Hemma!

Nu är vi hemma!

Vi har vart i Malmö hela helgen.
I fredags morse körde vi. David tog husbilen och jag tog golfen. Albin lämnade jag av på dagis vid halv 9 och sen körde jag ner mot Örkelljunga. Det tog ju inte så lång tid innan jag hade hunnit i kapp David och husbilen men sen följdes vi åt till Bengts. Vi var framme i Örkelljunga precis klockan 10 och lämnade husbilen, pratade lite med "vår" försäljare och kikade lite på nya husbilar innan vi körde vidare till Malmö.

Eftersom vi hade några timmar att slå ihjäl innan vi fick vårt rum så stack vi till IKEA i Malmö. Vi hade tänkt ta IKEA i Helsingborg på vägen hem men eftersom vi ändå skulle ta lunch och som sagt, hade några timmar kvar så körde vi dit. Vi fick fatt i det vi skulle och faktiskt bara det, helt otroligt! Vi kom till hotellet strax innan 15 och "boade" in oss på vårt rum innan jag tog ett långt, varmt bad och vi gjorde oss klara för hotellts helt fantastiska kvällsbuffé! Sååå mycket gott, stackars David blev ju proppmätt. Vid halv 7 körde vi ut till Sturup där mötet var.

Vi hade möte och efter det hade Fia ordnat med ostbricka, vin & öl. Vi åkte till vårt hotell vid 22.30 och jag stupade i säng klockan 23... På natten sov jag som en stock! En riktig säng (lite skillnad på hur vi sover nu hemma...) och bredvid David. Vi tog sovmorgon och gick inte upp innan 8.15! Både jag och David kunde inte komma ihåg när det hände sist, vi gissar på lite mer än 4 år sen.

Direkt tog vi en härlig morgonpromenad på Malmös smågator innan vi gick tillbaka till hotellet och åt av den gigantiska frukostbuffén. Vi fortsatte förmiddagen i lugnt tempo och gick upp på rummet och bara tog det lugnt. Jag packade alla saker vi kunde tänkas behöva inför kvällen i fall vi inte skulle hinna tillbaka i mellan mötet och middagen och sen vid 12 åkte vi ut till Sturup igen.

Mötet gick bra och jag har en hel del som ska fixas, men det blir då inte idag! Vi var klara redan vid strax efter 16 och de andra i styrelsen var snälla nog att låta mig åka direkt så vi kunde duscha på hotellet i lugn och ro. Jag tog mig till och med ett bad till, något som mina fogar uppskattade. Strax efter 18 åkte vi tillbaka till Sturup och innan middagen slank vi in på brorsan & Joels rum en liten stund. Klockan 19 var det middag och det var trerätters, jag blev mätt och lite till, trots att jag gav ganska mycket av min middag till David...

Det blev en jättelyckad avslutning på årsmötet/årsfesten och vi var hemma på hotellet vid midnatt. I natt har jag inte sovit lika gott och vaknat flera gånger. Vaknade ganska tidigt och lyckades dessutom väcka David så vi gick ner och åt frukosten strax innan 8 och hade gett oss av hemåt redan innan 9 i morse.

Jag längtade ju efter min lilla kille som vart hos mormor/morfar en natt och hos farmorn en natt. Vi åkte och mellanlandade hemma och kollade hur det gick för pappa som höll på för fullt med övervåningen innan vi åkte vidare till farmorn där jag äntligen fick hålla om min goa lilla pojk!

Svärmor bjöd på middag och Albin somnade som en stock i min famn direkt efter maten. Han hade väckt farmorn redan vid 6 (vintertid) och då hade dom gett sig ut på promenad med hunden. I 2½ timme hade dom vart ute och promenerat! Väl hemma så var han som vanligt ganska svårväckt men det gick och nu har vi haft innemys, jag och Albin. Pappan svidade om till arbetsbyxor direkt och håller på för fullt där uppe medan jag har packat upp, tvättar, dammsuger och städar av.

I morrn blir det ännu en vilodag för jag är helt slut i kroppen! Detta var det sista, såpass ansträngande, som jag gjorde innan den där bebisen tittat ut!
Visserligen är det lov för Albin hela veckan så han ska ju underhållas men det går ju så bra nu när han förstår att mamma har ont och han måste ta det lite lugnare.


Jag tar en liten bloggpaus... Tänkte bara...

Jag tar en liten bloggpaus... Tänkte bara förvarna så ni inte undrar vart jag tar vägen. Kanske, om jag hinner, att jag uppdaterar i farten men annars är jag tillbaka i bloggosfären på söndag kväll eller någon gång under måndagen. Idag har dagen gått i ett kör på jag har knappt hunnit tänka och det märks. Bebisen i magen är helt sjövild och det har varvats boxnings ronder med ganska obehagliga sammandragningar hela kvällen från det att jag till slut satte mig ner. Nu ska jag verkligen försöka somna och jag hoppas att bebisen gör det samma!


Ny vecka!

Idag går vi in i vecka 35 och som jag sagt innan,
 nu börjar det verkligen närma sig och det med stormsteg!



Såhär ser magen ut idag. Jag har inga bilder att jämnföra med denna veckan men nästa vecka kommer den allra sista veckobilden på magen från när jag väntade Albin, för 1½ vecka senare var han ute!


Svea & Ted

Dessa söta syskon fotograferade jag för en vecka sedan och idag var dom här och valde ut sina bilder.
Det gick så bra, dom var så snälla och bilderna blev ljuvliga!


Min 4-åring är fantastisk!



Visst är han precis som alla barn han oxå, som trotsar i bland och har alldeles för många myror i brallan
 men idag tex undrar jag om jag hade klarat av dagen utan honom...

Han har hjälpt mig hela dagen, med alla hushållssysslor som jag numera har för ont för att göra
Han har alltid varit hjälpsam och velat vara med vad man än gör och det är ju bra men nu är det ju så att jag ropar och ber om hjälp stup i kvarten.

Idag har han tagit ut 2 masinker tvätt ut maskinen och hjälpt mig sortera vad som ska hängas upp och vad som ska in i torktumlarn. Medan jag hänger upp tvätten på torkställningen så fyller han torktumlarn och sätter i gång den. Han hjälper mig ta upp saker från golvet som jag tappat, ge katterna maten (som oxå står på golvet).

När vi tömtde diskmaskinen idag så langade han upp allt från understa korgen till mig. Medan jag lagade middag så hämtade han allt jag bad om, elvisp, morötter, skalkniv, skärbräda mm.
Jag har börjat bli lite "hårdare" på att han ska ta av & på sig det mesta själv och det går jättebra, han hjälper även mig med skorna ibland.

Nu i kväll när vi ätit ugnspannkakan så skulle pappan fortsätta där uppe och jag skulle göra Albin klar för läggningen. Jag duschade av honom i badkaret och det enda jag "kunde" hjälpa honom med var ju tvätta håret, sen gjorde han allt själv och han var väldigt noggrann och duktig
(har ett mycket stolt modershjärta just nu ska ni veta!).

Efter duschen ville han bygga lite med sina klossar och det fick han ju gärna, jag passade på att krypa ner i badet en stund, det lindrar sååå skönt med värme och "tyngdlöshet". Efter ett tag hade Albin byggt klart och kom in till mig i badrummet, hjälpte mig lägga fram handdukar, fylla på lite mer vatten och sen gick han och la sig, alldeles själv! När jag kom in så hade han redan somnat, men jag var tvungen att pussa och krama så han kikade upp och sa "gonatt mamma, älskar dig mest i hela världen, syns i morrn"

Nu blir jag helt plötsligt lite orolig. Lägger jag för mycket ansvar på min lilla 4-åring?
Fast det gör jag ju egentligen inte för jag ber honom bara.
Han blir så glad när han får hjälpa till och när han ser hur glad jag är över att han hjälper mig.

Nu vill jag ha hjälp här, ni är många som läser och alldeles för få som kommenterar!


Shoppat!

För att förtrevliga bloggen lite efter föregående (något ilskna...) inlägg så tänkte jag passa på att visa att jag minsann klivit lite över, en av mina, hårt dragna gränser idag. Jag och Albin körde iväg till Gekås en sväng i morse. David & elektrikern skulle vara hemma och jobba hela dagen och det är minst sagt svårt att hålla Albin ifrån övervåningen om det är någon där och grejar.

