Kall söndag...

Det blir ingen långt inlägg idag för jag är trött efter alldeles för få timmars sömn och med en lång arbetsdag framför mig i morrn.

Mitt halsont har gått över men tyvärr har vår älskade lilla prins inte vart riktigt på topp idag, han har vart lite gnällig & ynklig, inte alls ätit med någon reda och vart lite trött. Vi tog febern innan han somna och han hade lite feber men vi får hålla tummarna att han sover bort det onda. Han har vart hes med i några dagar men när jag frågar om han har ont i halsen så svarar han bara att det har han inte.

Styrelsemötet gick bra och jag har nu yttligare några projekt att ta hand om när jag får tid, det ska fixas fram nya visitkort, dekaler, mailas ut massa förfrågningar och bokas platser. När vi ändå har sidvagnscrossen uppe på tapeten så har jag en bild på killarna!



I morrn är det som sagt massa jobb och senare i veckan får vi nog ta Albin till doktorn och undersöka en liten bula i pannan som fortfarande sitter i sedan han åkte pulka med farmor & farfar.


Joel & Christoffer


Försökte lägga in denna bilden innan vi åkte på fest i kväll men det gick inte så det fick bli nu i stället! Några av bilderna på pojkarna i Team TB Racing!

Vi har haft superduper roligt hos Anders & Irene, god mat och jättetrevligt sällskap, jag hamnade bredvid ett par riktiga lustigkurrar!

Nu ska det nanans må ni tro, det är låååångt över läggdax för Charlotte...


Fotat inne...



Håller på att gå igenom bilderna nu och det ska nog gå och få fram nåt bra!

Albin skulle såklart vara med precis överallt och han var helt lyrisk!



Fick prova Joels hjälm oxå...


Rent hus!

Nu är det rent! Vi har vart inne och städat precis hela dagen och nu är jag klar! David kom hem för en stund sen så nu är han och Lars (kollega) ute och snickrar på garaget.

Albin äter kvällsmat och kollar på Lejonkungen (får se hur länge han sitter där...), jag ska hoppa in i duschen, (värsta träningspasset att städa) och sen blir det storhandling.
Jag har bestämt vad jag ska bjuda på på söndag (styrelsemötet), så det måste handlas till det och sen är det hyfsat tomt i kylen med.

Albin har som vanligt hjälpt mig att städa hela långa dagen, men jag passade på att torka golven i några rum medan han vilade middag. I dag på förmiddagen fick han kasta ut lite gamalt bröd till fåglarna och sen satt han i fönstret i säkert en halvtimme och kollade på när fåglarna kom och åt upp det!



Det blir alltså inte mer spännande i denna bloggen idag för det är allt som är gjort idag, lagat middag, planterat om massa blommor (som jag faktiskt tänkte ta kort på men inte gjort än), tvättat 2 maskiner mm såklart, men det är ju inte heller så intressant.

Nu får jag skynda mig, in i duschen!


Lycklig mamma!

Idag är jag lycklig! Det är jag ju iofs varje dag men idag är jag extra glad! Min lilla kille släppte inte en enda tår när jag lämnade honom på dagis idag!

Han vaknade redan vid halv 6 i morse och följde med David ner men sen kom han upp och la sig bredvid mig i sängen och drack sin vällning och då somnade han om! Jag gick upp strax innan 7 och började läsa tidningen i lugn och ro och vid halv 8 vaknade han och ropade på mig. Jag gick upp och vi låg kvar en stund och gosade, kisarna kom och la sig bredvid oss.

Vi gick upp och åt frukost och vi pratade hela morgonen om vad han skulle göra på dagis, att mormor skulle komma och hämta efter vilan mm. Han var inte ledsen och han sa inte en enda gång att han inte ville till dagis, men han frågade varför jag inte kunde vara hemma med honom. Jag förklarade och det känns som om han förstod. Vi tog det väldigt lungt i morse och när vi var klara tog vi på oss och promenerade bort, Albin skulle ha sin väska på ryggen hela vägen själv.

När vi närmade oss såg vi alla barnen ute på gården, dom busade i snön och Albin ville oxå vara med. Han frågade mig om inte jag kunde stanna men jag förklarade att det går ju inte för jag ska ju jobba och det köpte han. Jag vinkade och sa "Hej då", men då kom han springande efter och ville ha en puss och en kram och det fick han givetvis och sen bara vinkade han, tog Anki (favvo fröken) i handen och gick mot leksakerna!

Sååå lättad jag var när jag gick hemåt! Nu har jag kommit ikapp med SCF räkenskaper och mina egna med för den delen, men det är inte utan att jag fortfarande tycker det är väldigt märkligt att sitta hemma, ensam, utan Albin, jag saknar honom mycket, det är betydligt enklare när man är på jobbet!

Skulle igenligen behöva städa av ordentligt för det blev ändringar i planeringen och jag får ha helgens styrelsemöte här så det blir till att ta tag i det i morrn, efter att vi vart och badat, för det lovade jag Albin!

Nu ska jag äta middag och sen gå till jobbe!


En trött mamma...

Ja, det är precis vad jag är just nu! Efter att ha vart vaken i natt, arbetat hårt med skottning flera gånger under dagen och tränat nu i kväll så ska det bli skönt att lägga sig.

Men vi får väl ta det från början, dvs i natt.
Jag började vakna till lite någongång efter 2 i natt men fattade först inte varför jag vaknat men vid halv 3 var jag vaken och kände att det luktade brandrök och som den fegis jag är så puttade jag lite på David och sa att det lutar brandrök. han flyger såklart upp och störtar ner för trappan men där var allt lugnt så han kommer upp igen för att ta på sig och gå ner i källarna och kolla pannan.

