Snörvel, host och lite nys...

Här hemma snörvlar vi ikapp, men Albin är ju sämst, han har feber och hostan har smygit sig på och blivit värre oxå så det blir till att stanna hemma med honom imorrn och om det förvärras (han klagade på ont i örat innan) gå till doktorn. Jag hade tänkt mig att inte behöva Vabba hela dagen utan att mormor skulle kunna få rycka in några timmar men det sket sig. Hon var på städparty innan där ett barn kräktes mitt i fikat och jag tar ju som bekant inga risker överhuvudtaget så hon får sitta i "karantän" från Albin i 48 timmar...

Jag gissar att natten kommer att vara lite si och sådär med så jag och Albin ska strax lägga oss. han är faktiskt vaken än för efter att han klagat på ont i örat så fick han en alvedon och blev lite piggare och fick i sig lite yoghurt, musli och russin.

Vi har haft en lugn och skön dag. Vi började med att sova ganska länge (för att vara denna familjen), Albin har bökat en del i natt och vid halv 6 ropade han att han ville ha nyponsoppa så jag gick ner och gjorde lite nyponsoppa och hälde på nappflaskan, han fick den och sen somnade han gott. Jag passade på att rulla ner rullgardinerna i alla rum så vi skulle kunna sova länge om han inte vaknade igen. Klockan kvart i 8 vaknade vi (jag & David) och gick upp och började med frukosten, Albin sov som en stock och vaknade inte innan vid 9!

Vi åkte bort med honom till mormor & morfar medan vi fortsatte mot Dagis som skulle städas och det gick ju jättebra! Väl hemma hos mormor & morfar så spelade vi några omgångar Buzz och fikade innan vi åkte hem och Albin fick vila. I eftermiddag har han vart ganska hängig så det har mest blivit mys i knäet.

Nu ska jag återgå till Blåsningen och njuta av att det äntligen är sista dagen av detta långdragna jäkla OS...


Min Idé...

Och när jag har fått en idé, då är det svårt att få den ut skallen... Jag har letat lite efter en egen kvarn, så jag istället kan mala mitt eget mjöl när jag bakar. Jag vill ju att det ska vara så nyttigt som möjligt och det var inte så dyrt som jag trodde, kolla här!



Färdig!



Medan jag bakade vilade grabbarna ikapp i soffan, till Ice Age 3!



Har packat upp våra shoppingkassar!



Nu ropar Albin att vi ska rulla boll!


En riktig mysdag!

Just nu i mitt kök!



Det jäser för fullt i köket nu och det doftar ljuvligt (som vanligt nu för tiden...), dom översta rågrussinbullarna står i ugnen.

Jag har bakat ut mina surdegsbröd som oxå står och jäser för fullt och för er som är intresserade så kommer sista bilden på surdegen, som den ser ut idag, sista dagen (dag 5)



Frallorna som jag svängde ihop igår blev en riktig hit! David fullkomligt älskade dom och brorsan (vi hängde en liten påse nybakat på hans dörr innan vi for...) likaså. Även mamma & pappa fick en liten påse när vi lämnade av Albin där. Så här blev dom!


Även dessa är alltså en kalljäst fralla i olika lager med lite smält smör imellan, den var super enkel att göra och som vanligt är det oslagbart med nybakat på frukostbordet!

Som jag nämnde innan så fick Albin vara hos mormor & morfar en sväng på förmiddagen eftersom han fortfarande inte är frisk. Jag och David åkte in till stan, gick på bokrean på Socitén och tro det eller ej, men David fick fyndat 2 böcker och jag inte en enda! Jag var ute efter någon rolig kokbok, men hitta inget bra och David köpte en bok om Whisky och en med roliga historier. Jag köpte ett spel, Master of Music heter det och om jag inte minns fel så har vi spelat det någon gång när vi lånat det av Anna eller Eva.



Sen gick vi till Gallerian och jag köpte 2 toppar till mig (och ett par strumpbyxor till svärmor...), sen gick jag upp till David som var inne på Dressman och fyndade en jättesnygg stickad tröja och en luvtröja.

Vi funderade starkt på att ta en fika när vi ändå var i Gallerian men där var mer folk än vad där vad stolar så vi gav upp! Vi åkte till babyhuset i stället och kollade på ny bilstol till Albin, han får ju snart inte plats i sin längre och när vi nu ska ut en hel del på vägarna med husbilen så vill vi ha en ordentlig bilstol, men fy vad dyrt (jag vet, det handlar om mitt barns säkerhet och då ska man absolut inte snåla och det tänker vi inte heller!), den kostade ju mer än den stolen vi har nu!

I kväll ska vi bara ta det lungt och mysa hemma hos mamma & pappa. Äta gott och spela lite spel i den nya soffan. Albin får vara med så länge han orkar, han är inte lika pigg som i förmiddags. Jag gissar att han har ganska ont i halsen, han vill inte äta nåt direkt, mest bara dricka och han har druckit massa nyponsoppa, ätit en yoghurt och nu är han inne på sin andra vaniljglasspinne, det lindrar nog gott i halsen. Han blev överlycklig när jag sa att man får äta mer än en glass när man är sjuk! Nu ska jag skala och skiva upp lite mango till honom, han älskar ju som bekant frukt...

Kanske slänger jag in en bild på bröden när dom är klara!


Sjukstuga...

Njae, det är väl kanske inte så farligt som det låter, men Albin har ganska hög feber, David är duderförkyld och jag själv är mest lite tung i huvudet och tjock i näsan.

Albin vaknade i natt och då gick David upp med honom, han behövde kissa och sa att han var hungrig men somnade om snabbt igen. I morse när han vakna var han inte alls på humör, han sa att han hade ont i huvudet och var hungrig men David tog med honom upp som vanligt och gav honom välling. När jag kom ner såg jag direkt på kinderna och ögonen att han inte var frisk och mycket riktigt så hade han feber, 38,2.

Vi hade lite att pyssla med på morgonen och sen hade vi ju klipptid. Jag ringde Marie (frisören) och berättade hur det låg till och att hon fick bestämma om hon ville klippa honom ändå, han var ju lika pigg som vanligt, men hon avstod och jag förstår henne. Albin fick stanna hos mormor undertiden och sen promenerade vi hem, vilket verkligen inte var det lättaste med snö-is-vatten slasket som låg på vägarna! Albin somnade som en sten och jag lät honom sova så länge han ville eftersom han verkligen inte var lika pigg på eftermiddagen. Han sov i 2½ timme, ute i vagnen och jag vet inte om han kanske kunde sovit ännu längre men då rullade jag in honom och tänkte låta honom fortsätta sova inne, men som sagt han vaknade.

David kom hem och Albin fick en pannkaka och ett glas mjölk, han svepte mjölken och åt upp halva pannkakan men sen orkade han inte mer och vi trugade inte. När han ätit och David fikat lite så åkte jag och handlade så ikväll har vi haft tacos och alla har hjälpt till att laga!

 
Våran prins äter ju ändå inte nåt vidare när det är tacos, han plockar bara i sig grönsaker och det gjorde han även idag, lite i alla fall men sen sa han att han var jättetrött och jag frågade om han ville ha en flaska välling i soffan och det ville han. Sen gick vi upp och la oss. Han hade då 39,4 men ville inte ha alvedon.