Tyvärr är det ingen bra dag alls i fogarna idag (beror nog på att vi var ute och promenerade en sväng igår, jag & Li) och jag har stundtals fått "hänga" över kundvagnen och dessutom pausa på ett flertal ställen i affären. En gång blev jag alldeles matt och yr av smärtan att jag fick sätta mig ner och då kom en av alla gulliga anställda med en mugg vatten! Det var ju ändå 4 år sedan jag jobbade där men en del "gamla" känner man ju fortfarande och pratar med och detta var en av dom!

Hur som helst så skulle vi inte ha så mycket igentligen, men vi har fortfarande inte hittat någon bra, 2-delad vinter dress till Albin. Vi har letat varje gång men det kommer ju nytt hela tiden så jag har inte köpt nåt fören jag hittat ett som är precis som vi vill ha det. Idag tror jag vi hittade den!

Jag tog en 110 och den är liite stor så jag ska "suga på karamellen" några dagar till och kolla med David sen vad han tror men den är jättefin och om det nu kanske till och med blir 2 veckors skidsemester så är det bra att ha ett ordentligt skidställ!

Nu till det där lite "förbjudna"...
Jag köper ju inga grejer till bebisen innan den är ute, jag är väldigt försiktig med sånt eftersom man inte vet vad som kan hända och så, men idag köpte jag faktiskt en grej.

Eller igentligen 2 saker men amningskuporna är till mig. Jag köpte en paket med nappar till nyfödda.


Amningskupor, nappar & Albins skid-dress

Jag blir ju mer och mer orolig för varje dag som går, att vi inte alls ska hinna bli klara i tid och hinner vi inte det så kommer jag inte heller komma åt alla bebiskläder (Albins gamla) som jag sorterat ut som ska tvättas.
Det betyder att den där BB väskan kanske får hastas i hop eller att mormorn får panikshoppa och tvätta upp så vi har nåt att ta på bebben.

Idag har vi 42 dagar kvar till BF och har alltså gjort precis 85% av graviditeten.
Jag känner på mig att det är en ganska stor bebis och att den inte kommer ligga där inne i 42 dagar till, kanske 32 dagar till och när jag tänker så blir jag ännu mer stressad över situationen.
Nu när jag är såpass rörelsehindrad som jag trots allt är så kan jag ju inte hjälpa till som jag hade önskat heller. Jag hade gärna velat tömma, städa och tvätta husbilen som ska iväg i helgen men det går bara inte, jag kan inte klättra runt där inne med en tung dammsugare efter mig, det är ju knappt att jag kan ta mig från sittande till stående för sjutton! Usch va gnällig jag är men det var faktikst inte så här jag hade tänkt mig en graviditet innan jag blev gravid med Albin. Jag var helt insnöad på allt det mysiga kring magen och så men jag saknade den aldrig efter att Albin var född och jag kommer definitivt inte göra det denna gången heller!

Men nu är det ju som sagt inte långt kvar och jag ser slutet i tunneln. Sen blir det inte fler barn här, även om jag alltid har sagt att jag vill ha minst 3... Hade det bara varit förlossningen så hade jag kunnat haft hur många som helst men graviditeten går jag inte igenom igen!

Nu kan jag tyvärr inte sitta upp längre utan blir tvungen att halvlägga mig i soffan en stund men som tur är så har jag redan förberett en pannkakssmet som står och sväller i kylen så ugnspannkakan till kvällsmaten är redan klirrad!


Arg som ett bi!

Efter att vi ätit middag idag så gick jag ut till vår brevlåda för att hämta posten. Vi har 2 brevlådor, eftersom att min bror bor här oxå. Oftast hamnar vår post i en låda och hans i en låda med det är även ganska vanligt förekommande att det blandas lite hur som helst. Idag låg all post i "vår" brevlåda och tur va väl det eftersom att när jag lyfte på locket till "brorsans" så låg där en stor hundskit!!

Vad är det för människor som gör så? Vem i hela världen skulle uppskatta detta som ett skämt (om det nu skulle vara det vilket jag inte tror)?
Jag kanske är enkelspårig och fördomsfulls nu men jag är nästan helt säker på att det är ungdommar,
buset, som jag väljer att kalla dessa ouppfostrade snorungar!

Ja, så arg blir jag när jag tänker på det! Tack och lov så verkar vår brevbärare ha uppmärksammat hundskiten och vart snäll nog att skona oss från illaluktande brev eller så var det helt enkelt en av dessa dagar då dom väljer att lägga allt i en och samma låda. Hur som helst är jag i alla fall tacksam.

Jag gick in, tog på mig engångshandskar, tog med mig våtservetter och gick ut och torkade upp efter att buset bestämt sig för att ytterligare förstöra lite för vanligt folk.
Vad jag skulle gjort om jag såg det är oklart men det hade då inte blivit roligt för dom.
Jag kan vara ilsken i vanliga fall, nu är jag dessutom höggravid och mer än lovligt trött på att vara just gravid och att reta upp en sådan kvinna som dessutom har ont är verkligen inget att rekomendera...

Bjuder idag på en riktigt äcklig bild av vad som mötte mig innan!


Nu tänker ni såhär "men det var väl ingen fara, den låg ju på ett reklamblad" men det var inte alls lätt att få upp kan jag meddela och det gick åt ett antal servetter för att få rent...


Bebis...

En liten bebisuppdatering från soffan!

Det är som vanligt full rulle och jag kan meddela att det är inte skönt någonstans. Nu förtiden har jag oftast nåt som buktar ut under mitt högra revben och gör att jag måste sitte väldigt upprätt,
jag gissar på en liten rumpa kanske.

Jag är inte så sugen på nåt utan äter mest för att man måste det, det får faktiskt inte plats så mycket nu utan det blir ganska små portioner och jag orkar sällan äta upp (skäms på mig). Halsbrännan har kommit smygandes nu på slutet och fogarna ska vi inte ens tala om. Idag är det 43 dagar kvar till beräknad förlossning och jag hade inte tänkt gå så många dagar, bebisen får gärna komma ett par veckor innan, jag är mer än redo redan nu!



Helgen som gått...

... har blivit dåligt uppdaterad, jag vet!

I lördags var ju som sagt Albin inte helt hundra bra men det blev kalas ändå och nu har jag tömt kamerorna så ni kan få se våran lyckliga lilla 4 åring!


Eftersom bästaste Sylvie snart ska sluta så är det bäst att passa på så länge det går att få hennes helt fantastiska och unika tårtor. Albin var ju som sagt inte helt kry men lite marsipan-löv och fyllning gick enkelt ner!

På eftermiddagen när pappan skulle ut på festligheter så tog vi vårt pick och pack (med tårtan såklart!) och åkte hem till mormorn & morfarn där det var paketöppning i klass med julafton! Stora, stora maskiner, flera stycken faktiskt som skulle undersökas. En mycket lyckad kväll med massa lek!



Han somnade så fort han lagt huvudet på kudden i soffan, bredvid morfarn på kvällen och natten gick jättebra. Han pratade lite i sömnen bara men sov gott och vaknade ganska pigg på söndags morgonen.

Igår var jag iväg på möte med vår ordförande i SCF
Mötet var i Trollhättan efter lunch så Louise hämtade upp mig här hemma vid 10 snåret så vi skulle hinna äta innan vi kom upp. Det var alltså 2½ timma i bilen, möte 1½ timme (på en jätteskön stol...) och sen hem igen, 2½ timme i bilen. Jag var helt slut när jag kom hem trots att jag inte gjort annat än suttit ner i princip hela dagen.

Mötet gick bra och vi var nöjda. Här hemma hade Albin & David vart hemma hela dagen då Albin fortfarande inte var riktigt kry och jag gissar att pappan var mer än lovligt trött efter 2 utekvällar i rad...

Hur som helst så tog jag ett långt, varmt (om än ganska trångt) bad på kvällen och gick och la mig redan halv 10 så när jag vakna vid halv 7 i morse var jag rätt pigg. Då hade jag "bara" vart uppe 2 gånger på natten och somnat om relativt snabbt.

Idag har Albin vart hemma eftersom han hade lite feber i går. Vi hade tid på BVC för 4 årskontrollen i dag på morgonen och eftersom han vart feberfri så åkte vi det och det gick hur bra som helst.
Efter BVC fick Albin vara en sväng hos mormorn medan jag åkte och hälsade på Li & bebisen.

