BMX

I morse kom morfarn när vi satt och åt frukost och med sig hade han brorsans gamla BMX!




Det var lycka må ni tro!
Även om den är en storlek för stor så är det ju ändå skithäftigt. Han kan inte starta eftersom han har ganska långt ner till marken när han sitter på sadeln, men snart så!

Vi åt sen frukost idag för jag var hemma ganska sent (för att vara mig alltså!) igår men det spelade lixom ingen roll för det var så jäkla roligt och Jossan hade gjort allt i ordning för den perfekta klassträffen! Jag passade på att köra hem Hanna och var hemma vid 1-snåret men jag lyckades inte somna innnan vid halv 3! Så i morse lät grabbarna mig somna om när dom gått upp (Albin vaknar som vanligt vid kvart över 6...). Dom åkte iväg och kom tillbaka vid 9, då hade dom vart på Munkagårdskolan och kollat på djuren och med sig hade dom frukost. Brorsan kom in och åt han med innan vi gick ut.

Pappa var här och hjälpte oss med taket på utbygget och jag och Albin övervakade det hela med en liten fruktpaus.


Våra bärbuskar som vi satte i höstas har tagit sig bra och vi fick bla fullt av krusbär så dom passad vi på att plocka av och göra en kaka på som vi hade till fikat. Den blev jättegod och jag hade vaniljvisp till.



I kväll har vi haft lite lyxmiddag här. Hel varmrökt lax med kokt potatis, ärtor, sparris och 2 sorters kalla såser. Mamma, pappa & Lotta kom över och åt med oss och tur va väl det för annars hade vi haft mycket mat över! Det var riktigt gott och jag är mer än nöjd med mina såser.

Nu sitter jag här och gäspar som en tok så jag tror jag ska ta en snabb dusch och sen krypa ner i sängen. Tror inte det tar många minuter innan John Blund kommer...


Efterlängtat regn!

Ja, som alla säkert vet vid det här laget så gillar jag när det inte är fullt så varmt ute, så regnet som öser ner utanför är välkommet enligt mig och min stackars gräsmatta. Här hos mig verkar regnet iofs inte bara komma uppifrån utan även från alla håll och kanter även om man tar på sig regnkläderna så gissar jag att det piskar på bra.

Även om jag gillar det svala och regniga vädret så har jag en mycket rastlös liten pojk här hemma som även han förstår att det faktiskt inte går att leka ute idag (visst går det, men hur skoj blir det?). Vi har pärlat (ca 10 minuter), målat med vattenfärger (max 10 minuter) och jag har gjort tappra försök att få honom att kolla lite på tv/film men det är stenkört! Han tycker verkligen att det är överskattat, det här med tv & film, och kan inte alls sitta still, pillar på allt annat, retar katterna lite, kryper upp och ner i soffan, brottas med mig mm mm.



Visst tycker jag att det är jättebra att han hellre är ute och leker än att vara inne och kolla på film, men någongång i bland!

Nu ska vi äta middag och sen kör jag bort Albin till morfarn så jag får duschat och så ifred för ikväll ska jag på klassfest!


Vecka 22

Nu är vi i vecka 22 (21+1)

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Utdrag ur min graviditetsdagbok, i vanlig ordning...

29 juli

I går gick vi in i vecka 22 och jag mår väldigt bra! Yrseln har avtagit nästan helt, jag känner mig inte alls särskilt tung (tror knappt jag gått upp nåt än…) och magen har inte börjar bli i vägen än. Illamåendet är helt borta och luktsinnet är inte alls lika illa som det har varit (även om jag fortfarande har luktsinne som en blodhund). Jag har börjat få lite känningar av mina fogar men jag är hoppfull om att kunna jobba mina 2 månader till. Jag jobbar ju inte så mycket (tar mammadagar för Albin fram tills havandeskapspenningen) och det är värst när jag jobbat heldag.

Bebisen rör sig hela tiden, det är ett fasligt gymnastiserade där inne och jag har inget minne av ett det var såhär livat förra gången, men man glömmer väl hur det var för när jag läste igenom graviditetsdagboken med Albin så tyckte jag tydligen precis samma sak i denna veckan.

Albin tycker jag börjar bli lite tjock säjer han och han pratar mycket om bebisen, när den kom in i magen, när det ska komma ut, vad den äter för nåt osv. Tror han kommer bli en fantastisk storebror när den dagen kommer!


Dyk!

Albin har minsann lärt sig dyka! I alla fall kallar han det för att han dyker när han doppar ner hela huvudet under vattnet! Vi var på simstadion i går med Anna, Tobbe, Noa & Ella. Barnen skötte sig så bra, badade till och med själva och var så duktiga!



Som synes på översta bilden så var vi inte ensamna där men det var förvånansvärt lite folk i bassängerna så barnen hade gott om plats att bada på. Noa övade upp sina simkunskaper för att kunna hoppa från trampolinen i den djupa bassängen och det gjorde han galant!


Vi åkte inte fören efter lunch så vi hade med oss fika och det var underbart att sitta där i solen och mumsa fika! Barnen hade ju såklart brottom ut i vattnet igen men vi satt kvar och gotta oss en stund!





 När jag ändå var i tömma-kamera-tagen så hittade jag dessa bilderna från i söndags när vi var nere i Halmstad på lite utflykt och Albin fick sitta i en liten hammock och vänta medan han åt upp sin banan.



Idag har jag vart iväg och fotat 2 små 3 månaders bebisar och om deras föräldrar går med på det så ska jag visa er dom bilderna för jag är väldigt nöjd och det var 2 söta små bebbar som inte visade en enda ledsen min!

Albin var hos mormorn & morfarn och när jag kom hem så kom dom oxå hit och sen har vi vart i trädgården/poolen för hela slanten!

Nu ska jag bara ta det lugnt och hoppas hinna läsa ut min bok där jag bara har ca 40 sidor kvar!

Fortfarande gör det en del del ont i mitt hjärta när vi är ute i trädgården och det saknas någon...
RIP älskade Fjant!


Tomt...

Nu börjar det kanske bli tjatigt men det är ju så tomt och konstigt utan honom!
Albin är ute i trädgården och pular, han har vart ute en bra stund nu och han håller på med lite av varje, just nu ser jag honom och han leker med vatten, hink & en pensel men det är något som saknas ju!

Den lille röde katten som brukar ligga på behörigt avstånd och bara vara med, han finns ju inte här längre! Det var ingen som kom i morse och jamade när vi öppnade dörren och det gör så fasligt ont! Hålet i busken där han alltid brukar ligga, där är bara tomt... Albin vattnar i den busken för fullt och hade det var i går morse så hade jag sagt till honom att välja en annan buske att vattna in i, för i just den brukar ju Fjant ligga men inte idag...

Jag saknar honom så!





Hur mycket tårar finns det? Jag har gråtit...

