GOTT NYTT ÅR!

Nu har hela familjen duschat och fått på sig kläder. Jag har tagit fram allt som ska med till nyårsfirandet.
I år firar vi in det nya året med mamma, pappa & min moster Eva. Jag är väldigt glad att vi bestämde oss för att fira det såpass enkelt i år eftersom vi fortfarande är kanonförkylda och lillebror har vart väldigt knorrig idag.

Det börjar bli dax att packa in oss i bilen och köra iväg så jag önskar alla mina bloggläsare ett Gott Nytt År!


Såhär tillbringar vi nyårsafton, i alla fa...

bild0047 (MMS)

Såhär tillbringar vi nyårsafton, i alla fall hittills. Vi ska iväg och fira in det nya året på ett glamourösare sätt i kväll men just nu har vårt internet lagt av så David & Albin är iväg och försöker fixa det medan jag och Lillebror tar det helt lugnt på soffan...


Det blir tyvärr ingen blogg idag heller, v...

bild0046 (MMS)

Det blir tyvärr ingen blogg idag heller, vi har haft fullt upp hela dagen och nu är mina ögonlock så tunga att jag får lov att gå och lägga mig efter kvällsamningen...


2010's lista!

2010 börjar gå mot sitt slut, här är en sammanfattning av mitt 2010!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Jag var gravid i 39 fulla veckor, det har jag inte varit innan och så ställde vi upp i en stor bröllopstävling genom GT.

2. Höll du några av dina nyårslöften?:
Jag ger inte nyårslöften.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Japp

4. Dog någon som stod dig nära?:
Det beror på hur man ser på just "nära" men vi förlorade både Fjant & Davids mormor i sommras. Dessutom gick Davids farbror bort nu i november oxå.

5. Vilka länder besökte du?:
Norge & Danmark

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?:
Brorsan & Joels sidvagnstävlan.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?:
Flera stycken faktisk men 2 april när vi fick reda på att vi väntade lillebror och den 6 december när han kom till oss. Kommer även alltid att minnas kristi himmelsfärd då brorsan & Joel kraschade på Anneberg.

8. Vad var din största framgång 2010?:
Kan man kalla barnafödande framgång?

9. Största misstaget?:
Misstag minns jag aldrig särskillt länge ;-) men jag gjorde en riktig tabbe på jobbet som jag ALDRIG kommer att glömma...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?:
Graviditetsillamående, foglossning och lite vanliga förkylningar bara.

11. Bästa köpet?:
Allt till övervåningen, nya bilen, tven, DVD:n och bokhyllan dit ner.

12. Vad spenderade du mest pengar på?:
Renoveringar...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?:
Att Lillebror äntligen kom ut!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?:
Jays "Like a prayer"

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?:
Både och tror jag men mest glad!

16. Vad önskar du att du gjort mer?:
Donat i trädgården

17. Vad önskar du att du gjort mindre?:
Mått illa!

18. Hur tillbringade du julen?: Precis på samma sätt som varje år!

19. Blev du kär i år?:
Nä, men jag fortsatte vara det.

20. Favoritprogram på TV?:
Bones, Grey's anatomy & CSI

21. Bästa boken du läste i år?:
Läser inte böcker, men har provläst åt en tjej som skriver och den boken hette "Leva Älska Brinna Dö"

22. Största musikaliska upptäckten?:
Lyssnar sällan på musik

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?:
Presentkort och skidbyxor

25. Något du önskade dig men inte fick?:
Photoshop

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?:
Firade inte, hade kommit från BB 2 dagar tidigare.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?:
Nää, jag har allt jag önskat!

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?:
Samma som vanligt, men mest gravidanpassat...

29. Vad fick dig att må bra?:
Barnen och familjen

30. Vilken kändis var du mest sugen på?:
Ingen.

31. Vem saknar du?: Fjant

32. De bästa nya människorna du träffade?:
Lillebror

Här...

Jodå, jag är här men idag har vart en lite galen dag och det är det fortfarande så jag tittar igentligen bara in för att säja att det inte blir nåt längre inlägg idag...

Lillebror har vart vaken en hel del idag men är ganska nöjd med att sitta i sin babysitter korta stunder, bara han får vara med vid bordet eller vad det nu är. Storebror har haft svårt att sysselsätta sig idag även om vi har pärlat (i flera timmar!), lagat mat och sjungt massa sånger. Nu är han iväg med pappan och hämtar ett par skidor som David ska låna till Trysilresan. Jag väntar på att dom ska komma hem så jag kan få kliva in i duschen, det är än så länge det som är "egen tid" för mig, så jag duschar numera i minst en halvtimme (alltså jag spolar inte vatten så länge men jag är inlåst i badrummet så länge...). Aldrig har jag väl haft så välrakade ben som nu...

I morrn ska lillebror vägas igen och nu håller vi tummar och tår att han fortsatt gått upp. Vi har i 3 dagar nu bara erbjudit honom ersättning efter kvällsmålet och han verkar bli mätt på mig, jag behöver inte amma varje timme längre utan nu kan det gå 3-3½ timme!

Nu vaknar han igen, men jag ska försöka kika in i morrn!


En helt vanlig måndag...

Idag har det verkligen varit en riktigt bra dag (hitills i alla fall). Båda killarna sov bra och hyfsat länge för att vara i vår familj, Albin klev inte upp innan vid 7 och medan jag ammade klart gick han ner och kollade lite på tv.

Vi har haft det så mysigt idag och Albin är verkligen världens bästa storebror, så fort det knorras lite så är han där och klappar, pratar lugnt och kollar om lillebror vill ha nappen. Även när jag har lillebror hos mig så kommer han och vill vara med och gosar.Mellan amningar, sövningar, blöjbyten och matlagning så har vi spelat Albins nya bokstavsspel och pärlat med dom nya pärlorna och pärlplattorna.Lagom till vi pärlat klart så stack Albin iväg till mormor & morfarn en sväng. David skickade jag bort till affären och nu sitter jag bara och väntar på att han ska komma hem så vi kan fika. Innan vi hämtar hem Albin är tanken att hinna få undan lite bokföring och fakturering.

Passar på att bjuda på ett par bilder som David tog i pulkabacken igår, när Albin & David var ute med farfar och faster. Albin fick ju en snowracer i julklapp som var tvungen att invigas ordentligt!I kväll blir det mys i tv soffan hoppas jag!


Morgonmys...

...framför brasan!
Lillebror är så nöjd när han får sitta i sin nya babysitter och mysa framför brasan!
Han har suttit där sen han vaknade i morse och när han knorrar till så kommer storebror i en rasande fart och gungar lite på honom så han blir lugn. Mina sötungar!


Förlossningsberättelse

Nu har jag äntligen tagit mig tid!

Förlossningsberättelse – Lillebror
20101206

Då ska vi se, Lillebror är 3 veckor i morrn och jag har ännu inte haft tid att skriva ihop en förlossninsgsberättelse men nu ska jag ta mig tid! Jag har hjälp av både Förlossningsjournalen och Davids anteckningar. Han förde anteckningar lika noga denna gången som förra och det är så roligt att ha.

Dagen innan, på söndagen, så var mamma här och hjälpte mig att städa klart det sista på nedervåningen. Igentligen var det väl så att det var bara mamma som städade eftersom jag hade haft så ont hela natten för att vi städat på lördagen men jag var i alla fall hemma och tog det lugnt…

Även natten mellan söndagen och måndagen så vaknade jag och hade ont, jätteont och jag hade ju fått med mig Panocod hem från förlossningen som jag skulle ta när det gjorde så där ont. Jag hade tagit det ett par nätter och så även denna natten, vid 4 tiden.

Jag vaknade igen vid 5 och hade fortfarande ont och jag kunde inte riktigt sätta fingret på vart det gjorde ont… Foglossningsontet som jag haft satt ju i hela nedre ryggen och runt om på framsidan och det var ju ungefär på samma ställe det gjorde ont, men lite annorlunda bara. Jag låg vaken och bara väntade på att David klocka skulle ringa så jag kunde skicka upp honom för att värma min vetekudde och vid kvart i 6 vaknade han äntligen.

Jag sa till honom att det kändes annorlunda och att det nog var bäst om han inte stack iväg till jobbet riktigt än, inte innan jag visste var det va.

Albin vaknade och fick välling och då blev jag ändå lite mer misstänksam och sa till David att det kanske var bäst om han ringde till dagis och kollade om Albin kunde få komma redan vid halv 7-7 (istället för klockan 9). Det gick bra så han körde bort honom och jag ringde förlossningen.

Sköterskan jag pratade med undrade hur långt jag hade mellan värkarna men jag kunde ju inte ens sätta fingret på om det verkligen var värkar, jag kände inte alls igen ”smärtan” men jag drog till med 5 minuter. Eftersom jag har hört en massa historier om hur snabbt det kan gå för omföderskor och jag var livrädd för att kanske börja må illa igen så ville jag gärna in, ifall det hade startat, så jag kunde få bedövning.

Vi hade säkert kunnat vara hemma i några timmar till men jag (och David med för den delen) tyckte det var lika bra att åka in. Jag samlade ihop det sista medan David gjorde några (läs 9 stycken!!) mackor som vi skulle kunna äta när vi kom in för det hade vi liksom inte ro till hemma. I bilen på väg in kände jag en gång att det gjorde rejält ont och då tänkte jag att det bara måste vara förlossning på gång, fast jag var fortfarande inte helt säker.

Vägen från bilen till förlossningen är väldigt lång och jag hade ett par ”värkar” (fast jag fortfarande inte var säker på att det var värkar) på vägen dit. När vi kom fram och fick komma in så möttes vi av en väldigt virrig sköterska (fick senare veta att hon var alldeles ny). Hon frågade vilka vi var och så och då svarade jag att jag ringt innan,  att jag hade värkar och ville ha bedövning!

