Jobbe...

Om ni undrar vart jag håller hus så jobbar jag. I går, idag, i helgen och på måndag...
Inte så många timmar denna helgen eftersom det är 1 maj men ändå.
Mår jag bättre nu? Njae, jag vet inte riktigt, det är till och från men jag lyckas vara på jobbet i alla fall, sen att jag däckar som en säl när jag kommer hem är väl en annan femma!

Igår hoppade och skuttade Albin när vi skulle till dagis, det var underbart att se! Han höll iofs mig ganska hårt i handen och släppte inte innan han fått massor av pussar, kramar och en fullständig rapport om vem som skulle hämta honom och när! Vi håller på att göra oss i ordning här hemma för fullt nu för idag blir det som sagt mer jobb och dagis.


Lite bättre idag...

Men fortfarande inte bra! Idag har vi i alla fall lyckats ta oss ut. Jag och Albin åkte till mormorn idag på förmiddagen och så fick han stanna där medan jag handlade, hade verkligen inte orkat med i fall han skulle börja krångla där inne! När jag ändå handlade så köpte jag med mig en falukorv och så gjorde mamma middag till oss, ungsstekt falukorv med mos!

Albin var jättetrött när vi åt men mormorn fick i honom allt och nu ligger han och sover här hemma, snarkar som en hel karl! När Albin sovit klart ska vi ut och gå (eller kanske cykla...) en promenad med mormorn för någon träning blir det nog inte för min del idag heller...


Blää...

Ja, just en sådan dag har jag haft idag, fy sjutton för att må såhär!

Vi som hade planerat en massa skoj på denna lediga dag och så blev det pannkaka av alltihopa.
Albin har vart jätteduktig och tagit hand om sin sjukling till mamma, vi har myst massor i soffan, spelat otaliga omgångar memory, pärlat pärlplattor och trätt halsband. Det enda "nyttiga" vi fick gjort idag är att tvätta 2 maskiner tvätt och dammsuga av lite. Kylen gapar tom och den har vi inte kunnat fylla på idag så vi hoppas att det är liiite bättre i morrn för klockan är över 20 redan och david har inte kommit hem från sitt möte så jag gissar att han inte hunnit handla.

Som tur va ringde David redan vid 2 och sa att han var på väg hem och bara hade ett ställe kvar att besöka så Albin har minsann fått lekt av sig idag i alla fall, inne lek på fömiddagen men tråkiga mamma och massa bus ute med pappa hela eftermiddagen! Dom kom inte in innan strax efter 18 och då var det kvällsmat som gällde och när pappan åkt iväg på dagis möte så spelade vi några omgångar till med memoryspelet innan läggdax. Fattar inte hur man kan ha ett sånt minne som den lille rackarn har, har slår mig lätt men det ska iofs tilläggas att jag ALDRIG varit bra på memory, men jag menar hallå, han är ju bara 3 år!

Medan pojkarna busade loss ute (jag hörde hur dom grejade med ny sand till sandlådan, cyklade massor ute på gatan, hoppade studsmatta och sparkade fotboll) så gick jag faktiskt och la mig i sängen, lyckades såklart inte somna men det var skönt att bara ligga där, låg säkert i 2 timmar! Lite sällskap hade jag iofs, katterna vek inte av min sida en enda minut och min underbara vän Camilla kom förbi och satt på sängkanten och ventilerade en liten stund.

Förresten, är det någon av mina bloggläsare som vet exakt HUR mycket snor en stackars liten (nåja, nu har jag ju iofs inte världens minsta näsa precis...) näsa kan producera? Fattar inte hur mycket jag snytit ut idag och knarkat nässpray som värsta sniffaren har jag med gjort men huvudet känns ändå som om det är på väg att explodera (av allt SNOR!)!

Jag la Albin i sängen innan och jag tror inte det tog 2 minuter för honom att somna idag, och nu susar han sött, min lilla prins! I morrn är jag som sagt återigen ledig men om jag inte mår bättre så får vi nog be mormor om lite avlastning för David behövde jobba sent i morrn men om det inträffar ett mirakel för mig och mitt snor under natten så ska vi handla, laga mat, städa av, betala räkningar, lägga ut kläder på tradera mm mm, listan kan göras hur lång som helst men jag känner mig precis orkeslös just nu, tur jag kan ha laptopen med mig i sängen...

Nu blir det ett avsnitt av The Good Wife och sen Cougar Town, fortsatt i sängen såklart!
(Jag kan dock inte lova att jag kan hålla mig vaken...)

Malin, jag lovar att höra av mig när jag piggnat till!


Vardag

Idag är det vardag igen. Jag och min lilla favorit kille har haft en riktig mysmorgon!
Han vakna vid kvart i 7 och ropar i vanlig ordning på pappan men han hade ju redan gett sig av till jobbet så jag smög in på hans rum, kröp ner i sängen och så gosade vi en liten stund innan vi gick upp.

