Sot, nybakat och förseningar...

Ja, idag har det hänt mycket!

Vi började morgonen med lite mys vid tven, sen satte vi igång och förberedde middagen, städning och brödbak. Vi har haft elektrikern här hela dagen, på frukost, fika och så. När degen stod och jäste satte vi på maten och när middagen var uppäten var det dax att baka ut bröden, sammtidigt kom sotarn och gjorde det han skulle och sen fick vi sanera överalllt!

Efter brödbak, middag och sanering kom Björklund hit och vi satte igång med Tvååkers IBK:s matchblad, det tog lite drygt 2½ timme och Albin var jätteduktig under tiden och lekte för det mesta för sig själv. Mitt i allt rinde David och meddelade att han inte skulle hinna hem tills jag skulle åka på träningen så vi fick ringa morfarn!

Då kom jag på att vi inte har bilen hemma så jag fick gå ut i garaget och gräva fram min cykel som var täckt av damm mm... Morfarn kom och jag kom i tid till träningen. Nu sitter jag och väntar på 2 ägg som kokar för fullt, Albin skulle visst ha med sig ett kokt ägg till dagis i morrn då dom ska ha påsk-fest på förmiddagen.

Om det är uppehåll i morrn så får vi väl måla Albin lite så han blir en fin påskgubbe men om det regnar är dte nog ingen idé eftersom vi inte har någon bil och då kommer att bli väldigt blöta...

Nu blir det natten!


Mer vår!



Var ju bara tvungen att springa runt i trädgården med kammeran och fota allt nytt som kommit upp!


Husbil, cykel, hjälm och påskhandling!

I morse fick mamman sova till kvart över 7 minsann. Men jag var ändå hur trött som helst, fötterna var speciellt trötta, håret var som ett fågelbo och gammalt smink satt kvar och skavde runt ögonen (ja, inte mitt smink, jag har inget men jag blev ju proffs sminkad och stylad i går).

Albin gick med på att ligga kvar och läsa några sagor men vid kvart i 8 gick vi upp och fixade frukost, satte på en maskin tvätt och dammsög av en vända. Vid 10 körde vi in till stan och besökte ÖB, Rusta, Fyndmagasinet, HM & avslutade på Espressohouse med varsin ostscones, Mer & te!

Vi fick fyndat nästan i alla affärerna! Husbilen är numera färdig för avfärd, allt finnns nu förutom det som ska stå i skafferiet och det får väl införskaffas inför första turen. Vi gick in på HM och Albin fick 2 linnen, 2 t-shirtar och ett par byxor. När vi körde från stan så somnade Albin så han fick sitta kvar och sova i bilen medan jag släpade ut alla dynor & kuddar i husbilen, diskade alla tallrikar, glas mm och tvättade filtar & lakan.

Vid 2 väckte jag Albin och han hjälpte mig att plocka upp massa grejer inne i husbilen och sen kom pappan hem och fick hjälpa till med vädringen och piskningen av dynor, täcken & filtar. Jag dammsög allt i husbilen och torkade alla skåp, ytor och golv medan pojkarna lekte ute i det fina vädret!



Medan vi väntade på att dom sista lakanen skulle torka så passade vi på att åka och handla men på vägen fick David en av sina lyckade idéer så vi åkte inom Handins och kikade på en cykel till Albin...

Gissa hur det gick?


Jojjomen, visst fick vi med oss en sprillans ny Crescent cykel, 12", precis lagom till Albin och sååå fin!
Självklart fick det även bli en ny hjälm!



Vi gick in och käkade middag när vi kom hem, ärtsoppa med bröd & ost och sen pannkakor med sylt! Efter maten fortsatte vi med det sista finliret med husbilen och sen fick Albin cykla för allt han var värd innan vi gick in och duschade för att köra bort bilen, sen ska servas i morrn. Albin somnade så lämpligt i bilen på väg hem och det var bara att bära in honom i sängen och krypa upp i soffan och kolla på Mästarnas Mästare.


Utedag!

Vilken härlig utedag vi har haft idag! Helt fantastisk!



Hoppas hinna blogga mer i kväll om vår dag men nu ska det duschas och fixas lite innan det är dax för lilleman att gå och lägga sig! Idag fick vi i alla fall fram såpbubblorna och det är VÅR!


Modevisningen!



Det har vart helt fantastisk men jag är totalt slut nu och kommer somna innan huvudet landar på kudden! Visar några bilder, det var en del att gå igenom, David hade tagit över 450 stycken!




Tävlingen fortsätter!

Och vi behöver alla röster vi kan få! Så snälla ni,
fortsätt sprida detta vidare på era bloggar, facebook mm
!


Röstar gör ni här!


Vi knappar fortfarande in en del av det vi tappade så snälla, hjälp oss så vi kan få vårt drömbröllop i vår!

Just nu är ställningen såhär!


Övat, provat, övat & provat!

Här kommer lite utav alla fina vår/sommar plagg vi kommer att visa i morrn! Jag visar inga ansikten, eftersom jag inte frågat om lov att lägga ut bilder på dom i bloggen, men kläderna får ni se i alla fall!


Härliga helg!

Vilken fantastisk helg jag har haft och än är den inte slut!

I går var vi på Gekås på morgonkvisten, jag, David, Albin & morfarn. Vi hämtade upp morfarn vid kvart över 7 på morgonen och sen bar det av. Så tidigt är där ju inte mycket folk så vi fick fatt i det vi skulle och nu har vi bara några små grejer kvar på listan, sen är vi redo för en tur med husbilen! Tyvärr har ju inte vädret vart riktigt städa-husbilen-ordentligt-bra Igår regnade det och idag har det minst sagt hängt i luften och jag vill ha ut alla kuddar på en ordentlig vädring med mattpiskan och torka av allting.

Igår var Albin och David ute och började kakla i garaget medan jag tog hand om ett par fotoredigeringar, räkningar och ett par mail som krävde svar. Sen var det kvällen och vi myste till det med morotssconesen i föregående inlägg innan vi kröp upp i soffan alla 3 med en skål popcorn och kollade på Körslaget! Behöver jag ens nämna att jag tok-älskar sånna underbara lördagar med bara massor av mys!

