Tråkdag...

Hade nog Albin sagt om han hade fått vara med och blogga idag...
Började med att pappan verkligen hade ont i ryggen i morse så han stannade hemma till efter frukosten.

Efter att David åkt så började jag och Albin med städningen. Albin har verkligen hjälp till så gott han har kunnat men även vart lite ivägen och lite tjurig, men jag förstår honom, såhär tråkig brukar inte hans mamma vara, hon brukar ju hitta på saker med honom, jämt!

Vid 11 ringde Jossan och sa att Svea sovit så vi stack ut till Trönningenäs och fotade sötaste Svea, Albin somnade i bilen på vägen dit så han missade hela fotningen och sov även hela vägen hem. Efter lunchen så fortsatte jag med städningen, tvätten och det där roliga, Albin fick gå ut en stund men då kom de givetvis regn så han kom in efter bara någon halvtimme och fick fortsätta med städningen...

Vid 5 kom pappan hem och då kom även morbrorn in vi fick gått igenom allt som behövdes gås igenom inför kommande årsfest. Jag fick även fixat allt det där mindre roliga som ligger på mig som kassör i SCF.

Nu i kväll har jag vart på Work-Out och när jag kom hem var det tyst i huset, båda pojkarna hade somnat i vår säng och dom var så söta! Nu har David vaknat och ska kolla på Grey's med mig!


Höstmys!



Idag har vi haft en ledig dag, jag och Albin!
Vi började dagen i sängen med lite mys, läste saga och gosade med kisarna. Jag tycker det börjar bli lite kallt i huset och framför allt på morgonen, då är det "rått" och man vill helst ligga kvar under det varma och goa täcket men för att inte det ska hända så har lille Albin sina knep...
Tex idag, innan vi kunde krypa ner och mysa med en saga så kom han upp till mig och sa att han behövde bajsa, så det var ju bara att gå upp.

Natten har varit sådär, Albin har bökat runt i våran säng och efter 4 tror jag knappt han sov någonting, han ville verkligen att någon av oss skulle gå upp med honom. Davids klocka ringde nog vid kvart i 5 och då fick han äntligen gå upp och börja dagen.

I morse åkte vi till mormorn vid 9 tiden, Albin fick stanna där och underhålla henne en stund medan jag var hos osteopaten. När jag hämtade min prins var han trött, men han orkade med ett besök på ICA. Vi åkte hem och jag började med middagen medan Albin la sig i soffan och somnade på 2 röda.
David kom hem och åt lunch med oss, idag blev det pannbiff, potatismos, kokta morötter och lingon.

Efter att lunchen var avdukad så kom Björklund och drack en kopp te med oss innan vi gick ut och började greja i trädgården!


Vårat (mitt...) grönsaksland är hopplöst! Det växer rötter kors och tvärs överallt, bara någon decimeter under ytan och varje jäkla (nästan i alla fall) år så gräver jag upp och vänder runt på jorden men nu har jag fått fnatt fullständigt!
Pappa har världens bästa matjord i sitt land och JAG tror det beror på att han varje höst gräver ner falläpplen, potatisskal och sånt i stora gropar i landet, maskarna älskar det och det finns mängder i deras land.
Jag som grävt som en tok idag hittade inte en enda mask!
Hur som helst så har jag grävt upp 1/4 av landet idag och då har jag grävt djupt, såklart fick jag jättegod hjälp av Albin hela tiden. Vi tog skottkärran över till grannen, flera vändor och fyllde den med nerfallna äpplen som vi hällde i dom djupa hålen och sen fyllde igen . Nu hoppas vi på att massa feta maskar ska hitta dit!

När jag inte orkade gräva mer så gick jag lös med kameran på den underbara hösten i trädgården, älskar när löven på träden bytar färg!

När morbrorn kom så fick vi tjötat en massa innan vi kom på att det faktiskt var ganska kallt ute och vi bestämde oss för att gå in och värma oss i stället. Morbrorn skulle komma in och äta kvällsmat med oss senare så han gick bara för att hämta posten, och fick då två små svansar...

 



Nu ikväll har vi ätit smarriga mackor med ägg.
Pappan har jobbat sent idag så jag och Albin passade på att ta en lååååång och varm dusch innan vi båda somnade i vår säng... Jag vaknade efter en kvart och ville bara ligga kvar, det var så mysigt, jag hade Albins hår strax under näsan och han luktade ju så nyduschat och underbart men jag fick pussat lite på honom innan jag gick upp och satte mig framför tven, det är ju premiär för House i kväll, det får vi inte missa!

I morrn har vi ännu inget planerat för förmiddagen, men huset behöver en rejäl städning och imorrn är ju enda lediga dagen på ett tag, sen jobbar jag till och med nästa tisdag så det får nog bli så. På eftermiddagen ska jag ut och fota en liten tjejja som fyllt 1 år och då får nog Albin följa med. På kvällen är det dax för Work-Out igen!

Nu kom David hem så nu blir det House för hela slanten!


Halsbandet

Jag har fått flera frågor angående halsbandet som jag och Albin gav till David. Vart jag har köpt det bla och det ska jag nu dela med mig av!

R1e 

HS1


HN8

HC4

SOLX

Alla bilder är lånade från Solx hemsida.


Min 30 åring!

Idag har jag firat min älskade David på hans 30 årsdag!
Igår körde vi bort Albin till mormor och morfar vid 9 tiden på morgonen och sen körde vi neråt! David visste inte vart vi skulle eller vad vi skulle göra men han gissade flitigt på vägen och hade ett sånt där löjligt leende varje gång han gissade!

När vi var nere i Kristianstad dök det för fösta gången upp Karlskrona på vägskylten och då tog han det med en gång. Vid lunchtid stannade vi på ett litet världshus utanför Sölvesborg (ni vet, en mus + S + en borg... ;-)) och käkade jättegod lunch innan vi körde vidare mot vår destination!

Vid 2 tiden var vi framme vid vårt hotell och efter att vi "boat" in oss lite på vårt rum så tog vi en fika på hotellet och sen gick vi en sväng på stan som hade långlördag och öppet till 16.00. När vi ändå var ute och gick så rekade vi ställena vi skulle till på kvällen, restaurangen och bion. När vi ändå var ute och gick så hittade vi en jättemysig liten restaurang i hamnen som faktiskt låg och flöt i hamnen, som på en flotte! Den heter Lisas sjökrog och vi var bara tvungna att stanna där och bara vara, vi tog varsin dricka och satt länge i dom sköna sofforna och bara pratade!