Vi har ätit frukost nu och ska strax göra oss i ordning för jobb & dagis. Albin vill helst cykla dit men jag tror vi får öva på lite till innan vi ger oss ut på den hyfsat "stora" vägen till dagis. I morrn ska det vara utklädningsdag på dagis och dom barn som inte ska vara där i morrn är inbjudna. Jag har frågat Albin flera gånger om han vill gå på detta men det vill han inte säjer han så vi får väl meddela det idag. Kanske förstår han inte riktigt vad det innebär?

Jag ska i alla fall jobba till stängning (20.00) i kväll så det händer inget mer i dennna bloggen idag, kanske i morrn, beror på vad Albin vill hitta på!


Underbar vårdag!



Nu har det gått några dagar sen sist men jag har jobbat denna helgen så det är därför.
I fredags var vi i alla fall ute på Öströö med Anna, Ella & Noa. Vi kollade på fåren, fikade och barnen sprang av sig där ute!

I går jobbade jag hela dagen och när jag slutat så tog vi en liten fika ute i solen innan vi alla 3 gjorde oss i ordning för mat hemma hos mormorn & morfarn. Albin hade med sin cykel och cyklade runt i rondellen medan vi väntade på maten och när det var dax att äta hade han visst gått till grannarna och var där och lekte, 2 av kompisarna på dagis bor granne med mormorn & morfarn.

Vi åkte hem i tid och kollade lite på körslaget men vid 9 la jag mig i sängen och kollade på sista delen av Millenium!

Idag har jag åter jobbat och eftersom styrelsemötet som skulle vart i eftermiddags blev inställt har vi haft en dag i trädgården! Jag och Albin har rensat och krattat i landet så det är klart att så nu. Pappan har snickrat och byggt på utbyggnaden och däremellan har vi cyklat å cyklat å cyklat.... Ja inte vi då, men Albin och han kan ju inte gärna cykla själv på gatan.



I kväll blir det lugnt och skönt för i morrn väntar ännu en hård jobbedag för oss och en dag för Albin på dagis. Vi har precis satt i oss mannagrynspudding med saftsoppa och på jobbet köpte jag ett nybakat grovt fruktbröd som vi hade till, riktigt gott var det och pojkarna är redan ute igen. Albin vill att vi ska cykla en liten sväng alla 3 så vi får väl se vad vi hinner med innan läggdax.


Vilken onge vi har!

Han cyklar! Som om han inte gjort annat i sitt liv! Han har ju inte velat cykla på den nya cykeln vi köpte, där satt ju redan stödhjul på men David tog bort dom i går och hjälpte honom starta och han bara cykla iväg, helt själv, med en gång!



Överlycklig!




Lite bättre...

Men bara lite och jag vill inte gnälla mer nu.

Igår blev det bara en hemmadag, var ute en liten stund i trädgården på förmiddagen innan vi gick in och förberedde middagen som blev jobbets hemlagade kokekorv med stuvad spenat, potatis och ärtor. Något som verkligen är min favvo och tydligen Albins oxå för jisses vad han åt! Tyvärr är smaklökarna fortsatt förkylda så jag kunde ju inte känna hur gott det verkligen var men jag gissar att Albin gjorde det åt oss båda.

Efter middagen kröp vi ner i våran säng och vilade middag, Albin somnade snabbt bredvid mig och jag kunde ligga och beundra honom. Inte ofta jag passar på att vila när han gör det men nu kände jag att kroppen verkligen behövde lite vila och det var riktigt skönt! Vi tinade upp några kanelbullar och lagom till fikat dök även pappa David upp och gjorde oss sällskap. Efter fikat stack pojkarna iväg och uträttade lite ärenden medan jag tog hand om tvätt och disk. När dom kom hem hade dom med sig den nya tvättmaskinen vi beställt till Lillstugan, så nu kan brorsan tvätta utan att det tar minst 3 dagar för tvätten att torka. Jag och Albin övervakade självaste installeringen innan vi gick in och fixade kvällsmat.

Eftersom jag inte alls kände mig på topp igår så stannade jag hemma från träningen och vi hade det riktigt mysigt hemma i soffan, tillsammans alla 3!

Nu på förmiddagen har jag vart och lämnat Albin på dagis och det går fortsatt bra fasten han undrar såklart om han är ledig i morrn och om vi ska hitta på nåt... Lilla älsklingen!
Jag har passat på att tvätta lakanen i Albin säng och hoppas dom hinner torka ute innan det är dax för jobbet i eftermiddag. Dammsugarn behöver rastas här uppe och det ska jag väl hinna med när jag har värmemat från gårdagen. Deklarerat har jag oxå hunnit med idag, det ska bli riktigt roligt när återbäringen kommer!

I morrn är vi lediga och om det är fint väder kanske vi åker ut till Öströö och kollar om det kommit några fler lamm sen sist. Albin frågade redan i går om vi inte kunde åka ut men dom har bara öppet fre-sön i april.


Mycket gnäll...

Ja, nu känns det som om det mest är gnäll här i bloggen men jag hade oroväckande ont i halsen i går kväll innan jag la mig och jag hade verkligen hoppats på att kunna sova bort det men tyvärr...