När han kommer in igen så så säjer han
- Det brinner någonstans (pekar bort mot Munka) där borta, dom kör med motorsågar för fullt och det ryker jättemycket.

Jag blev lite nojjig och var tvungen att gå ner och kolla på hn.se och se ifall det stod nåt och det första som dök upp när jag fick fram sidan var "Stor radhusbrand i Tvååker - flera lägenheter på Skräddaregatan i lågor"

Björklund bor i en lägenhet på Skräddaregatan...
Jag skickade ivrigt iväg ett mess
-Vaken?

Medan jag väntade på svar hade David redan hunnit klä på sig allt och köra iväg med bilen. Det tog bara en halvminut innan jag fick svar, han var vaken och jag ringde upp direkt och frågade vart han var.
Han var på jobbet och hade inte hört nåt men David kom hem ganska snart igen och sa att det var inte Björklunds lägenhet så jag fick informerat honom och han ringde genast upp sin bror som bor i grannhuset.

Vi stod en bra stund och bara lyssnade på motorsågarna och kollade på röken. Björklung ringde upp igen när han pratat med sin bror och vi gick och la oss, men jag kunde inte somna, inte alls...

Jag hörde motorsågarna hela tiden och kände fortfarande den hemska lukten, brandrök. Men till slut måste jag ha somnat (senaste gången jag kollade klockan var den 04.26) för jag vaknade när David gick upp, jag lyssnade och hörde fortfarande motorsågarna men somnade om och blev väckt av Albin vid kvart i 7.

Vi hörde fortfarnde motorsågar men bestämde oss för att vänta till det ljusnat innan vi gav oss ut på morgonpromenad för att se hur det såg ut därborta. Vid kvart i 8 gick vi, då snöade redan rejält och vi stod bara på avståd och såg hur brandmännen höll på för fullt på taket, det kom massa rök ur hål i taket. Vi gav oss av mot Gööks och köpte några frallor och sen gick vi hem och smaskade frukost.

Vi hade igentligen tänkt åka några ärenden till Falkenberg men jag var inte jättesugen på att ge mig av när det kräksnöade som det gjorde så jag ringde och beställde det jag behövde så får David åka och hämta det i morrn, han ska ändå neråt Halmstad och jobba. Vi stannade istället inne och tog hand om tvätt, dammsög av, fjuttade eld i brasan och lekte en lång stund med skruvarna som Albin fått av pappan. Vi ringde mormorn och undrade om vi skulle äta lunch ihop och det visade sig att hon höll på och förbereda för köttfärssås så vi bjöd in oss själva och åkte dit!

Men innan vi åkte dit skottade vi av alla gångar, parkering, gatan utanför (ja, vi måste skotta av en bit på gatan annars kör plogbilen upp en vall utanför vår uppfart så vi inte kommer ut med bilarna) och bilen. Vi var helt snötäkta, både jag och Albin så vi körde snabbt bort till mormorn men parkerade ute på gatan så jag kunde skotta deras uppfart oxå innan jag körde in bilen där.

Vi fick jättegod middag och jag hjälpte henne lägga över massa bilder i den digitala fotoramen hon fått i julklapp. Men vid 3 snåret åkte vi hem och fortsatte skotta... Det blev blötare, tyngre, blåsigare och mycket jobbigare. Efter 1½ timme gav vi upp, jag var jättetrött, Albin var illröd i ansiktet och jag tror han var både kall och trött (hade ju inte sovit middag, för det ville han inte visst...).

Jag gjorde i ordning lite varmchoklad till honom och så satte vi oss och myste lite i soffan tills David kom hem.
I kväll har jag vart och tränat och som vanligt fick jag gå mitt i avslappningen för att hinna hem, David tränar ju oxå på onsdagkvällar.

Nu ska jag i alla fall strax krypa ner bredvid min lillprins. Han ligger i vår säng just nu, han ville så gärna somna där, bredvid Kajsa och nu ligger dom där alla 3 (Pyzen var såklart inte sen att krypa ihop som en boll bredvid de andra 2...) och sover, hur sugen tror ni man blir på att lägga sig då?

I morrn blir det jobb och jag måste lämna Albin på dagis eftersom David inte jobbar häromkring... Har redan börjat få klump i magen...


På språng!

Är bara hemma en snabbis och medan Albin sover passar jag på att blogga om förmiddagen!
Vi var hos Lina i mammagruppen och åkte pulka!



Alla barnen hade jätteroligt och sen blev det fika och massa tjöt som det alltid blir i våran goa lilla grupp!



Vi blev bjudna hem till David & Camilla på middag nu så när Albin har vaknat ska vi åka dit så får pojkarna busa lite till!

Måste bara visa Albin och hans nya "leksaker". David kom hem med en påse skruvar, muttrar och skivor i går så det har lekt flitigt med dom!


Sköna söndag!

I morse väckte Albin mig vid strax efter 6. Pappan sov som en stock, ingen idé att försöka väcka honom inte. Vi låg kvar i sängen en stund, kollade på barnkanalen och bara hade det mysigt, men som bekant är inte tv Albins favvo syselsättning så han tröttnade hyfsat fort och jag gav mig ner i köket för att fixa vällning.

Igår kväll skållade jag mjöl så i morse var det bara att sätta igång med brödbaket. Medan Albin låg i sängen och drack vällning blandade jag ihop allt i assistenten för att sedan låta det jäsa i ca 2 timmar. Men jag var inte på något vis sysslolös medan jag väntade på degen. All tvätt hade torkat under natten (inte undra på det så som jag eldade på i kaminen innan jag gick och la mig igår) och skulle vikas, vi åt frukost och jag förberedda middagen (skala potatis och sånt skoj). David hade ganska mycket papper att ta hand om efter en veckas semester så han höll sig på övervåningen medan Albin hjälpte mig med alla hushållssysslor.