Vi blev visade in på ett förlossningsrum med en gång, dom kopplar CTG och jag får lustgas om jag vill. Vi blev inskrivna 7.40 och får världens bästa BM och sköterska. Vår BM heter Margaret och sköterskan heter Eva, båda är superlugna och väldigt lyhörda på mina signaler. Margaret kollar hur öppen jag är, eller om det överhuvudtaget satt i gång, för jag hade ju ingen koll alls men jag vet att jag sa till henne innan hon skulle börja undersökningen
-Skickar du hem mig nu så får du bära ut mig själv för jag vägrar!
 Men hon svarade bara helt lugnt att jag minsann inte skulle någonstans för jag var öppen 4 cm och livmodertappen var helt utplånad.

Eftersom hon hade läst om min förra förlossning så trodde hon att det skulle gå ganska snabbt men jag ville ju gärna ha bedövning så hon föreslog en ny sorts ryggbedövning. I stället för den som jag fick förra gången, då man satte en kateter in i ryggen och ”fyllde” på bedövningen efter hand så kunde man nu i stället få en slags ”engångsdos”. Margaret tyckte att vi skulle ta den och så skulle hon ta hål på hinnorna för att riktigt få igång det (eftersom engångsdosen bara varar i 1½-2 timmar) men samtidigt som hon sa det så bidde det alldeles varmt i sängen där jag satt och jag sa lugnt till henne att det nog inte behövdes och mycket riktigt så hade vattnet gått alldeles av sig självt, då var klockan 8.09.

Dom sätter en nål i handen på mig, kl 8.30 är jag öppen 5 cm och det kommer det en snäll man och sticker mig i ryggen så jag får lite bedövning. Det kändes inte alls och sen fick jag ligga och still en stund och ta en massa blodtryck men dom var bra hela tiden så jag undrar om jag inte kan få stå upp för att hjälpa till lite och det fick jag.


Jag mår ganska bra, är lite skakig och kallsvettig i mellanåt men står upp så mycket jag orkar. Värkarna blir mer och mer oregelbundna och BM vill sätta värkstimulerande dropp så det blir mer regelbundet eftersom bedövningen släpper framåt 10-10.30. Vi ringer mormorn och meddelar att vi är på förlossningen och att Albin är på dagis så hon får gå och hämta honom efter lunch. Vi får in lite kaffe och te, jag får inte äta, bara dricka och hinkar i mig massor med äppeljuice och nyponsoppa, vid ett tillfälle får jag även in en tallrik yoghurt tror jag, men jag minns inte att jag någonsin sa att jag var hungrig…Vid 9.15 är jag öppen 7cm, nästan 8, och värkarna är oregelbundna med uppemot 7 minuter emellan. När jag fortfarande är öppen 8 cm och klockan är 9.40 så får jag värkstimulerande och enligt BM har den väldigt god effekt.

Vid strax efter 10 börjar det göra ont igen och jag känner att ryggbedövningen börjar släppa så jag tar mig ann lustgasen och får beröm för att jag andas så himla bra. Jag börjar bli lite orolig nu för att illamåendet ska komma men det går bra, BM tömmer mig (eftersom jag inte kissat alls sen jag kom in) och klockan 10.15 kollar BM mig och jag är öppen 10 cm. Både Eva och Margaret börjar förbereda förlossningen genom att lägga fram massa grejer och nya underlägg i sängen. 10.20 känner jag trycket neråt och ställer mig knästående i sängen.Mitt i allt kommer jag på att jag minsann inte fått nåt lavemang denna gången och beordrar David att stå vid mitt huvud i stället… 10.36 har David skrivit att jag säjer att det gör ont och bränner, precis som jag minns att det kändes. Jag andas lustgas hela tiden, blundar och hänger över sängen. Margaret pratar med mig ibland men jag hör henne knappt, jag är så inne i mig själv och det jag håller på att göra men jag minns att hon sa till mig vid ett tillfälle att jag inte behövde tänka alls på att jag inte fått lavemang för det kom minsann inget alls när jag trycker på och det var ju skönt att höra.

10.44 syns huvudet 5 cm och jag trycker på för allt jag är värld. Det svider och bränner men jag är så koncentrerad och fokuserad på min uppgift att jag struntar i det (förra gången höll jag liksom emot när det börja göra ont i stället för att trycka på). Det har även kommit in en BM till, något som dom tydligen alltid gör, ser till att dom är 2 BM just under själva födseln. Maggan heter den BM som kommer in, hon gör inget utan står bara där och är, ifall hon skulle behövas så David förser henne med en kamera och så ställer han sig på andra sidan med den andra kameran.


10.50 föds han. Våran andra son, en välskapad pojk. Han började skrika när han var halvvägs ute för min värk tog slut precis då men Margaret sa åt mig att trycka på lite ändå och ut gled han. Han hade navelsträngen ett varv runt halsen och runt ena armen. Jag fick krånglat mig ner till sittande i sängen och sen fick jag vår vackra pojke till mig medan BM kollar mig. Moderkakan kom ut 11.04 och den är jättefin. Jag fick 3 små revor men Margaret vill ändå sy lite och det fick hon gärna, det kändes inte det minsta. Vid 11.15 går jag och duschar och sen får vi vår bricka med bubbel, mackor, kaffe & te.


Lillebror blir omhändertagen, han väger 3965 gram och är 50 cm lång. Jag tar på honom en brunrandig body och ett par vita byxor. Innan vi åker upp till BB kollar dom hans blodsocker och han ligger lite lågt så han får tilläggsmat som han slukar.


Självklart jämför man ju sina förlossningar och det har även jag gjort. Båda mina har ju varit snabba och såhär i efterhand så föredrar jag knästående, det var mycket lättare, gick inte att kämpa emot på samma sätt som i gynställning.
David var mycket lugnare och hade full koll på vad som hände hela tiden denna gången. Personalen som var medoss genom hela förlossningen var fantastisk och det sa jag till dom också innan vi åkte upp till BB.


Då avslutar vi kategorin "Gravid" och jag får lov att göra en till Lillebror i stället,
så snart vi bestämt vad han ska heta...
Julen i bilder!

Jag passar på att lägga in lite bilder från kameran medan David & Albin är iväg och åker pulka i Åkulla.

Vi börjar med bilder på granen!


Jag var ju som sagt inte med och klädde den utan fick vackert sitta i soffan bredvid och amma hela kvällen...

På uppesittarkvällen var vi hemma hos mamma och pappa. Det vankades nygriljerad skinka och tomtegröt. Jag hade dessutom bakat eget vörtbröd (6 limpor!) som jag hade med mig!Efter maten tog morfar fram Corona-spelet och Albin var överlycklig... Brorsan passade på att gosa lite med Asta som givetvis skulle vara med hela kvällen, överallt...

På julaftonsmorgon fick Albin öppna ett paket som tomten vart och lagt nere i vardagsrummet (den fick inte plats i strumpan...) och sen åt vi mysfrukost med tända ljus, hembakat vörtbröd, griljerad skinka och lökkorv. Det var jättemysigt och till och med lillebror satt med vid (läs på!) bordet i sin bilstol och bara tittade.

Vid 10-snåret packade vi in allt i bilen och gav oss iväg till Davids mamma där vi firar julen först.


Det brukar aldrig komma någon tomte till farmor på dagen men i år hade han visst en stund över mitt på dagen för han dök upp och delade ut paket...

Vid kvart över 2 tiden packar vi återigen ihop oss och åker tillbaka till Tvååker. Vi passar på att kila hemom och kolla till huset och ge katterna lite mat innan vi åker till mor & far, lagom till Kalle!

Efter Kalle börjar mamma & pappa med maten (lutfisk) och sen kom min farmor & farfar som firar jul med oss var tredje år. Efter maten kom det en tomte även till Tvååker...


Albin, David, Pappa & brorsan fick alla varsin liten radiostyrd bil av mig och det var en riktog höjdare! Albin brydde sig inte ens om att öppna några fler paket sen han öppnat den (och det var den fösta han öppna...), vi fick påminna honom om och om igen och hans julafton hade vart fulländad om han så bara fått den lilla bilen för han var helt till sig resten av kvällen. På nedersta bilden är det brorsan och Albin som byggt hopp och bana med hjälp av lite andra julklappar (böcker och tomma kartonger bla...).

I går var det julmat hos mor & far och efter maten fick grabbarna fram modelleran som Albin fått i julklapp.

Nu ville inte lillebror sova mer så jag får ta och bry mig om honom en stund!


Maraboufudge!

Jag bara måste få dela med mig av detta receptet som jag hittade inne på en blogg, helt galet gott!


Jag hinner inte med!

Det är bara att inse att just nu är det mycket och jag hinner inte med bloggen på samma sätt som jag vill så ni får helt enkelt ha lite överseende med att bloggen blir lidande nu i helgdagarna. Jag har sååå mycket bilder som jag vill visa i min kamera men det hinner jag inte just nu utan det får bli några mindre bra bilder från mobilen bara...

David har nämligen tagit lillebror en stund så jag kan få äta i lugn och ro och då passar jag på att titta in här samtidigt. Jag har nämligen vart tvungen att försöka komma i kapp lite idag, med tvätt och städ efter några intensiva dagar.