Hur som helst så är jag överlycklig för jag har lyckats sova gott i natt! Eller jag vaknade en gång vid 2 men då bestämde jag mig bara för att jag minsann skulle somna om och efter en halvtimme eller så så gick det! jag vaknade inte innan Albin ropade och då var klockan strax över 6! Eftersom en förkylning har grabbat tag i mig med full kraft så känner jag mig inte det minsta utvilad och pigg utan mest bara sjuk, skit oxå!

Idag är vi lediga och jag hade tänkt hitta på nåt med Albin men jag vet inte om jag orkar... Snörvlar, nyser, fryser och har ont i huvudet. Albin sa i morse när snöt sig att han oxå var förkyld så vi kanske ska stanna inne i alla fall, vi får se hur dagen artar sig.

Jag har i alla fall tömt kameran och måste visa bilderna vi tog nere i hamnen i söndags när vi åt glass från Tre Toppar!


Igår på förmiddagen hade vi smarrigt förmiddagsfika i form av förska jordgubbar, kanske tar vi det idag med, vi har en låda kvar i kylen...




När David kom hem i går så grillade vi grillspett och till det hade jag gjort en tzatziki och ugnsrostade rotfrukter, det var riktigt smarrigt men tyvärr kände jag inte hur gott det smakade så vi får göra om det snart igen!


Sömnproblem...

Jag som aldrig har haft problem med sömnen förut, fy sjutton va jobbigt det är!
Förstår inte vad det kan bero på, men visst brukar jag vara mer morgonpigg på våren och sommarn annars oxå men nu har det slagit alla rekord!

I går kväll gick jag och la mig precis som vanligt, kollade på tv i sängen och somnade strax efter 22,
precis som vanligt!

Klockan 03.18 vaknade jag och gick och kissa (precis som vanligt...), men efter det var det fullständigt omöjligt att somna om! Jag försökte allt, drack lite vatten, ändra ställning en sisådär 200 gånger, vände på kuddarna och en massa annat men inget funka. En av katterna kom och la sig i vår säng och börjar spinna, David andas med öppen mun och gör små "pip" ljud, jag hör motorvägen (eller kanske tåget) avlägset, en fågel börjar kvittra utanför mitt fönster, Albin mummlar nåt i sömnen och den andra katten kommer och börjar tvätta sig...

Davids klocka ringer 05.10 och då har jag fortfarande inte somnat så jag ber honom att sätta på tven där nere så Albin kan gå ner och sätta sig när han vaknar men då vaknar han såklart inte medan David fortfarande är hemma utan vaknar vid 06.30 och kommer in till mig. Jag har fortfarande inte somnat och ber honom gå ner och kolla lite på barnkanalen för mamma är så trött och behöver sova lite och han gör som jag säjer och jag kanske lyckas slumra till en halvtimme eller så men sen börjar Albin greja nere i köket och då kan jag inte koppla av.

Just nu är jag väl inte så farligt trött men jag gissar att det kommer senare och så är David i Götet och jobbar idag och då är han ALLTID sen hem... Jag har såå svårt att sova mitt på dagen annars kunde jag ju vilat när Albin vilar men jag har försökt så många gånger och jag kan aldrig somna!

Dagens ilandsproblem, jag vet, men jag var tvungen att ventilera mig lite, har ju för sjutton vaknat mitt i natten nu i över en vecka och inte kunnat somna om!

Nu ska jag och Albin gå ut, det har han bestämt!


Pyssel...

Har haft en riktig pysselförmiddag här uppe på kontoret. Jag har fått ordning på föreningens bokföring och även beställt nya visitkort inför säsongen 2010. Bokat söndagsmiddagen vi vann när vi kom 2:a i bröllopstävlingen, det är en 3-rätters med vinpaket på Råda Säteri.

Fick passat på att tömma kameran oxå på massa blandade bilder från dagarna som gått sen sist.



Igår kväll gjorde vi denna ljuvliga fruksallad med tillhörande varm vit chokladsås...


Så god att man lixom kan äta så mycket att man nästan spricker!

I morse var David iväg och köpte färsta frallor så vi hade faktiskt mysfrukost idag med och morfarn kom och sällskapade. Inte för att han åt något men han kom hit och var med i diskussionen kring frukostbordet. Albin tyckte att jag och David kunde prata med varandra så han kunde prata med morfarn själv...

Nu har äntligen solen dykt upp här i Tvååker så det blir en eftermiddag ute i det fina vädret och i morrn är det åter till verkligheten, jobb hela dagen lång!


Lugn lördag!

Idag har vi en lugn lördag! I går kväll när David kom hem så beställde vi Kina-mat och åkte hem till pappa och åt med brorsan & Joel. Albin somnade som stock på soffan och jag & David gjorde honom sällskap där tills mormorn kom hem från jobbet och vi fikade allihopa.

Vi var hemma vid halv 10 och jag la mig direkt och somnade men som vanligt vid den här årstiden så vaknar jag runt halv 5 snåret och kan inte somna om så jag är ständigt trött! Men idag fick jag lite sovmorgon och när pojkarna gått upp så somnade jag och sov en timma till.