I morse var jag trött, eftersom David somnade som en stock redan vid 22 i går så var både han och Albin pigga och allerta i morse medan mamman såklart fastande vid en film som inte var slut innan midnatt...

Vi fick i alla fall i oss morgongröten innan vi begav oss iväg i firmabilen med destination IKEA! Vi strosade runt på övervåningen ganska ensamma och kollade på det vi skulle ha, mätte, skrev ner gångar och hyllor och Albin passade på att färglägg och pyssla vid lekstationerna när vi fastande någonstans.

Det blev en hel del kartonger och grejer när vi väl var klara. Vi betalade och packade in allt i bilen innan vi gick tillbaka upp och åt en tidig lunch. Albin somnade i bilen och jag var inte långt ifrån själv heller (men den är inte riktigt så bekväm att det skulle gå...) men när vi kom hem var det full fart på alla!


Pappan och Albin bytade om till jobbarkläder och jag gick med ut med kameran och förevigade hur det ser ut i garaget just nu, det kommer att bli så bra när det är klart!


Tapeten är en test i från Tvååkers Färg som David exprimenterar med, det är en vit och en svart mittemot varandra och bara vitmålat på dom andra väggarna. Vi har världens bästa målare som har vart här på eftermiddagarna och hjälpt oss, att man bara kan spackla, slipa, måla och tapetsera så fort och det blir så bra!? Varför har vi hållt på att göra det själv när en expert gör det 5 gånger så fort (och 300% bättre)!?

Det som fick föja med oss hem från IKEA var 2 garderober (PAX) med inredning och ett hyllsystem (BRODER)!



Nu ska jag gå och göra mig klar för modevisningsövningen som vi ska på om en halvtimme...
Tänkte ta med mig kameran dit så kanske få ni se något smakprov, men bara kanske!


Morotsscones!

Igår hade vi en riktig myskväll! När vi alla hade duschat så hjälptes vi åt att göra dessa smarriga morotsscones!


Fullt upp...som vanligt!

Idag har vi verkligen haft fullt upp hela dagen och jag har igentligen inte tid att sitta här för mor & far är här och har fredagsmys med oss.

I morse mötte vi upp Jakob & Caroline inne i simhallen och pojkarna busade och badade som galningar. Efter bad och fika fick dom leka av sig i lekhörnan medan jag och Caroline fortsatte på vårt kaffe/te.

Albin somnade som en stock på hemvägen och jag passade på att tanka och så innan vi åkte hem och han fick sova klart i bilen. Efter vilan åkte vi bort till motellet och tog lunch, jättesmidigt och Albin fullkomligt länsade sin tallrik på både ungsbakad vitling, krämig ärtsås och grönsaker!

Mitt i maten ringde David för femtioelfte gången idag och sa att målarn var på plats och inte kom in så jag fick slänga i mig mitt sista och åka hem och öppna... Sen stack vi iväg och handlade, massa smaskigt. Albin bestämde fredagsmyset idag, det blev fruktsallad!

Det var ju bara att börja på det med en gång när vi kom hem och samtidigt svängde jag ihop en kycklinggratäng med bacon, svamp, ost & senap. David var ju som vanligt inte hemma alls i tid men jag fick hystat in honom i duschen och han hade faktiskt duschat klart när mor & far kom!

Nu tittas det på Så ska det låta i köket, Lets dance i vardagsrummet och här sitter jag...

I morrn har vi en del på agendan men som vanligt måste nog David jobba så jag och Albin sticker nog i väg själva och blir det bra väder så ska vi passa på att vända in och ut på husbilen med!

Nu ikväll ser jag på gt.se att vi tappar % så snälla ni, leta upp en dator till och hjälp oss!


Rumpdansen...

Albin har börjat dansa loss allt som oftast här hemma och då ser det ut såhär...


Tävlingen är igång!

Och vi vill vinna!


Det har vart en omtumlande dag idag, med massa pip i mobilen, bling på datorn och telefonen i hemmet har gått varm! Dessutom har min blogg slagit besöksrekord med 200%!

Såhär ser det ut på GT:s webb, rösta här!


I morse tog jag och Albin en liten cykeltur, vi tog vägen om ICA och köpte några GT...


Medan Albin lekte med mormorn (som han sa att han saknat flera gånger i morse...) så passade jag på att sola innan vi cyklade hem och började med maten. Efter Albins vila så kom en god vän till mig och stannde på lunch, vi hade massor att prata om och vi var såklart ute i husbilen och drömde oss långt, långt bort!

På eftermiddagen har Albin vart och klippt sig en liten sväng och sen har det vart en eftermiddag ute, helt ute. Till och med fikan intogs ute på trappan. Albin fick besök av en kompis och jag av hans mamma så det har vart full fart idag. Jag har ändå hunnit med att åka och träna ikväll och nu är jag helt slut!

Hoppas jag orkar hålla mig vaken tills Greys är slut!

Hjälp oss att vinna, vi vill så gärna och vi är på väg, så här ser det ut just nu!







Våren har kommit till Tvååker!


Medan Albin vilade middag så passade jag på att kila ut i trädgården med kameran och leta efter våren och jag hittade den!

Annars idag händer det inget roligt här i huset på Sandgatan, vi har nämligen städat, hela huset och det var behövligt! Vi är ganska så precis klara och nu är Björklund här och dricker lite te. Albin har tagit fram sina spel så nu spelar vi både ballongspel och grodspel.



Katterna har varit smarta nog att hålla sig undan den värsta städningen, dom kopplade av på Albins rum hela tiden!


Rapport som utlovat!

Dagen har gått jättebra och vi är båda ganska nöjda med vår insats.

Vi kom upp i god tid så vi steg upp hos fotografen där jag blev sminkad och sen satte vi igång med fotograferingen. Vi hade en kamera-man som filmade under hela tiden som vi fotade och fotograf Cecilia var jättebra och sa att det blev kanon så jag litar väl på det. Hur det gick med Webb-Tv inspelingen är jag mer orolig över men han som filmade gjorde tummen upp hela tiden och sa att det var kanonbra och att han lovade klippa ihop det så det skulle bli bra men jag vet inte jag, kommer nog att sitta här hemma och skämmas för mig själv på onsdag gissar jag...