Just nu i vår soffa...Albin har somnat efter att ha lekt och lekt med sina nya grejer hela dagen! Dessutom har han vart ute en lång stund och åkt på sin nya Snowracer, alldeles själv då David faktisk är fruktansvärt förkyld. Jag tror till och med att han hade lite feber innan för han var väldigt varm och glansig i ögonen men det skulle han aldrig erkänna...2 maskiner på tork i vardagsrummet, den 3e är fortfarande inte klar än och då är detta bara sånt som jag inte tumlar... En hel del är lillebrors. Han har fått mycket nytt och det sköljer jag alltid upp först.

Vi tog massa bilder på när vi klädde granen men dom är oxå kvar i den andra kameran så jag var ju bara tvungen att ta en liten bild ändå, bara så ni får se vår gran!Paket under granen är "fejk-paket". Vi har nämligen 2 stycken katter som älskar presentsnören och äter på dom så vi har några tomma paket som alltid får åka fram till jul. Dessutom tycker dom väldigt mycket om glitter oxå så därför har vi bara glitter på övre halvan av granen, dit dom inte når...

Verkligen inga bra bilder ser jag nu men det får bli som det blir!

Till sist ska jag visa min nya tekokare som jag fick i julklapp!Himla käck liten grej det här, den brygger teet alldeles själv och sen håller den det varmt, tills jag häller upp, perfekt för en te-galning som jag!

Nu ska vi strax börja packa i ordning oss för ännu mera mat!
Idag är det julbordet hos mor & far och det ska bli såååå gott!


GOD JUL!Vi önskar alla våra bloggläsare en God Jul!


Dan före dopparedan och här ligger vi, i s...

bild0037 (MMS)

Dan före dopparedan och här ligger vi, i sängen och är precis lika trötta... Idag har lillebror vart lika gosig och mammig som i går så det har vart lite stressigt stundtals men jag fick ändå bakat 6 stora limpor vörtbröd. I kväll har vi haft uppesittarkväll hos mamma & pappa och nu ska vi nana (förhoppningsvis i alla fall...) och se fram emot en underbar julafton, med massa snö och allt!


Två sötnosar som ligger och myser i soffan...

bild0035 (MMS)

Två sötnosar som ligger och myser i soffan! Kajsa smög upp bredvid lillebror i soffan när han var på sitt bästa humör i morse. Nu är han lika kelsjuk som i går och varje gång jag försöker lägga ner honom så protesterar han minst sagt högljudt! Så nu ligger vi här på soffan, mage mot mage och får absolut inget vettigt gjort! Tur att pappan kommer hem snart och kan ta över...


Bidde inget...

Nää, det blev inget långt inlägg idag heller.

Båda mina killar här hemma har vart helt hopplösa idag och jag är helt slut!
Lillebror har inte kunnat ligga och sova själv en endaste liten stund idag utan vi har fått bära, vyssa, hålla, mata och så fort man försökt lägga ner så har det blivit skrik i panik.

Albin har vart helt otroligt jobbig han oxå och bara krånglat hela dagen! Som tur va kom David hem vid halv 2 och då satt jag fortfarande med lillebror som var helt otröstlig. Pappan fick fixat fram mat (som vi hade att värma) och sen fick vi äta i omgångar.

Martina & Molly har vart här och hälsat på hela eftermiddagen och även hon har fått gått omkring med lillebror så jag fått fram lite fika i alla fall. Det är alltså 2 otroligt trötta föräldrar här hemma i tv soffan nu och jag hoppas på bra sömn i natt så snälla ni, håll tummarna!


Dåligt...

Jag vet, det är dåligt med uppdateringar men jag får skylla på julen, nyfödd bebis och sjukdommar...

Idag har Albin vart bättre, ingen feber men massa hosta så han har inte vart på julfesten på dagis, lika bra att han får kurera sig ordentligt och att han inte smittar ner en massa andra barn såhär innan jul.

Lillebror har inte sovit så bra i natt så jag ska krypa ner i sängen nu och hoppas att det blir bättre denna natten.

Kanske hinner jag med ett längre och roligare inlägg i morrn. Hoppas hinna med en sorts julgodis till och en omgång vörtbröd i morrn med, om David bara kommer hem i tid!


Idag har vi haft folk hemma på besök hela ...

bild0034 (MMS)

Idag har vi haft folk hemma på besök hela dagen och nu i kväll har jag bara myst med mina killar. Albin är tyvärr sjuk med världens hosta och har inte fått vara på dagis idag och nu i kväll smög sig även lite feber på så vi får väl se hur natten blir...


Ammat...

Jag har ammat i princip hela kvällen och jag har precis fått "halat" ner lillebror en bit så jag får plats med den bärbara datorn i knäet oxå. Han har inte fått någon ersättning mitt på dagen idag och det kan ju vara därför men jag vill minnas att Albin oxå var sånhär på kvällarna när han var liten.

Vi har tagit in granen nu i eftermiddag men som sagt så satt jag bara i soffan och ammade hela tiden, pojkarna fick klä själva medan jag satt och tittade på.

Innan lillebror började pirka så förjordat (jodå, jag googlade stavningen...) så fick jag i alla fall gjort undan all bokföring, lagt in alla fakturor, betalat, kört lön, fixat skattedeklarationen och satt in alla papper! Dessutom fick jag ordnat alla mina egna räkningar, lagt upp föräldrapengen, ammat, lagat mat och vart lite social med Björklund som kom och hälsade på en sväng.

Nu går inte lillebror med på detta mer så det får bli allt för idag!


Julgodis!Jag har fått förfrågningar om recepten på julgodiset jag gjorde i går så här kommer det!

Havrebollar
3 dl socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt kaffe

Blanda alla ingredienserna i en bunke och kör med elvisp i ca 5 minuter
(jag körde med degkrokarna, för förra året fastnade det så mycket i visparna).
Forma till små bollar och rulla i cocos eller pärlsocker

Chokladfudge
200 g Mörk Choklad
180 g Marshmallows
1 burk Kondenserad mjölk (397 g)
2 msk Smör
2 dl Socker
1 krm Salt

Klä en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Hacka chokladen i bitar och klipp marshmallowsen i två delar.
Lägg kondenserad mjölk, smör, socker och salt i en kastrull och värm försiktigt under vispning. Det bränns lätt!
När det börjar småfräsa och bubbla i botten sätter man tiden på 5 minuter och förtsätter, på medelvärme, att röra i smeten. Ta kastrullen från värmen och lägg i choklad & marshmallows, rör tills allt har smält. Häll upp i formen, ställ kallt och låt svalna, skär i bitar.


Knäck
2 dl Vispgrädde
2 dl Socker
2 dl sirap
1 msk Smör

Häll allt i en kastrull och koka till den klarar kulprovet
(122 grader, jag använder termometer).


Pepparkaksbagaren!Albin åkte bort till mormor och morfar direkt efter frukosten där morfarn redan hade satt igång med pepparkaksbaket.


Bilder!

Äntligen ett inlägg med bilder (tänker ni säkert ;-))!

Idag har vi haft fullt upp, hela långa dagen. Jag och Albin började med julgodis tillverkningen direkt efter frukost och redan vid 12 var vi klara med Havrebollarna, Chokladfudgen, Rocky Roaden, Polkabräcken & Knäcken.

Innan jag skulle sätta mig och amma så fick jag slängt ihop bröddegen till mina Vörtbröd så den fick stå och jäsa medan jag gav lillebror "middag" och samtidigt passade på att titta på Herrarnas Störtlopp i från Italien.Vörtbröden var ruskigt enkla att göra och nu har jag äntligen hittat ett vörtbröd som min kära sambo gillar! Han gillar inte bröd som smakar pepparkaka och i ärlighetens namn så får jag nog lov att hålla med, det ska ju bara vara vört i ett vörtbröd och inte massa andra kryddor. Vörten har jag beställt från essensfabriken.

När julgodiset var klart och bröden tagna ur ugnen så kom mamma & pappa och fikade med oss, såklart på julgodiset. Mamma smakade lite på brödet och hon blev glatt överraskad hon med.Efter fikat så stannade mamma och pappa kvar här en stund, mamma gosade såklart med Lillebror som var vaken hela tiden och tittade på henne med stora ögon. Pappa kollade på skidor medan Albin och David var ute och grejade lite. I kväll har vi ätit av vårt goa vörtbröd och sen fick storebror ta ett bad...Medan storebror badade som en vilde så passade lillebrorsan på att ta igen sig i soffan, bredvid pappan...Igår var jag i från lillebror, för första gången sen han föddes var jag ifrån honom.
Jag hade bestämt redan innan att vi skulle handla så vi kunde sätta igång och fixa julgodiset redan på morgonen och när David kom hem från jobbet så tog jag storebror med mig och åkte och handlade och när jag ändå skulle åka iväg en sväng för mig själv så stack vi in till stan (det gör vi ALDRIG annars om vi inte har fler ärenden där vill säga). Vi åkte till Hajen och var borta i ca 1½ timme. Det hade gått alldeles utmärkt och det visste jag att det skulle, lillebror är väldigt snäll och lättröstad, dessutom gav jag honom innan vi åkte.

När vi kom hem så hade Morgan (Davids jobbarkompis) och hans gulliga fru Carina ringt och undrat om dom kunde stanna till en snabbis, dom hade med sig nåt till lillebror och det fick dom ju såklart. Denna fina blomman (längst upp till vänster) och lite kläder till lillebror fick vi och de tackar vi för!


Jag tog ett kort på hur det blev med den nya bokhyllan och Tven men blixten gör ju allt så tråkigt så jag fotade lite utan blixt oxå, så man får lite myskänsla!

Nu ska jag ner och ta en kopp te i soffan innan det är dax för kvällsmatning av lillebror och tidigt sänggående för min del, lika bra att passa på när pappan är hemma på helgerna och hjälper till på nätterna...
Jag avslutar med en bild på mina pojkar och den väldigt stolte storebrodern
som får hjälpa till med matningen på morgonen.
En liten fredagslista!

