Saknad...

Usch och fy!

Det gör så ont i mitt hjärta!
Jag saknar henne så!
Det är så orättvist!

Jag kan inte förstå att det är sant och jag kommer på mig själv med att tänka på henne som om hon fortfarande finns bland oss. Hon skulle ju komma och hälsa på så fort hon blev bättre, det sa hon ju!
Hon skulle ju träffat Lillebror nu igen, när han blivit så stor och börjat skratta och så,
vi skulle ju bara bestämma en dag...
Och helt plötsligt så finns hon inte mer!


Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar
och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själ


Sorg...

Inga spännande inlägg idag och jag lovar inga i morrn heller. Idag har vi sorg, stor sorg i hela släkten.
Jag tänker inte gå in på varför idag men sen, när det lagt sig lite.


Buzzador!

Santa Maria Fish Taco Spice Mix!




Jag har blivit uttagen att delta i Buzzadorkampanjen för Santa Maria Fish Taco Spice Mix.
Jag älskar tacos och jag älskar fisk så detta ska bli riktigt kul att testa!

Detta är mitt första uppdrag som Buzzador.
Vill du också bli Buzzador och utan kostnad få testa nya produkter och tjänster?

Klicka dig in HÄR och fyll i formuläret. Sen är det bara att invänta ett kampanjerbjudande.
Det vore gulligt om ni vill ange att det är att det är jag (Fyrklovern) som rekryterat er.


Mina goa killar!

 

Som ni säkert har märkt så provfotade jag grabbarna lite här om dagen, söta va?


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin


Ny header!

Vad gillar ni min nya header (alltså de översta på bloggen, med dom nya bilderna, för er som inte visste vad header va, gamla mostrar, farmor och farfar mm...)?

Det är inte helt spikad än, men jag ska känna på den och se hur den känns. Det lär bli mer förändrig efterhand som barnen växer!


Tjejbesök!



Idag har jag och mina grabbar haft besök av 2 söta tejjor!

Ida och hennes dotter Jouline kom och fikade lite med oss redan vid 10 i förmiddags och vi hade så mycket att ventilera att dom stannade här i nästan 5 timmar. Jättemysigt va det!

Albin hann med att både vara ute och busa med Alice, bada en lång stund och mysa med bebisar, dessutom fattande han ett väldigt tycke för gulliga Ida...

Båda bebisarna (som det bara skiljer en dryg vecka på) har vart jättegoa, pratat, skrattat och vart väldigt vakna, dessutom passade dom på att göra bajsexplosioner i blöjan båda 2...

Nu ska jag mysa upp mig i soffan med båda mina killar i väntan på kvällen på fredagsmyset!


Blingo!

Blingos nya kollektion släpptes idag och jag vill ju ha hur mycket som helst till mina killar!

Till skillnad från bla Me & I och Pop så tycker jag att Blingo har så mycket mer till killar, faktiskt mer än till tjejer. Men det är kanske bara jag som tycker så. Jag är en av dom som inte kan tänka mig att klä mina killar i ex rosa, kalla mig vad ni vill men så länge jag bestämmer vad dom har i garderoben så blir det lite mer "killigt"

Där med inte sagt att jag inte gillar färg, för det gör jag, jag älskar färger och kolla på dessa härliga plagg!


Alla bilder är hämta från Blingos hemsida.
Här hemma älskar vi både puffbyxorna, shortsen och mössorna!

För att slippa få alla Polarn & Pyret och Me & I frälsta efter mig så vill jag tillägga att jag absolut tycker att dom har fina kläder, men mer till tjejer än killar och Blingo har så otroligt bra och sköna kläder (jo, jag vet att dom är sköna för Albin väljer alltid Blingo eller Lindex kläder när han får välja själv!)


Endast mamman är vaken...


Det sovs gott i hela huset...
Klockan är 10.15, Albin sover på soffan
Lillebror i vagnen, Kajsa på babysittern (?)
& Pyzen i våran säng.

Fast det är inte särskillt tyst ändå, tvättmaskinen är igång, tven står på och det sprakar i kaminen.
Jag tror faktiskt att jag ska sätta på en kopp kaffe till mig!


Sömn, jag behöver sömn!

Jag blir som ett vrak av det här!

Hade det inte vart för det här med att man inte får sova på nätterna så skulle jag kunna skaffa en hel driva ugnar till (ja, fast gravid vill jag ju inte vara mer heller...)! Men sömnbristen, jag lider verkligen och Lillebror är bara knappt 2 månader, i värsta fall kan det ju hålla på 1-1½ år till!

I går gick jag och la mig vid 22.30, David tog hand om kvällsmatningen (som han oftast gör faktiskt) och jag somnade säkert jättegott för jag vaknade inte när David och Lillebror kom och la sig. Blev väckt mellan 1 och halv 2 i natt tror jag men eftersom jag fortfarande tycker att det är för tidigt för nattmålet så får han ligga på mig tills klockan närmar sig 3.

Jag ammade och la ner lillebror i vaggan och han verkade inte alls ha några planer på att somna gott och jag ljuger inte om jag säjer att jag fick resa mig upp var 5:e minut och stoppa i napp, vagga och stoppa om! Vid halv 4 snåret hör jag att Albin är uppe och går, han går på toa och jag går in till honom och undrar om allt är ok och det var det. När klockan är 4.10 så väcker jag David och är gråtfärdig & jättetrött. 

David kan ju sova var som helst, hur som helst och när som helst så han brukar bara ta med sig lillebror ner i soffan och sen snarkar dom i kapp där nere tills hans klocka ringer, men inte idag... Jag tror inte att Albin hunnit somna om ordentligt sen han var uppe så när han hörde att David gick ner så kom han tassandes. Jag sa till honom att det fortfarande var natt och att han kunde gå och lägga sig igen men då blev han jätteledsen och ville ju så gärna vara nere med pappa.

Vid halv 7 kom David upp med en pigg lillebror till mig så jag gav honom och sen gick vi ner, då fick jag oxå veta att ingen av mina tre pojkar hade sovit mer sen dom gick upp klockan 4... Lillebror har sovit större delen av förmiddagen hitills och nu efter en tallrik gröt så sover även Albin som en stock på soffan.

Visst borde jag oxå passa på att sova men jag har sagt det förr och jag säjer det igen, jag kan inte sova på dagen! Jag kan sova på kvällen och natten, men inte på dagarna, det går bara inte! Jag kan vara hur trött som helst men det går inte!

Åhh va jag längtar tills Lillebror blir lite större och sover på nätterna...


Badat!

Idag har lillebror vart en riktig kräkis!
Det var iofs mormorn som fick ta det mesta idag när vi var där men lite fick han ju klart på sig så jag tyckte det var dax för ett bad! Albin blev överlycklig och sprang efter kameran, för det är hans "jobb" tycker han, när vi badar lillebror, att ta kort!



Albin tar verkligen på precis allt runt omkring men eftersom han tar väldigt många bilder
så brukar det alltid bli några bra.

Lillebrors handduk ligger i tvätten så en väl tvättad gammal Gekås handduk fick duga och det gjorde det minsann. Han tycker det är mycket roligare och bada nu, ligger och flinar mellan allt skvätt.


Även här är det Albin som tagit bilderna och som ni ser så ser vi lite tokiga ut båda två!

Idag hade vi klipptid hos Marie på No15 till Albin och han blev så fin!
Vi var där klockan 13 och då var han lite trött och det blev ju inte bättre av att ha någon som pillar en i håret så han nickade nästan till någon gång men han var som vanligt jätteduktig.

Vi gick tillbaka till mormorn som satt och matade lillebror som blivit lite illsk medan vi var borta.
Albin fick lite extra lyxig fika idag med...

Nyklippt!

Även David fick i uppdrag att fota lite när lillebror badade och här är hans bilder!



Nu ska vi återgå till tven, jag och lillebror.
Albin sover sen halv 8 och David tränar så det är bara vi som sitter här och filosoferar.


Lite bilder

Det händer ju inte varje dag längre att jag tömmer kameran och ofta det sista har det blivit ett litet blogginlägg från mobilen med ett halvtaskigt foto (om man nu kan kalla det "taskigt" med mina vackra barn som motiv...).
Men så får det bli nu ett tag, tills jag har fått ordentlig ordning på vardagen, med allt som ska hinnas med.
Jag hoppas även att det snart börjar bli dax att fota lite igen för nu var det längesen och jag saknar det, som jag sagt tusen gånger innan, jag är extremt social och älskar att träffa människor, men jag hatar magsjukorna som går och det är det som ställer till det för mig lite.

Hur som helst så ska jag visa hur det såg ut i söndags när jag och Albin bakade!


