis när han sätter sig på toa så hör vi att Fåret Shaun börjar...

Stackars Albin fick snabbat sig så han hann titta på några minuter!
"Hunden brukar dricka kaffe!" säjer han så fort han ser den på tv.



Nu blir det frukost här, både jag och Albin tar varsinn kopp te!


IKEA

I går hade vi mys hos mormor & morfar men såklart blev det tråk-fotboll så morfarn försvann in i tvrummet efter en stund men jag, Albin och mormor kollade på Körslaget. David & Morgan var hos Lars på inflyttningsfest men dom skulle hem tidigt så jag gick och la mig ganska lugn.

Nu undrar ni ju säkert vad jag menar med det men jag har lite svårt för det där med alkohol och hur den påverkar folk. Folk som jag litar på, som jag är trygga i sällskap med, blir ju helt förändrade av det där med alkohol och det har jag så svårt för! Nu snackar jag inte om ett glas vin eller en öl till maten utan när folk är märkbart alkoholpåverkade. David är inte alls en sån som kommer hem redlös mitt i natten men ändå så är jag aldrig helt lugn när jag vet att han är ute. "Guuud va löjlig hon är" tänker ni nu, men det är så det är och framför allt så jag känner och som tur är så känner David mig och han skulle aldrig utsätta mig (eller Albin!) för det.

Åter till i natt då.
Jag somnade så gott och vaknade innan David kom och la sig och då kollade jag på klockan, 04.42... Sen kunde jag inte somna om och Albin vaknade strax därefter så jag fick gå in och lägga mig hos honom och han somnade nog om en stund men han håller på och flygger runt som en annan fisk i sängen så jag kunde inte somna och när klockan var kvart över 6 så gick vi upp!

Vi åt frukost, kollade lite på tv, tände brasan i mörkret och hade det mysigt. Vid kvart över 8 väckte vi pappan och det visdae sig att han hade vart hemma redan vid 12 men somnat på soffan...

Morfarn har åkt till Schweiz idag för att jobba och han blir borta några veckor så vi åkte dit i morse och sa hejdå och sen åkte vi till IKEA! Både David och Albin somnade gott i bilen på vägen upp. När vi kom upp så fick jag så ont i magen! Men jag hoppas att det skulle gå över, men det gjorde det inte och när vi hade tagit oss igenom halva övervåningen så fick jag gå ut i bilen, svimmfärdig och alldeles skakig i benen. Jag hade några smärtstillande i väskan så jag tog in och stannade i bilen några minuter innan jag gick in och efter bara 5-10 minuter så kände jag riktigt hur allt det onda "rann av"!

Jag fick till och med i mig lite lunch. Albin uppförde sig exemplariskt hela tiden, han åt upp sin mat, gick bredvid oss, höll i handen när vi bad honom och väntade snällt i kassan. När vi åkte hem fick jag sitta bak, blir ju alldeles groggy av den där tabletten, så jag var inte kapabel att köra bil. Vi skulle åka och handla med, men dom fick tyvärr lämna av mig hemma och åka själva. Jag la mig på soffan och låg jättestilla och efter en stund kändes det lite bättre, hatar när det snurrar så!

David gjorde lite te till oss båda och sen började jag med uppackningen av våra fynd! Vi köpte nya påslakan till sängen och dom tvättade jag upp, torkade och bäddade rent med i sängen. Katterna fick nytt underlägg till sin kattmat. Jag köpte en ny lykta till verandan som blev väldigt fin och nya uteväxter till vardagsingången som vi fick planterat om, sen gick jag och Albin runt i huset och tände ljus medan David fixade maten, tacos, jättegott!

Jag och Albin tog en välbehövlig dusch efter maten och sen somnade Albin gott i våran nybäddade säng medan jag tar igen mig på soffan med en varm vetekudde på magen. Hoppas verkligen det är bättre i morrn för jag känner inte för att jobba 10-20 i morrn och va såhär...

Inga bilder idag, men jag har inte alls vart på humör för det ska jag erkänna. Tur att jag har världens finaste lilla familj som tagit hand om mig!
Albin är så duktigt nu, innan när jag tog hand om tvätten så bad jag honom ta med sin tvätt (torkat och ihopvikt) upp medan jag hängde upp det nytvättade. Jag sa åt honom att lägga det på sängen så skulle jag komma och visa honom vart det skulle vara men när jag kom upp så hade han redan lagt allt i lådorna och på rätt plats!! Jag blev helt stum, hur duktig får man vara. Visserligen brukar han hjälpa mih med allt här hemma men det värmer mamma hjärtat!