Hur mycket tårar finns det? Jag har gråtit så mycket idag att jag har alldeles ont i ögonen. Jag kan inte sluta tänka på honom, på att han aldrig kommer följa mig ut till bilen mer, att vi aldrig mer kommer ha sällskap av den lilla röda katten när vi solar/busar/fikar i trädgården. Han har ju alltid bott här! Vi har aldrig bott här utan honom! Kommer Albin komma ihåg Fjant när han blir äldre? Jag har tittat om och om igen på korten som David tog innan han begravde honom och han är så fin! Det ser bara ut som om han sover. Jag hoppas att han slapp ha ont, att han inte kände nåt alls och bara somnade in. Det gör så förbannat ont!! Jag har tittat på den där kattluckan hur många gånger som helst idag men det kommer ju aldrig någon Fjant! Tårarna rinner, ögonen svider och kinderna är nästan skinnflådda av allt torkande. Nu ska jag försöka sova och hoppas att det känns liiite, liiite bättre i morrn. Kommer alltid att minnas och älska den lilla röda katten som brorsan döpte till Fjant...


Älskade Fjanten...

Har precis vart ute och hängt upp tvätten och bara det var ju skitjobbigt! Kom på mig själv med att vända mig om och spana flera gånger. Fajant brukade alltid dyka upp ur någon buske och komma och lägga sig vid mina fötter när jag hände tvätt, men han kom ju aldrig idag!!

Varje litet ljud jag hörde påminner om hans välbekanta "nu kommer jag"- ljud och minska lilla prassel i syrenbuskarn får mig att genast kika dit och hoppas att det är vår goa Fjant som kommer, men det är det ju inte.

Fjant är borta!! Han lever inte längre! Han är i himmlen och där har han massor med småfåglar att jaga, möss att speja på, gröna ängar att springa på och massa mat att äta. Det är i alla fall vad jag ska intala mig själv så kanske det blir lättare.

Men det gör förskräckligt ont att veta att han aldrig mer kommer att smyga in genom vår myggdörr och smaka på våra kisars mat. Ännu ondare gör det att veta att nästa gång brorsan kommer gåendes kommer han inte ha sin lilla röda svans efter sig, som han har haft i 5 år. Vi kommer aldrig mer att få höra det höga välbekanta jamandett när brorsans firmabil kommer hem på eftermiddagarna och vi kommer aldrig mer få sällskap över till bageriet om morgonen, för Fjant finns inte mer, någon har kört på honom, bara 4-5 hus hemmifrån!

David har begravt honom här hemma, i vår trädgård och ändå hoppas jag att det är ett misstag, att det är någon annan katt som ligger begravd bakom garaget som bara är ruskigt lik och att Fjant bara har legat inne i brorsans tvättkorg och sovit hela dagen, men så är det väl inte, eller?

Som jag kommer sakna dig Fjant!

Vila i frid




Som sagt, jobbehelg och sommar... Idag har...

Som sagt, jobbehelg och sommar... Idag har jag jobbat en sväng på förmiddagen och sen i eftermiddag har vi vart på lite utflykt med mor & far. I kväll har vi ätit tacos allihopa här hemma och sen gav sig Albin ut i trädgården för att testa våra nyinköpta trädgårdsgrejer. Med stövlar & arbetsbyxor vattnade han runt lite över allt. Nu ligger jag redan i sängen och ögonlocken är vansinnigt tunga så det blir till att låta John Blund göra det han ska för i morrn är en ny dag med nya utmaningar! Natti natti alla bloggisar...


Go natt...

Tänkte bara kika in och säja gonatt, det har vart en hård dag på jobbet och nu ligger jag i sängen och ska strax somna. I morrn väntar mer jobb...  


Jobbehelg

Sitter och lyssnar på fåglarna och ska alldeles strax ta cykeln och trampa bort till jobbe. Pojkarna snarkar i kapp där uppe och jag har pussat dom på kinderna...

Så om ni undrar vart jag är, så jobbar jag denna helgen!


Mellan nysningar, hostningar och snytningar...

Idag är förkylningen värre än på hela veckan och jag har faktiskt varit förkyld sen förra helgen så det är snart en vecka sen. Det är väl klart att skiten ska eskalera när man ska jobba hela helgen...

Idag har vi tagit det så lugnt det bara går. Faktiskt har vi vart hos mormorn & morfarn hela dagen. Vi åkte dit med frallor vid halv 9 och sen kom vi inte hem innan vid 7! Nu har vi ätit, Albin sover, jag bara nyser och David kollar lite på tv. Jag ska ta en välbehövlig dusch och sen krypa i säng för i morrn väntar en hård arbetsdag!


Ännu mer poolbad!

Vi älskar vår pool på sommarn!

Visst kan jag sakna stranden, dom salta baden och havsluften men det är oxå en hel massa jag inte saknar och det är bla all sand man får med hem på köpet, släpandet på alla grejor ner, avsaknaden av lite tillfällig skugga mm

Vi ska åka ner till stranden någon dag och bada men det är så behändigt att ha badet i trädgården, nära till toan (för en annan som kissar stup i kvarten), all mat & fika i kylen, inga snadiga små fossar på badlakanet och som sagt, skuggan!

Idag på eftermiddagen fick vi besök till pool-badandet av Anna, Noa & Ella! Mormorn var såklart här hon med och det badades till läppar var blåa och tänderna hackade frenetiskt men det visade sig bara behövas några minuter på studsmattan så var barnen varma och goa igen.



I morse var vi återigen ute med våra cyklar och hamnade såklart i mormor & morfarns trädgård där Albin numera känner sig oumbärlig. Morfarn håller på att tvätta & måla om huset och det måste han bara hjälpa till med, det blir lixom inge bra annars...


Eftersom Albin fick vara med uppe på ställningen så ville såklart Asta det med...


När David kom hem så murade han och Albin några skift till på bygget innan vi cyklade bort till mormorn & morfarn som bjöd på grillad kycklingfilé! Albin somnade gott i cykelkärran på väg hem och ligger fortfarande där ute och sover eftersom det är hutlöst varmt på vår övervåning, som vanligt.

I morrn är det sista lediga dagen innan en lång jobbehelg så vi passar på att cykla bort till morfarn och äta frukost då...


Paus...

Det har blivit en paus från bloggen och datorn och jag har faktiskt inte tid nu heller men jag ska i alla fall meddela att jag lever!

Igår var vi med och hade sommarstädning på dagis (föräldrakooperativ) och det tog i runda slängar 5,5 timme med lunch & fika. Eftersom jag fortfarande inte är riktigt bra så var jag totalt slut när vi väl kom hem så jag la mig på soffan och började läsa min nya "bok" (jag är testläsare så jag har den på datorn), Leva Älska Brinna Dö av Sofie Trinh Johansson.