Idag har jag suttit med bokföringen i några timmar och bebisen är mer än lovligt sjövild där inne så det är inte särskillt skönt att sitta såhär, blir halvliggande i soffan i kväll...


Kajsa & Pyzen



Våra älskade små kisar som bor här!
Kajsa & Pyzen är helsyskon och dom är födda hemma hos min mamma, av hennes katt Asta.
Den 31 augusti i år blev dom 7 år och räknas numera till seniorer men för oss är dom ju alltid våra gosebebisar. Albin älskar dom (lite för mycket ibland), inte helt ömsesidigt men dom har nog vant sig nu. Varje kväll när Albin somnat och vi sitter i soffan och kollar på tv så kommer dom och kryper upp hos oss. Spinner högre än en gräsklippare och bara gosar. Visst är det en del jobb och pengar men det är så värt det att jag kunde haft 100 stycken om det var så!

Pyzen behöver helrakas (hos veterinären) ett par gånger om året och båda har lite problem med tänderna så dom kollas oxå upp varje år. Det ska försäkras och vaccineras. Jag dammsuger av snabbt minst 2 gånger om dagen för som sagt, dom är långhåriga men det är det oxå värt!

Som vi älskar våra katter!


Sent...

Nu börjar det bli sent, i alla fall för att vara mig!

Denna dagen har gått i ett och jag är mer än lovligt trött. Eftersom mormorn inte alls mådde bra idag så fick vi "dela upp" Albins födelsedagskalas lite (som igentligen skulle vart hos mormorn & morfarn). Albins farfar och farbröder fick komma som planerat på eftrmiddagen och äta tårta och sen fick vi träffa gammelfarfar & gammelfarmor på kvällen ihop med mormorn, morfarn & morbrorn. Tyvärr var Albin inte riktigt kry idag han heller men ställa in nåt kalas var det inte tal om.

Han hade lite feber vid lunchtid men har orkat dagen jättebra och massa paket har det blivit, nästan bara stora paket med traktorer, sködetröskor, vagnar, radiostyrda bilar mm. Med andra ord en väldigt lyckad dag. Lille herrn somnade som en stock så fort han la sig ner på kudden och då var han väldigt varm på pannan så det ska bli intressant och se hur natten går.

Pappan är ute på roligheter ikväll med (fast han kör idag) så jag ska nog passa på att krypa ner bredvid min lilla kille och invänta John Blund.


Tröttheten slog till igen...

Efter att ha sovit fruktansvärt bra (för att vara jag och höggravid...), natten till igår så sov jag inget vidare i natt, tyvärr. Jag fick ju hur mycket gjort som helst igår, tänk va lite sömn kan göra!

Vid 9 lämnade jag Albin på dagis (han ville inte alls dit idag, han ville vara hemma och greja med sina nya saker och vara med pappan där uppe förstås...), dom skulle ju ha kalas för honom där idag så vi fick övertalat honom och tillslut gick det bra. När vi kom dit var det flagga uthängd och Ros-Marie mottog med en stor och go kram!

Jag tog mig tillbaka hem men när jag kom hem blev jag alldeles matt! Mådde lite illa och blev yr så jag fick helt enkelt halvligga på soffan med min förmiddagskopp hallonbladste. Inte alls så jag hade tänkt mig förmiddagen, den skulle ju vara mycket mer produktiv. Hur som helst, nu har jag i alla fall fått in 2 limpor med Gryningsbröd, som jag hittade recpet på inne hos Glamousmamman, i ugnen och det ser ut som om det blir allt bakat för idag, om inte energin återfinner sig till eftermiddagen. Albin ska hämtas och senare i eftermiddag ska vi skjutsa iväg pappan som ska ut på trevligheter.

Som sagt, det händer inte så mycket här hemma just nu och jag tänker faktiskt ta det i min takt även om jag skulle behöva både damma & torka golven...

Förresten, vi har ju gått in i vecka 34 för några dagar sen, alltså 46 dagar kvar idag!


Albins dag!

Idag är det ju Albins dag och då ska jag visa hur han har haft det
(och har det, för han håller fortfarande på för fullt!).


Morgonen började ganska tidigt för både jag och David var överens om att vi ville väcka honom och det vet ju säkert alla vid det här laget att han är ruskigt morgonpigg, så strax innan 6 ställde vi klockan på och sen väckte vi honom med paket på sängen. Som synes på bilderna (och frisyren) så lyckades vi faktiskt med att väcka honom och han blev överlycklig! Av oss fick han ett litet Lego-set, en verktygslåda från Bosch och en liten gitarr. Både verktyg och gitarr har ju pappan så det var riktigt roligt och han är så tacksam att ge något, för han blir så glad, vad det än är!

Jag körde bort Albin till dagis och åkte sen själv och handlade, bak och matlagning stod på mitt schema! Men innan jag kom igång med det så var jag med David borta på Gustavssons och valde ut klinker (som ska ligga under gjutjärnskaminen där uppe) och kikade yttligare en vända på golv. Nu börjar jag bli trött på beslut...
När jag väl kom hem och började med baket så kom snön! Åhhh va lyckligt jag blev, jag älskar ju snö!



Albin hade utedag på dagis i dag och dom hade visst haft jätteroligt med all snön.
Medan jag hämtade hem honom så stod morotskakan på svalning,
middagen låg i magen och poppsen var påbörjade.


Direkt när Albin kom hem så skulle han såklart ta med sin nya verktygslåda upp och jobba hos pappan och det fick han så gärna, undertiden fortsatte jag med baket. Farmorn kan inte komma på kalaset så hon kom i eftermiddags i stället och Albin hade en mysig stund med lek och lite sagoläsning. Som ni ser nedan så fick han en stor John Deere-traktor med skopa, ordentligt ska det vara!


Morotskakan dekorerade han själv, men jag tycker nog att det försvann en del "pynt" in i den där söta lilla munnen undertiden oxå. Jag bakade 2 kakor men garnerade bara den ena så den andra (en rektangulär) åkte in i frysen och ska vara med på kalaset var det tänkt.
Poppsen (består av ballerina-pepparkaka smulor som jag kört i mixern med lite philadelphiaost) är rullade till små bollar och doppade i choklad, en riktig favorit hos födelsedagsbarnet, jag har faktiskt inte ens smakat än
(det blir fullt så fort numera!), men smeten var ljuvligt god...

Nu tror jag att jag ska ropa ner grabbarna så vi kan äta lite kvällsmat innan det är dax för Albin att sova, det är ju en dag i morrn med och då skulle dom ha kalas för Albin på dagis.


Idag för 4 år sedan...

Nu klockan 7 på morgonen gick vattnet...

7½ timme senare är vår älskade lilla kille ute.
3210g & 48 cm


Bebisgos...


Våran blivande storebror här hemma intresserar sig mer och mer för vår kommande familjemedlem och det är fantastiskt mysigt! Alldeles precis kom han till mig och började krama och pussa på magen, på lillebror som han säjer, för det är vad han hade tänk sig...

Trött, trött och fullständigt slut!

Det är vad jag är! Känner mig som en urvriden disktrasa som definitivt har sett sina bästa dagar. Jag vet så väl vad det beror på... Min störda nattsömn! Jag är (och har alltid varit) väldigt beroende av att få sova på natten. Det var det absolut värsta när Albin var bebis, att inte få sova på nätterna och eftersom jag sovit uselt ett par veckor så blir jag nästan deprimerad av att tänka på hur det kommer att bli och nu kan man ju inte ligga kvar i sängen om bebisen sover länge på morgonen, nu har jag ju Albin oxå.

Jag går och lägger mig mellan 22-23 varje natt och sen vaknar jag minst 2 gånger av att jag behöver gå på toa. Om inget annat händer, såsom snarkningar, våldsamma vändningar (av dom andra båda sälarna som oxå ligger i samma vardagsrum och sover...), katter som smyger runt, bilar som startar på gatan utanför mm mm, så kan det väl vara ok. Tyvärr är det aldrig så. Jag vaknar jättelätt och har svårt att somna när jag väl är vaken så det tar ju alltid en stund innan jag somnar efter att jag vart på toa. Dessutom är ju Albin äckligt morgonpigg så det är bara att studsa upp, gärna innan 6 på morgonen, varje morgon...