Albin slickar skålen, hans favorit syssla när vi bakar...
Det blev 3 filmjölkslimpor och 12 kladdkakemuffins. Bilden på muffinsen är lånad av recept.nu eftersom det var där vi hittade receptet på Leilas goda muffins.

Medan vi bakade så fick lillebror ligga på bordet och bara vara med, det kommer han nog att vara rätt bra på är jag rädd för i köket tillbringar jag massor av tid!


Han ligger och kikar på en grej vi hängt upp i lampan och eftersom vi både eldar och bakar så är det varmt hemma och det är nakenfis som gäller för att inte svettas ihjäl (men det är bara barnen då, jag lovar att jag har kläder på mig när jag bakar...). Han övar även nacken och efter en liten stunds vakentid så somnar han gott, fortfarande på samma filt på köksbordet.

Som jag tidigare nämnt så har lillebror växt som bara den det sista och nu har vi börjar använda allt fint vi fått i storlek 62 och då fick vi bla denna gulliga drak-dräkten av min faster Cin med familj.


Nu ska jag gå runt och tända lite mysljus i huset och vänta på mina stora pojkar som vart och kollat på jobb. Albin älskar att få vara med pappan på jobbet och nu när han kom hem lite tidigare för att hämta något så passade Albin på att kasta sig i arbetsbrallorna och hänga med!


Just nu...

... på vårt köksbord.



Lillebror somnade när jag la honom på filten på bordet för lite nackträning.


Jag tänker passa på....

...att krypa i säng i tid! Lillebror ligger i soffan hos pappan som kollar handboll och då tänkte jag smita.

Idag har var en jättehärlig dag och jag älskar att ha min stora kille hemma på dagarna. Jag hade faktiskt inte alls haft något emot att ha honom hemma hela tiden men för hans egen skull så ska han få ha kvar sin plats på förskolan, jag menar, han fyller ju 5 i år och börjar således skolan nästa år.... Hua mig, det vill jag så inte tänka på, min lilla kille!

Jag tror det får bli allt för idag, kanske hinner jag kika in i morrn!


Eftermiddagsmys i soffan! I förmiddags var...

bild0073 (MMS)

Eftermiddagsmys i soffan! I förmiddags var vi ute och gick och vi kom hem lagom tills dess att postbilen kom med Albins nya film. Stuart Little! Vi såg lite på tven för ett väg sen och Albin tyckte det var en riktig höjdare så den har vi fått hem nu. Jag och killarna sitter och kollar på den och fikar!


Det är två mycket trötta soffpotatisar som...

bild0072 (MMS)

Det är två mycket trötta soffpotatisar som sitter och försöker hålla ögonen öppna till CSI...


Vilken natt!

Fy, vilken natt vi haft här hemma på Sandgatan i natt!

Vi var hos mamma & pappa och käkade i går kväll och efter fikat till Solsidan så åkte vi hem med en trött storebror som behövde komma i säng eftersom det var dagisdax idag.

Jag och lillebror satt nere i soffan och hade det mysigt medan pappan tog hand om massa papper där uppe. Lillebror var så nöjd och bara satt och tjöta i mitt knä så jag gjorde inte ersättningen innan 23.



Mycket nöjd lillebror i mitt knä...

Jag tyckte han stönade, bökade och konstrade när han skulle äta sin ersättning och efter några minuter så avslöjade doften kring honom hans märkliga beteende. Bara att ge sig upp, ta på ny pyjamas och bada av halva ungen, som var jättenöjd.

Vi kom inte i säng innan halv 12 och innan jag sa somnade så sa jag till David att jag hoppas verklogen att lillebror sover till 3 i natt (ibland vaknar han redan vid 2, men jag ammar inte innan 3 ändå) så jag får sova några timmar. Tror ni inte att han vaknar till redan vid 1!

Jag tog honom och la honom på mitt bröst och där låg vi och slumrade lite mellan knorrningarna. Vid halv 3 hörde jag hur Albin gråter förtvivlat på sitt rum så jag väcker David och skickar in honom dit och då hör jag hur Albin förklara mellan snyftningarna att han har ont benet. David stoppar om igen och kommer och lägger sig men jag hör ju fortfarande hur ledsen han är. David är mer död än levande på nätterna så han är inte till hjälp även om man väcker honom och han fattade ju ingenting så jag lämpar över lillebror på honom och väser

-Han har ju växtvärk fattar du väl och det gör ju skitont!
-Jaha....

Jag går in, kramar, tröstar och kilar ner i köket och hämtar ipren och smörj. Sen får han en Ipren och jag masserar, tröstar, masserar, nynnar och lugnar en högt snyftande liten kille. Efter en stund avtar snyftningarna och jag säjer till Albin att jag måste gå in och ge en ganska illsken lillebror mat men jag lovar att komma tillbaka när jag gjort det.

Så jag sätter mig i sängen och ger lillebror mat. Frågar David om inte han kan gå in och lägga sig hos Albin (som iofs är lugn och inte ledsen längre) men får ett väldigt sömnigt och luddigt svar om att han ju inte är ledsen längre.

Jag är nästan klar med lillebror när Albin ropar på mig och undrar om Lillebror är klar snart så jag avslutar och lämpar över lillebror på pappan. Sen går jag in till Albin och lägger mig bredvid honom i sängen och håller om honom. Han somnar inte och ibland så viskar han nåt till mig, i stil med

♥-Mamma, jag har inte ont mer men jag vill att du ska ligga här ändå...♥
♥-Vilken tur att jag har en sån snäll mamma♥
♥-Jag älskar dig, mest i hela världen♥

Pappan lyckas nog söva lillebror men jag hör hur det knorrar till emellanåt och han får gå upp och stoppa i nappen. När klockan är runt kvart över 4 så säjer jag till Albin att jag nog måste gå och lägga mig i min säng. Det är snart morgon och han kan ju inte somna när jag ligger bredvid. Han går med på det och jag får gå.

Väl i min säng så är det jag som får resa mig upp, stoppa i napp, vagga och vyssa varje kvart och när klockan är kvart över 5 så väcker jag David igen och ber honom ta med sig lillebror upp så jag kan få sova i alla fall en liten stund innan han ska ge sig iväg till jobbet.

Jag hör hur lillebror är ledsen en stund först och jag hör att storebror vaknar men sen somnar jag nog för jag är dödligt trött när David väcker mig med en hungrig lillebror vid halv 7...

Albin är så snäll och redig så han sitter i soffan medan jag ammar lillebror i sängen, halft slumrandes. Kvart över sju ringer min klocka, vi ska ju göra oss klara för dagis i dag så det börjar bli läge att stiga upp men jag orkar inte och lillebror han somnat vid bröstet så jag snoozar lite och så ringer telefonen. Albin svarar (han gör det oftas nu för tiden) och kommer med telefonen till mig.

Det är Carina på dagis, hon vill bara meddela att det går magsjuka och många barn är hemma med det idag. Dom känner till att jag inte gillar det och jag har meddelat många, många gånger att jag vill veta om det går nåt, för då kan ju Albin stanna hemma och så fick det bli idag. Jag anade det nästan för en pappa till en av Albins dagiskompisar ringde i lördags och meddelade att barnkalaset på söndagen blir inställt för att födelsedagsbarnet fått magsjuka.

TACK goa, goa fröknar för att ni ringde!

Nu ska jag och mina pojkar ta på oss och gå ut och gå en sväng i det "fina" vädret! Albin ska vara hos mormor i eftermiddag en sväng, jag och pappan ska in och skriva på ett papper, så även Emil får en pappa...


Våran gröna lilla drake ligger och gör sin...

bild0071 (MMS)

Våran gröna lilla drake ligger och gör sin morgon gympa på köksbordet. Är det inte den sötaste drake ni sett så säg?


Klarvaken! Jajjamen, här ligger vi i sänge...

bild0069 (MMS)

Klarvaken! Jajjamen, här ligger vi i sängen, mitt i natten och lillebror är klarvaken och överlycklig över att hans mamma pratar med honom...


I samma badhandduk...



Albin är 2 veckor på sin bild och Emil är 6 veckor så det skiljer ju i ålder men det är ju så roligt att titta på bilderna av Albin när han var liten och jämnföra, för dom är inte så värst lika tycker jag...


Mina badpojkar!



Efter maten i kväll fick båda mina killar bada tillsammans för första gången och det var lyckat! Lillebror gjorde inte en min när jag la ner honom i vattnet (annars skriker han högt...) och Albin tyckte det var såå mysigt att ha lillebrorsan i badet en stund.


Efter badet fick lillebror ligga på en filt framför kaminen och torka. På en kvarten han låg där gick det åt 3 handdukar, för kissa, det kan han!

Efter badet somnade han gott i pappans famn i soffan (jodå, han hittade dit igen ;-)), fullständigt avslappnad!