Det blev ingen utflykt med husbilen för våran del i helgen. Eftersom jag inte vart riktigt tipptopp de senaste dagarna och brorsan & Joel inte skulle köra tävlingen i danmark så hoppade vi över det men David och Albin har vart ute och rastat den i alla fall. Jag stannade hemma och vilade lite, passade på att tvätta, diska, dammsuga och sånt roligt oxå.

Pojkarna kom hem lagom till middagen och när vi ätit så satte vi oss faktiskt alla 3 i soffan och myste lite innan grabbarna gick ut och fortsatte med att rengöra altanen. Dom är fortfarande ute och jag funderar starkt på om man kanske skulle skicka iväg dom till affären så vi kan göra en god fruktsallad till kvällen.

Fruktsallad med varm vit chokladsås


Jag lever!

För alla er som undrar vart jag tagit vägen, så är jag här!

Min mage har krånglat lite med mig men jag hoppas vara på bättringsvägen nu, ska faktiskt åka bort och hämta  hem min älskade lilla pojke som vart på dagis hela dagen så hans mamma fått vila ordentligt!

Jag hoppas David kommer hem i hyfsad tid idag så vi kan ha lite fredagsmys. I denna familjen betyder det popcorn! Albin älskar popcorn och så fort han hör ordet "MYS" så frågar han efter popcorn, det är nästan så jag börjar tro att man kan hålla honom ifrån godis hur länge som helst!


Härliga sol!

Idag tog jag och Albin ut cyklarna på förmiddagen och trampade bort till mormorn och sen satt vi där ute på altanen och gottade oss i solen några timmar innan vi cyklade bort till affären för lite middags-mats-handlning.

Än så länge går det lite trögt med användandet av den nya cykeln, han vill gärna ha den gamla och jag gissar att det är för att den går så himla mycket fortare. Det är nog lika bra att vi tar av stödhjulen på den nya och börjar öva på att cykla utan dom!

Efter att vi vart i affären så cyklade vi hem och Albin fick lägga sig direkt. Nu har vi ätit korvstroganoff och även fikat med jättegoda, färska jordgubbar som vi köpte i affären. Albin är fortfarande ute men jag tyckte faktiskt att det började blåsa lite kallt så jag gick in. Pappan borde komma när som helst och sen i kväll är det träning efter en veckas uppehåll och efter det, efterlängtade Grey´s på tv!

I morrn är det jobbe igen men inte innan på eftermiddagen. På förmiddagen ska Pyzen få åka in till frisören...


Kungsmässan & korvgrillning!

Idag på morgonen om Li hit och vi stack iväg direkt till Kungsmässan! Li skulle ha lite grejer medan jag och Albin mest hände med som sällskap och det var precis var det var för vi lyckades med att inte shoppa nåt alls! Innan vi gav oss hemåt bjöd Li på middag däruppe och Albin somnade gott i bilen på vägen hem. Väl hemma lyfte jag över honom i vagnen och gick in och donade lite. Vi har haft John här hela dagen som fixar i trädgården och när Albin vaknat å fått i sig lite mellis så gick han raka vägen ut till John och har vart ända tills 8 i kväll!

Jag har passat på att tvätta 2 maskiner, dammsuga av, fixa fika och bokat in några fotograferingar. När David kom hem hade han med sig korv med bröd så vi grillade och satt kvar ute i trädgården och åt kvällsmaten idag, såklart kom även morfarn förbi en sväng, det har ju blivit vår äntligen och då tittar han hit titt som tätt, det gillar vi!

Nu sover det en väldigt trött och nöjd prins på sitt rum med varma, röda kinder efter 2 dagar ute i goa vårsolen. Jag ska ta en snabb dusch och sätta mig tillrätta bredvid David i soffan!

Morgondagen står än så änge helt öppen, vad ska vi hitta på? Kanske blir det några nya limpor till frysen... Kanske blir det till att packa husbilen inför helgen...

Har vart dålig på att ta kort idag så det blir ett tråkigt inlägg!


Utedag igen!

Vi har en utedag här hemma idag men nu sover Albin middag och då passar jag på att sitta in och vila lite!


David har tvättat pool-däcket med hjälp av Albin (och morfarn innan dom fick igång tvätten...) och jag har planterat, sopat, räfsat och fotat!



Innan middagen så tog Albin sig ett riktigt träningspass på studsmattan och jag skulle både ta kort och filma, det var viktigt!





Medan pojkarna spolade färdigt där ute så fixade jag middag och idag var det ju så varmt och härligt att vi faktiskt satt ute och njöt! Årets första matjesill, men jag och Albin är inte så förtjusta i det så vi tar köttbullar till och David sätter gladeligen i sig burk sill själv...



David stack iväg på ett jobb nu medan Albin vilar och sen ska vi fika, ute såklart!


Bloggfri dag...

Det händer inte sådär jätteofta, eller?