Jag KAN bara inte sova på dagen, det har jag aldrig kunnat men jag har i alla fall försökt att åtminstonne lägga mig på soffan och vila, men tyvärr ger det mig inte den förlorade sömnen åter utan jag blir nästan bara tröttare...

Nu ska jag försöka sluta vara så negativ, men som sagt, detta är bara en del av hur det blir när jag lider av sömnbrist.

Nu ska jag ta med mig bebismagen ut och duscha och sen blir det soffmys resten av kvällen!


Väggarna!



Nu är alla väggarna där uppe färdigreglade och David har börjat sätta OSB-skivorna så nu ska man snart kunna se hur det kommer att bli! I morse kom isoleringsbilen redan vid 7 och satte igång att spruta in isoleringen i taket.
David var där uppe och bankade med det sista redan vid 6 så vi vaknade och var uppe med tuppen även idag.

Igår fick vi beställt kakel & klinkers till övervåningen. Badrumsinredningen och kaminen är oxå beställd. Nu ska jag se ut golvet, skjutdörrarna, glasbetongen, klinkersen till golvet framför kaminen, tapeter (i alla fall färger till alla rummen då det blir strukturtapeter), och spottarna till taket. Mycket att bestämma men David och jag är överens så det ska nog inte bli så svårt.

Förresten, om det är någon som försöker få tag i oss här hemma så går inte det, ev har David spikat lite i en kabel eller nåt för telefonen funkar inte men elektrikern kommer någongång i nästa vecka så fram tills dess får man ringa våra mobiler.


Morgonbesök hos Barnmorskan!

Åhh va roligt det är att åka till BM nuförtiden!

Eftersom jag tappat bort pappret (försvann när vi flytta övervåningen) med mödrahälsovårdsjournalen från när jag väntade Albin så bad jag min underbara BM att skriva ut ett nytt och det gjorde hon så gärna så nu ska det jämnföras igen. Jag tycker själv att mina graviditeter är ganska olika.

Så här såg det ut när jag väntade Albin i vecka 33:

Datum 18 september 2006
Vikt: +11 kg
BT: 120/60
HB: 125
Socker: 4,0
SF: 33
♥: 152 slag/minut
Huvudet nedåt, Ruckbart

Idag hade jag både Albin & David (som såklart inte kom i tid!) med mig.
Albin tycker det är roligt att vara med och idag tyckte han att hjärtljuden lät precis som om bebisen
sparkade med fötterna där inne.

Vecka 33 (32+5)
Datum 18 oktober 2010
Vikt: +2,5 kg
BT: 100/66
HB: 117
Socker: 8,0
SF: 32
♥: 146 slag/minut
Huvudet nedåt, Ruckbart

Blodtrycket var som vanligt bra, kanke liiiite lågt tyckte Barbro och mitt socker ska vi inte ens tala om, men jag var faktiskt så olydig att jag käkade en tallrik cornflakes till frukost, vilket jag aldrig gör annars, men vi hade lite ont om tid och det gick fortast...
Kurvan har planat ut sig något då SF måttet låg som det skulle och vikten är fortfarande jättebra!
Jag sätter +2,5 medan Barbro sätter +2 för hon kan inte skriva halva kilon och hon menar på att kläderna ju faktiskt oxå väger en del. Helt fantastiskt, hoppas jag inte svullnar till ordentligt nu på slutet för förra gången gick jag upp 2 kg i veckan dom sista 3 veckorna.


Bilden tagen i 32+1 

Igår var jag på vattengympa, anpassad för gravida, på Kusthotellet.
Det var ju jätteskönt att få röra sig så obehindrat som man faktiskt gör i vattnet, sen om den var sådär jätte "gravidanpassad" vet jag inte men jag har ju aldrig gått på vattengympa i hela mitt liv så jag har inget att jämnföra med. Vår instruktör var helt grön hon oxå, hon började med att säja att det var hennes första passa någonsin och att vi gärna fick ge feedback, men det är ju svårt när man själv inte har nåt att jämnföra med.

Denna kursen är på 5 veckor så jag hoppas jag hinner gå klart den, jag kommer ju vara i vecka 38 (37+4) när sista passet är och det är ju exakt den dagen Albin föddes på.



Nu säljer vi vår pärla!



Jag har precis lagt ut vår pärla på blocket.se, den är nu redo för försäljning.
Vi var och hämtade den nu efter maten, den har vart på en ordentlig uppfräschning.
Tvättad, rubbad, vaxad & städad inuti. Den är så fin att jag ju nästan inte vill sälja den...

Hur som helst så har jag ju en skara läsare varje dag så jag tänkte dela med mig,
kanske finns köparen bland er?


Skoda Fabia Combi Ambiente 1,4 -07

Den har gått 5200 mil och har endast en ägare då vi köpte den ny i Juli 2007.

Färgen är Antracitgrå metallic.

Lite info: ABS bromsar, AC, Airbag förare & passagerare, Antisladdsystem,
Antispinn, CD-stereo, Elhissar fram, Elspeglar, Farthållare,
Fjärrstyrt c-lås, Färddator, LM-fälgar (till både sommar & vinterdäck som
medföljer), Sidoairbag, Rails, Yttertemperaturmätare & Fullt ifylld servicebok.

Nybesiktigad utan anmärkning i oktober.

Väldigt välskött, vi har haft sätesskydd på hela tiden och en matta i baget.

Bilen står i Tvååker, utanför Varberg.
Kontakta David på 0705-597290
eller via mail [email protected]

Pris: 85000 kronor


Kalops!

Efter en önskan om receptet på min kalops, så kommer den här!



Jag använder oftast grytbitar eller en bit högrev, idag blev det grytbitar.

1 kg Grytbitar (nötkött)
6 st steklökar
6 små mörötter
8 dl vatten
Salt & Peppar
12 kryddpepparkorn
4 lagerblad
Lite kalvfond
Vetemjöl/Idealmjöl.

Först bryner jag köttet i 2 stekpannor så det får färg, tillsammans med löken och saltar & pepprar.
Sen häller jag över allt i en gryta och häller på lite fond, vattnet, kryddpepparn & lagerbladen.
Sänk värmen och låt det sjuda i ca en timme. Häll på morötterna och låt dom sjuda med i minst en timme till. Ibland tar det ännu längre tid innan köttet är mört, jag brukar provsmaka efter 1½ timme och kolla hur det verkar. När köttet är mört reder jag av grytan till en bra konsistens, idag blev det med idealmjöl men det funkar även med vetemjöl, maizena eller potatismjöl, bara man rör ut det i lite vatten innan man reder.

Innan serveringen smakar jag av och idag fick det gå i lite mer fond och en tesked socker!

Lycka till!


Skördetid!


Vi har precis vart hemma hos mormor & morfar nu på fömiddagen. Albin har hjälpt till att plocka äpplen, men roligast var såklart att få klättra på stegen med morfar och plocka. Själv gick jag mest runt och tog kort...

Asta & Majsan var oxå ute med oss, men Majsan är ju lite rädd av sig så hon fastnade inte på kort men den tjocka gamla tanten, hon skulle minsann vara med överallt!



I morse tog jag och Albin det ganska lugnt inne, medan pappan satte igång där uppe redan innan frukost.
Albin är lite förkyld men precis som vanligt i humöret. Han kände helt enkelt inte för att jobba med pappan idag så vi gjorde kalops som fick stå och puttra medan vi åkte till mormorn.

Nu är middagen klar och jag ska ropa in grabbarna!


Helt slut...

Eftermiddagen blidde inte alls som jag hade tänk mig. Efter fikat gick jag och David upp och planerade så gott som ALLT. Garderober, lampor/spottar, eluttag mm. Det tog oss 2 timmar, sen var Albin hungrig så vi gick ner och käkade kvällsmat. Efter det fortsatte David där uppe medan jag fixade Albin för natten, ett bad var mer än välbehölvligt...

Han somnade helt utmattad direkt när han la huvudet på kudden och jag passade på att ta ett bad, till det ljuvliga dånet av spikpistolen på övervåningen. Nu har vi båda landat i soffan men det blir nog inte sent här, vi har en dag i morrn med! 


Sovmorgon!