Jag jobbade till 13.00 sen gick jag hem och tog en snabb dusch, käkade lite soppa och så var vi iväg vid 14.00. Det var inget svårt alls att hitta så vi var till och med lite tidiga (konstigt att JAG kom i tid, eller...) men det var som sagt fullt ös. Efter att vi var klara med allt, fått alla hålltider och sånt så åkte vi till IKEA och bara strosade runt! Det var nästan folktomt och vi bara gick där och myste, hur härligt som helst!

Efter ett varv på var våning så gick vi upp och åt kvällmat innan vi slutligen plockade åt oss det sista och åkte hem! Vi fick köpt en hel del till husbilen, bestick lite slevar och sånt, täcken, kuddar och lakan! Såklart fick jag roffat åt mig lite värmeljus, både stora och små, det går här hemma kan man säj, vi eldar ett 10 tal varje dag nästan (utom när jag jobbar).

I morrn blir det nog att jag och Albin tar en sväng bort till mormorn för en stund i solariet (bara jag som ska sola, inte Albin, så ingen hänger upp sig på det...). Vi ska även på möte på kvällen men farmorn kommer hit och kvällsmyser med lillprinsen tills vi kommer hem.

Nu ska jag krypa upp i soffan bredvid min fantastiske man, tänk, jag är nästan nykär efter allt som hänt på sistonde!

Lite hålltider för det här med tävlingen om Trädgårdsbröllop på Liseberg.

Onsdag den 24 mars - Repotaget i GT
Från onsdag den 24 mars till torsdagen den 1 april klockan 12.00 - Röstning pågår
2-4 april - Vi blir informerade om hur det har gått
Onsdagen 7 april - Vinnande paret ska intervjuas för GT
Fredagen den 9 April - Repotaget om vinnande paret i tidningen
Lördagen den 8 maj - Bröllop i Lisebergs trädgård

Ska passa på och visa mina mysiga killar i soffan, så här såg det ut i kväll!


Ingen tid...

Tyvärr har jag ingen tid alls att blogga idag, dagen har gått i ett och nu har jag ett viktigt mail att knåpa ihop inför morgondagen...

Hoppas kunna återkomma i morrn kväll när allt är över och berätta hur det gått!


Äntligen helg!

Man kan tycka att det inte borde vara så värst spännande för mig att det är helg eftersom jag jobbar hela denna helgen men tänker inte så.
Albin får ju vara hemma och umgås med sin pappa hela helgen, det gör mig glad!
Jag har träffat massor av folk som tycker att det här med GT tävlingen är jätterolig och ska stötta oss.
Vi ska på middag hemma hos min svåger för första gången (ja alltså, jag har aldrig ätit något han lagat...)
Alla människor är så glada på helgen!


Vilken respons vi har fått på det här med tävlingen!
Alla tycker verkligen att det är jätteroligt och lovar att stötta oss och rösta. Det ska bli så roligt på måndag, samtidigt en aning nervöst såklart men mest ska det bli jäkligt roligt!
Vi är båda två helt paffa av alla dessa människor runt omkring oss som tycker det är så roligt och lovar hjälpa oss så gott dom kan, vi har bara stött på en enda surgubbe och det struntar vi blankt i!

Nu har jag snart druckit upp eftermiddags teet och ska ta meg en välbehövlig dusch inför middagen!


Vi är i FINAL!

Det är verkligen helt otroligt men idag ringde Katarina från Ecobride och berättade att vi var ett av 3 par som gått vidare till finalen! Det man vinner är ett bröllop på Liseberg! Men vi börjar väl ifrån början, eller?


Det hela började helt av en slump söndagen den 7 mars när David hade vart och köpt en GT. Vi har nämligen ingen som kommer och säljer hos oss men just denna dagen hade David haft ärende och vart iväg och då läste jag igenom den och jag fastnade såklart på annonsen ovan...

Eftersom jag har insett att David aldrig kommer att fria till mig så såg jag min chans och frågade om det var ok att jag satte ihop en liten anmälan och han tyckte bara att det var roligt, för det är väl klart att man inte kommer med, förra året var det ju över 200 sökande par!

Så jag satte ihop en liten text med lite bilder som juryn tydligen fastnade för!


Vi blev uppringda samma söndag som var sista anmälningsdagen och då meddelade dom att vi hade blivit ett av 10 par som var utvalda att få komma på intervju om vi fortfarande var intresserade och det var vi! David blev alldeles till sig och stack genast bort till mamma och solade!

Så i onsdags var det dax för oss att befinna oss på GT:s redaktion, mitt i Göteborg! Albin somnade så lägligt på vägen dit så vi lyfte bara över honom i vagnen och sen sov han så snällt igenom hela intervjun som tog en knapp timme. Det var 3 tjejer som intervjuade och informerade om hur det skulle gå till, en från GT, en från Ecobride och en från Hällsnäs.

Vi gick därifrån ganska lättade, vi hade gjort vad vi kunde, varit oss själva, jag med min stora mun och David  med sina alldeles egna, påhittade ord som bara kommer i tid och otid. Men det är sånna vi é och det är därför jag älskar honom så mycket och förhoppningsvis därför han älskar mig.

I dessa 3 dagar har dom hunnit intervjua alla 10 paren och innan idag ringde dom alltså och meddelade att vi hade gått vidare till finalen, vi har blivit utvalad som 1 av 3 par som ska få vara med i tidningen (GT) och som GT:s läsare ska rösta på. De par som fått flest röster vinner och får gifta sig på Liseberg och allt vad det innebär!

Nu när vi kommit såhär långt så vill vi ju såklart gärna vinna!

När dom ringt och sagt att vi gått vidare så sprang jag ner och slängde upp dörren och ropade ut till David att vi ska till Göteborg på måndag, han trodde först att jag skämta!

På måndag ska vi till Fotograf Cecilia i Göteborg och ta studio bilder, bli intervjuade för webbTV och även för repotaget till onsdagens GT. Hos fotografen blir man tydligen lätt stylad men hur ska det gå på den där WebbTV intervjun?

Repotaget kommer att publiceras på onsdag, nu den 24 mars och det ska finnas röst-talonger i GT varje dag i en hel veckas tid. Man kommer även kunna rösta på internet men det är en röst per IP adress som gäller och om då fler i familjen vill rösta så finns det som sagt en talong i tidningen med. Jag kanske ska be chefen köpa alla GT i en hel vecka och sponsra oss!