När brödet äntligen jäst klart så bakade vi (jajjamen, visst var Albin med även här...) ut det och hystade in det i ugnen, det ska gräddas i över en timme så vi våldgästade mormor & morfar undertiden.


Vi kom hem precis när det var dax att ta ut bröden och efter det var det dax för middag. Igår köpte jag en kokekorv från Årnäs som vi hade till lunch idag, tillsammans med kokta potatisar, kokta ärtor och stuvad spenat, alltid lika gott!

Efter maten fick Albin välja vart han ville vila och såklart valde han vagnen så jag stoppade ner honom under 4 filtar och ett duntäcke, han somnade efter bara knappt 100 meter...
Medan han sov passade jag på att ta en varm och go dusch. När han sovit en timme så tog jag upp honom och vi kollade på förra veckans avsnitt av Familjen Annorlunda på Tv4 Play.

När Albin vaknat ordentligt och vi druckit lite eftermiddags te så åkte vi iväg med takboxen som vi lånat av sötaste Annalina. När vi ändå var ute och körde så körde vi och tvättade av bilen vilket var mer än välbehövligt! Vi passade på att tanka och förnya lottot!


I kväll har vi ätit av det goda, nybakta brödet och sen önskades det semlor till kvällsfikat så jag tog upp några släta bullar jag hade i frysen och sen blev det Semlor! Brorsan kom oxå in och fikade med oss och nu ska jag gå upp och lägga en liten kille som ska åka till dagis i morrn. David ska jobba hemma i morrn på förmiddagen så då får han åka och lämna så får vi se om jag kanske kan lämna på torsdag.


När skitungen har somnat blir det lugnt framför tven, förmodligen i sängen och i morrn är det jobbe som gäller!


Vår vecka i Trysil!

Jag har bloggat hela veckan så nu tänkte jag dela med mig!


Resan upp Lördag 16 januari

Vi började resan lite senare än vi brukar, vi samlades hemma hos pappa strax efter 8 och packade båda bilarna. Vi hade gott om plats i bilen och började vår resa mot Norge strax innan 9. Jag och Albin satt där bak med varsin DVD skärm och vi började kolla på Ice Age 3. Jag hade packat färdmat och efter frukosten somnade Albin så jag passade på att sätta på Australia och kollade på den ända tills vi var framme i Grums (halvvägs), där vi stannade och käkade lunch.



Efter stoppet körde vi raka vägen upp och var uppe strax innan 17.00. Vi hämtade nyckeln och åkte upp och installerade oss i vår fina stuga. Efter att vi käkat tacos så passade grabbarna på att inviga bastun. Det blev vist väldigt varmt så dom fick allihopa gå ut och svalka av sig.

Jag gick och la mig i tid, strax efter 22 och somnade gott. Albin somnade i sin säng, redan vid 8, han sover i dubbelsängen bredvid morfarn.



Dag 1, Söndag 17 januari

Vilken skidåkning! Helt otroligt, jag har aldrig vart med om bättre underlag! Direkt efter att vi hämtat ut våra skidor så åkte jag och pappsen upp med sittliften medan David tog med sig Albin bort till barnbacken. Jag var lite orolig för pappa och hans hälsena med det gick som hejjsan och han tog det lugnt och fint. Dagens skräll var såklart Albin, som han åker skidor! Han älskar det och efter bara 2 åk så fick inte pappan gå efter med selen längre utan han skulle minsann åka själv och det klarade han galant. Efter middagen åkte vi upp allihopa med sittliften, jag, pappa, David & Albin!



Det gick jättebra i backen ner, David åker efter med Albin i selen framför sig. Ett par gånger ramlade han men det var ingen fara och han ville bara åka mer, mer & mer så vi tog liften upp igen och sen var klockan så mycket att liftarna snart skulle stänga! Vi har allihopa haft en kanondag och nu har vi precis avnjutit min goda korvgryta. Grabbarna ska basta nu igen och i kväll ska vi kolla på Johan Falk filmen på tv.


 



Dag 2, Måndag 18 januari

När vi blev väckta av Albin i morse så var nattblöjan helt torr, mammas duktiga kille! Albin hade visst väckt morfarn redan halv 6 första gången, men dom hade somnat om och vaknade strax innan klockan ringde vid halv 7. Jag och pappa var ute och åkte på förmiddagen och det var lika storslaget som dagen innan, helt fantastiskt, det har snöat hela natten och snöade fortfarande så det var riktigt fint!


David och Albin höll till i barnbacken ihop med Anna & Ella som anlände i går och det gick så bra! Han var jätteduktig och när jag och pappa åkte ner för att kolla hur det gick så var David bra sugen på att åka några åk i backen så jag tog över nere i barnbacken… Det visade sig vara dagens miss, Albin ville inte alls åka med mig och efter första åket i liften började han gnälla och fråga efter pappa. Tror det skar sig i liften direkt eftersom jag inte är lika lång som pappan så fick han ha liftstången precis vid sidan av hjälmen och det tyckte han inte om, men det gick ju inte och lösa. Som tur va så kom ju pappan ner precis då och kunde ta över och  vi åkte upp med sittliften för att åka hem, då hade Albin var ute i nästan 3 timmar och höll på att somna i liften på vägen upp!


Det gick hur bra som helst att åka ner och när vi kom hem tog jag upp några pannkakor till Albin och han åt jätteduktigt sen somnade han som en stock. Efter maten så fick David fortsätta åka ute i backen medan jag väckte Albin i lugn och ro och sen gick vi ut och åkte pulka! Som vi har åkte pulka, helt galet mycket och vi hade sån tur att vi hittade en rätt lång tunnel med ett rullband i så vi åkte ner bredvid i en jäkla fart på vår pulka och upp på rullbandet och sen samma procedur igen!