Vi gick tillbaka till vårt rum, duschade och fixade oss för VÅR kväll. Kvällen på restaurangen Bistro Java var helt underbar, vi åt fantstiskt gott, drack gott och hade ett kanonbra bord där vi kunde mysa hela kvällen! När vi var klara vid halv 9 så var vi proppmätta och både jag och David var inte alls sugna på att sätta oss med våra mätta magar i en biostol så vi gick, en lång, lång promenad runt Karlskrona, hand i hand och avslutade nere i hamnen.

Vi sov jättegott på hotellet och som dom morgonpigga människor vi är så vaknade vi redan vid kvart över sju, men låg kvar i sängen och drog oss, kollade på tv och tog yttligare varsinn låååång dusch innan vi gick ner till frukosten. Av mig och Albin fick David ett halsband med en stav med våra namn på som han blev jätteglad av!


På vägen hem hade vi bestämt att köra om Bengts, där vi var i sommras och kollade på husbilar.
Vi hittade ett par intressanta bilar som vi provkörde och nu ska vi fundera på det till i morrn då vi ska meddela hur vi vill ha det. Vi var där ganska länge och var inte hemma innan strax innan 4 och då hade alla i våra båda familjer (utom brorsan som är nere i Jauer på lag EM) redan kommit och huset var fullt med folk och framför allt Albin som vi saknat så!

Nu är det kvällen och eftersom vi båda ska jobba i morrn så är det bara mys i soffan med varsin kopp te och lite tjuvsmak på David ena present från oss!




Hälsningar!

Från ett underbart Karlskrona! Vi har precis kommit från staden och en liten restaurangbåt där vi tagit varsin öl, nu ska vi göra oss i ordning för en god middag och sen ett biobesök!


Kidnappning!

Det låter ju hemskt men så farligt är det inte! Jag ska ta David med mig och åka iväg över natten i morrn!
Han fyller 30 år på söndag så jag har fått hjälp att boka ett mysigt hotell (TACK ANNA!) och så ska vi hitta på en del grejer som jag redan har fixat, bara han och jag. Det var längesen...

Jag kan inte säja vart vi ska än eller vad vi ska hitta på men jag lovar att meddela det senare! Albin ska vara hos mormor & morfar och bli bortskämd och sen kommer vi hem igen på söndag eftermiddag och då har svärmor bakat en tårta som hon kommer hit med och så familjen får fira honom med.

Nu ska jag strax krypa ner i sängen!

Förresten, PartyLite beställer jag på söndag, så sista chansen i helgen.


Shopping!

Igår hade vi en jättebra dag! Vi började dagen med att åka till ICA när dom öppnade och lämna lite paket, handla och så, sen åkte vi hem och käkade frukost. Vi är ganska snabba så vid 9 var vi hemma hos mormorn, vi inväntade Li och plockade äpplen sen åkte vi upp till Kungsmässan, jag, Albin & Li!

Li fick fullständig shopping-fnatt när vi kom dit, ojoj oj vad många kassar vi hade mer oss hem! Fnattet smittade av sig på oss oxå, vi som bara behövde lite hårband och te...
Albin fick ett par byxor från Polarn o Pyret, 2 par byxor och 2 tröjor på Lindex. Jag köpte en ny BH till mig på Triumph.

Albin visar några av sina ny kläder...


Och såklart mitt te!



Idag har vi mest bara vart hemma och pysslat. Lagat små hål på en del kläder, fotat kläder som vi lagt ut på tradera, tvättat, förberett lunch, moterat album, packat tradera vinster och flugit med pappers flygplan!

Albin har roat sig en del själv, tänk var några leksaks maskiner och lite puffat ris kan göra!


Nu ska jag väcka Albin och sen ska vi äta och förbereda oss för jobb och bus hos mormor!


Min dröm...



Jag vet att detta kommer att låta Klyschit värre men jag måste ändå skriva av mig lite.

* Jag tror faktisk att jag lever i min dröm *

Så länge jag kan minnas har min största dröm och framtidsvision varit just det här. Det här jag har nu, hus, man, barn och allt det där. Några år hade jag visserligen en tanke om det där med karriär och familj, sida vid sida men det gav jag upp för länge sen, nu är det detta som gäller och jag älskar det!

Jag kom faktiskt och tänka på det innan när jag stod och skalade äpplen för att göra kräm till kvällsmat, att jag faktiskt älskar det, att få stå och pula i köket, ha en katt som spinner bredvid mig och höra skratten och busen utanför fönstret från en underbar sambo och en minst lika underbar son.

Jag har självklart oxå mina dåliga dagar när jag bara vill dra täcket över huvudet och glömma att jag finns men då försöker jag alltid tänka på sånt som gör att jag är så lycklig som jag är. Tex att vi alla 3 är friska, att jag och David har fasta jobb, att vi har ett hus som vi älskar att bo i, att vi har våra intressen som vi faktiskt har ihop, vilket betyder att hela våran lilla familj få vara tillsammans på sidvagnscross, diverse marknader, utflykter med hotellvistelser och annat skoj. Det såklart bästa är ju att vi älskar varandra så högt som vi gör och att vi (i alla fall jag...) kan komma på varandra med att sakna den andre och då vara tvungen att ringa upp och säja det.

Jag har oxå lärt mig att ta vara på tiden tillsammans med de mina, leva med dom trots deras brister (precis som dom lever med mig trots alla mina egenheter...) och älska dom gränslöst. Tex så upplevde jag och min familj en fruktansvärd tid för 15 år sedan när min morbror hastigt gick bort och lämnade moster och mina 4 kusiner, det räcker att tänka på det så kan jag glömma vilken småsak till oenighet som helst. För 5 år sedan var min bror sjuk och det gick inte en enda dag utan att jag oroade mig för honom och hur han hade, tänkte på hur jag inte skulle klara mig utan honom här på jorden och jag önskar ingen den oron (eller den sjukdommen heller för den delen) så ja tänker ofta på vilken tur jag har som har min älskade bror kvar här hos mig!