När röstingen är avslutat så får brudparet veta vem som har vunnit och då blir det planering på högsta nivå! Det är massa spännande som ingår i "priset", bla allt detta!

Vigsel i Lisebergs Lustgård
Personlig bröllopskoordinator genom hela planeringen
Konsult för Ecobröllop
Inbjudningskort
Accessoarer till bruden -
hildur.se
Kläder till Brudparet
Kläder till brudtärna & brudnäbb -
Gemenskap Grön
Skor till brudparet
Bröllopsfoto -
Fotograf Cecilia
Hår & Makeup till bruden
Brudbukett -
Munkeröd
Vigselmusik
Bröllopsmiddag på Lisebergs Wärdshus
Bröllopsnatt på Liseberg Hotell Heden i en av deras sviter

Nu hoppas jag ju att alla mina bloggläsare kilar och köper en GT direkt på onsdag morgon, eller?


Äntligen frisk!

Jag fick tillbaka baklusten nu i eftermiddag och då måste jag ju vara helt frisk!



Idag svängde jag och Albin ihop världens godaste 1-timmes frallor som vi hade till kvällsmaten idag, super enkla och det tog verkligen bara en timme att baka dom! Visserligen är jag mer för grova frallor men någon gång i bland får man ju unna sig en ljus fralla!

Nu ska jag strax ta och stoppa mitt blonda lilla yrväder i säng och sen blir det nog ett litet blogginlägg till innan läggdax, måste ju berätta om det där vi gjorde i Göteborg, vi har nämligen tagit oss till final!


Woho, bättre idag!

Jag tror faktiskt jag känner mig lite bättre idag, är fortfarande trött och matt men det går absolut åt rätt håll så i morrn blir det jobbe, som jag faktiskt saknat, för jag gillar mitt jobb och att träffa massa folk!

Dagis-lämningen idag gick minst lika bra som igår, han sprang rakt in till dom andra barnen och fröknarna när vi kom och jag fick ropa på honom för att få en hejdå-kram, så vill jag ha det varje gång och jag hoppas verkligen att det kan fortsätta såhär nu!

Albin ville tvunget gå till dagis, i regnet så det gjorde vi och jag var helt slut när jag kom hem igen så nu ska jag ta en stor kopp te och gå och lägga mig en stund till.


Ingen bra dag alls...

Just nu i vårt badrum...



Albin älskar att både bada och duscha så idag fick han hoppa i badet efter kvällsmaten som idag bestod av mannagrynsgröt, hela familjens favvo, han har nu snart suttit där en timma och det får han gärna han brukar hojta till när han har tröttnat.

Om vi ska återvända till överskriften då. Som ni kanske förstår har det inte blivit bättre och jag fick idag inse mina begränsningar och faktiskt stanna hemma... Den enda utflykte jag har gjort idag var till och från dagis. Jag vet inte om Albin faktiskt förståd att mamma inte alls mådde bra för han var hur duktig som helst i morse (det brukar han iofs vara) och när jag berättade att han skulle till dagis idag så sa han inte en enda gång att han inte ville dit. Vi tog en mycket långsam promenad bort och direkt när vi kommer in så börjar han glatt prata med en av fröknarna medan jag organiserar lite på hans hylla. Fröken säjer att han får välja om han vill vara ute en stund eller gå in för det var en pojk som frös och hade gått in. Då sa han att han helst ville gå ut och sen skuttade han ut innan jag ens hann blinka, jag fick ropa tillbaka honom för en puss & kram!
Sånna skulle alla lämningar var!

Jag gick hem igen och la mig. Jag lyckades fixa lite middag och sen vilade jag igen och innan det var dax att hämta på dagis så tog jag mig i kragen och tog en varm dusch.

Albin är så duktig så när vi kom hem hämtade han lite pyssel och satte sig bredvid mig i soffan där jag genast la mig i väntan på pappan. Som väl va hade David handlat innan han kom hem och nu har vi som sagt ätit kvällsmat och jag tänkte faktiskt gå och lägga mig. Trots massa vila idag är jag helt slut redan!

Här kommer bilderna på Albin i husbilen förresten.


Natti


Usla bacillusk!

Jag förstår inte vad det är för nåt "färe" som rör sig mellan Sandagatan & Wallmarksvägen här i Tvååker! Först var det David, sen Albin och efter det blev det mamma och pappa (och brorsan) och nu jag. Fast jag har nog en lindrigare variant än mamma & pappa för dom har öppnna kranar till näsor numera, det har inte jag, men frossa, yrsel och fullständig matthet är inte heller att leka med!

Hur som helst så har vi i vart fall i Göteborg idag för i morse kändes det mycket bättre men nu när vi kom hem så var det bara att gå in och lägga sig. Albin har vart med hela dagen och som vanligt är han så snäll när han få vara med, även när vi kom hem och jag var så matt så lekte han för sig själv bredvid mig medan David åkte och jobbade. Nu är dom ute (eller iväg någonstans) så jag får vara själv hemma. Jag har kollat på massa helt ointressanta eftermiddags serier på tv och druckit flera koppar te.

Vi har ju som sagt vart i Götet idag och jag hade gärna berättat vad det var vi gjorde där men det får vänta, vi ska nämligen få besked på lördag och då kan jag avslöja vad det är. Det är en tävling och vi hoppas såklart på att gå vidare till finalen!

Idag blir det ingen träning för mig, det går bara inte så jag ska bara kurera mig och hoppas vara fit for fight till helgen, det är min jobbe helg och jag vill inte loosa så många timmar som helgerna ger!

Skittråkigt är det att vår fina husbil bara står där ute och jag inte orkar pyssla om den! David och Albin är säkert ute och donar nu, jag som oxå ville vara med, men när jag piggnat till då ska vi åka och införskaffa allt som vi skrivit ner på vår lista. Förresten mamma, har du inga grytor som du inte behöver...?
Jag tog några bilder på Albin när han satt som en kung igår när vi körde hem men kameran ligger i bilen och jag orkar inte gå ut, ja så keligt är det, men jag ska visa så fort jag bara kan!