Nu i kväll har vi ätit kalops, jättegott och vi är alla mätta och belåtna. När Albin har somnat blir det nog en omgång Buzz!



Dag 3, Tisdag 19 januari

I dag var blöjan inte lika torr på morgonen och han vaknade tidigare än på länge, stackars morfarn blev väckt vid halv 6 och inte hade han somnat om heller. Jag sa till pappa i går kväll att vi brukar säja till Albin att det fortfarande är natt när han vaknat så tidigt. Då hade han vart tvungen att gå upp och kolla i fönstret så det säkert var mörkt ute. Vid halv 7 kom han i till oss och informerade om att han var vaken och ville ha välling för han skulle minsann ut och åka skidor!



Det börjar bli lite tjatigt nu, det inser jag, men SKIDÅKNINGEN ÄR OUTSTANDING! Vi började med att åka ner och köpa ett liftkort till David, sen fortsatte vi upp med sittliften, Jag, Albin, David & pappa. David & Albin åkte ner till barnbacken och jag och pappa åkte vidare och utforskade berget ordentligt. Det var lite dimmigt nere i backarna med så fort man kom lite högre upp så var det klart och strålande sol! Vid strax innan 11 var Albin trött och hungrig så jag åkte ner och tog med honom hem så fortsatte David och pappa en stund till. Efter lunchen (som idag var korv med bröd) fortsatte David i skidbacken medan jag och Albin tog pulkan och gick ner till affären.

Vi gick tillbaka till stugan och lämnade varorna och sen mötte vi upp pappan & morfarn så fick Albin & pappan åka vidare till barnbacken och öva på svängarna medan jag och pappa åkte vidare tills det började mörkna! Grabbarna åkte på After Ski och vi andra (Pappa, David, Albin & jag) åkte in i stugan där vi fikade på varmchoklad (med mini marshmallows!). Jag & David lämnade Albin & morfarn i stugan efter fikan och gav oss ut på kvällsåkningen.

Nu i kväll har vi ätit min vegetariska lasagne som fick MVG, i alla fall att döma av vad som blev över… Albin somnade gott i soffan när vi alla kollade på Mästarnas Mästare, efter att alla fått god natt kramar. Jag och David tänkte nog lägga oss tidigt i kväll och kolla på en film inne på vårt rum för dom andra ville kolla på P3 Guld Galan. Vi lär båda somna långt innan filmen är slut, men det är väl så det ska vara när man är på skidsemester?
 

Dag 4, Onsdag 20 januari

Idag har det fortsatt snöa, vi har haft snö alla dagar utan igår! Skidåkningen har vart fortsatt kanon, men idag var det väldigt dimmigt, det gick inte att åka högt upp på berget. Vi började morgonen med att David och Albin åkte till barnbacken medan jag och pappa utforskade snön. Vid halv 11 mötte vi upp David, Albin & grabbarna och åkte ner. Jag och Albin fortsatte in till stugan där jag satte på gröten (risgrynsgröt till lunch) och Albin fick lite frukt innan han somnade.

Efter lunchen åkte jag ett litet åk med grabbarna och sen åkte jag ner till barnbacken och åkte med min lilla familj hela eftermiddagen! Vi åkte inte bara i barnbacken utan åkte upp i mellan åt och åkte lite längre åk. Albin är verkligen jätteduktig, han är inte rädd för någonting och David är verkligen kanon med honom. Vilket tålamod han har!! Jag hade aldrig klarat att åka med Albin som han gör, han är verkligen jätteduktig och får Albin att göra massa nya framsteg varje dag. Jag är jättestolt över dom båda två!


På eftermiddagen kom det massa snö och Albin började bli trött så vi åkte in strax innan liftarna stängde. Morfarn & morbrorn var redan inne och hade satt på kaffe så vi fikade med chokladkakor, jag och Albin drack varmchoklad med marshmallows!


I kväll har vi ätit fisksoppan och även den fick högsta betyg. Allt tog slut, Joel & Paaso åt säkert 3 tallrikar var och även om Andreas & brorsan inte är så förtjusta i fisk, så tog dom 2 gånger! Albin, pappa & David gick ner till affären strax innan maten och köpte massa gott så nu har vi spelat många omgångar sjuan (kortspel) och jag har vunnit nästan varje gång!
 


Dag 5, Torsdag 21 januari

Näst sista dagen i skidbacken idag, lite vemodigt faktiskt, jag skulle nog kunna tänka mig en vecka till, fast inte utan kisarna då förstås. Idag på förmiddagen gjorde vi likadant som innan, David tog Albin vid 9 och åkte till barnbacken medan jag åkte några åk med grabbarna för att sen åka och hämta Albin vid halv 11.


Vi käkade pannkakor till lunch, gissa om jag är glad att vi köpte lådvis när det gick åt ca 75 stycken till lunch, matglada pojkar har vi med oss… Vi spelade en omgång Buzz innan vi gav oss ut och vann gjorde såklart brorsan.

Efter pannkakorna så åkte pappa & David ut medan jag tog upp Albin från vilan och gav honom lite frukt, sen gav vi oss ut. Vi träffade på Anna, Ella & Noa i backen och det tyckte Albin var en riktig höjdare, han skulle åka precis där Noa åkte och göra som honom. Det gick faktiskt jättebra att åka med Albin idag, vi blev inte ”osams” en endaste liten gång och nu när han kan svänga själv så styrde han in oss på diverse småstigar och gupp i skogen, mamman hängde knappt med själv!