Grabbarna fortsatte mura där ute och lagom till dom var klara hade jag faktiskt piggnat till och slängt ihop lite ugnsbakade färskpotatis, grillad ryggbiff och beasås, lite lagom lyxigt sådär. Vi hade båda en känsla av att det var söndag igår, hela dagen. Fortfarande sådär jättehostig somnade jag ganska gott ändå igår men vaknade av att Albin hostade vid 3 i natt. Jag gick in och gav honom vatten men det blev inte bättre och han kom in till oss men där kunde ingen av oss somna om så han gick tillbaka till sitt rum efter ännu mer vatten och somnade om ganska snabbt. Jag däremot somnade nog inte fören framåt halv 5 snåret och kände mig verkligen inte utvilad när Albin vaknade vid 7 i morse. För att dagen skulle gå fort så gick vi bort till Gööks och köpte frukostfrallor och när dom var uppätna gav vi oss ut på en tidig cykeltur! Den slutade såklart hos mormor & morfar. Morfarn var uppe och hade vart ute en stund och hållt på med hustvätt och målning när vi kom men han avbröt givetvis och umgicks med oss. Vi passade på att fota crossbussen och samla ihop all fakta så nu ligger den ute på blocket.



I eftermiddag har vi vart ute vid poolen. Albin har badat flera gånger såklart och mormorn har flutit runt hon men men jag har faktisk mest tagit det lugnt, suttit bredvid och gått in och fixat lättlunch & fika emellanåt.

Nu har brorsan bjudit på käk ute (pizza) och sen har alla pojkarna lekt men frisbeen och studsmattan. Jag ska hoppa in i duschen och sen ner i sängen för riktigt kurant är jag ju som sagt inte än...


Lite mindre ynklig...

Ja, lite bättre kändes det faktiskt efter middagen och jag fick gjort en del.

David & Albin fick satt 4 skift till på våra ytterväggar (ska ha puts) till utbyggnaden och efter handling & fikat gick jag ut och satte mig i en solstol bredvid och höll pojkarna sällskap. Såklart passade jag på att knäppa några kort på den sötaste lilla hjälpredan av dom alla!



Vi har bollat massa ideér om hur vi ska göra med renoveringen av övervåningen, inreda fotodelen, markarbetet vid parkering och massa annat, nu ska vi bara bestämma oss oxå...

Rätt som det var blev Albin sådär jättetrött som han alltid blir när han inte vilat middag (fattar inte när han ska sluta sova på dagen?) och somnade helt enkelt i sin lilla solstol!


Som tur va kom morfarn efter bara några minuter och hjälpte mig väcka honom för det är ett riktigt projekt! Det spelar ingen roll om han sovit i 5 minuter eller 2 timmar, han är precis lika svår att väcka ändå (förutom på morgonen, då vaknar han ju alltid tidigt!) så vi hjälptes åt och det tog oss kanske bara 5-10 minuter att få honom vaken.

När David bara hade lite kvar så tog jag med mig Albin in, stoppade honom i badkaret och satte igång gröten på spisen (eller snarare mjölken, skulle göra mannagrynsgröt). Jag hade nog överskattat min förmåga lite (men jag skyller på yrslen...) vad det gäller att både passa barn i badkaret och mjölken på spisen för rätt som det var så hade jag mjölk över hela spisen, ugnen (imellan ungsluckan!) och på golvet!

Jag fick ropat in David som fick ta över i badkaret medan jag hämtade rengöringsmedlena och började skura... Mitt i allt ståhej kom en jobbarkompis (det var väntat) som behövde lite hälp att lägga in en annons på blocket men vi redde ut allt ganska snabbt och vi fick ätit vår gröt i lugn och ro!

Albin har ätit som en hel häst hela dagen, till middagen åt han lika många fiskpinnar som mig och bara en ynka potatis mindre och i kväll åt han 3 (!) tallrikar gröt, sammanlagt minst lika mycket som mig, vad gör han av det!??!

Efter maten gjorde jag klar Albin för sängen direkt och han har somnat redan, David är ute och plockar ihop det sista och jag ska hoppa in i duschen för ikväll blir det soffmys. Vi ska städa dagis i morrn, vi hade turen att få vara med på sommarstädningen så David har tagit ledigt och jag har handlat lite korv och bröd till lunchen.


Ynklig....

Jag känner mig väldigt ynklig och vill igentligen bara ligga i sängen och kolla på tv idag så jag får passa på att varna för en del gnäll i detta inlägget redan nu.

Hur sjutton kan man bli såhär kanonförkyld mitt i sommarn!? Det har jag då inte vart med om innan vad jag kan minnas. När jag gick och la mig i går så sprängde det i huvudet så jag trodde jag skulle bli tokig! Natten har ändå vart helt ok, Albin har sovit hela natten precis som jag och David, det har vart ganska svalt och det tror jag är tack vare min enorma utvädring av övervåningen i går kväll (och såklart för att vi har satt fläkten i fönstret så den blåser in sval luft hela natten!). Jag kunde inte riktigt somna igår, utan låg och kikade lite på Brokeback Mountain och lyssnade på David när han sov tungt och i mellanåt hördes även Albins rosslingar från andra sovrummet.

Filmen var slut vid kvart över 12 i natt så kanske somnade vid halv 1 och har bara vart uppe och kissat en gång under natten, det är nästan rekord för att vara mig, och då passade jag på att ta en halstablett till och lite nässpray. Vi vaknade av att Albin hostade som en tok vid halv 7 i morse och det vaknade han såklart av och kom in till oss. Han fick lite vatten och då blev det bättre men vi kunde inte somna om så jag tog med honom ner och la mig i soffan. david kom efter ganska snart och då fixade han frukost men jag orkade inte gå upp ur soffan!

Jag var inte sömnig, men hela kroppen är utmattad! Grabbarna åt och gick ut och så tassade jag upp en stund senare och tog lite yoghurt & müsli. Jag lyckades masa mig ut till pojkarna efter min lilla frukost och har suttit i en solstol bredvid och vart social (så social man nu kan var när man nästan inte har någon röst och bara hostar hela tiden). Nu har jag i alla fall lyckats skala lite potatis som står och kokar på spisen och ska strax slänga i lite fiskpinnar i pannan så det blir någon middag på detta stället. Både David & Albin älskar fiskpinnar med kokt potatis, ärtor, grädde & lingon så det blir nog lyckat även om jag inte lagt ner hela mig själ i middagen idag.

Ska fortsätta eftermiddagen antingen i soffan eller i solstolen (i skuggan såklart) men jag tror inte jag överlever utan en alvedon även om jag försökt stå ut så länge jag bara kan. Dessutom är jag fortfarande yr så det kan bli en spännande eftermiddag detta...

Nu har ni väl hört nog av mitt gnäll så jag ska låta bloggen vara tills jag mår bättre och kan vara mitt vanliga positiva jag igen!


Vilken kväll!


Albin & morfarn beundrar utsikten från hustaket...

Idag har vi haft en jättebra dag även om jag haft ont i huvudet, varit trött & yr större delen av dagen.
Vi började morgonen med att vakna lite för tidigt av värmen, hosta och känna oss allmänt förkylda. David åkte iväg redan vid 6 men jag och Albin låg kvar och vred oss en stund innan vi slutligen gick upp och satte oss i soffan. Det blev helt plötsligt jättemörkt på himmlen och började mulra, då somnade Albin faktiskt en stund igen.