Husbil!

Jag är alldeles fär trött för att gå in på några detaljer men idag har vi i alla fall vart och hämtat hem vår efterlängtade husbil! I morrn är hela familjen laddade för nya äventyr, men vad det är, det håller vi lite på...

God natt alla Bloggisar!


Underbara dag!

Igår på dagen hände det ju inte så mycket att skriva om, jobbade hela dagen och slutade halv 5, åkte direkt och hämtade Albin som var hos mamma (hon hade hämtat på dagis). Vi åkte hem och väntade på pappan medan jag passade på att ta en snabbdusch inför kvällens klädprovning!

Mamma kom hit och hämtade upp mig och sen cyklade vi bort till MAGI där vi började med lite mat och sen var det full fart! Alla utom en var där och provade kläder för fullt och jag fick fatt i några riktigt snygga plagg så det ska bli jätteroligt när det äntligen är dax. Förra gången var det lite nervöst den första vändan ute på "Cat walken" men sen släppte det och blev jätteroligt!

Jag ligger faktiskt fortfarande i sängen men det börjar bli dax att stiga upp och fixa i ordning, för idag har vi en fantastisk dag framför oss... Ni får veta mer i kväll!


Modevisningen!

Fick en förfrågan angående modevisningen som jag tjatar om här i bloggen och det trodde jag redan att jag skrivit om men efter en snabb genomgång av bloggen så upptäckte jag till min fasa att det ju inte står nåt vettigt alls om den!

Det är MAGI mode som har modevisning av vår & sommarkläder. Det är måndagen den 29 mars kl 19.00 i Medborgarhuset i Tvååker och biljetterna kan köpas (kostar 50:-) på MAGI mode som flyttat in i gamla Holgers kläder, mitt emot Time (gamla statoil) i Tvååker. Vi är ca 10 modeller i olika storlekar och former. Som ni säkert förstår så är jag en modellerna. Vi gjorde detta i höstas med och det var såå lyckat fast nu blir det mycket större, mer folk, större lokal och mer kläder!

Så om ni inte redan köpt er en biljett så snabba er till MAGI och införskaffa en för det kommer bli toppen!
Det blir tilltugg, musik, massa fina kläder (och modeller såklart!) och erbjudanden!


Zelda

I fredags var här en söt liten kicka som heter Zelda och fotograferade sig, så här såg det ut!


Våren på G?

Kan det vara så tro? Hur som helst så har jag och albin i alla fall vart ute i det fina vädret och eftersom det känns som vår så tog vi med Albins cykel och han var överlycklig över att äntligen få cykla igen! Vi tog vägen om mormor och morfar och sa hejdå till morfarn som ska åka till Tyskland och jobba. Jag passade på att sola nu igen, kan ju inte vara hur blek som helst på modevisningen, det är ju bara 2 veckor kvar! Nästan så jag börjar bli lite nervös, nästan alla biljetter är ju redan sålda, var visst bara typ 30-40 stycken kvar!

På vägen hem från mormorn så var det faktiskt så varmt och gott att både jag och Albin slängde av oss jackorna!


Albin sover och jag väntar bara på att David ska ringa och säja att han är på väg hem, då ska jag börja med maten, sen tror jag vi fortsätter resten av dagen ute i det fina vädret. Jag ska i väg lite senare och skrapa lotter med jobbet och i morrn är det jobbe som gäller, fast bara till 5, då kommer Gabbe och löser mig så jag kan vara med på Magi på kvällen. Vi ska prova ut kläderna vi ska ha på oss på modevisningen i morrn kväll!


Myskväll!

Ja, det är mycket mys nu för tiden...

I kväll har vi vart inne och ätit på restaurang. Vi klädde upp oss och åkte till China Sea där vi bokat bord. Albin var så duktig, satt på sin stol hela tiden och åt som aldrig förr, vi fattade ingenting, varken jag eller David men han verkar gilla kina-mat skarpt!

Sen beställde vi in efterätt, Albin och David åt varsin glass och jag tog en fruktsallad.


Nu är vi hemma och ha vart sedan melodifestivalen började och jag tycker det är riktigt bra i år, mellan underhållningen var ju helt outstanding, med en hel hög gamla schlagerlåtar och dessutom med orginalartisterna! Jag rös, på riktigt!

Nu ska jag strax gå upp och fortsätta mysa med grabbarna som ligger och tittar på tv en våran säng (ja, Albin sover förstås...) och sova gott i väntan på morgondagen!


Härligt med ledig helg!

Åhh va det är härligt med lediga helger! Eftersom jag hade jättesvårt att somna igår kväll (låg i sängen och kollade på Daylight...) och David ändå var uppe redan vid halv 5 i morse så fick jag sovmorgon! Jag gick inte upp innan klockan 8 och då till dukat frukostbord med 2 pigga killar som vart på bageriet och handlat frallor!

David jobbar idag så jag och Albin passade på att baka lite bullar, dagen till ära!



Albin är en riktig hejare på det här med att baka, han har en egen deg och vet precis hur man ska göra så har år alltid göra egna bullar som är alldeles lagom i storlek till honom med. Medan degen jäste så passade vi på att skålla lite rågmjöl och förbereda för ett gott Lailabröd-bak!

Louise och Bodil har vart här och hämtat ljus och vi har hunnit med att både tvätta, diska, dammsuga och äta lunch! Vi hade några bitar pizza över från igår som vi åt, Albin och jag!



Igår var vi ju hemma hos mormorn och morfarn, jag skulle sola och Albin var mormor-sugen sa han (men när vi kom dit och upptäckte att morfarn var hemma så blev han visst morfars-sugen...).
Anna & Ella kom förbi på lite fika oxå!



Nu sover Albin middag och jag har bröden i ugnen. Vi väntar på att pappan ska ha jobbat klart snart så vi kan fika och sen i kväll kanske det blir nåt lite lyxigare, som att äta ute!


Fredagsmys!