Idag tog hela familjen sovmorgon, härligt! Jag har vart vaken till och från hela natten, vilket känns sådär kul men jag tror inte det kommer bli bättre så det är bara att gilla läget, det är ju i ärlighetens namn inte så långt kvar tills bebisen kommer. Vid kvart i 7 vaknade Albin och då väckte vi pappan som inte hade ställt någon klocka och det händer inte ofta! Jag tror att jag vaknade vid 6 någongång och mest bara låg och funderade på om jag skulle gå upp eller inte.

Hur som helst så gick vi alla upp klockan 7 och började med frukosten, David hade köpt frallor som man bakar av i ugnen i går kväll så det fixade vi i ordning och redan vid kvart i 8 var alla färdiga med frukosten. Grabbarna gick ut och det var med underställ och vinterkängerna på eftersom det var -2,4 när vi klev upp.

Jag röjde av efter frukosten, dammsög, vek tvätten och pysslade lite inne innan jag gav mig upp för att titta hur dom ligger till där uppe.


Jättesvårt att se på bilderna men nu är väggarna till barnens rum & badrummet uppreglade och David håller på med taket i det som ska bli vårt sovrum nu, kanske, kanske hinns det få upp reglarna till väggarna även där i helgen. Albin håller på för fullt att riva ner gammal puts på murstocken, perfekt lite hjälpreda det där!

Vid 10 stack jag bort till mammsen och tog mig en kopp hallonbladste. Jag fick nämligen alla kopior från Landsarkivet, som jag beställt, igår. Nu har jag fått alla utdrag ur lagfarts-spalten från det att våran tomt "afsöndrades från fd. Kronofogdebostället No 3 Fastarp, Tvååker". Det var ju såklart jättespännande men jag har så svårt att både läsa och förstå sånt som är skrivet för över 100 år sedan, för hand.

Jag skickade kopiorna vidare till experten, Göran (mina kusiners pappa) som hjälpte mig under dagen och jag fick reda på allt när han ringde på kvällen. Tyvärr klarna det väl inte helt för det ser en aning konstigt ut men jag ska fortsätta luska. Hur som helst så är huset förmodligen byggt strax efter 1905 för då såldes lagfarten till en byggmästare som ägde den fram till 1912. Nu ska vi prata med lite gamla Tvååkersbor och även göra ett besök på hembyggdsföreningen för att se om där kan finnas nåt intressant, som kort bla.

Den äldsta bilden vi har sett över Tvååker är denna från 1935 och det hade vart ytterst intressant och se bilder som är tagna ännu tidigare, om det överhuvudtaget finns.

Efter besöket hos mamma gjorde jag ett litet besök i affären innan jag åkte hem där det redan var fullt hus i mitt lilla kök. David, Albin och Davids båda bröder var i full färd med att äta middag och jag hade som tur va så det räckte med värmemat. Jag fick koka lite nytt ris till mig själv bara, men det var ju lugnt. Däremot ska det bli sååå skönt när all renovering är färdig för det är ju hopplöst att få indragandes en hel hög hantverkare varje dag, jag får ju sanera köket efter varenda liten fika paus. Det är så mycket sågspån, damm, löv, isolering och annat skräp som följer med in, men det kan jag nog stå ut med några veckor till, bara det blir klart!


Köpte på ICA, såå underbart gott!

Nu ska snart fikat vara klart oxå och då får jag in dom allihopa igen en sväng och sen tänkte jag faktiskt gå ut och tömma husbilen för denna säsongen.

Passar på att visa bilder på vilken häftig gung-MC dom hade på Alt i Däck.
Den hade Albin väldigt skojjigt med undertiden som satte på våra nya vinterdäck.


Härliga fredag!

Idag har vi hittills haft en jättebra fredag! Jag har inte sovit nåt vidare i natt heller tyvärr så nu börjar tröttheten smyga sig på men jag ska försöka hålla ut.

Vi gick upp vid kvart i 7 i morse och efter frukosten stack vi in till stan och mötte upp Anna & Ella i simhallen. Efter badet så gick vi, inte helt oväntat, och tog en fika på Veras innan det var dax för Anna att göra lite ärenden så jag jag, Albin & Ella väntade tills hon va klar.

Albin somna som en stock på vägen hem, och det var väl inte alls konstigt efter så många timmars bus! Eftersom vi ganska nyss fikat så åkte vi in till stan och hämtade (och satte på) våra nya vinterdäck med fälgar efter Albins lilla "nap". Pappan hängde oxå med och tog sommardäcken i sin bil. På vägen hem körde vi om bibblan och lämnade av "Håkanbråkan & bebismysteriet" och hämtade "Per, Ida & Minimum". När jag slog upp första sidan så kommer jag ju ihåg att den har jag sett förut.

Vi fortsatte hem och käkade middag, Albin är sååå söt, han sa när vi hade börjat äta "vilken god mat du har lagat mamma!". Han säjer nästan alltid saker i den stilen, även om man märker att han inte tycker det var så där värst gott och likadant är det på dagis.

Hur som helst, efter maten tog vi med oss lite mandlar & russin in till soffan och läste ur boken vi hämtat på bibblan. Det passade väldigt lägligt eftersom Ella var väldigt frågvis om just bebisen och vart/hur den ska komma ut när vi passade henne medan Anna var iväg. Vi hoppade över den delen som handlar om hur bebisar blir till men läste om när Minimum låg i magen och när han kom ut. Albin var tyst och lyssnade hela tiden och mot slutet undrade han om vår bebis oxå ligger i en vattenfylld ballong i min mage...

Albin är lugnare än vanligt idag och vill gärna vara inne (helt konstigt, det vill han ju aldrig annars!) och leka/pyssla så vi får väl se vad som händer resten av kvällen. Lite fredagsmys hoppas jag att vi orkar med och att David inte jobbar så sent som han gjort dom senaste dagarna.


Vecka 33


Tycker inte ni oxå att jag hade magen längre ner förra gången?

Nu är vi inne i vecka 33 och jag börjar få lite smått panik att vi inte kommer hinna bli klara med allt innan bebisen kommer! Jag har ju en hel låda med kläder, filtar, täcken & kuddar som ska tvättas och göras i ordning men det är ju ingen idé och göra innan bebisens rum är klart och man har en garderob att lägga det i. Dessutom är ju Albin född i vecka 38 och då är det minsann inte långt kvar nu om denna bebisen oxå vill ut i tid...

I går eftermiddag/kväll hade jag en hel del sammandragningar och även idag har jag känt av det mer än vanligt, dessutom har jag vart väldigt varm (svettats), lite tröttare än vanligt och haft lite huvudvärk.
Huvudvärken släppte efter middag och när det var dax att hämta Albin på dagis så tog jag en promenad bort men jag får så mycket sammandragningar när jag går så det går inte fort. Nästan så jag till och med få be Albin dra ner på tempot när vi ska gå hem.

Jag gick igenom bilderna jag tog på magen när Albin låg där i och insåg att jag bara har en kvar sen, vecka 36, så visst känns det nära nu och med så mycket som jag har att göra hela dagarna så kommer det nog att gå fort.
Det börjar bli jobbigt på nätterna, jag ligger inte riktigt bekvämt och sen gör det säkert sitt till att vi ligger i provisoriska sängar, alla 3 i en del av vardagsrummet (tillfälligt avdelad, men ändå). Albin vaknar alltid när David går upp och det gör jag med så jag vaknar ju alltid mellan 5.30-6.00,
lägg dessutom till ett par tre toabesök varje natt.

Albin är väldigt förstående, helt underbar mot mig och hjälper mig på alla sätt och vis.
Han förstår verkligen att hans mamma behöver honom på ett helt annat sätt och han pratar en hel del om att han ska bli storebror och allt han ska lära/visa sitt syskon. Helt otroligt vad dom anpassar sig!
Jag är så glad att Albin är såpass stor som han är.

Nu vill den blivande storebrorsan att vi ska läsa en bok och det tillhör verkligen inte vanligheterna så jag ska definitivt ta tillfället i akt att få mysa lite extra med honom i soffan!


Mina hantverkare!



Igår var Albin med pappan och greja på övervåningen nästan hela dagen! Dom gick ut direkt efter frukosten och eftersom jag hade mat i kylen så det skulle räcka till dom båda till middag så gav jag mig av på utflykt!