David kom hem strax efter halv 8 och hade med sig färska frallor. Efter frukosten ringde Albin morfarn som kom och hämtade honom så vi fick lite tid i fred på kontoret på förmiddagen och tro det eller ej men vi han klart med alla papper som låg och väntade. Vid halv 1 gav vi oss av mot Grimeton och Evelinas 18-års kalas. Där serverades det god mat och ännu godare tårta (min svärmor, hon kan laga mat och baka hon!)!



Albin fick lekt av sig med alla som hjälptes åt att underhålla honom, men allra bäst var ju när det kom en traktor med slåttermaskin (?) och slog av gräset på den stora ängen utanför farmor. Då satt han där på gärdsgården och bara tittade.

Vi åkte hemåt vid halv 5 och jag började så smått pilla med kvällsmaten och tvätten medan grabbarna tog hand om nätet till studsmattan. Efter kvällmaten (som idag blev varma mackor) tog vi våra cyklar bort till mormorn där det serverades jordgubbspaj till kvällsfikat. På vägen bort cyklade vi i fatt brorsan, Isabell och Fjant... Jojomen, han hade hängt med dom hela vägen bort till mamma & pappa så när vi kom fram fick pappa & brorsan köra hem honom igen.

Efter fikat lekte vi lekar, sparkade boll, klättrade i träd (och på tak!) och satt ute i den ljuvliga kvällsluften. Innan vi cyklade hem följde morfarn med Albin in så han fick duschat och borstat tänderna. Prinsen somnade redan halvvägs hem i cykelkärran och får ligga kvar där ute i den svala kvällen tills vi går och lägger oss för på vår övervåning är det allt annat är svalt... Jag har vidöppna fönster på hela övervåningen och fläkten går för fullt men det blir bastu jämt ändå och ingen av oss 3 sover särskillt bra.

I morrn väntar en ny dag och det enda jag har på agendan är att jag måste handla, men David hade visst massa planer så det blir säkert fulltecknat ändå!


Åkulla!



Idag åkte vi upp till Åkulla redan på fömiddagen.
Sara och barnen var lediga och Sara hade ju precis förlorat sitt älskade halvblodssto så jag kände att jag ville träffa henne. Vi fick både middag och fika i Åkulla och hade som vanligt alldeles för mycket att prata om.

När David började bli färdig (han var där ute och jobbade på deras bygge) så åkte vi hemåt och då var klockan redan halv 5! I kväll har mormor & morfar vart här, vi skissar, mäter och försöker fundera ut hur vi bäst ska göra med vår övervåning i höst. Vart ska vi ha dörren till badrummet? Ska vi ha 4 rum eller 3 och ett genomgångsrum? Hur stora ska vi göra barnrummen? Vart ska garderoberna var och hur många behöver man?

Ja, det var ett par snurriga timmar och jag vet inte om vi blev nåt vidare klokare. Jag, David & pappa var det som gick här uppe med ritningar & tumstockar medan mamma underhöll Albin som passade på att ta ett kvällsdopp med morbror & Isabell!



Nu är jag helt tom i huvudet efter en natt med ganska lite sömn, då vi vakna redan vid halv 4 i morse, alla 3 faktiskt och var varma och kunde inte riktigt komma till ro. Vi slumrade väl allihopa lite då och då men det känns ändå nu att vi behöver sova. I morrn ska vi på kalas, Albins faster fyller 18 år!


Vila i frid, Caritza


I går gick Saras älskade halvblod, Caritza, bort.

Caritza blev svårt sjuk i tisdags och fick åka till djursjukhuset i Helsingborg natten till torsdag och på torsdag eftermiddag fick man ta det svåra beslutet att låta henne somna in. Caritza har ett 6 veckor gammalt hingstföl som vi hoppas klarar sig, han heter Kabanoss och det är han och Caritza på bild nummer 4 här ovan.

Vila i frid, Caritza!


Vecka 20, HALVVÄGS!

Äntligen! Nu är äntligen den första halvan gjord och vi kan börja räkna ner!

Jag fortsätter i vanlig ordning med mina uttdrag ut min graviditetsdagbok.

15 juli -10

Nu är det full rulle inne i magen och vi har även vart på Ultraljudet i veckan med så jag är lite lugnare. I förrgår var vi inne på MVC, både jag David & Albin. David visade Albin på den stora skärmen i början men han såg nog inte alls vad vi såg och tröttnade ganska snart men jag hade såklart tänkt på det och tagit med en liten ”snacks-låda” så han satt så snällt & tyst i sin stol och åt majskrokar, mandlar & russin.


Allt var bra med vår lill-skrutt där inne och det var värsta håll-i-gånget men BM fick mätt allt hon ville och vi fick 2 fina bilder med oss hem. Jag tyckte verkligen om denna BM, hon var så saklig, snäll och go, tror hon hette Viva. Vi slapp blev framflyttade och fick istället 7 december som ny BF-dag. Det betyder alltså att vi idag är i vecka 20 (19+1), WOHO halvvägs! Albin var ju beräknad till den 6 november -06 men kom 21 oktober så jag är fortfarande hoppfull om att få i november…

Jag känner mig fortfarande inte alls tung och otymplig men har lite svårt för värmen som vart dom sista dagarna (det har jag iofs varje sommar så det har inget med graviditeten att göra…), och är lite yr. Har vart yr sedan i fredags, alltså nästan en vecka men jag mår inte illa av det utan det bara liksom snurrar och är lite allmänt obehagligt. Mina värden var bra så jag är inte orolig utan tror faktiskt att det beror på vädret och värmen (med regn, åska och hetta om vartannat). Nästa tid hos ”våran” BM har vi om en månad, den 16 augusti, ser fram emot att få lyssna på hjärtat och kolla om jag gått upp nåt!


Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:

Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Källa: Familjeliv.se


Yttligare en dag i poolen!

Hade vi ju som sagt igår men i tisdagskväll var vi lata...

Vi åkte in till stan och käkade på restaurang China Sea och det var som alltid lika gott, Albin lensade skålen med ris! Tyvärr ramlade det in en riktigt brötig, högljudd barnfamilj med världens två mest ouppfostrade barn så vi orkade faktiskt inte stanna där och dricka kaffe utan begav oss ner till hamnen och tog varsin glass där istället!


Supermysigt var det och sen somnade vi alla gott på kvällen.

Igår fick jag faktiskt inte använt kameran så flitigt för den är ju inte vattentät och så varmt som det var igår så låg vi en hel del i poolen. Albin blev lite trött & grinig efter smoothien så han la sig i skuggan och vilade lite, ser det inte FÖR härligt ut?


Nu på fömiddagen har jag lämnat honom på dagis, och det var bara han där... Men det skulle komma 1 barn till om en timme och 2 barn om 2 timmar, så han skulle inte behöva vara helt ensam.

Själv ska jag ta och vila lite då jag fortfarande är ganska yr (kan det ha med regnet och göra tro?) och sen i eftermiddag väntar en kväll i kassan på ICA!


Trött....

Nu är jag mycket, mycket trött efter en hel dag ute i/vid poolen!

Efter kvällsduschen tog jag Albin i cykelkärran och cyklade hem till mor & far. Mamma bjöd på sen middag (men vem sjutton vill äta mat i denna värmen!?) och Albin åt jättebra. Vi stannade kvar en lten stund, Albin och morfarn hade visst lite att utforska i trädgården.