Han har sovit från och till nu i 2 timmar, han somnar och vaknar men han är ju kokhet så det är ju inte så konstigt. Jag och David fick övertalat honom för en lite stund sedan att ta lite medicin och han gick motvilligt med på det så nu hoppas jag att han somnar gott. Han har en rälig "krupphost" som bara måste göra ont, hoppas ändå han får sova i natt, vår älsklingsprins!

Jag funderade på det innan när han satt i min famn och var liten och ynklig, tänk om man haft 10 stycken (som i familjerna annorlunda) då skulle man ju inte ha tid att kunna sitta med sitt febriga barn i famnen hela dagen som jag gjort...

Jag har blandat i mer mjöl och vatten i min surdeg så nu är det massor av bubblande, syrlig deg som står och gottar till sig i köket! Så här ser den ut idag!


Jag har även testat ett nytt recept på kalljästa frukostfrallor som står i kylen och jäser. Förhoppningsvis ska som lika dom frallorna på den nedersta bilden i morrn när vi bakat av dom!



Nu ska jag ta mig en snabbdusch och sen krypa ner bredvid min prins och invänta Solsidan!


Dumma feber!

Albin - Jag vill gå ut med pappa.
Mamma - Men det går inte för du har ju feber.
A - Jag vill inte ha feber, jag vill gå ut!
M - Jag vet det men det går inte, inte idag, kanske i morrn om du mår bättre
A - Varför får jag inte gå ut mamma?
M - Det går ju inte, man måste ju vara inne när man har feber och é sjuk.
A - Jag vill inte vara sjuk, jag vill gå ut med pappa, snääällla mamma!?


Surdegen!

Just nu ser min surdeg ut såhär (dvs, nästan exakt lika dan som i går...) men den luktar mer syrligt.

Tanken är att det ska bli sådanna här surdegslimpor när det är klart och om det blir så, får vi se på lördag!
Nu ska jag kila bort till jobbet och lösa av mormorn så hon kan hämta min goa unge på förskolan!


Mitt hjärta går i tusen bitar!

Mitt stackars arma modershjärta håller på att gå fullständigt sönder och samman! Idag kom David hem redan vid halv 9, vi har skissat lite på vårt nästa renoveringsprojekt idag på morgonen, mätt och donat och Albin har såklart oxå gått med, lagt sig i alla diskussioner och mätt flitigt med sin lilla tumstock.

Efter frukosten började vi förbereda honom på vad som väntade, dagis... Direkt kom dom välkända krokodiltårarna och denna hemska bedjan

-"Jag vill inte åka till dagis, vara hos momo stället?"
-"Men det går inte hjärtat, mormor jobbar oxå"
-"Vara hos Farmor & Lina då?"
-"Men du ska se att det blir jätteroligt på dagis idag och så hämtar ju mormor dig när hon slutat"
-"Vill inte vara på dagis! Vara hemma stället!"

Var eviga gång och jag blir så ledsen varje gång att jag inte kan vara med. Idag fick jag gå upp medan David tog på honom, han grät och var helt förstörd och jag satt här uppe och var minst lika ledsen, varför vill han inte?

Varje gång det är såhär så känns det så himla fel. Jag vill inte vara här hemma utan honom, jag får ändå inget gjort när han inte är hemma, jag bara tänker på hur han har det och när jag sen går till jobbet vid 2 så vet jag ju att mormorn är på väg att hämta honom redan och då, äntligen släpper stora stenar från mitt hjärta, när jag vet att han är hemma hos mormor!
Älskade mormor som känner honom utan och innan och som han älskar gränslöst!
Älskade mormor som förstår honom och vet vad han behöver,
vad han tycker om och hur man tröstar om han slår sig!
Älskade mormor som fortfarande får honom att somna lugnt och fridfullt på hennes axel när dom dansar,
 precis som när han var nyfödd.
Älskade mormor som tar hand om min goa, goa unge.

Nu tex ska jag ge mig på att laga lite middag, men det känns fullständigt meningslöst. Varför ska jag laga middag nu, Albin är ju inte hemma och äter. När jag blir så här ledsen, så tänker jag bara på mörka, hemska saker. Som precis när David och Albin åkt så kom jag att tänka på vad som händer om Albin plötsligt blir sjuk och hur vi skulle känna som har "tvingat" i väg honom så många gånger, när han hade kunnat vara hemma och vara glad & lycklig. Nu ska man ju inte tänka så men det är så jag tänker när jag mår som jag gör när han har åkt!

Nu ska jag försöka rycka upp mig och göra den där gulaschsoppan som jag förberett för nere i köket. I morrn är vi lediga och har lite grejer för oss, vi ska bla till No 15 och klippa oss! Nu ska jag njuta av att det snöar ute och att vi ska hämta hem husbilen om bara 19 dagar!


Blandat!



Precis efter förra inlägget kom Albin upp till mig och såg ut såhär...
Dessutom hade han överallt på kroppen oxå och det tog en stund att plocka väck.

När vi var ute hos Anna, Noa & Ella så lekte barnen som vanligt helt fantastiskt bra så jag och Anna fick tjötat en massa och jag hittade massa goa recept i en av hennes bakböcker! Mitt som det var dök det upp en hare i trädgården och den var vi ju tvugna att föreviga!



När vi kom hem var jag så sugen på att testa nåt av recepten så jag svängde ihop en enkel filmjölkslimpa med frön, nötter och frukt och nu efter träningen har jag smaskat på det underbart goda brödet med en kopp te till!



Albin sover, David tränar och jag ska faktiskt hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen och kolla lite på tv (inte OS!) Jag riktigt längtar, har haft ute täcken och kuddar på vädring hela dagen och så med nytvättade lakan!

I morrn är det jobb igen som gäller!


Ännu en hemmadag!

Fast vi ska strax iväg, vi ska iväg och busa lite med Noa & Ella! I dag har vi tvättat alla sngkläder, vädrat täcken & kuddar, städat av och lagat gooood mat! Albin åt som en hel häst, det märks vem han brås på, mamma & morfar tror jag bestämt för idag var det stek, brunsås, potatis, morötter & lingon, våran favvo!



Jag har även kollat till min surdeg som utvecklas precis som den sta (tror jag i alla fall) för nu bubblar det och börjar lukta lite "surt", fast inte äckligt surt... Svårt att förklara men det ser bra ut!


Albin har roat sig jättebra själv idag, han hittade nämligen sina stickers upptäckte jag innan när jag stod och stekte för fullt...








Nähe, nu ska vi göra oss klara för lite fika & lite bus!


Eftermiddagspromenad!

När vi var klara med middag, städning, bakning mm så var vi ju bara tvugna att gå ut! Solen strålade och det var sådär lagom kallt, runt -4 grader, helt perfekt för lite utebus!

På vägen gick vi förbi grannens hus och han måste ju bara ha 1½ meter snö utanför sin altan, om det ens räcker!


När vi ändå var ute på språng så passade vi på att ta en sväng om ICA och handla hem lite mjölk (jag tror inte jag ljuger om jag säjer att det går mellan 10-15 liter i veckan!), yoghurt och annat behövligt!

Albin klättrade upp i varenda snöhög på vägen och där är ju för sjutton snöhögar var 10:e meter hela vägen bort, så det tog ju sin lilla tid, men vi hade inte bråttom, vi var ändå bara ute och njöt av solen och snön!