På nåt sätt så kan jag ofta tänka på det positiva i att tex tvätta, hänga tvätt, vika och lägga in i garderoben. Vi har kläder, jag har någon att tvätta åt och som uppskattar att han har rena kläder i garderoben, även om han inte säjer det varje gång jag har tvättat så vet jag att han gör det och han säjer det ibland. Det är även en fröjd att laga mat i familjen Larsson/Jönsson, båda pojkarna har samma fantastiska matlust och det är tacksamt att ställa fram frukost/lunch/middag!

Har ni fått nog av min lycka för idag?

Jag ska lämna cyberrymden för idag och sätta mig hos mannen i mitt liv och umgås lite.

Kan inte alla bara sluta bråka och ta hand om varandra?


Påminna...


Ni som vill ha ljus nu till hösten, ni glömmer väl inte beställningen, jag vill ha den senast i helgen...


Inne-Mys!


Idag skulle vi vart iväg och fotat men vädret var ju inge bra så det blev framflyttat men vi ska strax ge oss av ändå. Pyzen ska in och ta stygnen och dra ut den där onda tanden så vi ska köa in honom och då tänkte jag passa på att tanka och handla.

Sen ska vi lämna lite kort här i Tvååker och i eftermiddag ska vi bort till Camilla & david och busa!

Vad tycker ni, blivande modell?




Skön svampskogs söndag...



Jodå, vi har vart ute igen och kollat läget i dom Hallänska skogarna!

vi började morgonen med en riktigt brakfrukost etersom Jonas, John och Evelina skulle komma och ät med oss men det blev "bara" John och Jonas, så när det var gjort fick jag röja upp, bädda i ordning efter övernattningsgästen och tvätta. Jag fick även beställt en massa bilder åt en kund innan det var dax att gå ut och släpa (ja, för han följer inte med frivilligt) med sig Albin in för lite vila. Även om han säjer 100 gånger att han inte ska sova så somnar han på 1½ minut när han väl ligger still.

Vid strax innan 1 väckte jag honom och satte honom i bilen och så åkte vi bort till mormorn och hämtade upp henne och Eva för en tur i skogarna, letandes svamp! Som ni ser på bilderna ovan så hittade vi en del men inte så mycket som förra gången. Som ni även ser ovan så ska Albin tvunget gå bredvid Eva, fråga mig inte varför men det var väl tur att gammelmoster Eva följde med, mormorn går oxå bra att gå bredvid men mig behöver han inte alls (om han inte skulle råka ramla för då duger oftast bara mamam, men det gjorde han inte idag).

Vi stannade till och fikade, jag och Albin hade med oss bananer, ost/skinkmackor o te, och Eva hade bakat jättegoda äppelmuffins som vi oxå smaskade i oss där i skogen. Albin har som vanligt fullt upp att titta på diverse insekter, skalbaggar, grodor och andra små kryp och jag lyckades faktiskt fånga en liten groda på bild, fast det är inte lätt, vi såg säkert en 3-4 stycken idag men dom är snabba dom små rackarna!

Vi har allt god hjälp av Albin, han plockar så fint och idag hade han fått en liten borste av mormorn och varenda liten svamp som skulle i korgen skulle borstas av först!


Notera dom små trattisarna som står längst ner till höger på dom båda översta bilderna, dom såg jag inte när jag fotade, men nu ligger dom säkert avborstade och fina i mormorns korg!

När det började komma lite regn gav vi upp för dagen och åkte hem till en annan gammelmoster, nämligen Laila  och hennes man Rolf i Torstorp. Mamma och Eva hade grävt upp lite av sina kattmynta-växter som skulle få nytt hem i Laila och Rolfs rabatt! Gösta & Stina (Deras båda katter) är helt galna i denna växten och har redan lyckats ta död på en. Så här tokiga var dom när vi var där och kollade när Rolf planterade den ena.



När vi äntligen kom hem vid strax innan 6 så hade pappan längtat efter oss så Albin var ute och hjälpte honom räfsa upp lite skit medan jag gick in och tog en välbehövlig dusch. Hur kort stund jag än varit ute i skog och mark så bara måste jag duscha direkt när jag kommer hem, på nåt sätt känns det som om det kryper över allt på en!

När jag var klar fick jag värmt till mig och Albin varsin tallrik med överbliven fiskgratäng och ris, vi hade ju inte hunnit med lunch innan vi åkte utan bara tagit några mackor i skogen. Som han åt! Han åt upp på tallriken och det var väl tilltaget så jag frågade om han ville ha lite äppelkräm från igår och det ville han. Vi delade på det som var kvar och fick varsin lagom stor portion med lite smulat delikatessknäcke och mjök på. Han åt upp alltihopa och visade stolt upp sina tomma tallrikar!

Efter maten stoppade jag ner honom i badet medan jag tog hand om tvätten som David faktisk kom ihåg att ta in när det började regna, trots att jag inte ens sagt till honom! Nu sover min prins i våran säng, han vill så gärna att vi ska ligga där och mysa när han ska sova så idag la jag mig bredvid honom och sjung Idas sommarvisa så lågt jag bara kunde och killade honom i håret, det tog inte många minuter vill jag lova...

Nu ska jag gå ner och umgås med yttligare en trött familjemedlem som har jobbat stenhårt hela helgen och fått på taket på garaget, nu ska bara allt gammalt material slängas och det blir säkert många vändor med släpet till tippen...


Husmor!

Idag har jag vart en riktigt husmor! Hela trädgården har vart full utav folk hela dagen som jag har servat med mat.

Men först ska jag visa några av dom fina bilderna vi tog igår innan vi gick in på Solviken och åt.



Det var helt underbart väder ute och vi kunde lätt gått strandpromenaden runt om vi inte vart så hungriga...


Min duktiga, duktiga kille på restaurangen!

Åter till denna dagen!

Jag började direkt på morgonen med att riva upp alla sängar, tvätta alla lakan, handukar och tömma tvättkorgarna, bara det är ju ett projekt för sig, sen kom David och Jonas och med sig hade dom frallor så vi käkade frukost innan dom gick ut och fortsatte. Jag röjde undan, hängde ut mer tvätt och skrev en lång handlingslista. Åkte hem till mamma och pappa och plockade en 10 liters hink med äpplen som jag tänkte ha stående framme till "arbetarna" under dagen.