Detta får jag kanske äta upp sen, men den där 3-års trotsen, den har jag inte märkt av ännu, min fina lilla kille blir bara goare och goare!


Lycklig liten kille!

Idag har vi haft riktigt helg mys på morgonen! Pappan åkte till jobbet tidigare än skam, jag låg fortfarande kvar i sängen men Albin låg och drack välling i soffan och han var nöjd med det en halvtimme innan han väckte mig. Jag gick upp och så satte vi på tv och där gick Ronja Rövardotter! Albin kröp upp i mitt knä och så satt vi och kollade på filmen tills klockan var 8 och jag kilade över till Gööks medan Albin kollade klart på slutet själv.

Efter frukost och nerpackning av varmare kläder så gav vi oss iväg ner till Halmstad, närmare bestämt till Släggarpsbanan där brorsan skulle provköra Birgersson/Jönssons cykel. Det gick finfint och jag fick med mig kameran ut. Kunde inte smita ut på banan eftersom jag hade Albin med mig men fick nöja mig med några bilder från kanten.




Louise hade med sig sin sambo Jon som oxå ville provköra några varv, han har aldrig åkt sidvagns tidigare men det gick jättebra! Brorsan körde lugnt och fint och jag fick till och med filmat några snuttar!





Mellan träningsheaten passade jag och Albin på att kika på dom små som körde och Hallandia har även små crossar & fyrhjulingar som man kan få prova. Det gjorde vi inte idag men vi var borta och provsatt dom flera gånger.

Magnus hade med sig sin älsta pojk och sin nyas dotter som Albin lekte med och båda dom äldre barnen var så snälla och lekte med honom. När vi var klara så fick Albin banan, smoothie och yoghurt och sen somnade han direkt när vi rullade ut från banan, men det var en lycklig liten kille som somnade och sov gott hela vägen hem.



Nu har vi kommit hem och fikat lite med te och smörgås. Jag och Albin ska skjutsa bort David till Morgan för dom ska på någon tillställning i kväll så jag och Albin blev bjudna till mormor och morfar på mat, det tackar vi för!

I morrn tänkte jag åka till IKEA, med eller utan sambo...


Helt underbar fredag!

Alla dagar skulle vara som denna! Jag och Albin mår som bäst när vi får vara ute och hitta på saker, träffa människor och göra saker vi tycker om.

I morse var vi uppe med tuppen (det var väl i och för sig inget ovanligt...) och sen körde vi in till stan redan vid 8, betala en annons på VP, hämta ut pengar och sen åkte vi till simmhallen och badade! Vi hade bestämt med Anna och Ella att träffas på Veras vid 10 så det gjorde vi och där fikade vi en stund och bara mööös! Vi bestämde att träffas igen på eftermiddagen, efter att vi vart hos Martina, Molly och Lotus.

Vi åkte direkt ut till Derome (tankade bara på vägen) och Albin somnade så gott, precis som planerat och jag bäddade så fint till honom i baksätet så fick han ligga där och vila middag medan jag gick in och busade  med Lotus och snozade på bebis!


Lotus är så go, han älskar när det kommer någon och blir så glad! Dessutom är han jättesnäll mot barn och vill bara leka och gosa, så när Albin vakna så fick Lotus att göra, Albin kasta bollar och ropa "Aport" för vilda livet.

Tant Charlotte fick även dansat runt lite med Molly medan Martina gick ner och blöt la nerbajsade kläder.



Efter att vi vart där några timmar så åkte vi vidare, tog en lunch på vägen och sen åkte vi hem om för att hämta lite ljus som Caroline beställt, lämnade av dom och åkte vidare mot Hamra!
Där fick vi mer fika, och denna gången blev det fruktsallad (tack snälla Anna!) och te, jättegott och mycket nyttigare än vad vi annars fikar på...

Albin och Ella lekte bra, stundtals bråkas det en del och höjdpunkten är såklart när Noa kommer hem, då blir Albin överlycklig och ska göra precis som Noa! Innan vi åkte hem så tog ungarna sig ett härligt motionspass på studsmattan!


Vi har hemma vid halv 6 (snacka om heldag) och nu har vi käkat gott med brorsan och Joel och jag ska strax gå ner till sambon min och Idol.

Albin somnade nästan så fort han lagt huvudet på kudden och jag hoppas han tar liiite sovmorgon i morrn. I morrn tänkte vi åka ner till Halmstad och kolla på när brorsan och Joel ska provköra en ny sidvagn på Släggarpsbanan.


Bondgården...

Som Albin fick för ett år sen har inte vart jätteintressant hittills men nu!