Jag hittade denna listan inne hos Creyla och bara för att jag älskar listor så valde jag att anta utmaningen!1. Hur gammal är du om fem år? Hua.... Då är jag nyss 34 fyllda!

2. Vem var den sista du träffade? Förutom båda mina killar som är hemma med mig hela dagarna så var det Frida som var här på en snabbvisit i förmiddags.

3. Hur lång är du?
171 cm står det i passetm tror det stämmer rätt bra.

4. Vilken var den senaste film du såg? Såg lite på Trolltider hemma hos mamma här om dagen men annars var det Tomten är far till alla barnen, den gick på Tv för ett tag sen tror jag.

5. Vem ringde du senast?
Dagiset, i morse för att meddela att Albin stannar hemma idag.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
 "Jag har besök på förmiddagen och sen ska jag hämta Albin på dagis klockan 2 (om han är frisk vill säja, han har vart hemma i 2 dagar med feber), men efter det är det nog lugnt tror jag" Det var till Martina

7. Vad är dagens planer?
Fortsätta att ställa fram tomtarna och sen en storhandling, bara jag och Albin inför bak och julgodistillverkningen i helgen!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Tror det eller ej, men jag gillar mess, speciellt nu när man har en bebis i huset, då kan man svara när man har tid

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta sen en massa år tillbaka!

10. När såg du senast din mamma? Igår

11. Vilken ögonfärg har du? Det är en salig blandning. Grå/Grön/Blå

12. När vaknade du idag? 02.15, 05.00 och sen uppstigning vid 6.15

13. Har du någon gång hittat en katt? Njae, inte vad jag minns...

14. Vilken är din favoritplats? Har massor av smultronställen men vi trivs väldigt bra på crossbanan, på Öströö fårfarm, i trädgården vid poolen på sommarn och såklart i min sköna säng!

15. Vilken plats föredrar du minst? Hatar bussar, flygplan och allt annat där jag måste trängas med en massa andra människor!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Då bor vi nog fortfarande här och jag jobbar bara med företaget/företagen här hemma. Båda barnen kör Cross och vi åker land och rike runt i vår husbil på tävlingar.

17. Vad skrämde dig som barn? Inte mycke, bara magsjuka tror jag.

18. Vem fick dig att skratta senast? Albin

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Förmodligen för jag äger ingen...

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Både och.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Vi har 5 och 3 är mina...

23. Hur många landskap har du bott i?
Bara 1 och jag lär inte bo i fler heller!

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Jo, det har visst hänt men det var fasligt längesen och jag tror aldrig det kommer hända igen.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota, mina fötter är konstant svettiga ändå!

26. Är du social? Jo, det är nog alla som känner mig rörande överens om...

27. Vilken är din favoritglass? Vaniljglass med chokladkross i (eller med pepparkaksdeg i nu till jul) 

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av en del på huset och spara en del.

29. Tycker du om kinamat? Absolut!

30. Tycker du om kaffe? Njae... Om jag får ta minst lika mycket mjölk i så går det ner.

31. Vad dricker du till frukost? TE!

32. Sover du på någon särskild sida? Höger 

33. Kan du spela poker?
 Japp, men gör det inte särskillt ofta, bara i fjällen...

34. Tycker du om att mysa?
 Åhhh ja, jag myser jämt! Vem tycker inte om att mysa?

35. Är du en beroendemänniska? Ja, det är jag nog.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, samma datum, men inte som är född samma år.

37. Vill du ha barn? Jag har ju redan 2 och det är jag mer än nöjd med!

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, en gång. På julafton för en sisådär 12-15 år sen...

40. Föredrar du havet eller en pool? Både och faktiskt men med småbarn är poolen att föredra istället för SANDstranden...

41. Vad spenderar du helst pengar på? Jag är ingen "big spender" faktiskt. Det jag lägger pengar på är hemmet.

42. Äger du dyra smycken? Nej, sånt är jag inte mycket för.

43. Har du någon gång testat narkotika?
Absolut inte!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Te

45. Vem är den roligaste människan du känner? Just nu får Albin mig att skratta jämt och ständigt men annars är Tobbe Sylwan och Coffe Liljegren fantastiskt roliga människor!

46. Välj ett ärr på din kropp? Bara 1? Titthålsoperationsärr i naveln.

47. Vad har du för ringsignal? Help med Tony Christie

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Jadå, mamma har sparat en hel del.

49. Flirtar du mycket? Det vill jag inte påstå.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Här hemma.

51. Kan du byta olja på bilen? Jag vet vart man gör det men har aldrig gjort det.

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste? Inte en blekaste, det var åratal sen jag läste en bok!

54. Läser du dagstidningen?
Japp, varje dag.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nää

56. Dansar du i bilen?
Dansar? Jag sjunger, fast bara när jag är själv och på rätt humör!

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix megapol, lyssnar bara på radio i bilen.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En lång handlingslista till helgens julgodistillverkning...

59. När var du i kyrkan senast?
 Kyrkan? Hmmm.... Jo, när min kusin gifte sig, kanske 1½ år sen!

60. Vilka personer utmanar du? Alla som vill vara med!

Morgonmys!

Var bara tvungen att hala fram mobilen för ett snabbt kort när jag såg mina båda killar i soffan!Efter frukosten gick Albin och la sig bredvid lillebror i soffan medan jag drack upp mitt te och läste klart tidningen. Dom ligger där ännu och filosoferar, Albin hjälper till att stoppa in nappen när den ramlar ut och håller honom i handen. Mitt mammahjärta smälter...


Ännu en dag hemma!

Men jag är inte ledsen för det, vi har massor att göra här hemma som inte blev av igår...

Albin hade ingen feber igår men var lite slöare än vanligt och idag har han inte heller någon feber men han har ont i halsen säjer han och då får han vara hemma med mig och lillebror. Vi SKA ställa ut tomtarna idag för det blev inget med det igår. Pappan var tvungen att jobba en sväng så när jag och lillebror skulle till BVC så fick Albin vara med mormorn som precis slutat jobba och sen promenerade dom hem. Jag mötte dom på vägen men då fick jag inte följa med hem till mormorn för han skulle minsann ha henne alldeles för sig själv så jag och lillebror gick hem.

Lillebror var vaken hela vägen hem och sen fortsatte han vara vaken tills pappan & storebrorsan kom hem. Vi gjorde tonfisksallad när lillebror äntligen somnat och sen hade vi soffmys framför brasan med glögg, lussekatter och pepparkakor. Efter myset somnade Albin som en stock och det gjorde även David med lillebror på bröstet, i vanlig ordning...

I helgen hoppas jag hinna med lite bak och julgodispyssel, det har jag längtat efter men jag kan inte sätta igång med det när jag är ensam hemma med båda killarna och dessutom måste jag handla hem massa ingredienser först.

Nu har lillebror änligen somnat om här i soffan så nu ska jag och Albin äta frukost!


Hemmadag!

Idag får det bli en riktig hemmadag här. Albin är pigg och precis som vanligt idag, han har sovit gott hela natten och vaknade inte innan 7.20 (jag tror det har att göra med att vi fick upp hans rullgardin i går så det har vart riktigt mörkt i hans rum). Än så länge har han ingen feber men han låter lite "grötig" i halsen så vi får väl se på vad som händer under dagen.

Lillebror har sovit som en riktig prins i natt! Jag ammade vid 22 i går och sen gick jag och la mig direkt, extra matningen lämnade jag till David som kom hem då vid 21.30. Jag gjorde dubbelt så mycket ersättning som jag gjort innan och lillebror hade somnat gott efter det. Vi blev inte väckta innan halv 4 i natt av att lillebror var hungrig och efter att jag ammat så somnade han så gott så och vaknade inte innan 6.45!

Vi låg och mös i sängen en stund innan även storebror slöt upp med sin vällingflaska. Nu sitter vi här, i soffan, framför brasan, alla 3 och väntar på att pappan ska komma hem med frallor.
Jag ska ut en liten sväng för att väga lillebror bara och hoppas hinna kika in i bloggen även lite senare.


Vår stackars stora pojk!

Jag fattar inte vad han har efter sig denna hösten för nu har han feber igen!

Efter många om och men idag på fömiddagen så kom vi iväg till mormorn. Albin hade längtat efter henne och hon efter honom så dom bestämde på telefon på morgonen att dom skulle träffas och då fick jag och Lillebror oxå följa med. Mormorn bjöd på både middag och fika och det tackar vi inte nej till!

Albin var väldigt lugn, hela tiden när vi var hos mormorn och när det var fikadax så kröp vi alla upp i soffan och kollade på några avsnitt av "Trolltider". När han kom och kröp närmare mig så tyckte jag allt att han kändes lite varm och det tyckte även mormor så när vi kom hem, vid halv 4, så tog jag tempen och mycket riktigt så hade han 38,3. Han somnade direkt på soffan och fick sova en stund. I kväll har han inte gjort nåt mer än att bara ligga på soffan och jag fick bara i honom lite, lite tomtegröt till kvällsmaten.

Innan han skulle lägga sig så kollade jag igen och nu var den uppe i 39,3 så han fick en Ipren och sen satt/låg vi här nere i soffan och kikade lite på tv innan han gick upp och la sig. Pappan är på badminton så jag tänkte göra lillebror klar för natten och låta honom ta kvällsmatningen medan jag går och lägger mig.

I morrn blir det till att stanna hemma, Albin hade ju denna veckan kvar på dagis innan jullovet igentligen men det blir till att stanna hemma och julpynta i stället!

Jag ska iväg en sväng på eftermiddagen och väga lillebror och nu håller vi stenhårda tummar för att han har gått upp ordentligt, så som vi har matat och matat!