Åkte vidare till ICA och handlade, mycket blir det när man är många... Hem och börja med middagen, hänga lite mer tvätt, torka (läs; Tokskura) av utemöblerna, duka, in igen och hacka sallad, skala potatis mm.

Till middag idag serverade jag 2 sorters fiskgratäng, en med tomat och räkor och en med ost och kräftor till det hade vi både ris & potatis. Alla blev mätta och belåtna och jag fick över så det räcker till i morrn! Efter middagen satta alla igäng med sina "sysslor" så jag fick röja undan maten, diska upp allt, hänga upp en till maskin tvätt (vid det laget var torkvindan rejält överfull...) och påbörja fikan. Eftersom vi hade massor av äpplen så gjorde jag en äppelpaj och i frysen hade vi ju lingoncheescaken som oxå åkte fram. Albin somnade medan vi andra åt mat så han skulle ju väckas mitt i äppelskalningen och det var inte det lättaste, men efter mycket lirk så gick det bra.

Fikan dukades fram vid strax efter 3 och även det var till belåtenhet! Det blir ju disk även av det så jag fick in och fixa det och hänga upp dagens sista maskin tvätt, sen skulle Evelina skjutsas hem till Grimeton så jag och Albin gjorde det och på vägen hem hämtade vi mer äpplen hos morfar och sen åkte vi och handlade IGEN...

Kom på att det ju är söndag i morrn och vi hade inget bröd till frukosten, som vi även där blir fler, så det fick handlas. När jag kom hem var det dax att börja med kvällsmaten, jag satte igång och koka äppelkräm och bre smörgåsar!
Det var inte igår vi åt hemlagad äppelkräm men åhhhh så gott det var och till det hade jag brett en hel driva med ostmackor och till det måste man ju såklart ha mjölk! Kankse inte det mest exotiska en lördagkväll men "arbetarna" blev mer än nöjda! 

Efter kvällsmaten skulle all tvätten tas in, vikas, sängarna bäddas, ungen badas och huset dammsugas, jag hann med allt och nu sover Albin sött i dom ljuvligt doftande lakanen, David och Jonas sitter i soffan med varsin öl och jag ska strax gå ner och sällskapa dom, ska bara bädda extrasängen där farbror Jonas ska få sova i natt! 

I morrn blir det ännu en hård dag med arbete ute, både John och Evelina kommer till frukosten och Jonas sover  ju som sagt över här.

Just nu ser det ut så här...



Fy va jobbigt det är att vara husmor på riktigt, tänk om man hade haft så många ungar som skulle tas om hand om varje dag, hua då! Nää, det är skönt att det bara är ibland, men då tycker jag det är så roligt att få ro om folk ordentligt!

I morrn börjar dagen oxå tidigt, jag ska fixa frukost till alla och sen kanske det blir svampskogen, eller sidvagnscross eller ännu mer serva "arbetare", vi får se, är ju fortfarande inte riktigt 100, halsen skaver och nosen är tetäbbt!



Svar på tal...

Jag tänkte passa på att svara på en fråga från en av mina anonyma läsare som kallar sig "Ullis"



Det är alltid roligt med frågor och kommentarer så jagg svarar gärna!

Denna frågan gällde varför vi hellre ger Albin annan sorts potatis än friterad.
Både jag och David är av den uppfattningen att han inte behöver äta det än, han har ju inte smaka och inte frågat efter det heller eftersom vi aldrig äter det när han är med. Jag tycker faktiskt inte ens att det är särskillt gott men jag vet att David äter det ibland, men inte när vi har Albin med oss, samma sak gäller läsk och godis. Han har inte druckit läsk än och det tycker jag inte vi behöver ge honom fören han frågar efter det. Vi har det aldrig hemma och dricker inte läsk ute när han är med, vi brukar köpa Loka eller ramlösa då och Albin dricket gärna mjölk.

Godis äter vi faktisk inte heller så värst ofta, jag själv behöver hålla igen på sockret så jag köper det aldrig men David kan köpa någon gång (fast det var längesen nu, har inte köpt på hela sommarn) men då äter han det efter att Albin somnat. När vi är på kalas och sånt så får han självklart äta vad som serveras men oftast finns det vatten som han kan dricka till och på gottebordet finns det oftast frukt och choklad som han kan få och hhan har inte fråga särskillt mycket efter godis. I affären brukar han peka på godishyllan och säja att det är "Godis" men mer än så är det oftast inte, jagg säjer bara att "sånt ska vi inte ha" så nöjer han sig med det.

Eftersom jag jobbar som kassörska så ser jag ofta och då menar jag verkligen OFTA, barn som får godis titt som tätt, mitt i veckan, då kommer min följd fråga, varför får dom det? och varför ser jag ofta 1, 1½, 2 åringar som inte har äldre syskon (för även jag förstår att det måste vara svårt då...) som får lördagsgodis?

Du nämnde även att "ungen verkar ösa i sig kakor och annat onyttigt mm"
Där tycker jag nog att du har lite fel för dig, visst fikar vi men inte så ofta med kakor, vi fikar ofta med frukt hemma på dagarna (dels för att jag inte alls behöver äta massa sött) men såklart händer det att vi fikar på någon bulle, muffins eller paj, vi gillar ju att baka i den här familjen och det tycker jag bara är bra, att han får vara med och baka, för det bakas inte bara godsaker här hemma, ofta gör vi bröd och frallor med!

Jag är nöjd med vad Albin stoppar i sig och att han inte äter sött för ofta, hans tänder (och kroppen med för den delen) behöver inte det. Hoppas du fick svar på dina frågor, annars är du mer än välkommen att fortsätta fråga på!

Angående syskon, så verkar det vara någon slags regel att man ska ha ett visst antal år mellan barnen men så ser vi inte heller på det här hemma utan vi tar det som det kommer och just för tillfället så händer det ganska mycket i våra liv, Albin ska börja dagis, David har mer än han hinner med på sin firma, vi bygger om och bygger ut, det tar tid och kostar pengar och vi vill gärna kunna ge våra barn tid och än så länge är vi faktiskt ganska nöjda med tillvaron, som föräldrar till världens bästa Albin!