Jag vet att jag har sagt det förut men jag säjer det igen, vilken underbar vinter vi har haft, kan man önska sig något annat!? Varje år gnäller folk över att det bara är grått och trist på vintern men i år, då gnälls det på att det är för mycket snö! När ska folk sluta gnälla och inse att det blir vad man gör det till? Försök vara glada för det ni har i stället! Våren kommer, var så säkra men inte i februari, det gör den aldrig ändå!

Nu blir det en härlig dusch och sen ska jag ta tag i räkningarna här hemma innan det är dax för House!


Bygga & riva...



För några dagar sedan i vårt kök...


Ledig!

Äntligen är jag ledig! Nu har jag jobbat torsdag-måndag och behövde verkligen en dag hemma med min lilla älsklingspojk!

Jag fick faktiskt sovmorgon idag, ända till 7.15, vilket var väldans skönt! Fast Albin gick upp tidigt, han var uppe med David och sen satt han faktiskt i soffan och kollade på tv (de ni!) tills jag vaknade!

Direkt när jag kom upp så satte vi igång och bakade lite mer thekakor (fattar inte vart dom tar vägen hela tiden?) och undertiden det jäste så var här tvätt att vika, tvätt att tvätta & golven behövdes dammsugas, men sen fick jag god hjälp med att baka ut thekakorna!


Receptet hittar ni här! Jag passade på att "sätta" en surdeg oxå, får se om vi kan lyckas med detta, ska bli väldigt spännade och på lördag är den färdig så då blir det till baka!

Så här ser den ut just nu...



Kom på att jag glömt visa dom nya sponsorbladen som jag tryckt upp åt brorsan och Joel, riktigt bra blev dom!



Albin tycker det är jätteroligt att vi har massa fåglar utanför fönstret och det tycker faktiskt jag med, så mysigt och vi har verkligen massor med små söta fåglar som äter på maten som Albin och pappan hängt ut.



Sen får jag passa på att lägga in ett par bilder som jag tog, rakt ut geom fönstret faktiskt för nu har jag inte tid att sitta här mer, vi ska laga middag, mexikansk räkgryta med pasta!



Dax att beställa!



Jag kommer att lägga en order i nästa vecka så om det är någon som är intresserad så hojjta till!


Jobbehelg...

Ja ni undrar kankse vart jag håller hus men detta är min jobbe helg så jag har inte haft tid att titta in, men jag gör ett litet avtryck här i kväll. Måste ta vara på tiden med familjen och snön nu, dessutom är jag djupt försjunken i boken "Vingar av glas", en fortsättning på "Halvblod" som jag läste för några månader sen...


Husbilen!

Något vi pratar om jämt och ständigt här hemma nu är att om knappt en månad ska vi åka och hämta hem vår efterlängtade husbil, vår Knaus Traveller 500!



Vi pratar ofta om vart vi ska åka nu när vi har husbilen och det blir såklart en massa crosstävlingar men kanske även lite djurparker, Astrid Lindgrens värld, Legoland mm. Framför allt så ska det bli riktigt skön att ha sitt eget "hem" på banan (crossbanan alltså!) eftersom vi inte har toa i pappas lastbil.

När vi ska hämta den som har dom monterat och kopplat in vår nya tv och det är bara för mig att köpa tallrikar, bestick, glas, muggar, grytor, vattenkokare mm. Vi längtar jättemycket, hela familjen och nu närmar det sig med stormsteg!


Dammat av...

Var bara tvungen att damma av några av Albins 6 månaders kort...
Hur kommer det sig att min bebis redan är 3 år, ska fylla 4 i år? Vart har tiden tagit vägen?




Irriterad...

Ja, jag blir irriterad när jag tänker på det, fast jag har ju såklart inte gått och hängt upp mig på detta hela dagen, men det kom över mig för en stund sedan och då är det lika bra att skriva av sig!

Vi pratade lite om det i dag, jag & Martina och även igår när Lisa var här så hade vi uppe det på tapeten. Det handlar såklart om den hemska sjukdommen magsjuka, vinterkräksjuka eller vad man nu väljer att kalla den. Det är något jag är fullständigt livrädd för! Jag vägrar!

Jag tror nog man kan säja att det är som en fobi, jag lider verkligen något fuktansvärt när jag vet att vi kan vara utsatta för smittan. Jag tror faktiskt inte att det är många som kan förstå min fruktansvärda rädsla för just magsjuka. Min största rädsla är inte att jag ska få det utan att David eller Albin ska få det. Jag har haft det en enda gång i mitt liv och tror kanske jag tillhör dom där procenten som faktiskt är imuna men det gör mig lika rädd för skiten i alla fall. I måndags ringde Cornelia från Albins förskola och berättade att det gick magsjuka och eftersom dom är informerade där så ville hon höra om vi verkligen ville lämna Albin där och det ville vi ju såklart inte så han fick vara hos mormor och lika glad för det var han (och jag, mitt arma stackars mammahjärta!).

Nu står vi ju åter inör ett jobbigt beslut. I morrn ska han ju igentligen vara på dagis men jag vill verkligen inte att han ska gå, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte! Jag har lovat mig själv att ringa och kolla med fröknarna på morgonen men jag vet redan att jag inte kommer kunna sova ordentligt pga denna hemska oro. Denna oro som ger mig magkatarr varje jäkla vinter! Det är delvis därför jag tycker det är så skitjobbigt att ha honom på förskola när vi igentligen inte behöver!

Men om man nu ska komma till det som rubriken igentligen handlade om, varför jag blir så förjordat irriterad. Alla dessa människor som inte kan stanna hemma när dom är sjuka eller har varit sjuka! För fan, bli hemma!!

Det hör verkligen inte till vanligheterna att jag svär i bloggen men detta är ett ämne som gör mig fullständigt vansinnig! Framför allt så ser jag massor när jag jobbar som jag gör. Tex när jag var hemma på morgonen i måndagsoch kollade mail & facebook som vanligt, då var där en del som var hemma för vård av barn, ni vet sånt som man skriver i sin status. Hur i hela friden kommer det sig att just några av dessa personer kommer inklampande i affären, med barnen!?!?

Jag blir så upprörd i skrivandets stund att jag faktiskt måste gå och ta en liten paus och andas! Har folk ingen koll på det där med 48 timmars regeln (att man ska vara hemma i minst 2 dygn efter att blivit frisk)!? Visst kan det vara jättesynd när en hel familj får det, utspritt på ett antal dagar men det spelar väl för sjutton ingen roll! Hur synd det än och vad för roliga aktiviteter man än hade planerat som man måste ställa in, man kan väl tänka på alla andra, som inte själva valt att bli utsatta för smittan!? När brorsan var sjuk så fick han utegångsförbud i 2 dagar, ja, jag kan vara en riktig martyr, han fick inte gå ut bland folk, då handlar jag hellre åt honom och sätter det på trappen än att han ska röva ut bland en massa folk och smitta ner dom!

Precis som jag sa innan så är jag inte ett dugg rädd för att gå till jobbet, jag har min handsprit men barnen på dagis har ju inte den möjligheten om inte föräldrarna kan ha tillräckligt med vett i skallen att hålla barnen hemma tills alla är friska och har varit det i minst 2 dygn!!