När vi skulle hem bäddade jag i cykelkärran, Albin borstade tänderna och sa gonatt till mormor & morfar. Han kröp in och la sig så gott i kärran och jag trampade hemåt. Jag visste att det inte skulle räcka att cykla hem för han var lite för pigg för det så jag tog en extra sväng, men jag visste inte att jag skulle behöva cykla SÅ långt innan han äntligen slöt sina små blå! Dessutom hade jag dammsugningen och bäddningen (har tvättat lakanen idag) kvar här hemma när jag väl kom hem så nu är jag TRÖTT! Albin sover fortfarande ute i cykelkärran, det är alldeles för varmt på vår övervåning så han får ligga kvar där tills David går och lägger sig med, jag kryper ner i min renbäddade säng redan nu...

Det får alltså bli uppdatering i morrn istället. Jag jobbar eftermiddag men lämnar Albin redan halv 10 så jag ska nog hinna med ett litet inlägg då.


Ultraljud!


Vår lilla boxare där inne i magen!

Idag vaknade jag allt annat än pigg & utvilad, tyvärr. Det var ju bara tur att vi hade en tid att passa nu på förmiddagen så jag kom upp överhuvudtaget. Har fruktansvärt ont i huvudet, trots 2 alvedon. Yrseln är fortfarande kvar och jag glömde helt av att fråga om det när vi väl var där inne.

Vi fick träffa en helt underbar BM som hette Viva och hon förklarade helt fantastiskt. Allt såg bra ut med vår lilla krabat och h*n är beräknad till den 7 december. Det var i alla fall åt rätt håll då vi har haft 9/12 innan.


Min goa pojk!


Hos mormor. Sitter & äter lite flingor i den stora, goa säcken...

Albin får lov att vara hos mormorn en sväng idag (hur skulle jag klara mig utan mina underbara föräldrar så nära!?) för jag vaknade med en dundrande huvudvärk och lite yrsel (ja, den är fortfarande kvar...).

I går jobbade jag ju hela långa dagen och det var bara 2 andra barn på dagis så mormorn åkte och hämtade honom efter middagen och sen höll dom till i poolen hela eftermiddagen! När jag kom hem hade Albins nya tröjor från Rockmerch kommit med posten!


Han tycker själv att det är väldigt fräcka t-shirtar och vill gärna visa upp dom!


Går emot mina principer...

Mmmm, det är verkligen inte likt mig! Jag är en av dom som håller hårt på det hon tror på men nu har jag gått emot mig själv lite grann...

Jag har handlat till bebisen. Jag är igentligen helt emot att handla till barnet i magen innan h*n har kommit ut men eftersom jag gjorde det enda lilla undantaget till Albin så har jag nu alltså gjort det igen.

När Albin låg i magen var jag på mitt första Me & I party hos Anna och eftersom jag vart benhård på att inte köpa kläder till bebisen innan så fick det bli en snuttefilt (jag är av det slaget att jag kan inte med att gå på ett party utan att köpa nåt...). Jag köpte en snuttefilt som var vit med sköldisar på och jag kan med all säkerhet säja att det är det bästa jag köpt till honom, någonsin! Han har älskat (och gör fortfarande) sin snutte och jag har oxå älskat denna lilla tygbit (som jag tyckte var hutlöst dyr när jag köpte den för 280:- för 4 år sen!). Nu har Me & I slutat med sina stora (90x90 cm) snuttar och har gått över till en mindre variant men det vill jag ju inte ha! Jag vill ha även en stor och bra snutte till mitt nästa barn.

I deras webshop har dom en sort kvar av denna stora, goa filt så jag har velat fram och tillbaka om jag verkligen ska köpa en sån, den är blå med vita råttor på ena sidan och orange på den andra. David har hela tiden tyckt att det klart vi ska, vi har ju använt Albins båda filtar enormt mycket och han klarar sing inte utan dom!

Så jag har beställt 2 (det är ett måste, så utslitna som Albins är!) och dom kom igår!


Poolparty!


Alla syskonen Larsson i en och samma pool, tillsammans med Albin såklart!

Idag när jag slutat jobbet så kom David bort och hjälpte mig handla för hans syskon skulle komma bort till oss på lite poolparty med mat och lek.

Poolen blev mycket flitigt använd eftersom det var 32 grader varmt även om en ens solen syntes till, poolen höll stadeiga 24 grader men jag gissar dett det steg när alla 5 var i poolen och lekte så länge.


Det skvätte ut flera 100 liter under dom timmarna det badades, men skoj hade dom!






Efter badet grillade vi hamburgare och till det hade jag svängt ihop en liten potatisgratäng och en liten form kryftpotatis. Vi hade massa gott plock till som nästan tiog slut alltihop.

Efter maten badade alla igen och sen drack vi kaffe. Det småregnade i mellanåt men det märkte man ju knappt eftersom det var så varmt och den där utlovade åskan som jag faktiskt väntat på (vill gärna rensa luften lite) lyste minsann med sin frånvaro...

Vi hade satt upp tältet som vi satt under när vi åt så vi stördes inte det minsta om det droppade lite och sen blev det lek (Tobbe-lekar) tills syskonen drog sig hemåt, mot fotboll. En alldeles lagom kväll med massa skoj, lek & bus! Jag som inte är mycket för sena kvällar tyckte detta var helt perfekt, det ska vi göra om!



Nu ska jag gå och lägga mig, i morrn är det jobbe hela dagen som gäller
 och sen på tisdag, då blir det spännande!


Helgen


Bilder från i går kväll när vi grillade hemma hos mor & far.

Helgen har som sagt vart helt galen! Det har vart olidligt varmt, fruktansvärt mycket folk på jobbet och yrsel...

Yrslen har blivit bättre men är inte helt borta. Eftersom jag inte mår illa av det och har cykelavstånd till jobbet så kommer jag vänta tills på tisdag med att kolla upp det vidare. Vi ska ändå till BM då.

I fredags när jag slutat jobba så blev det en tidig kväll och jag somnade gott.
Var på jobbet vid kvart över 6 i lördags och när jag slutat vid 15.15 så åkte jag hem till familjen och badade i poolen, helt underbart! Kvällen bjöd ju som sagt på grill hos mor & far, även brorsan var där och till kaffet bjöd pappsen på Ben & Jerry glass!
När vi kom hem vid strax efter tio i går fick jag ställa mig i en iskall dusch, jag trodde blodet kokade på mig! Somnade sen ganska gott med alla fönster på hela överåningen vidöppna och inget täcke!

I morse var det ju lika varmt, men ändå var det bara att bege sig till jobbe...


Massa på jobbe!


Goa delikatesstallrikar som Inger gjorde i fredags!

Helt galet mycket fokt har det vart på jobbet i helgen och så denna fruktansvärtda värme ute, därför har jag knappt hunnit/velat titta på en dator men jag ska i alla fall bjussa på denna bilden på goa tallrikar.


Elektriskt?


Såhär kan det se ut när man hoppat studsmatta...


Vad var det?