Äntligen!

Lite härlig familjetid, bara vi 3!

I natt sov jag urdåligt! Jag visste redan innan att natten inte skulle bli någon höjdare eftersom jag fick ont i halsen sådär lagom till stängningsdax på jobbe. Men för säkerhetsskull tog jag en alvedon innan jag gick och la mig och la halstabletterna i lådan vid sängen. Jag har inte ens kollat på klockan när jag vart uppe i natt men några gånger har det blivit och halsen har gjort ondare och ondare.

I morse ringde jag Rigmor och kollade om hon inte hunnit göra planer för dagen (hon skulle haft Albin för jag skulle jobbat men bytade så jag jobbade förra helgen i stället) och det hade hon inte så hon kom och hämtade Albin vid 8 så jag kunde åka till VC.

På vårdcentralen har dom infört ett märkligt system där man lixom får komma på "drop in" till läkarmottagningen nu mera och sen gå runt med sin lilla lapp med sina personuppgifter på, mycket märkligt tyckte jag. I alla fall så tyckte läkarn att det var i tidigaste laget eftersom jag inte haft ont så många timmar men han förstod mig efter att ha läst min journal, jag har lätt för halsfluss och vet att det inte blir bättre av att vänta. Nu var det inte någon fluss (än...) utan bara ett vanligt virus som man inte kan göra nåt åt, så jag skulle se på över helgen, så får vi se hur det blir.

Jag åkte hem och la mig på soffan, somnade aldrig fast jag var såååå trött men det var skönt att bara ligga så, kan inte minnas när jag låg på soffan sist! Efter en banan, lite nötter och en kopp te så blev jag piggare. Tog mig en lång dusch och riktigt sköljde bort allt det "sjuka", sen åkte jag och hämtade Albin som haft en toppen dag med farmor och faster!

När vi kom hem gjorde vi en liten tur till ICA och sen åkte vi hem och bytade kläder på Albin och hämtade pappan som faktiskt var hemma i tid idag! Han hade lovat oss fredagsmys så vi beställde bord på Restaurang Solviken och hade en helt fantastisk kväll!

Vi åkte in redan vid 17 och sen gick vi runt nere på klipporna, vid havet i Apelviken innan det var dax för middagen på restaurangen och Albin var förvarnad och hade bestämt sig för att själv beställa vad han skulle ha, i allafall dricka! När det var vår tur att beställa så fick han sagt det han skulle och vi beställde vårat, både jag och David tog en utvald 2-rätters som bestod av:
Kräfttoast med hovmästarsås, sallad & melon
Pepparstek med pepparsås, grönsaker & potatisgratäng
Helt underbart va det och Albin fick köttbullar med mos som han åt duktigt av!
Fast jag blir lika förvånad varje gång vi är på restaurang (vilket har blivit några gånger nu det sista...) varför består ALLTID barnmenyerna av pommes?? Det fanns inte en enda rätt utan pommes och så har det vart förr, vi vill inte att Albin ska äta det så länge det bara går så det får vi alltid fråga efter och allt som oftast finns det ju alternativ, som idag!

Min älskade lilla 3-åring skötte sig exemplariskt! Han satt på sin stol hela kvällen, åt och drack ordentligt och när han tröttnade på det så hade jag packat med några små bondgårdsdjur som han satt och lekte med i fönstret, för vi hamnade så lägligt bredvid ett fönster där han kunde ställa upp djuren på rad så dom fick titta på när han åt.
En liten incident hända faktisk men det var inte så farligt, han satt och sög på en limeskiva som han fått från mitt vattenglas och det var naturligtvis sur så han viftade med den och den flög såklart i väg och hamnade under en kvinnas stol vid ett annat bord, dom märkte inget men Albin kunde inte låta den ligga där utan skulle tvunget hämta det och det tyckte alla vid det andra bordet var så gulligt!

Vi åkte därifrån vid halv 8 och innan vi åkte fick Albin tvättat sig, borstat tänderna och tagit på pyjamasen där på restaurang toaletten så han somnade så lägligt (planerat) i bilen på hemvägen, bara att bära upp honom i sängen. Sen satte vi på varsin kopp te, tog oss lite lingoncheescake från frysen och satte på "Män som hatar kvinnor", David hade ju inte sett den, men det har han nu och han tyckte den var lika bra som jag!

Nu har han lagt sig och jag ska göra desamma, hoppas på bättre sömn i natt!


PartyLite!



Nu börjar beställningarna trilla in så nu börjar det bli dax att göra höstens första beställning!
Har ni ingen katalog så finns det att hämta här eller lägg in en kommentar så kan jag skicka!

Här kommer höstens nya dofter!



Naturligtvis finns dom andra godingarna kvar som tex
Kanel & Lagerbär
Vita snöbär
Mullbär
Klementin & Nejlika
Säsongens Kryddor
Skogsfrost
och många, många fler


Modevisning!



Tusen TACK snälla kusin Anna & kusin Nettan för att ni fotade åt mig!

Tack även till Gitte & Marie för att vi fick vara med och göra detta,
det har vart jätteroligt och vi ser fram emot film kvällen...

Detta är alltså en liten del av vad som visades av oss på modevisningen i går.
Anna och Nettan fick uppdraget att hålla i min kamera och fota så gott dom bara kunde från sin bänkrad och det gjorde dom bra, närmare 150 bilder tror jag dom lyckdes knäppa av!

Där va mest bilder på mig och mamma och därför är det även mest bilder av oss som jag visar idag men visst var vi väl fina allihopa?

Nu ser vi fram emot vårens visning!


Bakat!



Som ni kanske märker har vi haft en riktigt hemma-dag! Dom är sällsynta på Sandgatan men idag blev det bara så, vi hade inget planerat direkt. Efter lunchen gjorde vi en liten (eller njae, inte så liten kanske...) lingoncheescake som nu står i frysen och väntar på att bli fryst ;-) På smulorna ska det sen ligga lite färska (eller frusna) lingon! Smeten var ljuvligt god så jag har höga förväntningar!

Efter baket, kladdet, disken och sånt så hade vi ju en hel drös med paket att slå in eftersom pappa David snart fyller och Albin blir 3 år om bara en dryg månad!