Nu ska jag försöka lugna mina nerver (lämpligtvis med en Underberger...) och hoppas på en god natts sömn även om jag vet att det blir skitjobbigt att förklara för förskolan imorrn att jag inte vill att Albin ska gå dit. Jag förstår naturligtvis att detta inte alls gynnar Albins "inskolning" (ja, det är så jag känner, som att vi fortfarande skolar in honom, eftersom han blir så ledsen), men jag kan inte hjälpa det, jag är rädd för magsjuka & kräk!

Så alla ni som tänker skriva "elaka" kommentarer, tänk en gång extra! Detta är inget jag är stolt över och något som påverkar mitt sociala liv extremt mycket varje vinter.


Molly, Lotus & Martina!

Idag har vi vart i Derome och hälsat på. Albin blev eld & lågor i morse när jag väckte honom och viskade vart vi skulle! Han älskar den lilla hunden och hunden älskar ju barn så det kan inte gå så värst fel!



Vi fikade, gosade bebis (fast hon är stor nu ju!) och busade med Lotus.



Eftersom jag ändå hade kameran med mig så satte vi upp en liten tillfällig "studio" i Martinas vardagsrum och tog några bilder på Molly, riktigt nöjd själv om jag får säja så!


Lotus fick ju såklart vara med på ett hörn!


We are the world!



Får rysningar när jag hör den...


Besök!

Idag fick vi besök av Lisa, Olivia & Alva efter middagen.










Vi hade det jättemysigt, barna lekte och efter en stund gick vi ut, åkte lite pulka, matade fåglarna och gick en sväng till affären och tillbaka. Sen blev det fika och när tjejerna åkte hem så satte vi igång att baka bröd!



Idag har Albin inte sovit middag så han somnade efter bara en minut i min famn.



Inget magont alls idag så vi håller tummarna att det fortsätter såhär!
I morrn ska vi ut och träffa goa vänner!


Den där magen...

Jag sitter här nere i köket, alldeles själv, Albin ligger fortfarande och sover! Han somnade ganska sent i går eftersom hans farbror Jonas var här och busade med honom och så har han kanske haft lite ont i magen i natt, jag vet inte för han har inte vaknat men han har sovit "oroligt", gått fram och tillbaka mellan sin egen och våran säng, rott runt, vridit & vänt sig om.

Hur som helst så tänkte jag bara uppdatera er om hur det gick. Han hade inte ont i magen alls natten till måndag men eftersom han haft såpass ont på söndag eftermiddagen så ringde jag ändå till sjukvårdsupplysningen och pratade en lång stund med en klok kvinna där och hon tyckte vi skulle kolla upp det, mest för att det pågått under såpass lång tid nu, så jag ringde VC.

Vi fick en tid på eftermiddagen, kl 14.30 och David skulle gå med honom efter jag jobbade men när jag var hemma hos mor & käkade lunch mellan 13-14 så ringde han och sa att dom ringt och sagt att det blivit dubbelbokat! Vi fick en ny tid, den 1 mars, 2 veckor senare! Är det det bästa man kan komma med?! Jag skulle önska att det fanns en barnmottagning där läkarna var specialiserade på barn och deras sjukdommar som det är nu så känns det ändå lite meningslöst att gå till VC, dom kommer ju inte göra någonting! Jag gissar att dom kommer säja att vi ska avvakta och se, blir det värre och smärtorna tilltager så får vi åka in akut. Så nu är vi på samma jäkla ruta som innan, ska vi åka bort på den "öppna" mottagingen där man får fylla i sin journal själv och träffa läkaren i max 2 minuter innan han motar ut dig för att hinna med dom andra 70 personerna som sitter i väntrummet!

Det jobbigase med den förra meningen är att det verkligen är så! Man får fylla i pappret själv, man får träffa en läkare i några minuter (för han är ju såklart jättestressad när hela väntrummet + korridorerna är överfulla med sjuka männinskor som dom ska hinna med på den stackars timmen som den öppna mottagningen är öppen) innan man får reda på att det inte är nåt fel på dig och du kan gå hem och vila.

Idag ska vi i alla fall bara vara, jag och min lille älsklingspojk! Vi ska städa och göra lite fint, ta hand om tvätt och disk och tydligen laga ett par arbetsbyxor till pappan i huset för symaskinen står redo här nere i köket med en gullig liten lapp på där han undrar om jag kan göra en insats... Jag gissar att assistenten åker fram en sväng oxå, thekakorna som jag bakade för ett tag sen har tagit slut och jag behöver fylla på frysen, blir säkert dubbel sats!



Ballongspelet!

Albin fick ett (eller faktiskt 2 spel, men det andra var ett kortspel med katter på) ballongspel i present av mormor idag och det har vi spelat flitigt under vår eftermiddag hemma hos mormor & morfar.




Till och med mamman fastnade på ett kort, men då fick jag säja till mannen att han gott kunde ta ett kort någongång. Såklart vann ju Albin nästan jämt...

Mitt som det var, efter middagen fick Albin ont i magen igen (det var nästan väntat för han åt inte mycket till middag) och fick gå å lägga sig i soffan med vetekudden på magen och han låg där länge.



När han kom på fötter igen var det full rulle men han hade fortfarande ont i magen.
Pappa satte på gamla filmer, innehållande en del roliga klipp, bla:
 
*När jag var och hälsade på nyfödda lillebror på BB och sjunger "Born in the USA"*
*
Joel berättar att han "åt en korv å då blé han så" om varför brorsan är skitig i ansiktet*
*Pappa hoppar rakt in i kameran när han och Anna tävlar om vem som hoppar längst från gungan*
*Johan berättar att Ulfs kvigor sparkas ibland*
*Jag tycker vi ska leta reda på läkarn på skukhuset och fråga om dom tagit lillebrors hårborste*
*Jonas sitter i Bo's pickup och nynnar med i jag ska måla hela världen lilla mamma*
*Nettan tycker Göran är döööö pinsam som envisas med att filma henne i närbild hela tiden*
*Rolf håller koll på 4 grillar samtidigt och vänder alla kotletter med en gaffel...*
*Anna & Anders lurar Johan att äta på en tårtdekoration och sen bryter ihop av skratt när han tar en tugga*
*Alla kusiner kör varsin runda på Anders lilla cross, dom stora hjälper dom mindre*

Dett är helt ointressant för alla som inte är släkt med mig, men jag vet att jag har månag släktingar bland mina bloggläsare som helt klart känner igen detta!
(Anna, Eva, Nettan, Lisa, Vivan, Laila, mamma, brorsan mm, kommer ni i håg?)

När filmen var klar åkte brorsan hem men vi stannade ett tag till. och körde några fler omgångar ballongspelet...



Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på Blåsningen och som sagt i morrn är det jobb om det inte blir ett besök hos doktorn med lilleman.


Alla Hjärtans Dag!


Så här såg det ut vid frukostbordet i morse!

Albin fick paket med stickers i så han har haft att göra hela morgonen och David fick en liten påse fylld med olika sorters choklad (han älskar choklad). Själv är jag än så länge ouppvaktad men jag är inte jätteledsen för det, jag vet att david inte gillar sånt här och det respekterar jag, men att jag älskar att köpa, slå in & ge bort paket har väl inte undgått någon gissar jag?