Albin ville inte följa med mig och mormorn på bebis-shopping så han fick stanna kvar hemma medan vi gav oss av. Det var inte till våran bebis vi shoppade, nädå, det var till Li & Mattias lilla tös och till Johanna & Daniels lilla Märta. Man blir ju alldeles tokig av att gå omkring bland bebiskläder & prylar men jag måste ändå säg att jag är stark, hur söta grejer det än finns så ska det bara inte köpas nåt här innan lillebror eller lillasyster tittat ut.

Vi hade det urmysigt, jag och mamma! Tog en låååång lunch och gick och strosade länge och väl. Mamma hittade en del jättefina kläder till sig och jag fyndade riktigt fina & praktiska skor till Albin.
En stund in på eftermiddagen ringde David och undrade vart i hela friden vi blev av! Men vi gjorde oss ingen brådska och när vi kom hem hade dom kommit en bra bit!

Jag vet att det inte ser så ut på korten men det har hänt grejer!



Idag har David jobbat hemma nästan hela dagen och rörmockarn har även dom vart här och dragit fram till elementen. Albin har vart en stund på dagis medan jag har vart inne på Allt i däck och provat ut fälgar och däck till Golfen, handlat och lagat mat. Gjorde ett nytt recept på fiskgryta idag, det var riktigt gott, med morötter, paprika och sockerärtor i!

Nu har alla hantverkare gett sig av och David är iväg på byggmöte så jag passar på att ta mig en ledig stund framför datorn medan Albin sitter bredvid och leker med sin lilla låda full av skruvar & muttrar.


Lite hjälp?

Jag behöver lite hjälp av mina läsare...

Som jag skrev om i detta inlägget så har Albin börjat undra vart bebisen ska komma ut någonstans och jag har insett att jag inte kommer kunna förklara det för honom på egen hand utan vi har vart på biblioteket nu ett par gånger och letat men inte alls hittat något som passar det vi söker.

Efter förra inlägget fick jag tips om en bok som hette "Håkan-bråkan & bebismysteriet" och den fanns ju givetvis inte på vårt bibliotek så vi fick beställa hem den och var och hämtade den igår. Jag förstår ju att en bok kanske inte bara kan handla om vart bebisen kommer ut utan att den säkert oxå handlar om hur den kom in men eftersom han inte undrar det än så tänkte jag att det kan man väl bara hoppa över...
Det gick inte för hela boken handlade bara om hur det gick till att göra bebisar, när det var dax för mamman att åka in till BB så tog boken slut! En aning besviken, men som tur va hade Albin fått med sig en annan bok hem, för man fick visst en bok när man fyllde 4 år (gör han den 21 okt) så vi läste den i stället.

Jag fick även tips om en bok som heter "Per, Ida & minimum".
Den hade vår bibbla givetvis inte heller så den är oxå beställd och kommer på fredag så då ska vi gå bort och lämna tillbaka Håkanbråkan och få med oss en annan bok hem.
Men nu undrar jag då om det är någon som har något annat bra förslag?

På dagis hade en av fröknarna (när hon var gravid) haft med sin Lennart Nilssons bok och tittat i med barnen men det tror jag är lite svårt för Albin, han kommer ju inte att ha så stor nytta av det utan jag vill bara ha en bra, lättförstålig saga om hur det går till när bebisen kommer ut.

Jag har frågat på biblioteket men dom hade inget direkt att komma med.
Jag blev visad en bok som hette "Hur jag blev till" (tror jag i alla fall) av Katerina Janouch (stavning?) och den var alldeles för ingående, inte alls någon bra sagobok för en 4-åring!

Så, hjälp? Någon?


Snart vinter...

Då måste man ju greja med allt som blivit kraftigt åsidosatt nu i höst. Jag kan ju inte göra så mycket som jag vill och David har inte haft tid helt enkelt men nu kommer ju kylan och grejerna måste ju in, inför vintern.

Till Albins stora förtjusning har han och pappan tömt poolen (jag vet, vi har inte haft tid och har vi haft tid har vi prioriterat annat...), packat ihop studsmattan och fixat med utemöblerna.



Blir det riktigt kallt i natt kanske vi kan snöra på oss skridskorna och åka en sväng på gräsmattan i morrn på morgonen för det var en hel del vatten som hamnade där.

Både Albin & David var kalla & blöta när dom kom in och lämpligt nog hade jag precis kokt en gryta risgrynsgröt så nu är vi alla 3 mätta och belåtna. Dessutom har jag tänt massa ljus så här är varmt och gott inne.

Nu blir det inte mycket mer gjort idag, jag ska ta hand om kvällsbestyren bara men sen blir det nog soffan men yttligare en kopp Hallonbladste och lite kvällsmys med familjen hoppas jag!


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Ida


4 tv program:
CSI
Grey's Anatomy
Bones
Criminal Minds

4 saker jag gjort idag:
Cyklat
Tvättat
Gosat med Albin
Lämnat Skodan

4 saker som jag längtar efter:
Lillebror eller lillasyster
JULEN
Trysil
Att huset ska bli färdigt

4 saker på önskelistan:
Nya vinterdojjor
Bärsele från Baby Björn
Nya möbler till vardagsrummet
Tillbehören till min kommande studio

4 saker som jag avskyr:
Djurplågeri
Mobbning
Negativa människor
Falskhet

4 saker jag tycker om att göra:
Umgås med min fina familj
Kolla på Sidvagnscross
Baka
Rida

4 saker jag ätit idag:
Färska frallor
Potatis & köttfärssgratäng
Äpple
½ kanelbulle

Jag utmanar den som vill hänga på!


Bara 20% kvar nu!



Nu är 80% av denna graviditeten gjord! Det känns underbart!
Jag kommer ihåg när jag hade 80% kvar och låg i soffan med ett fruktansvärt illamående och bara ville ha allt ogjort... Nu känns det dock mycket bättre och jag kan absolut se slutet.


Nu vet jag!

Ja, nu vet jag va alla gravida kvinnor behöver!
Eller igentligen behöver väl alla en hel dags avkoppling, vare sig du är kvinna eller gravid...


Alla bilder hämtade från www.asiaspa.se

Igår var nämligen jag och David på Asia Spa i Varberg, en heldag från 8-17, bara jag & han!

Det var hur ljuvligt som helst. Vi hade varsin behandling inbokad på förmiddagen och sen hade vi en spa-lunch i hotellets matsal. Jag hade valt en gravidanpassad behandling som började med ansiktet och medan en mask låg och verkade fick jag fot, ben, hand, arm och magmassage! Tyvärr ställer mina fogar till det rejält och det gjorde verkligen superont att ligga still på rygg i nästan en timme, men det var ju så skönt med lite massage!

Innan vi åkte hem till mormorn och hämtade hem vår älskade lilla skruttunge så tog vi oss en kvällsfika på Mignon. Varsin fralla, kaffe och en stor kopp te, den perfekta avslutningen på vår heldag tillsammans.

Albin hade haft det så bra hos mormor, natten hade gått toppen och dagen likaså, dessutom hade han vart några timmar på dagis så mormorn fick lite vila i alla fall.

Idag har vi massor av ärenden att uträtta så vi ska strax ge oss ut och börja dagen på samhället, men först måste jag dricka dagens första kopp hallonbladste (jag köpte 2 paket till igår...).

Åhh, höll på att glömma ju, äntligen har Li & Mattias fått sin bebis! Jag fick ett mess i morse med en bild på en ljuvligt söt liten tös, alldeles lagom med sina 3340g och 48 cm. Ska bli så spännande att träffa henne!


Mitt lilla bustroll!

Jag bara älskar hösten och alla färger!
Albin har vart ute hela dagen, ibland hjälper han pappan & farbror och ibland leker han i trädgården och jag blir så varm i hjälrtat när jag står inne och viker tvätt, eller skalar potatis och ser honom ute när han leker, så lycklig och busig! När jag pyttsat in gratängen i ugnen innan idag så gick jag ut och tog med mig kameran.

Albin vet ju vid det här laget vad man ska göra när mamma kommer med den... Även om en del miner är lite tillgjorda så är han allt min goa unge!


Bankar & dånar...


Det bankas och dånas på övervåningen. David har hållit i gång hela dagen och vid middagstid kom hans bror.
Själv har jag haft husmorsgöra för hela slanten idag med. Handlat, tvättat, lagat mat & fika, tagit hand om barn och gått och funderat på vad vi ska packa inför morgondagen...