Jag hade god hjälp må ni tro!



Nu har David kommit hem och hoppar just nu med Albin på studsmattan så han tjuter! Jag ska hoppa in i duschen och sen kommer mammsen hit innan vi ska cykla bort på

Stolt över mitt lilla hjärta!

Mitt lilla hjärta = Albin!


Ni vet ju hur jag alltid brukar säja att Albin ALDRIG kan roa sig själv, aldrig leka utan oss och så men idag har han vart ute hela förmiddagen själv i trädgården och pysslat! Jag har haft både dörren och fönstret öppet och hört honom hela tiden och då och då har han ropat på mig att jag ska titta på honom!

Att han höll på i över 1½ timme och plockade kastanjer som han sen skalade och när han var klar var han så stolt! Han räknade allihopa och ville att jag skulle ta kort på alla fina kastanjer! Helst ville han inte komma in men det var vart lite si och sådär med sömnen nu det sista så jag fick lockat med mig honom in tillslut och nu sover han medan potatisen och morötterna kokar på spisen, köttet står i ugnen med sås och svamp på!

Nu ska jag väcka honom så han får vara med och sticka i potatisen, det ska han alltid göra!


Just nu i min trädgård...


Albin är ute och leker medan jag är inne och sorterar kläder, tvättar kläder, tar kort på kläder och lägger ut kläder på tradera!

Kom på innan att jag ju helt glömt bort att visa Albins nya vinterkläder som vi köpte i förra veckan!
Jag är jättenöjd, tycker dom är sååå fina. Jag hittade ingen 2 delad dress som jag var nöjd med så jag köpte jacka och byxor för sig.



Tror ni inte han kommer att bli fin?


Modevisningen!


Jag åkte bort igår så fort jag slutat och jag fick bara precis se slutklämmen så några bilder han jag knappt få, men bjuder på dessa 2! Visst är dom fina alla mannekängerna??

I kväll är det min tur för Birgitta kunde bara igår och jag kunde bara idag och vi kan ha samma storlek på nästan allt!


Mörkrädd...

I natt vaknade jag av att Albin gnydde och ropade på mig, men det lät som om han pratade i sömnen eller drömde så jag låg kvar med efter en liten stund blev han riktigt ledsen och ropade på mig så jag gick in.

Han brukar alltid komma över till oss själv när han vaknar så jag tyckte det var konstigt att han bara ropade på mig, men jag gick in och då satt han upp i sängen och grät och när jag frågade vad det var så sa han
- Albin är mörkrädd!
- Men lille älskling, är du mörkrädd?
- Jaa, ropade på mamma!
- Det är ingen fara, mamma är här, vill du sova i mamma & pappas säng?
- Mmmmm!


Sen somnade han om som en stock och sov fram till kvart i 6 eller så, när David gick upp, jag hörde hur dom pysslade och höll på här nere i köket men jag låg kvar till 06.20.

Sitter på den bärbara datorn där nere och där har jag inte så mycket bilder så jag bjussar på några gamla bilder på Albin!


Nu väntar vi bara på att klockan ska bli 8, sen ska vi knalla över till bageriet och köpa frukost för idag blir det jobbe för hela slanten och Albin ska vara hos mormor!


Gamla godingar!

Jag har inga nya bilder att bjuda på dag så jag passar på att visa gamla godingar i stället!

Idag har jag haft en helt crazy dag på jobbet men jag lyckades lösa allt och kände mig ganska nöjd (och lite stolt) när jag åkte hem vid kvart över 2, men då var jag hungrig (inte hunnit med mer än lite vatten sen frukosten halv7...) och ganska trött.

När jag kom hem hade David gjort en helt fantastiskt god potatisgratäng som var helt ljuvlig! Fick slängt i mig en kopp te med innan mamma hämtade upp mig och vi åkte bort till lokalen där vi skulle öva!
Jag har nog aldrig i mitt liv haft på mig så många olika klädesplagg på en och samma dag!

Nu ska jag strax gå och lägga mig, jag har en jättelång dag framör mig i morrn med jobb mellan 10-20 och sen ska jag bort och fota lite på mordevisningen tänkte jag så jag vet vad jag har att vänta på tisdag...

Om någon är intresserad av att komma och kolla så bara säj till (med en liten kommentar kanske...?) så ska jag meddela arrangörerna!

Här kommer då dom gamla godingarna!


Ljuvligt i mina öron...

Var inne hos Ida och hittade denna, visst är den väl bara helt underbar?





Kan lyssna på den om och om och om igen...


Mycket i mitt liv


Denna underbara bilden tog jag ut genom fönstret på bilen när vi åkte hem från svärmor nu i kväll. Det började regna precis när vi lämnade Grimeton.

Svärmor fyller år idag så vi var där på kalas, utav Albin fick hon ett olivträd och en björnbärsbuske som hon önskat sig och av alla barnen (+ jag) fick hon en jättefin läslampa från Belid.

Men igår var jag ledig och vi hade minst sagt fullt upp hela dagen! Först lämnade vi Kajsa & Pyzen hos veterinären vid strax efter 8 och sen åkte vi raka vägen bort till håsten och badade, det var ju så längesen och mitt lilla vattendjur älskar att bada! Vi badade lite drygt en timme och sen tog vi en fika med te, smörgås och yoghurt och efter det åkte vi och inhandlade växterna till farmorn.

Albin somnade som en stock i bilen på vägen hem så jag åkte bort och la honom hos mamma så han fick sova klart där medan jag åkte bort till Magi Mode och provade ut kläderna jag ska mannekänga på tisdag. Det tog lite drygt en timme och efter det åkte jag bort till mamma och käkade lunch och sen direkt in till stan och hämtade mina älskade katter som vart på tandvård, rakning och vaccinering. Vid rakningen av pyzen hade dom "råkat" klippa hål på skinnet så han har sytt på 2 ställen på insidan av låret men han verkar inte ha ont av det alls, vi fick med en tratt men jag hoppas slippa användda den!

När kisarna var hemma och placerade i ett mörkt, tyst och varmt rum så fixade jag i ordning lite te, festis och ombyte. Bella kom förbi och hämtade albumet på Elin som blivit klart och sen åkte jag hem till mamma och hämtade upp henne och Albin och så åkte vi och utforskade en annan del av svampskogen!