Vi ska bort till mor & far på alla hjärtans dags middag i eftermiddag och det ska bli skönt, att slippa laga middag menar jag för efter yttligare en natt med inte allt för många timmars sömn så ska mamman i famljen ta det lite lugnt. Albin vaknade vid midnatt och hade jätteont i magen, så jag la mig bredvid honom i hans säng, masserade honom på magen och jag tror han somnade till mellan "attackerna" men tillslut gick det inte, han blev klarvaken och jätteledsen. Jag tog med honom på toaletten och sen gick vi ner och värmde vetekudden, medan den låg i micron så dansade vi runt i köket och jag kände hur kan drig benen mot magen, lilla älsklingen!

Vi satte oss i soffan en stund med kudden på magen och Albin suckade ut "nu så, nu blir det bra" och efter en stunds småpratande, massage och lite kramar så gick vi upp till vår säng och fortsatte med värmen mot magen och jag tror det blev bättre. Han kunde inte komma till ro i vår säng och ville att jag skulle följa med till hans rum så vi gick in dit och la oss men efter en stund frågade jag om det var ok att jag gick och la mig i min säng, då det blev lite trångt och ingen av oss somnade, det gick bra. Jag kunde naturligtvis inte somna då det bara malde runt i mitt huvud och jag vid det laget började bli riktigt orolig för min lillprins som verkar ha ondare och ondare för var dag som går. Dessutom följer jag ju Sofies blogg flitit och dom förlorade sin son Victor i cancer förra våren. En cancerform som heter neuroblastom och som började som en stor cysta i magen. Eftersom nästan alla barn som drabbas av just neuroblastom är under 2 år så tror jag ju såklart inte att det är det men man tänker ju på alla dessa hemska sjukdommar som finns där ute!

Jag lyckades säkert somna framåt småtimmarna men vill lova att jag inte var ett dugg pigg när Albin och david gick upp vid halv 7. Jag låg kvar till halv 8 men kunde inte somna om efter det.

Jag hoppas på sömn i natt i stället för i morrn är det jobb, hela långa dagen om inte magontet förvärras för då får jag nog ta med min lille gosse till doktorn...


Recept: Honungsrutor

Ingredienser:
50g (1 paket) jäst för söta degar
75 g smör
5 dl mjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl honung
1 dl kesella
3 dl rivna morötter
ca 1 1/2 l vetemjöl special
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, smör, kesella, morötter, mjölk och salt.
 Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter.
Platta ut degen i långpanna som klätts med bakplåtspapper. Skär degplattan i 24 rutor.
Täck över och ställ i kylen över natten.

Nästa morgon:
Tag långpannan ur kylen och sätt ugnen på 200°.
Medan ugnen värms jäser bullarna färdigt i rumstemperatur.
Ev måste du ruta degplattan ytterligare en gång, om rutorna jäst samman under natten.
Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler under duk.


Tävling!

Jag är med och tavlar om jättefin cupcakes-tavla inne hos Blixmans blogg. Gå in och kika!


Magontet...

Vår lilla kille har ju som bekant haft ont i magen till och från i lite drygt en vecka och tidigt i morse var det ju då dax igen. Pappan gick upp och tog hand om det med lite massage, värme och välling. Sen har det vart fullt ös hela dagen, med bakning, fikabesök, hjälpa pappa där ute och såklart åka pulka. 

Nu i kväll strax innan vi skulle äta kvällsmat (Albin hade redan ätit då), kom han och sa att han hade så ont i magen så jag värmde på vetekudden och så fick han sätta sig i soffan medan vi åt och rätt var det var så tänkte bådde jag och David på hur tyst det var. Då hade han somnat, med snutten precis bredvid sig och den ljumna vetekudden på magen, lilla gubben! Han glömde bort både pyjamas och tandborstning. Nu tycker både jag och David att det har gått för lång tid, vi måste kolla upp det här med magontet. Jag har googlat lite och tror väl kanske själv att det kan vara stress/oro, vad tror ni? Han är inte varken hård eller lös i magen, han tömmer lika ofta som vanligt, oftast en gång om dagen och han äter bra. Inte riktigt lika mycket mat som innan men absolut bra, han har alltid ätit bra och mycket!

Efter att vi fikat i eftermiddags så fick jag för mig att jag skulle frosta av frysen (fick ju inte plats med mina nutellabullar!). Albin gick ut till David & Jonas så jag fick röja i fred och va plats det blev! Det tog ju sin lilla tid men jag var nästan klar när grabbarna kom in. Dom fick gå upp och duscha först medan jag tog upp några havre-thekakor. Jag passade på att ta upp lite jordgubbar och förbereda en gino medan dom fortfarande duschade och sen blev det kvällsmat.

Helt hux flux var vi alldeles ensamma, redan klockan 7 en lördagkväll, så jag tog fram receptboken & assistenten igen och svängde ihop en deg honungsrutor som står i kylen och jäser så vi får nybakat till frukosten i morrn.


Förhoppningsvis är dom lika goda som dom ser ut att vara på den nedersta bilden. Är dom goda så lägger jag ut receptet i morrn...

Nu ska jag faktiskt gå upp och lägga mig för vem vet hur det går för lillkillen och hans mage i natt, dessutom är jag ruskigt trött efter en hektisk dag med allt för få timmars sömn natten innan. I morrn väntar mysfrukost med familjen och dom ska få varsitt Alla Hjärtans Dags paket... På eftermiddagen är det söndagsmiddag (Alla hjärtans-middag) hos mormorn & morfarn.


Nutellabullar!

Bidde inget inlägg i går kväll visst. vi var hemma hos mamma & pappa och fikade på kvällen och vi var inte hemma innan strax efter 22 och då orkade jag inte med något inlägg! I dag har jag pysslat precis hela dagen! Albin vaknade redan vid 5 i morse och hade ont i magen (stackars liten!) så David gick upp med honom och satte sig i soffan med en ljummen vetekudde, lite massage och en flaska välling. Jag studsade upp vid halv 8 och åkte till affären för storhandling redan strax efter 8.

Väl hemma var det bara att ta tag i dagens göromål! Först ordnade jag fram frukost till oss (hade faktiskt köpt färdiga frallor eftersom jag var uppe till 1 i natt och kolla på film...). När det var avklarat så satte jag in kycklingen i ugnen och satte en bulldeg som fick jäsa medan Albin sov. Han var så trött så när klockan var 10 tog han sin snutte och gick och la sig i soffan och somna, utan ett ljud!

När han vakna blidde det fart må ni tro!

Samtidigt som vi bakade ut bullarna så satte jag på riset och gjorde ananasröran till kycklingen så vi fick in det i ugnen. Sen fick det jäsa medan vi ropade in grabbarna (David, Jonas & Brorsan) för middag!

Efter maten gick dom ut allihopa, även den minsta lilla prinsen så jag fick gräddat bullarna och röjt av i fred.



Nu börjar det bli dax att ropa in dom igen, ska bara sätta på en kanna kaffe, sen kommer även mormorn & morfarn och fikar med oss!

I morrn är det Alla Hjärtans Dag och vi ska äta hos mormorn & morfar, vi har laddat upp...


Mellanlandar...

Är bara hemma och slänger in våra blöta badkläder i maskinen, Albin sitter och sover i bilen och vi ska åka och hämta mormorn för en liten tur till Fbg.
Albin är som en riktig fisk i vattnet, inte rädd för fem öre, hoppar, dyker och "simmar". Han har sina armkuddar på sig hela tiden och jag får inte hålla i honom längre, han kan själv minsann. Efter att vi badat så åkte vi ner till Veras Café där vi tog varsin ostfralla och nu ska vi då som sagt åka och hämta mormorn. Hoppas kunna återkomma i kväll med ett lite mer givande inlägg.