Hur som helst så tyckte jag inte att jag hade tid att sitta vid datorn alls i går så det blev inget inlägg men det kommer här i stället!
Först och främst så var vi ju hos mormorn & morfarn i fredagskväll och fick jättegod mat! Min farmor & farfar var oxå med och rätt var det var så kommer kaninen som bor i häcken fram!


Han är ju bara hur söt som helst och han har bott där sedan förra sommarn. Mamma lägger ut äpplen till fåglarna och då brukar kaninen oxå passa på att smaka lite.

I går på morgonen var det väldigt lugnt, pappan som hade vart på lite galej dagen innan var trött och låg mest och vilade på soffan (vilade kallar han det själv, men snarkningarna säjer nåt helt annat!). Jag och ALbin gjorde oss klara för att åka till Öströö när dom öppnade och kolla på fåren, fika och busa med Annalina, Saga & Wille!


Det var jättemånga får som gick med gigantiska magar i vädret och vi såg ett får som var på väg att lamma men barnen tyckte inte alls att det var lika fachinerade som vi tyckte så vi gick och fikade i stället! Barnen lekte jättebra, trots att det var första gången dom träffades, speciellt Albin & Wille och Albin frågade efter Wille sen när vi kom hem.

Vi stannade kvar jättelänge och var säkert inte hemma innan vid 2 tiden och då tog vi lite att äta innan vi åkte och handlade och började förbereda för kvällen. Vi grillade kotletter och hade ugnsbakade potatishalvor till. Jag blev dessutom så förälskad i mammas sallad från fredagen att jag var tvungen att göra den oxå!

På kvällen var vi alla 3 jättetrötta så efter att vi duschat så fick Albin lägga sig bredvid mig i sängen och kolla på Körslaget och sen Millenium, fast han somnade bara några minuter in på körslaget...

Idag blev vi väckta som vanligt vid kvart över 6 av en väldigt pigg och lycklig kille som undrade vad vi skulle hitta på med denna dagen. Nu är grabbarna ute och grejar och jag ska bara dricka upp mitt te sen ska jag gå ut och plantera vårblommorna vi köpte i fredags, det hanns lixom inte heller med i går. Hoppas även hinna lägga upp en hel massa på tradera eftersom att jag rensat i Albins garderob nu igen.


Härlig vårdag!

Vilken härlig dag vi har haft idag och än är den inte slut! Vi började dagen med att slänga alla lakan i tvätten, ta ut täcken, kuddar och madrasser på vädring och sen stack vi ner till Hamra för lite lek, bus & fika! Anna hade bakat jättegoda Chocolate chip cookies och Albin lekte jättebra med Noa. Ella var inte på sitt bästa humör alls utan skrek mest men pojkarna lekte på ändå!

Väl hemma fick Albin sova en stund och sen var det lunch, vi hade ju stek från i går att värma så det gick snabbt och smidigt. Efter middagen bar det iväg mot Läjet, nya blommor är införskaffade och ska planteras i morrn, nu ska vi strax iväg till mormorn och morfarn och äta. Gammla farmor & gammla farfar kommer oxå!


Älskade, älskade unge!

Han är ju helt fantastisk!
Det tycker väl i och för sig alla föräldrar om sina barn ibland men just idag tyckte jag så synd om honom när vi skulle till Dagis. Han gråter och skriker ju inte längre när jag lämnar men jag förstår ju på honom att han helst inte vill vara där.
När vi gick dit så frågade han
- Ska jag vara på dagis i morrn?
- Nää, i morrn är det mammas ledig fredag så vi kanske kan åka in och bada om du vill?
- I simhallen?
- Ja, om du vill så kan vi åka in på morgonen.
- Det vill jag. Ska vi har fredagsmys sen på kvällen då? Med popcorn?
- Ja, det kan vi faktisk!
- Det tycker jag...


Han är så tapper! Jag hörde på hans röst när vi kom till dagis idag att den nästan sprack sådär som när man är lite ledsen och han frågade varför inte dom andra barnen var ute. Ros-Marie sa att eftersom där é så få barn på lovet så stannade dom inne tills efter fruktstunden. Han gick in och jag frågade om inte jag skulle få en puss innan jag gick, såklart kom han springandes och slängde sig runt min hals och sa att han älskade mig!

- Kommer pappa och hämtar mig?
- Jadå, pappa hämtar dig vid 4.
- Tar han med cykeln?
- Kanske om det inte regnar. Vi syns i kväll, när mamma slutat jobba!
- Jag kommer längta efter dig!
- Jag kommer längta efter dig oxå älskling!

Då fyllde Ros-Marie i och sa att det hade dom pratat om på dagis, att det är ok att längta efter mamma och pappa. Han hade tydligen sagt det förut och då hade dom sagt det, att det är ok att längta!


Älskade, älskade lilla barn!
Han är ju så tapper! Jag har sagt till honom att jag inte vill att han ska vara ledsen när jag lämnar honom på dagis och det är han inte längre men han vill helst vara hemma säjer han och det gör inget att mamma och pappa inte är hemma för han har ju katterna och kanske kan mormor eller morfar komma sen?