Helt ok!

Denna natten är det som varit just, helt ok!

David sov ju med gossarna på soffan i ett par timmar i går och när jag kollat klart på House så gjorde jag mig i ordning för sängen och sen tog jag och gav lillebror en sista gång för natten (+ lite ersättning). Lillebror somnade gott och väckte inte oss innan vid 2.15 och då luktade han inget vidare...

David bytade på honom och sen ammade jag och han somnade om ganska snabbt (sen att själva amningen tar nästan en timme är ju en annan femma). Jag vaknade av att lillebror knorrade vid 6.40 och då upptäckte även David att klockan var ganska mycket så jag tog och ammade lillebror i sängen medan David fixade både välling och ersättning till våra pojkar, sen låg vi och myste en stund i vår säng, jag och båda killarna.

Vi har som sagt vart uppe en stund nu men här är ju så kallt så vi har satt igång en brasa i kaminen och jag funderar på om vi faktiskt ska ta och äta frukosten här i vardagsrummet (det har vi nog aldrig gort förr...), det är ju så varmt och gott!

Idag har vi inga planer än så länge och är det såhär kallt så tror jag vi stannar inne, kanske, kanske tar vi en liten sväng om på byn med vagnen men jag kände redan igår att det var väl kallt, speciellt i brösten, och någon stockning är jag inte alls sugen på såhär innan jul! Vi ska ställa fram tomtar, städa av och när pappan kommer hem skruva upp lite grejer.


Just nu...

...i soffan bredvid migDavid sover... Lillebror somnade strax efter... Pyzen hoppade upp, spann en stund och somnade han med!

Jag har tagit bilden med mobilen.
Innan idag så fick jag oxå snabbt fram mobilen när Albin hjälpte mig med lillebror.

Eftersom vi måste ge tillägg med jämna mellanrum nu så ammar jag mycket, för att riktigt försöka få igång det så det så småningom kan funka. Men det är ju inte så roligt för Albin, att jag sitter och matar lillebror stup i kvarten så nu har vi kommit på ett sätt att göra det hela rättvist på!(Skickade denna bilden till David när han jobbade och fick till svar "Värmer i hjärtat")

Albin får helt enkelt ge ersättningen och han tycker det är så roligt att få vara med och ta hand om lillebror. Dessutom är han så snäll och försiktig med sin älskade lillebror att jag litar på honom, liten som han är!

I kväll har vi vart på kalas en stund, hos David bror John som fyller 20 år Vi stannade inte så länge, lillebror behövde äta och Albin skulle hem och lägga sig, men mat och tårta fick vi i oss!

Många undrar, vad lillebror ska heta och det är inte på nåt sätt hemligt utan det är helt enkelt så att vi inte har bestämt oss än. Vi var lika "veliga" med Albin, han hette Skrutten i en månad...

Nu ska jag amma lillebror igen och sen ska han få fortsätta sova på pappan i soffan tänkte jag,
medan jag går och lägger mig!


Från mobilen...Albin & Pyzen gosar....
...och lite med Kajsa med!


Mer fina pojkar!

¨
Alla mina goa killar!

Nu ska jag ta och göra i ordning mina båda minsta gossar och se om vi kan komma iväg ut en sväng.
Men först ska det ammas, matas osv...


Lite nytt...

Vad har vi då pysslat med dom senaste dagarna?
Jo, vi har äntligen bytat ut vår gråa bokhylla och fått upp en ny, vit och fin!Det är ju inte klart än, men den står där den ska stå och jag har börjat stoppa in grejerna i den.
Vi ska ha Tven och DVD:n på skänken. Det ska upp belysning och soffbordet ska oxå bytas ut.

Jag har fått organisera om en hel del eftersom vi har kvar det andra skåpet (som tillhör vardagsrumsbordet) och jag tror inte ens det är någon idé att nämna att jag vill ha nytt där oxå, det får nog ta ett tag...


Tomtarna har flyttat ut och ska bli utplacerade i huset så snart vi fått upp allt som ska skruvas upp och sättas på plats. Davids Whiskey fick flytta på sig och den passar väl ganska bra där, i skåpet?
Nu ska jag bara lista ut vad jag ska göra med den andra sidan och hyllorna i mitten.


Stjärngosse...Igår var det lussefirande på dagis (som på alla andra dagis i Sverige misstänker jag).
Albin missade ju förra årets luciatåg eftersom han hade vattkoppor men i år har han vart med och det har övats på julsånger här hemma i tid och otid. Stjärngossedräkten köpte vi redan till förra året och den passade ju lika bra i år. Albin var den enda stjärngossen i hela lussetåget så han är lätt att känna igen.

Jag och Lillebror var kvar hemma men pappan var såklart där och tittade.
Dom var lika stolta båda 2 när dom kom hem...


Ett steg tillbaka...

Igår var Lillebror 1 vecka och vi var på BVC för första gången. Det var massa information, vägning och mätning.
Tyvärr hade lillebror gått ner ännu mera och väger nu bara 3760 g så det blir mer tillägg ändå och extra vägning på torsdag. Jag ammade varannan timme hela eftermiddagen i går men lite tillägg fick han som sagt i alla fall.

I går kväll ammade jag sista gången vid 22 och sen fick han ganska mycket tillägg och somnade som en stock.
Jag vaknade inte innan vid 2.45 i natt av att lillebror knorrade och då ammade jag honom igen men sen ville han inte alls komma till ro mer så efter en hel massa försöka gick David ner och fixade tillägg till honom som han slök (såklart!) och då var klockan 5. Han kom inte till ro efter det heller och jag var jättetrött så David tog med honom ner och jag somnade väl om vid strax innan 6.

Albin vaknade vid 7 men jag hörde det bara "långt borta" och fortsatte sova. David kom upp och väckte mig vid halv 8 eftersom han skulle jobba en sväng idag och när jag kom ner så satt Albin i en soffa och kolla på Fåret Shaun, Lillebror sov i den andra soffan och i kaminen sprakade det en mysig brasa!

Jag hoppas hinna titta in här i bloggen igen lite senare med fler bilder men nu börjar dagen här hemma, med amning, frukost och allas morgontvättningar. Förresten, igår på BVC så passade jag på att väga mig (det är samma våg som när jag vägt mig hos BM) och det var roligt! Jag har gått ner 2½ kg sen inskrivningen, alltså 6½ kg sen lillebror föddes för en vecka sen och jag är såå tacksam att jag bara gick upp 4 kg denna gången!
Lillebror ligger och sover så gott så, mel...

bild0026 (MMS)

Lillebror ligger och sover så gott så, mellan våra kuddar i sängen... Än så länge sover han inte alls bra i sin egen vagga så han har fått en egen plats i vår säng där vi har bäddat med en filt att ligga på och hans eget täcke och kudde. Idag har vi haft fullt upp hela dagen men jag hoppas hinna få en liten stund för mig själv vid datorn i morrn och visa vad min stora, goa pojk har gjort idag! Nu tänkte jag krypa ner bredvid Lillebror och hoppas att vi får sova gott i natt.


Tävlingen är avslutad!

Tävlingen är avslutad och dom 2 lyckliga vinnarna är informerade.

Vinnaren av första paketet som innehåller

6 st Votivljus i nya doften Pepparkaka
1 Miniatyrglasljus i doften Sockerdricka

Är Malin

och det andra paketet som innehåller

4 st Votivljus i nya doften Äggtoddy med Kaneltvist
4 st Votivljus i doften Hembakade Småkakor
2 st Votivljus i doften Mullbär
2 st Votivljus i doften Halloween Natt
3 st Doftpåsar i doften Solblekt Bomull

gick till Tessan


Mina vackra pojkar!Här har vi bröderna Larsson!

Albin har kommit hem efter att ha vart på tomtepromenad i Åkulla och passar på att äta lite päron i soffan, bredvid en nymatad och nybajsad lillebror!


Julstämning!

För Albins del blir det i alla fall lite julstämning. Själv hinner jag knappt med någonting...

I går bakade vi några plåtar pepparkakor med morfar (och katten Asta som övervakar), medan pappan var på julbord och vad mormorn pysslade med, syns kanske oxå...Idag har Albin och pappan vart i Åkulla och träffat tomten.


Det hade vart en mysig promenad, minusgrader & snö, precis som det ska vara!


Förlossningen!

Jag hade tänkt skriva en förlossningsberättelse men det får bli lite längre fram när jag har tid (och kan använda båda armarna utan en argsint lillebror på den ena...). Men jag har gått igenom bilderna från förlossningen lite snabbt och tänkte bjussa på några.

 


Trötta...

Idag är vi trötta här hemma på Sandgatan. Lillebror har inte alls velat sova som jag har velat och dessutom blev det betydligt mycket senare för pappan på julbordet så han var väl inte hemma innan vid halv 2-2 tiden och då hade jag fortfarande inte somnat med någon reda...

Vid 4 hade vi fortafarande bara slumrat till mellan knorret så då gav jag honom igen och sen tog pappan med honom ner så han fick lite ersättning och jag fick äntligen somna! Pappan och lillebror hade somnat nästan direkt efter maten dom oxå och sov gott på varsin soffa. Albin sov hos mormor & morfar och jag är mina underbara föräldrar djupt tacksam för det för han hade visst vaknat vid 5.20 och då hade jag inte vart någon bra mamma.

Vi vaknade av telefonen vid halv 9 och sen var det full rulle direkt. Lillebror sov som en stock så vi fick fixat i ordning i lugn och ro. Morfarn kom och släppte av Albin vid 9 och sen gjorde jag honom i ordning för tomtepromenad medan pappan fick i sig lite frukost och packat ut grejer i bilen. När grabbarna åkt så satte jag mig och fick faktiskt äta frukost i lugn och ro innan lillebror vaknade och ville ha mat.