Idag gratulerar vi Albins älsklingsfaster Evelina på namnsdagen med en jättekram!


Shoppat!

Idag skulle vi hälsat på Malin med familj i Björketorp men eftersom Malin var lite halv krasslig i måndags och jag är LIVRÄDD för magsjuka så bestämde vi oss för att skjuta på vårt besök och tur var väl det för nu har det visst brytit ut för fullt i det Anderssonska hemmet.

I natt kom det en liten, ledsen kille in till mig vid halv 3 tiden inatt. Han hade ont i magen och jag masserade, vaggade, vyssade och stök över pannan, till slut gick det över och han somnade bredvid oss i sängen. I morse vaknade jag av att David visst sovit lite längre än planerat och sen kunde inte jag heller somna om så jag gick upp och fick en kvart i fred ungefär innan Albin vaknade och undrade varför inte vi låg bredvid honom. Vi bestämde oss för att åka till Gekås en sväng då både kattmat & kattsand var slut (jag vet att det är en lam ursäkt...)

 

Vi gick flera varv och hittade både det ena och det andra, en del "nyttigare" än andra. När vi snurrat klart inne i det stora gula huset så gick vi bort med grejerna till bilen och sen åt vi middag, jag åt ungsbakad lax och Albin fick pannbiff. Vi gick på toa innan vi gick till dom andra affärerna men det var inget att ha och Albin kom helt plötsligt på att han behövde bajsa så vi gick tillbaka till fiket och han uträttade sina behov innan vi åkte hem. Albin somnade på nolltid i bilen och jag passade på att bära in och packa upp grejerna innan jag hämtade in min sovande lillprins. När han vaknat och vi fikat så tog vi fram hans nya spel och det har vi spelat, hela eftermiddagen!



Sen kom ju pappan hem och fick även han vara med. Morfarn och morbror kom och fick sig en genomgång dom oxå. Mitt i spelandet fick jag honom att prova alla kläderna vi köpt så vi kunde klippa bort alla lappar och allt passade, Albin posade som aldrig förr!



Sen var det dax för mig att åka till träningen och då hade Albin och pappan fortsatt mysa, spela och pärla lite.



När jag kom hem åkte David direkt (jag få alltid åka lite innan det är slut för att hinna hem så David hinner till sin träning) och Albin låg i sängen och hade inte somnat än så jag gick och la mig bredvid honom och han var lite ledsen. Han verkade lite orolig men han hade inte ont någonstans för jag frågade honom men han var lite darrig på rösten och ville verkligen inte att jag skulle gå någonstans. Han frågade han fick ligga hos oss hela natten och undrade varför inte pappa var hemma, fast han vet att han är och tränar. (Nu när David kom hem så sa han att dom pratat om att han ska till dagis i morrn) Tillslut somnade han men jag får så ont i magen när han är så orolig och ledsen, hoppas verkligen inte att han vaknar med magont i natt, då ska jag ner och värma på vetekudden och se om det kan hjälpa honom.

Nu ska jag gå upp och lägga mig, bredvid min älskade lilla kille!


Just nu...



Spelas det för fullt i köket och Albin älskar det! Dessutom har pappan kommit hem så nu sitter vi här alla 3 och skjuter grodor som galningar! Albin fick detta spelet idag när vi var på Gekås. Snart är det träning och om det hinns med senare så kanske jag uppdaterar igen!


Bakstuga!

 

Som vi har bakat idag (igen...)! Visst är det godast med nybakat, hembakat bröd?

 

Jag har lovat att lämna ut recepten och jag är rusigt nöjd med båda, det grova brödet var verkligen kanon, vi älskar grova bröd här hemma!

 




Jag använer oftast dinkelmjöl när jag bakar och idag har jag även blandat med lite "Manitoba Cream" från Finax, framför allt i lantbrödet!
 Det busas fortfarande friskt här nere även fast det är läggdax för längesedan men eftersom vi är lediga i morrn så får vi ha det lite som "lill-fredag".


Just nu!



Albins farbror är här och dom busar som aldrig förr nere i köket! Jag ska strax oxå gå ner och umgås, kolla på mästarnas mästare jue.

Har passat på att beställa alla kort från året 2009, det blev bara 280 stycken och då har jag bantat ner det jättemycket!


Lång dag!

Nu har vi ätit frukost här hemma och snart börjar denna långa dag och det gör mig faktiskt inte så mycket, bättre att ha en riktigt lång dag på jobbet och sen få vara hemma (med Albin) isället för massa små pass flera dagar.

I natt har vi sovit gott, ingen växtvärk och jag somnade som vanligt mitt i nyheterna och vaknade av Davids klocka. Albin sov gott i sin säng, men han har nog vart en sväng i vår säng oxå för snutten låg på hans kudde bredvid min (han har en egen kudde mellan våra och han ligger oftast inte kvar hela natten utan går tillbaka till sin egen säng efter en stund, så jag vaknar inte ens när han kommer & går längre).

När jag gick upp så vaknade såklart Albin och som vanligt frågade han efter pappa,
 varför é inte pappa här hos mig? När kommer pappa? Varför måste han jobba?
Dessa frågor har kommit nu på morgonarna ett tag, några månader. Jag vet inte om det är för att han faktiskt sover lite längre och inte vaknar när David går upp eller om det kommit i samband med dagis. Det är väldigt viktigt för Albin att veta vem som lämnar & hämtar, när han blir hämtad, vad dom ska göra sen osv. I dag vet jag inte riktigt vad som händer men jag hoppas innerligt att alla barnen är ute (som dom brukar) och att det bara är att släppa ut honom till dom andra & fröknarna (helst Anki då), då brukar det funka bra!

Men som alla dessa dagar sitter jag nu med en klump i magen, får inte i mig någon direkt frukost och är mest orolig. Nu ska vi ta och göra oss klara för att gå bort, jag ska ha med mig kameran och lite annat till jobbet idag, lite specialarbete... Men först blir det mys i soffan, kan inte få nog av honom ju när jag vet att jag inte ska träffa honom på så många timmar!

Förresten, vad har hänt med alla kommentarer? Jag har ju en ökande statistik som ligger på mellan 50-100 besök om dagen men inte sjutton har jag 50 kommentarer!? Jag fattar ju såklart att man inte kommenterar jämt men någongång i bland kanske?


Sköna söndag...

Ja, fast nu börjar tröttheten komma smygande känner jag, denna dagen har gått i ett fram tills nu och det blir lätt så när jag väl sätter mig ner efter att ha hållt igång hela dagen, är väl kanske därför jag inte sätter mig ner så ofta... Jag var iväg i morse och jobbade några timmar och eftersom vi fått massa nytt och frächt i brödavdelningen på jobbet så betyder det att det tar en hel del längre tid för mig att baka och dona. Dessutom har jag inte sovit så värt bra i natt. Det började redan i går kväll, Albin mådde inte riktigt bra sa han, han hade ont i magen (var "trött" i magen sa han flera gånger) ont i benen och va allmänt trött men han åt helt ok på kvällen. Han låg en hel del på soffan och vilade, kollade på tv och gosade med mig och Pyzen.