Det blev inte bättre igår och jag ringde BM som absolut tyckte att jag skulle gå till en doktor! Jag försökte på alla sätt och vis att slippa undan, kanske kunde jag få komma in till MVC och bara ta dom där proverna, föör hur roligt är det att gå och sätta sig på den öppna mottagningen på VC här i byn?

Det var en doktor jag skulle till tyckte BM så jag fick traska bort till VC och vänta. 8 nummer hade jag före mig när jag kom och säkert 15 efter mig när jag väl var klar. När det hade gått nästan en timme, hade dom ropat upp 2 nummer och jag hade bara sett skymten av en läkare. Jag övervägde faktisk att gå därifrån...

Hur som helst så gick dom förljande 8 nummrena fortare och jag fick komma in och göra en undersökning och sen ta massa prover, blodtryck, blodvärde, blodsocker, snabbsänka, vitablodkroppar, ja you name it! Allt var bra, inget av proven kunde förklara min yrsel så jag gick hem med budet att om det inte går över i morrn så skulle jag söka akut.

Nu har det faktiskt blivit bättre, jag gick upp nu för en halvtimme sen och är inte alls yrslig, men det satt i hela dagen i går och jag gick till jobbet något senare än planerat. Nu ska jag ta och masa mig bort till jobbet igen och göra några välförtjänta timmar bakom disken!

Förresten, tack för alla goa kommentarer i går!


Vad är detta!?

När jag vaknade i morse (Albin väckte oss redan vid 5.30) kändes det konstigt...

Jag hade svårt att sätta fingret på vad det var och det var inte fören jag skulle upp och gå på toa som jag märkte det, jag var ju alldeles yr! Kunde inte ens knappt gå rakt, som om jag inte var rikigt nykter (och jag drack bara isvatten igår jue...).

Jag låg kvar tills David hade åkt till jobbet, sen gick jag upp och läste tidningen och åt lite frukost.
Nu sitter jag här och är fortfarande lika yr i bollen. Fy sjutton var obehagligt!

Vi ska iväg till dagis om en timme ungefär och sen ska jag bort och jobba. Jag ska i allafall försöka men jag kan ju inte gå omkring där och vingla så jag hoppas verkligen att det släpper. Som tur är så mår jag inte illa (inte än i alla fall) men om det dyker upp så är det jag som åker hem och lägger mig i sängen.

Är det någon som vet vad det kan vara? Kan det hänga ihop med graviditeten? Hur kan man i så fall "bota" det?


Fotograf?

Idag har vi vart ute hela förmiddagen!

David kom hem och åt frukost med oss och efter det gick vi ut och började i trädgården. Först slängde vi på allt bråte på släpet som ska till tippen och sen gick vi lös med sågen!

På nåt underligt sätt så växer det massa lönnträd i vår syrenhäck som går runt huset och det vill jag inte ha. Dessutom växer dom som ogräs, det går så fort och dom blir högre än syrenerna. Jag tog en fogsvans i garaget och sågade ner allt! Det var inte det lättaste att komma åt dom längst ner med alla syrener i vägen men skam den som ger sig, och det gör inte jag!

Vi fick slängt på allt på släpet tillslut och sen fick jag syn på barnvagnen där i garaget så den fick sig en riktig uppfrächning den med och till det hade jag min medhjälpare Albin.
Medan jag torkade av alla "tyg"-delarna så passade han på att fota lite, på väldigt blandade motiv...



När allt var tvättat/torkat och stod på tork så gick vi in och fixade middag, pappan var på väg hem och var hungrig. När vi precis hade gått ut igen efter middagen kom regnet...

Vi fick snabbt in allt i tvättstugan och medan Albin ritade lite satte jag ihop barnvagnen igen. Albin somnade på soffan efter en liten stund och sen ringde David och var kaffesugen så jag väckte Albin, satte på kaffe och så kom både David och Lars med fikabröd från Gööks.

I kväll ska jag ut med jobbet (charken) och äta så grabbarna får roa sig själva och sen väntar en låååång jobbehelg...


Vecka 19

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.
Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Hur jag mår:
Jag mår faktiskt finfint just nu! Jag känner att det kommer att komma foglossningar men än så länge funkar allt rätt bra. Jag har inte gått upp nåt ännu och illmåendet har äntligen lättat! Bebisen rör på sig för fullt nu och jag känner det oftast när jag precis satt mig ner efter att ha varit väldigt aktiv. Nu har vi mindre än en vecka kvar till UL och det ska bli så spännade. Jag är faktiskt ganska orolig (det var jag förra gången oxå), är så himla rädd att det ska vara nåt fel på bebisen och jag vill verkligen inte gå igenom denna här första perioden av en graviditet någon gång mer i mitt liv.


Barnvagnen

Idag plockade vi fram barnvagnen som stått orörd i vårt varmföråd sen några år tillbaka...


Innan jag monterat ner den i mindre delar och definitivt innan tvätt...


Jag monterade ner den i smådelar (så många att jag knappt trodde jag skulle få ihop den igen...) och skurade, tvättade och putsade den fin! Albin hjälpte mig hela tiden och då passade vi på att prata om bebisen, när den ska komma, vart den ska sova och en massa andra viktiga frågor för en kommande storebror.

Jag har varit (och är fortfarande) väldigt rädd om mina vagnar så dom är fina och jag behövde inte tvätta något i maskinen alls utan tog en trasa och lite ljummet vatten och torkade av alla "tyg" delar. Albin har tex aldrig haft skor på i vagnarna och jag har alltid en filt i sittdelen om det skulle sölas med någon dricka eller sånt.

Chassit och hjulen sprutade vi med Prefect och tog sen en diskborste och skrubbade allt ordentligt innan Albin sprutade av det med vattenslangen och vi ställde den på tork!

Åkpåsen/fällen som jag hade när Albin var liten (som även jag låg i när jag var bebis!) körde jag i tvättmaskinen så den ligger på tork nu och sen ska allt ut i garaget med en stort lakan på och bara vänta på att tas in och bäddas!


Vagnen är färdig och ihopsatt igen. Fällen ligger på tork!


Ännu en ledig morgon!

Åhh va det är härligt med sånna här morgonar!

Albin kom in till mig vid 7 (vilket är en helt ok eftersom han i 3 års tid vaknat mellan 4.30-6.00...) och sen låg vi kvar i sängen en liten stund och kollade på barnprogrammen (inte helt frivilligt dock men efter lite övertalning gick det bra).

Nu har vi ätit frukost,dammsugat, gosat med katterna, läst tidningarna (jag, Albin klistrar med sina stickers) och pratat lite om livets stora frågor, det är mycket frågor om allt mellan himmel & jord just nu.

Just nu funderar på vad vi ska hitta på idag, det är ju blåsigt och molningt ute men när jag går in på SMHI så ser det ut att bli fint idag så då kanske man ändå ska hålla sig hemma, vad tror ni?


Nu ska jag i alla fall ta och pussa lite på min älsklingspojk och hjälpa honom med stickersen!


Mitt smultronställe...