Ni skriks det i panik där nere så jag får nog knalla ner, men det är jobbigt när han skriker så här.
Det har vart så några kvällar nu, och det är bara på kvällen, mellan 20-22 ungefär.


Vilken kväll!

Ja, trots mitt "gnäll" i tidigare inlägg så blidde det rätt bra trots allt!

Vi åt råraka med gräddfil, löjrom, rödlök, dill & räkor. Till det drack jag ett halvt glas vitt vin, det var längesen...

Efter maten fick båda barnen bada (mer om det i ett annat inlägg) medan jag fläder marinerade lite hallon till vaniljpannacottan som vi gjort tidigare idag. Behöver jag ens nämna hur gott det var!

Bara för att ni ska få ett litet hum...


Ps: Anna, ja utför är helt ok att glo på men när dom åker på längden, fy sjutton va tråkigt...


I ett, i ett!

Här hemma går det undan i ett rasande tempo. Jag har vart igång precis hela dagen och nu är det städning som gäller! Jag började dagen med att knalla bort till bageriet och köpa frukost. Åt i min ensamhet medan David låg på soffan och kollade på skidor. När frukosten låg i magen åkte jag bort och hämtade hem min älskade stora pojk som sovit hos mormor & morfar.

Jag och Albin åkte om affären och storhandlade ordentligt sen när vi kom hem så låg David fortfarande kvar på soffan så jag tog och matade lillebror innan jag började med maten och tvätten. Medan jag höll på att få färdigt maten så åkte David iväg till lagret och hämtade nåt men han var hemma lagom tills maten var klar och sen hamnade han på soffan igen, där han fortfarande ligger.... Ni som läser mellan radera kanske hör en antydan till irritation? Behövs det ens nämnas att jag hatar längdskidor och skidskytte!?

Nu ska jag återgå till städningen, bara tvättstugan kvar och golven! I tvättstugan har jag ställt allt som ska ut till förrådet och det ska David få ta så jag kommer knappt ens in där nu. Vi har rört ihop en vaniljpannacotta som står och stelnar i kylen och i kväll ska jag fixa råraka med gräddfil, räkor, rödlök, dill och löjrom. Till Albin blir det en räkmcka med ägg! Bäst att återgå till städningen för jag ska mysa ikväll, har vart ensam 3 kvällar i rad nu när David vart på träning, möte och fest.


Min lilla knubbis!

Precis hemkommen från BVC där vi vägt & mätt Lillebror.

Vår jättegulliga BVC sköterska är mycket nöjd med våran lilla goding. Han växer så det knakar och än så länge pekar alla kurvor rakt upp men Maria (sköterskan) tror att det snart bör börja plana ut... Idag var det en 2 sköterskor med, en annan jättegullig tjej som gick bredvid och Lillebror visade upp sin absolut bästa sida, prata lite, tittade efter dom och drog lite på smilbanden...

Vi fick tid för 2 månaders läkarbesöket oxå, hua mig va fort tiden går!
Så här ser det ut i Emils tillväxttabell och det är inte undra på att kläderna i stl 56 numera ligger på hyllan och väntar på att bli nerpackade.
Stl 62 passar lagom (en del till och med lite tight!) nu, men hur länge? Vart ska detta sluta!

0 - 3965 g - 50 cm
1 vecka -  3760 g - 51 cm
2 veckor - 4125 g - 53 cm
3 veckor - 4350 g - 55 cm
4 veckor - 4930 g - 56 cm
6 veckor - 5625 g - 58,5 cm

Eftersom jag älskar att jämnföra så ska jag även lägga upp Albins tabell

0 - 3210 g - 48 cm
2 veckor - 3395 g - 51 cm
3 veckor - 3660 g - 52 cm
4 veckor - 4005 g - 52,5 cm
6 veckor - 4730 g - 54 cm

Nu vill inte lillebror att jag ska sitta här mer så jag får kila!


Underbara bärsele! Jag och lillebror har f...

bild0062 (MMS)

Underbara bärsele! Jag och lillebror har fått låna en bärsele av Martina & Molly och den invigde vi i går på Gekås. Det var verkligen toppen och Lillebror var riktigt nöjd! Passar mig utmärkt att kunna sätta honom i den när jag behöver göra nåt. I dag fick han hänga på när jag dammsög, han somna på 1/2 minut...


Ont, ont, ont...

Jag vill passa på att varna för ett gnälligt inlägg idag igen och det beror bla på ca 2-3 timmars sömn de två sista nätterna...

Jag har en liten, liten stund över nu innan jag ska sticka bort och hämta mamma, katterna och sen hämta Albin på dagis Vi ska in och hämta våra katter som har vart inne på tandvård sen i morse (stackars Kajsa har fått dra ut minst 3 tänder, veterinären ringde innan) och mammas ska vaccineras.

Hur spenderar jag då mina 20 minuters "ledighet", jo med att blogga, hur är man igentligen beskaffad!
Men jag är så trött och har ont i kroppen så jag orkar verkligen inte göra nåt annat. Allt detta bärande på bebis gör att mina axlar och nacke tar stryk och jag är nu i stort behov av en massage, något som jag nog borde ta tag i att beställa.

Sådär ja, nu vaknar Lillebror, så mycket för den pausen...


Helt färdig!

Ja, nu är jag helt slut!

Som jag nämnde igår så var vi ju inne i stan och gjorde lite ärenden och det gick jättebra men ett tag var det lite svettigt när Lillebror var arg, Albin blev bajsenödig och vi stog inne på Victorins...

Natten var ingen höjdare. Lillebror var arg och ville inte somna innan ganska sent, tror klockan var närmare midnatt innan jag äntligen somnade och sen vaknade jag redan vid 2 av att lillebror knorrade. Jag pillade in nappen stup i kvarten en timme innan jag ammade honom och sen somnade han ändå inte om ordentligt utan jag fick fortsätta peta in nappen hela tiden så vid halv 6 var jag helt slut och bad David gå upp med honom. Det gjorde han och sen la han honom bredvid mig igen innan han åkte till jobbet men Lillebror väckte mig redan vid kvart över 7 igen...

Albin kom upp och kollade på barnkanalen med mig i sängen medan jag ammade Lillebror innan vi gick ner och käkade frukost. Efter frukost och alla andra morgonbestyr så åkte vi och hämtade mormorn som åkte med oss till Gekås (fast igentligen var det vi som åkte med henne men hon har ingen bil...). Vi var inte hemma igen innan vid halv 3 tror jag.

Sen vi kom hem har det inte blivit gjort mycket! Lillebror vill bara bli buren på HELA tiden och David har vart iväg och hjälp pappa med bilen och sen åkte han oc tränade. Jag sitter fortfarande här och klinkar med en hand och en ilsk lillebror på andra armen och väntar på att David ska komma hem så jag kan gå och lägga mig!

Det får bli allt för idag. I morrn har vi ännu mer på att-göra-listan! 


Gullgossar!


Mina fina nakenfispojkar myser framför brasan.




Lunch på stan...

bild0061 (MMS)

Lunch på stan...


Märkligt besök...

Först och främst så vill jag tacka för era gulliga och stöttande kommentarer angående min hemska kräkfobi.
Jag vill ta tillfället i akt och svara på några frågor.

Bebiskräks är ingen fara alls. Albin var en riktig kräkis och spydde kaskader jämt och ständigt. Lillebror kräks inte alls lika mycket men lite och det är ingen fara alls. Det är ingetligen inte så farligt med "fylle-spya" heller för jag vet ju att det inte är smittsamt, det är just magsjukan som är boven. Självklart är en av anledningarna till att jag inte åker buss till och från fester, att folk oftast inte kan hantera sitt drickande. Förmodligen är det även kräkfobiens fel att jag själv inte dricker nåt. Jag är inte på något sätt nykterist och skulle absolut uppskatta ett glas vin eller så men man måste ju nästan alltid ta sig hem och eftersom jag inte vill åka ihop med andra (som har druckit) så blir det alltid lugnast att köra själv.

Jag är säkert påverkad hemifrån eftersom mamma har ont av kräk med men jag gör så gott jag kan för att inte Albin ska bli påverkad och än så länge har han nog inte märkt något för vi har aldrig blivit utsatta för att någon har kräkt. Däremot är han ruskigt äckelmagad själv har vi märkt nu sen lillebror kom då han klyker sig om han ser att lillebror kräks eller ser en bajsblöja, men förveten som han är så ska han givetvis vara med hela tiden!

Jag skulle kunna tänka mig att jag är en av dom där 20% som är imuna då jag bara kan minnas mig ha haft magsjukan en gång (i 4:e klass kanske) och då kräktes jag bara en gång. Antingen är jag en av dom imuna eller så har mina försiktiga åtgärder varje vinter funkat.