Våra morgonrutiner tar än så länge väldigt lång tid med amning, pumpning, av & påklädning, navelvård och blöjbyte. Så hur vi ska kunna passa tider på morgonen har jag än så länge svårt att förstå även om det brukar lösa sig. För att få igång amningen så pumpar jag efter att jag ammat och så får lillebror det på flaska. Naveln luktar riktigt illa nu så vi topsar och spritar och hoppas att den snart ska lossna. Skötbordet är ingen höjdare så vi får "luras" lite och byta i soffan efter konstens alla regler.

Idag har vi bara kommit en liten bit på vägen, lillebror har inte fått några kläder på sig än, utan vi sitter/ligger i soffan och myser framför brasan i kaminen. Jag har Idol på i bakgrunden och jag har inte sett ett enda avsnitt men hörde precis Jay framföra Madonnas Like a prayer och fick gåshud överallt, vilken röst och vilken tolkning av låt! Nu väntar vi strax hem pappan och storebror men bara för en liten stund, dom ska iväg igen en sväng i eftermiddag och jag funderar på att ta med lillebror ut i vagnen för första gången, i alla fall på en liten, liten sväng.


Hemmakväll...

Jag tänkte bara kika in och meddela att allt är bra.

Just nu sitter jag här i soffan alldeles själv. Lillebror har somnat efter kvällsmaten och storebror blev kvar hos mormor & morfar och ska sova där i natt. David borde komma hem snart, han är på julbord men i morrn är det fullt upp för honom och med tanke på vår mängd sömn det sista så tyckte han inte det var värt det.

Denna natten har vart bättre än förut men det går fortfarande inte att lägga ner honom i vaggan så han fick sova mellan våra huvudkuddar. Vid halv 6 vaknade båda killarna så jag gav lillebror mat och sen gick pappan ner med dom så jag fick slumra en stund till.

Jag tänker ta vara på så mycket jag kan av kvällen så det blir ingen sen kväll för min del, sängen lockar redan!


1 dag kvar....I morrn klockan 18.00 avslutas tävlingen om Partylite ljusen,
så här kommer en liten påminnelse för er som inte redan har anmält er.

Det är viktigt att ni anger er mailadress så jag kan kontakta er om ni vunnit.

Tänkte dessutom passa på att meddela att det tillkommit lite fler ljus, som jag hittade i storstädningen, så det kommer oxå skickas med!


Liten hint...

Tänkte bara hinta lite om vad vi gjorde igår...


Gissa om jag somnade gott i går kväll efter att knappt ha sovit nåt föregående natt.
Jag la mig vid 23 och David väckte mig med Lillebror vid 1.30 så då tog jag över och David fick sova en stund.
Lillebror sover verkligen inte bra på nätterna, jag fattar inte detta för på dagarna kan han ligga och sova lätt 4 timmar i sträck men inte på natten, då knorrar han 4 gånger i timmen! När jag haft "vakten" 4 timmar så var det Davids tur igen och då vaknade såklart även storebror så då gick dom upp. Jag gav Lillebror mat en gång till och sen somnade jag vid 7 och sov till halv 9 när Albin väckte mig. David och Lillebror låg nere och sov på varsin soffa och Albin hade roat sig själv med att pärla en stund.

Jag har inga större förhoppningar om att denna natten kommer bli så mycket annorlunda men som sagt, vi kommer bara ta det väldigt lugnt i helgen och så har vi världens bästa mormor & morfar som hjälper till när det kör ihop sig. Jag hoppas amningen kommit igång på allvar nu för det spänner, spänner, ömmar och är allmänt vidrigt just nu, men det vill jag minnas att det var även med Albin. Lillebror verkar hyfsat nöjd och än så länge och både i går och idag så har vi bara gett lite ersättning morgon & kväll.

Nu ska jag ta och vila lite i soffan innan det är dax för lillebror att äta...


Gästbloggare!

Som ni säkert märkt så har jag inte riktigt hittat tiden att sitta framför dator än och det tycker min mamma är tråkigt så hon har gjort ett inlägg, dagen till ära.
Eftersom det är min födelsedag i dag så har hon skrivit om hur det var när jag kom till värden,
för 29 år sen.Ja, då hade jag just blivit mamma för första gången.
Tror nog att bedövningen hade släppt, och att jag var uppe och gick lite grann.
Kl 09.17 är Charlotte född. 

Planerat kejsarsnitt fick det bli, då hon redan då var bestämd av sig och inte ville vända sig med huvudet ner. Läkaren han tryckte och drog, men hon satt där hon satt. Efter en bäckenröntgen, så fick vi veta att vaginalt skulle hon inte få plats att komma ut.
Det var ett omtumlande besked vi fick,
Krister och jag. Vi som hade gått på "profylax" och lärt oss att andas och allting!

Vi fick några datum att välja på, den 23/12 var hon beräknad, och vi tyckte att Nobeldagen var väl en bra dag att födas på. Läkarna där tyckte att vi skulle ta det så fort som möjligt, för dom var lite osäkra på hur hon mådde därinne. Magen var väldigt liten, bebisen var liten, och fostervatten var där visst också för lite av.

Nåväl, hem och packa och göra undan vad jag kunde inför julen, för nu skulle ju snart våran bebis komma! Overklig känsla var det... gick inte riktigt att greppa tycker jag.

Blev inlagd den 9/12 för provtagning och kontroller. Då fick vi veta att min moderkaka nog inte fungerade som den skulle längre, och att bebisen behövde komma ut, trots att den nog var väl liten. Beräknad vikt var då någonstans mellan 2,2 och 2,6 kilo. Dom förberedde oss också på att om barnet väger under 2,5 så blir det färd till Halmstad med pappan. Det var tydligen rutin då.

Var inte så uppåt efter det beskedet minns jag, och kände heller inga fosterrörelser mer på hela den dagen.
Nojjig som jag blev...

Fick ju fasta sen, och duscha i "hubiscrub" eller vad det heter. Sova gick väl sådär.. Försökte in i det sista att övertala alla inblandade att jag ville ha Krister med mej under operationen, då jag ju skulle vara vaken. Men se så modernt var inte Varbergs lasarett anno 1981. Hade jag blivit förlöst i Halmstad så...

Så kom då den stora dagen. Jag skulle bli MAMMA! Fick duscha igen, på med op-utstyrseln och så bar det iväg till operation. Ville så gärna träffa Krister först. Jag visste ju att han var där, bara en vägg skiljde oss åt. Tänkte på hur jobbigt han måste ha det nu alldeles ensam, och att inte få veta...

Blev rakad på magen, och indränkt med jod. Det sved....
Epiduralen lades och sen var det bara att vänta på att bedövningen skulle ta till 100%. Det kollade dom genom att avgöra om jag kunde känna kyla. Jag tyckte att jag kände det varje gång, men det var förstås bara inbillning. Ville ju INTE att dom skulle börja skära utan att vara säkra på att bedövningen tagit.

Sedan fick jag frossa. Å milde himmel vad jag skakade! Trodde att jag skulle skaka av britsen. Dom förklarade att det var p.g.a att blodtrycket sjönk, plus att jag ju var väldigt nervös förstås.

Alla som var hos mej var så goa och omtänksamma. En sköterska satt och baddade mej i munnen med en slags "syrlig pinne" som gjorde att jag inte kände hur törstig jag var. Kirurgen och narkossköterskan hade jag träffat redan dagen innan. Kände fullt förtroende för båda två.

Så rullades jag in. Narkossköterskan (som var en han) höll mej i handen hela tiden, och småpratade om ditt och datt. Jag försökte "lirka" med dom att dom skulle hämta Krister. Han kunde ju sitta på andra sidan och hålla min andra hand sa jag! "Jag hade så gärna gjort det, men jag får tyvärr inte lov" blev svaret.

När ska dom börja undrade jag, och fick svaret att det redan var igång. Dåå slutade jag att skaka, äntligen. För jag kände ju ingen smärta, endast beröringen och den var ju i allra högsta grad uthärdlig.

Nu dröjer det nog bara någon minut, sen är ditt barn här, sa han sedan.  Hörde ett plask, och sen kände jag hur någon grävde djupt in i min mage. Och sedan..... ett illvrål som skulle kunna spräcka glas! Herregud, är det sant! Är det MITT barn som skriker? Gratulerar, det blev en flicka sa dom. En Flicka! Min?

Fick henne till mej en stund, och tala om kärlek vid första ögonkastet. Jag ryser när jag skriver detta, för jag glömmer aldrig den känslan! Total osannolik lycka. Hon var det mest perfekta underverk som jag någonsin skådat! Kolsvart hår och röd i ansiktet av ilska var hon. Det var säkert 20 personer därinne, och jag "tvingade" allihop att komma och titta. Såg dom inte? Jag hade ju fått en tös! Det var ju inte klokt...

Dom kom lydigt allihop och beundrade. (Undrade vad dom tänkte)

Men jag tyckte ju inte att hon såg så liten och tagen ut som dom hade sagt dagen före? Näädå, försäkrade mig allihopa. Det var inget fel på denna bebisen alls. Alldeles normalstor var hon, så det så.

Sen skiljdes vi åt, och hon fick komma ut och träffa sin pappa för första gången. Han fick vara med och väga, mäta och tvätta. Under tiden blev jag sydd, och hade fått något "lull lull" i droppet,
så det har jag inte så mycket minne utav.

3.200 g vägde du, och 50 cm lång var du Charlotte när du kom till oss för 29 år sedan.
Och jag älskar dig lika mycket nu som då...