I helgen ska vi i alla fall vara lediga och jag ska gosa massor med min lilla älsklingskille som bara vill vara med mamma, pappa och kisarna!


Mobil-blogga? Kan till och med jag lära mi...

Mobil-blogga? Kan till och med jag lära mig det tro... Hur som helst så har jag gett mig tusan på att försöka! Om nu detta funkar så kan jag ju uppdatera bloggen när vi är ute på tävlingar, utflykter om husbilen mm. Jag är nämligen inte så modern att jag har internet i mobilen (eller, det kanske jag har men jag använder det inte i alla fall) och då kan det ju vara ett bra sätt att uppdatera bloggen på då vi bestämt oss för att inte skaffa mobilt bredband när vi är ute. Nu ska jag återgå till middags förberedelserna och sen i eftermiddag blir det jobbe!


Underbar dag!

Helt fantastisk!

Vi började morgonen med att sticka till Gekås och fynda!

Skor till Albin (dom svarta från tradera, kom med posten idag!), Skor till mig.
Regnställ & väst, 3 t-shirtar, 2 par shorts & ett linne

Albin somnade som planerat i bilen på vägen hem och medan han fortfarande sov passade jag på att ta en dusch. Sen väckte jag honom och vi åt lung innan vi åkte till Martina, Molly & Lotus!

Dom var ute och vi stannade ute en stund och gick runt och kikade på alla vårblommor!



När Lotus började bli trött så passade vi på att gå in och fika så han fick vila lite, sen var det full fart igen!



Vi åkte hem och jag började sortera alla 300 bilder som skulle in i albumet jag köpte på Gekås innan. Albin var ute och lekte i sandlådan och sen kom morfarn och morbrorn och busade med! David kom hem i tid (hör och häpna gott folk!) och direkt när han kom hem så startade vi grillen och sen var det kvällsmat ute i trädgården för första gången i år, grillad korv med bröd!



När vi ätit klart gick jag in och fortsatte med alla bildera som nu äntligen är klara! David och Albin fortsatte ute i trädgården och sen såg jag vad som var på G...


Studsmattan har nu kommit fram (till bådas förtjusning...)!

Grabbarna har vart ute tills precis nu och nu blir det bara en snabb dusch för den lille mannen som är tröttare än tröttast efter en händelserik dag! Själv ska jag krypa upp i soffan med en kopp te och kolla på Greys!


Mira

Så heter denna ljuvligt söta lilla tjejja som jag har fotat idag på förmiddagen!



Nu ska jag krypa upp i soffan, rikitgt långt in i Davids famn med en kopp te. Vi har vart ute på en hyfsat lång kvällspromenad då Albin ville sova i vagnen och det hade ju äntligen slutat regna!


Hemma-tråk-dag!

Kan man säj att vi har haft hittills idag... Njae, så tråkigt har det väl kanske inte vart hela dagen men eftermiddagen har inte alls vart någon höjdpunkt och nu är både jag och Albin rastlösa så det förslår men det regnar ute och vi är inte jättebra på att vara ute och leka i regn, det är inte alls mysigt tycker jag.


När vi ätit kalopsen (som btw var sååå god!) så diskade vi av och så innan vi åkte bort till ICA och hämtade ett paket från PartyLite. Efter uppackningen så fikade vi en sväng och nu väntar vi bara på pappan, som vanligt nu för tiden...

Tänkte åkt till Gekås, men kom på att det är påsklov, det får bli besök där nästa vecka i stället!


Hjälpreda!

Idag på förmiddagen har vi haft en fotografering och jag säjer "vi" för Albin är min hjälpreda!



Han ställer alltid upp när kameran ska ställas in, ligger så fint på fällen och poserar som mamma vill, kanske hade jag önskat ett litet leende idag med, men man kan inte få allt!

Innan vi började fotografera hann jag med att sätta igång kalopsen som nu fortfarande står på spisen och puttrar, jag ska strax gå ner och skala potatis och sen när Albin vaknar ska vi äta och kanske, kanske hinner jag redigera några av bilderna från idag!


Trött!

Ja gudars vad trött jag är nu! David väckte mig i morse när han stack till jobbet och då gick jag upp och käkade frukost. Sen satte jag mig hos Albin i soffan och så kollade vi på Saltkråkan tills det var dax att åka till mormor & morfar. Strax innan 8 lämnade jag av honom där och åkte bort till jobbet. Det var en hel del att göra och vi var bara 2 som på en vanlig söndag så det var spring fram och tillbaka för mig hela tiden, det känns i hälen nu vill jag lova!

Klockan 14 slutade jag och stack bort till mormorn och hämtade Albin som hade haft en jättebra dag och han verkade förstå att mamman var trött idag så vi har bara pysslat idag, klippt massa, pärlat och kollat lite på tv (korta stunder bara...).