Nu ska vi lämna kräket för detta inlägget och gå vidare till själva rubriken om det märkliga besöket.

Jag och barnen var uppe på övervåningen i morse när det ringde på dörren vid halv 9. Vi knallar ner och utamför står en man i 20-25 års åldern. Han ser nästan lite berusad eller i alla fall bakfull ut, med alldeles för lite kläder på sig, en ciggarett i munnen och en vedkorg i den andra...

Vi har veden på verandan på framsidan (för att jag ska slippa gå så långt nu när det vart så vidrigt kallt) och han undrar om han kan få lite ved, eller kanske köpa lite!?!? Min första fråga

-Öhh, vem är du?

Han sa va han hette och att han var min nya granne. Huset bredvid såldes nämligen i december så vi visste att det flyttat in någon ny men vi har inte sett vem det är mer än att vi förstått att det är en yngre (han som bodde där innan var 94 år så nästan alla hade väl i princip vart yngre iofs.).

-Jaha, det är du som köpt Eriks hus?

Nää, det var det inte utan det var hans bror som köpt huset. Jag fattade inte om han bodde där oxå eller så men jag kände ju igen den här killen från jobbet, som en kund alltså. Han berättade att dom fått en jättedyr elräkning och ville ha tag i ved. Jag sa att vi har ingen egen skog utan köper ved vi med och att han får prata med David om han vill veta vart man kan köpa ved för vi behöver vår egen. Han fick fylla sin vedkorg innan han gick men jag kan ändå inte sluta fundera på det märkliga besöket...

Jag ringde David och han sa att han får nog kila över i kväll och presentera sig och prata med han som har köpt huset för dom får ju ingentligen inte elda alls i den där kaminen, den var inte godkänd (David var där inne på visningen nämligen för vi kände mäklarn som sålde det), dom eldar ju på egen risk kan man säj.

Hur som helst, nu ska vi ta tag i denna dagen. Jag har fortsatt tvätta (det är verkligen ett evighets jobb!) idag och Albin tog på sig och gick ut direkt efter frukosten och han är fortfarande ute. Han har så mycket grejer för sig, leker med Alice, kastar små grenar, kör bobbycar (fast för honom så är det en sidvagnscross såklart), matar fåglarna, gräver hål i snön mm.
Just nu leker han gömme med Alice och han skrattar så han kiknar varje gång hon dyker på honom när han gömt sig. Dom båda har vart ute och lekt i säkert 1 ½ timme tillsammans nu!

Vi ska iväg och göra lite ärenden idag men jag vill inte ropa in honom nu när han har så roligt, ute för sig själv så vi åker nog inte innan efter middagen. Lillebror har vart så snäll på förmiddagen med så det kan bli spännande att se hur det går när vi ska iväg. Jag får väl återkomma med en rapport...


Dax att tjata lite igen...

Då var det dax för mig att "tjata" lite här i bloggen igen, som varje vinter...

Dom som känner mig väl vet att jag lider av emetofobi - kräkfobi och nu är det i allra högsta grad rätt tid att ta upp lite känslor, illska och vanligt jävla folkvett! Så den som inte vill ta del av just detta samtalsämne kan sluta läsa nu.

Jag är alltså inte mest rädd för att själv kräkas, utan för att någon i min närhet ska göra det.
Jag åker inte buss, jag flyger inte, jag undviker folkmassor (på vinterhalvåret) och jag vill inte gärna träffa andra barn (även det på vinterhalvåret). Många undrar säkert men jag kör alltid själv om vi ska någonstans med ex jobbet och det är bokat buss. Jag har flugit men hatar det, och då är det inte för att jag är höjdrädd utan för att jag är livrädd för att någon ska spy och jag inte ska kunna ta mig därifrån!

För en såpass social person som jag så är detta rent ut sagt skitjobbigt och jag känner mig som världens tråkigaste när det gäller själva umgänget under vinterhalvåret. Jag vill inte ha massa folk här hemma (speciellt inte barn), jag träffar och umgås helst på allmänna platser, så som simhall, fik eller lekplatser, där jag lätt kan ta mig därifrån om det skulle hända något.

Jag blir jättenojjig om Albin skulle få ont i magen och det värsta av allt är om man är någonstans bland andra barn där någon av dessa skulle klaga på magont. Jag får så gott som panik, kallsvettas och vill bara åka därifrån fortast möjligt. Hittar oftast på ursäkter för att kunna ge mig av. Varför är det bara barn som jag är rädd för då? Jo för barn inte alltid fattar vad som händer utan bara kräks rakt ut, det gör inte vuxna och det är ju det som är själva problemet. Än så länge (peppar, peppar) så har Albin inte kräkts och den dagen han gör det så har jag inte en blekaste aning om hur jag kommer att reagera men jag hoppas innerligt att mina känslor som hans mamma tar över och jag kan ta hand om honom. Skulle jag inte klara det utan få fullständig panik så vet jag att han har en pappa som kan ta hand om det och i absolut värsta fall (om pappan oxå skulle vara sjuk) så har vi familjerna nära som skulle ställa upp.

Men nu hoppas jag ju såklart att vi slipper skiten (magsjuka/vinterkräksjuka) för resten av våra liv så jag slipper att ens tänka på det och det behöver väl inte ens nämnas att jag skulle betala väldigt dyrt om det kom ett vaccin mot magsjuka...

Jag har aldrig haft några problem med att vara på jobbet för där är man inte så nära och jag är ju som sagt inte mest rädd för att få det själv, utan att barnen ska få det. Vi har handsprit hemma, självklart men jag är inte den som spritar mig jämt, absolut inte för jag är ju inte rädd för bacilluskerna som sådana, utan för att någon ska spy (speciellt hemma hos oss eller när vi är hemma hos någon annan).

På dagis har jag sagt ifrån (massor med gånger, dom måste tro jag är lite koko) att om det skulle gå magsjuka eller att någon kräks så vill vi veta det för då håller vi Albin hemma. Ni tycker säkert jättesynd om mina stackars barn som har en sådan neurotisk mamma som tror hon kan skydda dom från att kräkas resten av livet och tro mig, jag vet att jag inte kan det men jag gör vad jag kan för att slippa det och jag tror inte att Albin får allvarliga psykiska men av att vara mindre på dagis på vinterhalvåret. Jag har såklart även tänkt massor med gånger på när han ska börja skolan och att man då inte bara kan hålla honom hemma hur som helst (hade jag inte skrivit det så hade jag garanterat fått en spydig kommentar om det!).Men då är han ju större och förhoppningsvis kan han känna själv när han mår illa.

Varför kom jag på detta nu då?
Jo för att David kom hem och tog en Underberger (vår dunder medicin när det gäller att bekämpa eller försöka hindra magsjuka). Han hade visst vart på ett jobb där någon dykt upp som haft sjukan eller hade sjuka familjemedlemmar hemma. Jag skulle bli glad om folk kunde stanna hemma när någon i familjen var sjuk men jag förstår givetvis att det inte funkar så i verkliga livet. Men till dagis får man minsann inte skicka sina barn och någon annan i hushållet har magsjuka, det borde ju vara samma i skolan med, och i vissa arbeten, vård bla.

Jag tror nog att alla förstår vart jag vill komma om själva smittspridningen, men vad jag inte tror att ni förstår är själva rädslan. Och då är det inte bara rädslan för själva kräkset utan för att jag blir ju så missförstodd när jag inte vill umgås (främst med folk med barn), inte vill ha hem folk (även här, barn...) och jag är inte en sån person annars. Jag är supersocial och älskar att träffa folk, men inte på vinterhalvåret pga emetofobin.

Det jag tjatar om, år ut och år in är ju detta med att hindra att skiten sprider sig!
Snälla, snälla medmänniskor, bli hemma om ni är sjuka eller har varit sjuka, minst 48 timmar sen sista symptom och har ni sjuka familjemedlemmar så ge er inte ut om ni verkligen, verkligen inte behöver!

Jag vet så många som tycker att det är världens pettitess med lite magsjuka och dom kan bara inte förstå varför dom inte kan knalla och handla direkt när dom slutat spy men vi är många med mig som verkligen lider av detta och i dagens samhälle så har vi så pass mycket mat (som många skyller som orsak till att man måste ranta iväg till ex affären direkt) hemma att vi klarar oss några timmar till utan den där litern mjölk. Kanske har man en snäll vän, granne eller mamma som kan lämna lite förnödenheter på trappen om det krisar sig.

Så var det det här med dagis då, snälla chansa inte om ungen är lite hängig på morgonen. Bli hemma några timmar till och se om det ordnar till sig i stället! Jag vet att ni kommer bli rasande på mig men faktum är att det flesta av oss säkert kan komma några timmar senare till jobbet om man bara förklara hur det ligger till och är det möjligtvis vinterkräksjuka på gång så tror jag de allra flesta uppskattar om man stannar hemma och inte sprider det vidare.