Vi tappade nästan bort tiden på eftermiddagen och David fick åka med Albin i famnen sista biten ner i backen för att vi skulle hinna med sista liften upp innan dom stängde vid 15.30. När vi kom in var det fika med varm choklad (vad annars?) och lite kortspel innan pappa, David & brorsan gav sig ut på kvällsåkning. Jag och Albin stannade kvar hemma och tog en dusch men när vi stod där kom alla hem igen, det var visst ingen kvällsåkning trots att det stod så i informationsfoldern.

I kväll har vi ätit mammas goda skinksås och spelat många rundor kort. Nu blir det en film i sängen, innan det är dags att gå upp och åka skidor för sista gången i år!

 

Dag 6, Fredag 22 januari

Idag var det sista dagen med skidåkning och det var som vanligt, jättebra. Albin har åkte en hel del själv idag, David har åkt efter honom men haft repet hängande löst bakom och det har gått kanon bra.


Efter lunchen åkte jag och Albin ut och han visade mig alla ställen dom "brukar" åka på och jag hängde knappt med, han bara for runt bland träd, gupp och lössnö, skrattar högt och vickar på rumpan, skitungen!


Nu i kväll gick vi ner till skiduthyrningen och lämnade tillbaka våra skidor, stavar, hjälmar och Albins pjäxor. Vi hade ju bara hyrt Albins för en dag, det var tänkt att vi skulle betala resten när vi lämnade dom men när jag tog fram plånboken så sa hon att det inte behövdes, dom bjöd på det! Vadå att vi blev överraskade och himla glada! Vi tog en sväng ner till ICA och köpte lite färskt bröd som vi hade till Gulaschsoppan (som blev en succé) och lite mjölk och yoghurt till morgonen. Nu ska vi gå och lägga oss för i morrn ringer klockan redan halv 6. Packat har jag redan gjort!

 

Hemresan, Lördagen 23 januari

Vi gick upp som planerat och kom iväg strax innan 7 i dag på morgonen, grabbarna var lite segare och kom inte iväg innan en knapp timme efter oss. Bilresan gick såklart bra, Albin kollar på film och efter att vi stannat ätit (Albin tajmade det så väl att han även passade på att bajsa på Rasta), somnade gott och sov bort nästan 2 timmar.

Vi var hemma vid 3 snåret och jag har redan hunnit med att tvätta 2 maskiner tvätt och har den 3:e och sista maskinen på G nu. Jag älskar när allt redan är klart när man går och lägger sig, slippa hålla på med det dagen efter. I morrn ska jag städa av lite och laga god mat. Vi åkte och handlade med morfarn nu på kvällen med, så Albin fick träffa mormorn en sväng och berätta om sina skidäventyr.


Nu ska vi faktiskt strax krypa ner i sängen och kolla på Sommaren med Göran, Alla 3!
Syns i morrn!


Till fjälls!

Mackorna är bredda, den varma chokladen är upphälld på termos och bilen är packad! Nu väntar vi bara på pojkarna sen ska vi packa bilarna igen hos pappa och sen drar vi!


Mot Trysil!

Nu bär det snart av! Det mest är färdigpackat, ska bara ut i bilen men det tar vi i morrn. Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen bredvid min söta lilla unge och kanske, kanske tittar jag in och lämnar en rad i morrn, om jag hinner, annars syns vi om en vecka!

Här har ni några fler av mina favoriter från i onsdags att titta på under veckan...



Krångel!



Det var bara massa krångel med blogg.se innan när jag skulle åka men jag tänkte i alla fall lagt ut denna bilden då för då var brödet klart, packningen i alla fall halvvägs och lunchen avklarad!

Nu väntar vi på samtal från morfarn och sen blir det handling på ICA!


Just nu...



...brödet jäser, tvättmaskinen rullar, Albin äter glass, resväskan står halvpackad och jag är överallt!


"Du é min man..."


Studio!

Idag har vi vart uppe i Götet, hela lilla familjen och tagit studiobilder. Det var jätteroligt och jag fick massa inspiration för min kommande lilla atelje här ute!



Nähä, nu är det dax för mig att hoppa i träningskläderna efter ett långt uppehåll!


Min lilla älskling!



Efter en dag i pulkabacken med farmor & farfar...
Å vi som ska ta kort i morrn!


Men Albin har haft jätteroligt och somnade som en stock när dom åkte hem!


Onödigt vetande...

Idag kommer ett sånt där inlägg med massa onödigt vetande! Jag är ensam hemma minsann, albin är hos sin Farmor och dom åker pulka i Åkulla. jag hade en tid i stan idag på förmiddagen och då fick han vara hos farmor, sen hade dom planer för eftermiddagen så jag passade på att sticka in på Hajen och handla lite så jag kunde fixa den sista maten!

Nu står både fisksoppan & skinksåsen (TACK mamma) på avsvalning ute på trappen!


När jag ändå var på Hajen så kunde jag inte motstå all härlig frukt (fruktomaner som vi är i denna familjen) så det bidde lite apelsin, blodgrape, vindruvor, ananas, physalis mm som vi kan smaska på i kväll. Just nu står det i kylen...



Medan fisksoppan stod på spisen så passade jag på att ta en sväng om med vattenkannan och jag kan inte annat än att förundras över dessa amaryllisar jag fått i år. Detta är min andra amaryllis i år och båda har blivit sådär gigantiska, har jag någon slagt amaryllis-tillväxthormon i luften inne hos mig tro?
Varför blir dom annars så jäkla långa?


Nu ringde Albins farmor, hon är på väg hem med min prins, han sa att han längtade hem till mamma...
Vi var ju förresten på Gekås i söndags och jag fick fatt i en ny skidjacka till mig själv, riktigt nöjd är jag med den, tog en storl större än jag igentligen behövde, så det säkert få plats gott om extra tröjor ifall det blir kallt. Albin fick en overall. Han har ju en hemma redan men den börjar bli lite liten och jag känner att vi måste ha med extra ombyte upp så en sån fick det bli!


