Dagis...

Ja, jag vet att det heter förskola men för mig kommer det alltid att vara just "dagis".
Nu har ju Albin fyllt 3 år så nästa vecka är det dagis som gäller. Idag har Albin varit hos mormor som "dagbarn" för sista gången. Såklart kommer han att vara där mycket ändå, när jag fotar, är på massage mm, men inte när jag jobbar. Jag har förberett Albin på detta länge nu, att när han fyllt tre så ska han inte vara hos mormor längre när mamma jobbar, utan på dagis, med dom andra barnen.

Han kan säja det själv ibland men jag undrar om han verkligen förstår... Jag tror ju, som ni vet inte riktigt på detta, inte än, kanske om nåt år, men inte än och jag hoppas verkligen inte att Albin märker det. Jag har verkligen försökt intala mig själv att detta är bra, men ändå så går det bara inte och jag är rädd att han märker det på mig. Men jag försöker verkligen och jag vet att han kommer att ha det bra, men inte så bra som hemma hos mamma, eller mormor, eller farmor, eller hur?

Varför känner jag såhär?? Alla "fröknarna" på dagis är hur underbara som helst, där är massa barn i hans ålder som jag vet att han kommer att leka med och det kommer ju inte vara många timmar i veckan han ska vara där, men ändå...

Som tur är, så har vi en plan B. Mormor och farmor har ju fortfarande "sina" dagar ledigt, då jag jobbar, så jag hoppas han kan få vara där om det skiter sig, men det hoppas jag ju såklart inte, jag vill verkligen att det ska funka.

Nu fick jag i alla fall lättat mitt arma modershjärta lite.
Ska strax gå en trappa upp och lägga mig för i morrn ska jag och Albin åka och bada på morgonen. Vi skulle haft Camilla & David med oss men David har fått öroninflammation så dom får stanna hemma.
På kvällen ska vi ha tjejkväll hos Marie, gå igenom filmen från modevisningen bla. Jag hoppas jag kan ta med mig Albin för David ska ut med Derome och fira att lägenheterna i Kvibille äntligen är klara.
 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför skulle dagis vara dåligt? Där måste väl vara jättebra för barnen att få chans att leka, utvecklas, träffa jämnåriga kamrater som sedan kanske blir framtida klasskompisar. De gör utflykter, pysslar, är utomhus, lär sig fungera i grupp och dagispersonalen idag är ju jätteduktiga.

Dagis måste väl ändå vara bättre i längden än att hänga hemma hos mamma i kjolarna och sen få en chock när skolan börjar där alla andra barnen redan känner varandra.

2009-10-23 @ 09:52:46
Postat av: Alexandraida

Öö du som har kommenterat detta inlägg jag och mina syskon har aldrig gått på dagis, vi var alltid hemma hos mamma. En trygghet.

Sen va det ingen chock för oss att komma till skolan för att vi inte kände någon!! Bara för att man är hemma hos sin mamma och inte går på dagis ursäkta öppnaförskolan.

2009-10-23 @ 14:14:49
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Charlotte - Fyrklövern

Tack Ida!

2009-10-23 @ 15:31:56
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: lina

Som blivande förskolepedagog känner jag att jag vill reda ut lite begrepp ;-) Numera finns inget som heter Dagis utan det heter istället Förskolan. Dock kommer många fortsätta säga Dagis (jag bla annat eftersom jag tycker att det låter lite mysigare och för att det alltid hetat dagis ;-)

Men Öppna förskolan är något helt annat som inte kostar några pengar och där man inte får lämna barnen utan målsmans/vuxens tillsyn.



Och om ni har möjlighet och vill att Albin ska vara hemma hos er istället för Dagis så tycker jag inte att ni ska behöva stå till svars för det, lika lite som jag tycker att föräldrar som måste/väljer att lämna på dagis skall behöva försvara sitt beslut.

Var och en väljer vad de anser är bäst för sitt/sina barn!

2009-10-23 @ 16:04:24
URL: http://secretmom.blogg.se/
Postat av: Charlotte - Fyrklövern

Jag tror inte Ida menade Öppna förskolan, utan bara förskolan, det blev nog bara lite fel där.



Jag tycker heller inte att man ska behöva försvara varför man hållit sitt barn hemma x antal år och (som jag har skrivit miljontals gånger) jag har full förståelse för dom som inte har möjligheten att ha sina barn hemma, det hade inte vi heller haft om vi inte hade haft mormor & farmor.



Det jag tycker är dåligt är att vi blir påhoppade av sååå många för att vi inte har haft Albin på dagis, de flesta verkar anser att barn "måste" ha det för att lära sig hyfs och fason, för att utvecklas "normalt" och lära sig bemöta andra. Det är det jag tycker är fel!



Jag har en god vän som är, och har varit, utbildad förskollärare i många år nu och hon har stötta mig i detta, även om hon själv inte haft möjlighet/velat att vara hemma med sina barn.

2009-10-23 @ 16:27:18
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: Malin

Vad jobbigt att du känner så här. Kan inteAlbin fortsätta att vara hos mormor/farmor då? eller varför har ni tagit beslutet att sätta honom på förskolan om du känner så. gå er egen väg. Strunta i alla "dumma" påhopp. En mamma och pappa är de bästa för ett barn. se på oss, vi sa upp lokes plats och han har vart hemma med mig sen början på juni. han tycker det är jätteskönt och det tycker jag oxå. trivs inte riktigt bra med förskolan här på orten... Gör det DU vill och kännerdig trygg med och får ni det att gå ihop utan att behöva en förskoleplats så gör det!!!!

2009-10-23 @ 21:17:53
URL: http://femifamiljen.bloggagratis.se
Postat av: Alexandraida

Tack Charlotte jag menar förskolan =)

2009-10-24 @ 16:33:59
URL: http://alexandraida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0