Behöver jag nämna att jag ser fram emot April...
Då är ändå vintern min favorit årstid

Jag gissar att flera av er inte alls haft en aning om att det är såhär jag känner och tyckt att jag är rent ut sagt lite nonchalant, bitchig och snorkig, som tex aldrig hör av mig igen om den där träffen eller fikan eller vad det nu kan vara. Men så är det inte och kan ni bara låta mig få vara lite neurotisk och nojjig på vintern så har vi gladeligen besök hela sommarhalvåret igenom! Då har vi dessutom både studsmatta, pool och mängder med saker för alla glada barn som vill hälsa på och busa.

Jag vill såklart ha era synpunkter på detta och jag hoppas ni delar med er, annars kommer jag att känna mig ännu mer missförstådd...


Jämnföra...

Jag älskar att jämnföra!
Jag jämnför saker jämt och ständigt och nu är det ju såklart utvecklingen och utseendet på barnen mm. Det är därmed inte sagt att det är nåt dåligt. Jag tycker bara det är så roligt, tex att Lillebror är mycket tyngre nu när han är 6 veckor än var Albin var. Eller att Albin hade massor med mer hår. Kika på dessa bilderna!


Lillebror


Storebror (med både mamma och pappa...)


Mormor-gos!

Idag har mormorn vart här och fått gosat av sig med båda barnbarnen. Medan Albin var på dagis så passade jag på att lämna över Lillebror så jag fick gjort lite (fast i ärlighetens namn så blev det inte gjort så mycket som det var tänkt...). Mormorn var nöjd med det.



Sen kom Albin hem och då ville han ha mormorns uppmärksamhet så hon fick vackert leka både gömma nyckel och köra med motocyklar. Självklart hann även dom med massa kram och gos.



Nu i kväll har David satt upp det mest på väggarna igen så snart ska det väl bli någolunda klart här hemma. I morrn tänkte jag ta med mig båda barnen iväg på massa ärenden, men det beror såklart på dagsformen och hur natten har varit. På onsdag har vi oxå lite planer, torsdagen är fulltecknad med bla tandläkarbesök för katterna och sen på fredag är det begravning och besök på BVC. Fattar inte hur man som föräldraledig kan ha så mycket att göra! Redan början på nästa vecka har vi oxå en del planer, papper ska skrivas på, Lillebror ska få bankkonto, presenter ska inhandlas mm.

Nu ska jag kila ner och väcka Lillebror för en sista amning innan jag duchar och lägger mig, sen lämnar jag över resten av nattningen åt pappan. Storebror sover sen en timme tillbaka efter vilda lekar i badkaret.


Då & Nu...

Våran Lillebror växer så det knakar! Jag tycker mig se skillnaden från dag till dag numera!
I morrn är Lillebror 6 veckor och det ska bli så spännade att se vad han väger när vi ska till BVC på fredag.
Eftersom hans matlust inte påverkades det minsta när han var "sjuk" så gissar jag att vi snart har en 6 kilos klump att bära runt på här hemma. 


Pyssel...

Vilken dag!

Det blir ju hur mycket som helst att packa upp, tvätta och få ordning på när man är 4 stycken. Dessutom har ju både rörmockarn och målarn vart här medan vi vart i väg så allt som är nerplockat för att väggar och tak skulle målas om måste ju upp igen. Jag har tvättat, tvättat, vikt tvätt, tvättat, lagt in i garderober och tvättat lite till. Vi gick inte upp innan 8.20 idag för Albin var så gullig och lekte själv på sitt rum tills vi gick upp och sen var ju kylen minst sagt tom så vi fick vänta till affären öppna, klockan 10 innan David & Albin kunde ge sig av till affären för frukost-handling.

Efter frukosten och mellan några maskiner tvättt så stack jag och Albin till Fynda, vi behövde refiller till blöjhinken och när vi ändå var där så fick vi med oss en båge med saker att hänga på babysittern. Man kan ju inte åka till Fynda utan att ta en svängom inne på factory-outlet...
Där inne hittade vi lite smått och gott, badfigurer med skum i, en lykta till toan där uppe, ramar och lite annat.

När vi kom hem hittade vi både pappan och Lillebror på soffan, snarkandes i värsta djupsömnen. Jag och Albin började på maten med en gång, potatismos, kokta morötter och stekt strömming. Lillebror fick lite mat och sen började jag med städningen men jag kom knappt ens igång innan vi fick oväntat besök. Jag passade på att kila runt med blommorna här nere så dom fick duscha ordentligt och torkat av lite i fönstrena men sen la Lillebror världens explosion i blöjan så det blev sanering lite överallt och jag kom av mig i städningen.

Storebroren sover sen halv 8 och vi har nu suttit som klistrade framför tven och kollat Solsidan, helt fantastiskt! Nu ska jag kila in i duschen och sen, efter att lillebror ätit en sista gång, gå och lägga mig! 

I morrn har jag en lång lista med grejer att ta tag i så jag hoppas kunna locka hit
mormorn för lite bebisgos så jag får nåt gjort!
Undra om hon är nödbedd?


Lillebror sitter i sängen och kollar morgo...

bild0058 (MMS)

Lillebror sitter i sängen och kollar morgon-tv med pappan...


Trysil 2011

Lördag 8 januari 2011 – Avresan

I morse hade jag ställt klockan på 6.45 för tanken var att vi skulle komma iväg vid 8. Jag visste att jag inte skulle hinna bli klar men eftersom man inte sover så mycket på nätterna så viste jag att jag skulle vara så trött då vid halv 6 som jag egentligen hade behövt gå upp…

Naturligtvis så kissade Albin i sängen just den morgonen så vi fick tvätta innan vi åkte, men David var snabb så vi hann bli klara i tid och bilen var minst sagt välpackad när vi gav oss av. Jag, David och barnen i vår bil. Pappa, brorsan, Joel & Paaso i Paasos bil och vi lämnade macken i Tvååker vid kvart över 8, när pappa hämtat glömda sängkläder.

Jag och Albin satt bak och kollade på film. Vi började med Ice Age och sen somnade Albin och vaknade en timme innan vi stannade för lunch i Grums, på Rasta. Efter middagen kollade vi på Lady & Lufsen (2 gånger). Lillebror var så snäll så och satt i sin bilstol det mesta, jag tog honom bak till mig några gånger när det var matdax. Vi hade mycket, mycket snö på vägen upp så vi körde väldigt försiktigt hela vägen, men vi hade ju inte bråttom. Vi var uppe strax innan klockan 17 (Nyckeln hämtas tidigast 17.00) och våran stuga var klar när vi kom så vi körde dit med en gång och började packa in.


Jag och brorsan började packa in all mat medan resten bar grejer och sen när vi bäddade och packade upp våra väskor så tog brorsan, Joel & Paaso hand om maten. Det var alltså bara att sätta sig till dukat bord när vi packat upp, härligt!

Efter maten gick David & Albin ut och åkte Snowracer och dom var ute jättelänge, dom hade åkte hela vägen ända ner till barnbacken längst ner och sen hade dom gått upp (Albin hade säkert åkt medan pappan drog…), det hade visst tagit en timme, bara att gå upp och David var väldigt svettig när dom väl kom hem, men skoj hade dom haft och Albin hade svängt så David åkt av flera gånger och skrattat så han nästan kissade ner sig åt det!

Vi andra satt inne i stugan och kollade på Fångarna På Fortet. Jag fick sitta i lugn och ro och dricka en god kopp te medan Morfarn gick omkring och myste med en väldigt nöjd och vaken Lillebror på armen. Kanske var det inte så konstigt att han var nöjd eftersom han bajsat ner det han hade på sig när vi kom fram och fick ta ett bad i handfatet direkt.

Jag gick och la mig med 22.30 och David kom och la Lillebror efter en halvtimme, när han ätit lite till. Resten av stugan gick också och la sig vid 23.



Söndag 9 januari 2011 – Dag 1,


Första dagen i backen och allt går som hejsan!

Kl 11.09

Jag och Lillebror sitter inne i stugan, i soffan och myser till Nyhetsmorgon på tv4. I natt så vaknade Lillebror vid strax innan 3 och sen sov jag inte så mycket, även om Lillebror sover så sover han inte alls så hårt, utan han knorrar, vrider sig och behöver ha nappen ibland så vid 6 väckte jag David så han fick gå upp med honom. Albin har sovit som en riktig prins, liksom resten av stugan också. Jag somnade om då vid 6 och sov en stund till. Vid strax innan 8 kom David in i rummet och letade efter nåt och då gick jag upp och tog hand om Lillebror.