I går var vi ju som bekant ute på mormorns smultronställe och idag tog jag med Albin till mitt/vårt!

Eftersom det inte var poolväder idag heller men alldeles, alldeles utmärkt väder för en tur in i bokskogarna så begav vi oss till Öströö!


Albin var verkligen jätteordentlig, satt still i säkert 1½ timme i mitt knä, nästan så jag börja undra om han verkligen var ok... Till saken hör att han var lugn hemma (INNE!) hela förmiddagen och somnade i soffan redan klockan 11. Jag trodde faktisk han hade feber men efter att jag väckt honom (2 timmar senare) så åt han med god aptit så vi åkte ut.

Vi hade bestämt oss för att ta en tur med lammsafarin (det gör vi flera gånger varje år!) och efter det så bestämde Albin att vi skulle fika och då helt plötsligt blev det fart i ungen! Han satt still och åt sin fika med sen var det full fart, backe upp och backe ner...


Jag fick verkligen sitta i lugn och ro och dricka både en och två koppar te medan han sprang runt och utforskade buskar, högt gräs och grenar. Han sprang aldrig så långt att jag inte såg honom från mitt bord. Det var så lugnt och skönt, bara fåglarna som kvittrade! Men tillslut så började dom där kopparna med te göra sig påminda och det var bara att gå och kissa (som jag gör en gång i timmen nu för tiden känns det som!). Vi tog sedan vägen förbi köttboden och köpte med oss lite rättvisemärkt & ekologisk choklad som vi bestämde att vi skulle ha till kvällen!





Vi tyckte inte att vi var riktigt färdiga med vår utflykt och så blev det ju så fint väder så vi körde upp till Åkulla, pappan skulle ju ändå vara där ute och jobba sent idag.

Fölisarna låg i den goa solen och bara njöt!



Nu har grabbarna varit ute en sväng och kört med den radiostyrda jeepen i trädgården men det börjar bli dax för den lille mannen att komma in och lägga sig, så jag får nog gå och ta tag i det!


Mormors smultronställe...



Det här kan man kalla smultronställe!

Igår tyckte vi att vädret inte riktigt var "poolsäkert" så vi tog en fikakorg och stack till mormorns smultronställe på jorden för att kolla om bären var mogna. Oj oj oj, vad mycket smultron & blåbär vi hittade! Alla som plockat smultron & blåbär vet ju att det inte fyller en hink särskillt fort men vi fick i hop nästan hela litermåttet vi hade med oss, minst 7 dl i alla fall!

Albin plockade så gott han kunde men det mesta slank direkt in i den lille munnen...

Vi gick en bra runda och hittade inte bara bär utan massor av olika blommor!


När vi gått en liten runda bestämde vi oss för att traska tillbaka till bilen och plocka fram fikakorgen. Vi hittade en stoooor sten där vi fick plats allihopa och lagom till vi satt oss tillrätta kom solen fram och det blev riktigt varmt!



När vi gått igenom alla ställen vi kände till så packade vi in oss och åkte hem.

Hemma var Albins faster Evelina och målade på det blivande garaget och medan jag tog hand om fikakorgen så gick han såklart direkt till henne.



Albin tog en litet eftermiddagsdopp i poolen medan mormorn försökte lära honom att ta ordentliga simtag, hur det gick vet jag knappt men det kommer nog krävas en hel del mer övning. Lagom tills pappa David kom hem så hade jag gjort middag och både mormorn & faster stannade och åt med oss.

Efter maten tog vi cyklarna bort till färghandeln och bestämde vilken sorts färg vi ska på garaget, muren och socklarna på alla huset. På kvällen åkte vi bort till mormorn & morfarn och där bjöds det på sommarns godaste kvällsfika, marängswiss med smultron & blåbär!

Senare dök även min faster Cin med familj upp, dom skulle hämta bilderna på Ida och stannade en stund och tjötade där i uterummet medan Anton sparkade fotboll med Albin hela tiden!

Vi somnade alla 3 gott i går kväll och både jag & Albin vaknade pigga och utvilade i morse!
Vad som händer i dag har vi inte riktigt bestämt än, vi har pratat lite löst om att kanske åka lite lammsafari på Öströö och ta en fika där, men vi får se, kanske kommer faster Evelina även idag...


Älskade lilla Pyz...


Albin & Pyzen morgongosar i mammas säng.

Vilket äventyr vår ena lilla kise måste ha vart med om!

Igår när vi kom hem så gjorde vi Albin klar för natten med en gång och sen satt jag vid datorn en liten stund innan jag oxå kröp ner i sängen. David gick oxå och la sig i hyfsad tid igår och vi hade Kajsa, precis som vanligt, i vår säng. Jag tror kanske att David var nere och stängde fönster/dörren och låste vid 22-tiden.

Eftersom vi har 2 innekatter så har vi köpt specialbeställda insektsskydd som sitter monterade som en liten, liten rulle högst upp i varje fönster och som man bara drar ner när man har fönstrena öppna, vi har vart (och är!) jätte nöjda med dom och samtidigt beställde vi även en dörr med insektsnät så vi kan ha öppet när här är så varmt.
Dörren har en liten fjäder så den går igen av sig själv men den har blivit lite utsliten så vi får dra igen den när vi går in och ut men det är ju inte jobbigare än på en vanlig dörr, men vi får oftast påminna Albin...

När vi kom hem igår så var Albin kvar ute en liten stund innan vi gick upp och la honom och när han då gick in så antar jag att han inte fick dragit till myggdörrn och varken jag eller David tänkte på att inte Pyzen var inne. Jag trodde att han som vanligt låg på Albins rum, så fel vi hade...

Jag vaknade vid 4 i natt/morse av att det jamade och att David rusade upp. Han brukar aldrig vakna av sånna ljud och det är inte alls ovanligt att Fjant är ute på nätterna och jamar till i bland, vi hade ju dessutom vårt sovrumsfönster vidöppet! David rusar ner för trappen och öppnar dörren och jag hör hur han brötar runt där nere en bra stund innan han kommer upp igen. Såklart har inte jag kunnat somna om utan undrar vad som står på och då har Pyzen vart ute hela natten! Han hade väl iofs haft det ganska bra eftersom han inte hade ropat på oss innan vid 4 på morgonen. Han hade visst vart ganska full av skräp, löv och annat bös så David hade fått borsta av honom. Han var hungrid och törstig men inte rädd alls utan somnade gott när han kom in.

När Albin vaknade i morse och kom över till min säng så kom såklart Pyzen oxå och la sig bredvid. Jag berättade för Albin att Pyzen vart ute hela natten och det tyckte han var så hemskt så han vägrade gå upp ur sängen innan Pyzen gjort det! Nu har min älskade lilla katt ätit lite till och gått och lagt sig på sin favvoplats, Albins kärra.

Jag och Albin har vart ute och cyklat en sväng, vi gav oss utt redan vid 8 och passade på att köra om ICA på hemvägen och handla så vi åt inte frukosten fören ganska sent och nu är både tvätten och disken full gång. Albins älskade faster Evelina kom precis, hon ska hjälpa oss och måla lite och när mormorn kommer så blir det nog att vi kör upp och letar lite blåbär & smultron...