Med en hand...

Tänkte försöka mig på ett kort inlägg bara, med ena handen eftersom Lilliebror ligger och äter på den andra...

Natten har var allt annat än bra så vi är helt slut idag, både jag och David. Albin vaknade redan vid 5 och eftersom jag inte sovit nåt så gick David upp med pojkarna och jag fick sova 2½ timme på morgonkvisten.

Nu är jag bra mör efter att ha ammat i stort sett hela dagen och jag hoppas att det kommit igång nu så vi kanske slipper tillägget snart.

Nu ska jag inta liggläge och sen håller vi alla tummar för mer sömn i natt...


Rapport från BB

I natt har jag fått sova gott, som en riktig prinsessa!

Eftersom även Lillebror (ja, även detta stackars barn är namnlöst...) hade dåligt blodsocker vid födseln så blir han tilläggsmatad med en lite slurk av ett äckligt tillägg efter varje amning så vi har lite att kämpa med här på BB, precis som förra gången.

Nu har dom trappat ner på mängden tillägg per gång och så får han inte lika ofta eftersom hans socker har legat bra vid alla proven. Han är en riktig sömntuta och jag får hålla på och peta på honom hela tiden så han inte glömmer av att äta, det kan ta riktigt lång tid att amma så jag gissar att vi inte kommer åka någonstans på ett tag...
Jag tycker det här med amning är helt fantastiskt och kommer göra precis allt för att det ska funka! Vi måste visserligen fortsätta att ge honom lite, lite tillägg ett tag till men sen ska jag bara amma (hoppas jag)! För mig är det riktigt skönt att här inte är besökstider på BB längre utan att man är här för att kunna vila upp sig och få hjälp med allt man behöver, det är framför allt skönt när man får en sån här "uppförsbacke" ,som med lillebrors socker, att man verkligen får tid och lugn och ro att försöka få till det. Jag har ömma, tidvis blödande bröstvårtor efter alla dessa timmars försök men jag ger mig inte och vi ska ta det lika varligt när vi kommer hem, så vi verkligen får allt att funka innan vi ger oss på större utmaningar.

Storebror är såå stolt över sin fina lillebror! När han kom och hälsade på på måndagskvällen hade han med sig en liten mjukiskatt som han och mormorn hade köpt och den har Lillebror haft i sin vagn hela tiden, Albin tror inte lillebror kan sova utan den. Han pussar, klappar och luktar på sin bror. Han har vart med och bytat blöja och tycker att det är jättefascinerade att mamma har maten i sina bröst!

Idag har det gått 48 timmar sen han föddes och han hade gått ner från 3965 gram till 3820 och det är ju nästan ingenting, men sen har han ju ätit som en häst oxå och än så länge verkar han inte vara en kräkis.

Nu vankas det middag här på BB så jag ska passa på att hämta mig en bricka och få i mig lite mat innan Lillebror vaknar och pappa & storebror kommer tillbaka!


Mera lillebror!Eftersom jag inte har nåt photoshop på denna datorn så bjussar jag på en filmsnutt till.


Lillebror har hicka....David tog med våran bärbara dator in till BB så nu har vi filmat en vaken lillebror, med hicka...


Nu är lillebror här! 1 dag innan BF. Redan...

bild0032 (MMS)

Nu är lillebror här! 1 dag innan BF. Redan vid 5 i morse så kände jag att det började mola men då hade jag vart vaken en stund för mina hemska fogar. När Davids klocka äntligen ringde så sa jag till honom att han fick stanna hemma tills vi sett vad det var som var på G. Vi ringde dagis och kollade om Albin fick komma tidigare och när David kom hem igen så åkte vi in. Vi var inne vid 7.30 (öppen 4 cm), vattnet gick 8.15, fick krystvärkar 10.15 (10 cm) och HAN är född 10.50. 3965 gram och 50 cm. Vi mår bra men Lillebror har lite dåligt blodsocker (precis som storebror) och kollas med ett stick i tån med jämna mellanrum. Han fick tillägg på förlossningen och det slukade han gluptskt, lik pappa tror vi...


Bättre nu!

Det har verkligen vart en bra dag idag och jag har tagit det minst sagt lugnt. Även om jag har fått väldigt dåligt samvete stundtals när mamma har städat som en tok och jag mest bara suttit still och pekat...

Vilken härlig morgon att vakna till, såhär den andra advent. Jag bara älskar snö och eftersom vi förra året gjorde av med inte mindre än 3 olika snöskyfflar och numera investerat i en snöslunga så tycks David inte alls ha några problem att gå ut och skotta.När han ändå var i farten så passade han på att skotta lite borta hos mamma, nu när pappa fortfarande jobbar och sen fick hon följa med honom och Albin hit.

För att hon skulle få vara lite mera ifred och vi skulle få nåt vettigt gjort (det var ju skidor och bröte på tven och annars blir David bara sittandes där...) så stack vi in till stan och fixade det sista till Delikatesskorgarna som jag gör varje år. I år blev det såhär.


När vi kom hem så var mamma nästan klar och vi bestämde oss för att fortsätta hålla oss ur vägen. David började sortera in grejerna på det som ska bli nytt kontor och jag underhöll Albin. Först med lite olika sorters spel och sen satte vi oss tillrätta i hans myshörna på rummet och läste böcker, såklart om julböcker!


"Hemma hos jultomten" är en bok som mamma alltid läst för mig hemma och som jag älskat
så den köpte jag för ett par år sen till Albin med.

I kväll har vi ätit smörgås och druckit te och sen var Albin så trött efter att ha skottat lite till nu på eftermiddagen så det blev dusch och sen slocknade han på några sekunder i sin säng, som han älskar!

David och jag ska snart krypa upp i soffan och kolla på dom nya avsnitten av "Bones"!


Vilken natt!

Då var vi vakna, allihopa i det lilla röda huset.

Med risk för att låta gnällig igen så måste jag beklaga mig lite för min fruktansvärda natt!
Bebisen ligger där den ligger och verkar fortfarande inte ha en enda tanke på att komma ut men mina fogar har vart gräsliga. Jag vaknade vid halv 3 och sen dess har jag inte sovit, bara lyckats slumra till lite. Det har gjort så fruktansvärt ont, och jag har provat allt, kudde mellan benen, kudde under magen, massa kuddar så jag kommer upp i sittläge, vart uppe och vankat lite men inget har hjälpt. Så idag kanske det inte blir nån direkt fart på mig är jag rädd...

Albin var uppe vid 3 i natt och jag hörde honom när han gick på toa och sen direkt tillbaka till sin säng igen, inte ett ljud till oss, stora, stora pojken min! Han vaknade inte fören vid kvart över 6 i morse så här är full rulle nu och Albin vill gärna leka men jag sitter ju där jag sitter och pappan är fortfarande rätt så förkyld, även om det är bättre idag.

Nu ska vi ha lite adventsfrukost här, dock inte lika lyxig som på första advent men ändå, frukost tillsammans är alltid mysigt, speciellt med lite tända ljus och i ett nystädat kök!


Fortfarande lugnt!

I magen alltså, men jag har vart allt annat än lugn idag tycker jag...

David var iväg på julbord i går men redan på kvällen kände han sig inte särskillt bra och i morse när han vaknade var han riktigt kass, en riktigt manlig förkylning är det han har åkt på, så han fick sova lite längre medan jag och Albin körde bort till Bertilssons och köpte frallor och lite fika.

När vi kom hem tyckte Albin inte han fick sova längre så vi käkade frukost innan vi började (eller rättare sagt, fortsatte) med städningen. Mamma kom redan innan 10 i dag på förmiddagen och har hjälpt mig hela dagen, tror inte hon gick hem fören vid 19.30 nu i kväll! Albin & David var iväg i stan en sväng på förmiddagen och sen skickade jag även iväg honom till affären så jag kunde fixa middag.

Vi har fått gjort en hel del här hemma nu och det är inte mycket kvar alls. Som tur är kommer världens bästa mamma och hjälper mig även i morrn, med det sista som är kvar. Jag har några smågrejer jag skulle behöva sticka iväg och fixa men det hinner jag nog med. David har börjat flytta upp kontoret så nu kanske det mesta snart är på plats, det är bara bebisen som saknas...

Så skulle det nu inte uppdateras här i bloggen på förmiddagen så är det nog snarare så att jag städar än att jag föder barn, för denna bebisen verkar ha det hur mysigt och bra som helst där inne!


Tävling!

Jag har aldrig haft någon tävling i min blogg och det är absolut inte därför jag bloggar men nu fick jag en del grejer över som jag inte visste riktigt vad jag skulle göra med och då fick jag idéen!

Som ni kan läsa i mitt förra inlägg så har jag rensat bland mina PartyLite ljus och då fick jag några över som jag nu tänkte lotta ut till mina läsare!Det kommer att bli 2 st vinnare då det är ganska många ljus och i det ena paketet är det:

6 st Votivljus i nya doften Pepparkaka
1 Miniatyrglasljus i doften Sockerdricka

Paket nr 2 innehåller:

4 st Votivljus i nya doften Äggtoddy med Kaneltvist
4 st Votivljus i doften Hembakade Småkakor
2 st Votivljus i doften Mullbär
2 st Votivljus i doften Halloween Natt
3 st Doftpåsar i doften Solblekt Bomull

Tävlingsregler:
Vill du vara med i utlottningen av något av dessa paket så skriver du en kommentar i det här inlägget.
Det är viktigt att du uppger din mailadress så jag kan komma i kontakt med dig om du vunnit.
Vill du dessutom ha 2 stycken lotter så skriver du i kommentaren att du länkar i din egen blogg,
att du är med och tävlar här hos mig, tänk på att uppge din bloggadress.
För att kunna få 2 lotter måste du alltså ha en egen blogg att länka via.