Idag när posten kom så var Albins nya tröja med! Vad tycker ni?
För er som inte har en aning om vad det betyder så är Team TB Racing namnet på vårt sidvagnsteam, där brorsan kör och JDL Byggservice är Davids firma.

Nu ska jag gå ner och invänta min lilla älsklning, sen ska vi åka och titta på en takbox som vi ev ska låna upp till Trysil!


Efterlysning: Takbox

Vi fick precis reda på att takboxen vi skulle haft till Trysil på lördag har gått sönder så nu har vi ingen och då passar jag på att vädja lite i bloggen. Är det någon som har en takbox att låna/hyra ut, eller vet någon som har en?? Vi behöver den senast fredagen den 15 januari och kan lämna tillbaka den tidigast på lördag kväll den 23 januari

Annars har vi haft en toppen dag idag med! I går jobbade jag 6.15-15.20 och när jag kom hem så fikade vi lite innan det var dax att göra sig klara för middag hemma hos Mattias & Li. Det var som vanligt kanongott och jättetrevligt. Vi åkte hem vid strax efter 11 på kvällen och eftersom Albin somnade gott där så var det bara att bära in honom i sängen! jag somnade nog strax innan midnatt och klockan ringde vid 7, men då hade Albin redan legat och rott en bra stund bredvid mig... David satt uppe sent och kollade på någon film så vi lät honom sova och Albin fick följa med mig till jobbet!

Efter jobbet tog vi cykeln hem igen och tog oss en macka innan vi åkte upp till Gekås med hela familjen! Ja, ni läste rätt, hela familjen, Jag, David, Albin, Pappa, Mamma & Brorsan!

Vi fick handlat allt vi skulle till Trysil och jag fick köpt mig en skitsnygg (om jag får säja det själv!) skidjacka, röd såklart! Albin fick en ny overall, skidvantar och till oss båda köpte vi skidsockar!
När vi alla handlat klart allt vi skulle ha så följde vi alla med mamma & pappa hem och gjorde middag, korv med potatismos. Till kaffet fick vi aprikoser med smält nobless & glass, så gott!

Nu är vi hemma och har packat upp alla våra fynd. Jag har lagt alla nya kläder i maskinen och den är snart klar så jag får nog runda av och gå ner. I morrn är det jobbe, hela dagen och Albin ska till dagis, pappan får lämna och mormorn får hämta!


Dagis...

Idag har vi vart på dagis, både jag och Albin!



Albin har ju inte vart på dagis sen den 7 december då det har vart både lov och vattkoppor. Så vi bestämde att jag skulle vara med en dag, en liten inskloning till kan man säj. Redan när vi skulle ta på kläderna hemma i morse så kom tårarna
"jag tycker vi ska vara hemma idag mamma" Jag vill inte åka dagis"
men jag sa att jag skulle vara med på dagis idag och då gick det bra.

Vi började att vara ute och busa en stund, dom gick över till det andra dagiset och lånade deras pulkabacke en stund men jag stannade kvar på "våran" gård och tittade på men det tog bara 1½ åk, sen kom han till mig...

När vi gick in började jag försöka fråga om jag fick gå, bara en liten stund, och posta några brev och det fick jag inte, han var både trött och hungrig sa han. Jag satt kvar i hallen med ytterkläderna på mig och tillslut var det ju inge vidare roligt så då sprang han och lekte med dom andra och jag lyckades haffa honom och informerade om att jag tänkte gå, bara en liten stund och posta brev. Då satte han sig på bänken i hallen och sa
"Mamma, jag väntar här på dig"

Så jag gick och när jag kom tillbaka så var dom i full gång med leken så jag åkte hem och käkade lunch, så fick han vara kvar en stund själv och äta där innan jag gick tillbaka och hämtade honom.

Nu sover han gott i vagnen, med full utrustning, 4 fleccefiltar, ett duntäcke och en ullpläd på sig, men han ska väckas alldeles strax och sen får vi se vad vi tar oss för!


En riktig mysdag!

Albin började morgonen med välling i sängen medan jag satte i gång degen som jag började på igår och sen har vi donat lite här hemma. Jag bakade ut bröden och medan dom stod i ugnen gick vi ut och handlade en sväng. När vi kom tillbaka så kom Fjanten och ville vara med och busa i snön!



När bröden äntligen var klara så gick vi in och tog ut dom och började på middagen!
Jag ska strax iväg till jobbet så Albins farmor kommer om en stund. Men jag passar på att ta en skiva av det nybakta brödet och en kopp te innan jag väcker honom...


Svärmors skållade limpor ger 2 REJÄLA brökakor som räcker i evigheter! Det tar en stund, men man kan göra en massa undertiden det jäser och bakas!

Dag 1
1 kg Rågsikt
2 dl hela linfrön
2 dl kruska kli
1 liter kokhett vatten

Blanda allt torrt, tillsätt vattnet. Rör om väl och täck över, låt stå över natten.

Dag 2
3 pkt Jäst
2 dl fingervarmt vatten
3 tsk salt
2 dl vetegroddar
2dl sirap
ca 1 kg vetemjöl
 

Rör ut jästen i vattnet tills allt är upplöst. Tillsätt saltet, vete groddarna, och sirapen och rör om.
Tillsätt det skållade mjölet lite pö om pö, rör det till en smidig smet.
Blanda sist i vetemjölet, inte allt på en gång det kanske inte behövs, det kan också behövas mer, det ska bli lagom fast och lite kladdig.

Låt stå och jäsa i assistenten i ca 2 timmar med handduk över.