När Melodifestivalen började så gick vi båda upp och la oss i våran säng där han somnade ganska snart och David bar in honom i sin säng. Jag kollade klart på festivalen och började kolla på Beck - Mannen utan ansikte när David oxå kom och la sig, men efter bara 20 minuter så hörde vi hur Albin grät & gnydde. Vi gick in och han hade sån växtrvärk i benen, stackarn! Han fick komma till våran säng och jag satt med honom i famnen, vaggade och strök honom över håret. Han fick en alvedon och när det gjorde som värst ont, sådär ont så man inte vet vart man ska ta vägen så höll jag honom lite hårdare och viskade "mamma är här", talade om att han fått medicin och att det snart skulle bli bättre. Han kisade med ögonen och sa "mmm, det blir snart bättre".

Han var så tapper och duktig, fast man visste hur fruktansvärt ont han hade! Jag märkte direkt när alvedonen började verka, hela ungen slappnade av och bara somnade, djupt! Jag däremot kunde inte somna, jag är en sån hönsmamma! Mår så dåligt att att se hur någon annan har ont! När jag väl börajde bli trött igen så var klockan över midnatt och klockan ringde halv 7 i morse.

När jag äntligen kom hem från jobbet vid halv 11 så väntade David och hans bror john på mig, dom var hungriga och jag hade handlat med mig bröd hem så vi tog en frukost/fika innan dom gick ut och fortsatte och jag började med mina projekt.


Bilderna: 1 Banankakan på svsvalning i köket.
2 Grönssakssoppan får stå ute och svalna, perfekt!
3 Pyzen ligger i soffan, framför brasan och bara gottar sig.
4 Albin leker med sina fordon (älsklings leksakerna...) efter maten.


Först började jag med köttet och grönsakerna och sen fick Albin vila medan jag fortsatte med maten. Eftersom jag hade massa mannagrynsgröt över från i går så har jag svängt ihop en smet så jag kan göra en mannagrynspudding till kvällen, med russin i och saftsås till! När Albin vaknade så gjorde vi en banankaka som stod i ugnen medan vi åt. Albin sprang ut och hämtade pojkarna och morbrorn fick oxå komma in och äta grönssakssoppa med kött & massa klimp (ja, för det är inte riktig köttsoppa, mest grönsaker i)!

Nu har jag skickat ut alla pojkarna en stund, startat brasan, dammsugit av och röjt upp, katterna ligger och snarkar och jag ska strax sätta på kaffet och sen blir det till att ropa in dom igen på fika. Efter fikat hade jag tänkt hinna med att torka av golven och tvätta lite för i morrn väntar ju den där långe jobbedagen!


1 Här sitter jag och David i varsin soffa på kvällarna och gottar oss, framför brasan!
2 Nu bilder på listen i hallen...
3 Den där gruppen som jag fixade i ordning, som jag lovade att fota. Har den på bordet i vardagsrummet.

Nähe, nu ropar det en liten man där nere så det är bäst jag kilar ner och fixar fram fikat!


Jobbehelg...

Som ni märker så är det jobbehelg för mig och det händer inte så värst mycket intressant i bloggen.
I går jobbade jag hela dagen och när jag kom hem hade pojkarna gjort fruktsallad, riktigt gott var det!

Vi kollade lite på "på spåret", lite på "lets dance" och såklart på "Solsidan".
Hela huset sover fortfarande, det är bara jag som sitter nere i köket, datorn brummar lite och en av katterna har fått någonslags fnatt i vardagsrummet men annars är det tyst och lungt. Jag ska strax bege mig iväg till jobbet. Igår när jag cyklade hem var det inte roligt, det är förenat med livsfara att ge sig ut på en tvåhjuling vill jag lova, men jag ska försöka idag med!


Tack snälla!

För alla god råd och fina kommentarer! TACK!

Jag ska verkligen försöka hålla ut, denna terminen så får vi se sen, efter sommarn. Vi får hjälpas åt (och med det menar jag att David får komma hem för att åka och lämna...).

Igår hängde det en STOR grön lapp på anslagstavlan att det går magsjuka på dagis. Då fick mitt inre lite lätt panik och jag ville helst bara tagit Albin under armen och gått hem igen, men eftersom ingen blivit sjuk där och dom som är sjuka vart hemma flera dagar så fick jag lugnat ner mig lite. Men dyker det upp på fler håll så får han nog allt stanna hemma, för magsjukan, det total vägrar jag!

Fick även en fråga igår, angående hur vi skulle lösa det ifall vi inte hade dagis. Det kanske är oklart men vi har världens snällaste mormor som ställer upp i ur och skur och om det inte skulle funka med dagis eller att någon blir sjuk så vi känner att han får vara hemma en dag extra så är det oftast mormor som ställer upp. Jag jobbar inte så mycket dagtid och när jag jobbar är alltid mormorn ledig och brukar då ha skruttungen. Så det handlar alltså inte om att jag skulle sluta jobba för att vara hemma med Albin.

Nu ska jag sätta mig och mysa lite med Albin innan hans pappa kommer hem för att lämna honom på dagis!


Skit, skit, skit!

Precis så känns allting nu! Varför är det såhär? Eller rättare sagt, ska det alltid vara såhär, kommer det att bli bättre? Ärligt talat så tror jag inte det...

Jag vet vad alla tycker och tänker,
"det klart att det kommer att bli bättre"
"ge det lite mer tid"
"alla barn tycker väl om dagis"
"det är bara nu, en period"


Men jag tror inte det. Jag känner Albin och jag vet att han tycker om att leka med andra barn och umgås med folk, han är social och inte alls särkillt blyg igentligen men han är nog helt enkelt inte ett av alla miljoner andra barn, som gillar dagis. Han är såklart inte ledsen hela tiden, och han gillar fröknarna jättemycket (dom är verkligen helt fantastiska allihopa!) men han står fortfarande mest och tittar på när dom andra barnen leker, förutom när Olle är där, dom är jättebra kompisar (Olle är på semester nu i 2 veckor).

Han grät inte när vi gick dit idag, men han pratade mycket om hur & när han skulle gå hem, vem som skulle hämta honom, vilket håll dom skulle gå och vad dom skulle göra när dom kom hem. Idag skulle mormor hämta och dom skulle hoppsa-stega hela vägen hem, sen skulle dom fika med bullar och kolla efter fåglarna på baksidan.

Min lilla älskling! Jag kan inte fatta varför detta skulle vara bra, han är ledsen, jag är ledsen och jag kan aldrig stanna kvar och prata med fröknarna eftersom han blir mer och mer hysterisk ju längre tid jag är kvar, jag hinner i princip bara in med hans väska och sen får jag gå medan någon håller i honom och han ropar efter mig i full hysteri. Idag skulle dom gå iväg till Biblioteket så dom andra 3 barnen stod och väntade vid dörren när jag gick och han var såååå ledsen och jag hörde hur han skrek efter mig en bra bit, jag bara gick!

Känner mig som världens sämsta mamma! Vilken mamma lämnar sin helt förtvivlade 3-åring mot sin vilja?? Jag bara går och det är fort, kan inte ens vända mig om för han får ju inte se hur ledsen jag är. Så ska vi lämna honom i morrn och på måndag och jag har ont i magen hela dagarna och nätterna med för den delen! Albin går ju såklart inte omkring och tänker på detta hela tiden så det är ju klart värst för mig men jag kan inte få ihop hur detta skulle vara bra för någon av oss!?