Pappa, David & Albin hade redan ätit så jag passade på att mata och byta på lillebror och sen åt jag frukost med dom andra grabbarna som sov lite längre. Det ska bli så roligt att höra hur David & Albin har haft det, dom tog med lilla kameran så jag hoppas få se senare hur det gått.

Lillebror är mycket vaken idag så jag ska passa på att prata lite med honom innan resten kommer in och ska äta lunch!

 

Kl 20.48

Eftermiddagen har vart lika lugn som förmiddagen för min och lillebrors del. När Albin & David kom in nu i eftermiddag så hade Albin visst åkt upp i liften, helt själv! Det står ju alltid en liftvakt vid liftarna och Albin hade knallat fram före David, som han gjort varje gång men just denna gången så hjälpte liftvakten honom med en knapp och han åkte iväg innan David hunnit fram. David hade fått lite lätt panik, men Albin hade haft full koll och stått upp hela vägen och hoppat av själv högst upp. Gissa om han var stolt när han kom hem.

Brorsan, Joel & Paaso åkte lite på kvällsåkning innan middagen medan jag, pappa & David satt inne och spelade lite Chicago. Lillebror var inte helt nöjd och jag tror att det kan ha berott på tacosen vi åt igår men lagom tills jag skulle börja med middagen så blev han lugn i morfarns famn och sov sen hela middagen igenom.

Efter middagen tog David och Albin snowracern och åkte iväg en sväng, bla ner till affären. Vi andra satt kvar och spelade kort. Nu har jag duschat och det ska bli skönt att gå och lägga sig i kväll. Albin sover och Lillebror ska ha lite ersättning innan han ska nana. Det var ruskigt skönt att duscha riktigt varmt idag, man får ju ”slösa” lite mer än vanligt när man har semester.




Måndag 10 januari 2011 – Dag 2

Kl 10.18

Åker liften själv numera.

Så gott jag somnade igår! Efter att ha tittat lite på ”På smällen” med dom andra så kröp jag ner i sängen när jag fixat en flaska till Lillebror. Jag vaknade första gången vid kvart i 2 i natt men Lillebror somnade om och då gjorde jag det med, så vi sov en timme till innan det var matdax. Sen somnade Lillebror om igen och vi sov gott till halv 6 innan det var dags för lite mat-mys (ja, för så värst hungrig är han inte då utan det är mer mamma-mys han vill ha tror jag..). Vi gick upp allihopa (ja, inte dom 3 musketörerna på andra sidan stugan förstås) och åt frukost, kollade lite på nyhetsmorgon och till och med Lillebror satt med och var vaken hela tiden.

Inne i stugan ägnar jag mig åt att försöka få bra bilder på Lillebror...

Alla grabbarna har åkt ut och jag har ammat och sövt Lillebror (fast jag hör att han håller på att vakna nu igen). Pannkakorna är upptagna ur frysen, lagda på plåt så jag behöver bara sätta in dom om en timme och sen är lunchen kirrad!


Vi fick massa mer snö i går, både på dagen, kvällen och i natt så det ska bli spännande att höra hur dom haft det i backarna idag. Albin hade lite svårt att åka i ett par av dom stora backarna i går eftersom det kommit så mycket nysnö och dom inte hunnit pista. Det blev stora vallar som han hade svårt att svänga i men jag hoppas det har ordnat till sig idag och att David filmat mycket…

 

Jag funderar på att kanske åka ut en sväng i morrn, på kvällsåkningen. Då kanske jag och David kan åka en liten stund medan pappa tar hand om grabbarna. Jag vågar inte åka så länge ändå för jag hade mjölkstockning förra gången jag ammade och det vill jag INTE ha igen!

Efter en finfin vurpa i snön såg Albin ut som en boxare över näsan resten av veckan.

Lillebror har blivit bättre tycker jag så kanske kan vi ta oss ut på en liten promenad i eftermiddag, vädret är så fint idag. Klart och inte för kallt, bara ca -5.





Tisdag 11 januari 2011 – Dag 3

Kl 10.01

Igår eftermiddag hade vi massa mys, jag och Lillebror så jag glömde av bloggen och sen på kvällen spelade vi en lång omgång Chicago allihopa. Efter att jag vunnit kortspelet så värmde jag på kalopsen medan Albin spelade lite Pinball på datorn och resten tog varsin Whiskey framför tven. Albin sov ingen middag så han somnade nästan vid matbordet så efter maten gick han och pappan ut och åkte snowracer.

 


Senare på kvällen eldade grabbarna upp bastun till nästan 100 grader och fick springa ut i snön för lite svalka (jag hade inte kameran i högsta hugg tyvärr…), kvällen spenderades i soffan framför filmen ”The Bourne Ultimatum”. Jag kollade inte klart på den utan gick och la mig vid 22, David och Lillebror kom strax efter. Albin somnade som en stock i min famn i soffan efter en hård dag. Dessutom gjorde han en vurpa i snön så han skrapade sig lite på näsan, men han har så roligt i backen att han inte ens märkt det.

Natten har vart lugn men Lillebror har vart lite oroligare än vanligt och David är den sämsta ”nappvakten” ever så jag har vart vaken en hel del, men vid halv 6 gick han och Lillebror upp så fick jag sova vidare till 8. Nu är alla ute, Lillebror sover här bredvid mig i soffan och jag har tagit mig en kopp kaffe (jodå, nu när det ändå är kaffe kvar så kan jag ta en kopp, med massa mjölk förstås…). Jag och Lillebror ska fixa korv med bröd idag till lunch och sen ska lillebror få ett välbehövligt bad för han har börjat kräkas lite mer än tidigare och det gör mig ingenting för då vet jag att han får i sig. Jag känner dessutom att mjölken kommit igång ordentligt och att han inte somnar vid bröstet hela tiden.

Idag har vi inte riktigt lika klart väder och det snöar en hel del, men grabbarna säjer att skidåkningen är bra så jag hoppas komma ut på lite kvällsåkning i kväll!

Kl 14.51

Nu börjar det skymma ute och jag väntar bara på att Lillebror ska vakna för det börjar bli dags för honom att äta. Backarna hade vart bra idag men och det snöar fortfarande så jag gissar att  det kommer fortsätta vara fin åkning. Medan alla var kvar inne i stugan efter lunchen (som idag var korv med bröd) så passade jag på att bada lillebror i handfatet så nu är han ren och fräsch!

Snart kommer grabbarna in så det är bäst jag sätter fart, fika väntas då så jag får nog ladda bryggaren!

Kl 21.43

När Albin, David & pappa kom in i eftermiddags så fikade vi och spelade några omgångar med Albin. Han har nämligen med sig sitt alfabetsspel som han fick i julklapp. Det snöade friskt hela eftermiddagen men vi var tvungna att komma ut en sväng. Både David & pappa sa att det var väldigt svårt att se när det snöade så jag struntade i kvällsåkningen och i stället tog vi Lillebror i vagnen och Albin på Snowracern och gav oss ut!


Albin fick ett par nya skidglasögon i Sport shopen eftersom hans egentligen är alldeles för små, han har haft dom i 2 år nu. Sen gick vi till affären där vi köpte lite fika innan vi gav oss ut i backen på livsfarlig åkning. Albin är totalt orädd och åker som en tok! Jag satt baktill och bromsade allt jag kunde med fötterna medan han svänger, sladdar och tjuter av lycka.


Vi kom in lagom till damernas första åk i slalom och när det var klart värmde vi på skinksåsen och satte på spaghettin. Joel & Paaso var ute och åkte ganska länge så dom fick äta ljummen mat när dom kom in, men det visste dom om. Albin somnade som en stock i soffan hos oss redan vid halv 8 och han kommer säkert sova gott hela natten. Lillebror är ammad och sitter nu hos pappan och äter ersättning, färdig bytad och med pyjamasen på. Jag borstar tänderna samtidigt nu och ska alldeles strax gå och lägga mig. Om det inte är för kallt i morron på förmiddagen så tror jag att jag ger mig ut i backen en sväng så får pappan stanna inne och underhålla pojkarna.





Onsdag 12 januari 2011 – Dag 4

14.28


Vilken natt! Lillebror har inte alls sovit bra vilket betyder att jag också sovit uruselt. Vi kom inte i säng fören lite senare i går och när vi gått och lagt oss så låg Lillebror bara där med stora ögon och tittade, inte alls sömnig alltså… När vi sagt gonatt till honom och släkte lamporna så kom svaret på dom där vakna ögonen, våra kuddar började vibrera och så kom världens brakbajs.

