Julgodis!



Jag har fått förfrågningar om recepten på julgodiset jag gjorde i går så här kommer det!

Havrebollar
3 dl socker
11 dl havregryn
300 g smör eller margarin
2-3 msk O´boy
3 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde eller mellangrädde
½ dl kallt kaffe

Blanda alla ingredienserna i en bunke och kör med elvisp i ca 5 minuter
(jag körde med degkrokarna, för förra året fastnade det så mycket i visparna).
Forma till små bollar och rulla i cocos eller pärlsocker

Chokladfudge
200 g Mörk Choklad
180 g Marshmallows
1 burk Kondenserad mjölk (397 g)
2 msk Smör
2 dl Socker
1 krm Salt

Klä en form, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Hacka chokladen i bitar och klipp marshmallowsen i två delar.
Lägg kondenserad mjölk, smör, socker och salt i en kastrull och värm försiktigt under vispning. Det bränns lätt!
När det börjar småfräsa och bubbla i botten sätter man tiden på 5 minuter och förtsätter, på medelvärme, att röra i smeten. Ta kastrullen från värmen och lägg i choklad & marshmallows, rör tills allt har smält. Häll upp i formen, ställ kallt och låt svalna, skär i bitar.


Knäck
2 dl Vispgrädde
2 dl Socker
2 dl sirap
1 msk Smör

Häll allt i en kastrull och koka till den klarar kulprovet
(122 grader, jag använder termometer).


Kommentarer
Postat av: Sandra

Man tackar, tror tom att jag ger mig på knäck. Termometer var ju ett toppentips, inte hört det innan och mina kulprov blir liksom aldrig bra.

2010-12-21 @ 15:59:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0