Vi har haft fredagsmys här idag men jag tyvärr inte hunnit med att mysa så mycket med mina pojkar... Efter att David kom hem så åt vi hemmagjord pizza och sen fick jag kila upp och redigera bilderna från i förmiddags men det gick snabbt och smidigt och jag fick ligga och mysa en stund med Albin i hans säng innan han somna. Han va så söt, när vi kröp ner i hans säng så sa jag

-Åhh va mysigt, vilken goo säng du har!
-Kan vi ta med min säng i husbilen?
-Njae, det kan vi nog inte men där har du en annan jättego säng!
-Kanske kan vi ta med mamma & pappas säng då?
-Nää, det får inte plats, där är redan en säng.
-En annan gång då!

Nu är det nära, bara några dagar kvar och vi räknar ner!

Albin somnade direkt och jag och David fick lite mys i soffan med en skål popcorn och På spåret!

Nu ligger jag i sängen med laptopen och ska alldeles strax lägga huvudet på kudden och invänta lördagen! I morrn kommer Louise hit och hämtar sina ljus och så ska vi baka lite, blir nog bröd och bullar, sen får vi se vad dagen har att erbjuda!


Hjälp i studion...

Idag har vi haft fullt upp och jag har en massa bilder som ska redigeras på en liten tjej som heter Zelda som var här i förmiddags. Men innan Zelda och hennes mamma kom så hjäpte Albin mig att fixa i ordning studion.



Kanske kommer det ett längre inlägg senade i kväll, om det hinns med. Hade hoppats hinna titta på "På spåret" och Solsidan i kväll med.


Morgonmys...


Jag vet inte vad jag ska göra när han är så ledsen över att han ska åka till dagis så idag har vi suttit i soffan och kollat på en film, pärlat lite och lekt med Kajsa. Han har suttit uppkrupen i mitt knä hela morgonen, tills pappan kom och hämtade. Då och då kommer det över honom att han snart ska till dagis och då blir han ledsen och undrar om han inte kan få vara hemma isället.

-Men det går ju inte, mamma & pappa är ju på jobbet.
-Jag måste vara hemma och passa kisarna!
-Dom klarar sig älskling, dom är ju ofta hemma själva
-Men jag vill inte till dagis, måste jag det?
-Ja, men det kommer bli jätteskoj och så hämtar pappa dig sen!
-Snyft, snyft...

MITT MAMMAHJÄRTA GRÅTER!


Torsdag är värst, jag hatar torsdagar, får inget gjort, går bara hemma och längtar efter Albin, undrar hur han har det och om han är ledsen för han längtar efter oss (han hade gjort det en dag...)

Över till något roligare!
Jag filmade Albin och Kajsa lite innan när dom höll på och busa.



Knytningen på slutet filmade jag en kväll får några dagar sen.

Nu har jag betalat lite räkningar, fixat lite med SCF:s sponsorblad och snart är det dax att gå ner och fixa middag för i eftermiddag är det jobb!

I morrn är jag ledig och på förmiddagen kommer det en bebis hit för fotografering.


Bebismage!

Lovade ju att visa bilder från gårdagens fotografering och här kommer dom.
Jag lägger aldrig ut några bilder utan att fråga om lov!


Denna bebisen beräknas titta ut om ca 5 veckor!


PartyLite!



Efter att vi vart hos tandläkarn så gick vi bort till mormorn och stannade på middag (vi bjöd in oss själva...) sen somnade Albin som en sten i vagnen direkt när vi började gå hemåt. Medan han sov så passade jag på att dammsuga av, redigera några fler bilder och ta en fika.

Vi hade ju lite annat att pyssla med på eftermiddagen så jag väckte Albin efter en knapp timme och han var fortfarande jättetrött sa han men han fortsatte slumra lite medan vi köre till Växtriket. Vi köpte det vi skulle ha och sen körde vi till jobbet och hämtade Partylite-paketet som äntligen anlänt (fast jag inte väntade det innan i början av nästa vecka!). Vi var ju tvugna att ha lite mer mjöl (fattar inte hur många kilo mjöl jag gör av med varje vecka!), så vi tog en lova i affären med.

Väl hemma så började vi packa upp, lägga ner i påsarna och gå igenom det som faktiskt var vårat! Det blev så fint med nya ljus och nya växter!


Överst: Nya ljus i vardagsrummet, gröna såklart och doften är bambu...
Sen är det nytt i Albins rum, köket & på vardagsrummsbordet.

Fick äntligen hem en ny ljushållare till väggen i trappan, där har ju vart tomt sen den 9 dec (när pappa slet av hälsenan och David störtade ner för trappen mitt i natten och rev ner den ena...).


Har köpt hem dom nya stora teljusen från Partylite och dom passade perfekt och så har jag även köpt ett glasljus med doften Hallon Iste som kom i ett fint, målat glas som jag gissar kan bli en fin tulpanvas när ljuset brunnit ut. Det blir nog att jag kommer köra kombinationen ljusrosa och grönt i hallen i vår...

Nu har vi tänt en massa ljus och väntar bara på att pappan ska komma hem så jag kan åka och träna!
Albin passar på att pärla lite i väntan på pappsen...



Förresten, det gick jättebra hos tandläkarn! Albin gapade stort och han fick beröm både för att han hade så fint bett (tydligen väldigt bra att vi tog nappen så tidigt som vi gjorde) och att han inte åt godis och läsk än! Han fick välja en tandborste och valde en rosa med en grön groda på som han tyckte var väldigt fin. Nu blir vi kallade igen om ett år. Han hade 19½ tand så vi väntar bara på att den sista lilla kindtanden ska komma upp helt sen är det fulltaligt i munhålan! Stefan (tandläkarn som jag haft i hela mitt liv!) tittade på mig när vi kom in och sa till Albin "Nu ska vi se om du har lika fina tänder som mor din"

Det hade han ju och vi hoppas att det fortsätter så för jag har ju än inte haft några hål i mitt snart 30-åriga liv...

Nu kom pappan så jag ska svida om och sticka iväg till träningen!


Skållat lingonbröd!

I går bakade vi moster Lailas god bröd, ett skållat bröd med rågmjöl och lingon, super gott!



På förmiddagen var jag iväg på behandling hos Osteopaten och sen hade jag en fotografering direkt efter det, kanske får ni se ett litet smakprov på det senare...

Albin var hos mormor hela tiden och hade så lägligt somnat när jag kom så han fick sova klart och sen åkte vi hem och lagade middag, åt och gjorde oss klara för en promenad i det underbara vädret!