Nöjd liten kille vi hade i sängen sen… Det tog bara en liten stund sen snarkade vi ikapp alla 3 men så vaknade han redan halv 2 och sen var det knorrigt resten av natten. David tog med honom upp vid halv 6 (på nåt underligt sätt så kan han somna om hur gott som helst på Davids bröst i soffan). Jag somnade som en stock och bad David väcka mig vid 8 och det gjorde han, men då var jag inte pigg alls. Dagen har ändå gått ganska snabbt för brorsan & Paaso kom inte ut innan vid halv 10 och sen skulle ju Lillebror ha mat och somna och vips så var klockan redan kvart i 11 och det var dags att börja med lunchen. Vi hade risgrynsgröt idag och för första gången blev det liiiite över, det har det inte blivit innan.

 

Joel har vart inne i dag på förmiddagen för han skadade knäet i går och det var ganska svullet idag så han hade svårt att gå på det. Visserligen sov han större delen av förmiddagen och nu i eftermiddag har han vart ute och gått en promenad men nu sitter han här med mig igen.

Albin är sååå duktig! David filmar så jag får se hela tiden och jag blir så stolt över min stora kille. Tanken var ju att jag skulle åkt lite skidor idag men bara för det så är det helt klart och såklart jättekallt så jag vågar mig faktiskt inte ut. Alla pojkarna sa att det var kallt så jag stannar nog hellre inne, jag har ju ändå inte räknat med att åka något. Tänkte att jag skulle ge mig ut på en liten kort promenad senare i eftermiddag bara så jag kommer ut och får lite luft.

.

Lillebror har vart så vaken idag, jag har suttit med honom i knäet hur mycket som helst och han försöker prata med mig, smilar upp sig och följer mig med blicken.


Nu har jag precis laddat kaffebryggaren och tagit upp kanelbullar som ska in i ugnen så det blir smarrig fika när pappa, David och Albin kommer in. Joel ska traska ner till brorsan & Paaso, det vankades visst after-ski.


Albin sitter gärna på toan med öppen dörr, och då har man första parkett från soffan...





Torsdag 13 januari 2011 – Dag 5

19.04

Idag har jag haft att göra hela dagen så det blir ingen längre uppdatering. Brorsan mådde inte så bra på morgonen så han var inne på förmiddagen men gick och la sig igen vid 10 snåret. Lillebror sov bra på förmiddagen så jag hann börja med maten (lasagne) och fick till och med den klar till 12. Dessutom hann jag äta innan han vaknade! Albin kom in vid kvart i 11 och var inne med mig medan pappan åkte vidare.

 

På eftermiddagen åkte Albin och David ut en liten sväng men det var ganska kallt (-15) så dom kom in efter bara en timme så jag och Albin tog en liten fika med varm choklad medan pappan och morfarn åkte vidare en stund. Vid 3-tiden kom dom in igen så jag gav lillebror mat och sen tog jag med mig Albin ut på snowracern. Vi åkte lite och gick om affären men eftersom det var så kallt så tyckte jag att det räckte med den dryga timmen vi var ute.



Medan vi var ute så hade lillebror gjort världens brak-bajs (ursäkta allt bajsprat, men är man småbarnsmorsa så är man…) så dom hade fått tvätta både lillebror och filtar. I kväll har vi käkat fiskgryta, pojkarna bastar och nu
ska jag snart fixa i ordning lite fruktsallad, till det ska vi ha glass, chokladsås & maränger.




Fredag 14 januari 2011 – Dag 6

09.54


Sista dagen och ordningen är återställd, alla har gett sig av ut i backen och det är bara jag och Lillebror kvar inne i stugan. Idag är det mer än -20 grader ute så jag stannar definitivt inomhus idag, möjligtvis att jag tar mig ut på en liten promenad ner till affären med Albin & Snowracern i eftermiddag.



Natten har vart lire sisådär, Lillebror ”vaknade” (snarare väckte mig) redan vid 1 i natt och började knorra. Eftersom jag ammat vid 21.30 och han fått ersättning innan han & David gick och la sig så fick jag peta in nappen stup i kvarten fram till kvart i 3 innan han vaknade och var hungrig. Jag frågade David hur mycket och när han ätit innan dom gick och la sig och det visade sig att han inte ätit alls mycket, ca 40 ml bara och det var den enda ersättningen han fick på hela dagen igår för han har vart nöjd med att bara amma så nu känns det som om det kommit igång ordentligt (det tog ju bara 6 veckor av envist kämpande!).

 



Eftersom det är sista dagen idag så tänker jag ta det helt lugnt nu på förmiddagen. Jag sitter med min andra kopp te och väntar på att dom Alpina sändningarna ska börja, Lillebror ligger bredvid i vagnen och snarkar gott. Jag tror i och för sig inte att jag blir ensam så värst länge för det är riktigt kallt idag och snart trillar säkert dom första frusna pojkarna in.

Jag övar Lillebror att ligga på mage och det går bättre och bättre men är inte särskillt skoj...


Hemma!

När vi summerar denna veckan så är det en av dom bättre någonsin och då har jag ändå inte stått på ett par skidor en enda gång! Det var för kallt dom sista dagarna och jag var inne med en förkyld Lillebror dom första men det gör absolut ingenting för jag hade inte räknat med att åka nåt ändå och det roligaste av allt är ju att Albin tycker det är så skoj och lär sig så mycket!


På väg hem! Vilken vecka vi har haft, vi v...

bild0057 (MMS)

På väg hem! Vilken vecka vi har haft, vi vill inte åka hem. Både jag & Albin hade gärna stannat en vecka till. Vi kom i väg redan vid 7 i morse så nu sitter vi och kollar på Ice Age och väntar på komma fram till Grums där det blir mat. Jag vet inte hur långt grabbarn kommit än för dom var lite tröttare i morse men dom borde bara ligga någon timma bakom. Lovar att uppdatera med bilder och filmer från veckan som gått när jag kommer hem.


På väg! Som synes så är det massa snö här ...

bild0055 (MMS)

På väg! Som synes så är det massa snö här uppåt landet. Vi har inte så många mil kvar till gränsen nu, David och Lillebror sitter fram medan jag och Albin kollar på Lady & Lufsen för andra gången här bak i bilen. Båda barnen har skött sig jättebra och nu längtar vi bara tills vi kommer fram till stugan. När vi kommer hem, om en vecka, så ser vi fram emot ett nymålat hem. Vi passar på att få hjälp med både det ena och det andra när vi inte är hemma. I kväll ska vi mysa till det med tacos och sen börjar veckan! Jag och lillebror ska bara stanna inne och försöka kurera förkylningen men Albin är laddad! Vi hörs om en vecka!


Vilken lillebror!

Inte kostigt att jag ammar stup i kvarten! Lillebror har gått upp 580g sen förra onsdagen (runt 200 gram i veckan är "normalt"), hans kurva har gjort ett jätteskutt uppåt och vår gulliga sköterska tyckte inte alls att det var konstigt att jag ammat så mycket...

Nu har vi kommit hem från BVC och jag går här och packar lite medan lillebror sover och pappan är iväg med storebror på skidhandske-shopping i stan. Jag brukar aldrig vara ute såhär sista dagen och leta vantar men David är expert på att aldrig få med Albin hans kläder hem när dom har vart någonstans så nu har vi bara ett par skidvantar kvar här hemma och det går ju inte. Man kan ju annars tro att det bara är att åka tillbaka och hämta vantarna där man glömt dom men då behöver man ju komma ihåg just vart man la dom sist...



Årligt kalas hos Farmor & Farfar. Det är d...

bild0053 (MMS)

Årligt kalas hos Farmor & Farfar. Det är det kalaset som vi vart på i kväll och som vanligt är vi proppmätta och lite till. Det var jättegott, Albin höll sig ordentlig och Lillebror var snäll och sov sig igenom nästan hela kalaset. Jag tror att det börjar vända för lillebror nu, vi håller tummarna! Som ni ser på bilden så är jag mer än lovligt trött och ligger redan i sängen. David och Lillebror sitter där nere. Natti...


Kameratömning!

Det blir ju inte så ofta nu för tiden att jag hinner gå upp och sätta mig vid datorn utan oftast kan jag kolla lite på den bärbara med lillebror på armen och då blir det ju inga bilder... Dessutom har jag inget Photoshop på den bärbara så jag får passa på när jag får en stund för mig själv, medan jag väntar ut tvätt och diskmaskin.

Storebror har åkt till mormor för att hjälpa till med att röja ut julen. Snälla morfarn kom och hämtade honom, för jag vill inte gärna släpa ut lillebror när han inte är bra om jag inte verkligen måste...

Första bilderna är från när vi var hemma och hälsade på min moster Laila i söndags.


Lillebror var på sitt allra bästa humör när vi var där och bara låg och tittade på gamla moster med stora ögon. Dessutom passade han på att bajsa när han ändå låg i en van famn...

I måndags hade bröderna Larsson det såhär mysigt innan mormor kom.