Vi hittade en hel del och del blev ljuvlig kantarellstuvning på mackorna till kvällsmat!

Det har visat sig att Albin är en jäkel på att hitta svamp! Visst hittar han även sånna som vi inte ska ha men han plockar bara dom som han får plocka och han ser dom så lätt, måste vara för att han är så nära marken?

Nu ska jag faktisk snart gå en trappa upp och nana, i morrn ska jag jobba och sen ska vi öva på mannekängandet. På måndag jobbar jag hela långa dagen och på tisdag ska jag fota på dagen och sen är det modevisning på kvällen.

Natti natt!


Magiskt datum idag, 090909

Men det har då inte hänt mycket magiskt i mitt liv! I morse var vi iväg redan strax efter 7, jag lämnade av Albin hos famorn och sen åkte jag och fick massage hos Lotta, alltid lika välbehövligt i min stackars felkonstryerade kropp. När jag var där fick jag även med mig ett visitkort från Andys nya restaurang som har invigning på torsdag, den ska jag definitivt besöka i höst! Kika in på deras fina hemsida Restaurang Karlsson.
Jag och Andy (som äger restaurangen) är gammla barndomsvänner!

Efter massagen åkte jag direkt ut till Jenny i Klastorp för att fota Tim och Saga. När jag komm dit så upptäckte jag att Jenny var väldigt bekant och då visade det sig att hennes föräldrar är goda vänner till min morbror och moster så det är ju på alla kalasen i Grimeton jag sett henne!

Jag & Albin stannade en stund hos farmorn och pratade lite innan vi åkte hem så Albin fick sova middag och jag börja med korten. Medan Albin sov smög sig magontet på och det var inte skoj alls idag, det var mycket bättre förra gången men nu var det riktigt jobbigt så jag fick lägga mig och ta en tablett. Jag ringde David så han säkert kom hem så fort han var klar och det gjorde han. Men efter lite värmekudde och en tablett kunde jag funktionera normalt igen så David åkte och kollade på lite jobb nu i kväll medan jag och Albin var kvar hemma i trädgården och pratade med morbror!

David kom tillbaka vid strax efter 6 så vi gick bara in och åt lite sen gick vi ut igen och vattnade våra träd & buskar.


I kväll fick Albin ta sig ett bad efter att ha vattnat på sig själv minst lika mycket som på växtligheten...



Nu har magontet börjat smyga sig tillbaka så jag ska värma min vetekudde och lägga mig tänkte jag, hoppas kunna sova bort det.

Idag låg jag bredvid Albin i vår säng när han skulle somna och innan han somna så sa han såhär:
A- Mamma säjer "Gonatt älskling", Albin säjer "Gonatt mamma"!
J- Mmmm
A- Gonatt mamma
J- Mamma älskar dig!
A- Albin älskar mamma oxå med!

Mitt hjärta smälter!




Tim & Saga

Här kommer mina favoriter bland bilderna jag tog i dag på Tim 3 år och hans lillasyster Saga 6 månader.




Fotar!

Jag fotar för fullt denna nu för tiden! Just nu sitter jag och redigerar bilder på två söta små barn som heter Tim & Saga medan Albin bygger tågbana precis runt kontorsstolen som jag sitter på...

Men jag ska inte visa er bilder på Tim & Saga utan på Victor, som jag tog på igår, här kommer några av mina favoriter!


Vadå söt!?!?


Planterat!

Oj oj oj, vad vi har planterat idag! Men det gjorde vi nu ikväll, i förmiddags åkte vi till Gustavssons med pappa David som kom hem på frukosten. Vi valde våra nya takpannor till huset, färg, glanshet (?), storlek, antal kupor mm mm.

Efter att vi vart där åkte vi hem till mormorn och busade lite, lekte gömme (som för övrigt är det roligaste just nu!), fikade och drack lite te. På vägen hem åkte vi om ICA och köpte lite grejer till lunchen.
Albin somnade ganska snabbt efter att vi kom hem så jag passade på att börja med maten.

Han fick nya kläder med posten igår, från Me & I, så här fin blev han i dom!





Efter middagen gjorde vi oss i ordning för ett litet eftermiddagsjobb! Vi mötte upp Marie & Victor på lekplatsen för att se om Victor fastnade på bild och det gjorde han minsann, jättefina bilder blev det men dom får ni inte se än då jag inte fått klart från Victors mamma.
Däremot hann vi med massa bus och fika och det kan jag visa er minsann!


När vi fotat klart åkte vi bara hem och lämnade av kameraväskan sen kom pappan och hämtade oss för vi skulle göra ett efterlängtat besök på Blomsterlandet. Vi köpte 4 olika bärbuskar och 2 fruktträd samt en hel drös med nya frächa höstblommor till mina krukor på framsidan.

Plommonträd - Victoria
Äppelträd - Aroma
Krusbärsbuske - Röda
Vinbärsbuske - Röda
Björnbär - Utan taggar
Hallon - Hösthallon

På vägen hem åkte vi om Kvantum och köpte bröd så jag gjorde mackor och te när vi kom hem som vi åt i trädgården innan vi satte igång och plantera! Jag tog blommorna och pojkarna skötte om buskarna och träden.




Nu hoppas vi att vi i alla fall får lite "avkastning" till nästa år, vi har ju även satt 4 buskar med amerikanska blåbär...

Jag visste redan innan att jag ville ha Aroma äpplen för det är dom mamma och pappa har som kommer lite senare och dom är sååå goda!
Victoria plommonen fick vi smaka hos Laila & Rolf när vi var där i förra veckan så det visste vi även att dom var goda.
Buskarna blev lite som ett lotteri, men jag valde björnbärsbusken som inte hade taggar och hallonen som kommer lite senare. Av både krusbär och vinbär så är ju faktisk dom röda godast (tycker jag!)

Nu i kväll har jag redigerat bilderna på Victor och ska alldeles strax hoppa in i duschen för att kunna få några goa timmars sömn. I morrn ska jag vara hos massören redan klockan 8 på morgonen så jag får lämna Albin hos farmorn vid halv 8 och efter massagen ska jag direkt ut till Klastorp och fota! På eftermiddagen hoppas jag att Albin kan underhålla sig själv en sväng så jag hinner redigera lite för David skulle nog jobba ganska sent.