Vi gick en sväng och passade på att handla på vägen hem, sen satte vi igång med brödbaket. Medan det jäste och gräddades passade jag på att redigera bilder medan Albin bygde tågbana på sitt rum.

Kvällsmaten var uppskattad må ni tro, båda mina gossar äter som tokar när det serveras nybakat! Brorsan kom in och fick med sig några skivor han med, det var uppskattat!

Kvällen beståd av sagoläsning, mästarnas mästare & House.

Nu ska vi bort till tandis med Albin, sen blir det en liten sväng med bilen, har lite små ärenden, bla till blomsteraffären, mina krukväxter i köket ser inte ut att trivas...


På språng!

Jodå, vi är uppe sedan några timmar tillbaka, Albin ligger i soffan och jag springer runt och packar grejer. Albin ska få vara hos mormor en sväng på förmiddagen medan jag ska till Osteopaten och sen direkt iväg och fota en bebismage. Kanske hinner jag uppdatera en sväng lite senare, vi ska nämligen baka Moster Lailas goda bröd här hemma idag med tänkte jag!


Ritar & suddar...

Om ni undrar vart jag håller hus idag så har det vart fullt upp!

Började dagen med att jobba en sväng och sen hem och förbereda maten. Idag gjorde jag en slags fiskgratäng som blev skitgod, rent ut sagt! Efter det hade jag lite papper att få ordning på eftersom vi hade styrelsemöte i eftermiddag och jag var tvungen att få ordning på räkenskaperna så jag hade nåt vettigt att presentera.

Mötet varade i ca 2 timmar och sen tjötade vi lite skit innan vi gick hemåt, jag och brorsan (mötet var i Tvååker idag). Efter kvällsmaten så började vi mäta, rita, sudda, mäta igen, rita igen och sudda igen...
Naturligtvis handlar det om vårt senaste renoveringsprojekt, övervåningen! Detta håller vi på med än. Albin har somnat sen en timme tillbaka och vi sitter fortfarande i köket och ritar, diskuterar och ritar om!

Någon närmare uppdatering blir det inte idag och i morrn är det jobb 10-20.


Måste vara nåt...

Jag vet inte vad det är, men nåt mög är det jag har fått! I går kväll hade jag sån huvudvärk att jag trodde jag skulle avlida och inte hjälpte det med värktablett heller. Ansiktet är svullet och konstigt och jag har provat mängder med olika nässpray för att försöka få trycket att släppa med det går inte! När jag låg i sängen i går kväll och kämpade med huvudvärken så bestämde jag mig får att gå till VC som i morse men när jag vakna hade jag såklart ingen huvudvärk och blev överlycklig, för VC är inget ställe jag längtar efter att besöka precis.

Men nu, efter några timmar så har det kommit tillbaka, det gör ont i huvudet, river lite i halsen (men halsontet går helt klart att stå ut med), känner mig stel i nacken och huvudvärken gär mig nästan lite svimmfärdig/illamående på nåt konstigt sätt. Ja, jag behöver inte jobba så många timmar idag då Albin fortfarande inte kan gå till dagis så kommer hans farmor efter middag och jag kan gå och jobba en sväng. Jag slutar klockan halv 7 i kväll och jag gissar att det blir tidigt i säng för min del efter det.

Jag ska passa på att bjussa på några kort från i går. Jag kände mig verkligen kass och tyckte jag behövde nåt varmt så jag och Albin gjorde fruktsoppa, på torkad frukt. Det var jättegott och jag la inte i nåt socker så den var inte alls så söt och sliskig som den man köper, det kommer vi göra många gånger!



Sen kom pappa David hem och gjorde ett snabbt gästspel, han var bjuden på Wic matchen så efter att han och Albin duschat så kom det någon och hämtade honom och vi passade på att göra lite negerbollar.


Tyvärr var ju varken jag eller Albin särskillt allerta i går kväll så vid halv 7 fickade vi på varsin liten boll och sen gick vi upp och la oss, redan vid halv 8! Jag hade ju bestämt mig för att kolla på Criminal Minds mellan 21-22 men annars hade jag lätt somnat vid 8!

Nu ska jag ta det lungt en liten stund och sen gå ner och ta lite middag innan det är dax att bege sig bort till jobbet. Albin ligger i sängen och vilar men jag hör honom fortfarande så än har han inte somnat i alla fall...


En vanlig syn...


De senaste dagarna har det ofta sett ut såhär och gör fortfarande då febern inte givit med sig.
Just nu ligger han och sover och har gjort sen middag, alltså snart 2½ timme, men när han är sjuk får han sova så länge han vill, min lilla älskling! Jag tempade honom innan han somnade och då hade han 38,2 så han har inte så hög feber som i tisdags.

I morse körde jag in en kompis till stan och passade då på att lämna av Albin hos mormorn (vilket han var överlycklig över) och uträtta lite ärenden, tanka och sånt. Var på apoteket och köpte mer alvedon till Albin (det är ju snart helg och man vet ju aldrig!), nässpray och halstabletter till oss vuxna. När Albin ändå var hos mormorn passade jag på att köra om MAGI och kika, dom hade ju 20% (hade klippt ur annonsen i HN) denna vecka oxå efter nyöppningen förra veckan. Provade flera jättefina toppar och ett tag hade jag riktig beslutsångest men Gitte hjälpte mig och till slut blev det en liten klänning/tunika som fick följa med hem! Jag älskade den från första sekunden jag fick den på mig, även om jag inte alls tänkt mig svart.



Bilden gör den inte alls rättvis men jag försökte i alla fall!

När jag var klar hämtade jag upp min lilla älskling som hade haft det toppen hos mormor men var trött när jag kom och ville gärna åka hem och vila. Han fick lägga sig på soffan och kolla lite på Ice Age 3 (för 2:a gången i dag...) medan jag tog tempen, gav alvedon, sög rent i näsan och gav nezeril. Jag han knappt gå ut ur rummen innan han sov! Undertiden passade jag på att laga lite middag, sammtidigt som jag kollade på Halv åtta hos mig och Fuskbyggarna från igår, på Tv4 Play. David kom hem och åt middag han med så vi fick träffats en stund för han ska nämligen på Innebandy (Wic) i kväll med Derome och eftersom Albin är sjuk så jobbar Ida för mig.