Starta maskinen och häll i mjöl efter behov, till en klibbfri deg, ta upp på bakbordet, dela i två delar och baka ut till två limpor som läggs bredvid varandra i en långpanna, lägg på en handduk och låt jäsa i ca 20 minuter.
Sätt in den i 150 grader varm ugn på nedersta falsen i 30 minuter. Höj sedan till 175 grader och flytta upp den till mitten i 70 minuter.

 Ta ut bröden och låt svalna.


Kalas!

Idag har det vart kalas! Först i Falkenberg och sen i Tvååker!

Fast vi började dagen med att åka till mormorn och morfarn! Albin propsade på att morfarn skulle följa med honom ut, trots att morfarn precis kommit in och fått av alla kläderna. Men morfarn tog snällt på sig alla kläderna igen och följde med Albin ut. Jag passade på att sola, det var faktiskt ganska skönt idag och när jag kom ut fick jag se att morfarn byggt en pulkabacke till Albin och dessutom vart uppe på vinden och hämtat ner MIN gamla snowracer!


Jag vet ingen som sparar på så mycket saker som min far! Men just detta vart ju väldans lyckat, som han åkte!
Jag var med en stund innan vi fick lockat med honom hem för vi var ju tvugna att göra oss i ordning för kalas nummer 1. Farmor & farfars årliga kalas för alla barn, barnbarn & barnbarnsbarn (det är iofs bara Albin än så länge). Vi fick massa god mat, tårta, fruksallad, hembakade kakor, godis ja, you name it!

Vid 5 snåret åkte vi hemåt och landade på kalas nummer 2, hemma hos mormorn var det full rulle, hon hade alla sina syskon med respektive på den årliga syskonträffen. Vi stanade en stund och spelade spel innan det var dax att bege sig hemåt. Albin somnade gott efter en dag som denna och jag har packat yttligare en hel del tradera paket. Medan jag ändå var igång nere i köket så passade jag på att skålla lite mjöl som får stå där nere över natten så vi kan baka svärmors stora limor i morrn!

Nu ska jag krypa till kojjs för i morrn är en ny dag, men massa snö-bus och sen ska jag jobba på eftermiddagen!


Snö - Äntligen!



Nu har det äntligen kommit snö hit, som vi har väntat! Jag var ute precis och tog dessa korten på mina båda pojkar som är ute och skottar. Albin tycker inte ens han behöver någon pulka eftersom det är glashalt i vår barnvagnsramp...

Tyvärr har jag inte haft tid att vara ute så mycket i snön idag, jag har lagat mat, och lagat mat och lagat mat. Till ett helt kompani kan man tro! Först i dag på förmiddagen så åkte vi till Hajen och handlade, jag och Albin och sen direkt hem och började med första rätten, Gulaschsoppa. Björklund kom så lägligt att han oxå fick sig en skål soppa innan vi hällde allt i en hink som sen fick stå på trappan på svalning.

När det var klart och Björklund lagt sig på soffan med en film (samtidigt som han underhöll Albin) så svängde jag ihop en korvgryta. I mellan alla matlagningar har jag vart ute och skottat, flera gånger och så hade jag såklart glömt en grej till mitt nästa matlagningsprojekt så vi fick ge oss av till ICA. Det var så lägligt att när vi kom dit så hade Albin kläder från Blingo kommit så dom fick oxå följa med hem. Igår var David inne på konsum åt mig (jag jobbade) och hämtade ett annat paket, från Me & I, även det med kläder till Albin, såklart på REAN.

När vi kom hem vart det trafikstockning på Sandgatan. David skottade så hans bil med släp stog ute på gatan, likaså pappas & brosans firmabil och ett släp, och så Björklunds... Jag lämnade Albin ute med alla pojkarna och gick in och började på nästa rätt, den vegetariska lasagnen. Den blev jättegod, jag smakade lite på den innan när vi tog ut den. Medan den stod i ugnen så började jag på kalopsen som fortfarande står och puttrar på spisen. Alla andra rätter är på avsvalning ute på trappan, dit även kalopsen ska när den är klar.

Nu kom pojkarna in så jag ska gå ner och sällskapa dom, sen ska det packas Tradera paket för oj oj oj vad mina Auktioner går bra denna rundan!

Soppor!

Idag på förmiddagen satt jag och letade recept, skrev ut recept och handlingslistor så nu är matsedeln till skidsemestern bestämd och i veckan ska jag börja laga all maten som ska frysas in.

Vid 12 kom David och Albin in och vi började laga mat, stekt torsk med potatis, grädde & lingon! Sen slängde jag mig i duschen och efter det åkte vi och hämtade mormorn & morfarn. Brorsan följde oxå med och vi åkte till NetonNet, och sen köpte jag nya blommor till mina fönster när vi ändå var i Ullared.

Albin sov så gott i bilen hela tiden och vaknade lagom tills vi kom hem till mormorn & morfarn. Vi fikade och grabbarna börja genast bygga ihop den nya skänken som morfarn vart och hämtat innan på dagen. Det var lättare sagt än gjort visade det sig då där inte var någon bruksanvisning med...



Det gick bra till slut och även den nya tv kom på plats men det fick jag naturligtvis inte fotat, det glömdes bort. Mamma bjöd på skinksås med spaghetti och efter det tog vi vår "nya" stol med oss och åkte hem!

Nu ska jag strax lägga mig tänkte jag för i morrn är det åter jobb som gäller och eftersom dagis är stängt får Albin vara hos mormorn & morfarn så länge. Men som sagt, nu blir det "Åter till Cold Mountain" i sängen!


Busig dag!

Idag var vi busiga redan på morgonen! Fast jag fick sova lite längre idag med (är man bortskämd eller...), höll ju på med krönikan till midnatt och sen duschade jag och därefter kunde jag inte somna, var så uppe i varv så jag somna inte innan vid 1, men jag ska knoppa tidigt idag!