Idag har jag gjort en potatis & köttfärsgratäng som jag hittade på nätet och den var riktigt god, jag gjorde en STOR form och där blev minsann inte mycket kvar. Till fikat blev det bullar & muffins från frysen och nu tänkte jag tömma den gamla bilen så vi kan lämna in den på uppfrächning i veckan.


Nedräkningen har börjat!

58 dagar kvar idag, till beräknad förlossning och nu har jag kommit igång
ordentligt med mitt hallonbladste-drickande!



Jag drack det förra gången jag var gravid med och då började jag oxå ca 2 månader innan. Igentligen ska man inte börja före vecka 35 står det överallt men jag är en av dom som ändå inte tror att bebisen kommer ut fören den är färdig, bara för att jag dricker lite örtte...

Dom första kopparna är inget vidare goda för en som häller i sig litervis med vanligt (svart) te varje dag men jag tror att jag fick väldigt god hjälp av att jag drack detta teet innan. Förlossningen gick jättebra, snabbt och precis som det ska, dessutom återhämtade sig min kropp väldigt bra. Jag fortsatte dricka hallonbladsteet några veckor efter att Albin var född oxå för det hjälper livmodern att "dra ihop sig"

Jag känner mig på nåt sätt fortfarande ganska "smidig". Tror faktiskt att det beror på att jag inte gått upp så mycket än och magen är inte jätte ivägen. Det kändes mycket mer "tungt" förra gången. Jag undrar om jag inte hade mer ont i fogarna då oxå, svårt att komma ihåg men det satt på helt andra ställen i alla fall,
än vad det gör nu.

Idag pratade jag och Albin om vad som händer när lillebror/lillasyster har kommit till oss och han har lovat att visa och lära sitt syskon hur man bygger och leker med tågbanan, även skidor & pulka skulle han visa hur det gick till, för det är sånt som storebröder gör, han är för gullig!

Just nu är han uppe med pappan sedan ett par timmar tillbaka och sätter reglar i taket tror jag. Jag har letat upp massa goda recept på nätet och nu när affären öppnar ska jag åka och handla så vi får middag här i huset idag!
I kväll åker Albin till mormor & morfar för han ska sova där eftersom hans mamma & pappa ska ut på äventyr i morrn, hela dagen, bara dom två...


Tvååker omkring 1935



Detta är en flygbild över Tvååker som är tagen runt 1935 och jag har ringat in vårt hus.

På denna bilden ser man vårt boningshus längst till vänster i ringen och svinhuset längst till höger.
Jag har precis suttit i telefon men en dam på över 90 år som bodde på vår övervåning mellan 1945-1955.
Det är hennes sons namn som står på vissa av de gamla tidningarna vi hittat så jag chansade och ringde upp henne och hon berättade en massa spännande.
Får se om vi får fram mer intressant fakta, isåfall lovar jag att dela med mig!


"Kastar" även in en bild på hur det såg ut i morse när David & Morgan satte in ett takfönster på övervången och det gjorde jättemycket!


Övervåningen!

Nu har det hänt en del sen sist (med renoveringen alltså).
I tisdags morse (redan 6.40!) kom en lastbil & hämtade dom 2 sista containrarna som var fulla och direkt därefter kom den stora "sugbilen". Dom höll på i ett par timmar och sög ut allt sågspån, snacka om effektivt, det hade ju tagit oss (läs David...) flera dagar och massa hostande för det är inte alls mysigt att andas in.

Sen har David & Lars jobbat hemma i 2 dagar och reglat upp nytt bjälklag samtidigt som rörmockarn vart här och bytat hela den gamla avloppsstammen och dragit fram alla rör till det som ska bli det nya badrummet. Det kommer att ligga där "kontoret" låg innan och kontoret kommer hamna i det som ska bli allrum/passage runt murstocken. Svårt att förklara, men jag kommer visa bilder under arbetets gång.



Överst: David krattar ut isoleringen i det nya bjälklaget,
medan jag passade på att baka äppelmuffins till tre-kaffet.
Nederst: Albin står och visar att pappa nu har lagt spånskivor på golvet,
så man kan gå där uppe.

Dessutom har mamma hittat ett par gamla vykort på nätet som visar Tvååker i gamla tider,
tyvärr vet vi inte när bilderna är tagna för det står inget årtal (i alla fall inget vi kan läsa).

Några av mina läsare kanske har en aning?
Jag har ringat in våra hus.


På den översta bilden är det färre hus än på den understa.
Bredvid vårt hus, är även Eriks (grannen) hus byggt, på den undre bilden och det är byggt på 50-talet.
Alltså är den översta bilden äldre, men hur mycket äldre?


Badat & fikat!

En riktigt mysig start på fredagen, precis som det ska vara!

Vi åkte och hämtade upp Li (som fortfarande inte fått sin bebis!) och mormorn för vidare färd mot stan. När vi kom till Håsten mötte vi upp Anna & Ella som badade med oss medan Mormorn & Li gick till stan.

Som vanligt tyckte ungarna att det var så roligt att bada att dom helst inte ville gå upp men efter att ha lockat men en fika på Veras så följde i alla fall Albin med utan protest, det var värre med Ella som definitivt inte hade badat klart och det hördes! När vi hade duschat och tagit på oss så var båda barnen på sitt bästa humör och vi körde ner till stan och mötte upp mormorn & Li på Veras.

Efter fikat åkte vi hem och släppte av Li, Albin somnade ju i bilen så jag och mormorn gick in en sväng på MAGI mode där mormorn fick köpt sig en tröja och en sjal. Nu sitter Albin och mornar sig lite i soffan och jag ska fixa fram lunchen, sen hoppas vi att pappan kommer hem så Albin får hjälpa till och greja en stund innan vi ska bort i kväll på lyxmiddag!


Vecka 32

Vecka 32
Livmodern har snart intagit det högsta läget som den kommer att ha, du kan känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar. Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.

Om du var vältränad före graviditeten har du säkert kunnat hålla igång med träningen tämligen bra men nu blir det nog dags att dra ner något på takten. I regel kan man träna med de metoder som inte är alltför påfrestande för lederna eller innebär ökad skaderisk -  inga tävlingsmoment! Känns det riktigt och bra och inte gör ont är det som regel bra - tänk på att hålla ett lagom tempo. Att cykla eller simma är mycket bra motion för dig som är gravid.


Barnet:
I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.



Nu går det undan!
Vi har så mycket att göra så jag hinner knappt tänka på att jag är gravid!
Jag känner mig fortfarande inte särskillt stor och otymplig än och det beror säkert på att jag inte gått upp så mycket utan bara växt framtill (och med framtill menar jag hela vägen runt om...).
Självklart börjar det bli trångt för bebisen och jag kan inte längre "sacka" ihop när jag sitter för då märks det tydligt att bebisen inte får plats och trycker på mina revben och det är INTE skönt!

Fogarna känns fortfarande av en hel del men det gör hemskt mycket att kunna ta dagarna som man vill och framför allt i sitt eget tempo. Jag tycker väl iofs att jag har haft mycket att pyssla med hela tiden men jag kan ju sätta mig ner och ta en paus när jag behöver, det gick ju lixom inte på jobbet.

För den blivande storebroren blir det mer och mer verkligt för varje dag.
I går fick bebisen både morgonkramar, pussar och en liten "high five" så h*n skulle vakna.
När Albin hade badat klart igår och jag lagt honom så tappade jag upp ett bad till mig själv för det är sååå lindrande för fogarna att kunna ligga "tyngdlöst" i varmt och skönt vatten en stund, även om jag får ligga väldigt böjt med benen i vårt lilla badkar. Efter en stund kom han tassandes in i badrummet (David jobbade fortfarande) och behövde kissa och då helt plötsligt kom det mycket frågor...

- Hur kommer vattnet in till bebisen, har h*n en kran?
Han vet ju att bebisen ligger i magen och simmar i vatten.
Jag försäkte förklara med att det bara är där, men det gick han inte med på utan det slutade med att jag fick säja att det kommer dit när jag dricker något.