Kasslergryta med, svamp, paprika, purjo, tomat och basilika.

I morrn ska jag jobba så vi får trixa lite, jag får komma lite senare så kommer Albins farmor och myser med sjuklingen tills pappan kommer hem. Sen är det min jobbehelg så det kanske kommer vara lite tunt med inlägg i helgen. Nästa vecka drar det igång lite med fotograferingar, jätte skoj!

Jag har ju jobbat på några grejer till jobbet (ICA) oxå och det är äntligen klart så det kan jag ju visa med!

Nu tänkte jag runda av här och krypa ner bredvid min sjukling i soffan och mysa, jag är ju själv fortfarande tung i huvudet med tok-rinnande snok och skav i halsen...


Uppdatering...

... från sjukstugan

Vi är fortsatt sjuka här i Tvååker och nu är även mamman i familjen riktigt förkyld! Pappan håller sig undan genom att jobba och igår när han kom hem så var han bättre än på flera dagar medan jag bara blir sämre...

Albin har fortfarande feber och idag på förmiddagen hade han 38,4 så jag ringde dagis och informerade om att Albin i alla fall inte kommer i morrn och så får vi se på fredag, det beror ju på hur han mår i morrn. Han äter verkligen inte bra alls, idag har jag bara lyckats få i honom lite proviva mango, en halv piggelin och en liten yoghurt... Han ligger mest i soffan och vill såklart att jag ska ligga jämte och gärna kolla lite på en film eller läsa saga. han var lite piggare på förmiddagen idag och hjälpte till med att våttorka lite men när mormorn vart här och kramats lite så slocknade han direkt när hon gått och vaknade efter 1½ timme och var ledsen. Han hade nog ont och var jättevarm så jag fick övertalat honom att ta en alvedon och nu är han liiite piggare, men inte hungrig.

Jag bara snörvlar och snörvlar, huvudet känns som en ballong, redo att explodera när som helst och ikväll är det ju träning, jag vill gärna gå (för JAG är inte den som ger upp i första taget, har jag bestämt mig så har jag!) men jag vet inte om det kanske bara blir värre, jag ska ju trots allt jobba hela helgen... Några goda råd, någon?

Nu ska jag i alla fall gå ner och ta mig en kopp te och en alvedon, sen har jag lovat Albin att han ska få vila i vagnen en stund så vi i alla fall kommer utanför huset en stund.

Info för er som beställt ljus, jag har lagt ordern och dom beräknas komma i början av vecka 11 men jag meddelar så fort jag vet att dom är på väg.


Öroninflammtion



I går på morgonen vaknade jag av att Albin kom och grät, han hade jätteont i örat stackarn!

Eftersom jag bestämde mig för att gå till den öppna mottagningen på VC så fick han ingen Alvedon och hade jätteont och grät i 2 timmar, hemskt för mitt arma mammahjärta!

När vi kom dit vid 8.40 (dom öppnar 9) så fick vi nummer 5! Där satt redan ett gäng glada pensionärer och hade mysigt, ungefär som ett litet frukostmöte. Albin grät och hade jätteont där vi satt och väntade. Jag har verkligen inget emot pensionärer eller övriga vårdsökanden över huvudtaget och visst är det först till kvarn i alla lägen men jag kan känna lite frustration över att ingen reagerade på den lille killen som satt i hörnan och grät av smärta. Varför var det ingen som frågade om vi ville gå före? Alla sköterskor som gick förbi la huvudet på sne och tittade smärtsamt på honom medan alla andra i väntrummet fortsatte med sina diskussioner (märkligt nog verkade alla äldre människor, som redan satt i väntrummet, känna varandra).

Långt om länge var det i alla fall vår tur och då var Albin så trött, utmattat att han bara hängde i min famn, han orkade inte ens gå (ska kanske tilläggas att vi vart vakna varannan timme hela natten oxå). Doktorn tittade i örat och konstaterade öroninflammation på höger sida och en kraftig rodnad (vad det nu betyder) på vänster. Nu fick man tydligen välja om man vill ha penicillin eller inte (jag kan tycka att det är en läkares uppgift att ordirnera vad som passar just mitt barn). Vi valde i alla fall att inte ta penicillinet utan att försöka läka ut det själv med alvedon, ipren och nässpray och än så länge går det ganska bra.

Han äter inge vidare, har fortfarande feber och en förskräcklig hosta men han klagar inte på ont i örat längre. Jag vabbade i går till David kom hem, sen åkte jag och gjorde mina sista 4 timmar på jobbe, men jag var inte pigg! Här hemma snörvlar vi nåt förskräckligt, alla 3 faktiskt och huvudvärken efter den minst sagt sömnlösa natten gjorde sig väl påminnd trots tappra försök med alvedon.

Natten här hemma har vart helt ok, jag har sovit gott sånär som på ett avbrott vid halv 1 då Albin kom och var kissenödig men han somnade om snabbt igen. Han gick upp i morse vid 5.40 med David och väckte mig vid 6.45 och sen hade vi lite morgon mys med sagoläsning. Eftersom han inte klagat på ont i örat alls idag så har han inte fått varken ipren eller alvedon och vid halv 10 däckade han fullständigt i soffan. Han ligger i ena änden och Kajsa i den andra.

Det är ju himla fint ute idag och jag hade tänk att vi i alla fall skulle ut och få lite frisk luft sen, så efter middagen tror jag att vi ska ta på Albin mössa, bädda ner i vagnen och ge oss ut på en liten promenad!

Jag måste ändå få vara lite stolt mitt i all sjukdom. Han är såå duktig, min lilla skruttunge, han är väldigt tapper och gråter sällan, det får göra bra ont om han ska gnälla. Han är så förståndig när vi suger ut allt eländigt snor stup i kvarten, sköljer med koksalt och puffar nässpray. För det rinner hela tiden, jag får snyta var 5 minut ungefär och han kommer själv så fort det börjar komma.

Nu ska jag ta en alvedon och hoppas att trycket bakom pannbenet släpper sen kanske jag orkar fixa lite med några beställda bilder och förbereda maten.


RSS 2.0