Igår bakade jag bröd, dom knubbiga limporna är en favorit. Jag hittade dom igår igen när jag läste igenom gamla blogginlägg och här är receptet. Det blidde inget fotat men dom var lika goa som förra gången så det hade vi till frukost i morse och den var framdukad när jag kom upp! Direkt efter frukosten så åkte vi till Halmstad och busfabriken!



Albin och pappan (ja, mamman med för den delen!) har busat som tokar och fasten att det var gabska kallt när vi kom dit så var vi alla tre genomsvetta efter en liten stund.



Som ni kan se på dessa nedersta bilderna så har Albin hittat en "sidvagnscross" som han och pappan nu tävlar på, ni ser väl hur han burkar?

När vi busat i 2½ timme var både jag och David helt färdiga så vi föreslog lunch och det gick Albin med på. Vi käkade pasta med köttfärssås och drack mängder med vatten och sen fick det vara nog för idag, tyckte vi.

Albin somnade som en stock i bilen men vi har alltid den lilla vagnen i bilen så vi tog en runda inne på Eurostop och jag köpte ett par nya jeans (det kunde ni aldrig gissa va?) på H&M



Det var jättemycket folk överallt så vi gav upp ganska snabbt efter att jag fyndat det jag var ute efter och sen åkte vi hem och handlade. Albin väckte vi så han oxå fick vara med och välja mat (juice å sånt).

Vi åkte hem och fikade lite på den överblivna glassen jag gjort till barnen på nyårsafton och sen skulle pappan iväg och jobba lite, men bara liiiite så jag och Albin tog tag i hemmet så länge. Alla tomtar åkte tillbaka i sina skåp och vi fick dammat av överallt och tagit även golven där uppe. När David kom hem hjälptes vi åt att pynta av granen och slänga ut den så nu är det bara stjärnorna och stakarna kvar som ska ner och det skulle nog mannen min fixa i morrn.

Nu ska jag krypa till kojjs och kolla å tv en stund innan ögonen ramlar igen och i morrn ska jag njuta av yttligare en hel dag med min underbara familj!


Svar på tal...



Vi köpte vår pool för över 3 år sedan (den har alltså hängt med 3 sommrar).
Den är rund och rymmer 8800 liter så vi fyller bara upp den en gång. Den har en liten pump med filter som renar och sen har vi en håv eftersom vi har massa träd runt omkring som släpper ner saker titt som tätt. Vi tillsätter klor i pulver form en gång i veckan och täcker över den med poolskyddet varje natt.

Det är alltså inte speciellt avancerat att sköta den och det kostar inte några pengar (mer än att köpa den förstås och sedan lite refill på klor). Den värms upp av solen och det kan vara uppåt 25 grader när det är varmt!


Årskrönikan!














Nyårsafton!

Vi hade en kanontrevlig nyår hemma hos Sara & Peter! Vi skulle vart en familj till men mannen i huset hade spytt natten till nyårsafton och då ringde dom och kolla om det var ok att resten av familjen kom och för våran del fick dom gärna komma men då stannar vi hemma och det ville dom inte så dom firade hemma i stället. Hur som helst så skulle den sjuka familjen haft med sig förrätten men jag och Albin promenixade bort i det fina vädret och köpte barkis så gjorde vi vitlöksbröd till förrätt i stället.

På förmiddagen hemma hade jag fullt upp med att chokladdoppa jordgubbar, färsk ananas och physalis som skulel dekorera min jordgubbscheescake.



Sara & Peter hade ordnat och dukat så fint och barnen hade sååå sett fram emot lite fest. Sara gjorde en välkomstdrink och dukade fram snacks när vi kom. Albin och Lina lekte jättebra hela kvällen!

Varmrätten som värdparet bjöd oss på var ljuvlig! Egna klyftpotatis med kycklingfile i limesås!


Efter maten var vi alla mätta och belåtna och vi lovade fyverkerier till barna så vid halv 10 snåret gick vi alla ut i paddocken och tittade på raketerna som David köpt, en liten låda bara med lågt ljud på så inte hästarna blev rädda.

Sen skäms jag för att jag inte tog ett enda kort på min jättefina dessert, men jag ver helt enkelt så inne i att lägga upp och göra i orning att jag glömde av det, så den finns ingen bild på, men jag har en bit kvar i frysen som jag tänkte mormorn & morfarn kunde få komma och smaska på lite senare...

Vi var alla väldigt mätta så vi åt nog inte efterrätten innan vid halv 11, men det var alldeles lagom, kvällen liksom flöt på så bra och det blev ingen väntan. Efter desserten så slocknade Lina i sin säng, men Albin och Hannes fortsatte leka en stund till och innan 12-slaget så gjorde vi i ordning Albin för natten men han var med och "skålade" in det nya året och ca 5 minuter in på år 2010 så somnade han!



Efter skålandet så började vi packa ihop oss och bära ut i bilen och vid halv 1 körde vi hemåt. Jag körde försiktigt hela vägen hem på dom små slingriga vägarna genom bokskogen men vi kom hem och jag la mig nog vid halv 2.

Vi hade ju hoppats på att Albin skulle sova lite längre med tanke på att han var uppe till midnatt (!), men nää, halv 7 vaknade han och ville ha välling! David gick upp med honom och jag låg så stilla jag bara kunde för att somna om (vilket är hopplöst när jag väl vaknat) men det gjorde jag efter en timma eller så och fick sovit en timme till.

Albin och David har vart ute en sväng i dag på förmiddagen medan jag vart inne och plockat i ordning bland alla saker vi hade med oss hem igår och idag hade jag faktiskt inte tänkt göra många knop alls!


RSS 2.0