Mormors smultronställe...



Det här kan man kalla smultronställe!

Igår tyckte vi att vädret inte riktigt var "poolsäkert" så vi tog en fikakorg och stack till mormorns smultronställe på jorden för att kolla om bären var mogna. Oj oj oj, vad mycket smultron & blåbär vi hittade! Alla som plockat smultron & blåbär vet ju att det inte fyller en hink särskillt fort men vi fick i hop nästan hela litermåttet vi hade med oss, minst 7 dl i alla fall!

Albin plockade så gott han kunde men det mesta slank direkt in i den lille munnen...

Vi gick en bra runda och hittade inte bara bär utan massor av olika blommor!


När vi gått en liten runda bestämde vi oss för att traska tillbaka till bilen och plocka fram fikakorgen. Vi hittade en stoooor sten där vi fick plats allihopa och lagom till vi satt oss tillrätta kom solen fram och det blev riktigt varmt!



När vi gått igenom alla ställen vi kände till så packade vi in oss och åkte hem.

Hemma var Albins faster Evelina och målade på det blivande garaget och medan jag tog hand om fikakorgen så gick han såklart direkt till henne.



Albin tog en litet eftermiddagsdopp i poolen medan mormorn försökte lära honom att ta ordentliga simtag, hur det gick vet jag knappt men det kommer nog krävas en hel del mer övning. Lagom tills pappa David kom hem så hade jag gjort middag och både mormorn & faster stannade och åt med oss.

Efter maten tog vi cyklarna bort till färghandeln och bestämde vilken sorts färg vi ska på garaget, muren och socklarna på alla huset. På kvällen åkte vi bort till mormorn & morfarn och där bjöds det på sommarns godaste kvällsfika, marängswiss med smultron & blåbär!

Senare dök även min faster Cin med familj upp, dom skulle hämta bilderna på Ida och stannade en stund och tjötade där i uterummet medan Anton sparkade fotboll med Albin hela tiden!

Vi somnade alla 3 gott i går kväll och både jag & Albin vaknade pigga och utvilade i morse!
Vad som händer i dag har vi inte riktigt bestämt än, vi har pratat lite löst om att kanske åka lite lammsafari på Öströö och ta en fika där, men vi får se, kanske kommer faster Evelina även idag...


Kommentarer
Postat av: Laila

Kan det vara vid skjutbanan tro?tycker det ser ut så.

2010-07-06 @ 16:34:25
Postat av: Malin

mmm vad gott! Får nog oxå försöka ge mig ut och plocka lite :-)

2010-07-06 @ 21:17:57
URL: http://www.femifamiljen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0