Visserligen måste mamma oxå var med och leka, i alla fall korta stunder men sen går det bra igen, ett tag...
Ni ser väl att han har älsklings tröjan på sig oxå, med alla djuren!


Dagis!

Idag har jag och Albin vart och hälsat på på dagis en sväng men eftersom det var några dagar sen jag uppdaterade nu så får ni först ha bilder från i måndags, när pappsen fyllde år.


Inga bilder på pappsen dock, men vi var där hela kvällen så därför ingen uppdatering.

I tisdags var vi på mammabarn gruppen igen efter ett litet uppehåll. Det visade sig att en hel drös av dom som gick med oss på måndagarna har bytat till tisdagen och då är vi ju alltid lediga så då bestämde vi oss för att gå dit! Tyvärr var inte Desireé där, som brukar hålla i det så det var inte sådär jättebra, men både jag och Albin fick träffat massa andra mammor och barn och Albin somnade gott när vi kom hem. Efter middagen så tog jag med mig Albin upp till Gekås, där vi fyndade! Albin fick en ny pyjamas (då jag upptäkt att dom han har visst börjar bli korta på både armar och ben efter sommarn då vi haft kortarmat och kortbent...), ett par nya jeans, en stickad tröja och ett paket Bamses barntuggumi. Till mig blev det träningskläder från Champion och sen såklart en massa annat bra att ha!

På hemvägen körde vi om Rolfstorp och lämnade av bilen som behövde en omgång hjulinställning så morfarn fick komma och hämta oss.

I går lånade vi brorsans bil eftersom Albin skulle till farmorn på morgonen medan jag fick en välbehövlig massage hos Lotta på Fräch & Fin i stan. På hemvägen handlade vi till middagen, stekt prinskorv med kokt potatis och stuvade grönsaker. Lillebrorsan som låg hemma och var sjuk fick sig oxå en portion. Efter maten satte vi igång och baka bröd, en nyttig limpa med frön och torkad frukt, jag älskar sånna bröd!



När det var klart fick vi ta tag i disk och lite städning, jag har ju sååå god hjälp må ni tro!



På kvällen sen var det träning, jag åkte till Work-Outen vid halv 7 medan pappan var kvar hemma och tog hand om kvällstvättningen och sånt så det var klart när jag kom hem (fick snabba mig hem, gå innan vi stretchat klart).
Vi möttes i dörren, pappan skulle på badminton och jag fick gosat lite med Albin som inte riktigt somnat än, men han somnade i våran säng till ljudet av duschen.

I dag har vi som sagt hälsat på dagis och Albin fick välja vad han ville ha på sig, mamman var mer än nöjd med hans val!



Nu sover han gott efter att ha busat en bra stund och dessutom gått både dit och hem. Vi ska strax äta lunch, blev över från igår och sen ska mamman jobba i eftermiddag så vi hoppas pappan kommer hem i tid som han lovat!


Svea

Tog ju bilder på sötaste Svea i förra veckan som jag inte visat ännu, här kommer dom.


Glömde jue...


Kan dagen starta bättre?

Än så här?


Det är en sån lapp som gör att jag kan gå och småle hela dagen på jobbet och bara längta tills jag får komma hem och träffa den där underbara sambon som skriver sånna små lappar till mig! Visserligen är dom ganska sällsynta men då blir dom ju så mycket mer betydelsefulla när dom väl dyker upp!

Hur som helst så har jag i allafall avslutat en ordentlig jobbehelg idag, men allt har gått bra och jag känner mig nöjd med mig själv. Igår fredags kom David med kameran till jobbet så jag kunde ta kort på alla fina tårtor, tallrikar och plankor vi gjorde, jag och Ida men det blev inte så, jag orkade inte plasta av allt igen så iställer gick jag lös på en vagn med krukväxter som nyss anlänt ute på lagret. Där ute på lagret hittade jag även Ida och mamma, som fick vara med på ett hörn...



I går när jag kom hem från jobbet så var jag vrål hungrig! Men det visste jag ju om redan på morgonen att jag skulel vara framåt eftermiddagen så jag köpte med mig 2 pepparbiffar, & en färdig potatisgratäng (vi hade fått in enny sort från ICA utan massa tillsatser, bara potatis, grädde, vitlök & salt) och direkt när jag kom hem så började jag med det. David kom ganska snart efter mig och bytte bara bil och gav sig av till Grimeton och hämtade hem vår efterlängtade lille gosse!

Jag tog mig ett glas vitt till maten och David en öl, sen gjorde vi inte så mycket. Det blev ju såklart en del bus...