Tävlingen håller på hela nästa vecka med, alltså till den 12 december klockan 18.00
Jag reserverar mig för att jag ev befinner mig på BB vid just den tidpunkten och att det i så fall kan ta några dagar innan vinnarna meddelas men självklart ska jag se till att priserna når er innan jul.

Vinnarna meddelas via mail men kommer även att läggas ut här på bloggen.

Lycka till!


Fullt upp och helt slut!

Fullständigt slut i både kropp & knopp!

Jag tror till och med att jag måste ta av dom där starka värktabletterna jag fick av förlossningen för nu är det illa, både i fogarna och i huvudet. Jag har i alla fall fått gjort rent och rensat ut i hela hyllan!6 stycken bananlådor med filmer (både VHS & DVD) & CD-skivor.
Jag fick även plockat ut alla mina ljus och alla glas och riktigt torkat ALLT!

Nu har jag och Albin ätit middag och han sitter faktiskt och kollar på en film men det är snart dax för oss att gå och duscha och sen ska jag bara ligga på soffan! David är på julbord men han kör så jag hoppas inte det blir så sent för i morrn kommer mamma och hjälper mig att fortsätta med storstädningen!

Den gråa hyllan är alltså fortfarande kvar men jag hade ett mycket givande samtal med min älskade sambo och han verkade oxå väldigt sugen på den där nya vita möbeln som jag sett ut...


Still here...

Ja då, jag är fortfarande här men idag har jag inte tid att sitta vid datorn.

Albin är lämnad på dagis efter en rikitig brakfrukost, men det är väl inte så konstigt när man stiger upp 5.30.
Vi vaknade då allihopa och hade lite morgonmys i sängen, då vi bara låg och pratade, jag, Albin, David & båda kisarna.

Nu har jag börjat röja ur vår "bokhylla" (eller vad det nu kallas, för vi har då inte en enda bok i den...), alla filmer och CD skivor ska packas ner och ställas någon annanstans, prydnadssaker och alla glas ska diskas, porslin vi aldrig använder ska oxå packas ner och gå till bättre behövande, så här är full rulle.

Kanske blir jag jättetrött av detta och isåfall återkommer jag säkert till bloggen lite senare i eftermiddag!


Glöggfika...

Jag och Albin har precis avnjutit en mysig glöggfika med ekologisk blåbärsglögg och pepparkakor!
Det behövde vi efter att ha vart ute och donat en stund och såhär fint blev det.Efter att jag hämtat honom på dagis så begav vi oss av mot skogen för att hitta lite ris till våra utekrukor. Jag har bett David ett bra tag nu men han har då inte kommit hem med något ris och nu orkade jag inte tjata mer så vi åkte ut i skogen med en stor papperspåse och en sekatör!

Det var lite snårigt, snöigt, halt och vi fick gå en bit för att hitta en lämplig gran men tillslut hittade vi en och Albin hjälpte mig att trimma till den lite. På hemvägen stannade vi till på Öströö fårfarm och köpte lite ekologisk blåbärsglögg, den är fin den!

Väl hemma så fixade vi till våra krukor på trapporna, busade lite med Alice och hämtade posten. Sen blev det för kallt, jag har ju inga termobyxor, mina gick sönder förra vintern och det har ju inte riktigt vart läge att köpa några nya, men så fort bebisen är ute så ska jag skaffa mig ett par!

Pappan får vi nog inte se mycket av idag för han skulle bli sen hem och sen hade han ett styrelsemöte i kväll men vi ska nog kunna roa oss ändå och jag tror inte Albin orkar så länge idag heller för han vaknade ju som sagt väldigt tidigt och hade bara slumrat en liten stund på dagis.

Nu ska vi fortsätta mysa här hemma,
brasan behöver mer ved och sen tror jag vi sätter oss i soffan och spelar nåt!


Hemma...

Idag är jag bara hemma! När var jag det senast?

Hur som helst, natten har vart ok. Jag vaknade vid 2 tiden i natt men gick inte upp och kissade utan somnade om och vaknade inte igen innan Albin gick upp vid 4.15 och ville ha välling. Jag gick upp och kissade, stoppade om honom och förklarade att det inte var morgon än och han låg där i sängen men jag hörde ju att han inte somnade och då gjorde ju givetvis inte jag det heller. När David klocka ringde så kom han tassande igen och tyckte minsann att NU var det ju morgon!

Pojkarna gick upp och jag låg kvar och slumrade en sväng till innan jag gick upp och ordnade frukost. Vi öppnade kalendrarna och gjorde oss klara för dagis. Innan dagis svängde vi om bibblan och lämnade igen några böcker och när Albin var avlämnad så hämtade jag paket på jobbet och handlade lite.

Nu har jag hamnat här, med en kopp hallonbladste och en hel färsk ananas. Jag har fotat lite till i huset, nu när vi fått lite nytt, bla på toa och nya växter i fönstrena.


Det blidde turkost...
Långa korridorer...

Sjukhuset i Varberg har låååånga korridorer. Det har jag fått erfara idag...

Efter morgonens inlägg ringde jag MVC och dom ville gärna ha in mig för en koll så fort som möjligt så det blev till att snabba på. 8.45 körde jag hemifrån och lämnade av Albin hos mormorn (som är världens bästa!) på vägen.
9.15 hade jag tid inne i stan på MVC och där blev dom tyvärr inte mycket klokare på min huvudvärk. Ingen verkar veta vart dom ska skicka hän mig, men efter att BM på MVC ringt några samtal så bestämdes det att jag skulle till förlossningen.

Jag körde dit och fick ett rum vid 10.00. Där blev jag mottagen av BM nr 2 för dagen. Dom satte CTG (som var helt normal), en läkare kom in och hade ordnat så jag fick göra en synundersökning. Jag började den låååånga vandringen från förlossningen bort till ögonmottagningen och var där vid 11-tiden. Fick vänta lite och sen blev det undersökningar av en ögonläkare som hette Leif. Vi var klara med undersökningen 12.03 och då hade alla andra på mottagning gått på lunch (lunchstängt mellan 12-12.45) så jag fick vänta. En överläkare skulle titta på mina resultat och hon var tillbaka kl 13, så jag gick bort till fiket och tog en kopp te och en ostfralla så länge.

Tillbaka på ögonmottagningen 13.00. Fick vänta ganska länge på överläkaren och när jag väl fick träffat henne så blev det fler undersökningar och så skulle jag ha med mig resultat därifrån bort till förlossningen men det var visst datastrul så jag fick vänta ganska länge på att en läkarsekreterare skulle skriva ut ett papper. Jag hörde hur dom ringde från förlossningen och undrade vart jag tog vägen och hon svarade att jag var kvar där än...

3 timmar senare (och verkligen jättekissenödig) var jag tillbaka på förlossningen och fick träffa läkarn igen som tittade på mina resultat. En 3:e barnmorska kom in och tog 3 eller 4 rör med blodprover och sen jag fick reda på att jag skulle få komma på röntgen. Det blev en låååång väntan på den där röntgen och som tur va så kom min älskade man in med lite frukt till mig vid halv 4 tiden och jag fick välbehövligt sällskap där på förlossningsrummet.

Jag fick en ny BM (nr 4) och vid 5 snåret kom dom in med kvällsmat, vilket var välbehövligt. David satt kvar hos mig och när klockan var halv 6 och jag fortfarande inte hört nåt om någon röntgen så ringde jag på klockan och BM lovade att kolla var som var på gång. Strax innan 6 rullade dom upp mig i en rullstol (tack och lov att jag slapp gå!) och jag fick göra en röntgen på huvudet. Efter röngen tog det inte så lång tid innan jag fick lite smärtstillande (att ta med hem), lugnande besked och vi fick åka hem!

Jag åkte hem direkt och David hämtade hem Albin, som somnat hos mormorn och efter över 10 timmar var vi äntligen hemma igen. Ingen har kommit fram till vad min huvudvärk beror på men dom har verkligen uteslutit en hel massa saker idag och om det blir ännu värre ska jag söka igen men annars håller vi tummarna på att det försvinner när bebisen kommit ut!

Nu tänker jag bara kolla på Grey's och sen ska jag lägga mig och förhoppningsvis sova hyfsat gott i natt för i morrn är en ny dag och den tänker jag inte tillbringa med att ränna runt på sjukhuset!


Ingen novemberbebis i alla fall...

Det bidde ingen bebise i november, som jag hoppats på...

Idag är det den första december och jag är fortfarande hemma, utan minsta känning. Däremot är huvudvärken gräslig så jag ska ringa till BM idag och kolla läget lite. Natten har inte heller vart någon höjdare tyvärr och igentligen hatar jag ju när det bara blir gnäll i bloggen men varken huvudvärk eller foglossning är någon höjdare.

Jag har vart vaken större delen av natten och det är framför allt på höger sida som det gjort ont. Hur jag än har legat så har det värkt nåt fruktansvärt! Vid 4 var Albin uppe och gick på toa och sen kom han in till oss men jag bad honom snällt att gå tillbaka till sig för det gick inte att ha honom bredvid mig, jag kunde inte alls ligga bekvämt och han verkade inte bry sig, utan lommade iväg och somnade på direkten!

När David gick upp hade jag fortfarande inte somnat om och det lyckades jag aldrig med efter det för sen kom ju Albin vid halv 7 och så myste vi lite i sängen med båda kisarna innan vi gick upp och eftersom det då äntligen var december så var det ju dax att öppna kalendrarna!Nu ska vi iväg så jag får fortsätta uppdateringen lite senare!


RSS 2.0