Pappan skulle komma hem i rimlig tida idag sa han och då ringde han först vid 3 och sa att dom nästan var klara så han nog skulle vara hemma vid halv 5. Sen ringde han igen och sa att det blev lite senare än vad dom tänkt så han är nog hemma vid 19 och när klockan är 19 kommer det ett litet SMS "Vi lämnar Göteborg nu". Jag förstår inte hur man kan bli en sån tidoptimist! När vi fick reda på att pappan inte skulle hinna hem innan Albin skulle lägga sig så åt vi kvällsmat och gjorde honom i ordning för natten. Albin tittade på mig med huvudet lite på sné och undrade om han inte kunde få somna i vagnen, vi kunde väl gå en runda?

Jag var inte ett dugg sen att haka på det för frisk luft var precis det jag behövde då så nu har vi vart ute på en ganska lång promenad och Albin sover som en stock i vagnen, inlindad i 2 fleecefiltar och ett tjockt täcke! Det gick inte så värst fort med tankte på min häl men åhh vad det var härligt att bara vara ute och lyssna på fåglarna!


Öströö!

Idag har vi gjort årets fösta besök på Öströö! Som ni säkert vet så tillbringar vi måååånga timmar där ute varje år, kollar på lamm, fikar, åker safari och bara strosar runt! Än så länge var det inte så många lamm födda, vi räknade det till 7 stycken men det kan ju ha funnits fler som vi inte såg där ifrån läktarn.



Innan vi körde hem gjorde vi såklart ett besök inne i köttboden och köpte honung, te och choklad (en till pappan och en till mormorn!). Det började ju regna när vi var där så besöket blev inte jättelångt utan vi gjorde det vi skulle och åkte sen hem till mormor & morfar. Dom bjöd på mat idag och det blev en riktig favorit, Albin åt som en hel häst. Stekt torsk med kokt potatis, grädde & lingon!

Nu är grabbarna iväg och fixar i orning lite på David lager och jag sitter här hemma och bara myser när det regnar utanför, snart blir det en kopp te och lite mys i soffan. I morrn är det åter jobb, men efter det är min jobbehelg slut. Jag har en fotografering i veckan oxå, en liten tös som är 9 måndader, det ska bli så kul!


"Sommarn har kommit!"

- Mamma, mamma! Kom fort, skynda dig, sommarn har kommit nu, vi ska grilla!



Albin kom in till mig i köket när jag stod och fixade potatisarna och var helt lyrisk över att sommarn äntligen kommit, pappa har ju tagit fram grillen, äntligen!

Ja, eftersom jag har jobbat hela långa dagen och är trött ända in i märgen så blir det enkelt idag! Mamma (som oxå jobbar) och pappa kommer hit och äter med oss när mamma slutat. Idag blir det grillad ytterfilé & fläskfilé. Rostade rotfrukter och så svängde jag ihop en tzatziki när jag kom hem. Till det blir det vitlöksbörd (alternativt örtbröd om man inte vill ha vitlök). Det luktar ljuvligt i huset!

Medan jag ändå var ute med kameran så hittade jag några nya vårtecken. Mina tulpaner är på G, bladen har kommit och krokusarna är så fina!



När vi satt ute och fikade innan så kom Fjanten (brorsans katt), han har verkligen längtat efter våren för enligt honom var det ingen höjdare alls med så mycket snö...



Nu ska jag gå ner och fortsätta duka! I morrn väntar lite mer jobb, men bara några timmar sen hoppas jag att det blir lika fint väder som idag så vi kan vara ute och dona hela dagen lång!


Påsk!

Idag har vi verkligen firat påsk, hela dagen!
Albin började sin dag redan strax innan klockan 5 i morse så det är en något trött mamma som äntligen lyckats sno åt sig en stund att blogga på!
Albin hade bestämt sagt i från på dagis igår att han inte ville vila så han hade visst somnat redan kvart över 6 i går kväll och det resulterade ju i en väldigt morgonpigg kille.

Eftersom vi gjorde ett tappert försök att få honom att somna om i vår säng så gick vi inte upp innan halv 6. Jag hade gömt ett gigantiskt påskägg till David i vårt badrumsskåp som Albin och jag hjälptes åt att hämta och ge David i sängen. Jag har köpt den Svenska Whiskyn Mackmyra som han ska få ha i sin samling!



När pappan öppnat sitt så fick Albin gå och leta på sitt rum och se om påskharen lämnat något till honom oxå och det hade han ju såklart! Bland gosedjuren låg ett litet påskägg med choklad i och bakom kuddarna i soffan låg ett med 3 bilar och en flaska såpbubblor i! Lyckan var total och det var tvunget att gå ner och leka med det med en gång! David tog med sig honom ner medan jag låg kvar och drog mig i sängen en stund, men att somna om var inte att tänka på då det lektes ljudligt och i trappan med dom nya bilarna...

Vi tog med oss brorsan bort till påskfrukosten och där var det riktig lyx må jag säja! Pappa hade laddat med hur mycket som helst och till Albins stora förtjusning hade mormorn försett frukostbordet med meloner och färska jordgubbar!