Jag som hade längtat halvt ihjäl mig efter min guldklimp tog mer än gärna hand om nattningen i går. Vi låg i vår säng och läste en saga, sen berättade jag några historier och till sist gick vi ner och kollade körslaget och då somnade han i min famn och jag fick luktat på det där ljuvliga, vita håret!

I morse skulle både jag och David iväg och jobba så det var till att ställa klockan, fast det brukar ju inte behövas eftersom Albin är morgonpigg som få och gärna studsar upp vid 5 snåret. Till vårt stora förtret så sov han ända till 8 hos farmor i går morse så jag var ju lite hoppfull och minsann, han sov ända till 7.10 i morse, helt otroligt, minns inte när han gjorde det senast!

Vi hade det såå mysigt i morse, jag och Albin. Pappan hade redan åkt, han begav sig hemifrån redan vid 6 tiden. När vi hade fått i oss den dagliga koppen morgonte så packade Albin väskan för en dag hos mormor & morfar, vi va väl där vid kvart i 8 och dom har tydligen haft en kanondag tillsammans.

När jag jobbat färdigt för dagen så åkte jag bara hem snabbt och käkade lunch innan jag åkte och hämtade Albin hos morfar. Vi hade lite att pyssla med när vi kom hem, fick tvättat 2 maskiner tvätt, bakat av kanelbullarna (ja, vi orkade inte med något bullbak, det blev frusna obakta från jobbet som vi bara behövde tina upp och baka), tänt eld i brasan och en svängom med dammsugarn. Lite bus hann vi oxå med innan pappan kom hem.

 
När Albin ser att jag tar fram kameran så slänger han sig genast i värsta posen...

Vi fikade på våra nybakta kanelbullar med mjölk framför brasan och lyssnade på höststormen som ven runt knutarna på huset. Rätt som det var, när vi satt och bygde med kappla så kom pappan hem och gjorde oss sällskap!



Nu ikväll har brorsan vart inne och ätit kvällsmat med oss och nu har Albin gjort sig klar för natten så jag tänkte faktiskt krypa ner bredvid honom och bara mysa, det finns ju bara inget bättre när det är ruskigt ute!

I morrn jobbar jag bara 10-16, snällaste Ida har tagit mina sista timmar så jag kan vara med och fira pappsen som fyller år i morrn. Albin ser så fram emot kalas, han har sagt det flera gånger idag, att han ska på kalas i morrn, till morfar och då ska det bli tårta! Vet inte vart han har fått det ifrån men han tycker nog att tårta och kalas hör ihop.





Tomt...

Det är tomt i huset ikväll... Fast det hörs då inte för det är bra liv på båda tv-appataterna här nere och David sitter där uppe och spelar Lugna favoriter på datorn, men det är tomt för Albin är inte hemma!

När jag slutade, vid 18.30 i kväll så åkte jag bara hem och hämtade grabbarna sen åkte vi upp till Grimeton. Albin ska sova hos farmor och faster Evelina i kväll eftersom både jag och David börjar halv 7 i morrn bitti. Men ack, va tomt det känns när man vet att den lilla gröna sängen där uppe står helt tom.

Så om ni undrar vart alla mina långa inlägg med bilder är så är svaret helt enkelt att det är jobbehelg och det inte finns tid till det. Jag ska strax gå en trappa upp och lägga mig i sängen för det är upp tidigt i morrn och samma sak på söndag och även jobb på måndag, snacka om jobb-maraton!


Vilken förmiddag!

Helt fantastiskt har vi haft det! Albin vaknade i rimlig tid och jag fick läst tidningen i lugn och ro innan vi åkte till stan! Klockan 9 hade vi tid för Albin inne på Studio 88, där Kajsa klipper honom och idag var han jätteduktig, satt still hela tiden och inte en enda gång åkte handen utanför "förklädet". Som vanligt blev han jättefin men han sover nu så jag får visa er en annan dag!

När vi var klara så åkte vi ner till stan och tog en frukost på Espresso House i gallerian, jättemysigt när det regnade ute, vi delade på en scones med ost och marmelad, jag drack en kopp te och Albin fick ett glas nypressad fruktjuice. Vi var klara lagom till 10, då affärerna öppnat. Hittade en present till morfarn och 2 fina, svarta lyktor till verandan.

Innan vi åkte hem körde vi om Hajen och handlade och nu står en kasslergratäng i ugnen och jag ska strax väcka Albin så vi får käkat lunch innan vi ska till mormorn. Albin ska vara där medan jag jobbar, i alla fall tills pappan kommer och hämtar honom.


RSS 2.0