Jag har lovat att ge det tid, men är det verkligen så att alla barn passar på dagis/hos dagmamma? Jag skulle absolut inte vilja byta dagis, för jag vet att vi har plats på den mest eftertraktade förskolan i byn!

Ska man behöva sitta här och snyfta i flera timmar? Jag får inte gjort någonting, dessa timmar inna jag börjar jobba, jag bara går och tänker, grubblar & har ont i magen. vad gör alla andra mammor när dom får en stund över?? Jag kan inte göra nåt utan Albin (känns det som just nu i alla fall), tänker på honom hela tiden!

Men nu måste jag verkligen ta mig själv i kragen och sluta tycka synd om mig själv! Jag har några album som ska sättas i hop och det kanske jag kan fixa själv (fast jag brukar alltid ha god hjälp annars...), sen ska jag försöka få nåt i magen innan det en promenad bort till jobbet!


Recept


Fick en fårfrågan om receptet på Thekakorna jag gjorde igår, här kommer det och dom var jäkligt goda och lättbakade, det blir definitivt dessa fler gånger!



Sjukligt trött...

Jag är sååå trött, vet knappt vart jag ska ta vägen! Ska jag åka och träna i kväll tro?

Klockan ringde redan halv 6 i morse, jag skulle visserligen inte börja innan 7, men med tanke på hur vädret var när jag gick och la mig så var det lika bra. David var redan uppe och ute och skottade när jag klev ner i köket och han var ute även när jag gick/pulsade till jobbet. Albins farmor kom hit och satt inne hos Albin medan jag jobbade.

Han hade visst inte vaknat innan halv 8 den lille sjusovarn och då hade David fortfarande vart hemma och gjort välling och så innan han stack till jobbet. Jag var på jobbet vid kvart i 7 och var väl klar vid halv 9, sen gick jag hem och åt frukost. Efter frukosten hade vi en del att pyssla med, tvätta, skala potatis och morötter, riva morötterna, klippa & borsta katter, baka kladdkakemuffins, dammsuga av och slänga ut gammalt bröd till fåglarna...



Eftersom Anna, Ella & Noa skulle komma en sväng på eftermiddagen och busa i snön så tyckte jag det vore bra om Albin vilade innan middagen idag och när jag la honom så somnade han utan problem och utan protest!

Medan jag fixade middag sov Albin så gott i soffan framför brasan och vaknade hyfsat lätt när jag väckte honom. Vi åt middag och efter det gjorde jag varm choklad och packade fika korgen medan Albin gick ut och började skotta och ta fram pulkan.



Anna, Ella & Noa kom och Albin hade jätteroligt med Noa, som dom busade, åkte på varandras åkdon, gjorde gupp, åkte på knä mm. Ella var inte alls på humör idag och efter att vi fikat på den varma chokladen, kladdkakemuffinsen och några Tom & Jerry kex ville hon inte vara med längre. Noa och albin åkte några vändor till men sen åkte dom hem. Det var i och för sig rätt lagom med en dryg timme ute i snön för då var vi båda genomblöta. Albin ville såklart inte gå in så vi testade en av dom stora snöhögarna som David skottat upp och det funkade alldeles utmärkt ...



Efter några livsfarliga åk i den backen (med gapflabb från den lille mannen) gick vi in, hängde våra kläder framför brasan, drack upp den sista varma chokladen i termosen och satte oss i soffan en stund. Sen har jag inte kommit så mycket längre, sååå trött är jag!

Jag ska igentligen åka iväg och träna om stund som sagt, får se hur jag gör, det behövs verkligen...
I morrn är det jobb på eftermiddagen och håll nu alla tummar och tår mina kära blogg läsare att det går lika bra att lämna som förra torsdagen!


Är det sant?

Kan nästan inte tro att det är helt sant, får vi verkligen all denna underbara snö?
Detta är ju inte klokt, jag vet inte ens när vi hade så mycket snö sist. Hur som helst så ÄLSKAR jag det, är det vinter så ska det ju vara snö och det har det ju verkligen varit i år!

Vi började dagen med att åka till VC och kolla upp Albins bula i pannan, skönt att ha fått det dokumenterat i fall det blir några problem i framtiden. Sen åkte vi till affären och handlade massa, mycket mjöl och sånt, det går ju en del i detta hushållet...

När vi kom hem upptäkte vi att brorsan var hemma och var sjuk, tur att det finns MSN, han hade nämligen fått kräksjuka under natten och den sjukdommer HATAR jag och vägrar befatta mig med. Han började känna sig bättre och var lite hungrig men eftersom jag förbjöd honom att åka till affären så fick han en liten korg av mig med smått och gott i.


Några skivor hembakt bröd, knäckebröd, riskakor, 6 frysta pannkakor, en mjölk, lite frukt & grönt, en paket blåbärssoppa, ett kokt ägg och några chokladbitar.


Vi satte igång med middagen direkt, det blev hemmagjord lasagne och även av den ställde vi en tallrik på brorsans trapp (för jag öppnar inte ens dörrn!)
Medan lasagnen stod i ugnen så gjorde vi degen till Russinbräcken.


När Albin sov efter maten så passade jag på att diska av, frysa ner överbliven Lasagne, baka ut bräcken och ta en kopp te.
Albin var som vanligt svårväckt men när jag viskade att vi skulle baka mer så vaknade han till. Han fick välja vad han ville ha till fika. Han fick välja på frukt, kex eller glass och gissa vad han valde (som vanligt)? Jo då, frukt. han fick en kiwi, ett päron och ett äpple, skivat medan jag gjorde i ordning början av degen.



Det blidde havre thekakor och när dom jäste så kom pappan hem och Albin gick snabbt ut till honom medan jag bakade färdig och röjde upp i köket. När allt var färdigt, thekakorna var ute och ugnen avstängd så gick jag ut och hjälpte lilla familjen att skotta!


Albin älskar att vara ute och det blir ju inte ett dugg sämre av att snön vräker ner var eviga dag! Vi blev som barn på nytt, jag och David och var ute och busade en bra stund!






Det blev en rejäl backe av all snön och jag grävde i ordning nästan allt själv, fick lite hjälp på slutet när mina armar inte orkade ett enda spadtag mer! Jag åkte oxå några åk medan Albin stog brevid och gapskrattade!



Det mörknade fort och pappan började bli hungrig så vi gick in i huset, som doftade nybakat så det stod härliga till! Jag vispade ihop lite grädde, kakao & socker och gjorde varm choklad som vi hade till thekakorna... Mmmm, va gott det var, vi var alla 3 kalla & röda om kinderna! David sprang ut med några nybakta till brorsan med, han verkar ha återfått matlusten ;-)

Nu ska jag och david krypa ner i soffan och kolla på Mästarnas Mästare med varsin kopp te. Kanske blir det en vända med snöskyfflen i kväll och i morrn ska jag börja redan klockan 7 så jag får väl skotta mig dit!
Jag ska bara jobba någon timma, ska lära mig vår nya ugn och lite i det nya brödsortimentet eftersom det är jag som öppnar i helgen.


Hemma idag...

Det blidde att vi fick stanna hemma idag i alla fall, Albin har sovit oroligt i natt och var fortfarande hes och lite trött i morse. När vi hade ringt dagis och jobb så satte vi igång och baka lite, nåt måste man ju hitta på när man är hemma...


Nu ska jag strax åka till Jobbe, David kommer hem och löser av mig. i morrn blir det doktorn med Albins bula.


RSS 2.0