-Vart kommer bebisen ut då?
Frågan jag har fasat lite över...
Jag förklarade att när bebisen ska komma ut, så åker mamma & pappa in till sjukhuset och där kommer den ut, sen kommer pappa hem till dig och mamma får stanna med bebisen på sjukhuset några dagar innan vi får komma hem, men att dom får komma och hälsa på varje dag!
Han nöjde sig med det, i alla fall för tillfället för sen hade han visst en egen bebis i magen...


Forskar...

Jag gissar att ni undrar vart jag håller hus nu för tiden men jag har fullt upp med att forska runt!
Vi blir bara mer och mer förbryllade ju mer vi hittar i detta härliga gamla hus.



Jag har idag fått tag i sonen till dom 3 översta böckerna och han minns att Gööks bageri låg här men han vet även att hans far (ägaren till böckerna som är daterade till 1918 & 1919) inte har bott här.

Yttligare ett vykort till Flickan Johanna Andersson har vi hittat.
Ihop med en gammal Åhlens katalog från 1952, kika på kamerorna på uppslaget...

Jag gissar att det blir mer forskning i morrn.
Nu kommer vi inte hitta fler grejer i alla fall för golvet är helt tömt på sågspån och idag har vi haft hantverkare här hela dagen som börjat på det nya golvet!


Modevisning!

Nu har det vart modevisning på G i Tvååker igen och precis som förut drar det fullt hus!
Alla 250 platserna var tagna!


MAGI mode (som ligger mittemot Time i Tvååker och har öppet ons-lör) har inga kläder som sitter särskillt bra på mig nu så jag fick äran att fotografera det hela och det gjorde jag ju så gärna, trots att ljuset inte var det bästa...

Roland (min chef på ICA) hade sponsrat och ordnat all mat & fika, det såg väldigt smarrigt ut.

Det blir bara bilder på min fina mamma och min lika fina vän Camilla eftersom jag inte frågat dom andra om dom vill vara med. Hur som helst så var det jättelyckat och till våren hoppas jag få vara med på "catwalken" igen!


Älskade gamla hus!


Albin, David & pappa håller på för fullt! Bryter upp alla golv, tak och väggar.
Om ni undrar över "snön" på bilderna (dom små ljusa fläckarna) så är det damm...

Nu har vi som sagt brutit upp allt golv och hittat ännu mera intressanta grejer.


Ännu fler tidningar. En hel Svenska Dagbladet från 6 april 1930 och
en Varbergsposten till från 5 december 1930.

Vi har hittat 3 böcker, ganska väl bevarade med pärmar och ryggar kvar.
Alla 3 har tillhört David Bergendahl 1918 & 1919.

Massa skrivböcker, teckningar och gamla förpackningar/påsar.



Det som har fascinerat mig mest är ett julkort till "Flickan Johanna Andersson"
som är poststämplat i Göteborg den 24/12 1909.

Ett högst personligt brev till en älskad farmor, daterat i Tvååker den 9/2 1930.

En tändsticksask, full med tändstickor (och en del sågspån...),
en glasbehållare som man hade bläcket i och en plåtburk som har innehållit bakpulver!

Jag har suttit i telefon stora delar av degen för att försöka få fram mer information om
vårt älskade gamla hus.
Kommunen, Lantmäteriet, Centralarkivet, Stadsbyggnadskontoret mm.

Jag ska till Centralarkivet inne i stan i morrn och kika lite,
jag hoppas verkligen att jag hittar nåt för det är en gåta utan dess like, det här huset.

Vi har hela tidet trott att det flyttades hit från Gällared omkring 1940,
men att huset är betydligt äldre än så, det visste vi. Informationen har kommit
ifrån en syster till den äldre mannen som bodde här i många år, men nu tvivlar vi på det.

Det blir till att forska vidare!


Söta små sidvagns-supportrar...



Det brukar aldrig ligga ett SM så här sent på året men nu fanns det inga andra datum som passade så det fick bli denna helgen och det gjorde nog att en del stannade hemma, för vi hade runt 9 grader hela dagen och jag gick i dubbla byxor, 3 lager tröjor, en jacka och jag kan inte påstå att jag var särskillt varm...

Våra små supportrar däremot höll sig varma hela tiden och under båda heaten så hejjar dom på sina favoriter. Albin hejjar såklart på morbror Coffe och lilla Lovis hejjar fram sin farbror Sonnie Folkesson.

Söta är dom i alla fall där dom sitter och håller koll på tävlingen!


Back on track!



I Helgen har vi vart uppe och kollat på SM finalen i sidvagnscross!

Det gick av stapeln i Kil, några mil utanför Karlstad och våra grabbar var med för första gången sedan den våldsamma kraschen i Varberg på Kristi himmelsfärd.

Eftersom Joels tumme har vart svårläkt och träningstiderna vart få i höst så har även träningspassen på hojen vart lätträknade och ingen av dom hade några vidare förhoppningar på dagen.

Redan på träningen märkte man att farten fortfarande satt i kroppen och dom fick sjätte bästa tid på kvalet, vilket var helt ok. Joel hade lite ont i handen/tummen efter träning och kval men det gick utan problem att starta och vi blev alla ganska imponerade av den ganska säkra sjätteplatsen i mål!

Brorsan var inte alls nöjd eftersom han hade blivit så trött efter bara några varv och även Joel var trött i en del ovana muskler men glad över att konditionen var så bra. Inför andra heatet så var uppladdningen det vanliga (bananer & Gainomax) och helt överraskande var dom iväg som andra ekipage i starten!

Den placeringen höll dom bara något varv och efter ca 10 minuter var dom återigen nere på en sjätteplats men även i detta heat höll dom den lätt i mål och blev då oxå 6:or för dagen!

Mycket bra jobbat för att inte ha kört ett enda heat innan på hela säsongen!


Sista dagen!

Igår gjorde jag min sista dag på jobbet, på ett tag framöver i alla fall! Nu väntar en veckas go ledighet och sen går jag på min havandeskapspenning fram tills dess att bebisen kommer! Nu är det ju bara drygt 2 månader kvar och vi har rent ut sagt SKITMYCKET att göra tills dess så det lär gå fort och inte snigla sig fram som början av denna graviditeten gjort...

Bara för att jag hade sett fram emot (och planerat inne i huvudet) en lugn och skön sista arbetsdag i kassan så blev det allt annat än just det. Anna som jobbade borta i Charken skar sig illa på skärmaskinen och fick snabbt sticka bort til VC och jag fick ta över i charken. Det var iofs bara roligt att vara där för omväxlingsskull och Anna kom tillbaka för att meddela läget när hon var väl omplåstrad (snarare bandagerad kanske) en timme senare. Jag stannade kvar och stängde charken och sen var jag helt färdig i mina fogar! Jag tillbringade mina sista timmar i kassan och Gunilla var snäll och lät mig gå hem direkt när vi stängt.

Natten var som vanligt, sådär. Jag vaknar ett par gånger och behöver kissa och sen har jag skitsvårt att somna om efter det. Hade det inte vart för min störda nattsömn så hade jag nog vart lika pigg som vanligt för jag känner mig inte särskillt trött annars. Dessutom har jag fått tillbaka min lust för både bakning och matlagning så nu ska frysen (frysarna) rensas och så ska det bakas och lagas nytt som kan komma väl till pass när bebisen väl är ute. Dessutom har jag ju David hemma en månad (har han lovat i alla fall!) så det får ju lagas middag varje dag till honom med.

Vi ska åka och hämta vår nya bil i nästa vecka! Albin ska då passa på att bli en "stor" pojk och få inviga sin nya framåtvända bilstol. Vi tyckte det var lika bra att vänja honom från början att i den nya bilen får han en ny bilstol och dessutom sitta i baksätet så kanske det inte blir så konstigt sen att bebisen helt plötsligt får sitta fram istället.
David kunde inte hålla sig utan var visst "tvungen" att åka och kolla på bilen (som har kommit till Toveks), även om det bara är ett par dagar tills vi ska hämta den. Redan i slutet på nästa vecka ska vi lämna vår skoda på "uppfräshning" hos en gammal jobbarkompis till oss båda som tvättar, rubbar, vaxar utvändigt & städar och tvättar invändigt till ett löjligt lågt pris! Sen ska den ut för försäljning så om ni känner någon som är intresserad av en mörk grå Skoda Fabia kombi -07 så hör av er!

Nu ska jag ta och stoppa en förkyld liten kille i badet!


RSS 2.0