Jobbehelg...

Japp, nu var det jobbehelg och då händer det inte mycket i bloggen...
Torsdag 14-20
Fredag 10-18.30
Lördan 6.30-15.30
Söndag 8-14
Måndag 10-20

Så ser det ut när jag jobbar helg.

Men idag var jag hemma på lunch vid 12 och då såg det ut såhär i trädgården



Där David klipper gräset går även Albin över med sin gräsklippare (som för övrigt är en likadan som pappas, en Stiga...) och det ser så härligt ut. För det förstår väl vem som helst att pappan inte kan klippa allt själv?

När jag äntligen jobbat klart idag var jag trött, riktigt trött. Jag satt uppe och kollade på en film i går, fast jag vet att jag inte ska det när jag börjar så tidigt, men det gick inte att bara gå och lägga sig och sen när filmen äntligen var slut vid 23.30 så var jag såklart inte det minsta trött utan låg och vände och vred mig en stund.

Vaknade i natt (eller tidigt i morse) av att Albin kom och la sig i våran säng och då sover jag inge bra, det blir varmt, trångt och han ligger inte still för fem öre så jag kommer nog somna gott i kväll!

I kväll kom pappa över och åt med oss, jag hade gjort bakade potatisar med 2 röror, en räkröra och en laxröra. När vi ätit klart fick Albin sådär mycket energi som bara han får direkt efter maten så vi gick ut en sväng och morfarn körde lite "äjserbil" med honom. Pappa åker till Tyskland (eller va det Schwiez?) och jobbar i morrn så mamma har bett honom att flytta Dodgen, en bil som pappa håller väldigt kär tydligen och som han vägrar att skilljas från, den har vart i hans ägo sedan -89 och dom sista 6 åren har det bara stått på uppfarten. Hur som helst så hade mamma nu bett honom att flytta den eftersom hon skulle putsa fönster eller var det var och den bilen är ingen man bara flyttar sådär, den är en stor van... David och pappa håller på att fixa till en stor lokal några km utanför samhället som dom får använda som lager och det är stpr plats där så idag (äntligen!) körde vi bort den och ställde in den. Pappa har för sig att han ska gör i ordningen den, när det nu ska bli av...

så här såg det i alla fall ut!



Nu tyckte David att pappa kunde ta hem lastbilen i stället, nu när han fått en ledig plats på uppfarten, vad tycker mammsen om det tro?


Mys i svampskogen!

I går hade vi en härlig dag, först lämnade jag Albin (som somnat i bilen) hos sin farmor och åkte in och fick behandlig i stan och när jag kom ut till farmorn så sov Albin än så vi stannade en stund så han fick träffa henne en stund innan vi åkte hem och fixade middag. På eftermiddagen kom Anna, Ella och Noa och busade en stund. Innan dom kom så stod Albin ute och väntade på dom...



På kvällen skulle jag, Cilla och Viveca på jobbe till Wapnö för lite rundvandring och mat på slottet men Cilla blev sjuk så jag och Viveca åkte själv och det var jättetrevligt, maten var i absoluta värdsklass, har nog aldrig ätit så gott, Kocken själv serverade oss, riktigt lyxigt!

I dag hade vi planer på att gå och hälsa på dagis men när vi ringde i morse så passade det inte så bra så vi gick över till grannen och plockade körsbärsplommon (dom blir så glada att vi vill plocka!) och Albin älskade det, han satt nästan högst uppe på stegen och mummsade plommon för vilda livet medan jag plockade i våran korg.


När det var klart åkte vi till mormorn med dom för hon skulle baka en kaka till eftermiddagen.

Jag och Albin åkte in till stan, han somnade efter bara några minuter... Vi lämnade först en rulle vindpapp till David ute i Trönninge som han glömt (ibland undrar jag hur han skulle klara sig utan mig som gör äreneden åt han jämt!) och sen till Elgiganten och köpte 2 nya stora minneskort till alla våra kameror. Medan jag var i stan så passade jag på att slinka in på Willys och köpa lite kotletter.

Medan Albin fortfarande sov så passade jag på att börja med maten och sen fick stackars lilla lillebror komma in på lunch, han är hemma och är sjuk så han åt inte så mycket med det värmde mitt systershjärta att han fick lite riktig mat i magen!

Efter att lunchen var avdukad och inställd i diskmaskinen så tog vi på oss leggings, tröjor och kepsar för att ge oss ut i skogen med mormorn och gamlamostrarna Eva & Laila. Tror knappt att jag behöver berätta hur det gick utan jag låter bilderna tala helt enkelt!


Kan beskriva med ett ord, LJUVLIGT!

Jag älskar att gå i skogen men tycker inte alls om alla insekter som oxå bor där och tyvärr tar det ibland överhand över det där underbara, stilla och tysta som det ananrs är i skogen. Men som sagt idag var det helt fantastiskt och varken jag eller Albin hade några fästingar eller andra otäcka kryp på oss!



När vi kom hem så var det raka vägen in i duschen för mig och sonen och som sagt, bara lite kvistar och annat smått och gott i håret. När vi var klara kom brorsan in och visade den nya hemsidan, kika gärna in och lämna en liten hälsning i gästboken, spelar ingen roll om man kan nåt sidvagn eller inte, det är ju så roligt med kommentarer (tycker ju såklart även jag här i bloggen, men ibland tycker jag ni är dåliga på den biten, skärpning!) så titta in hos Team TB Racing!

Medan han höll på att visa det svängde jag ihop em risgrynspudding på den överblivna gröten från igår, vadå gott!?! Det var jättegott med saftsås till och brorsan fick såklart även kvällsmat för att hans hönsmamma till storasyster skulle bli lugn. Innan maten kom Bella, Jesper och Elin förbi och valde ut bilderna till sitt album som nu är skickade på framkallning.

Albin somnade gott i våran säng för några timmar sen och jag ska strax krypa ner bredvid min sambo som just sa att han ska ta sovmorgon i morrn!!

Sov gott alla där ute i bloggosfären och glöm nu inte den där kommentaren som är så rolig att få...


RSS 2.0