I eftermiddag har jag faktiskt fått David att svänga runt en sväng med dammsugarn medan jag förberedde Jansson och lite annat till påskmiddagen! Vid 4 i eftermiddag kom familjen och började hugga in på Jansson, nygriljerad varm skinka, prinskorvar, sill, ägg halvor, grönkål och bröd! Det var verkligen jättegott och vi fick dessutom en extra middagsgäst eftersom Joel var inne hos brorsan. Men stackars mammsen åt inte en smula av den goda maten, hon hade så ont i magen att hon bara låg och sen fick pappa skjutsa hem henne.

Mamma hade bakat små petit choux-bakelser med vaniljkräm, grädde och bär som vi mumsade till fikat, Albin åt 2 hela med mycket god aptit! Dom var verkligen supersmarriga och där är en kvar i kylen som jag ska sno åt mig lite senare eftersom jag var så mätt efter maten att jag bara smakade en tugga på en av Albins bakelser...

När alla åkt och alla rester var instuvade i kylen så tog båda mina rastlösa killar på sig arbetskläderna och gick ut i utbygget...


Albin hjälper till och precis som pappa måste han ha jobbarbyxor med en tumstock i, hörselkåpor och en hammare i högsta hugg. Som synses på den översta bilden så har alla leca-block kommit så snart ska det förhoppningsvis vara fasad på huset med!

I kväll blir det mycket lugnt med en kopp te framför tven och brasan sprakandes i bakgrunden för i morrn är det dax för jobb, hela dagen och vi har visst jättemycket att göra!

Kanske hinner jag titta in och uppdatera lite, men jag gissar att jag kommer var mer än lovligt trött när jag kommer hem i morrn...

Förresten, vi blev uppringda av GT innan i eftermiddags och dom berättade att vi inte vunnit. Det kom ju inte direkt som någon överraskning då vi legat några % efter dom sista dagarna men vi hade i alla fall fått flest poströster om jag fattade det rätt och det var ju jätteskoj.


Men roligt har vi haft och jag får väl fortsätta hoppas på det där frieriet...


Rabarber!

Helt otroligt vad det händer mycket ute nu! I förrgår när jag var ute och fotade vårtecken i trädgården så letade jag speciellt efter rabarberna men dom hade inte kommit upp och idag när jag stod inne, vek tvätt och kollade ut genom fönstret så såg jag dom!



Åhh, jag älskar rabarber! Det är den godaste paj som finns, så är det rabaraberpaj! Nu ska vi minsann hålla koll på dom och kanske blir det en liten omgång rabarber kräm om någon månad!

När jag ändå var ute med kameran så såg jag att David hade satt in fönster i utbygget!



Det är här jag kommer att håla till och kanske, kanske kan vi börja måla och sånt innan sommar!

Nu ska jag gå ner och ta mig en kopp te innan det är dax att åka till jobbet!


Glad påsk!

Nu är det redan påsk, jag som tyckte det var jul alldeles nyss...

Hur som helst så var det påskfest på dagis idag och om barnen ville så fick dom måla sig och klä ut sig innan dom kom dit i morse. Jag fråge Albin om han ville att jag skulle måla honom men han var väl inte riktigt helt övertygad om vad jag hade i kikarn. Jag frågade om det var ok att jag ritade några prickar på kinden och det var det! Men eftersom denna ovanliga mamman inte äger nåt smink alls... Eller, jo, vänta! Jag har ju en gammal, gammal sminkväska från högstadiet någonstans!

Den gick jag och letade upp och i där hittade jag en brun penna av nåt slag (kan ha vart till ögonen, eller likagärna till läpparna...). Jag såg Albins förskräckta min när han såg vad jag kom med, en liten neccesär som var så dammig att den lika gärna kunde vart uppfiskad ut dammsugarpåsen!

Han fick i alla fall några prickar på kinden och 2 hårdkokta ägg med sig i väskan! Både jag och David (han har ingen bil, den är på service...) promenerade med honom bort till dagis idag och även om där var många barn (alla ska ju vara med på påskfest!) så gick det ganska bra att lämna. Han var inte ledsen men jag såg hur han stod och tyckte vid sin hylla när vi gick och bara tittade på uppståndelsen, mitt hjärta smärtade lite men eftersom pappan är hemma och jobbar idag lovade han att gå bort med den nya cyklen och hämta idag och då blir det nog stora leendet!



Jag har vart inne i stan nu på förmiddagen och fixat några påskägg! Eftersom jag jobbar hela påskhelgen förutom i morrn så har vi bestämt oss för att fira påsken då i stället! Så i morrn blir det påskfrukost hos mamma och pappa och senare på dagen ska vi ha lite påskmiddag här!

Igår provade Albin alla sina nya kläder som vi köpte på HM (dagis kläder) och det ska visst konstras och hållas på när man mannekängar...



Nu får jag önska er alla en glad påsk och hoppas att jag hinner titta in någongång under helgen med uppdateringar, om inte annat så är ni väl nyfikna på hur det går i tävlingen.
Det är vi med, hoppas dom ringer i morrn!


RSS 2.0