Albin älskar verkligen sin lillebror och han tycker så synd om honom nu när han är sjuk!

I går hade vi det väldigt slappt, då såg det ut såhär...


Nu ska vi ner och fixa en kopp te och fortsätta myset!


Just nu...



Våran älskade lillebror. Man ska inte behöva vara sjuk när man bara är 4 veckor!
Förresten, Lillebror ska heta Emil, men här hemma kallas han fortfarande för Lillebror.


Läget med lillebror

Natten har faktiskt vart helt ok och vi slapp hostattacker, både i går kväll och i natt.

David var som ett vrak i går kväll så jag tog till min bestämda sida och skickade honom i säng redan vid halv 10, annars ska han alltid envisas med att sitta i soffan, där han givetvis alltid somnar och sen får gå och duscha och sånt mitt i natten men nu var han nog väldigt trött för han gjorde som jag sa...

Jag satt och kollade lite på tv, medan jag ammade och sen gick vi upp och tog på lillebror pyjamas och han var så go, alldeles vaken och pratig. Lillebror fick en flaska ersättning och sen somnade han så gott så jag bar upp honom till den sovande pappan och där låg dom och snarkade i kapp medan jag gjorde mig i ordning, släckte och donade lite. Det är ALDRIG jag som är uppe sist så det var riktigt mysigt att gå runt och pula i tystnaden.

Vid strax efter 11 tror jag att jag somnade och sen vaknade lillebror vid halv 2 och då fick han lite mera mat och sen sov vi en timme till men efter det var det lite rossligt och han kunde inte ligga ner alls så jag satt upp med honom en timme innan jag väckte David (då hade han ju fått sova mellan 21.30-4.00) så fick han ta med lillebror ner. Det gör han så gärna så, för dom somnar alltid bara om nere på soffan...

Vid 6 kom han in med lillebror till mig, då var han arg, så han fick äta lite till och sen sov han lite sproradiskt, han hade svårt att andas genom näsan och man märkte att han rosslade en hel del. Efter det somnade jag aldrig riktigt om men vi låg kvar i sängen och mös. Vid 8 gick vi upp och tog på oss, matade lillebror och sen käkade vi frukost. Lillebror är fortfarande ganska tät och vi har fått "suga" näsan på honom en hel del.

Nu har han legat och sovit i sin babysitter här på bordet en bra stund, jag har hunnit med att äta frukost och få på storebror kläder så han kunde gå ut. Mam märker att han har det lite jobbigt för han kan få riktiga klykningar rätt som det är så det sitter nog lite slem i vägen. Det kom en liten kräka innan oxå och det gör det nästan aldrig annars så lite jobbigt har han det nog. Han är dessutom väldigt kletig i ögonen och hostan låter hemskt även om det inte kommer sånna attacker.


Älskade lilla pojken min! Natten har vart ...

bild0052 (MMS)

Älskade lilla pojken min! Natten har vart väldigt lång och sömnlös men lillebror är i allafall inte sämre. Han har haft mycket hosta men inte så som i går, så han inte fick luft. Jag gick och la mig direkt när vi kom hem och fick sova 1,5 timme sen ammade jag och efter det hade han mycket hosta så jag fick sitta med honom upprätt. Vid halv 6 tog David med sig honom ner och jag fick sova 2 timmar nu på morgonen.


Ambulansfärd... Vi är på barnakuten i Halm...

Ambulansfärd... Vi är på barnakuten i Halmstad med Lillebror då hostan helt plötsligt blev betydligt värre och han fick svårt att få luft mellan attackerna. Vi kommer säkert att få åka hem i natt då det lugnat sig men jag uppdaterar i morrn igen.


Stackars lillebror! Han är krasslig med ho...

Stackars lillebror! Han är krasslig med hosta och rossel och jag blir så orolig och hönsig, vill bara hålla honom nära mig hela tiden! Idag har mamma vart här och haft lillebror medan jag har lagat mat. Jag har lagat 5 middagar till vår kommande Trysil vistelse. Nu är jag helt färdig och med tanke på hur lillebror hostar där nere så har jag inte så stora förhoppningar om sömn i natt.


Våra goa killar förmiddagsmyser i soffan...

bild0051 (MMS)

Våra goa killar förmiddagsmyser i soffan...


Kommentarer...

Nu vill jag ha massor av kommentarer på min årskrönika.
Feedback är det som gör att man blir bättre!


På skidor!


Albin i Ullaredsbacken.

Medan jag, pappa och brorsan tog en sväng inne på Gekås för att fixa allt som skulle med till Trysil (och såklart en hel kundvagn bara till mig...) så tog David med Albin till Ullaredsbacken för att förnya skidåkningen lite!

Albin fick en liten privatlektion av en av tjejerna där (så mycket bättre dom lyssnar på någon annan än sina föräldrar...) så nu har han övat mycket på att ploga och stanna. Förra året tyckte han det var jättemesigt att ploga och det där med att stanna fanns ju ingen vits alls med...





Dom har även skidskola i Ullared. 5 lördagar för 250:- det är ju kanon för barnen, speciellt om man inte ska åka på skidsemester nåt år och ändå vill att barnen ska åka lite för det är ju en jättebra barnbacke!


Mellandagarna!

Nu har jag återigen landat här uppe framför datorn... Jag var "tvungen" att föra över alla bilder från våra minneskort och då hittade jag en del som jag ju glömt visa er!

Bla den här som jag tog på Albin efter att han duschat här om dagen. Han får sånna här röda, torra partier i armvecken och armhålorna i bland, just nu bara i armvecken, vad kan det vara?



Lillebror är oftast väldigt snäll och förnöjd på förmiddagarna och då kan han sitta jättelänge i sin babysitter (gärna på bordet så man får vara med) och bara titta. Till slut somnar man ju såklart eftersom mamman går förbi och sätter lite gung på det hela stup i kvarten...



Byta blöja, ta på kläder eller bada är inte lillebrors favorit sysselsättningar, han skriker som en stucken gris! Det har blivit lite bättre nu när vi bara ska ta på kläderna men bada är inte skoj! Han fick ta ett litet bad nu innan nyår och eftersom pappan inte var hemma så hade jag min absolut bästa medhjälpare, storebror!

Medan jag badade lillebror så tog han kort (massor, på allt möjligt...) och när jag var klar så servade han med grejer, handdukar, puder, blöjor mm.


Som synes så gillar inte lillebror att bada...

I går var det ju nyårsafton och vi firade in det nya året hemma hos mamma & pappa, med min moster Eva. Det var verkligen jättebra! Supergod mat hade mamma & pappa fixat och Eva hade gjort den godaste pannacottan jag någonsin ätit tror jag! Efter efterätten gick Albin med morfarn och pappan ut och firade av några raketer eftersom vi visste att han inte skulle orka vara vaken till 12-slaget. Han somnade så snällt på soffan sen, strax efter 21 och lillebror hade det hur bra som helst, han blev vyssad och dansad med av både mormor och gamla moster...


Lite morfar-mys...

Vi spelade spel och fikade på julgodis och vips så var klockan redan midnatt, det gick hur fort som helst och sen var det ju dax att skåla in det nya året! Pappa öppnade bubbel och jag skålade i julmust. Vi stannade inte så länge efter midnatt. Jag ammade lillebror innan jag körde hem David och pojkarna, sen körde jag tillbaka och hämtade Eva och skjutsade hem henne när jag ändå skulle köra.

Vi kom i säng strax efter 1 och jag somnade vid halv 2. Lillebror vaknade vid 5, men han bara åt och sen somnade han om. Albin vaknade vid 7 och David gick upp och gav honom välling och satte på tven, sen kunde vi slumra till 8 innan både Albin och Lillebror tyckte det var dax att stiga upp!

Denna dagen har jag spenderat väldigt lugnt. Först höll jag ju på med krönikan en bra stund och sen åkte vi bort till mamma och pappa och åt rester. Vi fick även fika där och var inte hemma innan lagom till kvällsmaten. Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen ge lillebror mat innan jag ska lägga mig och nana gott!


Årskrönikan del 2



Då vart jag klar och har sammanfattat mitt 2010.
Nu har jag suttit ner alldeles för länge och måste upp och röra mig,
men jag lovar att dela med mig av min nyårsafton!


Välkommen 2011! Just nu i vår säng, hela f...

bild0049 (MMS)

Välkommen 2011! Just nu i vår säng, hela familjen ligger och morgongosar, katterna med...


Årskrönikan del 1

I år får jag lov att dela upp årskrönikan på 2 delar eftersom det tar en stund att sätta ihop den och jag har inte riktigt lika mycket tid som förra året. Här kommer första halvåret av fyrklöverns årskrönika för år 2010.


RSS 2.0