Vattenkriget...


David hade lyckats få några bilder på håll...

Efter vattenkriget tyckte grabbarna att dom redan var så blöta att dom lika gärna kunde hoppa i poolen
och där har ju blivit 23 grader så det verkade inte alls fy skam!



Vårt lilla vattendjur älskar den nya poolen!

Nu i kväll har vi vart hos mor & far och ätit allihopa. Det bjöds på grillat och sen hade mamma gjort en smarrig paj på små späda rabarber och dagens jordgubbsskörd, den var jättegod och varm! Albin åt som en hel karl!

Efter maten fick vi alla våra hår ompysslade, vare sig vi ville eller inte...


(Jag vet att du inte ville brorsan men du var ju så söt på denna bilden så jag kunde inte låta bli...)

Albin somnade på 2 röda sekunder efter att han lagt si i sin säng och jag ska göra David sällskap i sängen och kolla på film! I morrn är vi lediga och hoppas på fint väder så vi kan fortsätta bada i vår underbara pool!


Bokför...

Idag blir det tråk-inlägg...

Vi bokför och håller på med pappersarbetet idag i stället och vi är glada för vi valde ju rätt dag! Klockan kvart i 8 i morse begav vi oss ut på byn, med våra cyklar, jag & mina killar. Det var burkar, krossat glas, påsar och allmänt äckligt överallt! Albin lämnade vi av hos morfarn som redan var ute i trädgården och grejade (det var han ensam om på samhället vill jag lova, precis som vi var ensamna ute på byn).

Vi åkte om Time och köpte oss lite frukostfrallor och när vi kom hem blev det frukost innan vi båda satte oss tillrätta på kontoret och där satt vi till klockan 14.00! Nu är det flesta papper i sin ordning (men jag blev dock inte alls klokare på löneprogrammet...) och jag passar på att fylla i mina ansökningar om havandeskapspenningen.

Mormorn förbereder för grillningen i kväll med tillhörande kvällsfika medan David, Albin, Björklund & brorsan (tror jag det är i alla fall, det låter så...) har fullt vattenkrig utanför med slangar, ballonger, hinkar och diverse "verktyg".


Varmt!



Idag har det vart hett här hemma på Sandgatan men vi har svalkat oss genom att vara mer i poolen än utanför! Speciellt den lille mannen, han har inte ens hunnit ta någon vila idag!

Pappan är ute på galej idag så just nu är jag alldeles ensam om att vara vaken hemma, men hela Tvååker lever minsann och jag har live underhållning ca 50 meter från huset, det är ju TVÅÅKERS dagarna!

I kväll kom mamma (jodå, hon har vart här hela dagen, åkte bara hem för en dusch...), pappa och brorsan och vi har suttit ute i trädgården och ätit sill & potatis, samtidigt som vi då hade underhållningen och den ljuvliga kvällstemperaturen!

Albin somnade gott, direkt efter maten. Jag tog ut hans vagn, han kröp upp direkt och somnade på minuten!
Medan pappa stannade kvar här hemma så stack jag och mamma över till "yran" och kollade på hasarloppet. Där även resten av Tvååker verkade hålla hus. Nu är det high life på andra sidan gatan men jag ska faktiskt strax krypa ner mellan lakanen för vi ska lämna Albin hos morfarn i morrn på morgonen och ge oss på allt pappersgöra!

Förresten, den nya poolen funkar kanoners! Den är dessutom större än den förra och den håller långa Fjant-klor på behörigt avstånd...


Mys morgon!

Idag har vi haft det riktigt mysigt! Albin vaknade vid 7 och kom in till oss, sen låg vi i sängen alla 3 och småpratade lite, kisarna kom oxå och var med och gosade en stund. Efter morgongoset låg jag kvar en stund och kollade lite på morgon-tv medan pojkarna gick upp och donade i köket.

Vi läste tidningen i lugn och ro innan vi alla 3 traskade bort till bageriet och köpte frallor. Väl hemma så gick jag och väckte morbrorn som kom in och smaskade mysfrukost med oss. Nu har grabbarna åkt iväg på några små ärenden och jag har röjt av frukosten (med dammsugningen som är nödvändig efter nybakta frallor...).

Idag blir det en dag vid/i poolen och jag gissar att både mormor & morfar kommer och doppar sig, stackars David ska sitta inne med pappersarbete, men han kommer säkert ut och svalkar sig i mellan åt och så kommer han säkerligen när det vankas nåt att äta...
Jag får nog ta och hjälpa honom en stund, det är inte gjort i en handvändning, allt som ska skötas när man byter upp sig till aktiebolag.

Nu ska jag ta och gå ut och "dammsuga" poolen så den är fräch för dagens alla dopp!


Poolen!



Nu jäklars är poolen invigd, och det ordentligt!
Albin har till och med tagit sin middagsvila i poolen, på mormorn!

Li kom hit på förmiddagen och mormorn någon timma senare. Sen har vi suttit ute i trädgården, badat i poolen, druckit varsin smoothie, ätit jordgubbar, melon och fikat! Vi fick även besök av Bella, Jeppan & lilla Elin någon timma.
 I kväll har vi ätit färska räkor som David köpte med sig på vägen hem från jobbet och nu ska jag faktiskt ta och krypa ner mellan mina nytvättade lakan och bara njuta av en härlig sommardag vid/i poolen!
Jag gissar att härligheten fortsätter i morrn...


Trött...

Ja det kan man lugnt säja! Idag har vart en helt galen dag på jobbet. Jag har fått gjort precis hur mycket som helst, fattar knappt själv vad det har vart med mig, men jag har i alla fall gjort smörgåstårtor på löpande band idag och det blev riktigt bra om jag får säja det själv!

David har haft det lite småstressigt idag med dagishämtning, jobb, poolbestyr och svärmorsbesök (ja, alltså min svärmor, hans mamma...). Han hann inte alls bli klar på bygget och fick åka och hämta Albin mitt i, som fick följa med ut och fortsätta jobba och däremellan hann han i alla fall hem och stänga av kranen som jag satt på i morse för poolen var ju färdigfylld. Jag stängde Charken idag kl 18 och när jag var klar med städningen så fick jag handla lite för killarna var fortfarande kvar i Åkulla och svärmor var redan på väg (om hon inte till och med hunnit hem till oss...). Idag bestämde David att det fick bli smörgåstårta men jag var faktiskt inte jättesugen på det efter att ha gjort en sisådär 15 stycken idag. Själv tog jag mig en kopp te och ett par rostade mackor istället.

Morfarn & morbrorn kom en sväng efter jobbet och satt ute på altanen i solen och tjötade lite. Jag älskar när det är sommar och hela familjen dyker upp och lite titt som tätt, bara för att prata lite!

Nu ska jag snart ta med min stackars onda rygg in i soffan (eller blir det kanske sängen...) och kolla på CSI innan jag ska sova gott hela långa natten! Jag ska riktigt njuta dom här veckorna innan jag blir en tjockis, för jag kan faktiskt fortfarande sova på magen!


RSS 2.0